Jump to content
POLITISTI.ro

Clasament


Popular Content

Se afişează conţinutul cu cea mai bună reputaţie din 17.12.2018 în toate secţiunile

 1. 8 points
  Eurostat, organismul care se ocupă cu statistica al Comisiei Europene, spune că numărul de poliţişti din UE a scăzut încet în ultimii ani. UE a avut un total de 1,6 milioane de poliţişti în 2016, o reducere de 3,4% faţă de anul 2009. În medie, în anul 2016, în Uniunea Europeană existau aprox. 318 de poliţişti la 100 000 de persoane sau altfel spus un poliţist la 314 de persoane. Între statele membre există diferenţe semnificative. Ţările cu cel mai mic număr de poliţişti sunt: Ungaria cu 90 de poliţişti la 100.000 de locuitori, urmată de Finlanda (137), Danemarca (186), Suedia (203), Marea Britanie (212) şi România (cu 242 de poliţişti la 100.000 de locuitori), iar la polul opus, ţările membre cu cel mai mare număr de poliţişti sunt: Cipru (573), Malta (505), Grecia (492) şi Croaţia (490 de poliţişti la 100.000 de locuitori). Sursa: ec.europa.eu/eurostat/ Din păcate, în realitate numărul din statistică este mult umflat artificial, pentru că spre deosebire de celelalte ţări membre ale UE, în România încă există problema impostorilor, pentru că doar la noi, inginerii de la logistică ori de la IT, medicii din centrele medicale, psihologii, secretarele, bucătarii, gestionarii şi alţi funcţionari care nu desfăşoară activităţi operative de poliţie, sunt transformaţi peste noapte şi au statut de poliţişti. În ţările civilizate, aceste categorii profesionale din structurile neoperative NU au statut de poliţist, ci îşi păstrează doar calificarea pe care o au de la bun început. Drept urmare, în România numărul poliţiştilor care desfăşară muncă efectivă de poliţie este mult mai redus faţă de ce ne prezintă statisticile oficiale.
 2. 2 points
  Începând cu data de 01.01.2019, a intrat în vigoare Hotărârea Guvernului României nr. 714/2018 din 13 septembrie 2018 privind drepturile și obligațiile personalului autorităților și instituțiilor publice pe perioada delegării și detașării în altă localitate, precum și în cazul deplasării în interesul serviciului. Astfel, două situații incidente majorității polițiștilor sunt misiunile în care suntem implicați cu ocazia alegerilor din luna mai respectiv decembrie 2019, când putem benefia de indemnizația de 20 de lei, precum și de decontarea cheltuielilor de transport dus-întors la călătoria cu autoturismul aflat în proprietatea sau folosința angajatului. În ceea ce privește decontarea pentru transportul cu autoturismul, din practică, consider binevenită mențiunea ca va trebui să faceți un contract de comodat autentificat la notar, dacă mașina nu este înmatriculată pe numele polițistului sau al soției/soțului. Având în vedere că prețurile necesare autentificării contractului la notar diferă, dar nu sunt chiar modice, recomandarea mea este încheierea unui astfel de contract pentru a-l putea folosi pe o perioadă mai îndelungată, pe parcursul a mai multor astfel de misiuni în localități aflate la distanțe mari de locul de muncă.
 3. 1 point
  Am asociat adresa de webmail.politiaromana.ro. Va rog sa imi acordati acces in aria dedicata politistilor. Multumesc.
 4. 1 point
 5. 1 point
  O femeie către un bărbat la o petrecere: - Dumneata tare semeni cu al treilea soţ al meu. - Dar de câte ori aţi fost căsătorită? - De două ori până acum.
 6. 1 point
  Atunci intreaba in alta parte daca politistii nu stiu asa bine legea.
 7. 1 point
  Cum dracului nu vedeti voi cu becuri halogen eu nu inteleg...Eu am halogene la masina si vad foarte bine atat noaptea, cat si pe ploaie, ceata, grindina, cutremure etc. Numai prostii aveti in cap, va montati toate porcariile de chinezarii de becuri pe la masini cu care, pe langa faptul ca deranjati pe altii in trafic, riscati sa va ia foc si masina. Greu cu maturizarea asta...
 8. 1 point
  Legislaţia rutieră interzice montarea la autovehicul a altor lumini ori dispozitive altele decât cele omologate (exact asta spune textul de lege). Asta înseamnă că orice modificare a sistemelor cu care maşina a fost echipată de producător (din fabrică) necesită obţinerea unei omologări individuale de la RAR. Altfel spus, strict din punct de vedere legal, fapta de a monta alte sisteme/dispozitive de iluminare decât cele cu care a fost echipată maşina de producător şi pentru care nu există omologare individuală, este o faptă sancţionată de legislaţia rutieră. Sancţiunea prevăzută de lege este amendă împreună cu reţinerea certificatului de înmatriculare până la remedierea deficienţelor. În concluzie, nu te mai umfla în pene degeaba, pentru că cel care nu cunoaşte legislaţia esti char tu. Bine, nici nu putem avea pretenţii de la cei ce se informează de pe site-urile ălea din captura de ecran.
 9. 1 point
  Exista posibilitatea ca anumite fisiere din biblioteca legislativa sa poata fi descarcate doar de membrii care au un nr. de postari pe forum? De exemplu 10 postari pentru a putea descarca testele de la TCO? Nu de alta, dar sunt multi care isi fac cont doar pentru asta si nu ii intereseaza absolut deloc de forum, si poate am evita si distribuirea lor pe facebook in tot felul de grupuri obscure.
 10. 1 point
  Am asociat adresa de email de pe webmail.politiaromana.ro, va rog sa imi acordati acces in aria dedicata politistior.
 11. 1 point
  1. Termini tutela 2. Vorbesti cu cei de la CCO si le spui ca ti-ai dori sa lucrezi cu ei. Cei de acolo o sa faca verificari in randul colegilor sa vada daca esti serios si muncitor si daca apreciaza ca te-ai plia pe ce fac ei o sa faca o nota de fundamentare sa te mute. 3. Ideal e sa vrea si cei de la OP sa iti dea drumul.
 12. 1 point
  Am asociat adresa de email prenume.nume@mm.politiaromana.ro, doresc si eu accesul in sectiunea privata. Multumesc !
 13. 1 point
  Nu mai bine va cumparati niste draperii?
 14. 1 point
  sugerez sa se faca functia de logare cu contul de facebook sau google. S-ar popula forumul mai mult
 15. 1 point

