Jump to content
POLITISTI.ro

NewsBot

Recommended Posts

Cercetat de poliţişti pentru evaziune fiscală

Un administrator de firmă este suspectat de poliţiştii de investigare a fraudelor bihoreni că a prejudiciat bugetul de stat cu peste 400.000 de lei.

 

Poliţiştii Serviciului de Investigare a Fraudelor din cadrul I.P.J. Bihor îl suspectează pe J.I., de 56 de ani, cetăţean român cu domiciliul în Franţa, de comiterea infracţiunii de evaziune fiscală.

 

Acesta, în perioada 2005 - 2009, în calitate de administrator al unei societăţi comerciale orădene, este suspectat că ar fi efectuat acte de comerţ, în speţă prestări de servicii în construcţii şi livrări de marfă, operaţiuni ce nu au fost evidenţiate în actele contabile ori în alte documente legale, sustrăgându-se astfel de la plata obligaţiilor fiscale la bugetul general consolidat al statului.

 

Prejudiciul total provocat astfel bugetului de stat este de 434.777 de lei, reprezentând TVA, impozit pe profit şi impozit pe dividente.

 

I.G.P.R. - CENTRUL DE INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE

Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...
  • Replies 59
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

  • NewsBot

    52

  • maxu08

    5

  • Catalin

    3

Administrator de firmă cercetat de poliţişti pentru evaziune fiscală

Un administrator de firmă este suspectat de poliţiştii de investigare a fraudelor din Bihor că ar fi prejudiciat bugetul de stat cu peste 360.000 lei, prin evaziune fiscală.

 

Poliţiştii Serviciului de Investigare a Fraudelor din cadrul I.P.J. Bihor au început urmărirea penală împotriva lui V.N., de 23 de ani, din Municipiul Oradea, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de evaziune fiscală.

 

Acesta este suspectat că, în perioada 2009 – 2010, în calitate de administrator al unei societăţi comerciale cu sediul în Municipiul Oradea, judeţul Bihor, a efectuat achiziţii intracomunitare de diverse produse, operaţiuni comerciale care nu au fost evidenţiate în contabilitatea societăţii şi nu au fost declarate organelor fiscale.

 

Prejudiciul total provocat astfel bugetului de stat este de aproximativ 365.000 de lei.

 

Poliţiştii Serviciului de Investigare a Fraudelor continuă cercetările, pentru documentarea întregii activităţi infracţionale.

 

I.G.P.R. - CENTRUL DE INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Administrator cercetat pentru evaziune fiscală

Un administrator de firmă este suspectat de poliţiştii de investigare a fraudelor că a prejudiciat bugetul de stat cu peste 1,3 milioane lei, prin evaziune fiscală.

Poliţiştii Serviciului de Investigare a Fraudelor din cadrul I.P.J. Bihor au început urmărirea penală faţă de K.F., de 46 de ani, cetăţean maghiar, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de evaziune fiscală.

 

Acesta este suspectat că, în perioada 2008 – 2010, în calitate de administrator al unei societăţi comerciale cu sediul în localitatea bihoreană Oşorhei, ar fi efectuat achiziţii intracomunitare de cereale, operaţiuni pe care nu le-ar fi declarat organelor fiscale.

 

De asemenea, K.F. este acuzat că s-a sustras verificărilor din partea instituţiilor abilitate, prin declararea inexactă a sediului societăţii pe care o administrează, la sediul declarat nefiind constatată nicio activitate comercială sau financiar - contabilă.

 

Prejudiciul provocat astfel bugetului de stat este de 1.377.602 de lei, reprezentând TVA şi impozit pe profit.

 

Poliţiştii Serviciului de Investigare a Fraudelor continuă cercetările cu suspectul în stare de libertate, pentru documentarea întregii eventuale activităţi infracţionale a acestuia.

