Jump to content
POLITISTI.ro

Leaderboard


Popular Content

Showing content with the highest reputation since 08/22/2019 in all areas

 1. 5 points
  Eu personal cred că este un criminal în serie, adică un criminal care are la activ mai mult de o victimă. Majoritatea dacă nu chiar toţi criminalii în serie cunoscuţi, ce au avut ca şi motivaţie obsesia sexuală, despre care am citit eu, nu au avut complici. Criminalii în serie nu au complici, pentru că mobilul lor este unul mult prea personal. Mulţi dintre ei sunt de fapt conştienţi că au o problemă, din acest motiv sunt în mi toate cazurile nişte persoane retrase. Iar individul de la Caracal se încadrează destul de bine pe acest tipar, chiar dacă proştii din studiourile tv nu vor să vadă aceast lucru. Mai mult decât atât, un astfel de individ nu este ceea ce le trebuie traficanţilor sau proxeneţilor. Este logic că proxeneţii/traficanţii ăia nu-şi racolează ca soldat pe unul care să le omoare "marfa". Pentru ei fetele sunt o marfă, o sursă de venit, iar un astfel de individ doar le-ar pune beţe-n roate în exploatarea sursei de venit. În plus, apartenenţa unui astfel de individ la o astfel de reţea va atrage atenţia şi le va aduce pe cap anchete şi verificări amănunţite, ceea ce nu poate fi ceva bun pentru proxeneţi/traficanţi. Din ce am văzut eu până în prezent, aşa din afară, nu există niciun indiciu serios care să ducă la confirmrea unei astfel de ipoteze a apartenenţei la o reţea de trafic de persoane.
 2. 5 points
  Modificări în stilul caracteristic al impostorilor din Aparatul central al MAI, iubitori de căprărie. Niciun cuvânt despre numărul maxim de mandate pentru aceeaşi funcţie de conducere şi o mare aberaţie copiată din regulamentele miltare, asta cu pusul la dispoziţie după terminarea mandatului. Nişte mizerii ... care nu fac altceva decât să politizeze şi mai mult această instituţie, pentru că cei ce vor ocupa funcţiile de conducere vor fi preocupaţi doar să slugărească decidenţii politici ce pot să le ofere sprijin peste 4 ani la următorul concurs.
 3. 3 points
  Pentru că încearcă din răsputeri să acopere faptul că în cazul primei fete dispărute DIICOT-ul a avut un dosar în traistă, în care nu au reuşit să găsească autorul sau dacă l-au identificat îl aveau sub atenţie/supraveghere, timp în care ăsta a comis un omor. Ceea ce nu ar da deloc bine. Din acest motiv le şi convin de minune scenariile şi aberaţiile ce se vehiculează pe la televizor. Practic scenariile vehiculate le justifică competenţa în acest dosar. Ei verifică domnule toate pistele, legături, chestii socoteli, ce s-o mai dăm de gard, muncă extrem de calificată ... cooperare internaţională cu italienii, americanii, filme artistice transpunse în realitate. Abureală! Pot să pun pariu că va fi trimis în judecată doar pentru omor (viol, lipsire de libertate) şi vor disjunge pe trafic.
 4. 3 points
  Aproape că mi-a smuls o lacrimă ... acest mesaj manelistic, cu "dujmanii" şi "lumea ra" care nu l-au lăsat şi pe domnu ministu să reseteze şi să reformeze din temelii acest minister. Ce să-i faci, lumea e rea, dujmanii sunt mulţi şi invidioşi. Practic omul a vrut să facă treabă, dar nu a fost lăsat de invidioşi. Totuşi cam care or fi acele măsuri imediate pe care le-a luat pentru reformarea sistemului de siguranţă a cetăţeanului? Cât despre începerea procesului de refomare a funcţiilor de conducere, ne-am convins, se doreşte legalizarea dependenţei politice şi a pupincurismului.
 5. 3 points
  Păi el habar nu are pe ce lume trăiește. Probabil, pentru el, 10.000 jaci transferați în structurile Poliției Române, reprezintă 10.000 de fraieri care cotizează la sindicat... Iar cotizația, dragilor... Nu e mică.. e 25 lei.
 6. 3 points
  Una tare rău ... Nu mai contează prevederile legale ... dacă omul e prieten cu "şăful ăl mare" se poate orice. Conform legislaţiei în vigoare, persoanele fizice care doresc pază şi protecţie trebuie să-şi angajeze o firmă privată de pază. Chiar sunt curios să văd dacă slugile din Jandarmerie oferă pază şi pentru alţi cetăţeni ameninţaţi.
 7. 3 points
  Tocmai ai avut un episod psihotic prin postarea asta. Nu e o rușine, însă ai nevoie de ajutor.
 8. 2 points
  Am citit azi o ştire despre acest individ şi vroiam să v-o supun atenţiei, astfel că am căutat un topic aici şi am constatat cu surprindere că nu există, ci sunt doar câteva menţiuni pe topicul ministrului de interne interimar Fifor. Dar zic că aici la rubrica "Divertisment" se cade să discutăm despre acest războinic ce va salva România cu ajutorul plângerilor penale. Pentru că din câte am observat în ultima vreme individul trăieşte cu impresia că totul se rezolvă prin depunerea unei plângeri penale. A formulat plângeri penale împotriva tuturor celor ce i-au ieşit în cale, ba mai nou am văzut că face propuneri de arestare ... să te prăpădeşti de râs, nimic altceva. Trist este că românii, recunoscuţi pentru deşteptăciunea lor nativă, pun botul şi îl văd ca pe un salvator al naţiei. Când de fapt acest individ este un produs pur al categoriei privilegiaţilor ce conduc această ţară. Priviţi aici mostră de impostură, plătită regeşte de la bugetul de stat: Ca să vă lămuriţi despre ce este vorba, urmăriţi acest clip: Cea mai tare este "argumentaţia" stimabilului, puţină atenţie vă rog! ”Sunt specialist în politică externă, pentru că am realizat emisiunea Ambasador, la Realitatea TV, și sunt calificat și ca istoric, pentru că predau la Colegiul Național de Apărare și am fost activist civic zeci de ani. Cine ar putea ști mai bine decât mine cum era societatea civilă la 1918?”. Deci practic dacă apari la tv devii brusc specialist în domeniul ce se discută acolo
 9. 2 points
  Ştiaţi că mai nou gloanţele împuşcă oameni Gorj: Un tânăr a fost împușcat în cap de un glonț ce pare să fi provenit de la un poligon aflat la 2 km., unde efectuau trageri peste 100 de jandarmi Al naibii glonţ cum dracu l-o fi reuşit să-l împuşte? Oare domnu glonţ o fi utilizat vreo armă sau a avut singur această iniţiativă? Presă high quality în România
 10. 2 points
  Pentru cei interesaţi, un rezumat al evenimentul Apple din septembrie 2019 - lansarea modelelor iPhone 11 Pro, iPhone 11, Apple Watch Seria 5, şi noul iPad. Anunţurile despre Apple TV+, Arcade etc. etc.
