Jump to content
POLITISTI.ro

Conţinut nou

Afişează tot conţinutul publicat în ultimele 365 zile.

Acest flux se actualizează automat     

 1. Ieri
 2. Test psihologic

  Salve! Imi poate spune si mie cineva cum se numeste un test de atentie ? Anume cel cu 10 patrate care au 2 cerculete pe ele in diferite pozitii si 2 dintre aceste patrate sunt identice, eu trebuind sa le gasesc si apoi sa le notez pe cele identice. Am tot cautat pe internet dar nestiind cum se numeste testul nu am reusit sa il gasesc. Apropiindu-se testul psihologic as vrea sa mai exersez putin acest tip de test ca sa nu ma misc incet acolo.
 3. Test psihologic

  Oricum așa cum nu poți să memorezi răspunsurile la testele auto, nu o să poți memora nici răspunsurile la testele psihologice. Aceste teste nu răspunsuri pe care să le bifezi.
 4. Săptămâna asta
 5. Plangere penala

  Hai nu ne innebuni. Asa te-ai gandit tu ca scapi de prostiile facute? Uite ca greseala respectiva e o simpla eroare materiala vadita, care nu are nicio legatura cu vreo infractiune de fals sau inducere in eroare a organelor judiciare. Eu zic sa iti repari greseala facuta si sa lasi chichitele avocatesti pentru ca nu sunt de tine.
 6. Am depus dosarul de preschimbare a permisului si am primit o dovada inlocuitoarea a permisului valabila 15 zile, urmand ca permisul sa vina prin posta. Ei bine, au trecut cele 15 zile, dar permisul n-a sosit. Ce mi se poate inampla in cazul in care ma opreste politia?
 7. Test psihologic

  Cel mai simplu ar fi sa mergi la un psiholog autorizat in domeniul securitatii nationale sa dai un test. Doar ei au seturile/bateriile de intrebari care sunt adresate in vederea testarii pe aceasta linie, fiind o metodologie specifică la nivelul Colegiului Psihologilor din România, unde poți solicita teste suplimentare față de cele standard. Ar fi contra cost bineînțeles. Altfel, așteaptă testarea gratuită oranizată pentru admiterea la academie. Nu cred ca ar trebui să îți faci probleme. Dacă esti apt/ă psihologic vei afla la testare, nu poți să faci ceva să schimbi asta. Adică nu prea ține cu exersatul, meditatiile etc. ...
 8. Neclarități OG 14/2017

  prev de 102/1/1 si sanctionata de 102/1/1 , dar nu avem baza legala pentru masura complementara in cazul auto straine..
 9. Plangere penala

  Buna ziua! Un fost angajator a depus o plangere penala impotriva mea. Nu am primit nici un plic prin posta precum sa ma prezint la sectia de politie unde a fost intocmita. Eu am aflat de aceasta plangere de la fostul angajator care mi-a trimis o poza cu eventuala plangere... De acolo reiese ca totul este corect(nume,prenume,adresa),mai putin CNP-ul meu...In mod normal CNP-ul de sex masculin are cifra 1,insa in plagere este trecut cu cifra 2 si restul cifrelor din CNP fiind corecte... Compania care a depus plangerea poate ca a dat cu buna stiinta CNP-ul gresit ceea ce ma face sa ma gandesc ca poate a facut un fals in acte sau dezinformarea cu buna stiinta a organelor de politie...Ce parere aveti? Va multumesc!
 10. salut! multumesc pt raspunsuri.prima data fac raport catre seful ipj sa ma mute inapoi la SR( am inteles ca mai sunt functii de ag2si locuri ),iar in cazul in care primesc rasp negativ, ma adresez instantei.Nu mai zic ca pe perioada punerii la dispozitie am lucrat sch 1 si 2 si nu mi s a dat norma 12B.,pe langa alte drepturi si sporuri de care ar fi trebuit sa beneficiez.Un coleg ofiter care a lucrat cu mine (tot pus la dispoz)knd a facut rap pt norma 12B a primit urm rasp:NU A FOST ALOCAT!parca s a pus singur la dispozitie si s a si trecut sch 1 sau 2........:).
 11. Accident la efectuarea virajului spre stânga

  Inainte de toate,multumesc pentru timpul alocat. Asadar ,am fost lovit in timp ce am facut un viraj la stanga ,in spate am avut o coloana de 2-3 masini care au oprit sa-mi acorde prioritate si a intrat unul in depasire si eram inscris in manevra de virare. Linia era discontinua ,as vrea sa stiu insa daca-mi permiteti,parerea dvs. daca este vina mea,culpa comuna sau vina dansului. Cineva mi-a aratat acest art: Art. 120 (1) Se interzice depasirea vehiculelor: k) pe sectorul de drum unde s-a format o coloana de vehicule in asteptare, daca prin aceasta se intra pe sensul opus de circulatie. Iar domnul respectiv care a facut depasirea ,ma invinuieste cu art 54 : Art. 54 :(1) Conducătorul de vehicul care execută o manevră de schimbare a direcţiei de mers, de ieşire dintr-un rând de vehicule staţionate sau de intrare într-un asemenea rând, de trecere pe o altă bandă de circulaţie sau de virare spre dreapta ori spre stânga sau care urmează să efectueze o întoarcere ori să meargă cu spatele este obligat să semnalizeze din timp şi să se asigure că o poate face fără să perturbe circulaţia sau să pună în pericol siguranţa celorlalţi participanţi la trafic.
 12. Test psihologic

