Jump to content
POLITISTI.ro

Conţinut nou

Afişează tot conţinutul publicat în ultimele 365 zile.

Acest flux se actualizează automat     

 1. Ultima oră
 2. Donez articole uniforma

  Se poate inchide! Multumesc!
 3. Ieri
 4. Vand pistol cu glont CZ SHADOW 9mm luger

  S-a vandut! Multumesc de gazduire!
 5. Baston telescopic de calitate

  Din 2013, de cand ai initiat topicul nu ai mai gasit ? :))) Eu am indoit vreo 3-4 si m-am lasat pagubas
 6. Arma letala cu armament neletal

  Dacă ai fi citit legea aflai faptul că achiziţia unei ţevi noi presupune aşa în mare să obţii o nouă autorizare, deoarece aceea nouă ţeavă se trece în permisul de armă, fiind o componentă esenţială a unei arme scurte de foc. Cu alte cuvinte, trebuiesc făcute cam aceleaşi demersuri ca şi cum ţi-ai lua o altă armă.
 7. Răspuns condescendent în accepţiunea OMAI 190/2004

  Cred că ar trebui sa ii formulezi un răspuns de genul: Au fost verificate aspectele sesizate de dumneavoastră, luandu-se măsurile prevăzute de... și menționezi articolele pe care le-ai atașat.
 8. Cine știe numărul de înregistrarea al protocolului încheiat între Ministerul Afacerilor Interne și Ministerul Sănătății cu privire la transportul și însoțirea bolnavilor psihici la spitalul de psihiatrie?
 9. Parasirea locului in care s-a produs un accident usor

  Se pare ca masina sotiei prezinta la incheierea barei cu aripa fata stanga, o usoara adancitura de circa 5 cm. La insistenta mea mi-a trimis poza cu masina reclamata avariata, si uitandu-ma atent se vede la masina lui, bara si aripa stanga spate desprinse una de alta, cu urme serioase de zgrieturi, dar nu rupta cum a reclamat prima data. Aseara am primit de la politie si o invitatie la accidente usoare, invitatie in care apare reclamatia depusa cu 2 zile inainte sa se intample incidentul (zi in care nu ninsese a fost frumos afara, iar sotia mea a fost plecata din Buc. cu masina). Se pare ca data reclamatiei a fost incurcata si luata dupa data camerei de filmat care apare cu 2 zile mai in urma. Deci de unde au avut indivizii adresa mea si au venit inaintea invitatiei de la politie la mine acasa ? Maine am sa merg la politie cu sotia si masina, unde probabil se va elucida daca impactul la masina reclamantului provine de la masina sotiei, in acest caz va trebui sa suporte consecintele, iar pe de alta parte sa lamuresc treaba cu divulgarea datelor mele personale (adresa etc..), si cu brambureala datei invitatiei care dateaza cu 2 zile in urma.
 10. Arma letala cu armament neletal

  Mă întreb fără urmă de răutate ori bășcălie, de unde tot scoateți aceste fantasmagorii ... Citește legislația dacă vrei să fii informat. PS: Fantasmagorie = Succesiune de idei, teorii etc. lipsite de suport real.
 11. Arma letala cu armament neletal

  Și deci există posibilitatea legală de a schimba țeava ghintuită cu una lisă?
 12. Arma letala cu armament neletal

  Pentru cartușele cu proiectil de cauciuc arma trebuie să aibă țeavă lisă (teavă fără ghinturi), ori armele letale cu glonț au țevi ghintuite. În cloncluzie, răspunsul este clar negativ. În plus, calibrul armelor letale diferă de cel al armelor neletale.
 13. Arma letala cu armament neletal

  Bună ziua! Necunoscând prea bine domeniul, vin cu o umilă întrebare: pot fi acționate cartușe cu proiectile de cauciuc (9mm) într-un pistol Glock sau S&W? Mai exact, poate un pistol de acest gen să funcționeze și cu proiectile de cauciuc? Mulțumesc! P.S.: Vă rog, nu dați cu pietre!
 14. Permis suspendat