 

I.G.P.R.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Administratori de societăţi comerciale, cercetaţi pentru evaziune fiscală

 

Mai mulţi administratori de societăţi comerciale sunt suspectaţi, de poliţiştii de investigare a fraudelor buzoieni, de comiterea infracţiunilor de evaziune fiscală şi delapidare.

Un bărbat de 56 de ani din Râmnicu Sărat, judeţul Buzău este suspectat că, în perioada 1 martie 2010 – 31 mai 2011, în calitate de administrator al unei societăţi comerciale ce are ca obiect de activitate comercializarea mărfurilor alimentare şi nealimentare, nu a înregistrat în evidenţa contabilă a societăţii veniturile obţinute din comercializarea de mărfuri către diverşi clienţi din ţară.
Prejudiciul creat prin neplata obligaţiilor către bugetul statului este în cuantum de 3.001.329 de lei.
De asemenea, administratorul a refuzat să prezinte documentele legale, în scopul împiedicării verificării fiscale.

 

Poliţiştii Biroului de Investigare a Fraudelor din cadrul Poliţiei municipiului Râmnicu Sărat au început urmărirea penală împotriva a trei tineri de 25, 21 şi 28 de ani, toţi din Râmnicu Sărat, judeţul Buzău, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de evaziune fiscală şi delapidare.
Cei trei tineri sunt suspectaţi că, în perioada iunie 2010 – iunie 2011, în calitate de reprezentanţi ai unei societăţi ce are ca obiect de activitate principal colectarea şi comercializarea deşeurilor feroase şi neferoase, au emis facturi către diverşi clienţi, în valoare de 14.108.885,59 de lei, fără ca documentele respective să fie înregistrate în evidenţa contabilă a societăţii şi raportate organelor fiscale.
Prejudiciul creat prin neplata obligaţiilor către bugetul statului este în cuantum de 4.024.115,53 de lei.

 

Poliţiştii Biroului de Investigare a Fraudelor din cadrul Poliţiei municipiului Râmnicu Sărat au început urmărirea penală împotriva unui bărbat în vârstă de 41 de ani, din Buzău, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de evaziune fiscală.
Buzoianul, administrator al unei societăţi comerciale ce are ca obiect de activitate comercializarea cerealelor, este suspectat că, în perioada 1 iulie 2009 – 31 decembrie 2010, a înregistrat în evidenţa contabilă a societăţii aprovizionări de mărfuri de 7.205.168 de lei de la doi agenţi economici din Bucureşti, societăţi comerciale ce erau însă declarate inactive de autorităţile fiscale.
În acest mod, societatea comercială s-a sustras de la plata obligaţiilor către bugetul statului cu suma totală de 2.787.207 de lei.

 

Centrul de Informare şi Relaţii Publice - I.G.P.R.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Administrator de societate comercială cercetat pentru evaziune fiscală

 

Administratorul unei societăţi comerciale este cercetat pentru evaziune fiscală şi primirea la muncă a mai mult de cinci persoane fără încheierea unui contract individual de muncă.

Poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigare a Fraudelor Dâmboviţa au început urmărirea penală împotriva lui B.F., din comuna Potlogi, judeţ Dâmboviţa, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de evaziune fiscală şi primirea la muncă a mai mult de cinci persoane fără încheierea unui contract individual de muncă, fapte prev. şi ped. de Legea nr. 241/2005 şi Legea 53/2003, modificată prin Legea 40/2011.

B.F. este suspectat că, în calitate de asociat unic şi administrator al unei societăţi comerciale, a efectuat operaţiuni fictive, constând în aceea că a înregistrat în evidenţa contabilă, facturi fiscale reprezentând prestări servicii, în valoare totală de 5.976.000 de lei, emise de două societăţi comerciale, care nu funcţionau şi nu aveau înregistrate în contabilitate aceste facturi, aducând un prejudiciu bugetului consolidat al statului de aproximativ 1.878.000 de lei.

