Jump to content
POLITISTI.ro

NewsBot

Recommended Posts

Un bărbat din Constanţa este suspectat că a produs un prejudiciu de peste 400.000 de lei prin evaziune fiscală, înşelăciune, fals în înscrisuri oficiale şi uz de fals.

Detalii: Flux de stiri MAI

Link to comment
 • 3 months later...

Administratorii a două societăţi comerciale din Prahova sunt suspectaţi de comiterea înfracţiunilor de înşelăciune şi evaziune fiscală.

Detalii: Flux de stiri MAI

Link to comment
 • 1 month later...

O femeie din Buzău, administrator al unei firme, este suspectată că a prejudiciat bugetul statului cu peste 500.000 de lei şi că şi-a însuşit din gestiunea firmei peste 1.500.000 de lei.

O femeie, din Buzău, administrator al unei societăţi ce comercializează cu ridicata îmbrăcăminte şi încălţăminte este cercetată de poliţiştii de investigare a fraudelor pentru evaziune fiscală şi delapidare.

Persoana în cauză este suspectată că, în perioada 1 ianuarie 2006 – 31 martie 2011, a înregistrat în evidenţele contabile ale societăţii 431 de facturi fiscale emise în numele a 89 de societăţi comerciale, majoritatea cu sediul pe raza municipiului Bucureşti, documente în baza cărora a evidenţiat cheltuieli ce nu au avut la bază operaţiuni reale şi totalizează 1.516.623 de lei.

În acest mod s-a sustras de la plata către bugetul de stat a unui impozit pe profit în sumă de 218.555 de lei şi a unei T.V.A. în sumă de 301.970 de lei.

Totodată, femeia este suspectată că şi-a însuşit 1.516.623 de lei pe baza chitanţelor fictive înregistrate în registrul de casă şi că a folosit în interes personal banii respectivi.

Ofiţerii Serviciului de Investigare a Fraudelor au început urmărirea penală împotriva ei şi continuă cercetările sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Buzău.

I.G.P.R. - Centrul de Informare şi Relaţii Publice

Link to comment
 • 1 month later...

Cercetat pentru infracţiuni economice

Administratorul unei societăţi comerciale din Timişoara este suspectat că a produs un prejudiciu de peste 330.000 de lei prin infracţiuni economice.

Poliţiştii Serviciului de Investigare a Fraudelor Timiş au finalizat cercetările într-un dosar penal în care C. Maxim este suspectat de evaziune fiscală, falsificare de înscrisuri oficiale şi fals în declaraţii.

Cel în cauză este suspectat că, în calitate de administrator al unei societăţi din Timişoara nu a înregistrat în evidenţa contabilă venituri realizate în perioada iunie 2008-septembrie 2010, în valoare de 2.742.042, 52 lei.

Totodată acesta este suspectat că a înregistrat în evidenţa contabilă, în perioada 2009-2011, cheltuieli care nu au avut la bază operaţiuni reale, pentru care a dat declaraţii false în faţa reprezentanţilor ORC Timiş.

Prejudiciul cauzat bugetului de stat prin comiterea acestei infracţiuni a fost de 337.801, 85 lei.

Dosarul a fost înaintat Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiş cu propunerea de trimitere în judecată.

I.G.P.R. - Centrul de Informare și Relații Publice

Link to comment
 • 3 weeks later...

Suspecţi de evaziune fiscală, cercetaţi

Evaziune fiscală în valoare de aproximativ 550.000 de lei, cercetată de poliţiştii de la investigarea fraudelor.

La data de 27 aprilie a.c., în urma investigaţiilor efectuate de către poliţiştii de Investigarea Fraudelor din cadrul I.P.J. Bistriţa Năsăud, Parchetul de pe lângă Tribunalul Bistriţa-Năsăud a confirmat începerea urmăririi penale într-un dosar penal privindu-i pe M. Leontin, de 36 ani, din localitatea Şanţ, judeţ Bistriţa, administrator al unei societăţi comerciale din localitate, T. Nicoleta, de 39 ani din Bistriţa, contabil al unor societăţi comerciale din acelaşi municipiu şi R. Vasile, de 38 ani, din Reteag, administrator al unei societăţi comerciale din Beclean.

Cei trei sunt cercetaţi sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de evaziune fiscală, complicitate la evaziune fiscală şi fals în înscrisuri sub semnătură privată.

