Jump to content
POLITISTI.ro

All Activity

This stream auto-updates     

 1. Today
 2. Gabygabriel

  Preschimbare permis obtinut in strainatate

  As dori si eu niste informatii va rig frumos. Sunt pe teritoriul belgiei de 11 ani, am avut permis belgian( preschimbat). In urma cu 2 sapt am aflat ca mi sa interzis sa mai circul pe teritoriul belgiei toata viata( o judecata la care nu am fost prezent in 2017 din cauza unor amenzi de parcari si 3 radare). Am fost in romania anul trecut su mi sa eliberat permisul romanesc pe baza pierderii celui belgian. Cum va spuneam in urma cu 2 sapt am fost oprit si mi sa luat permisul de conducere romanesc si retrimis un romania, cu motivul ca nu am dreptul sa mai conduc in belgia. Intrebarea mea este, daca parasesc belgia definitiv si stabilesc in tara de origine (Rom) , ni se poate elibera permisul romanesc si pot circula in ro? Va multumesc
 3. Marius

  Informaţii referitoare la stadiul dosarului penal

  În baza art. 83 alin. (1) lit. a1) şi b) din C.proc.pen. poţi depune o solicitare scrisă atât la unitatea de poliţie cât şi la parchet. Nu are importanţă unde depui cererea/solicitarea, răspunsul îl primeşti de la procurorul care supreaveghează urmărirea penală în cauza respectivă.
 4. Marius

  Procedura control inopinat

  Există OMAI 138 din 2016 privind organizarea şi executarea controalelor în Ministerul Afacerilor Interne publicat în Monitorul Oficial nr. 700 din 08 septembrie 2016. Îl puteţi studia şi pe forum, trebuie doar să căutaţi: Mai mult, exista deja un topic cu acelaşi subiect de discuţie cu titlul: Controale ierarhice. Dar ştiu, e mai uşor să caute alţii şi să-ţi ofere mură-n gură ...
 5. Cristi

  Procedura control inopinat

  Nu. Exista o procedura în acest sens, nu mai rețin numărul acesteia, însă există. Cu toate acestea, nu înțeleg la ce te-ar ajuta.
 6. andreeaelena

  Sprijin pentru accesul in aria dedicata politistilor

  Buna ! Confirm faptul ca EduardFlorin este politist in cadrul Politiei de Frontiera Orsova ! 😇
 7. Yesterday
 8. CalinMarius

  Permis de conducere reţinut pentru alcool. Ce pot păţi?

  Salut, am fost oprit zilele trecute de un echipaj care m-a testat cu etilotestu. După ce am suflat aparatul a indicat 0.03 și mi-a fost luat permisul pentru 90 de zile, știam ca nu consumasem băuturi alcoolice în ultimele zile și am solicitat sa fiu dus la spital pentru recoltare de sânge. Îmi poate spune cineva ce este de făcut de acum pe lângă faptul ca trebuie sa merg sa plătesc analizele și sa aștept rezultatul? Nu știu deloc procedura, nu am avut deloc experiente de tipul asta înainte și nu prea știu ce e de facut.
 9. Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu o informatie. Acum 2 saptamani am fost dus la sectie pentru o declaratie, am incalcat legea. Mi s a spus ca voi primi o citatie sau un telefon si va trebui sa ma prezint la domnul procuror de caz. Nu am primit nici citatie, nici telefon. Doresc sa stiu daca pot verifica starea dosarului, daca pot merge la sectie sa cer informatii privitoare la stadiul dosarului. Nu vrei sa am surpriza sa aflu ca m am sustras de la cercetare insa nici nu stiu ce pot face. Va multumesc!
 10. adydaniel