Totodată, acesta mai este suspectat că a primit la muncă un număr de 146 de persoane, pentru care avea încheiate contracte individuale de muncă pentru o normă de două ore pe zi, în condiţiile în care, persoanele respective desfăşurau activităţi în construcţii cu normă întreagă, iar contribuţiile datorate bugetului de stat ar fi fost superioare celor plătite.

Poliţiştii continuă cercetările, urmând ca la finalizarea anchetei să se propună soluţie procedurală parchetului competent.

I.G.P.R. - CENTRUL DE INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Evaziune fiscală

Poliţişti din cadrul Serviciului de Investigare a Fraudelor - Sector 1 Poliţie, au efectuat verificări la sediul social al unei societăţi comerciale, având obiect de activitate principal construcţiile.

Cu această ocazie s-a constatat că societatea nu a virat către bugetul de stat, în termenul legal de cel mult 30 de zile de la scadenţă, sume reprezentând impozite şi contribuţii reţinute de la salariaţi în perioada 31.11.2010 - 31.01.2012, în sumă totală de 2.084.852 lei. S-a început urmărirea penală, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de evaziune fiscală, faţă de administratorul societăţii, U. Vasile de 34 de ani, din judeţul Suceava.

Cercetările sunt continuate de poliţişti, cu administratorul societăţii în stare de libertate.

Poliţişti din cadrul Serviciului de Investigare a Fraudelor - Poliţia Sector 2, au început urmărirea penală împotriva lui G. Simion de 62 de ani, pentru săvârşirea infracţiunii de evaziune fiscală.

D.G.P.M.B. - Compartimentul Comunicare Publică

Link to comment
Share on other sites

Fapte de evaziune fiscală, instrumentate de polițiști

Poliţiştii de la investigarea fraudelor au propus începerea urmăririi penale faţă de trei persoane care au săvârşit mai multe infracţiuni de natură economică

Poliţiştii de la Serviciul de Investigare a Fraudelor, din cadrul Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Suceava au efectuat o serie de investigaţii, faţă de B.M., de 40 ani şi B.M., de 46 ani, ambii din municipiul Suceava, pentru comiterea infracţiunii de evaziune fiscală.

Cele două persoane, soţ şi soţie, sunt suspectate că în perioada 20 septembrie 2007 – 30 noiembrie 2009, s-au sustras de la plata T.V.A., datorat pentru efectuarea în scop comercial a unui număr de 29 tranzacţii imobiliare cu apartamente obţinute prin mansardarea planşeurilor unor blocuri din municipiul Suceava.

Cei doi nu s-au înregistrat ca plătitori de T.V.A., deşi au obţinut venituri cu caracter de continuitate, a căror valoare a depăşit plafonul impus de Codul Fiscal, respectiv 35.000 de euro, prin ascunderea sursei impozabile, cauzând bugetului de stat un prejudiciu în sumă de 506.541 de lei.

La ceeaşi dată, poliţiştii de la Serviciul de Investigare a Fraudelor –I.P.J. Suceava au propus, iar Parchetul de pe lângă Tribunalul Suceava a confirmat începerea urmăririi penale, faţă de P.S., de 34 ani, din comuna Şcheia, judeţ Suceava, pentru săvârşirea infracţiunii de evaziune fiscală.

Acesta este suspectat că în aceeaşi perioada, s-a sustras de la plata T.V.A. datorat pentru efectuarea în scop comercial a unui număr de 29 tranzacţii imobiliare cu apartamente, spaţii comerciale, case şi suprafeţe de teren.

Cel în cauză nu s-a înregistrat ca plătitor de T.V.A., deşi a obţinut venituri a căror valoare a depăşit plafonul impus de Codul Fiscal, prin ascunderea sursei impozabile, prejudiciul cauzat bugetului de stat în sumă de 248.243 de lei, dar acest prejudiciu a fost recuperat integral.

