Jump to content
POLITISTI.ro

Leaderboard


Popular Content

Showing content with the highest reputation since 01/18/2020 in all areas

 1. 6 points
 2. 3 points
  Analfabetismul funcţional este neputinţa unei persoane de a folosi calificările de citire şi scriere în mod funcţional. Altfel spus, persoana ştie să citească şi să scrie, dar nu reuşeşte să înţeleagă ceea ce citeşte. Trebuie să-i explice cineva mură-n gură, eventual să-i deseneze, pentru că nu e capabil să realizeze, să recunoască ori să identifice relaţiile între două lucruri, fenomene sau acţiuni care seamănă exact, analogia ori similitudinea.
 3. 2 points
  REVIEW/OPINII - nu fac reclama! Salutare, Am achizitionat azi un mini-briceag de la GERBER de dimesiuni reduse (aprox. 8 cm, cu lama deschisa), gandit sa fie disimulat in breloc (seamana cu o telecomanda auto ori cu o bricheta), desi este prevazut si cu o clema laterala pentru a fi purtat / agatat de buzunar, vesta, geanta etc. Cred ca cel mai bine s-ar incadra in categoria EDC (Every Day Carry) Ca majoritatea produselor GERBER, este facut dintr-un aluminiu anodizat (pasivizare electrolitica, pentru a-i asigura o rezistenta mai mare la zgarieturi), cu lama din inox (nu stiu exact duritatea, desi pe anumite site-uri de specialitate se vorbeste de otel 5Cr15MoV...adica un nivel mediu, des intalnit la fabricarea de scule, cutite de bucatarie, foarfeci etc. si unde exista un compromis intre pret si calitate Bineinteles ca este ambidextru (se poate deschide cu oricare mana), desi clema se poate monta doar pe o singura latura (sunt avantajati dreptacii); cum nu intra in categoria cutitelor de lupta, asa ca nu se impune o extragere si armare rapida a lamei, fiind eminamente un echipament utilitar. Puncte forte: - dimensiuni mici, usor de disimulat, fara sa atraga atentia - imi lasa impresia ca poate fi utilizat/purtat deopotriva de barbati, dar si de femei, neavand "aerul"unui cutit tactic ( apropos, cineva din familia mea deja a si pus ochii pe el, desi mai are de asteptat cativa ani pana la majorat 😉) - poate sa fie ideal ca arma alba de rezerva, in vesta, buzunar de la uniforma, kit de supravieturie etc. Puncte slabe: - destul de greu de deschis lama (daca ai mana transpirata, te chinui) - datorita dimensiunilor trebuie sa ai grija sa nu alunece degetul pe lama (nu exista garda) Pretul: in jur de 20-30 euro, in functie de pagina de internet de unde se achizitioneaza si de model (negru ori maro / coyote-brown) In concluzie, la cat costa cu siguranta se poate cumpara ceva mai "tare", dar daca vrei o "scula" de rezerva ori care sa nu atraga atentia, cred ca merita investitia; cu siguranta il voi utiliza preponderent pentru taierea catuselor de unica intrebuintare ori pentru deschis colete...dar sa vedem in timp cum se comporta. Si cum o imagine face cat 1000 de cuvinte, va lasa sa le savurati:
 4. 1 point
  Dear colleagues, It´s our pleasure to invite you to the 6th edition of the IPA-ROCOP police / fire trade show that will be organized in Bucharest, capital city of Romania, on the 23rd of May, 2020 at the Cultural Centerl of the Ministry of Interior, in the down-town are of Bucharest! As usually, we will have a brotherhood dinner on the evening of 22nd of May, 2020, full of surprises and local cuisine; those of you that attended the previous editions know what we are talking about! (location to be confirmed) In order to better prepare the trade show and adjacent activities, we would like to know how many of you are interested to attend the show, the dinner and the extra activities; even if you answer is not bounding in any way to later attend the events, at least to know your intentions it would help us to budget the event, so please send us a message in this way: contact @ rocop.org We hope to see you soon!