  Versiune

  111 descărcări

  Găsiţi aici subiectele (testele) de la concursurile TCO ce au avut loc în martie 2016. Este vorba de o arhivă, în care veţi găsi atât testele cât şi grilele de corectare, în format pdf. IMPORTANT! Pot descărca fişierul doar cei ce au un cont de membru confirmat ca aparţinând unui poliţist. De asemenea, nu distribuiţi aceste fişiere pe internet (reţelele de socializare, altor persoane, etc), ele sunt destinate doar membrilor poliţişti ai acestui forum.
 16. 1 point

  Versiune

  162 descărcări

  Găsiţi aici subiectele (testele) de la concursurile ce au avut loc în august 2017. Este vorba de o arhivă, în care veţi găsi atât testele cât şi grilele de corectare, în format pdf. IMPORTANT! Pot descărca fişierul doar cei ce au un cont de membru confirmat ca aparţinând unui poliţist. De asemenea, NU distribuiţi aceste fişiere pe internet (reţelele de socializare, altor persoane, etc), ele sunt destinate doar membrilor poliţişti ai acestui forum.
 17. 1 point

  Versiune 1.0.0

  389 descărcări

  Găsiţi aici subiectele (testele) de la concursurile ce au avut loc în martie 2018. Este vorba de o arhivă zipp, în care veţi găsi atât testele cât şi grilele de corectare, în format pdf. IMPORTANT! Pot descărca fişierul doar cei ce au un cont de membru confirmat ca aparţinând unui poliţist. De asemenea, nu distribuiţi aceste fişiere pe internet (reţelele de socializare, altor persoane, etc), ele sunt destinate doar membrilor poliţişti ai acestui forum.
 18. 1 point
  Helllooo... "se pare ca acest forum este un loc unde „cei cu scoala” isi arata frustrarile pe care le au fata de cei „fara scoala” - auzi la ea pe bune... !? chiar crezi ca noi astia care am facut o scoala, fie ea Academia ori Campina/Cluj avem vreo frustrare fata de voi, astia "oportunisti" ???? Daca da, te inseli amarnic si te asigur ca diferenta dintre "noi" si "voi" e vizibilia in cariera.
 19. 1 point

