Jump to content
POLITISTI.ro

Infracţiuni economice descoperite şi cercetate de poliţişti


NewsBot

Recommended Posts

100 de infracţiuni economice, cercetate în ultima săptămână

 

În ultima săptămână, poliţiştii de investigare a fraudelor au depistat 100 de infracţiuni de natură economică de comiterea cărora sunt suspectate 89 de persoane.

Poliţiştii din cadrul formaţiunilor de investigare a fraudelor, sub directa coordonare a Direcţiei de Investigare a Fraudelor din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române, în urma acţiunilor desfăşurate, în perioada 10-16 septembrie a.c., pentru protejarea mediului de afaceri împotriva actelor ilegale care afectează relaţiile concurenţiale şi mecanismele economiei de piaţă, au depistat 100 de infracţiuni.

 

Poliţiştii au depistat 47 de infracţiuni de evaziune fiscală, 17 înşelăciuni în relaţiile comerciale, 11 falsuri în înscrisuri,4 de delapidare, 2 de abuz în serviciu, 3 la Legea nr.59/1934 Legea cecului, 7 infracţiuni la Legea 86/2006 privind Codul Vamal, 2 infracţiuni la Legea 571/2003 privind Codul Fiscal şi câte o infracţiune la Legea 31/1990 privind societăţile comerciale, Legea 53/2003 privind Codul Muncii şi Legea 656/2002 privind spălarea banilor.

 

Pentru săvârşirea acestor fapte sunt suspectate 89 de persoane, 4 dintre acestea fiind cercetate în stare de reţinere sau arest preventiv.

 

De asemenea, în 8 dosare complexe se efectuează cercetări faţă de 10 persoane, faptele comise având urmări deosebit de grave prin cuantumul prejudiciului sau al numărului mare de persoane implicate.

I.G.P.R. - Centrul de Informare şi Relaţii Publice

Link to comment
 • 4 weeks later...
 • Replies 36
 • Created
 • Last Reply

Top Posters In This Topic

 • NewsBot

  37

135 de infracţiuni de natură economică, descoperite de poliţişti în ultima săptămână
 
135 de infracţiuni, dintre care 61 de evaziune fiscală, au fost depistate de poliţiştii specializaţi în investigarea fraudelor, în ultima săptămână / Pentru săvârşirea acestor fapte sunt suspectate 130 de persoane.
 
Poliţişti de la formaţiunile de investigare a fraudelor, sub coordonarea Direcţiei de Investigare a Fraudelor din cadrul I.G.P.R., în urma acţiunilor desfăşurate în ultima săptămână pentru protejarea mediului de afaceri împotriva actelor ilegale care afectează relaţiile concurenţiale şi mecanismele economiei de piaţă, au depistat 135 de infracţiuni. 
 
Dintre acestea, 61 de infracţiuni au fost de evaziune fiscală, 15 înşelăciuni în relaţiile comerciale, 12 falsuri în înscrisuri, 5 infracţiuni de delapidare, 11 infracţiuni la Legea 86/2006 privind Codul Vamal, 7 la Legea nr. 571/2003 privind Codul fiscal, 3 la Legea nr. 59/1934 privind legea cecului şi 4 la Legea nr. 84/1998 privind mărcile şi indicaţiile geografice.
 
Pentru săvârşirea acestor fapte sunt suspectate 130 de persoane, 4 dintre acestea fiind cercetate în stare de reţinere sau arest preventiv.
De asemenea, 18 persoane sunt cercetate în 12 dosare complexe, faptele comise având urmări deosebit de grave prin cuantumul prejudiciului sau al numărului mare de persoane implicate.
 
I.G.P.R. - CENTRUL DE INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE
Link to comment
 • 3 months later...
Peste 200 de infracţiuni de natură economică, descoperite de poliţişti, în ultima săptămână
 
În ultima săptămână, poliţiştii specializaţi în combaterea infracţiunilor economice din ţară, sub directa coordonare a ofiţerilor Direcţiei de Investigare a Fraudelor din cadrul I.G.P.R., au depistat 215 infracţiuni. 
 
În perioada 21- 26 ianuarie a.c., în urma investigaţiilor, controalelor şi percheziţiilor efectuate pentru protejarea mediului de afaceri împotriva actelor ilegale care afectează relaţiile concurenţiale şi mecanismele economiei de piaţă, poliţiştii au constatat 215 infracţiuni, de comiterea cărora sunt suspectate 210 persoane (5 persoane fiind reţinute/arestate).
Poliţiştii de investigarea fraudelor au descoperit 58 de infracţiuni de evaziune fiscală, 47 înşelăciuni în relaţiile comerciale, 12 infracţiuni de delapidare, 7 infracţiuni de abuz în serviciu, 49 de infracţiuni de fals în înscrisuri, 12 infracţiuni prevăzute de Legea 86/2006 privind Codul vamal, 5 infracţiuni prevăzute de Legea nr. 571/2003 privind Codul fiscal, 5 la Legea nr. 84/1998 privind mărcile şi indicaţiile geografice, 3 la Legea 8/1996 privind drepturile de autor şi conexe şi 5 fapte de corupţie.
De asemenea, 14 persoane sunt cercetate în 10 dosare complexe, faptele comise având urmări deosebit de grave prin cuantumul prejudiciului sau al numărului mare de persoane implicate.
 