  Am impresia ca nu înțelegi limba romana, ca ești analfabet funcțional. REPET: Detii permis de conducere, asa ca trebuie sa știi legislația rutiera. De asemenea, atitudinea ta de cetățean "ieuropean" cu drepturi ma lasă rece. Cauta un avocat pe care sa îl plătești și care sa îți spună ce te interesează! Nu mai posta aici, ca o faci degeaba!
 15. Am nevoie de ajutorul vostru. Cum trebuie să arate un (citez din OMAI 190/2004) "răspuns condescendent cu indicaţiile şi îndrumările necesare"? Speţa este următoarea, ca să înţelegeţi unde este nedumerirea mea: Un individ cunoscut cu afecţiuni medicale psihice, trimite de pe telefonul mobil o petiţie prin email. Aspectele reclamate sunt vădit nereale şi ilogice, îmbrăcând forma stereotipurilor create de manipularea practicată de mass-media românească. Concret, individul chiar în ziua în care a fost internat în Spitalul de Psihiatrie “Prof. Dr. Al. Obregia” Bucureşti, reclamă faptul că viaţa îi este pusă în pericol datorită unor presupuse ameninţări ce au fost comise în urmă cu peste trei ani, ameninţări ce ar fi fost făcute de către un fost şef de poliţie municipală, ce în prezent este pensionar. Am făcut verificări şi am stabilit că petiţia a fost trimisă când se afla internat, iar în evidenţele spitalului de psihiatrie din oraşul de domiciliu, precum şi în cele ale spitalului de la Bucureşti, omul figureză cu o listă consistentă de internări şi diagnostice (pe care nu le reţin mot-a-mot) ce implică afecţiuni schizofrenice, bipolare, maniace, etc. Am luat legătura şi cu medicul său de familie, (şi acolo figurează şi e cunoscut cu aceleaşi probleme psihice) iar acesta mi-a explicat mai popular faptul că individul se află sub tratament, iar când periodic renunţă la acesta, inevitabil apar crize în care se crede persecutat, urmărit, etc într-un cuvânt pierde contactul cu realitatea. Conform prevederilor minunatului Ordin M.A.I. 190/2004, în astfel de situaţii petiţia poate fi clasată conf. prev. art. 8 lit. b: Problema vine de la prev. aceluiaşi art.8, la alineatul 2, care zice că: Deci şi în cazul celor ce suferă de afecţiuni psihice de natură să-i afecteze discernământul, trebuie formulat şi trimis un "răspuns condescendent cu explicaţiile şi îndrumările necesare" Cum ar trebui să sune un astfel de răspuns? Aveţi cumva vreun model? Pe lângă faptul că termenul "condescendent" conf. DEX-ului are înţeles opus atunci când este folosit cu un sens peiorativ, chiar nu văd ce explicaţii şi îndrumări i-aş putea da eu acelui individ în răspunsul la petiţia pe care a trimis-o.
 16. Săptămâna asta
 17. Ce categorie de permis este necesară?

  Buna seara, stimati domni! Este pentru prima data cand postez aici, am citit regulamentul pentru postari, dar totusi imi cer scuze si va rog sa imi aduceti la cunostinta daca incalc vreo regula. Am aproape 16 ani si detin un ATV cu capacitatea cilindrica de 169cc si aproximativ 9cp. Prima mea intrebare este daca il pot conduce cu una dintre subcategoriile A1 sau B1, iar a doua intrebare suna cam asa: Am nevoie de aprobare de la parinti?(nefiind major ma gandesc ca este necesar asa ceva). Daca da, trebuie de la ambii?Sau doar de la parintele care detine custodia mea? (ai mei sunt divortati). Multumesc anticipat!
 18. Permis suspendat

  Pentru Sache: Multumesc pentru raspunsul prompt si plin de lamurire, ai fost foarte la obiect. Ai venit cu argumente forte, articole din legi. Daca exista vreo lege care sa ma sanctionze cu un numar de zile suplimentare de suspendare, te rog sa impartasesti aceasta informatie.
 19. Permis suspendat

  Ești obligat sa predai permisul de conducere! Daca te deranjează criticile și ai atitudinea asta, te rog sa întrebi în alta parte. Este alegerea noastră cui răspundem și în ce fel! Nu ne obliga nimeni sa răspundem unora ca tine! Acest forum este o inițiativa privata a unor polițiști devotati și nu are nicio legătură cu IGPR ori cu MAI. Ești deținător de permis de conducere, deci, se presupune, ca știi și legislația aplicabila în domeniul circulației rutiere.
 20. Data urmatoarei inspectii tehnice - gresita in talon!