În cadrul cercetărilor efectuate, poliţiştii au stabilit faptul că, în perioada 2008-2009, cei trei suspecţi, având calitatea de reprezentanţi ai unor societăţi comerciale au realizat un circuit financiar cu facturi fiscale fictive în vederea creşterii cifrei de afaceri şi deducerii TVA-ului aferent achiziţiilor, tranzacţii comerciale care au avut ca obiect materiale de construcţii pentru o pensiune Agroturistică din localitatea Şanţ, cauzând un prejudiciu bugetului de stat în valoare totală de 557.979 lei.

Cercetările sunt continuate de poliţiştii de la Serviciul de Investigare a Fraudelor în vederea stabilirii întregii activităţi infracţionale.

I.G.P.R. - Centrul de Informare și Relaţii Publice

Link to comment
 • 2 months later...

Administratori de societăţi comerciale, cercetaţi pentru evaziune fiscală

Poliţiştii de investigare a fraudelor din Cluj au finalizat cercetările faţă de mulţi administratori de societăţi comerciale, care sunt suspectaţi de comiterea mai multor fapte de evaziune fiscală, ce au produs bugetului de stat un prejudiciu de aproximativ 800.000 de lei.

La data de 29 iunie a.c., poliţiştii Serviciului de Investigare a Fraudelor din cadrul IPJ Cluj au finalizat activităţile investigative, în urma cărora a fost propusă măsura începerii urmăririi penale împotriva unui bărbat, de 42 de ani, din municipiul Cluj-Napoca şi a încă unui bărbat, de 29 de ani, din municipiul Turda, judeţ Cluj. În urma însuşirii acestei măsuri de către procurorul de caz, cei doi bărbaţi sunt cercetaţi pentru comiterea infracţiunilor de evaziune fiscală, în forma agravată şi uz de fals.

Cele două persoane sunt suspectate că, în calitate de asociaţi şi administratori ai unei societăţi comerciale din Cluj, în perioada 2006-2009, nu au înregistrat în evidenţa contabilă a firmei toate operaţiunile comerciale şi veniturile realizate.

Astfel, în perioada menţionată, cei doi au utilizat şi au înregistrat cu bună ştiinţă 268 de facturi fiscale false, care atestau, în mod fictiv, achiziţionarea unor materiale, cu scopul diminuării bazei impozabile la impozitul pe profit şi pentru deducerea nelegală de T.V.A.

În urma efectuării acestor operaţiuni a fost creat bugetului de stat un prejudiciu de 638.138 de lei.

Faţă de cei doi suspecţi a fost luată măsura cercetării în stare de libertate.

Poliţiştii Serviciului de Investigare a Fraudelor Cluj au finalizat cercetările şi împotriva lui unui bărbat, de 42 ani, din municipiul Cluj- Napoca şi a fost dispusă măsura începerii urmăririi penale a acestuia, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de evaziune fiscală.

Acesta este suspectat că, în perioada ianuarie 2009 - decembrie 2011, în calitate de administrator al unei societăţi comerciale din Cluj, nu a înregistrat toate veniturile realizate din activităţile desfăşurate, având ca scop sustragerea de la plata impozitului pe profit şi a T.V.A-ului.

Prejudiciul cauzat bugetului consolidat al statului prin efectuarea acestor operaţiuni este de 159.424 de lei.

În urma celor constatate, a fost dispusă măsura cercetării suspectului în stare de libertate.

I.G.P.R. - Centrul de Informare şi Relaţii Publice

Link to comment
 • 5 weeks later...

Administratori ai unor societăți comerciale cercetați de polițiștii bucureșteni pentru evaziune fiscală

Polițiștiii bucureșteni cercetează mai mulți administratori ai unor societăți comerciale care nu au virat în termenul legal impozitele şi contribuţiile cu stopaj la sursă datorate bugetului de stat.

Astfel, la data de 1 august a.c., poliţişti din cadrul Serviciului de Investigare a Fraudelor - Sector 4 Poliţie, au depistat-o pe I. S. de 32 de ani, din judeţul Ilfov, care, în calitate de administrator al unei societăţi comerciale, cu sediul în Bucureşti, a reţinut de la angajaţi, în perioada ianuarie 2008 – octombrie 2008 şi nu a virat în termenul legal impozitele şi contribuţiile cu stopaj la sursă datorate bugetului de stat, în valoare de aproximativ 47.406 lei.