I.G.P.R. - Centrul de Informare şi Relaţii Publice
Link to comment
 • 1 year later...

Infracţiuni economice, cercetate de poliţişti în ultima săptămână

 

Aproape 100 de infracţiuni economice au fost depistate de poliţiştii structurilor de investigare a fraudelor, în ultima săptămână.

În perioada 1 - 7 noiembrie a.c., în urma acţiunilor şi controalelor desfăşurate la nivel naţional, sub coordonarea Direcţiei de Investigare a Fraudelor din I.G.P.R., poliţiştii formaţiunilor de investigare a fraudelor au depistat 98 de infracţiuni.

Astfel, poliţiştii au descoperit, în ultima săptămână, 50 de infracţiuni de evaziunea fiscală, 8 infracţiuni de fals în înscrisuri sub semnătură privată şi 3 infracţiuni de uz de fals. De asemenea, poliţiştii cercetează 16 înşelăciuni în relaţiile comerciale, 3 abuzuri în serviciu şi 4 infracţiuni de contrabandă.

81 de persoane sunt suspectate de comiterea acestor fapte, dintre care 8 sunt cercetate în stare de reţinere.

I.G.P.R. - Centrul de Informare și Relații Publice

Link to comment
 • 2 months later...

Ilegalităţi economice, depistate de poliţişti

 

126 de infracţiuni economice au fost depistate de poliţiştii structurilor de investigare a fraudelor, în ultima săptămână.

 

În perioada 3 – 9 ianuarie a.c., în urma acţiunilor şi controalelor desfăşurate la nivel naţional, sub coordonarea Direcţiei de Investigare a Fraudelor din I.G.P.R., poliţiştii formaţiunilor de investigare a fraudelor au depistat 126 de infracţiuni.

 

Astfel, poliţiştii au descoperit, în ultima săptămână, 38 de infracţiuni de evaziune fiscală, 24 de înşelăciuni, 15 infracţiuni de uz de fals, 9 infracţiuni de fals material în înscrisuri oficiale şi 8 la Legea nr. 86/2006 – Codul Vamal.

 

De asemenea, poliţiştii cercetează 7 infracţiuni de fals în înscrisuri sub semnătură privată, 5 de delapidare, câte 2 de fals intelectual, abuz în serviciu, neglijenţă în serviciu, gestiune frauduloasă, la Legea nr. 59/1934 – a Cecului, la Legea. 76/2002 privind sistemul asigurărilor pentru şomaj şi stimularea ocupării forţei de muncă, respectiv la Legea nr. 656/2003 privind spălarea banilor.

 

143 de persoane sunt suspectate de comiterea acestor fapte.

 

Centrul de Informare și Relaţii Publice - I.G.P.R.

Link to comment

Infracţiuni economice, cercetate de poliţişti

 

Peste 175 de infracţiuni economice au fost depistate de poliţiştii structurilor de investigare a fraudelor, în ultima săptămână. / 180 de persoane sunt suspectate de comiterea acestor fapte.

În perioada 10 - 16 ianuarie a.c., în urma activităţilor desfăşurate, sub coordonarea Direcţiei de Investigare a Fraudelor din I.G.P.R., poliţiştii formaţiunilor de investigare a fraudelor au depistat 176 de infracţiuni.

Astfel, poliţiştii au descoperit, în ultima săptămână, 75 de infracţiuni de evaziune fiscală, 4 infracţiuni de fals în înscrisuri sub semnătură privată, 11 infracţiuni de delapidare, 3 infracţiuni la Legea nr. 86/2006 privind Codul Vamal, 3 infracţiuni de punere în circulaţie, fără drept, a unui produs, purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse şi 2 la Legea nr. 656/2003 privind spălarea banilor.

De asemenea, poliţiştii cercetează 46 înşelăciuni în relaţiile comerciale, 7 infracţiuni de contrabandă, 5 infracţiuni de uz de fals, 3 de fals intelectual, 2 de fals material în înscrisuri oficiale, 2 la Legea 31/1990 privind societăţile comerciale şi 4 fapte de corupţie.

180 de persoane sunt suspectate de comiterea acestor infracţiuni.

I.G.P.R. - Centrul de Informare şi Relaţii Publice

Link to comment

Infracţiuni economice, cercetate de poliţişti

 

Peste 200 de infracţiuni economice au fost depistate de poliţiştii structurilor de investigare a fraudelor, în ultima săptămână. 218 persoane sunt suspectate de comiterea acestor fapte.