  Versiune 1

  147 descărcări

  Catalogul modelelor de permise de conducere din Uniunea Europeană şi Spaţiul Economic European Directiva europeană privind permisele de conducere asigură recunoaşterea reciprocă a permiselor de conducere eliberate în toate statele membre. Statele membre recunosc permisele eliberate în alte state membre, fără nicio formalitate. Comisia Europeană a decis să publice un catalog cu modele de permise de conducere, care să prezinte toate modelele valide aflate în uz.
 20. 1 point
  Cred că toţi aţi remarcat că în ultima perioadă sunt tot mai dese situaţiile în care stimabilul cetăţean oprit la volanul unui autovehicul pentru săvârşirea diferitelor contravenţii, scoate telefonul mobil şi începe să filmeze poliţistul, adoptă un comportament recalcitrant şi caută permanent să-l provoace pe poliţist. Cu siguranţă majoritatea colegilor care îşi desfăşoară activitatea în cadrul formaţiunilor operative de ordine publică şi rutieră au întâlnit astfel de indivizi, iar de multe ori am văzut cu toţii în mass-media ori pe internet destul de multe filmări de acest gen în care poliţiştii sunt timoraţi, iar comportamentul lor e unul lipsit de orice urmă de fermitate, un comportament ezitant şi sovăielnic, motiv pentru care am iniţiat acest subiect de discuţie, unde să putem oferi sfaturi şi îndrumări celor cu experienţă mai redusă. În primul rând, când poliţistul întâlneşte asemenea indivizi trebuie să fie conştient că principalul lor scop este să-l provoace şi să-i găsească nod în papură. În asemenea situaţii poliţiştii trebuie să aibă nervi de oţel, să nu se precipite, să nu se enerveze şi să-şi păstreze controlul. E foarte important ca poliţistul să NU ia decizii pripite ori sub influenţa stresului ori a unei stări nervoase. În plan secund, absolut de fiecare dată când poliţistul opreşte un conducător auto pentru aplicare unei sancţiuni contravenţionale, regula de bază pe care trebuie să o urmeze este să discute cât mai puţin cu acesta. Indiferent de situaţie, trebuie să vorbească cu şoferul respectiv doar strictul necesar şi anume, se prezintă, solictă documentele şi după, îi comunică motivul pentru care a fost oprit. Atât şi nimic mai mult. Alte discuţii nu îşi au niciun rost şi sunt permanent în dezavantajul poliţistului. FOARTE IMPORTANT! - Conducătorul auto trebuie să râmână la volan în maşina sa, iar poliţistul merge la autospeciala de poliţie pentru întocmirea documentelor. E o mare greşeală, un dezavantaj important şi o expunere inutilă anumitor riscuri privind securitatea sa, dacă poliţistul îi permite conducătorului auto să coboare din maşină şi să stea lângă echipajul de poliţie ori să se plimbe în jurul său. Mai mult, în situaţia dezbătută aici, atunci când conducătorul auto se manifestă reclacitrant, scoate telefonul şi îl filmează, poliţistul trebuie să-i atragă atenţia şi să-l oblige pe acesta să rămână la volan în maşină, iar pasagerii să nu deschidă portierele, să rămână pe locurile lor. Poate să filmeze oricât doreşte, dar de acolo din maşina sa, aşa cum îl obligă legislaţia. Legea prevede foarte clar aceaste obligaţii ale conducătorului auto şi ale pasagerilor, iar poliţistul trebuie să se folosească de aceste prevederi. Regulamentul de aplic. OUG 195/2002 republicat Art. 183. – Conducătorul vehiculului oprit la semnalul regulamentar al