De asemenea, a mai fost depistat şi S. L. de 49 de ani, din judeţul Timiş, administrator al aceleiaşi societăţi comerciale, care, a reţinut, în perioada noiembrie 2008 - mai 2009, de la angajaţi şi nu a vărsat, cu intenţie, în termenul prevăzut de lege, impozitele şi contribuţiile cu reţinere la sursă, în valoare totală de 2.951 lei.

Cercetările sunt continuate de poliţişti din cadrul Poliţiei Sectorului 4 - Serviciul de Investigare a Fraudelor, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de evaziune fiscală.

La aceeași dată, poliţişti din cadrul Serviciului de Investigare a Fraudelor - Sector 1 Poliţie, au depistat-o pe D. L. de 46 de ani, din judeţul Călăraşi, care, în calitate de administrator al unei societăţi comerciale, cu sediul social în Bucureşti, a reţinut şi nu a virat cu intenţie în cel mult 30 de zile de la scadenţă sumele de bani reprezentând impozite şi contribuţii cu reţinere la sursă în valoare de aproximativ 178.393 lei.

Cercetările sunt continuate de poliţişti din cadrul Poliţiei Sectorului 1 - Serviciul de Investigare a Fraudelor, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de evaziune fiscală.

Tot la data de 1 august a.c., poliţişti din cadrul Serviciului de Investigare a Fraudelor - Sector 3 Poliţie, l-au depistat pe A. C. de 24 de ani, din judeţul Prahova, care, în calitate de administrator al unei societăţi comerciale, cu sediul social în Bucureşti a reţinut şi nu a virat în termenul legal impozitele şi contribuţiile cu stopaj la sursă datorate bugetului de stat în sumă de aproximativ 117.880 lei.

Cercetările sunt continuate de poliţişti din cadrul Poliţiei Sectorului 3 - Serviciul de Investigare a Fraudelor, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de evaziune fiscală.

D.G.P.M.B. - Compartimentul Comunicare Publică

Link to comment
 • 2 months later...

Cercetaţi pentru infracţiuni economice

În această dimineaţă, au avut loc 10 percheziţii în Hunedoara la mai multe locuinţe şi sedii ale unor societati comerciale din Hunedoara deţinute de 11 persoane suspectate de evaziune fiscală şi delapidare.

Poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Alba Iulia şi procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Alba Iulia au destructurat un grup infracţional, constituit din 11 persoane, specializat în săvârşirea infracţiunilor de evaziune fiscală şi delapidare.

In cauză sunt efectuate 10 perchezitii domiciliare, la locuintele suspecţilor şi la sediile unor societati comerciale de pe raza judetului Hunedoara.

La sediul D.I.I.C.O.T. vor fi conduse 11 persoane în vederea audierii, urmând ca după finalizarea audierilor să fie dispuse măsurile legale.

Membrii grupării au obţinut beneficii financiare substanţiale din efectuarea de operaţiuni comerciale cu produse laminate şi fier vechi şi sustragerea societăţilor pe care le administrează de la plata impozitelor şi taxelor datorate bugetului de stat, în special TVA.

Suspecţii au achiziţionat, prin cesiune, mai multe societăţi comerciale, pe care le-au utilizat pentru derularea de achiziţii intracomunitare, prin interpunerea lor în relaţiile comerciale dintre partenerii externi din Uniunea Europeană şi beneficiarii reali ai marfurilor, respectiv societăţile comerciale administrate de liderii gruparii, din municipiul Hunedoara.

Societatile intermediare controlate de suspecţi facturau mărfurile achiziţionate din U.E. către societăţile comerciale beneficiare, fără calculul legal al T.V.A. datorată bugetului de stat şi la aproximativ acelaşi preţ cu cel de achiziţie din import, realizand o fraudă de tip „carusel”.

În această modalitate, societăţile comerciale beneficiare deduceau ilegal T.V.A. şi practicau un preţ de vânzare diminuat faţă de preţul real al mărfurilor.

Prejudiciul cauzat prin activitatea infracţională este estimat la 1.800.000 de euro.

Suportul tehnic şi informativ a fost asigurat de catre S.R.I. şi D.G.I.P.I..

I.G.P.R. - Centrul de Informare și Relații Publice

Link to comment
 • 4 weeks later...

142 de suspecţi de infracţiuni economice, cercetaţi de poliţişti

În ultima săptămână, poliţiştii structurilor de investigare a fraudelor au cercetat 142 de persoane, dintre care 15 au fost reţinute, suspectate de comiterea de infracţiuni economice.