În perioada 17 - 23 ianuarie a.c., în urma activităţilor desfăşurate, sub coordonarea Direcţiei de Investigare a Fraudelor din I.G.P.R., poliţiştii formaţiunilor de investigare a fraudelor au depistat 217 infracţiuni. 

Astfel, poliţiştii au descoperit, în ultima săptămână, 121 de infracţiuni de evaziune fiscală, 23 infracţiuni de înşelăciune, 14 infracţiuni de delapidare, 12 infracţiuni la Legea nr. 86/2006 privind Codul Vamal, 3 infracţiuni de gestiune frauduloasă şi o infracţiune la Legea nr. 8/1996 privind drepturile de autor şi conexe. 

De asemenea, poliţiştii cercetează 18 infracţiuni de contrabandă, 10 infracţiuni de fals, 5 infracţiuni la Legea nr. 571/2003 privind Codul Fiscal, o infracţiune la Legea nr. 656/2003 privind spălarea banilor şi 4 fapte de corupţie. 

218 de persoane sunt suspectate de comiterea acestor infracţiuni.

I.G.P.R. - Centrul de Informare și Relații Publice

Link to comment
 • 2 weeks later...

Ilegalităţi economice, depistate de poliţişti

 

70 de infracţiuni economice au fost depistate de poliţiştii structurilor de investigare a fraudelor, în ultima săptămână.

În perioada 31 ianuarie – 6 februarie a.c., în urma acţiunilor şi controalelor desfăşurate la nivel naţional, sub coordonarea Direcţiei de Investigare a Fraudelor din I.G.P.R., poliţiştii formaţiunilor de investigare a fraudelor au depistat 70 de infracţiuni.

Astfel, poliţiştii au descoperit, în ultima săptămână, 38 de infracţiuni de evaziune fiscală, 7 înşelăciuni, 3 infracţiuni de abuz în serviciu, 3 prevăzute de Legea nr. 86/2006 – Codul Vamal, 4 fapte de corupţie şi 2 fapte incriminate de Legea 571/2003 privind Codul Fiscal.
De asemenea, poliţiştii cercetează 2 infracţiuni de fals material în înscrisuri oficiale, 2 fapte de uz de fals, precum şi 2 fapte de complicitate la evaziune fiscală.

90 de persoane sunt suspectate de comiterea acestor fapte.

I.G.P.R. - Centrul de Informare si Relatii Publice

Link to comment

Poliţiştii au descoperit, în ultima săptămână, 70 de infracţiuni economice

 

70 de infracţiuni economice au fost depistate de poliţiştii structurilor de investigare a fraudelor, în ultima săptămână. / 85 de persoane sunt bănuite de comiterea acestor fapte.

În perioada 7 – 13 februarie a.c., în urma activităţilor desfăşurate, sub coordonarea Direcţiei de Investigare a Fraudelor din I.G.P.R., poliţiştii formaţiunilor de investigare a fraudelor au depistat 70 de infracţiuni. 

Astfel, poliţiştii au descoperit, în ultima săptămână, 34 de infracţiuni de evaziune fiscală, 16 de înşelăciune, 8 infracţiuni de fals şi 6 la Legea nr. 86/2006 privind Codul Vamal,

De asemenea, poliţiştii cercetează 3 infracţiuni de corupţie, tot atâtea de abuz în serviciu, 2 de delapidare şi una la Legea nr. 571/2003 - Codul Fiscal.

85 de persoane sunt bănuite de comiterea acestor infracţiuni.

I.G.P.R. - Centrul de Informare și Relații Publice

Link to comment
Infracţiuni economice, cercetate de poliţişti
 
În perioada 14 – 20 februarie a.c., în urma activităţilor desfăşurate, sub coordonarea Direcţiei de Investigare a Fraudelor din cadrul I.G.P.R., poliţiştii formaţiunilor de investigare a fraudelor au constatat 345 de infracţiuni. 
 
De comiterea acestor fapte sunt bănuite 210 persoane, dintre care 16 au fost reținute și 11 arestate.
 
Astfel, poliţiştii au constatat, în ultima săptămână, 63 de infracţiuni de evaziune fiscală, 86 de înşelăciune, 77 de infracţiuni de fals şi 11 la Legea nr. 86/2006 privind Codul Vamal.
 
De asemenea, poliţiştii cercetează 73 de infracţiuni de corupţie, 6 de abuz în serviciu, 7 de delapidare, 2 infracțiuni la Legea nr. 84/1998 privind mărcile și indicațiile geografice, 24 la Legea nr. 656/2003 privind spălarea banilor şi una la Legea nr. 571/2003 - Codul Fiscal.
 
Centrul de Informare și Relații Publice-I.G.P.R.
Link to comment
 • 2 weeks later...