poliţistului rutier sau, după caz, al poliţistului de frontieră, este obligat să rămână în vehicul, cu mâinile pe volan, iar ceilalţi pasageri să nu deschidă portierele, respectând indicaţiile poliţistului. În situaţia în care conducătorul auto şi/sau pasagerii din vehicul NU respectă dispoziţiile poliţistului (ex. nu stă în maşina lui etc.) obligatoriu trebuie aplicată sancţiunea prevăzută de lege pentru această faptă, se aplică amendă contravenţională împreună cu reţinerea permisului de conducere atunci când conducătorul auto sau pasagerii nu respectă indicaţiile poliţistului. Ordonanţă Guv. 195/2002 republicată Art.100. - (3) Constituie contravenţie şi se sancţionează cu amenda prevăzută în clasa a II-a de sancţiuni şi cu aplicarea sancţiunii contravenţionale complementare a suspendării exercitării dreptului de a conduce pentru o perioadă de 30 de zile săvârşirea de către conducătorul de autovehicul sau tramvai a următoarelor fapte: [...] f) nerespectarea semnalelor, indicaţiilor şi dispoziţiilor poliţistului rutier aflat în exercitarea atribuţiilor de serviciu; Baza legală pentru reţinerea permisului de conducere. Art.111. - (1) Permisul de conducere sau dovada înlocuitoare a acestuia se reţine în următoarele cazuri: [...] c) la săvârşirea uneia dintre contravenţiile prevăzute la art. 100 alin. (3), art. 101 alin. (3), art. 102 alin. (3) şi în situaţia prevăzută la art. 115 alin. (1); [...] (5) În situaţiile prevăzute la alin. (1) lit. e) şi g), art.85 alin.(1) şi (3), art.100 alin.(3), la art.101 alin.(3) şi art.102 alin.(3) lit. b) şi e), dovada înlocuitoare a permisului de conducere se eliberează cu drept de circulaţie pentru o perioadă de 15 zile. Nu trebuie omis faptul că poliţistul poate şi trebuie să solicite sprijinul altor echipaje de poliţie, indiferent de structura unde lucrează, în situaţiile în care conducătorul auto şi/sau pasagerii se manifestă recalcitrant şi/ori violent. Nu e deloc bine şi nici corect să ezite în legătură cu acest aspect. Încă de la prima bănuială ori primele semne că are în faţă un individ de acest fel, trebuie să solicite sprijin. Dacă mai aveţi completări ori alte sfaturi, nu ezitaţi să postaţi.
 21. 1 point
  Dacă ai multe flagrante, chiar şi pe hoţi de găini, lemne sau alte astfel de infracţiuni specifice mendiului rural, să ştii că poţi fi remarcat, chiar dacă acum ţi se pare o prostie. De asemenea şi dacă stai bine la capitolul muncă specială şi apari cu câteva 5x5 adevărate, nu vrăjeală, poţi fi remarcat. Te asigur că dacă vei avea multe flagrante, chiar dacă sunt pentru infracţiuni cu prejudiciu mic, şefi te vor remarca, vei căpăta un renume "că ai lipici la hoţi" (să-i prinzi, bineînţeles), iar şefii ăia nu sunt retarzi, ca să nu realizeze că la un post de poliţie acestea sunt genurile de infracţiuni ce se constată. Dar când te vei duce la şeful serviciului să-l întrebi dacă te-ar lua la el acolo, spre deosebire de unul care nu are nici măcar flagrante la hoţi de găini, tu vei avea un avantaj de care orice şef va ţine cont. În schimb dacă te vei duce să vorbeşti şi te va întreba ăla ceva despre rezultatele tale obţinute, în cazul în care îi spui că nu ai fost interesat să prinzi găinari, ci vrei direct să prinzi peştii mari ... eu sincer mă îndoiesc că vei fi luat în serios.
 22. 1 point