  4. Sa mergi la Serviciul Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor care ți-a eliberat certificatul de înmatriculare ca sa îți modifice data expirarii ITP. Este greșeala lor! Serviciul de imnatriculari este în subordinea prefecturii, iar prefecturile face parte din MAI. Acest serviciu nu are nicio legătură cu Politia Romana sau cu alta structura din cadrul acesteia, cum ar fi Politia Rutiera. IGPR nu se ocupa cu: înmatricularea vehiculelor, eliberarea permiselor de conducere, eliberarea pașapoartelor, eliberarea actelor de identitate!
 21. Tatuajele la politisti

  Polițist european cu drepturi! Crezi ca asta-i discriminare? Ca nu poți sa te tatuezi pe tot corpul după care sa îmbraci uniforma de polițist, iar tatuajele sa fie vizibile? Imaginează-ți un pic cum ai arata! Poate sunt eu de moda veche, si nu numai eu, dar tatuajele nu trebuie sa fie vizibile. Romanii au prejudecăți ce nu pot fi schimbate ușor. Șefii au prejudecăți. Totusi, discriminare e ca suntem plătiți cu 75% pentru orele lucrate în zilele de SDSL, și nu cu 100%, sau ca agenții cu școala de politie sunt încadrați pe funcții cu studii medii ca cei de tip "Flanco", deși ar trebui încadrați pe funcții cu studii postliceale. Ar mai fi și altele! Astea-s discriminări, nu ca vrei tu un tatuaj vizibil pe timpul verii, în uniforma, dar nu poți sa îți faci asa ceva.
 22. Parasirea locului in care s-a produs un accident usor

  Mașina dvs. are vreo avarie? De regula, pentru a produce o avarie serioasa la alt autovehicul și autovehiculul care lovește suferă avarii vizibile.
 23. Tatuajele la politisti

  Esti discriminat pentru ca vrei sa procedezi ca un hot? Pai daca ai si nu se vad iti mai faci unul care nu se vede. Stabileste tu un precedent sa vedem si noi ce se intampla.
 24. Buna ziua,sunt cetățean din Republica Moldova,sunt la studii in România si intre timp am obtinut permisul de conducere pe baza permisului de ședere (viza de lunga sedere cu un domiciliu temporar) ,intrebarea sună așa ce fac in momentul in care imi expira permisul de ședere ? Trebuie sa imi stabilesc o reședință in Romania ca sa imi refac permisul sau cum procedez?
 25. Parasirea locului in care s-a produs un accident usor