Infracțiuni economice, cercetate de polițiști

Peste 100 infracţiuni economice au fost constatate, în ultima săptămână, de către poliţiştii structurilor de investigare a fraudelor.

În perioada 28 februarie – 06 martie a.c., în urma activităţilor desfăşurate, sub coordonarea Direcţiei de Investigare a Fraudelor din cadrul I.G.P.R., poliţiştii formaţiunilor de investigare a fraudelor au constatat 112 de infracţiuni.

De comiterea acestor fapte sunt bănuite 110 persoane, dintre care 3 au fost reţinute şi una arestată.

Astfel, poliţiştii au constatat, în ultima săptămână, 64 de infracţiuni de evaziune fiscală, 11 de înşelăciune, 9 de infracţiuni de fals şi 15 la Legea nr. 86/2006 privind Codul Vamal.

De asemenea, poliţiştii cercetează 11 de infracţiuni de corupţie, 2 de abuz în serviciu, 3 la Legea nr. 571/2003 privind Codul Fiscal, 4 la Legea nr. 656/2003 privind spălarea banilor şi 2 la Legea nr. 31/1990 – privind societăţile comerciale.

I.G.P.R. - Centrul de Informare și Relații Publice

Link to comment
 • 2 weeks later...

Infracţiuni economice, cercetate de poliţişti

În perioada 14 – 20 martie a.c., în urma activităţilor desfăşurate sub coordonarea Direcţiei de Investigare a Fraudelor din cadrul I.G.P.R., poliţiştii formaţiunilor de investigare a fraudelor au constatat 101 infracţiuni.

De comiterea acestor fapte sunt bănuite 187 persoane, dintre care 36 au fost reţinute şi 11 arestate.

Astfel, poliţiştii au constatat, în ultima săptămână, 54 de infracţiuni de evaziune fiscală, 3 infracţiuni de fals, 16 la Legea nr. 86/2006 privind Codul Vamal şi 6 fapte de înşelăciune.

De asemenea, poliţiştii cercetează 6 infracţiuni de corupţie, 4 la Legea nr. 571/2003 privind Codul Fiscal, 6 fapte de delapidare, 2 la Legea nr. 656/2003 privind spălarea banilor, 3 la Legea nr. 31/1990 privind societăţile comerciale, 2 la Legea nr. 84/1998 privind mărcile şi indicaţiile geografice şi 4 fapte de contrabandă .

I.G.P.R. - Centrul de Informare și Relaţii Publice

Link to comment

Ilegalităţi economice, cercetate de poliţişti

199 de persoane bănuite de comiterea unor infracţiuni economice au fost cercetate, în ultima săptămână, de poliţiştii structurilor de investigare a fraudelor.

În perioada 21 – 27 martie a.c., în urma activităţilor desfăşurate sub coordonarea Direcţiei de Investigare a Fraudelor din cadrul I.G.P.R., poliţiştii formaţiunilor de investigare a fraudelor au constatat 178 de infracţiuni.

De comiterea acestor fapte sunt bănuite 199 de persoane, dintre care 13 au fost reţinute şi 2 arestate.

Astfel, poliţiştii au constatat, în ultima săptămână, 47 fapte de înşelăciune, 42 de infracţiuni de fals, 40 de infracţiuni de evaziune fiscală, 23 la Legea nr. 31/1990 privind societăţile comerciale şi 15 infracţiuni de corupţie.

De asemenea, poliţiştii cercetează 9 infracţiuni la Legea nr. 86/2006 privind Codul Vamal, 7 la Legea nr. 656/2003 privind spălarea banilor, 5 la Legea nr. 571/2003 privind Codul Fiscal, o faptă de abuz în serviciu, una de delapidare şi una la Legea nr. 84/1998 privind mărcile şi indicaţiile geografice.

I.G.P.R. - Centrul de Informare și Relații Publice

Link to comment
 • 4 weeks later...

Ilegalități economice cercetate de poliţişti

89 de persoane bănuite de comiterea unor infracţiuni economice au fost cercetate, în ultima săptămână, de poliţiştii structurilor de investigare a fraudelor.

În perioada 18 – 24 aprilie a.c., în urma activităţilor desfăşurate sub coordonarea Direcţiei de Investigare a Fraudelor din cadrul I.G.P.R., poliţiştii formaţiunilor de investigare a fraudelor au constatat 80 de infracţiuni.

De comiterea acestor fapte sunt bănuite 89 de persoane, dintre care 2 au fost reţinute.

Astfel, poliţiştii au constatat, în ultima săptămână, 36 de fapte de evaziune fiscală, 11 înşelăciuni şi 4 infracţiuni de complicitate la înşelăciune, 3 infracţiuni de fals în înscrisuri sub semnătură privată, 3 infracţiuni de fals material în înscrisuri oficiale, 2 falsuri în declaraţii şi 3 infracţiuni de uz de fals.

