Jump to content
POLITISTI.ro

Percheziţii la suspecţi de contrabandă cu ţigarete


NewsBot

Recommended Posts

Percheziţii la locuinţele mai multor suspecţi de contrabandă cu ţigarete

În această dimineaţă, se efectuează descinderi la locuinţele a 10 persoane din Caraş-Severin, suspectate că fac parte dintr-o grupare specializată în contrabanda de ţigarete.

Ofiţerii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Timişoara -Serviciul de Combatere a Criminalităţii Organizate Caraş - Severin şi procurorii D.I.I.C.O.T. - Biroul Teritorial Caraş-Severin au documentat activitatea unui grup infracţional organizat, format în cea mai mare parte din persoane domiciliate în zona Oraviţa, judeţul Caraş-Severin, implicat în contrabanda cu ţigarete achiziţionate din Serbia şi distribuite pe ,,piaţa neagră”, în cea mai mare parte pe raza judeţelor Caraş-Severin şi Timiş.

De asemenea, din investigaţiile efectuate a reieşit că membrii grupării infracţionale sunt suspectaţi şi de implicarea în activităţi pe linie de violenţă.

În baza probelor obţinute în cauză, în această dimineaţă, ofiţerii B.C.C.O. Timişoara – S.C.C.O. Caraş-Severin şi procurorii D.I.I.C.O.T. - Biroul Teritorial Caraş-Severin, împreună cu poliţişti din cadrul I.P.J. Caraş - Severin, beneficiind de sprijinul informativ al D.G.I.P.I., au efectuat descinderi pe raza oraşului Oraviţa şi a unor localităţi limitrofe, la locuinţele a 10 suspecţi.

În acest moment percheziţiile sunt în derulare, iar la finalizarea acestora cei 10 suspecţi vor fi conduşi pentru audieri la sediul D.I.I.C.O.T. - Biroul Teritorial Caraş-Severin.

Faţă de aceştia se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de constituire în grup infracţional organizat, sprijinire a unui grup infracţional organizat şi contrabandă.

I.G.P.R. - Centrul de Informare şi Relaţii Publice

Link to comment
 • 7 months later...
 • Replies 58
 • Created
 • Last Reply

Top Posters In This Topic

 • NewsBot

  57

 • minutzu

  1

 • BGeorge

  1

Descinderi la suspecţi de contrabandă cu ţigarete

54 de percheziţii sunt efectuate de poliţişti şi procurori în judeţele Hunedoara, Alba, Sibiu, Gorj şi Mureş pentru destructurarea unei grupări infracţionale organizate, specializată în contrabandă cu ţigarete din Republica Moldova, Ucraina şi Serbia.

În această dimineaţă, poliţiştii B.C.C.O. Alba Iulia şi procurorii D.I.I.C.O.T., cu sprijinul B.C.C.O. Timişoara, B.C.C.O. Suceava, B.C.C.O. Oradea, I.P.J. Hunedoara, S.P.I.R. din judeţele Hunedoara, Alba, Sibiu, Gorj şi Mureş efectuează descinderi la 54 de imobile de pe raza judeţelor Hunedoara (45), Timiş (2), Arad (2), Suceava (4) şi Bihor (1), cu suportul de specialitate al D.G.I.P.I., în cadrul unui dosar penal, care vizează o grupare specializată în contrabanda cu ţigări provenite, în cea mai mare parte, din Republica Moldova, Ucraina şi Serbia.

La activităţi participă 140 de poliţişti şi 60 de luptători din trupele speciale de intervenţie rapidă ale poliţiei.

În cadrul activităţilor de investigare efectuate până acum în dosar, au fost realizate nouă capturi ale unor transporturi ilicite făcute de membri grupării, respective 150 de baxuri de tigarete ( 1.500.000 tigarete). De asemenea, au fost indisponibilizate un autotir, trei autoutilitare şi o remorcă auto folosite la transportul ţigărilor.

Membri grupării se ocupau cu introducerea în ţară în mod ilicit a unor importante cantităţi de ţigarete pe care le depozitau în spaţii ascunse. Ulterior, acestea erau transportate pe rutele Suceava-Cluj-Petroşani, Timişoara-Caransebeş-Haţeg Petroşani, Arad-Deva-Petroşani, Oradea-Deva-Petroşani şi distribuite în pieţe ori prin intermediul magazinelor deţinute în principalele localităţti din Valea Jiului (Petroşani, Lupeni, Vulcan, Uricani, Aninoasa şi Petrila).