 11. 2 points
  Nu e o noutate că Ministerul de Interne îi pupă în partea dorsală pe acest domn Cumpănaşu de mai bine de 14 ani. În baza unor protocoale de colaborare semnate între ONG-ul său "Asociaţia pentru inplementarea democraţiei" cu MAI-ul, beneficiază încă din anul 2005 de spaţii de lucru/birouri în sediul MAI, calculatoare, imprimante, internet, telefonie fixă şi mobilă, autovehicul din dotare şi combustibil, precum posibilitatea să posteze pe paginile web ale MAI, toate aceste bunuri şi servicii fiind asigurate de către MAI din resurse proprii, în numele reformării instituţiei şi combaterii corupţiei din minister. Mai mult, în această perioadă prin intermediul ONG-urilor pe care le păstoreşte a primit finanţare prin intermediul unor aşa-zis proiecte desfăşurate în parteneriat cu MAI-ul, miloane de euro tocmai pentru reformarea ministerului. Iar în prezent tot el se plânge şi acuză peste tot că instituţia nu este reformată, că e coruptă şi aşa mai departe, când tocmai el a primit bani să se ocupe de aceste "probleme".
 12. 2 points
  Partea proasta este ca cea mai mare sustinere o primeste din partea Ministerului de Interne. Voila! Jandarmeria a secretizat datele despre protecţia lui Alexandru Cumpănaşu. Tipul maşinii şi numărul paznicilor sunt informaţii clasificate Jandarmeria nu a dorit să precizeze ce autoturism i-a pus la dispoziţie lui Cumpănaşu pentru protecţie, câţi oameni îl păzesc şi ce pregătire au aceştia, toate aceste informaţii fiind secrete, divulgarea lor „putând pune în pericol persoana protejată precum şi efectivele care execute misiunea”, potrivit răspunsului oficial al Jandarmeriei, la întrebarea Europei Libere. Instituţia din subordinea Ministerului de Interne susţine că protecţia acordată lui Alexandru Cumpănaşu, candidat la preşedinţia României şi făcut celebru de televiziuni în contextul crimelor de la Caracal, a fost dispusă începând cu data de 3 august 2019, după acceptul şefului Jandarmeriei şi al ministrului de Interne. Jandarmeria susţine că măsurile de protecţie temporară au fost dispuse potrivit Legii 550, din 2004, privind organizarea şi funcţionarea instituţiei, care arată că, „la solicitarea persoanelor fizice sau juridice, în situaţii care nu suferă amânare, la propunerea inspectorului general, ministrul administraţiei şi internelor poate aproba asigurarea temporară a protecţiei unei personae, obiective, bunuri, valori şi transporturi speciale, altele decât cele stabilite prin hotărâre a Guvernului, în condiţiile legii”. Potrivit spuselor lui Cumpănașu, el a cerut protecție după ce ar fi primit o serie de amenințări de la un fost asociat al lui Gheorghe Dincă, cel care a mărturisit că a ucis-o pe Alexandra Măceșanu. După aceste amenințări, candidatul la președinție a făcut o plângere la Parchetul General și i-ar fi scris ministrului de Interne. Surse din sistem au declarat pentru Radio Europa Liberă că măsura luată de Jandarmerie și de ministrul Fifor este disproporționată. ”De astfel de pază beneficiaază, de regulă, magistrații când au semnale și indicii că urmează să se întâmple ceva rău. Cumpănașu o fi primit niște telefoane de la oltenii lui cu care se ceartă pe acolo. Dacă cineva îl șantajează sau amenință, procurorul e obligat să ia măsuri față de agresor prin ordin de restricție sau prin reținere. Dar astea se fac numai în cadrul unui proceduri penale. Articolul de lege invocat de Jandarmerie nu cred că i se aplică. Dacă vă dă unul telefon și vă înjură de mamă cereți protecție de la Poliției și primiți pază și transport ? Din punctul meu de vedere, în acest caz, abuzul este al Jandarmeriei și al MAI, nu al lui Cumpănașu. El poate să depună mii de cereri”, ne-a declarat sursa citată. La data de 3 august, împuternicit ca inspector general al Jandarmeriei era Cătălin Ionuţ Sindile, cel care era la conducerea instituţiei pe 10 august 2018, data protestului reprimat violent de forţele de ordine. Sindile a fost schimbat din funcţie la două zile de la data semnării ordinului de protecţie pentru Cumpănaşu. Documentul a fost avizat şi de ministrul de Interne, Mihai Fifor, ales senator în două rânduri pe listele PSD din Dolj şi Arad. Fifor era de cinci zile la conducerea ministerului când a semnat pentru protecţia lui Cumpănaşu. Jandarmeria mai arată, în răspunsul la o cererea formulată de Radio Europa Liberă, în baza legii privind liberul acces la informaţiile publice, că „referitor la tipul autoturismului folosit în cadrul misiunii de protecţie, a numărului de efective folosite, precum şi a funcţiilor celor care execută misiunea, vă comunicăm faptul că aceste informaţii fac parte din categoria informaţiilor clasificate, nedestinate publicităţii, divulgarea lor putând pune în pericol persoana protejată precum şi efectivele care execută misiunea”. Cumpănașu, un personaj apropiat de PSD, care a gestionat de-a lungul timpului mai multe ONG-uri finanțate de stat, susține că ar fi fost amenințat de persoane necunoscute, în urma criticilor pe care le-a lansat în