I.G.P.R. - Centrul de Informare și Relații Publice

Link to comment
Share on other sites

logo_DGPMB.jpg

Evaziune fiscală cu parfumuri

Poliţişti din cadrul Serviciului de Investigare a Fraudelor - Poliţia Sectorului 3 au început urmărirea penală împotriva lui M. Dan de 29 de ani şi D. Andrei de 34 de ani, pentru săvârşirea infracţiunii de evaziune fiscală

Cei doi se ocupau de comercializarea de parfumuri către diferite persoane fizice, fără a emite facturi fiscale, fraudând astfel bugetul general consolidat al statului prin neplata TVA-ului şi a impozitului pe profit aferente.

În urma investigaţiilor efectuate au fost identificate locaţiile de unde M. Dan se aproviziona cu parfumuri, pe care ulterior le comercializa către diverse persoane fizice.

În sarcina lui M. Dan s-a reţinut faptul că, în cursul lunii martie 2012, acesta a comercializat către diferite persoane fizice parfumuri ce poartă însemne de mărci identice sau similare cu mărci protejate pe teritoriul României, fără a avea acordul titularului de marcă. Totodată, acesta nu a emis facturi fiscale pentru parfumurile vândute, fraudând astfel bugetul general consolidat al statului prin neplata TVA-ului şi a impozitului pe profit.

La data de 06.04.2012 au fost efectuate 5 percheziţii domiciliare în Bucureşti, atât la domiciliul lui M. Dan, cât şi la locaţiile identificate în urma cercetărilor ca fiind cele de unde acesta se aproviziona cu parfumuri.

În urma percheziţiilor efectuate, au fost identificate 620 parfumuri, ce au fost indisponibilizate în vederea continuării cercetărilor.

D.G.P.M.B. - Compartimentul comunicare publică

Link to comment
Share on other sites

Evaziune fiscală

Poliţişti din cadrul Serviciului de Investigare a Fraudelor - Poliţia Sectorului 6, au început urmărirea penală faţă de M. Vasyl, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de evaziune fiscală.

Acesta, în perioada 2006 - 2009, în schimbul unor sume de bani primite de la mai multe persoane, a semnat pentru primirea părţilor sociale, documentelor şi bunurilor din patrimoniul unor diverse societăţi comerciale, fără a le prelua, prin aceasta înlesnind activitatea acestora care, folosindu-se de ştampilele şi documentele unei alte societăţi, au efectuat achiziţii intracomunitare, fără a evidenţia operaţiunile comerciale şi veniturile realizate.

În luna ianuarie 2010, aceste persoane au efectuat achiziţii intracomunitare în valoare de 308.544 lei, fără a declara aceste operaţiuni şi veniturile realizate, prejudiciind bugetul statului cu suma de 118.789 lei.

Cercetările sunt continuate pentru identificarea celorlalte persoane implicate.

D.G.P.M.B. - Compartimentul Comunicare Publică

Link to comment
Share on other sites

a semnat pentru primirea părţilor sociale, documentelor şi bunurilor din patrimoniul unor diverse societăţi comerciale, fără a le prelua, prin aceasta înlesnind activitatea acestora care, folosindu-se de ştampilele şi documentele unei alte societăţi, au efectuat achiziţii intracomunitare

de cind primirea in fapt a documentelor si a bunurilor din patrimoniu (presupunind ca nu exista pv de predare primire sau punere in posesie) este fapta de evaziune fiscala? in ce articol al lg 241 se incadreaza deoarece nu reusesc sa identific temeiul legal?

A doua chestiune - in ce lege cesiunea este fapta de evaziune fiscala (cu exceptie infractiunii prevazute de lg 31 insa acolo nu este vorba de evaziune, aceasta avind lege speciala)? raspunderea penala fiind personala, nici o cesiune nu poate inlatura aplicarea legii fata de fostii administratori si asociati??