În perioada 27 octombrie – 2 noiembrie a.c., sub coordonarea Direcţiei de Investigare a Fraudelor din cadrul I.G.P.R., poliţiştii formaţiunilor de investigare a fraudelor au depistat, în urma acţiunilor şi controalelor desfăşurate la nivel naţional, 126 de infracţiuni. De comiterea acestora sunt suspectate 142 de persoane, dintre care 15 au fost reţinute şi două arestate.

Astfel, poliţiştii au descoperit în ultima săptămână, 50 de infracţiuni de evaziune fiscală, 18 infracţiuni prevăzute de Legea nr.86/2006 privind Codul vamal, 13 de înşelăciuni în relaţiile comerciale, 12 falsuri în înscrisuri, 9 delapidări, 4 la Legea 84/1998 privind mărcile şi indicaţiile geografice, 3 infracţiuni prevăzute de Legea nr.571/2003 privind Codul fiscal şi 3 la Legea 59/1934 privind Legea Cecului.

12 persoane sunt cercetate în 8 dosare penale complexe, faptele comise având urmări deosebit de grave prin cuantumul prejudiciului sau al numărului mare de persoane implicate.

I.G.P.R. - Centrul de Informare și relații Publice

Link to comment
 • 4 months later...

Administratori de firmă cercetaţi pentru infracţiuni economice

Doi administratori de firmă sunt cercetaţi de poliţiştii Serviciului de Investigare a Fraudelor Buzău pentru falsificare de state de plată a salariilor, gestiune frauduloasă, înşelăciune, fals în înscrisuri sub semnătură privată. Prejudiciul rezultat din operaţiunile economice ilegale este estimat la 400.000 de lei.

Ofiţerii Serviciului de Investigare a Fraudelor din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Buzău au început urmărirea penală împotriva a doi bărbaţi, în vârstă de 35 de ani, ambii din Buzău, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de gestiune frauduloasă, înşelăciune, fals în înscrisuri sub semnătură privată, concurenţă neloială, folosirea cu rea-credinţă a bunurilor sau a creditului de care se bucură societatea, într-un scop contrar intereselor acesteia sau în folosul lui propriu ori pentru a favoriza o altă societate în care are interese direct sau indirect.

Cei în cauză - administratori la două societăţi comerciale din Buzău - sunt suspectaţi că, în perioada 2011-2013, fără acordul celui de-al treilea asociat/administrator, au folosit bunurile, salariaţii şi creditul celor două firme în interesul altei societăţi comerciale, în care au calitatea de asociaţi şi administratori.

Suspecţii ar fi preluat pe societatea respectivă portofoliul de furnizori şi clienţi, livrând acelaşi tip de produse şi prestând aceleaşi servicii în domeniul prevenirii şi stingerea incendiilor, precum cele două firme în care avea implicare şi al treilea asociat.

De asemenea, ar fi folosit mijloacele de transport, adresa de corespondenţă, telefoanele de contact şi angajaţi, fiind astfel afectate rezultatele financiare, rata de profitabilitate ale firmelor şi interesele celui de-al treilea asociat/administrator.

La data de 31 mai 2011, prin angajamentul încheiat între părţi, al treilea asociat/administrator ar fi fost indus în eroare, în urma încheierii înţelegerii scrise, prin semnarea mai multor dispoziţii de plată ce reprezentau plata dividendelor cuvenite şi antedatate în valoare de 400.000 de lei, aceasta servind la contractarea unor credite bancare.

Fără operaţiunile respective nu s-ar fi putut încheia contractele de credit între unităţile bancare şi cele două societăţi comerciale, sumele de bani fiind folosite însă în scopul dezvoltării economice a noii societăţi comerciale la care aveau interese doar cei doi suspecţi.

De asemenea, prin falsificarea statelor de plată a salariilor, în perioada ianuarie – mai 2011, al treilea asociat/administrator ar fi fost privat de drepturile salariale cuvenite în cuantum total de 7.307 de lei.

Poliţiştii Serviciului de Investigare a Fraudelor continuă cercetările.

Data: 28/03/2013 Sursa: IPJ Buzău

Link to comment
 • 2 months later...

Cercetat pentru infracţiuni economice

 

Un arădean este suspectat de poliţiştii de investigare a fraudelor că a prejudiciat mai multe firme din trei judeţe, cu peste 105.000 de lei. / Bărbatul a fost reţinut de către poliţişti pentru înşelăciune şi fals în înscrisuri sub semnătură privată.