intervențiile sale televizate, prezentate neostoit de câteva posturi. El a cerut protecție și i s-a acordat. Din partea lui Mihai Fifor, ministru interimar al Internelor, care a spus că protecția i-a fost acordată respectându-se legea. Cumpănașu a mai avut tratament special și din partea Ministerului Sănătății. A cerut raport detaliat al INML privind analizele ADN și antropologice în cazul nepoatei sale de văr, Alexandra Măceșanu, l-a primit. Direct de la minsitrul Sănătății, Sorina Pintea. Din răspunsul Jandarmeriei aflăm că abia după trei săptămâni de când i se asigura protecția din bani publici, Cumpănașu a făcut public acest fapgt. Practic, la o săptămână de la momentul când a devenit publică dispariția Alexandrei Măceșanu, Ministerul de Interne a considerat că Alexandru Cumpănașu avea nevoie și avea dreptul la gardă de corp. Cazul a izbucnit vineri, 26 iulie, Cumpănașu a avut gardă oficială de la Jandarmerie, aprobată de ministru, sâmbătă, 3 august. În declarația sa, de la finalul lunii august, Cumpănașu a recunoscut că a cerut Ministerului de Interne ajutorul deoarece, potrivit celui care se recomandă unchiul Alexandrei Măceşanu, „clanurile mafiote” l-au ameninţat pe el şi pe familia sa, iar în urma discuţiilor cu conducerea MAI, jandarmii îi vor asigura paza, deoarece în Poliţie nu are încredere. „Tot felul de cretinoizi din mass-media care deja începe să funcționeze la banii mafiei se întreabă de ce jandarmii îmi oferă mie protecție. Știți ce înseamnă să treci prin așa ceva? (...) Tu nu mai exiști. Am acceptat pentru copiii mei. A dispărut orice viață de familie, trebuie să anunți mereu unde te duci și ce faci”, spune Cumpănașu mesaj video pe facebook, înțesat de invective la adresa presei care critica măsura Internelor și se întreba cât costă paza lui. Presa a aflat că este păzit de Jandarmerie şi că Ministerul de Interne i-a pus la dispoziţie pentru deplasări un autoturism VW Touareg. Potrivit presei, Cumpănașu este păzit de o gardă de corp din Brigada specială de intervenție a Jandarmeriei. Alexandra Măceșanu este una dintre victimele lui Gheorghe Dincă în cazul crimelor din Caracal. Alexandra avea vârsta de 15 ani şi locuia în comuna Dobrosloveni, județul Olt.Gheorghe Dincă, principalul suspect în cazul Caracal, a declarat procurorilor că a ucis-o pe 26 iulie, iar INML a anunțat că rămășițele osoase din curtea lui Dincă sunt ale Alexandrei.
 13. 2 points
  Mitică Goarnă liderul pensionar al SNPPC revine cu aceeaşi aberaţie. Acum vrea să transforme 10 000 de jandarmi peste noapte în poliţişti. Acest idiot vrea să deprofesionalizeze şi mai rău instituţia asta, după ce şi-a mai bătut joc în urmă când a propus aberaţia cu încadrări directe.
 14. 2 points
  Dacă cumva nu ştiţi, acest domn Cumpănaşu în baza unor protocoale de colaborare semnate între ONG-ul său "Asociaţia pentru inplementarea democraţiei" (şi altele înfiinţate ulterior, toate cu denumiri pompoase) cu MAI-ul a beneficiat şi posibil încă să beneficieze şi acum, de prin anul 2005-2006 de spaţii de lucru, calculatoare, imprimante, internet, telefonie fixă şi mobilă, un autovehicul şi combustibil, precum posibilitatea să posteze pe paginile web ale MAI, toate aceste bunuri şi servicii fiind asigurate de către minister din resurse proprii, în numele reformării instituţiei şi combaterii corupţiei din minister. Mai mult, în această perioadă de mai bine de 15 ani, prin intermediul ONG-urilor pe care le păstoreşte a primit finanţare din bani europeni prin intermediul unor proiecte făcute în parteneriat cu MAI-ul de miloane de euro (numai în prima tranşă a primit peste 900 000 euro) pentru reformarea ministerului. Iar acum acuză şi ţipă peste tot că instituţia e coruptă, că trebuie reformată şi aşa mai departe, când chiar el s-a ocupat de aceste aspecte. Ce facem acum, dacă proiectele lui sunt toate eşuate? Restituie banii şi cheltuielile de la bugetul ministerului înapoi?
 15. 2 points
  Mda ... e clar un caz de corupţie, de mână-n mână cu infractorii, io zic că mafia şi grupările au intrat pă fir p-acolo, e ceva necurat la mijloc. Eu zic că ar trebui de urgenţă sesizat Cumpănaşu ăla, cel ce se luptă cu mafiile, cu sistemu şi cu autorităţile. De asemenea recomandabil ar fi să iei legătura şi cu un avocat, iar concomitent să sesizezi RomâniaTV, Antena3, Realitatea, DIGI24 şi B1, ca să preia ei ancheta şi s-o rezolve ... că altcumva nu se mai poate, mai ales că trebuie să pleci în străinătate.
 16. 2 points
  Cu siguranţă nu e vorba de niciun martor protejat. Pentru a discuta de martor protejat trebuie să existe o decizie a magistratului conform art. 126 alin.(2) Cod proc. pen. şi există Legea 682/2002 care stabieşte foarte clar că Programul de protecţie a martorilor este competenţa Oficiului Naţional pentru Protecţia Martorilor, unitate operativă în cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române. Aşa că ... jandari nu au atribuţii în această sferă, ei se pricep foarte bine să slugărească factorul politic infierent dacă e sau nu legal.