  Tu nu arati decat prostii. Ca sunt si politisti corupti pe acolo, e posibil. Dar sa afirmi ca 70% dintre politistii de frontiera nu stiu Legea 360... te avanti cam departe. Si inca ceva: nu ai cum sa afectezi imaginea politistilor de frontiera cinstiti, pentru simplu fapt ca ei sunt majoritatea si chiar si ei condamna ceea ce s-a intamplat si se intampla prin unele vami. majoritatea colegilor de la PFR muncesc din greu au parte de aceleasi mizerii de care aveti si voi, restul palmasilor, parte si castiga la fel de prost si traiesc din acelasi salariu. Sunt sigur ca si pe la voi sunt "spagari" si de asemeni sunt sigur ca ei nu sunt majoritatea si ca nu agreeati ceea ce fac. Aceste "descoperiri" scoase in fata de presa nu fac decat sa creeze iluzia ca toata Politia sau Politia de Frontiera, sau mare parte din ea, este asa. Ceea ce este total gresit. De aici pana la a generaliza ca toti sunt asa si pe dincolo... e cale lunga. ca ai facut asta nu arata decat faptul ca esti construit dintr-un aluat de proasta calitate. Nu esti departe de seful IGP care spunea ca sunt multi betivi si distrusi. Tu te inscrii in a doua categorie. Pacat! Pe aceasta logica ar trebui, daca un tanar politist, de oriunde ar fi el, vrea sa aibe bani de o casa, ar trebui sa ceara sa lucreze in vama sau in "vaduri" bune unde sunt sanse, ca facandu-si datoria cinstit, sa dea un "tun" din care sa i se acorde 10-20% ca sa aibe bani de casa. Uiti un lucru: majoritatea lucratorilor din politie sunt acei multi "tacuti" care isi fac datoria prevenind incalcarea legii sau ocupandu-se de miile de incalcari marunte ale legii care nu se termina musai prin confiscari. Sunt acele incalcari ale legii care deranjeaza cetateanul de rand si care are vizibilitate in mijlocul populatiei.
 23. -1 points
  vamiile din Timis la capitolul coruptie sunt temelie, sunt politisti de frontiera angazati din sursa externa care s-au transformat in haiduci! cu toate ca esti in regula nu te lasa sa pleci pana nu dai cel putin 5 euro, altfel te purifica pana cedezi psihic! atunci toata lumea prefera sa dea 5 euro cu toate ca sunt in regula numai sa scape si sa ajunga mai repede acasa, fiindca dupa circa 12 ore de mers nu mai au chef ca un vames sau politist de frontiera sa-i mai tina 3 ore la purificat! Rusy sa stii ca maxu08 are dreptate cel putin cu privire la vamiile din Timis! Rusy nu cred ca pe un politist de frontiera ani il poti compara cu un politist...eu fac un pariu cu tine ca peste 70% din politistii de frontiera habar nu au de legea nr. 360 din 6 iunie 2002, dar in schimb se numesc POLITISTI, eu nu le-as fi schimbat numele niciodata...i-as fi lasat tot la vechea denumire de GRANICERI Rusy ti-as spune mai multe aici pe site dar chiar nu vreau sa distrug imaginea putinilor politisti de frontiera corecti (iti spun doar atat...eu bataie sau scandaluri nu am avut cu interlopi ci doar cu politisti de frontiera! PE SCURT PENTRU MINE SUNT NISTE HAIDUCI atata timp cat au sarit la mine la bataie si apoi tot ei mi-au facut mie plageri penale mincinoase) citeste despre VAMA MORAVITA Sa stii ca acel politist fara somn din articol a fost ulterior sanctionat de catre sefii politiei de frontiera- fapt pentru care si-a dat demisia din politia de frontiera si a trecut in randul oamenilor cinstiti, mai exact a trecut la I.P.J. Timis si lucra la Economic tot vama Moravita PDL vama Moravita politisi de frontiera Vama Moravita http://http://www.youtube.com/watch?v=cJndOqZo5aw POLITIST DE FRONTIERA politist de frontiera VAMA MORAVITA http://stirileprotv.ro/stiri/eveniment/culmea-ironiei-politist-de-la-frontiera-prins-cu-tigari-de-contrabanda.html Interlopi in Vama Moravita mana in mana cu vamesii si politistii de frontiera - priviti cozile de masini care asteapta sa se dea startul