 5. 1 point
  Având în vedere că de-a lungul timpului s-a dovedit că nu toţi colegii sunt atât de serioşi pe cât ne-am dori sau chiar se simt mai apropiaţi de alte categorii profesionale, ori pur şi simplu nu acordă o minimă importanţă regulilor stabilite aici, respectiv aceea ca în aria privată să aibă acces doar poliţiştii, NU se vor mai face confirmări ca până acum, iar singura modalitate de a obţine acces va fi asocierea adresei de e-mail de serviciu contului de membru de aici. Accesul în secţiunea rezervată este permis doar poliţiştilor, (mai exact, conturilor de membru ce sunt confirmate ca aparţinând unui poliţist/ă), iar sigură şi unica modalitate prin care puteţi obţine confirmarea contului este să vă înregistraţi ori să asociaţi contului de utilizator de aici, adresa de e-mail oficială de serviciu (este vorba de adresa prenume.nume@jud.politiaromana.ro - adresa de mail cu care vă conectaţi în webmail.politiaromana.ro), după care postaţi pentru a anunţa acest lucru în topicul "Solicitări pentru confirmarea contului de membru" specificând că aţi asociat adresa de e-mai oficială contului de membru. Mai multe detalii găsiţi aici: Accesul membrilor în Secţiunea privată a poliţiştilor.
 6. 1 point
 7. 1 point
  Sa mearga cu incredere la Politie, daca aceste aspecte de adeveresc, politistul poate emite un Ordin de protectie provizoriu impotriva sotului, mergand pana la scoaterea acestuia din domiciliul comun. In cazul nerespectarii Ordinului, acesta poate fi arestat preventiv.
 8. 1 point
  Sigur că poţi depune plângere, pentru că poliţiştii sunt obligaţi să primească orice plângere, petiţie, reclamaţie sau sesizare indiferent de conţinutul acesteia. Probabil e o neînţelegere la mijloc, iar aceştia au încercat să explice că fără probe, o plângere penală nu are nicio finalitate şi ajunge să fie clasată. Mai mult, plângerea sau denunţul penal trebuie să facă referire la fapte reale, deoarece sesizarea cu privire la existenţa unei fapte prevăzută de legea penală ori în legătură cu săvârşirea unei asemenea fapte, cunoscând că aceasta este nereală se consideră inducere în eroare a organelor judiciare şi se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 3 ani. De asemenea, producerea ori ticluirea de probe mincinoase, în scopul de a dovedi existenţa unei fapte prevăzute de legea penală ori săvârşirea acesteia de către o anumită persoană, se consideră inducere în eroare a oranelor judiciare şi se pedepsește cu închisoare de la unu la 5 ani.
 9. 1 point
  Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, pregăteşte o reformare de proporţii a instituţiei pe care o conduce. Procesul, caracterizat într-un draft ca fiind „examenul de capacitate al Românei”, va merge, conform documentului consultat de „Adevărul”, pe două linii principale. primul rând se are în vedere „comasarea efectivelor Poliţiei cu cele ale Jandarmeriei, pentru a crea o structură unică de poliţie, compactă şi eficientă după modelul reformelor realizate de tările mai sus-menţionate (Austria, Belgia, Luxemburg şi Grecia-n.red.), reforme care au avut ca principal beneficiar cetăţeanul, care trebuie să primească un serviciu poliţienesc la standarde mai înalte. (...) Acest concept poliţienesc unic este prezent în 19 state ale Uniunii Europene şi cu mici diferenţe în alte 4”, se arată în document. Mai exact, Poliţia Română va primi jandarmi pentru a restabili ordinea publică, adică poliţiştii vor interveni la proteste, iar jandarmii vor prelua atribuţiile pe ordine publică, dar şi cele pe judiciar de la poliţia din mediul rural, în mediul urban, rămânând ca tot ofiţerii de poliţie să execute toate misiunile specifice poliţiei în mediul urban. Apoi, în document se mai precizează că, după ce se va realiza acest program de reformă, Poliţia va executa toate misiunile specifice pe linia menţinerii ordinii şi siguranţei publice în mediul urban în timp ce Jandarmeria va prelua aceste atribuţii (inclusiv cele specifice poliţiei judiciare) în mediul rural. Altfel spus, în mediul urban, Poliţia va prelua şi misiunile scutierilor Jandarmeriei, de restabilire a ordinii publice, iar jandarmii vor avea în competenţă cercetarea infracţiunilor care au loc în mediu rural. Practic, conform experţilor, ar fi o revenire la Jandarmeria Rurală care a funcţionat cu un succes discutabil în perioada interbelică. Patrule în loc de camere de luat vederi În plus, la reformarea MAI se are în vedere şi reintroducerea poliţistului sectorist „pentru că în trecut acest mecanism şi-a dovedit eficienţa. (...) Cunoaşterea teritoriului, a persoanelor din zona de competenţă (...) reprezintă cheia rezolvării unui număr mare de probleme ce se înregistrază zilnic la subunităţile de poliţie”, se mai arată în document. În paralel, „pentru creşterea gradului de siguranţă publică” se are în vedere creşterea numărului poliţiştilor din componenţa patrulelor la trei sau chiar patru, mai ales în zonele mai rău famate. Ministrul Marcel Vela propune şi reînfiinţarea Brigăzii de Asigurare a Ordinii şi Liniştii Publice (BAOLP), unitatea „de elită” a poliţei care să intervină atunci când clanurile de interlopi se răfuiesc pe străzi. Oficialul motivează că această structură există în mai multe state occidentale precum Italia, Spania, Franţa, Grecia şi Polonia. BAOLP-ul va avea în componenţă mai multe unităţi mobile care vor putea interveni rapid atunci când vor fi semnalate astfel de cazuri.