 17. 2 points
  Priviţi ce vise umede şi cum minte acest impostor Cumpănaşu Cică s-a încercat cu Poliţia ... dar a refuzat el Cel mai probabil ai noştri le-au spus că nu se poate dpdv legal şi l-au trimis la plimbare. Închipuitul ăsta trăieşte cu impresia că el luptă împotriva clanurilor mafiote, la fel cum spunea cu ceva vreme în urmă că datorită lui există DGA în ministerul de interne. Oricum e bine, că au şi jandarii supermegaspeciali ceva cu care să-şi ocupe timpul ... s-or fi săturat de spart cărămizi cu capul. Cred că domnul ministru Fifor va rămâne în amintirea acestui minister ca şi ... executantul ascultător al impostorului şi închipuitului Cumpănaşu, luptătorul intergalactic al luminii contra tuturor relelor de pe această planetă
 18. 2 points
  Și dacă faci vreo tulburare din asta psihotica cu arma în mana? Spre binele tău și al altora, orientează-te spre alta meserie.
 19. 2 points
  Trecerea Poliției de Frontieră in subordinea Poliției Române, sub formă de Direcție, pentru reducerea funcțiilor de conducere și pentru eliminarea liniilor de muncă, care le dublează pe cele din Politia Română ( criminalistică, furturi auto, structurile de suport, etc). O părere..
 20. 2 points
  Eu aş mai propune ceva. Transparentizarea locurilor vacante şi a mutărilor prin crearea unui portal în reţeaua internă, unde să se poată vedea la orice oră din zi şi din noapte şi să se poată consulta de la primul până la ultimul poliţist unde şi câte locuri vacante sunt la structura X, Y sau Z. Iar mutările să se facă doar pe bază de concurs. În felul acesta s-ar reduce din riscurile apariţiei corupţiei şi a traficului de influenţă, obiceiuri practicate în absolut toate serviciile de resurse umane şi de toţi inspectorii şefi, precum şi de unii sindicalişti prin unele zone.
 21. 1 point
  Nu foarte des. Doar din cînd în cînd: ca să aprind lanterna sau să deschid camera de pe lock screen, ca să ajung mai repede la setările de bluetooth (3D Touch pe iconița aplicației de setări), sau ca să mișc cursorul prin text cînd scriu un mesaj (3D Touch pe tastatură). Sau, foarte rar, ca să citesc un cod QR (3D Touch pe iconița camerei). Multe dintre astea presupun că se vor implementa de-acum încolo prin atingere lungă. Nu cred că-i voi simți lipsa, dacă îmi dau în schimbul lui o altă metodă la fel de convenabilă. Mi se pare însă ciudat că după ce au investit atîta într-o tehnologie unică, lansată cu mare pompă, acum o aruncă la gunoi atît de brusc, fără să sufle o vorbă. Mie recunoașterea facială îmi place. Am fost sceptic la început, dar în practică mă înțeleg foarte bine cu ea. Iar acum va deveni mai rapidă și cu un unghi mai larg. Din cîte înțeleg, este mult mai sigură decît amprenta, adică rata de pozitive false este cu niște ordine de mărime peste amprentă. Asta-i valabil însă doar pentru implementarea Apple, FaceId, nu pentru orice fel de recunoaștere facială.
 22. 1 point
  @IudazaRoadrunner, din păcate în situaţia asta nu se poate discuta de infracţiunea de ultraj. Se poate aplica doar o amărâtă de amendă, pentru că asta e protecţia pe care o oferă societatea poliţiştului român.
 23. 1 point
  Era necesară această propunere legislativă având în vedere blocajul în obținerea avizului de poliție judiciară. În ceea ce privește acordarea avizului de poliție judiciară celor încadrați direct, sper să existe o practică unitară prin care să fie chemați la un interviu și abia după ce un magistrat se convinge că are cunoștințe în materie de drept penal și procesual penal să înainteze actele în vederea acordării avizului. Oricum, reglementând astfel condițiile de acordare a avizului, cred că s-au gândit și la deficitul de personal existent la nivelul structurilor de poliție judiciară, deficit care va rămâne în continuare dacă legiuitorul nu găsește o cale de a motiva polițiștii din aceste structuri ca să rămână în continuare și totodată de a-i încuraja pe anumiți polițiști cu studii în domeniu să acceadă în structurile de poliție judiciară. În acest moment, un polițist de la Ordine Publică, lucrând câteva nopți și weekend-uri, este mai bine remunerat decât un “judiciarist”. Nu contest pericolul la care sunt expuși cei de la ordine publică și nici nu zic ca cei de la OP să fie remunerați mai slab ci doar să fie recompensată pe măsură și munca judiciariștilor.
 24. 1 point
  Extras din expunerea de motive: Se legiferează impostura prin aceste prevederi de la punctul 2.3, prin care se pune un semn de egalitate între un absolvent cu diplomă de licenţă al Academiei de Poliție ori a unei facultăţi de drept şi un inginer/contabil/soldăţoi încadrat direct sau transferat care face un curs de iniţiere timp de doar 3 luni. BRAVO impostorilor din MAI ce redactează/propun şi legiferează asemenea idioţenii! Datorită acestor impostori ce legiferează asemenea tâmpenii a fost deprofesionalizată Poliţia Română. Propunerea legislativă se află în dezbatere publică pe pagina Transparenţă decizională a ministerului, iar eventualele propuneri şi sugestii pot fi transmise în termen de 10 zile calendaristice, calculate de la data 11.09.2019, pe adresa de e-mail dgj_transparenta@mai.gov.ro
 25. 1 point
 26. 1 point
  Vă salut. Poate cineva să mă ajute împrumutându-mi sau să-mi zică de unde pot găsi şi cumpăra cartea: "Managementul organizatiei politiei. Teorie. Aplicatii practice. Teste" Autor: Stefan Pruna Editura: UNIVERSUL JURIDIC (2012) Numar de pagini: 323 Am căutat-o pe la majoritatea librăriilor online şi nu este nicăieri în stoc. Figurează în bibliografia pentru examenul de master de la AdP. Ms.
 27. 1 point
  Eu ma gândesc doar cum stau jacii câte 7-8 în sala de consiliu și se chinuie să facă un pv de flagrant... Unul scrie, unul dictează, 3 iși dau cu părerea, iar ceilalți asteaptă să obosească ăla de scrie, să facă schimbarea. Apoi mă gândesc că dacă prin absurd s-ar împlini dorința asta "jegoasă" a individului Goarnă, ar fi nevoie de o secție întreagă să dea o amendă la prostituție... Majoritatea jacilor, se consideră niște fii de-ai "comisarului Moldovan"... Numai monumente ale cercetării penale. Și totuși, printre ei, sunt mulți care au luat BAC-ul, la.. 10 ani după angajare...