De asemenea, poliţiştii cercetează 5 infracţiuni la Legea nr. 571/2003 privind Codul Fiscal, 4 la Legea nr. 86/2006 privind Codul Vamal, 4 infracţiuni de abuz în serviciu şi 4 fapte de corupţie, constând în 2 infracţiuni de dare de mită, o infracţiune de luare de mită, o infracţiune de cumpărare de influenţă şi o infracţiune privind obţinerea, pe nedrept, de fonduri europene.

I.G.P.R. – Centrul de Informare și Relații Publice

Link to comment
125 de persoane bănuite de comiterea unor infracţiuni economice, cercetate de polițiști
 
133 de infracţiuni economice au fost depistate, în ultima săptămână, de poliţiştii structurilor de investigare a fraudelor.
 
În ultima săptămână, poliţiştii formaţiunilor de investigare a fraudelor, acţionând sub coordonarea Direcţiei de Investigare a Fraudelor din cadrul I.G.P.R., au constatat 133 de infracţiuni. 
 
De comiterea acestor fapte sunt bănuite 125 de persoane, dintre care 14 au fost reţinute şi 2 arestate.
 
Astfel, poliţiştii au constatat, în ultima săptămână, 40 de infracţiuni de evaziune fiscală, 34 de fals în înscrisuri, 25 de fapte de înşelăciune şi 13 de fals intelectual.
 
De asemenea, poliţiştii cercetează 5 infracţiuni de delapidare, tot atâtea fapte la Legea nr. 86/2006 privind Codul Vamal, precum şi 5 infracţiuni Legea nr. 571/2003 privind Codul Fiscal.
 
Au mai fost depistate alte 3 infracţiuni de uz de fals şi 2 de complicitate la delapidare.
 
I.G.P.R. - Centrul de Informare și Relații Publice
Link to comment
 • 1 month later...

Peste 200 de infracţiuni economice, cercetate de poliţişti

 

216 infracţiuni economice au fost depistate, în ultima săptămână, de poliţiştii structurilor de investigare a fraudelor.

În ultima săptămână, poliţiştii formaţiunilor de investigare a fraudelor, acţionând sub coordonarea Direcţiei de Investigare a Fraudelor din cadrul I.G.P.R., au constatat 216 infracţiuni.

De comiterea acestor fapte sunt bănuite 193 de persoane, dintre care 14 au fost reţinute.

Astfel, poliţiştii au constatat, în ultima săptămână, 102 infracţiuni de evaziune fiscală, 6 de fals în înscrisuri sub semnătură privată, 36 de fapte de înşelăciune, o faptă de fals intelectual şi 7 de uz de fals.

De asemenea, poliţiştii cercetează 2 infracţiuni de delapidare, 17 fapte la Legea nr. 86/2006 privind Codul Vamal, 3 infracţiuni la Legea nr. 571/2003 privind Codul Fiscal, 3 infracţiuni de abuz în serviciu, 2 infracţiuni de punere în circulaţie, fără drept, a unui produs, purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse şi 6 fapte de contrabandă.

Au mai fost depistate alte 6 infracţiuni de spălare a banilor, 7 fapte privind uzul de fals, 6 fapte de complicitate la evaziune fiscală, 2 infracţiuni la legea privind drepturile de autor, precum şi câte o faptă la legea cecului, fals privind identitatea, instigare la fals privind înscrisuri sub semnătură privată şi complicitate la spălarea banilor.

În perioada menționată, polițiștii au constatat 8 infracțiuni de corupție, respectiv 3 infracțiuni de luare de mită, 2 infracțiuni prevăzute de Legea nr. 78/2000, 1 infracțiune de trafic de influență, 1 de dare de mită și 1 conflict de interese.

I.G.P.R. - Centrul de Informare și Relații Publice

Link to comment
Infracţiuni economice, depistate de poliţişti
 
100 de persoane bănuite de comiterea de infracţiuni economice au fost cercetate, în ultima săptămână, de poliţiştii structurilor de investigare a fraudelor, sub coordonarea Direcţiei de Investigare a Fraudelor din cadrul I.G.P.R.
 
În perioada 6 – 12 iunie a.c., în urma activităţilor desfăşurate sub coordonarea Direcţiei de Investigare a Fraudelor din cadrul I.G.P.R., poliţiştii formaţiunilor de investigare a fraudelor au constatat 97 de infracţiuni. 
 
De comiterea acestor fapte sunt bănuite 100 de persoane, dintre care 7 au fost reţinute şi două au fost arestate.
 
Astfel, poliţiştii au constatat, în ultima săptămână, 33 de evaziuni fiscale, 14 înşelăciuni, 6 infracţiuni de uz de fals, 5 infracţiuni la Legea nr. 84/1998 privind mărcile şi indicaţiile geografice, 3 infracţiuni de fals material în înscrisuri oficiale, 3 delapidări şi 2 infracţiuni la Legea nr. 31 din 1990 privind societăţile comerciale.
 
