Jump to content

Guidelines

Bun venit pe Politisti.ro!

 

Politisti.ro este un forum dedicat poliţiştilor şi tratează orice subiect care are legătură cu aceştia. Site-ul nu este afiliat la nicio structură a Statului român şi nu reprezintă punctul de vedere oficial al Poliţiei Române.

Nu există interese ascunse, ci doar dorinţă de a forma o comunitate a poliţiştilor indiferent de convingerile sindicale, religioase sau de orice altă natură.

Pentru ca acest spaţiu să rămână un loc de întâlnire plăcut şi comod, vă rugăm să parcurgeţi următoarele rânduri, pentru a nu apărea pe viitor neplăceri de niciun fel.

În primul rând, trebuie să lămurim un principiu care guvernează orice comunitate, unde gazda are dreptul de bază al oricărei societăţi democrate, acela de a o administra după cum crede de cuviinţă.

Pe acest forum sunt acceptaţi numai oameni de onoare, care au ceva de spus, precum şi cei cu bun simţ care doresc să întrebe sau să înveţe ceva.

Nu avem nevoie de miştocari, infantili, complexaţi ori frustraţi! Dacă simţi nevoia să jigneşti ori să îţi exprimi nemulţumirile în legătură cu o măsură ce a fost luată împotrivă ta şi nu poţi discuta civilizat, apelează cu încredere la alte site-uri, nu trebuie să pierzi timp înregistrându-ţi un cont de membru aici.

Forumul Politisti.ro protejează intimitatea şi confidenţialitatea membrilor săi.

Administratorul acestui forum nu va dezvălui niciun fel de informaţii despre utilizatorii săi către terţe părţi fără acordul prealabil al acestora. Excepţie fac acele cazuri în care legea impune acest lucru, altfel orice informaţie despre identitatea ta rămâne confidenţiala, fără prezenţa unui act legal, oficial de cerere şi de obligativitate a dezvăluirii acesteia.

De asemenea, utilizatorii acestui forum au obligaţia de a păstra confidenţialitatea asupra numelor reale ale userilor. Dezvăluirea unor date personale, pe acest forum, este o decizie personală şi aparţine exclusiv persoanei care face dezvăluirea.

Participarea la activităţile de pe forum nu este publică, această facilitate o au doar persoanele majore ce au obţinut calitatea de membru al forumului. Această calitate se obţine prin procedura de înregistrare a unui singur nume de utilizator, precum şi prin asumarea unor responsabilităţi impuse de respectarea cerinţelor acestui regulament. Cu toate acestea, calitatea de membru al forumului poate fi retrasă ulterior, fără o înştiinţare prealabilă, fiind la latitudinea echpei administrative a forumului.

Pentru a putea posta pe acest forum trebuie să fii membru înscris. Nu este necesarea înregistrarea unui cont de membru pentru a avea acces la informaţiile postate.

Fiecare utilizator este identificat printr-un singur nume de utilizator (user). Înregistrarea sub alt nume a aceleiaşi persoane se numeşte "clonă". Clonele sunt interzise. Dacă ai uitat parolă, există o funcţie pentru recuperarea ei, funcţie pe care eşti rugat să o foloseşti, sau poţi apela la un membru al echipei administrative care te va ajuta.

Este interzis a se postă în numele unui membru banat. Banarea se aplică în baza anumitor considerente legate de nerespectarea acestui regulament. Orice postare de pe alt cont, ori crearea unui nou cont de membru înseamnă un afront adus echipei administrative şi o sfidare a regulamentului.

Folosirea de proxy-uri anonime este strict interzisă, cât şi utilizarea unor adrese de mail temporare.

Nu este permisă înregistrarea folosind că nickname denumirea paginii WEB personale, a unor firme sau orice altă denumire ce are conotaţii comerciale, sexuale şi/sau care sunt interzise de prezentul regulament.

De asemenea, nu sunt permise nickname-urile asemănătoare cu cele ale moderatorilor, ale administratorilor sau chiar asemănătoare denumirii forumului, ori cu unul deja existent, făcute special pentru a crea confuzie.

Pe acest forum suntem o comunitate de prieteni, iar atacurile şi jignirile între membrii acestei comunităţi sunt interzise. Membrii mai vechi sunt rugaţi să răspundă cu solicitudine şi să-i ajute pe membrii mai noi. Întâmpinarea unui om abia intrat pe forum cu sarcasm ori atitudine de superioritate nu îi va fi de prea mare ajutor şi nici nu îl va apropia mai mult de această comunitate.

Nu permitem că membrii noştri să fie atacaţi sau insultaţi. Folosirea de expresii ofensatoare, obscene, abuzive sau indecente va fi sancţionată de către administrator sau moderatori.

Tratează-i pe ceilalţi cu respect şi menţine discuţiile în limitele bunului simţ! Este interzisă cu desăvârşire folosirea unui limbaj vulgar, trivial, suburban, agresiv, precum şi atacul unui alt membru fără argumente. Poţi combate ideile membrului, însă nu ataca persoană! Nu uită că jignirile nu înlocuiesc lipsa argumentelor, ci doar o evidenţiază!