 28. 1 point
  Buna ziua! Am adaugat adresa de email de pe politiaromana.ro. As putea sa primesc o confirmare de membru politist? multumesc.
 29. 1 point
  Cu siguranţă aţi întâlnit comentarii cu rol de reproş al modului de acţiune, când concetăţenii ne reproşează că nu acţionăm identic ca poliţiştii americani. Azi a devenit virală pe net înregistrarea colegului nostru de la Prahova care a amendat un consilier parlamentar ce înjura ca un birjar şi care a încercat să-l impresioneze cu legitimaţia lui parlamentară. Evident că au apărut în comentarii imediat hater-ii de serviciu care să ne recite acel stereotip "dacă se întâmpla în America ... era ciuruit, avea 50 de gloanţe-n cap, putrezea în puşcărie" şi aşa mai departe Vă invit să vizionaţi un clip video în contradicţie flagrantă cu mitul poliţistului american. Priviţi aici ce s-a întâmplat când un poliţist american opreşte un judecător:
 30. 1 point
  El ca el ca e "mare" combatant în lupta cu mafia, dar inclusiv părinții Alexandrei, niște oameni simpli au duba de jandarmi la ei în fata curții. Un oportunist acest Cumpănașu care s-a cățărat pe tragedia unei familii (ca a lui din prima clipa mi-a lăsat impresia ca nu e) și care de acolo de pe piedestalul unde s-a cocoțat el arunca injuraturi și jigniri în stânga și-n dreapta și oricine nu e de acord cu el e sigur în cârdășie cu mafia cu care se lupta el săracul. Un ipocrit care a fost bot în bot cu ministerul pe care acum îl înjura. Când lua milioanele de euro de la MAI pt proiecte fantomă era bun, acum e incompetent ministerul. Sa va uitați pe pagina lui de Facebook sa vedeți fotografii cu el când susținea seminarii cu jandarmii. Cât de nesimtit și fals sa fii sa injuri pe cei care te acuza ca esti un profitor și vrei sa obții o functie publica și la câteva zile după anunți timid ca vrei sa candidezi la președinție sub pretextul ca oamenii te vor? Oameni care habar n-au ca din funcția de președinte nu ai nici o putere "sa razi instituțiile statului la zero pentru a le reconstrui".
 31. 1 point
  Studiază Legea 295/2004, întucât confunzi armele neletale cu jucăriile. Replicile airsof NU sunt arme, sunt doar nişte jucării pentru care nu este necesară niciun fel de autorizare. Tocmai din aceste motive afirmaţiile acestea referitoare la cumpărarea unor jucării (replici airsoft) pentru a fi folosite pt autoapărare, sunt doar afirmaţii şi scenarii infantile, puţin spus hilare.
 32. 1 point
  Buna ziua.Rog confirmare politist. IPJ Dambovita -SCI
 33. 1 point
  Imi aduc aminte ca in 2007, cand am fost pt prima data in Italia si am stat o vreme pe acolo, în momentul cand am vrut să îmi cumpăr o cartela "cu numar" mi s-a spus ca imi trebuie "Codice Fiscale" Am fost la autorități, mi s-a atribuit acel Cod, un fel de echivalent al CNP-ului nostru si de abia după aceea mi-am luat o cartela de la un chioșc de ziare ...la multi ani dupa, se ajunse si la noi ..deh, România. Personal mi se pare o masura buna, macar ai un punct de plecare daca urmărești un număr într-o anchetă...
 34. 1 point
  Protecţia magistraţilor şi a poliţiştilor este dată prin lege Poliţiei Române. La fel şi protecţia martorilor. Jandarmii de curând şi-au tras competenţe de tip-ul SPP-ului pentru a asigura protecţie "demnitarilor". Probabil că acest măscărici Cumpănaşu e încadrat la categoria demnitarilor.
 35. 1 point
  Eu as zice ca cineva sa facă niște cercetări cu privire la alocarea unor resurse ale statului roman fără niciun temei, în vederea protecției unui no name. Eu știam ca magistrații pot beneficia de protecție din partea Politiei și paza din partea Jandarmeriei, acest închipuit nu cred ca face parte din aceasta categorie.
 36. 1 point
  Nu a precizat şi actul normativ care interzice chestia asta? Mulţi vor să pară docţi şi invocă tot felul de obligaţii născute doar din închipuirile lor, fără o minimă documentare. Cel mai probabil ai avut în faţă un "părerolog" care se informează şi pune verdicte pe facebook, ce a auzit şi el de protecţia datelor personale, dar nu a citit niciodată în viaţa lui textul normativ. În GDPR, scrie chiar la început destul de clar că normele prevăzute în respectivul regulament NU se aplică poliţiei: Art. 2 - Domeniul de aplicare material (2) Prezentul regulament NU se aplică prelucrării datelor cu caracter personal: [...] d) de către autoritățile competente în scopul prevenirii, investigării, depistării sau urmăririi penale a infracțiunilor, sau al executării sancțiunilor penale, inclusiv al protejării împotriva amenințărilor la adresa siguranței publice și al prevenirii acestora.
 37. 1 point
  Salutare, Pana una alta, am aflat Informatia direct de la sediul Brigazii. O las aici sa fie fresh in caz ca se mai cauta si de catre alti contravenienti ca si mine. Testarea se poate da "pana o iei", in timpul perioadei de suspendare. Program testare in Bucuresti: L-V intre 8.00 si 10.00 se organizeaza doua sesiuni. Programarea la ghiseul 5 cu CI si dovada expirata + pix albastru. Restul se stie. Bafta!
 38. 1 point
  Salut! Am asociat acestui cont o adresa de mail, astept confirmarea. Multumesc!
 39. 1 point
 40. 1 point
  Sursa: Ziare.com Se pare că ministrul Fifor citeşte ce scriem p-aici.