 10. 1 point
  Singurul lucru pe care e normal sa îl faci e să respecți ordinul judecatoresc! Copilul vede numai partea ta de adevăr stind numai cu tine mereu. Dar dacă copilul era încredințat tatălui și tu nu îl puteai vedea? Ce ziceai in situația asta?
 11. 1 point
  Noul ministrul de interne, domnul Ion-Marcel Vela, doreşte o reformare a Poliţiei Române, astfel că s-a gândit el să-i schimbe denumirea sau aşa cum s-a exprimat "să rebranduiscă" Poliţia Română în Poliţia Naţională. Conform declaraţiilor de presă susţinute de către acesta, poliţiştii i-au cerut acest lucru: "Mi-au cerut acest lucru poliţiştii. Nu mi-au cerut sindicatele, eu am vorbit cu poliţiştii din stradă. În momentul de faţă, Poliţia Română şi cea Locală interferează şi ca imagine, şi ca atribuţii. Şi este normal să existe o separare instituţională. Plus că este şi pleonasm Poliţia Română pentru că este poliţia din ţara noastră". Domnule ministru, este adevărat că dorim să dispară această confuzie. Este de asemenea adevărat că nu toţi cetăţenii reuşesc să facă diferenţa între Poliţia Română şi această structură din cadrul primăriilor denumită "poliţia locală", dar cu siguranţă vă înşelaţi, pentru că nu adevăraţii poliţişti din stradă au solicitat schimbarea denumirii. Cu siguranţă aţi confundat şi dvs. poliţiştii cu gardienii publici rebotezaţi "poliţişti locali", pentru că doar aceştia din urmă îşi doresc o asemenea schimbare aberantă. De ce s-a ajuns aici? Majoritatea poliţistilor locali poartă articole de uniformă care nu respectă prevederile anexei 2 din HG nr. 1332/2010 privind aprobarea Regulamentului cadru de organizare şi funcţionare a poliţiei locale, aceştia purtând ILEGAL cămăşi care sunt specifice uniformei poliţiştilor rutieri ori caschete care sunt specifice Poliţiei Române. În aceeaşi situaţie ne aflăm şi când vorbim despre inscripţiile de pe uniforma poliţiştilor locali, cât şi de pe autovehiculele folosite de aceştia. Aceste inscripţii sunt făcute astfel încât să inducă în eroare cetăţeanul, cuvântul "locală" regăsindu-se inscripționat cu caractere de o dimensiune mai mică în comparație cu inscripția "Poliţia". Această problemă a apărut încă de când foştii gardieni publici / poliţişti comunitari au fost "rebranduiţi" în poliţişti locali, mai exact din anul 2010, când cetăţenii au putut observa circulând pe străzile oraşelor din ţară autovehicule inscripţionate ilegal, acestea fiind foarte asemănătoare cu autospecialele din dotarea Poliţiei Române deoarece aveau printre altele şi girofar de culoare roşie, deşi legea prevede clar că poliţia locală are dreptul să folosească doar girofar de culoare albastră. În privinţa atribuţiilor nici nu poate fi vorba de vreo "interferenţă" din partea Poliţiei Române, neglijenţa sau abuzul venind tot din partea poliţiştilor locali. Un exemplu ar fi depăşirea atribuţiilor în domeniul rutier, aşa cum Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie prin decizia nr. 11/2017 a stabilit faptul că poliţiştii locali nu au competenţa de a aplica sancţiuni contravenţionale prevăzute de OUG 195/2002, neputându-se pune "semnul egalităţii între poliţistul rutier şi poliţistul local". De asemenea sunt exemple destule şi din domeniul ordinii şi liniştii publice, unde, gardienii locali dau dovadă de nepăsare atunci când cetăţenii îi sesizează direct cu o problemă din domeniul lor de competenţă, aceştia fiind îndrumaţi să apeleze mai bine la Poliţiei Română. La fel se întâmplă şi când poliţiştii locali se confruntă cu persoane care deranjează ordinea şi liniştea publică, în ciuda faptului că şi poliţia locală are atribuţii în asigurarea ordinii şi liniştii publice şi pot aplica sancţiuni contravenţionale. Cum se poate rezolva această problemă!? Este foarte clar că poliţia locală are o problemă cu identitatea, iar