  Buna ziua Ma ajuta si pe mine cineva va rog frumos cu niste exercitii pentru testarea psihologica la Academia de Politie "Alexandru Ioan Cuza"... Am inteles ca vor fi cateva intrebari si contra-timp😢😕 unde gasesc niste teste contra timp online sa exersez va rog?? Multumesc mult
 13. Neclarități OG 14/2017

  1. In caz de depistare a unui autovehicul pentru care transcrierea transmiterii dreptului de proprietate nu s-a realizat in termenul legal o sa fac astfel: ,,A condus autoturismul marca BMW cu nr. de inmatriculare B-01-ABC, pe bld. Unirii, din mun. B , in timp ce inmatricularea vehiculului era suspendata, ca urmare a faptului ca noul proprietar nu a solicitat autoritatii competente de inmatriculare transcrierea transmiterii dreptului de proprietate, in termen de 90 de zile de la data dobandirii dreptului de proprietate asupra vehiculului.” Prev. de art 11 alin 4 din OUG 195/02 sanct. de art. 102 alin 1 pct 39 din OUG 195/02 Dispunem imobilizarea autovehicului conf. art 117 din OUG 195/02 Dispunem retinerea certificatului si a placutelor de inmatriculare si eliberam separat dovezi inlocuitoare fara drept de circulatie. 2. In caz de depistare autovehicul inmatriculat avand ITP expirata o sa fac astfel: ,,A condus autoturismul marca BMW cu nr. de inmatriculare B-01-ABC, pe bld. Unirii, din mun. B , in timp ce inmatricularea vehiculului era suspendata, ca urmare a faptului ca la data de (data din certificatul de inmatriculare ) a expirat inspectia tehnica periodica a vehiculului.” Prev. de art. 10 alin 1 din OUG 195/02 sanct. de art. 102 alin 1 pct 39 din OUG 195/02 Dispunem imobilizarea autovehicului conf. art 117 din OUG 195/02 Dispunem retinerea certificatului si a placutelor de inmatriculare si eliberam separat dovezi inlocuitoare fara drept de circulatie. 3. In caz de depistare a unui vehicul inregistrat avand ITP expirata o sa fac astfel ,,A condus vehiculul inregistrat marca JCB cu nr. de inregistrare BZ 01-123, pe bld. Unirii din mun. B, vehiculul avand inspectia tehnica periodica expirata din data de ........ ” Prev. de art. 10 alin 1 din OUG 195/02 sanct. de art 102 alin 1 pct 1 din OUG 195/02 Dispunem doar retinerea certificatului de inregistrare si eliberam dovada inlocuitoare cu valabilitate 15 zile. 4. Pentru autovehiculele inmatriculate in strainatate care au ITP expirata nu am gasit pana acum sanctiune contraventionala.
 14. Probleme judiciare în străinătate

  Deci ai fost bruscat de polițiști francezi, ai fost dus la o unutate a jandarmeriei din Franța și ne întrebi pe noi, polițiști români, dacă este corect ce s-a întâmplat și dacă ți se poate anula permisul de conducere . Păi de unde să știm noi care sunt legile din Franța și care sunt procedurile de lucru ale polițiștilor și jandarmilor francezi?
 15. Probleme judiciare în străinătate

  De ce te-au bruscat? Tu ai fost calm, te-ai supus solicitarilor acestora, si, totusi, ai fost bruscat de politistii locali francezi? Te-ai crezut cetatean european cu drepturi, dar ai uitat ca ai si obligatii? Tu esti singurul vinovat pentru ceea ce ti s-a intamplat. Daca ai dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice suspendat de catre autoritatile franceze nu poti sa conduci autovehicule pe drumurile publice in nicio tara. Te sfatuiesc sa apelezi la un avocat.
 16. Neclarități OG 14/2017

  Mulțumesc frumos!
 17. Neclarități OG 14/2017

  Eu inteleg ca litera Y o aplicam cand inmatricularea vehiculului este suspendata. Eu inteleg ca litera A o aplicam cand vehiculul inregistrat nu are efectuata inspectia tehnica periodica valabila ori aceasta este anulata. Diferenta este ca unele vehicule sunt inregistrate altele sunt inmatriculate.
 18. Hai mai Ben, nu ma innebuni. Ia mai spune-mi cum e cu cauzele alea care impiedica punerea in miscare a actiunii penale. Si pana una alta ia de citeste articolul 396, alineatul 5 din Cpp. Oare nu mai stim sa citim ce a zis omul?
 19. Se mai poate iesi la pensie?