  Procedura control inopinat

  Mda...multumesc pt "bunavointa"...
 11. Ben

  Procedura control inopinat

  Da, se poate realiza și cu mașini personale și cu autobuz, pe jos, inclusiv cu bicicleta din dotare sau trotineta.
 12. Buna ziua...controlul inopinat efectuat de șefii ierarhici se poate realiza și cu masinile personale? Intreb asta pt lămurirea unor situații contradictorii...exista vreun ordin sau procedura in acest sens? Multumesc mult...
 13. Mergi şi depune plângere! Sper să te ajute cineva să redactezi plângerea corect în limba română, pentru că ai dificultăţi la acest capitol şi e foarte greu pentru cel care citeşte să înţeleagă ce scrii.
 14. Last week
 15. Am luat cetatenia. Pana acum totul a decurs foarte bine. Daca santem sanatosi, vom reusi sa razbatem maiu mult decat am reusit in Ro. Bafta!
 16. Am înregistrarea cu amenințarea iar cu prezoanele am martori ca nu au fost decât un prezon și ăla desfăcut iar copilul meu a avtu un incident cu masina nemaiputând controla masina a intrat într o bordura pentru ca i a tras dreapta și abia atunci a sesizat ca nu sunt prezoanele la roata......O camera de pe strada bate spre masina iar politia a refuzat sa vina sa se uite pe filmare ....Noi presupunem ca e din partea lor în urma plângerii și precup un ca vor sa mă intimideze pentru ca urmează sa i dau în judecată pentru inselaciune anul de încredere spălare de bani și șantaj emotional și toate astea pentru 700mil ...La secția 11 Poliție se știe ca a mai făcut astfel de inselaciuni
 17. RDR14

  Tulburarea linistii unui locatar

  Salut, Ma puteti ajuta va rog cu un punct de vedere vizavi de acest subiect? Pe scurt, vecinul de jos asculta in timpul zilei (sa luam aleator ora 10 de pilda) muzica cu bas iar acest lucru ma deranjeaza, fiindu-mi foarte dificil sa ma pot concentra la ce fac. Sunetele infundate ale subwooferului ajung un pic si la ceilalti 2 vecini directi ai lui dar acele apartamente sunt inchiriate in regim booking. Discutand cu el, mi-a spus ca stie ca se aude tare, fiind vorba de un sistem foarte puternic, dar ca are dreptul conform legii sa faca acest lucru. Discutand cu el pe seama legii 61\1991, art.2, el pretinde ca s-ar aplica alineatul 26: 26. tulburarea liniștii locatarilor între orele 22,00-8,00 și 13,00-14,00 de către orice persoană prin producerea de zgomote Problema este ca exista si alineatul 25: 25. tulburarea, fără drept, a liniștii locuitorilor prin producerea de zgomote cu orice aparat sau obiect ori prin strigăte sau larmă Eu interpretez, logic, in felul urmator: alineatul 26 specifica intervale de liniste deplina in care nu se poate face galagie sub nicio forma pe cand alineautl 25 specifica faptul ca nu se poate tulbura linistea locatarilor fara drept. Coroborand cele doua alineate, rezulta ca in afara intervalelor 22-8 si 13-14 se pot face zgmote cu drept. Fiind vorba despre un bloc de locuinte, dreptul ar fi reprezentat de activitatile necesare traiului: utilizarea unei masini de spalat, a unui aparat de aer conditionat, reparatia unor instalatii, renovarea unui apartament samd. Cine are dreptate aici? Ma gandesc ca eu pentru ca, ducand ideea la absurd, am putea toti "legal" sa ne cumparam instalatii audio extrem de puternice si sa transformam apartamentele in cluburi. La administratie mi s-a adus la cunostinta ca exista un interval de liniste in afara caruia oricine poate face orice, lucru care mi se pare ilogic. Ma gandesc ca exista pe undeva in legislatie o prevedere legata de acest drept si ce il poate constitui. Ma puteti ajuta va rog in aceasta privinta?
 18. scooby88

  Am primit o invitaţie la sediul poliţiei

  Salut! Ai obligatia legala de a te prezenta la sediul unitatii de politie la care ai fost invitat. Nu au relevanta nici adresa la care ai primit notificarea si nici faptul ca nu ti-au fost furnizate date despre evenimentul respectiv (le vei afla la politie). Daca esti conducator auto, teoretic ar trebui sa stii ca necomunicarea datelor solicitate de politie si neprezentarea la sediul unitatii in termenul precizat in notificare, constituie contraventie si se sanctioneaza cu amenda cuprinsa intre 9 si 20 de puncte.
 19. Iulian1970

  Permis de conducere cat C

  Bună ziua! Am permis de conducere eliberat la data de 8 martie 1990. Categoria C+E. Categoria B nu am. Permisul este expirat. Dacă e să dau de categoria B ce pași trebuie să urmez? Multumesc anticipat pentru răspuns!
 20. Zahiuraluca