De asemenea, poliţiştii cercetează 15 infracţiuni prevăzute de Codul Vamal, 2 prevăzute de Codul Fiscal, 3 infracţiuni la Legea 656/2003 privind spălarea banilor, 3 infracţiuni de corupţie o infracţiune de abuz în serviciu. 
 
Poliţiştii au întocmit dosare penale şi pentru fals în declaraţii, fals în înscrisuri sub semnătură privată, fals intelectual şi contrabandă, dar şi pentru săvârşirea unei infracţiuni prevăzute de Codul Muncii şi a unei infracţiuni prevăzute de O.U.G. nr. 54 din 2010 privind unele măsuri pentru combaterea evaziunii fiscale. 
 
I.G.P.R. - Centrul de Informare și Relații Publice
Link to comment
 • 1 month later...

124 de persoane cercetate pentru infracţiuni economice, de poliţiştii de investigarea fraudelor

 

Poliţiştii specializaţi în investigarea fraudelor au constatat 149 de infracţiuni economice, în urma controalelor și verificărilor efectuate în ultima săptămână.

În perioada 1–7 august a.c., poliţiştii formaţiunilor de investigare a fraudelor, acţionând sub coordonarea Direcţiei de Investigare a Fraudelor din cadrul I.G.P.R., au constatat 149 de infracţiuni. 124 de persoane sunt bănuite de comiterea acestor fapte, dintre care 8 au fost reţinute.

Cele mai multe infracţiuni constatate au fost de evaziune fiscală – 63. Poliţiştii au constatat 14 infracţiuni la Legea nr. 86/2006 privind Codul Vamal, 24 fapte de înşelăciune şi 7 de uz de fals.

De asemenea, poliţiştii cercetează 3 fapte de fals material în înscrisuri oficiale, 7 de fals sub semnătură privată, 4 de fals în declaraţii, 3 de delapidare, 6 fapte de corupție, 3 la Legea nr. 571/2003 privind Codul Fiscal, 2 de abuz în serviciu, una de neglijență în serviciu, 2 la Legea nr. 656/2003 privind spălarea banilor și 3 alte infracțiuni.

În ultimele 7 zile, polițiștii au constatat şi 7 infracțiuni de corupție, respectiv 3 de dare de mită, una luare de mită, una de trafic de influență și 2 la Legea nr. 78/2000 privind prevenirea, descoperirea și sancționarea faptelor de corupție.

I.G.P.R. - Centrul de Informare și Relații Publice

Link to comment
Infracţiuni economice, descoperite de poliţişti
 
Poliţiştii specializaţi în investigarea fraudelor au constatat 112 infracţiuni economice, în urma controalelor și verificărilor efectuate în ultima săptămână.
 
În perioada 8–14 august a.c., poliţiştii formaţiunilor de investigare a fraudelor, acţionând sub coordonarea Direcţiei de Investigare a Fraudelor din cadrul I.G.P.R., au constatat 112 infracţiuni. 95 de persoane sunt bănuite de comiterea acestor fapte, dintre care 4 au fost arestate.
 
Cele mai multe infracţiuni constatate, 57, au fost de evaziune fiscală. Poliţiştii au constatat 8 infracţiuni la Legea nr. 86/2006 privind Codul Vamal, 12 fapte de înşelăciune şi 10 de uz de fals.
 
De asemenea, poliţiştii cercetează 7 fapte de fals material în înscrisuri oficiale, 9 fapte de contrabandă și câte o infracțiune de tentativă la înşelăciune, fals în înscrisuri sub semnătură privată, fals intelectual, fals privind identitatea, delapidare și la Legea nr. 571/2003 privind Codul Fiscal.
 
În ultimele 7 zile, poliţiştii au constatat şi 3 infracţiuni de corupţie, respectiv 2 de luare de mită şi una de trafic de influenţă.
 
I.G.P.R. - Centrul de Informare şi Relaţii Publice
Link to comment
 • 4 weeks later...

Infracţiuni Economice, constatate de poliţişti

 

Peste 170 de persoane bănuite de comiterea de infracţiuni economice au fost cercetate, în ultima săptămână, de poliţiştii specializaţi în investigarea fraudelor, sub coordonarea Direcţiei de Investigare a Fraudelor din cadrul I.G.P.R..

În perioada 5 – 11 septembrie a.c., în urma activităţilor desfăşurate sub coordonarea Direcţiei de Investigare a Fraudelor din cadrul I.G.P.R., poliţiştii formaţiunilor de investigare a fraudelor au constatat 195 de infracţiuni.

De comiterea acestor fapte sunt bănuite 172 de persoane, dintre care 17 au fost arestate şi 6 au fost reţinute.