Poliţiştii de la Serviciul de Investigare a Fraudelor din cadrul I.P.J. Arad au reţinut un bărbat suspectat că, declinându-şi calitatea de reprezentant al unei societăţi comerciale, a reuşit să înşele mai multe firme, creând un prejudiciu de peste 105.000 de lei.

Din cercetările efectuate de către poliţişti a reieşit faptul că, în perioada decembrie 2012 – februarie 2013, suspectul, în vârstă de 62 de ani, din Şomoşcheş, judeţul Arad, şi-a declinat în fals calitatea de reprezentant al unei societăţi comerciale din Târgu Neamţ şi a achiziţionat diferite mărfuri (materiale de construcţie şi piese auto), de la mai multe firme din judeţele Arad, Timiş şi Bihor, utilizând instrumente de plată (file cec şi bilete la ordin) fără a avea disponibil în cont şi specimen de semnătură.
Prejudiciul creat este estimat la peste 105.000 de lei.

La data de 6 iunie a.c., bărbatul a fost reţinut pentru 24 de ore, ulterior fiind prezentat instanţei de judecată, care a emis pe numele acestuia un mandat de arestare preventivă pentru 29 de zile, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de înşelăciune şi fals în înscrisuri sub semnătură privată în formă continuată.
Poliţiştii continuă cercetările pentru stabilirea întregii activităţi infracţionale a bărbatului.

I.G.P.R. - Centrul de Informare si Relatii Publice

Link to comment
 • 3 weeks later...

Administrator de societate comercială, reţinut pentru infracţiuni economice

 

Poliţiştii specializaţi în investigarea fraudelor Olt cercetează, în stare de reţinere, o persoană suspectată că a ascuns surse impozabile şi a înregistrat în evidenţa contabilă achiziţii fictive, prejudiciind astfel bugetul statului cu aproximativ 1.300.000 lei.

La data de 26 iunie a.c., poliţiştii Serviciului de Investigare a Fraudelor din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Olt, în urma investigaţiilor efectuate au reţinut un bărbat de 37 de ani, din municipiul Slatina, suspectat de comiterea infracţiunii de evaziune fiscală.

În fapt, bărbatul, în calitate de administrator al unei societăţi comerciale din Slatina, care avea ca obiect de activitate comercializarea de materiale de construcţie este suspectat că, în perioada mai-iunie 2012, ar fi ascuns bunuri şi alte surse impozabile, totodată înregistrând în evidenţa contabilă a firmei mai multe achiziţii fictive, efectuate cu o societate comercială din municipiul Bucureşti.

Cercetările poliţiştilor au evidenţiat faptul că relaţiile comerciale cu firma din Bucureşti nu s-ar fi derulat în realitate, iar facturile privind achiziţiile de bunuri, în valoare de aproximativ 8.000.000 de lei, erau fictive.

În urma operaţiunilor contabile fictive înregistrate, suspectul ar fi dedus T.V.A., în mod fraudulos, cauzând bugetului statului un prejudiciu estimat la aproximativ 1.221.933 de lei.

În cauză, a fost luată măsura reţinerii bărbatului, pentru 24 de ore, urmând ca astăzi, suspectul să fie prezentat Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt, cu propunere de arestare preventivă.

I.G.P.R. - Centrul de Informare si Relatii Publice

Link to comment
 • 2 weeks later...

Reţinuţi pentru neglijenţă în serviciu cu consecinţe deosebit de grave

 

Poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigare a Fraudelor Gorj au reţinut doi suspecţi de comiterea infracţiunii de neglijenţă în serviciu cu consecinţe deosebit de grave.

 

În fapt, în urma cercetărilor efectuate de poliţiştii Serviciului de Investigare a Fraudelor Gorj din cadrul I.P.J. Gorj s-a stabilit faptul că doi bărbaţi, de 53 şi 54 de ani, din localitatea Turceni, în calitate de gestionar, respectiv şef depozite gestiuni în cadrul unei societăţi comerciale, şi-ar fi îndeplinit în mod defectuos îndatoririle de serviciu.

 

Din verificări, a reieşit faptul că, în urma inventarierii unei gestiuni de materiale şi piese de schimb recuperabile, refolosibile, recondiţionate şi deşeuri, a rezultat o diferenţă de 2.988 de tone între stocul faptic şi cel scriptic. În cauză, a fost creat un prejudiciu unităţii de aproximativ 1.888.800 de lei.