 41. 1 point
  Mihai Fifor anunţă că va trimite, luni, Corpul de control la Serviciul 112 de la Vrancea Ministrul interimar de Interne, Mihai Fifor, a anunţat că va trimite, luni, Corpul de control la Vrancea pentru a verifica situaţia apărută la Serviciul unic pentru apeluri de urgenţă 112, după ce un operator i-ar fi spus unei tinere că nu are echipaje disponibile pentru a-i oferi asistenţă. "Nu am niciun fel de toleranţă faţă de astfel de situaţii. Luni dimineaţă, Corpul de control al ministrului de Interne va fi prezent la Vrancea pentru a vedea ce s-a întâmplat acolo. De îndată ce vom avea rezultatele acestui control, le vom face publice. Dacă s-a greşit, cine a greşit pleacă acasă", a afirmat Fifor, la Iaşi. Premierul Viorica Dăncilă a amintit că luna aceasta vor fi adoptate mai multe acte normative cu privire la intervenţia în situaţii de urgenţă. "Legat de acest aspect, ştiţi foarte bine că am venit cu o declaraţie legată de modificări referitoare la 112, modificări legate la anumite acţiuni ale Ministerului Afacerilor Interne şi din punct de vedere al Justiţiei. Am spus că vom duce un adevărat război împotriva criminalităţii. Vreau să facem acest lucru. S-a dus un adevărat război împotriva corupţiei şi este normal, dar acest lucru nu trebuie să fie numai declarativ şi pentru a câştiga puncte electorale", a declarat Dăncilă. Ancheta de la Vrancea are loc după ce o operatoare de la 112 i-ar fi spus unei tinere că nu are echipaje disponibile pentru a-i oferi asistenţă. Fata sunase pentru a anunţa că a fost şicanată în trafic de mai mulţi bărbaţi, care au urmărit-o până acasă. Serviciul de Telecomunicaţii Speciale (STS) a făcut o serie de precizări vineri în acest caz, instituţia arătând că operatorul din cadrul Centrului unic pentru apeluri de urgenţă Vrancea nu a purtat discuţii cu fata despre alocarea resurselor necesare intervenţiei, coordonarea şi desfăşurarea intervenţiei fiind atribuţiile dispeceratului Poliţiei. "Urmare a solicitărilor transmise la Biroul de Presă al Serviciului de Telecomunicaţii Speciale referitoare la apelurile primite prin Sistemul 112 în data de 13 august, prin care apelantul solicita intervenţia unui echipaj de Poliţie, în judeţul Vrancea: La Centrului Unic pentru Apeluri de Urgenţă Vrancea s-au înregistrat două apeluri în data de 13 august, la ora 01:00:33, respectiv 01:25:35", se menţionează într-un comunicat al STS. Potrivit sursei citate, operatorul 112 al STS a transferat apelul către dispecerul agenţiei specializate, în acest caz dispecerul IPJ Vrancea, la ora 01:01:27, respectiv 01:25:45. sursa: AGERPRES Foarte corect au gestionat cei de la Vrancea această posibilă bombă de presă pe care ziariştii proşti făcuţi grămadă ce nu văd pădurea din cauza copacului, au încercat "să o detoneze". Pentru cei ce nu ştiţi despre ce mare problemă este vorba la vrancea, vă zic eu pe scurt. O domniţă ospătăriţă a fost şicanată în trafic. Cu toate acestea a ajuns acasă şi a sunat la 112. Dispecerul avea disponibil doar un echipaj pe aceea zonă şi nu a minţit-o, i-a spus că nu are pe cine să trimită, dar va veni acel echipaj cu întârziere întrucât era la alt apel. Bineînţeles că domniţa deşi era în siguranţă, respectiv în casă, vroia domnule să plece tocmai atunci şi exista riscul să fie şicanatorii prin preajmă, motiv pentru care avea nevoie urgentă de un echipaj ... probabil să-i facă escortă. Dispecera a încercat să-i spună cât se poate de frumos că nu are pe cine să trimită în acel moment, dar domniţa nu a fost mulţumită. Problema presei este ceva de genul: Cum e posibil să-i spună că nu are echipaje disponibile!? IPJ Vrancea a răspuns cât se poate de corect şi le-a spus că dispecerul a apreciat că nu exista o stare de pericol iminent şi că într-adevăr nu era decât un echipaj în aceea zonă. Iar domnu ministru de interne a rezolvat treaba, trimite corpu de control pentru că vrea să trimită pe cineva acasă. După care recită poezia cu războiul împotriva criminalităţii .... Domnule ministru de interne, ASTA E REALITATEA stimabile! E deficit de personal în Poliţia Română, stimate domn! Dacă tot aţi pornit un război împotriva criminalităţi e bine să ştiţi că nu veţi face nicio mare brânză dacă nu începeţi să investiţi în această instituţie. Umblaţi la puşculiţa guvernului şi vedeţi cum stă treaba cu orele ălea suplimentare care în cazul poliţiştilor NU se plătesc, dar în alte domenii (prioritare pt gruvern) se plătesc. Vă asigur că şi după mama controlului şi mama anchetelor, TOT un echipaj va fi disponibil ... asta dacă nu-i goniţi acasă, iar atunci nu va mai fi niciunul. Asta e problema reală, nu faptul că şi-a permis dispecerul să-i spună cetăţeanului realitatea, i-a spus adevărul. Sau ar fi trebuit să o mintă? În concluzie, dacă tot aţi declarat război împotriva criminalităţii, e bine să ştiţi că nu sunt suficiente declaraţiile de presă, trebuie să începeţi să investiţi. Întrebaţi-vă aghiotanţii care e deficitul de personal şi dacă în Poliţia Română se plătesc orele suplimentare sau permanenţa.
 42. 1 point
  Păi oricum nu se poate aplica/stabili o asemenea măsură pentru toate funcţiile de concucere, pentru că ar fi un haos. O asemenea măsură se poate institui doar de la un anumit nivel în sus, spre exemplu de la nivel de adjuncţi şi şefi de inspectorat în sus, iar după încetarea mandatului poliţistul să revină la locul de muncă anterior - să-i fie blocată funcţia pe timpul exercitării mandatului, aşa cum există prevederi legale şi se întâmplă în cazul magistratului ce ocupă o funcţie de conducere.