Astfel, poliţiştii au constatat, în ultima săptămână, 68 de evaziuni fiscale, 32 de infracţiuni prevăzute de Codul Vamal, 21 de înşelăciuni, o complicitate şi o tentativă la înşelăciune, 18 infracţiuni prevăzute de Legea 656/2003 privind spălarea banilor, 15 uzuri de fals, 12 infracţiuni de contrabandă şi 8 falsuri materiale în înscrisuri oficiale.

De asemenea, poliţiştii cercetează 7 delapidări, 5 falsuri în înscrisuri sub semnătură privată, un fals în declaraţii şi un abuz în serviciu.

În ultima săptămână, poliţiştii de la investigarea fraudelor au constatat 2 infracţiuni de corupţie, respectiv una de luare de mită şi o infracţiune prevăzută de Legea 78/2000 privind prevenirea, descoperirea şi sancţionarea faptelor de corupţie.

I.G.P.R. - Centrul de Informare și Relații Publice

Link to comment
 • 4 weeks later...

INFRACŢIUNI ECONOMICE, CERCETATE DE POLIŢIŞTI

 

Peste 130 de persoane bănuite de comiterea de infracţiuni economice au fost cercetate, în ultima săptămână, de poliţiştii specializaţi în investigare a fraudelor.

 

În perioada 3 - 9 octombrie a.c., poliţiştii formaţiunilor de investigare a fraudelor, acţionând sub coordonarea Direcţiei de Investigare a Fraudelor din cadrul I.G.P.R., au constatat 119 infracţiuni.

 

De comiterea acestor fapte sunt bănuite 134 de persoane, dintre care 24 au fost reţinute şi una a fost arestată.

 

Astfel, poliţiştii au constatat, în ultima săptămână, 51 de infracţiuni de evaziune fiscală, 15 înșelăciuni, 13 la Legea nr. 86/2006 privind Codul Vamal şi 11 delapidări.

 

De asemenea, poliţiştii cercetează 10 fapte de uz de fals, 3 de fals în înscrisuri sub semnătură privată, 3 de fals în declarații, 2 de fals material în înscrisuri oficiale, precum şi 2 fapte la legea Legea nr. 571/2003 - Codul Fiscal.

 

Au mai fost câte o infracțiune de fals intelectual, abuz în serviciu, abuz de încredere, gestiune frauduloasă, la Legea nr. 656/2003 privind spălarea banilor și o infracțiune la alte acte normative.

 

În perioada menționată, polițiștii au constatat două infracțiuni de trafic de influență și una de luare de mită.

 

Sursa: IGPR

Link to comment

186 DE PERSOANE CERCETATE DE POLIŢIŞTII DE INVESTIGARE A FRAUDELOR

 

Poliţiştii specializaţi în investigarea fraudelor au depistat, în urma controalelor la diferite societăţi comerciale, a percheziţiilor şi a acţiunilor desfăşurate în ultima săptămână, sub coordonarea Direcţiei de Investigarea Fraudelor din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române, 115 infracţiuni economice.

 

În perioada 10 – 16 octombrie a.c., poliţiştii formaţiunilor de investigare a fraudelor acţionând, sub coordonarea Direcţiei de Investigare a Fraudelor din cadrul I.G.P.R., au constatat 115 infracţiuni.

 

De comiterea acestor fapte sunt bănuite 186 de persoane, dintre care 34 au fost reţinute şi 27 arestate.

 

Astfel, poliţiştii au constatat, în ultima săptămână, 42 de infracţiuni de evaziune fiscală, 20 la Legea nr. 86/2006 privind Codul Vamal, 7 fapte de delapidare  şi 5 la Legea nr. 84/1998 privind mărcile şi indicaţiile geografice.

 

De asemenea, poliţiştii cercetează 3 fapte la Legea nr. 656/2003 privind spălarea banilor, 15 de înşelăciune, 8 de uz de fals, 4 de fals material în înscrisuri oficiale și câte o faptă de fals în declarații, abuz în serviciu, gestiune frauduloasă, la Legea privind drepturile de autor și Codul Fiscal.

 

Totodată, în perioada menționată, polițiștii au constatat 5 fapte de corupție.
 

Sursă: IGPR

Link to comment
PESTE 100 DE PERSOANE CERCETATE DE POLIŢIŞTII DE INVESTIGAREA FRAUDELOR PENTRU COMITEREA DE INFRACŢIUNI ECONOMICE
 
Poliţiştii specializaţi în investigarea fraudelor au depistat, în urma controalelor la diferite societăţi comerciale, a percheziţiilor şi a acţiunilor desfăşurate în ultima săptămână, sub coordonarea Direcţiei de Investigarea Fraudelor din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române, 102 infracţiuni economice.
 
În perioada 17 – 24 octombrie a.c., poliţiştii formaţiunilor de investigare a fraudelor acţionând, sub coordonarea Direcţiei de Investigare a Fraudelor din cadrul I.G.P.R., au constatat 102 infracţiuni.
 