 

Astăzi, în urma probatoriului administrat, cei doi suspecţi au fost reţinuţi pentru 24 de ore, iar în cursul zilei de mâine, urmează să fie prezentaţi instanţei de judecată, cu propunere de arestare preventivă.

 

Cercetările sunt continuate sub aspectul comiterii infracţiunii de neglijenţă în serviciu cu consecinţe deosebit de grave, faptă prevăzută şi pedepsită de art.249 alin. 2 din Codul penal.

 

I.G.P.R. - Centrul de Informare și Relații Publice

Link to comment
 • 6 months later...

Cercetați pentru infracţiuni economice

 

Doi persoane din Oradea sunt suspectate că au prejudiciat o instituţie bancară cu 180.000 lei, prin înşelăciune şi fals.

La data de 14 ianuarie a.c., poliţiştii Serviciului de Investigare a Fraudelor Bihor au început urmărirea penală față de două persoane, de 32 și 48 de ani, suspectate de înşelăciune şi complicitate la fals în înscrisuri sub semnătură privată, respectiv complicitate la înşelăciune şi fals în înscrisuri sub semnătură privată.

Persoana de 32 de ani este suspectată că, în cursul lunii martie 2010, ar fi indus în eroare reprezentanţii unei agenţii bancare din Municipiul Oradea, în momentul încheierii unui contract de credit garantat cu ipotecă, folosindu-se de înscrisuri false, obținute prin intermediul celeilalte persoane suspectate în cauză.

Documentele false folosite pentru obţinerea creditului ipotecar atestau în mod nereal că suspectul ar fi fost angajatul unei societăţi comerciale cu sediul în Municipiul Oradea.

După obţinerea creditului bancar, ratele lunare aferente nu au mai fost achitate, prejudiciul estimat provocat astfel fiind de 180.000 lei, recuperat parţial.

Poliţiştii Serviciului de Investigare a Fraudelor continuă cercetările în cauză pentru documentarea întregii activităţi infracţionale a suspecţilor şi pentru recuperarea integrală a prejudiciului provocat.

I.G.P.R. - Centrul de Informare și Relații Publice

Link to comment
 • 3 months later...

Peste 50 de polițiști efectueză percheziții în Constanța, Ialomița și Bacău

În această dimineaţă, peste 50 de poliţişti din Constanţa, Ialomiţa şi Bacău, cu sprijinul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale – I.G.P.R., efectuează mai multe percheziţii în trei județe, la persoane bănuite de participare şi complicitate la săvârşirea mai multor infracţiuni de înşelăciune, fals privind identitatea, fals sub semnătură privată, uz de fals şi evaziune fiscală.

La această oră, poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigare a Fraudelor Constanţa, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa, pun în executare 8 autorizații de percheziţii domiciliare, fiind vizate mai multe persoane bănuite de săvârşirea de infracţiuni de înşelăciune, fals privind identitatea, fals sub semnătură privată, uz de fals şi evaziune fiscală.

În cauză, trei dintre persoanele bănuite sunt arestate preventiv pentru o perioadă de 30 de zile, de la data de 17 aprilie a.c., deoarece în perioada decembrie 2013 – aprilie 2014, prin atribuirea de calităţi mincinoase de reprezentanţi ai unei societăţi comerciale, au desfăşurat o activitate compexă de înşelăciune a altor reprezentanţi a mai multor societăţi comerciale, de la care achiziţionau bunuri, pe care le-ar fi achitat prin emiterea în fals de file CEC sau bilete la ordin.

Prejudiciu estimat inițial a fost de 497.240 lei, din care au fost recuperate bunuri în valoare de aproximativ 400.000 lei.

În activitățile din aceasă dimineață sunt angrenați peste 50 de poliţişti din Constanţa din cadrul Serviciului de Investigare a Fraudelor și al Serviciului Acţiuni Speciale, beneficiând de suportul de specialitate al Direcției de Operaţiuni Speciale– I.G.P.R. și cu sprijinul Inspectoratelor de Poliție ale Județelor Ialomiţa şi Bacău.

IGPR- Centrul de Informare și Relații Publice

Link to comment
 • 1 month later...

Funcţionare din cadrul unei instituţii, cercetate pentru infracţiuni economice

 

Poliţiştii de investigarea fraudelor ai I.P.J. Giurgiu au efectuat două percheziţii la locuinţele a două funcţionare din cadrul unei unităţi administrativ- teritorială, bănuite de săvârşirea infracţiunilor de delapidare, fals intelectual şi uz de fals. Cele două persoane au fost reţinute pentru 24 de ore.