  Buna ziua moderatorilor si membrilor acestui forum ! Am gasit aici intrebari interesante si raspunsuri pe masura, fapt ce m-a determinat sa relatez si eu urmatoarea intamplare: Ieri m-am trezit acasa, la usa, cu 2 personaje care m-au intrebat daca sunt posesorul auto Marca, NR. Dupa confirmare, mi-au zis ca au gasit masina lor lovita cu 2 saptamain in urma, in prima zi cand a nins si a fost ghiata pe carosabil. Mi-a prezentat o filmare de la niste camere de luat vederi din zona, si o poza cu maisna lor lovita in bara din spate, in partea stanga, cu bara rupta. Le-am explicat ca masina este a mea dar nu o conduc eu ci sotia, care nu este acasa si urmeaza sa ma lamuresc cu ea, apoi sa vedem despre ce este vorba. Personajele au spus ca au reclamat la politie si este indicat sa le dau asigurarea pe amiabila, altfel eu voi fi chemat de politie. Surprinderea este de unde au stiut adresa mea ! In cazul in care reclamau la politie, eram convocat la sectie, nicdecum nu le dadea lor adresa mea. In alta ordine de idei, cand a venit sotia acasa am discutat cu ea si am aflat ca a circulat pe acea strada in zilele respective (pe acolo are traseul de servici). Mi-a zis ca a avut un incident, precum ca a alunecat cu masina, situatie in cazre din fata veneau alte 2 masini, neavand loc din cauza celor parcate si pe stanga si pe dreapta, ea circuland cu viteza redusa, a franat usor, iar masina totusi a alunecat in dreapta spre o masina parcata jumatate pe trotuar si jumatate pe carosabil. Mi-a zis ca nu a lovit acea masina si nici nu a auzit un indiciu in acest sens. La 15 m in fata era un om care dezapezea trotuarul si care nu s-a sesizat ca s-ar fi intamplat ceva. Sotia a redresat masina intrand cu rotile pe urmele lasare in zapada de circulatia masinilor, dand cu spatele circa o jumatate de metru si apoi continuand drumul inainte fara sa realizeze daca este vorba de o acrosare. Care este procedura in aceasta situatie in care cei doi mi-au aratat o filmare de pe camere video in care se vede ca masina noastra a incetinit si oprit in dreptul acelei masini parcate pe dreapta, neconcluzionand daca este vorba de o acrosare. Mi-a mai fost prezentata si o poza cu masina lor in care se vede bara din spate, rupta serios, situatie in care trebuia sa se vada ceva urme serioase si pe masina noastra. Va multumesc, astept comentarii si indrumari !
 26. Ca un sfat atunci cand sunt sanctionate persoane pentru fapta prevazuta de art. 2, pct. 1 din Legea 61/1991 sa se mentioneze in procesul verbal injuriile, cuvintele si expresiile jignitoare fara a se cenzura. Sunt multe plangeri contraventionale admise pentru ca agentul constatator a descris fapta intr-un mod general. Instanta de judecata apreciaza altfel starea de fapt cand ia la cunostinta si injuriile folosite de contravenient.
 27. După modelul topicului de aici: cred că ar fi util să strângem aici decizii, motivări, etc, juristprudenţa contravenţională privind injurii la adresa poliţiştilor sau a Poliţiei Române. Primul exemplu pe care vi-l supun atenţiei este o decizie a Tribunalului Alba Tribunalul Alba a constatat că folosirea expresiei "n-o să f..i pe măta d-l cu caschetă albă” într-o postare pe Facebook este jignitoare și de natură să lezeze onoarea Poliției Române, fiind bine cunoscut faptul că utilizarea „caschetei albe” este specifică agenților de poliție, astfel că o asemenea faptă întrunește elementele constitutive ale contravenției prevăzute de art. 2 pct.1 din Legea nr. 61/1991. Aici găsiţi întregul conţinut al Deciziei civile nr. 266 din 7 martie 2018 a Tribunalului Alba, Secția a II-a civilă, de contencios administrativ, fiscal și de insolvență,
 28. Probleme acte sau placute masina adusa din Germania

  Buna ziua! Am cumparat de curand un autovehicul de la un samsar din Bucuresti cu contract v-c, precizez ca autovehiculul este adus de afara. Am facut programare rar... am asteptat ca tot omul peste 30 zile ca sa aflu ca masina nu poate fi trecuta de rar, nu poate fi inmatriculata pentru ca scrie pe brief uri "verwertungsnachweis hat vorgelegen!" Care asta ar insemna ca masina in germania a fost pentru piese/remat ceva de genul. Ce pot face in cazul acesta? Sau cum imi pot recupera banii?p.s. Omul nu vrea sa mi dea nici jumatate din suma platita pe masina si sa si ia masina inapoi... Multumesc!
 1. Afişează mai mult
 • Activi pe această pagină   0 membri

  Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.

×

Informaţii importante

Acest website foloseşte cookie-uri. Navigând în continuare vă exprimaţi acordul asupra folosirii lor. Mai multe informaţii în Politica de confidenţialitate.