De comiterea acestor fapte sunt bănuite 109 persoane, dintre care 3 au fost arestate şi 4 reţinute.
 
Astfel, poliţiştii au constatat, în ultima săptămână, 38 de infracţiuni de evaziune fiscală, 17 la Legea nr. 86/2006 privind Codul Vamal, 11 înşelăciuni, 5 infracţiuni de uz de fals, 4 de fals în înscrisuri sub semnătură privată, 3 de fals material în înscrisuri oficiale, una de fals în declaraţii, 4 infracţiuni de contrabandă şi 3 la Legea nr. 84/1998 privind mărcile şi indicaţiile geografice.
 
De asemenea, poliţiştii cercetează 3 fapte de delapidare, 3 la Legea nr. 571/2003 – Codul Fiscal, 2 de abuz în serviciu, una la Legea 31/1990 privind societăţile comerciale, una la Legea 656/2003 privind spălarea banilor, una de neglijenţă în serviciu şi 2 de altă natură.
 
În perioada menţionată, poliţiştii au constatat 2 infracţiuni de dare de mită şi o infracţiune de luare de mită. 
 
Sursa: IGPR
Link to comment
 • 2 weeks later...

109 PERSOANE BĂNUITE DE COMITEREA UNOR INFRACŢIUNI ECONOMICE, CERCETATE DE POLIŢIŞTI

Peste 100 de infracţiuni economice au fost constatate în ultima săptămână, în urma activităţilor desfăşurate de poliţişti specializaţi în investigarea fraudelor.

În ultima săptămână, sub coordonarea Direcţiei de Investigare a Fraudelor – I.G.P.R., poliţiştii formaţiunilor de investigare a fraudelor au constatat 105 infracţiuni economice.

De comiterea acestora sunt bănuite 109 persoane, dintre care 4 au fost reţinute şi 2 arestate.

Astfel, poliţiştii au constatat, în ultima săptămână, 52 de infracţiuni de evaziune fiscală, 12 fapte de înşelăciune, 7 infracţiuni de fals (în înscrisuri, privind identitatea sau în declaraţii) şi 6 infracţiuni de uz de fals, precum şi 6 fapte de contrabandă.

De asemenea, poliţiştii fac cercetări cu privire la 11 fapte penale prevăzute de Legea nr. 86/2006 privind Codul Vamal, la 2 infracţiuni din Legea nr. 571/2003 privind Codul Fiscal, precum şi la 4 fapte de delapidare.

Totodată, poliţiştii specializaţi în investigarea fraudelor cercetează 4 infracţiuni de corupţie, respectiv o infracţiune de dare de mită, una de luare de mită, o infracţiune de abuz în serviciu şi o infracţiune la Legea 78/2000, privind prevenirea, descoperirea şi sancţionarea faptelor de corupţie.

Sursă: IGPR

Link to comment

INFRACŢIUNI ECONOMICE, CONSTATATE DE POLIŢIŞTI

 

147 de persoane bănuite de comiterea de infracţiuni economice au fost cercetate, în ultima săptămână, de poliţiştii specializaţi în investigarea fraudelor, sub coordonarea Direcţiei de Investigare a Fraudelor din cadrul I.G.P.R..

 

În perioada 31 octombrie – 6 noiembrie a.c., în urma activităţilor desfăşurate sub coordonarea Direcţiei de Investigare a Fraudelor din cadrul I.G.P.R., poliţiştii formaţiunilor de investigare a fraudelor au constatat 144 de infracţiuni.

 

De comiterea acestor fapte sunt bănuite 147 de persoane, dintre care 33 au fost reţinute şi 2 au fost arestate.

 

Astfel, poliţiştii au constatat, în ultima săptămână, 84 de evaziuni fiscale şi 2 infracţiuni de complicitate la evaziune fiscală, 31 de infracţiuni prevăzute de Codul Vamal, 4 delapidări, 4 infracţiuni prevăzute de Legea 656/2003 privind spălarea banilor şi 3 abuzuri în serviciu.

 

De asemenea, poliţiştii cercetează 2 înşelăciuni,  un fals în ănscrisuri sub semnătură privată, un fals în declaraţii, un uz de fals, un fals material în înscrisuri oficiale, un fals intelectual, o neglijenţă în serviciu, 2 infracţiuni de contrabandă, una prevăzută de Legea 8 din 1996 privind dreptul de autor şi drepturile conexe şi una prevăzută de Legea 31 din 1990 privind societăţile comerciale.

 

În ultima săptămână, poliţiştii de la investigarea fraudelor au constatat 2 infracţiuni de corupţie, respectiv una de luare de mită şi o infracţiune prevăzută de Legea 78/2000 privind prevenirea, descoperirea şi sancţionarea faptelor de corupţie.

Sursă: IGPR

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.