  Restituire talon retinut de politie

  Buna ziua, In urma cu 15 zile mi-a fost suspendat talonul auto pe motivul inspecției expirate. Am achitat amenda primită, am realizat și inspecția tehnica, însă soțul meu nu a putut ajunge sa ridice talonul de la poliție. Întrebarea mea este, dacă mai pot circula cu masina, dacă dovada oferită de organul de poliție a expirat pe data de 23.01.2020? Care este sancțiune oferită pentru aceasta speța? Va mulțumesc!
 21. Sigur că poţi depune plângere, pentru că poliţiştii sunt obligaţi să primească orice plângere, petiţie, reclamaţie sau sesizare indiferent de conţinutul acesteia. Probabil e o neînţelegere la mijloc, iar aceştia au încercat să explice că fără probe, o plângere penală nu are nicio finalitate şi ajunge să fie clasată. Mai mult, plângerea sau denunţul penal trebuie să facă referire la fapte reale, deoarece sesizarea cu privire la existenţa unei fapte prevăzută de legea penală ori în legătură cu săvârşirea unei asemenea fapte, cunoscând că aceasta este nereală se consideră inducere în eroare a organelor judiciare şi se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 3 ani. De asemenea, producerea ori ticluirea de probe mincinoase, în scopul de a dovedi existenţa unei fapte prevăzute de legea penală ori săvârşirea acesteia de către o anumită persoană, se consideră inducere în eroare a oranelor judiciare şi se pedepsește cu închisoare de la unu la 5 ani.
 22. Analfabetismul funcţional este neputinţa unei persoane de a folosi calificările de citire şi scriere în mod funcţional. Altfel spus, persoana ştie să citească şi să scrie, dar nu reuşeşte să înţeleagă ceea ce citeşte. Trebuie să-i explice cineva mură-n gură, eventual să-i deseneze, pentru că nu e capabil să realizeze, să recunoască ori să identifice relaţiile între două lucruri, fenomene sau acţiuni care seamănă exact, analogia ori similitudinea.
 23. Bună dimineața! Am fost intr o relatie cu cineva și în timpul relației am făcut un credit pentru un magazin după o luna ne am despartit eu rămânând cu creditul ....Am sunat acasă la el pentru ca refuza sa mi achite rata și am fost amenințați telefonic sa depus plângere pe 9 decembrie și pe 20 ianuarie mi sa furat 4 prezoanele din 5 la o roată am fost la politie și mi sa spus ca nu pot depune plângere pentru furt și tentativa de omor ca sa mă duc eu sa vb cu vecinii care are o camera care bate spre masina ca ei ce sa vadă. ...Pe cineva care umbla la masina ....Chiar nu pot depune plângere? ?????
 24. EduardFlorin

  Sprijin pentru accesul in aria dedicata politistilor

  Va salut! Caut un coleg de la Mehedinti. Eu lucrez la Politia de Frontiera. Multumesc anticipat!
 25. Știu că e de preferat să întreb un medic, urmează să fac asta, dar mai întâi aș vrea să îmi spună cineva o părere. M-am născut cu o asimetrie mamară, nu îmi afectează deloc Abilitățile fizice, de aceea nici nu m-am grăbit să o corectez, însă e destul de vizibila. Pot trece proba medicală? Dar dacă mă operez și se rezolva, atunci pot? Mai e cicatricea in bareme? Le-am consultat și nu am găsit niciunde ce am eu. Am nevoie reala de un răspuns, e singura meserie pe care vreau sa o practic in viața asta.
 26. Catalin123456789

  Am primit o invitaţie la sediul poliţiei

  Buna seara! Am primit o notificare de la politia rutiera ca in termen de 5 zile sa ma prezint la sediul politiei pentru a da detalii despre conducatorul masinii mele in data de 31.12.2019, dar nu am primit date despre evenimentul petrecut, iar plicul a ajuns prin posta la o adresa unde am locuit cu 3 ani in urma (cu viza de flotant) si am depasit acel termen de 5 zile. Ce ar trebuii sa fac in aceasta situatie? Multumesc!
 27. Utilizator22

  Pot conduce in strainatate cu permisul suspendat in Romania?

  Bună ziua. Doresc să mi se răspundă cât de repede posibil la următoarea mea întrebare: Dacă ești prins în străinătate fără permis, există posibilitatea de a intra după gratii? Menționez următoarele: - permisul de conducere a fost suspendat pe teritoriul ROMÂNIEI timp de 2 luni iar dovada( cea de 15 zile in care se mai poate conduce A EXPIRAT). Aștept un răspuns, multumesc.
 28. Roby

  Permis de port-arma pentru politisti

  Da. Se incadreaza la categoria D. Citeste Legea 295/2004 si vei gasi categoriile la final in Anexa.
 1. Load more activity
 • Recently Browsing   0 members

  No registered users viewing this page.

×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.