Nu sunt acceptate discuţiile privind orice tip de activitate ilegală sau imorală. Pe acest forum se promovează respectarea prevederilor legale.

Cunoaşterea limbii române scrise este obligatorie. În general, ţine cont de faptul că un post trebuie să poată fi citit rapid! Exprimarea scrisă este, prin definiţie, mai complexă decât cea orală şi, prin urmare, încearcă să te faci înţeles prin ceea ce scrii.

Este necesară cunoaşterea şi respectarea regulilor de baza ale limbajului scris, după cum urmează:

  • scrierea cu înflorituri (k, sh, tz, y) este interzisă;
  • se lasă spaţiu după, nu înaintea semnelor de punctuaţie;
  • nu se lasă spaţiu după prima paranteză, nici înaintea celei de-a două; se lasă, în schimb, înaintea primei paranteze;
  • un singur semn de exclamare sau de întrebare este de cele mai multe ori suficient, trei semne sunt considerate maximul admis, un număr mai mare ducând la enervarea cititorului;
  • orice titlu şi propoziţie începe cu litera mare, orice nume propriu începe cu litera mare;
  • numărul punctelor de suspensie este trei, nu două şi nici mai mult de trei;
  • scrierea cu diacritice este opţională;
  • scrierea nejustificată cu majuscule, litere îngroşate, italice, subliniate, folosind culori, alte mărimi ori alte artificii este interzisă.

Verifica-ţi textul înainte de a postă! Astfel te poţi asigură că este uşor de citit şi poate fi înţeles de către ceilalţi membri ai forumului.

Punem accent pe calitatea mesajului (atât din punct de vedere al conţinutului, cât şi că mod corect de redactare în limba română) şi nu pe "cantitatea" sa. De aceea, nu trebuie să te grăbeşti în momentul în care postezi, e preferabil să foloseşti funcţia "Preview Post" pentru a reciti ce doreşti să postezi, iar în felul acesta îţi poţi rectifică erorile gramaticale sau de orice altă natură.

Se interzice folosirea abuzivă a smiley-urilor (iconiţelor animate) sau postarea mesajelor cu majuscule (inclusiv în titlu) ori folosirea excesivă a culorilor. De asemenea, se interzice limbajul de mirc şi messenger în cadrul postărilor. Respecta participanţii la discuţii!

Înainte de a postă un mesaj ori un subiect nou, alege categoria cea mai potrivită în care se încadrează acesta şi verifica dacă acesta nu există deja. Postarea aceluiaşi mesaj ori postarea de mesaje similare pe mai multe topicuri de conversaţie este interzisă.

Cel care postează trebuie să creeze topicuri cu titluri cât mai clare şi semnificative pentru discuţiile din forum, prin care să ofere informaţii despre postare (a se evita topicuri confuze de genul "Am o problemă. Cine mă poate ajuta?")

Rolul titlului este acela de a identifică uşor natură discuţiei/problemei după citirea acestuia.

Nu cita excesiv din postările anterioare! Citează doar părţile esenţiale, astfel încât postările să nu fie prea lungi. Butonul Citează ("Quote") se foloseşte în momentul în care se doreşte citarea unui pasaj dintr-o altă postare (proprie sau aparţinând altcuiva), pentru a face referire la el. Acest lucru are sens doar dacă acea postare nu este chiar ultima, în caz contrar acesta se va repeta în mod inutil. Folosirea nejustificată va fi sancţionată.

Este interzisă devierea de la subiectul topicului prin mesaje ce nu se referă sau nu au legătură cu subiectul (off topic). Postează un mesaj doar dacă ai ceva de spus în legătură cu subiectul (topicul)! Nu se oferă absolut niciun premiu celui care ajunge la un anumit număr de postări. Nu se încurajează sub nicio formă goană după postări. Nu se încurajează mesajele şi intervenţiile fără un conţinut real şi util.

Participă la discuţii pe propria răspundere! Nu uită că acesta este un forum public şi oricine poate vedea mesajele tale! Te sfătuim să nu postezi detalii private (adresa poştală, număr de telefon etc.).

NU ESTE permisă postarea de link-uri către alte site-uri, cu excepţia situaţiilor când link-urile sunt strict necesare şi relevante pentru discuţie.

Pentru postarea oricăror materiale sau informaţii preluate se va menţionă sursă (ziar,site etc). Dacă doriţi să discutaţi şi să dezbateţi un anumit articol publicat pe un alt site, obligatoriu trebuie să postaţi extrase din textul respectiv, de preferat un rezumat al articolului ori pasajele care le consideraţi importante şi reprezentative din textul respectiv, iar la final indicaţi sursa.

Postarea de reclame este interzisă atât în discuţiile purtate pe forum, cât şi în date ce aparţin profilului, cum sunt: semnătură, avatar sau locaţie.