 24. -1 points
  Am postat un raspuns de cateva zile si nici acum nu a fost validat. Ma gandesc deja ca este tarziu si omul si-a rezolvat problema ... asa ca notiunea de imediat nu isi mai are rostul. Si da, sunt politist si eu insa imi este greu sa ma descurc in site pentru procedura de accept a unui membru!!!
 25. -11 points
  Bună ziua! Am și eu o mare nelamurire la care as aștepta câteva răspunsuri pertinente și sincere! De ce nu înțeleg polițiștii că ei sunt plătiți din banii angajaților din mediul privat? De ce nu înțeleg o data pentru totdeauna polițiștii că EI NU PRODUC NIMIC, DOAR CONSUMA, PUR SI SIMPLU ACEASTA INSTITUTIE, "POLITIA ROMANA", ESTE CA UN TRÂNTOR CE CONSUMA RESURSE ENORME!!! De ce le vorbiți cetățenilor într-un mod zeflemitor și îi tratați cu superioritate când voi, de fapt, aveți doar o uniformă in plus fata de aceștia? De ce sunt tratați cetățenii fara respect atunci când pun întrebări și îi cer socoteală unui polițist? De ce polițiștii de la rutieră nu doresc pre-semnalizarea radarelor? Răspundeți onest la această întrebare, va rog! Scopul poliției rutiere este colectarea unei sume cat mai mare de bani din amenzi sau prevenția incidentelor neplăcute din trafic? Daca un cetățean știe că urmează un radar, atunci el va încetini, pentru că nimeni nu dorește în primul rând să aibă de-a face cu un polițiști de la rutieră, gras, peste 120 kg, urat mirositor și care nu e in stare să lege 2 cuvinte, iar în al doilea nimeni nu dorește să plătească amenda. Daca un cetățean NU STIE că va da peste un echipaj ce dispune de radar, el va rula cu o viteza peste limita admisă, și până să îl sancționați dvs. acesta poate produce un accident. De ce domnul Coarna se plânge de leafa mică a polițiștilor (care ar trebui sa fie mult mai mică decât este, oricum e inutilă această instituție, numărul accidentelor creste de la an la an, criminalitatea este din ce in ce mai ridicată, în condițiile în care POPULATIA SCADE IAR NUMARUL AGENTILOR DE POLITIE CRESTE, DECI ESTE CLAR O LIPSA DE PROFESIONALISM SI DE IMPLICARE A ACESTEI INSTITUTII). Daca un cetățean va spune ceva, atunci ar trebui sa respectați in tocmai ceea ce va spune, pentru că el va plătește salariul și datorită lui puneți ceva pe masa acasă. 99.9 la sută dintre polițiști au ajuns în această instituție pentru că NU SUNT IN STARE DE ALTCEVA, SUNT PUR SI SIMPLU INCAPABILI DE ORICE ALTA AVTIVITATE, MAREA MAJORITATE FIIND CHIAE ANALFABETI FUNCTIONALI!! DE CE VA COMPORTATI CA NISTE LEPRE ORDINARE SI NU RESPECTATI CETEANUL CARE VA PLATESTE SALARIILE? DE UNDE ARE GUVERNUL BANI SA VA PLATEASCA, MAI, POLITISTILOR???? DIN TAXELE SI IMPOZITELE PLATITE DE CEI DIN MEDIUL PRIVAT! HAI, LA MULTI ANI!
Acest clasament este setat la Bucharest/GMT+02:00
×

Informaţii importante

Acest website foloseşte cookie-uri. Navigând în continuare vă exprimaţi acordul asupra folosirii lor. Mai multe informaţii în Politica de confidenţialitate.