  Mda. Zvon a fost. Rămâne cum "am" stabilit cu pensiile .
 20. salut ben! insist pt k am fost implicat intr un dosar mare 11.05.2015 si un coleg a zis k a : cu mn.....ceea ce nu s a dovedit in faza de judecata....vreau sa ma intorc la BR /SPR,eu lucrand inainte la BR.
 21. Fostul proprietar refuză să-mi dea fiscalul. Ce pot face?

  Poliţia Română nu are şi nici nu a avut vreodată atribuţii ori competenţe privind operaţiunile de impunere, colectare şi/sau încasare a taxelor, impozitelor ori alte venituri bugetare sau a celor extrabugetare. Instituţia abilitată în asemenea probleme este Primăria, ori după caz ANAF-ul. Drept urmare, problemele referitoare la certificate sau vize fiscale, taxe, impozite, vânzări-cumpărări şi aşa mai departe nu au absolut nicio legătură cu activitatea poliţiştilor. Mai mult, Poliţia Română nu mai are absolut nicio legătură cu înmatricularea ori radierea din circulaţie a vehiculelor încă din anul 2002. Aceste activităţi sunt desfăşurate de Serviciile Publice Comunitare, care au fost infiinţate şi funcţionează sub coordonarea Prefecturilor judeţene, respectiv a municipiului Bucureşti de mai bine de 16 ani. Pentru informaţii detaliate cu privire la activităţile de înmatriculări auto trebuie să te adresezi instituţiilor competente, nu poliţiştilor.
 22. Sprijin pentru accesul in aria dedicata politistilor

  Solicit acces in aria dedicata politistilor. IPJ Harghita. Un coleg care poate sa confirme?
 23. Buna ziua am si eu o nelamurire referitoare la art. 112, alin. (1), litera "l" si litera "m" din OUG 195/2002 . Inteleg amendarea persoanelor care fac exces de zel adica au puse pe oglinga sau parbriz tot felul de cruciulite, afise , poze, zaruri ...etc , dar mai precis la ce se refera acest articol ca mie i-mi pare cam ambiguu , vreau sa intreb daca se ia amenda si pentru camera , gps si vinieta deoarece multi dintre noi circulam prin afara , eu de exemplu odata la 2 luni merg in Austria , am vinieta lipita pe parbriz deoarece e obligatoriu la ei sa o lipesti in partea dreapta pe parbriz , totodata am si camera video pe care o am pusa in spatele oglinzii si mai am si suport Gps care e lipit de parbriz in partea din mijloc jos . Aceste accesorii gps-ul si camera i-mi sunt foarte folositoare , consider aceste lucruri foarte utile, daca nu chiar vitale , iau amenda cand intru in tara cu vinieta din austria lipita pe parbriz? Rog pe cineva sa ma lamureasca deoarece aceasta lege se poate interpreta in mai multe feluri .
 24. Retinere permis de conducere pentru dosar penal art.334 alin1

  Salut, Revin cu deznodamantul la postarea de mai sus daca va ajuta pe cineva pe viitor. Dupa 1 an si 1 luna aproximativ mi-a fost restituit permisul de conducere in urma clasarii dosarului, nu mi-a fost suspendat deloc dreptul de a conduce insa odata la 30 de zile a trebuit sa ma prezint la parchet pentru prelungire dovada de circulatie. Dupa ce am ridicat comunicarea de la parchet prin care s-a decis clasarea dosarului mi-a fost restituit in aceiasi zi permisul de la politia rutiera.
 25. Probleme judiciare în străinătate

  Sâmbătă seara am ieșit dintr-un restaurant și am vrut să-mi las mașina pana a doua zi in parcare la restaurant și am chemat un taxi. Patronul de la restaurant mi-a spus să-mi parchez bine mașina pentruca nu era bine parcata,in timp ce am parcat mașina a venit poliția municipală și m-au bruscat, mi-au pus cătușele și m-au dus la Jandarmerie am stat 24h in arest m-am ales cu un dosar penal și permisul suspendat. Am judecată in luna Iunie in Franța toată problema sa întâmplat in Franța Va rog frumos să-mi Spune-ți dacă e corect ce sa întâmplat și dacă îmi poate anula permisul, Și dacă mai pot conduce in țara pentruca in vara asta am nunta. va mulțumesc
 26. Fostul proprietar refuză să-mi dea fiscalul. Ce pot face?

  Salut. Am cumparat o masina pe talonul careia scrie Instrainat catre X in anul 2013. Am contactat proprietarul din acte, iar acesta mi-a spus ca el nu mai are treaba pentru ca a scos masina de la impozit. Intrebarea mea, cum fac rost de fiscal? De la cine? Multumesc anticipat.
 27. Conducerea unui autovehicul sub influenta bauturilor alcoolice

  Pai.. pana acum nu iti dadeau voie sa pleci linistit cu o "alcoolemie" de pana in 0,10? Acum am auzit de permis suspendat pentru 0,05..
 1. Afişează mai mult
 • Activi pe această pagină   0 membri

  Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.

×

Informaţii importante

Acest website foloseşte cookie-uri. Navigând în continuare vă exprimaţi acordul asupra folosirii lor. Mai multe informaţii în Politica de confidenţialitate.