 43. 1 point
  Foarte bune observaţiile lui Ben. Reînfiinţarea posturilor comunale de poliţie şi a sectoriştilor în mediul urban, sunt măsuri urgente ce trebuie aplicate cât mai curând posibil. Aceste două măsuri au distrus capacitatea operativă a poliţiei şi au dus la dispariţia atribuţiei esenţiale de cunoaştere a populaţiei. Mai mult, după părerea mea nici secţiile de poliţie urbane nu sunt mai eficiente în comparaţie cu unităţile de poliţie unde nu sunt organizate şi funcţionează secţii urbane, pentru că munca e fracţionată/fragmentată, informaţia nu circulă şi se menţine o stare de competiţie între subunităţi (îşi ascund unii de alţii informaţii şi chiar autori ai faptelor penale, de dragul clasamentelor din ierarhia inspectoratului).
 44. 1 point
  Măsuri urgente ce trebuie aplicate în cel mai scurt timp. 1. Eliminarea completă a anagajărilor din sursă externă şi a transferurilor de la alte instituţii. 2. Funcţiile de poliţist trebuie să existe doar în structurile operative fără excepţii. Specialiştii trebuie să rămână specialişti şi să nu mai primească automat după încadrare statut de poliţist. 3. Funcţiile de conducere de la un anumite nivel superior trebuie să aibă un mandat bine determinat (3-4-5 ani) şi să poată fi ocupată de aceeaşi persoană de maxim 2-3 ori ca în cazul magistraţilor. Măsuri ce trebuie aplicate pe termen mediu/lung: 1. Modificarea statutului, care să prevadă obligatoriu un alt sistem de recrutare, o carieră etapizată a poliţistului (ex. modelul magistratului care nu poate ocupa o funcţie de nivel curţii de apele, dacă nu are o anumită vechime la nivelurile inferioare) pentru că o astfel de măsură atage după sine pregătire profesională continuuă etc. (sunt multe de spus la acest capitol). 2. Reformarea din temelii a sistemului de recrutare şi formare profesională, în sensul că trebuie să existe o singură instituţie de învăţământ pentru formarea proliţistului şi care să pregătească poliţiştii atât pentru formare iniţială cât şi pentru avansarea ulterioară în carieră, exact cum se întâmplă în toate poliţiile din ţările civilizate.
 45. 1 point
  Uşor, uşor, după "bombele de presă" ce s-au dovedit a fi manipulări abjecte lansate de nişte jurnalişti sau "influenceri", în goana lor nebună după vizualizări şi like-uri, cred că a venit timpul să spunem lucrurilor pe nume astfel încât oamenii să ştie cum stau de fapt lucrurile în realitate. Nu sunt deţinătorul adevărului absolut, nu mi-am propus să apăr ori să stabilesc vinovaţi, nu sunt vreo somitate în vreun domeniu, sunt un simplu poliţist cu oareșice experienţă, ce îmi permite să observ lucrurile esenţiale făcând abstracţie de încercările reuşite de manipulare lansate în spaţiul public referitoare la caz-ul de la Caracal. Părerea mea este că greşeala Poliţiei Române în acest caz a fost în domeniul comunicării. Şi pe această cale aş vrea să le transmit celor ce se ocupă de comunicare şi celor ce au decis linia ori strategia de comunicare cu presa: Domnilor sau doamnelor comunicatori, ştiţi expresia aia din limba engleză: "the truth will set you free" ... pe viitor să o aveţi în vedere. Atenţie, NU spun că vinovaţi sunt purtărtorii de cuvânt, pentru că există posibilitatea ca strategia de comunicare să fi fost impusă de la nivel mai înalt şi după cum spuneam mai sus, nu sunt eu în măsură să stabilesc vinovăţii, ci doar îmi expun părerea cu privire la eroarea Poliţiei Române. De ce cred asta? E simplu. Atunci când ziariştii au aflat că fata a sunat la 112, e logic că au văzut "nodul din papură" şi au început să speculeze şi să manipuleze în goana după senzaţional. Priviţi aici cum ziarul Adevărul a manipulat printr-un titlu de tip "clickbait" (foto). Din păcate şi în realitate "Adolescenta NU a reuşit să le explice poliţiştilor unde se află ..." şi nici nu a putut să dea acele "indicii clare" aşa cum titrau ziariştii de la Adevărul. La acel moment Poliţia Română trebuia să iasă şi să clarifice lucrurile pentru a combate manipularea pe care mass-media în fuga după senzaţional începuse deja să o practice. Imediat ar fi trebuit să le fi spus românilor realitatea, respectiv: DA este adevărat că fata a sunat la 112, dar întrucât grozavul 112 nu poate localiza un număr, nu se poate interveni de urgenţă dacă cel ce sună nu poate oferi detalii privind locaţia. Fie că ne place sau nu, ăsta e adevărul! Dacă românii credeau că superspecialul sistem SNUAU al STS-ului 112 îi localizează imediat şi cu precizie, e bine să ştie că tehnic nu este posibil. Punct. Sigur că părereologii şi specialiştii de facebook pot divaga, cum de fapt au şi făcut-o, dar ne-am lungi prea mult să combatem aberaţiile debitate în spaţiul public, iar postarea ar deveni una prea lungă şi ne-am pierde în detalii nesemnificative. Cert este că la ora actuală STS-ul prin 112 nu poate localiza terminalele mobile. Drept urmare, în astfel de cazuri unde apelantul nu poate să ofere date suficiente care să ducă la localizarea sa, singura şi unica posibilitate pentru a localiza o persoană este să faci investigaţii. Ei bine, aceste investigaţii nu se fac aşa, cât ai bate din palme, în 5-10-100 sau 1000 de minute. Depinde de la caz la caz. Dar în niciun caz nu se poate discuta în astfel de situaţii despre o intervenţie contra-timp. Localizarea unei persoane prin investigaţii poate dura 5 - 10 min, una-două ore, zile sau chiar luni ori ani. Ăsta este purul adevăr! Chiar dacă nu place unora, repet ăsta e adevărul, o investigaţie nu se face contra-timp şi nu trebuie confundată cu o operaţiune de salvare. Mai mult decât atât, ce au pierdut din vedere toţi "deştepţii" părereologi şi scenarişti ce s-au grăbit să pună verdicte şi să stabilească vinovăţii este faptul că la acel moment, poliţiştii şi procurorii NU ştiau şi nici nu existau indicii că ar avea de-a face cu un monstru, un criminal, cum ştim astăzi. La acel moment singurele indicii clare şi certe erau lipsirea de libertate (informaţiile date de fetiţă la telefon) şi nişte indicii subţiri despre un posibil trafic de minori având în vedere telefoanele prin care autorul anunţase familia că fata ar fi în străinătate. În plus, detaliul oferit la telefon de fetiţă, conform căruia criminalul s-ar fi dus la farmacie să cumpere o cremă pentru a-i trata rănile de la mâini ... nu i-a ajutat deloc să bănuiască că ar avea de-a face cu un criminal. N-avea nicio logică ca un criminal să vrea să o trateze la mâini pentru ca ulterior să o omoare sănătoasă ... să fim serioşi. Având în vedere cele menţionate, este destul de clar pentru orice om cerebral că nu se putea discuta despre necesitatea intrării în locuinţa repectivă atunci în mijlocul nopţii, imediat după ce judecătorul a autorizat efectuarea percheziţiei. Din păcate, atât Poliţia Română, cât şi Parchetul au căzut în plasa ziariştilor care printr-o manipulare perversă au inventat povestea că fata ar fi ţipat după ajutor în timp ce poliţiştii aşteptau ora şase la poartă. De ce dracu să intri în jocul ăla pervers şi să încerci să arunci cartoful fierbinte la alţii? Vă spun eu de ce! Pentru că şi cei ce ne conduc habar n-au despre munca de poliţie adevărată şi trăiesc cu impresia că această muncă se rezumă la "intervenţiile contra-timp la 112", iar acolo nu a fost cazul de aşa ceva. Faptul că au solicitat mandat de percheziţie şi au respectat prevederile codului de procedură penală NU a fost nicio eroare sau greşeală. Dacă ar fi pătruns în locuinţa respectivă încălcau legea, deşi şi aici diverşi "specialişti" au manipulat şi dezinformat intenţionat sau nu, dar nu voi intra aici şi acum în detalii pe acest aspect al pătrunderii poliţiştilor fără mandat în locuinţe (promit să dezbatem acest aspect într-o postare viitoare). Ce trebuie reţinut este faptul că s-a dovedit că povestea cu fata care ţipa în curte, în timp ce vecinii sunau la 112 iar poliţiştii aşteptau la poartă a fost o minciună ordinară a ziariştilor! Revenind la aşa-zisa problemă a timpului mult prea mare în care a fost găsită locaţia de unde a sunat fata, el nu e deloc unul mare având în vedere că localizarea s-a făcut prin investigaţii. Buni, răi sau proşti, poliţiştii ăia pe care acum toţi naivii manipulaţi îi înjură şi îi scuipă au aflat unde este locaţia în mai puţin de 24 de ore, ceea ce nu este deloc rău, ba din contră, s-au mişcat destul de bine. Din câte ştiu eu, locaţia a fost aflată fără ajutorul echipamentelor tehnice. Dar am văzut că pe unele canale se vorbeşte despre intervenţia poliţiştilor de la Operaţiuni Speciale. Indiferent cum s-a făcut aceea localizare, ea s-a făcut şi a fost posibilă tot datorită acestor poliţişti pe care azi toată societatea i-a pus la zid şi îi înjură din cauza faptului că bravii jurnalişti ai ţării manipulează fără să aibă pic de jenă ori vreo mustrare de conştiinţă, în goana lor după senzaţional.
 46. 1 point

  357 downloads

  Găsiţi aici subiectele (testele) de la concursurile ce au avut loc în august 2017. Este vorba de o arhivă, în care veţi găsi atât testele cât şi grilele de corectare, în format pdf. IMPORTANT! Pot descărca fişierul doar cei ce au un cont de membru confirmat ca aparţinând unui poliţist. De asemenea, NU distribuiţi aceste fişiere pe internet (reţelele de socializare, altor persoane, etc), ele sunt destinate doar membrilor poliţişti ai acestui forum.
 47. 1 point
  Da, e legal. În plus, referitor la toată isteria asta cu Regulamentul european de protecţie a datelor personale - GDPR, scrie destul de clar chiar la început că normele prevăzute în respectivul regulament NU se aplică poliţiei. Articolul 2 - Domeniul de aplicare material (2) Prezentul regulament NU se aplică prelucrării datelor cu caracter personal: [...] d) de către autoritățile competente în scopul prevenirii, investigării, depistării sau urmăririi penale a infracțiunilor, sau al executării sancțiunilor penale, inclusiv al protejării împotriva amenințărilor la adresa siguranței publice și al prevenirii acestora.
 48. -1 points
  Sunt in clasa a12 a si vreau sa urmez meseria de politist. Are cineva idee cum pot sa urmez acele cursuri de 3 luni sau in ce perioada, evident dupa ce termin cu bac-ul? Sau cateva detalii legate de acest subiect? Am auzit ca sunt echivalente cu 2 ani la Campina..
 49. -2 points
  Nu fac nici o tulburare. Primul medic nici nu era bun a pus diagnostic chiar daca eu eram si sunt sanatoasa. Cand am consultat alt doi-lea medic mi-a spus sa il dau in judecata. Este vina mea ca nu stiu unii nimic dupa ce termina o facultate. S-a ales praful de tara asta si de toti prostii din ea. Urmeaza sa il dau in judecata pentru ca nu este corect. Politia romana este plina de pedofili si tampiti care alearga dupa porumbei, aia au fost testati bine? Nu vorbi daca nu stii despre ce este vorba. Am si adeverinta pe care scrie ca nu sunt in evidenta cu boli psihice in momentul de fata si il dau in judecata dar cum traim in Romania dreptatea nu exista la toti. Ar trebui sa se faca dreptate!
 50. -2 points
  Esti chiar retardat daca tu din mesajul meu asta ai inteles. Este plina Romania de tampiti! Mai mare prostie ca asta nu am auzit in viata mea.
This leaderboard is set to Bucharest/GMT+03:00
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.