Poliţiştii Serviciului de Investigare a Fraudelor din cadrul I.P.J. Giurgiu cercetează două femei, de 53 ani şi respectiv 47 de ani, ambele din localitatea Daia, judeţul Giurgiu, care, în calitate de funcţionare în cadrul unei unităţi administrativ-teritorială, ar fi întocmit documente de plată false, în scopul însuşirii unor sume de bani.

În fapt, în perioada 1 ianuarie 2010 – 16 octombrie 2013, la instituţia respectivă s-ar fi efectuat plăţi nelegale, de 758.199 de lei, pentru drepturi de personal, drepturi de asistenţă socială, respectiv bunuri şi servicii, fără a avea la bază documente justificative care să ateste existenţa obligaţiei de plată şi confirmarea prin semnătură a primirii sumelor de către persoanele îndreptăţite în acest sens.

Prejudiciul adus bugetului local în perioada respectivă se ridică la 935.163 de lei.

În dimineaţa zilei de 25 iunie a.c., poliţişti din cadrul Serviciului de Investigare a Fraudelor - I.P.J. Giurgiu, împreună cu luptători de la Serviciul pentru Acţiuni Speciale, au efectuat două percheziţii domiciliare la locuinţele celor două femei.

În urma acestora, s-a indisponibilizat şi s-a instituit sechestru pe o cotă parte din imobilul cu destinaţia de locuinţă, aparţinând uneia dintre funcţionare, bun în valoare aproximativă de 50.000 de lei.

La aceeaşi dată, faţă de cele două persoane s-a dispus măsura reţinerii, urmând ca astăzi să fie prezentate magistraţilor, cu propunerea de arestare preventivă, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de delapidare, fals intelectual şi uz de fals.

IGPR - Centrul de Informare şi Relaţii Publice

Link to comment
 • 4 months later...
CERCETAȚI PENTRU DELAPIDARE
 
Doi mecanici ai unei nave ancorate în Portul Galați sunt bănuiți de sustragerea a peste 1.000 de litri de motorină de la bordul ambarcațiunii.
 
La data de 27 octombrie a.c., polițiștii Secției Regionale de Poliție Transporturi Galați au constatat că de la bordul unei nave din Portul Galați lipsesc 1.067 de litri de motorină euro 5 destinată consumului acesteia şi efectuării lucrărilor de dragaj.
 
Din cercetările efectuate a rezultat că paguba a fost creată în intervalul 16 iunie – 28 august a.c.. În acestă perioadă au fost de serviciu doi mecanici, de 44  și 46 de ani, din Tulcea, respectiv Brăila.
 
Cei doi bărbați sunt cercetați sub aspectul săvârșirii infracțiunii de delapidare.
 
Sursa: IGPR
Link to comment
 • 1 month later...
CERCETAŢI PENTRU INFRACŢIUNI ECONOMICE
 
Poliţiştii specializaţi în investigarea criminalităţii economice din Bihor au reţinut reprezentanţi legali ai unor societăţi comerciale, bănuiţi că ar fi prejudiciat bugetul de stat cu peste 3.000.000 de lei, prin evaziune fiscală şi spălare de bani.
 
La data de 16 decembrie a.c., poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul I.P.J. Bihor au reţinut cinci persoane, cu vârste cuprinse între 33 şi 56 de ani, bănuite de comiterea infracţiunilor de evaziune fiscală şi spălare de bani.
 
Din cercetări a reieşit că, în perioada 2010 - 2012, cei în cauză, în calitate de reprezentanţi legali ai unor societăţi comerciale, ar fi înregistrat sau mijlocit înregistrarea în evidenţele contabile ale firmelor a unor facturi fictive emise de şase firme cu comportament de tip „fantomă”, administrate de un orădean, de 34 de ani.
 
Activitatea infracţională s-a desfăşurat în scopul sustragerii de la plata obligaţiilor fiscale, acumulate în urma realizării unor operaţiuni comerciale reale de prestări de servicii, în domeniul construcţiilor.
 
De asemenea, reprezentanţii societăţilor comerciale sunt bănuiţi că, pentru a crea aparenţa unor circuite comerciale reale, ar fi efectuat plata facturilor emise de către societăţile comerciale de tip ,,fantomă”, atât prin transfer bancar, cât şi prin numerar.
 