Este interzisă trimitere de mesaje de mailuri "nesolicitate", "scrisori în lanţ" ori mail-uri în masă, mesaje instant prin intermediul PM.

Este interzisă publicarea, transmiterea sau referirea la orice joc de tip "piramidal" sau orice altă activitate menită a înşela încrederea unor alte persoane, precum şi orice activităţi similare unor fapte în privinţa cărora s-a probat în trecut potenţialul infracţional.

Responsabilitatea juridică pentru mesajele postate aparţine în totalitate autorilor, iar după postare mesajele devin proprietatea site-ului Politisti.ro şi nu mai pot fi şterse decât în condiţii speciale.

Conform legilor în vigoare, site-ul Politisti.ro nu îşi asumă niciun fel de responsabilitate pentru conţinutul comentariilor postate de către membri, de aceea trebuie să acorzi atenţie şi să-ţi asumi responsabilitatea necesară în redactarea conţinutului mesajelor tale.

În cazul în care o persoană consideră că i-a fost încălcat dreptul de autor sau că i-au fost cauzate prejudicii de orice natură prin postarea de mesaje pe forumul nostru, dezvăluirea datelor personale ale autorului mesajului nu se va face decât cu acordul expres al persoanei vizate ori direct către autorităţile abilitate şi în condiţiile prevăzute de lege, întrucât comunicarea acestor date către terţi nu este permisă, ceea ce este în conformitate cu dispoziţiile legale.

Informaţiile preluate din alte forumuri, site-uri, ziare sau orice alte surse sunt proprietatea acestora, iar dacă citarea lor aduce lezarea intereselor respectivilor, vor fi eliminate la cerere de pe site, când această solicitare este îndreptăţită şi dovedită conform prevederilor legale de către titularii drepturilor de autor sau proprietate.

Membrii îşi pot crea o semnătură proprie. Aceasta este definită că fiind un text sau o imagine ce va fi ataşată fiecărui post. Poate fi o frază scurtă, un citat celebru, eventual o glumă, dar care să nu aibă dimensiuni mari - maxim 3 linii a câte 100 caractere per linie (inclusiv spaţiile dintre cuvinte). Caracterele cu care semnătură va fi scrisă sunt cele normale ale forumului (size 2).

Se acceptă o singură imagine în semnătură, la dimensiunea maximă de 350 x 35 pixeli.

Introducerea unei reclame sau a unui link spre un alt site este permisă numai cu acordul echipei administrative a forumului.

Toate reclamaţiile sau criticile privind activităţile/acţiunile de moderare/administrare de pe forum se vor face doar în secţiunea "Condica de reclamaţii" ori prin intermediul PM (private mesage) către administrator. Orice încercare de a deschide o discuţie pe această tema pe forum este considerată abatere şi pedepsită.

În cazuri extreme, ne rezevam dreptul de a închide conturi, chiar dacă nu se aplică niciuna din regulile de mai sus. Decizia de banare aparţine echipei admistrative a forumului şi nu se va efectua cu scop abuziv. Cei care vor intra sub incidentă acestei măsuri sunt spamerii, clonele, instigatorii la discuţii violente, agresive, cei care ignoră avertismentele, toţi cei care aduc vreun prejudiciu siteului şi forumului Poliţişti.ro.

Administratorii şi moderatorii acestui forum au ultimul cuvânt în rezolvarea disputelor dintre membri şi nu sunt obligaţi să-şi justifice public acţiunile. Nu vom toleră sub nici o formă dezbateri publice privind deciziile echipei de administrare.

Considerăm că la înscriere pe forum ai citit acest regulament şi ai confirmat acceptarea lui. Calitatea de membru al site-ului Politisti.ro nu conferă drepturi suplimentare pe forum. Membrii înregistraţi trebuie să înţeleagă că utilizarea de către ei a forumului nu este un drept, ci un privilegiu. Dacă nu poţi sau nu doreşti să respecţi acest regulament, singură soluţie constă în încetarea participării la acest forum. Încetarea activităţii pe forum se face simplu, fără a fi întreprinsă nicio acţiune din partea nimănui.

Aşadar, nu cere să-ţi fie şters uşer-ul ori propriile posturi, nu scrie posturi kilometrice pline de acuze la adresa administraţiei, nici aici şi nici pe alte forumuri! Cu alte cuvinte, încearcă să părăseşti decent comunitatea, iar membrii acesteia să-şi aducă aminte cu plăcere de activitatea ta.

Încălcarea acestor reguli va aduce cu sine avertizarea şi ulterior banarea contului pe o perioadă hotărâtă de administraţia acestui forum. Încălcarea repetată a acestui regulament va duce la banarea definitivă a contului.

Necunoaşterea regulamentului forumului nu te scuteşte de eventualele pedepse pentru încălcarea regulilor.

Nu trebuie să consideri aceste reguli că fiind îndreptate împotriva ta. Nu sunt decât nişte măsuri menite să creeze un forum de calitate.

Mulţumim pentru răbdare şi înţelegere!

×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.