A treia - comunicatul nu are nici o logica - nu inteleg sintagma "folosindu-se de ştampilele şi documentele unei alte societăţi" - cum vine asta? firmele cesionate au folosit alte stampile ce apartineau altor societati? cum poti folosi stampila firmei firmei Y daca pe antet scrie firma X?

postez aici ca nu am ce face la birou si ma pregatesc de plecare :)

Link to comment
Share on other sites

  • Moderator

Păi nu au spus că primirea în fapt a acelor documente constitutuie infracțiunea de ev. fiscală. Ei au făcut un rezumat și au spus în mare care era scopul final al activității infracționale. Încadrarea juridică cu siguranță este mai stufoasă și nu se rezumă la infracț. prev. de lg.241.

Cesiunea se face de multe ori înainte de a da țepele (nu știu dacă și aici e cazul) și cu toate că scriptic și oficial firma a fost cesionată, tot vechii administratorii sunt cei ce fac matrapaslâcurile pe acolo și trag sforile, iar cel ce a preluat firma doar semnează ca primarul, majoritatea dintre aceștia fiind boschetari sau alte categorii de acest gen, ce trăiesc cu impresia că a dat norocul peste ei și au găsit un loc de muncă, nicidecum că au devenit patroni.

Oricum, sunt convins că nu trebuie să-ți povestesc ție astfel de manevre, că le cunoști cel mai probabil mult mai bine ca mine. ;)

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Cercetat pentru evaziune fiscală

Pentru neplata taxelor datorate statului, în valoare de aproximativ 190.000 de lei, unui administrator de societate comercială din oraşul Petrila i-a fost întocmit dosar penal.

Poliţiştii Serviciului de Investigare a Fraudelor Hunedoara au efectuat investigaţii asupra lui B.I., de 43 de ani, din Petrila pentru săvârşirea infracţiunii de evaziune fiscală.

Bărbatul, în calitate de administrator al unei societăţi comerciale din Petrila, în perioada ianuarie 2007 - decembrie 2011, ar fi înregistrat în evidenţa contabilă a societăţii operaţiuni comerciale fictive privind achiziţii de produse agroalimentare de la diverse firme din ţară, operaţiuni care nu au avut loc în realitate.

Prin acţiunile efectuate de administrator, acesta s-a sustras de la plata impozitelor şi taxelor datorate statului cu aproximativ 189.000 de lei.

În urma celor relevate, în cauză s-a întocmit dosar penal în care se efectuează cercetări, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de evaziune fiscală.

I.G.P.R. - Centrul de Informare și Relații Publice

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Administrator de societate comercială, cercetat pentru evaziune fiscală

Administratorul unei firme din Deva este suspectat de poliţiştii de investigarea fraudelor că a înstrăinat mai multe imobile şi terenuri aflate în proprietatea societăţii, fără ca aceste operaţiuni comerciale să le înregistreze în evidenţele contabile.

Poliţiştii Serviciului de Investigare a Fraudelor din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Hunedoara au efectuat o serie de investigaţii asupra lui G. Marcel, de 41 de ani, din Deva care, în calitate de administrator al unei societăţi comerciale din Deva, este suspectat de săvârşirea infracţiunii de evaziune fiscală.

În fapt, bărbatul este suspectat că, în perioada septembrie 2004 – iunie 2009, a înstrăinat mai multe imobile şi terenuri aflate în proprietatea societăţii, fără ca aceste operaţiuni comerciale să le înregistreze în evidenţele contabile ale societăţii, sustrăgându-se de la plata taxelor şi impozitelor datorate statului.

În urma neevidenţierii acestor operaţiuni, a fost creat un prejudiciu bugetului consolidat al statului de 1.634.769 de lei.

În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de evaziune fiscală.

IGPR - Centrul de Informare și Relații Publice

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Cercetate pentru evaziune fiscală

Două femei, care administrau o societate comercială din Constanţa, sunt suspectate că au produs un prejudiciu de peste 250.000 de lei prin evaziune fiscală.