Ulterior, banii ar fi fost retraşi din conturile societăţilor, în baza unor borderouri care atestau, în mod nereal, achiziţii de materiale de construcţii şi ar fi fost reintroduşi în circuitul comercial legal, sub diferite forme.
 
Prejudiciul cauzat bugetului consolidat al statului, prin comiterea de infracţiuni, este estimat, până în prezent, la peste 3.100.000 de lei, urmând a fi luate măsuri asiguratorii în vederea recuperării integrale a prejudiciului. 
 
Urmează ca persoanele în cauză să fie prezentate Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor, cu propunere de arestare preventivă.
 
Poliţiştii continuă cercetările, pentru documentarea întregii activităţi infracţionale.
 
Sursa: IPJ BIHOR
Link to comment
 • 1 month later...

GRUPARE SPECIALIZATĂ ÎN DELAPIDARE, DESTRUCTURATĂ

Poliţiştii specializaţi în combaterea criminalităţii organizate din Caraş-Severin şi procurorii D.I.I.C.O.T. au destructurat un grup infracţional, bănuit că ar fi delapidat peste 47.000.000 de lei de la o societate comercială. Trei persoane au fost conduse la audieri.

În anul 2014, poliţiştii Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Caraş-Severin şi procurorii D.I.I.C.O.T. – B.T. Caraş-Severin au efectuat cercetări privind un grup infracţional organizat, format din trei persoane, cu vârste cuprinse între 35 şi 47 de ani, bănuite de infracţiuni economico – financiare.

Din cercetări a reieşit că membrii grupării, cu funcţii de conducere în cadrul unei societăţi comerciale, ar fi falsificat hotărâri ale Consiliului de Administraţie, prin care know-how-ul acestei societăţi ar fi fost transferat către o firmă special înfiinţată de ei, pentru a prelua documentaţia.

Know-how-ul transferat a constat în tehnologii, documente, schiţe, manuale şi desene industriale.

Societatea folosită în activitatea infracţională ar fi fost constituită cu participarea primei firme, precum şi a altor două societăţi, controlate de liderul grupului, iar ulterior, societatea principală ar fi fost scoasă din acţionariat.

În continuare, membrii grupului infracţional, cu diverse calităţi în ambele societăţi, ar fi încheiat contracte între acestea, prin care prima cumpăra de la cea de-a doua know-how-ul necesar unor activităţi de construcţie sau reparaţie de hidrocentrale.

Contractele şi documentele aferente ar fi fost semnate de membrii grupului infracţional organizat, iar, în perioada 2007 – 2013, ar fi fost plătiţi, în total, 47.862.851 de lei.

În cauză se efectuează cercetări pentru săvârşirea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat şi delapidare.

La sediul D.I.I.C.O.T. – B.T. Caraş-Severin au fost conduse cele trei persoane bănuite, pentru audieri, iar 2 au fost reţinute pe bază de ordonanţă pentru 24 de ore, urmând a fi prezentate instanţei de judecată, cu propunere de arestare preventivă.

Acţiunea a beneficiat de sprijinul Serviciului Român de Informaţii.

Sursă: IGPR

Link to comment
 • 5 months later...

CERCETAȚI PENTRU INFRACȚIUNI ECONOMICE ȘI DE SERVICIU

Polițiștii din Caraș-Severin au efectuat șase percheziții la persoane bănuite că ar fi cauzat un prejudiciu de peste 600.000 de lei prin fals, uz de fals, abuz în serviciu, delapidare şi înşelăciune. Trei persoane au fost reținute.

La data de 28 iunie a.c., poliţiştii Inspectoratului de Poliție Județean Caraş-Severin au efectuat șase percheziţii domiciliare, pe raza localităţilor Oraviţa, Ciclova Română şi Timişoara, într-un dosar penal privind infracţiuni de fals, uz de fals, abuz în serviciu, delapidare şi înşelăciune. De asemenea, au fost puse în executate 4 mandate de aducere.

Activitățile s-au desfășurat în cadrul unui dosar penal în care se fac cercetări privind răscumpărarea frauduloasă a 110 certificate de trezorerie.

Prejudiciul cauzat prin activitatea infracțională este de peste 600.000 de lei.

În urma perchezițiilor, a fost instituit sechestru asigurător pe mai multe imobile şi autoturisme, în valoare de 525.000 de lei.

Trei persoane au fost reţinute pentru 24 de ore, urmând să fie prezentate magistraților, cu propunere de arestare preventivă.

Sursă: IGPR

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.