angajații primăriei sunt foarte mulţumiţi de această confuzie, motiv pentru care ar trebui ca aceștia să revină la denumirea firească şi iniţială de "gardieni publici". Această problemă îşi are izvorul în acţiunile primarilor care şi-au dorit cu ardoare să fie stăpâni peste poliţie, însă nereuşind acest lucru, au investit banii cetăţenilor într-un departament din cadrul primăriei denumit "poliţie locală" şi au acceptat tacit crearea acestei confuzii între Poliţia Română şi aşa-zis poliţia locală. Problema de identitate a poliţiei locale creează în mod evident grave prejudicii de imagine Poliţiei Române iar percepţia poliţiştilor (- singurii poliţişti adevăraţi sunt cei din Poliţia Română) este că se doreşte în mod deliberat slăbirea instituţiei Poliţiei Române prin finanţarea poliţiilor locale într-un mod excesiv şi nejustificabil. În momentul de faţă schimbarea denumirii Poliţiei Române ar reprezenta mai mult un „moft” şi o greşeală imensă, fiind total inoportună această acţiune deoarece ar implica un efort financiar considerabil din partea Ministerului Afacerilor Interne şi nu ar rezolva absolut deloc adevărata problemă privind confuzia. Aceşti bani se pot investi în echipament şi logistică, capitol la care Poliţiei Română stă foarte prost dacă ne raportăm la poliţiile din alte state europene. Sunt multe lucruri care ar trebui schimbate sau îmbunătăţite, de la schimbarea armamentului până la achiziţionarea de echipament specific pentru intervenţia la evenimentele care implică substanţe toxice (a se vedea cazul de la Timişoara unde 9 poliţişti au ajuns la spital intoxicaţi cu substanţa folosită pentru deratizarea blocului). Singura soluţie viabilă pentru a elimina această confuzie este schimbarea denumirii poliţiei locale în "Garda Publică" şi eliminarea completă din denumirea altor instituţii a cuvântului "poliţie", totodată modificarea legii 155/2010. Și nu în ultimul rând, dacă expresia Poliţia Română este după părerea dvs. un pleonasm atunci înseamnă că şi Guvernul României este tot un pleonasm?
 12. 1 point
  nu conteaza ce scrii in raport, conteaza cine te recomanda!poti mentiona in raport ca soarele e mai frumos la tine in zona !multa bafta
 13. 1 point
  Daca faci contestatie nu ai nicio sansa si te rog sa admiti ca esti vinovata . Restituirea placutelor dreptul de circulatie pe baza dovezii inlocuitoare a certificatului de inmatriculare se fac doar pe baza de ordonanta presedintiala emisa de catre presedintele judecatoriei. Este bine ca ai fost oprita de catre politisti inainte de a fi implicata intr-un accident rutier si sa fii multumita ca ai scapat numai cu o amenda si ai ramas si cu autoturismul intreg. Te rog sa faci o comparatie intre sanctiunea primita in Romania si sanctiunea prevazuta in Marea Britanie pentru acceasi fapta: a £100 penalty; - Your vehicle being clamped, seized and destroyed - Court prosecution and a fine of up to £1,000 Punem pariu ca in Marea Britanie respecti legea?
 14. -1 points
  Buna ziua. Am permisul suspendat 90 zile pt doua abateri pe acelasi proces verbal: depasire linie contiua si depasirte vitezea 103 km in localitate.Am dat retestare am depus toate documentele dar nu-mi da permisul dupa 30 zile, doar dupa 60 (ca am 2 abateri pe proces verbal). Intrebare -Ma duc sau nu sa-l i-au dupa 30 zile. Merci
 15. -1 points
  Sunt posesor de permis si recunosc cu sinceritate ca nu stiu care e regula de circulatie la schimbarea RANDURILOR (nu benzilor, nota bene!) in sensurile giratorii (si nu numai). De aceea am lansat intrebarea pe forum: pentru a afla texte legale care sa ma lamureasca (pe mine si pe cei care mai au astfel de dubii). Eu am intrebat deci de RANDURI, nu de BENZI, ori cel care face o asemenea confuzie nu e indreptatit sa aprecieze periculozitatea altor participanti la trafic.