La data de 18 iulie a.c., poliţiştii Serviciului de Poliţie Transporturi Maritime din cadrul Direcţiei de Poliţie Transporturi - I.G.P.R. au depistat două femei, administratoare ale unei societăţi comerciale din Constanţa, suspectate de evaziune fiscală, complicitate la evaziune fiscală şi transmitere fictivă a părţilor sociale deţinute într-o societate comercială în scopul îngreunării urmăririi penale.

Cele în cauză sunt suspectate că, în perioada noiembrie 2010 - decembrie 2010, au achiziţionat cereale de la o societate comercială din Constanţa, omiţând să evidenţieze aceste operaţiuni în evidenţele financiar contabile, prejudiciind astfel bugetul consolidat al statului cu 251.554 lei.

Cercetările continuă pentru documentarea întregii activităţi infracţionale în cauză.

I.G.P.R. - Centrul de Informare şi Relaţii Publice

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Polițiștii prahoveni cercetează patru persoane suspectate de evaziune fiscală de 2.800.000 lei

Patru administratori ai unor societăţi comerciale din Buzău, Bucureşti şi Galaţi sunt cercetaţi de poliţiştii S.I.F. Prahova, fiind suspectaţi de evaziune fiscală. Prejudiciul cauzat bugetului consolidat al statului, în valoare de aproximativ 2.800.000 de lei, a fost recuperat în totalitate prin sechestru asigurator asupra bunurilor suspecţilor.

În perioada septembrie 2009 - martie 2012, prin intermediul a două societăţi comerciale din Bulgaria, suspecţii au simulat un circuit comercial de achiziţie de mărfuri de la o societate din judeţul Buzău, mărfuri pe care în realitate le-au livrat către mai multe societăţi comerciale din România.

Astfel, în vederea eludării plăţii T.V.A. la bugetul statului, mărfurile erau facturate către societăţile din Bulgaria fără aplicarea cotei de T.V.A., dar în realitate erau transportate şi descărcate la societăţile comerciale din România, fără a fi înregistrate în evidenţele financiar-contabile.

Prejudiciul cauzat bugetului consolidat al statului este de aproximativ 2.800.000 de lei, reprezentând T.V.A. şi impozit pe profit şi a fost recuperat în totalitate prin aplicarea măsurii sechestrului asigurator asupra bunurilor suspecţilor.

I.G.P.R. - Centrul de Informare și Relații Publice

Link to comment
Share on other sites

ce timpenie!! prejudiciul nu a fost sub nici o forma recuperat atit timp cit sechestrul este asigurator si nu exista nici o sentinta care sa stabileasca vinovatia penala si despagubirile aferente.

greu cu juridicul la deal :)

Link to comment
Share on other sites

ce conteaza? este vorba despre recuperarea prejudiciului, cu asta se lauda MAI. un sechestru asigurator nu recupereaza nimic. nici un banutz nu intra in buget. in cel mai fericit caz, va intra abia peste 2-3 ani cind se termina recursul cind bunurile sechestrate vor valora mult mai putin (asta daca vor avea si cumparatori). si nici atunci nu este sigur ca procesul penal va constata acelasi prejudiciu ca cel constatat initial de politisti.

Link to comment
Share on other sites

  • Moderator

Este aplicat de polițiști? Eu doar asta te-am întrebat.

Din punct de vedere al Poliției și al polițiștilor, prejudiciul se consideră ca fiind recuperat, atunci când în urma cercetărilor pe care le fac într-un dosar reușesc să convingă pe procuror că acesta poate obține, în baza probelor adunate de polițiști, o sancțiune din partea instanței. Deci, din moment ce procurorul supervizează cercetarea efectuată de polițiști și ajunge la concluzia că are un dosar ce conține niște probe solide cu care nu se va face de râs în fața instanței, ba chiar se mai instituie și un sechestru asigurător, atunci nu cred că este nicio greșeală dacă polițiștii consideră că prejudiciul a fost recuperat. Pentru că ceea ce depindea de ei a fost făcut.