 16. -1 points
  Salut , posibil sa mai fii raspuns cineva la întrebarea pe care urmează să o adresez , dar eu nu am gasit nimic concret . Acum aproximativ 3 săptămâni mi-am achiziționat din Germania o Honda Hornet din 2005 limitata pentru A2 . Stiu ca in tara puterea maximă a unei motociclete inainte de limitare este de 70kw , dar daca motocicleta a fost limitata si omologată acolo , ulterior adusa in tara ( tin sa precizez ca la R.A.R nu am avut probleme ). Exista posibilitatea de a ma alege cu dosar penal daca merg pe ea cu Cat.A2? Multumesc anticipat!
 17. -1 points
  Gata, m-am lamurit. L-am vazut la Digi pe cel cu 0,07 ramas fara permis dupa ce a mancat 2 mere si o banană.
 18. -1 points
  Vreau sa ma larumesc cum sta treaba cu numerele de BG. Se tot speculeaza ca multi romani circula cu ele in RO si nimeni nu le face nimic, m-a intereseaza sa aduc o masina cu volan pe dreapta acasa avand un pret de 20.000 lire. Nu as vrea sa schimb pozitia pe partea stanga pt ca presupune improvizatii, bord folosit de alta masina si iese o carpeala de proportii cine stie, tipul care face manopera e un individ renumit in toata tara dar personal nu m-as impaca cu ideea. Din 2021 se interzic masiniile din UK in RO asa ca nu imi ramane decat 2 variante. Sa o las pe BG sau alta tara membra UE gen Polonia sau Ungaria (si aia circula in tara tot asa) apoi sa o inscriu in RO - si sa nu.i mut volanul sau sa aleg o masina din Romania care nu imi place cu volan pe stanga 5 usi si urata (oricum nu ajung in halul ala) cunoasteti cazuri? Daca stai peste 90 de zile cu nr strain nu e bine, de ce cu ce afecteaza? Asigurare valabila, vinieta platita, itp facut la RAR. Cum isi da seama politistul in caz de control cand am intrat in Romania? E o tipa tot asa renumita in showbiz din Bucuresti nu.i tin minte numele are masina cu nr de BG si nu a avut probleme cu politia. Am mers cu volan pe dreapta in Spania multi ani si nu am avut probleme deloc. Asa cum merg romanii in UK cu volan pe stanga si noi putem merge in RO cu volan pe dreapta.
 19. -4 points
  Buna ziua. Am cumparat un telefon de pe OLX si am primit altceva. (o replica/clona cu un IMEI clonat) Pot demonstra cu imagini si expertiza telefonului ca telefonul cumparat este o replica cu IMEI clonat. Nu vreau sa merg la avocat, vreau doar ca politia romana sa isi faca datoria, si sa deschida un dosar de inselaciune. (nu putem tine in brate acesti infractori la nesfarsit, intr-o tara europeana se demara rapid o ancheta, iar infractorul era trimis rapid in fata justitiei) Schimbul s-a facut in fata unor camere de supraveghere, eu nu am autoritatea sa cer acele imagini, stiu si masina celui care mi-a vandut aceasta clona. Plus de asta telefonul nu a fost atins de mai multe persoane, deci se poate lua amprente de pe el. In aceste cazuri nu inteleg de ce nu se implica si companiile producatoare de renume, practic un telefon de-al lor este clonat, nu mi se pare sa accepte aceste treburi tacit !!! Practic dau totul pe tava politiei, am si inregistrari telefonice, si numarul anuntului de pe OLX, unde se poate cere de catre politia romana informatii despre locatia si IP-ul de pe care a fost postat anuntul, si despre numarul de telefon cu care a fost verificat anuntul. Sper sa nu veniti cu chestii de genul ca l-am luat de buna voie.. pt ca eu am luat de buna voie ce scria in anunt, daca omul a venit cu o clona, asta nu inseamna ca am luat ceva de buna voie, plus de asta daca fac o reclamatie in sensul acesta, este clar ca nu am luat nimic de buna voie, si ca am fost inselat.
This leaderboard is set to Bucharest/GMT+02:00
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.