Acum, că ulterior procesul durează, dosarul în instanță este tărăgănat sau în baza unor artificii ori vicii de procedură procesul are alt deznodământ, acestea nu mai sunt niște probleme care să depindă de polițiști sau poliție. Ce depindea de ei și ce se putea face s-a făcut. De aceea nu cred că este o greșeală dacă se contorizează în situații la capitolul „prejudiciu recuperat” deoarece polițiștii au obținut tot ceea ce legea le permite să facă, respectiv să convingă magistrații că există o faptă acolo, un prejudiciu și se impune aplicarea unui sechestru asigurător.

Link to comment
Share on other sites

nu am negat asta. unde ai inteles tu ca eu am o problema cu situatia de fapt?

pe mine ma enerveaza stilul de a da comunicate pline de prostii juridice. cum poti spune ca s-a recuperat prejudiciul in aceste conditii?

nu am nici o treaba cu popularizarea cazurilor solutionate de catre politisti, dar am pretentie de rigoare juridica mai ales ca vine de la o institutie care se presupune ca lucreaza cu legea.

Link to comment
Share on other sites

Reprezentant legal al unei societăţi comerciale, cercetat pentru evaziune fiscală

Un bărbat din Mureş este suspectat că a achiziţionat bunuri din Germania şi Ungaria pe care le-a valorificat în ţară şi nu a înregistrat în evidenţe aceste operaţiuni. În acest mod, acesta a creat un prejudiciu bugetului de stat de aproximativ 1.100.000 de lei.

La data de 7 august a.c., ofiţeri ai Serviciului de Investigare a Fraudelor din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Mureş, în urma activităţilor investigative desfăşurate, au dispus începerea urmăririi penale faţă de un bărbat, în vârstă de 45 de ani, din Tg. Mureş, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de evaziune fiscală prin omisiunea, în tot sau în parte, a evidenţierii, în actele contabile ori în alte documente legale, a operaţiunilor comerciale efectuate sau a veniturilor realizate, în scopul sustragerii de la plata impozitelor, taxelor şi contribuţiilor fiscale, conform Legii nr. 241/2005 republicată.

În fapt, bărbatul este suspectat că a achiziţionat, în perioada 25 iulie – 1 decembrie 2011, din Germania şi Ungaria, autoturisme second-hand şi alte bunuri (geamuri şi electropompe, încălţăminte, etc.), cu intenţia de a le valorifica în România.

Ulterior, acesta le-a vândut şi nu a înregistrat operaţiunile comerciale în evidenţe contabile.

Astfel, bărbatul a prejudiciat bugetul consolidat al statului cu 1.095.385 de lei, reprezentând neplata taxei pe valoare adăugată.

I.G.P.R. - Centrul de Informare și Relații Publice

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Depistaţi de poliţişti în timp ce vindeau parfumuri contrafăcute

Un asociat şi un angajat al unei societăţi comerciale din Constanţa, ce are ca obiect de activitate aprovizionarea navelor, s-au ales cu dosar penal după ce au fost depistaţi de poliţişti în timp ce comercializau parfumuri susceptibile a fi contrafăcute.

La data de 29 august a.c., ofiţerii Serviciului de Poliţie Transporturi Maritime, în colaborare cu inspectori vamali din cadrul Biroului Vamal Constanţa, i-au depistat în Portul Constanţa, pe A. C., de 34 de ani şi V. M., de 43 de ani, din Constanţa, în timp ce încercau să comercializeze marinarilor de la bordul unei nave acostate în Portul Constanţa, 47 de doze de parfumuri de diferite mărci şi modele, susceptibile a fi contrafăcute.

Totodată, asupra unuia dintre ei a fost găsită suma de 90 de dolari americani, sumă ce provine din comercializarea de produse similare.

Cele 47 de doze de parfum şi suma de 90 de dolari americani au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor.

În cauză, s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de evaziune fiscală şi punere în circulaţie fără drept de produse ce poartă o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare.

Cercetările sunt continuate cu suspecţii în stare de libertate.

I.G.P.R. - Centrul de Informare și Relații Publice

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Percheziţii la suspecţii de fraude fiscale şi vamale

În această dimineaţă au loc 32 de percheziţii pe raza judeţelor Călăraşi, Constanţa, Sibiu, Prahova, Vîlcea, Giurgiu şi în municipiile Bucureşti şi Alba Iulia pentru destructurarea unei grupări specializate în comiterea de fraude fiscale şi vamale, prin sustragerea în totalitate sau în parte de la plata taxelor, impozitelor sau accizelor aferente, prin ascunderea beneficiarilor reali ai produselor petroliere.

Poliţiştii Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Călăraşi şi procurorii D.I.I.C.O.T.- Biroul Teritorial Călăraşi, în cooperare cu Inspectoratul de Poliţie Judeţean Călăraşi, BCCO Constanţa, BCCO Bucureşti, BCCO Ploieşti, BCCO Piteşti, BCCO Alba, DGIPI, efectuează simultan 32 de percheziţii, astfel: 8 percheziţii în judeţul Călăraşi, 12 percheziţii în judeţul Constanţa, 4 în Bucureşti, 3 în judeţul Sibiu, 2 în Prahova şi câte o percheziţie în judeţele Vîlcea, Giurgiu şi în municipiul Alba Iulia.

În fapt, membrii grupării au achiziţionat cantitatea de peste 11.000 tone motorină Euro 5, în regim suspensiv de la plata accizelor, în scopul transformării în produse petroliere inferioare, respectiv combustibil lichid greu şi motorină Navo, prin antrepozitul fiscal situat în mun. Călăraşi.

În realitate, motorina era comercializată prin intermediul unor societăţi comerciale care deţineau staţii de distribuţie a carburanţilor, pe circuitul comercial fiind interpuse şi societăţi comerciale tip „fantomă”, fiind utilizate documente contabile din care să rezulte în mod nereal că au fost achitate accizele.

Activitatea infracţională a fost sprijinită de către funcţionari vamali din cadrul D.J.A.O.V. Călăraşi, prin efectuarea unor controale formale la societăţile comerciale implicate şi prin asigurarea unor spaţii necesare funcţionării societăţilor.

Prejudiciul cauzat bugetului de stat este estimat la suma de 5 milioane de Euro.

Urmează să fie puse în executare 13 mandate de aducere. Persoanele vor fi conduse pentru audieri la sediul D.I.I.C.O.T.- Biroul Teritorial Călăraşi.

I.G.P.R. - Centrul de Informare și Relații Publice

Link to comment
Share on other sites

Evaziune fiscală cu bunuri destinate reparării navelor

La data de 12 septembrie, poliţiştii Serviciului de Poliţie Transporturi Maritime din cadrul Direcţiei de Poliţie Transporturi - I.G.P.R. au finalizat cercetările faţă de D.N., de 48 ani, din judeţul Constanţa, administrator al unei societăţi comerciale din localitatea Mangalia, cercetată pentru săvârşirea infracţiunii de evaziune fiscală, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 9 alin. 1 lit. b şi c din Legea 241/2005.

În fapt, în perioada octombrie 2006 – septembrie 2011, societatea a desfăşurat activităţi de comerţ cu bunuri destinate reparării navelor, fără a evidenţia în actele contabile operaţiunile comerciale efectuate, sau a evidenţiat cheltuieli care nu au avut la bază operaţiuni reale. Astfel, a fost cauzat bugetului de stat un prejudiciu în valoare de aproximativ 3.900.000 lei.

Dosarul urmează să fie înaintat către Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanţa cu propunere de trimitere în judecată.

I.G.P.R. - Centrul de Informare și Relaţii Publice

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.