Ca mod de operare, pentru transportul ţigărilor membri grupării foloseau autovehicule având elementele de caroserie şi şasiu modificate prin crearea unor compartimente secrete pentru ascunderea ţigaretelor. De asemenea, de cele mai multe ori, aceştia se deplasau ca antemergători în faţa autovehiculelor în care erau transportate ţigările de contrabandă.

Din anchetă a rezultat că, în perioada februarie-iulie 2012, gruparea a introdus în ţară şi comercializat ilicit aproximativ 550 de baxuri de ţigarete (5.500.000 tigarete), prejudiciul total fiind de aproximativ 2.500.000 de lei.

În cauză, a fost începuta urmarirea penala faţă de 60 de persoane pentru săvârşirea infracţiunilor de constituire, aderare, sprijinire a unui grup infracţional organizat şi contrabandă calificată cu produse accizabile.

I.G.P.R. - Centrul de Informare și Relații Publice

Link to comment
 • 1 month later...

Percheziţii la suspecţi de comerţ ilicit cu ţigări

În cursul zilei de astăzi, poliţiştii din cadrul I.P.J Alba efectuează simultan 12 percheziţii domiciliare la locuinţele a 11 persoane suspectate de săvârşirea de acte ilegale de comerţ cu ţigări de contrabandă, respectiv din Republica Serbia, Ucraina şi duty free.

În această dimineaţă, poliţişti de investigaţii criminale şi investigare a fraudelor din cadrul I.P.J. Alba, cu sprijinul de specialitate al Serviciului de Operaţiuni Speciale Bihor, sub supravegherea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia, efectuează simultan 12 percheziţii domiciliare pe raza municipiului Alba Iulia (1) şi municipiului Oradea (11), la locuinţe sau alte spaţii foloste de 11 persoane suspectate de activităţi comerciale ilicite cu ţigări.

De asemenea, în baza mandatelor de aducere cei 11 suspecţi şi alte persoane vizate în cadrul anchetei vor fi conduse la sediul Poliţiei Municipiului Alba Iulia pentru audieri şi dispunerea măsurilor legale.

Din anchetă a rezultat că, în perioada aprilie - august 2012, 11 persoane din judeţele Alba şi Bihor au săvârşit mai multe acte de comerţ cu ţigări care nu erau marcate sau erau marcate necorespunzător ori aveau marcaje false, ţigări despre care aveau cunoştinţă că provin din contrabandă.

Activităţile au fost efectuate în cadrul unui dosar penal referitor la comerţ ilegal cu ţigări, înregistrat la nivelul Poliţiei Municipiului Alba Iulia, Biroul de Investigaţii Criminale. În cauză a fost dispusă începerea urmăririi penale faţă de 11 suspecţi, unul din Alba Iulia şi 10 din municipiul Oradea, judeţul Bihor.

I.G.P.R. - Centrul de Informare și Relații Publice

Link to comment
 • 5 months later...

Percheziţii la suspecţii de contrabandă cu ţigări

Poliţiştii de criminalitate organizată şi procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Suceava, desfăşoară 36 de percheziţii domiciliare pentru destructurarea a două grupări infracţionale specializate în contrabanda cu ţigări de provenienţă extracomunitară.

La această oră, în baza autorizaţiilor emise de instanţa competentă, poliţiştii şi procurorii efectuează 36 de percheziţii domiciliare pe raza judeţelor Suceava, Neamţ, Iaşi, Constanţa şi Ilfov.

Percheziţiile vizează destructurarea a două grupări infracţionale specializate în contrabanda cu ţigarete de provenienţă extracomunitară. Acţiunea a beneficiat de sprijinul informative – operativ al D.O.S. – I.G.P.R., S.R.I. şi D.I.P.I..

28 de percheziţii sunt efectuate pe raza judeţului Suceava de poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigare a Fraudelor - Biroul de Combatere a Fraudelor Vamale, sprijiniţi de poliţişti din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale, Serviciului Arme Explozivi Substanţe Periculoase.

În aceeaşi cauză, alte 8 percheziţii sunt desfăşurate în judeţele Neamţ, Iaşi, Constanţa şi Ilfov de către I.G.P.R. – Direcţia Generală de Combatere a Crimei Organizate prin structurile teritoriale

La percheziţii participă şi luptători ai Serviciului de Acţiuni Speciale – I.P.J. Suceava.

În fapt, se reţine că membrii grupării au introdus în mod ilegal în România, prin segmentul de frontieră verde, adiacent localităţii Brodina, judeţul Suceava, 325.000 de pachete ţigarete, provenind din Republica Ucraina.

Valoarea totală a prejudiciului cauzat prin activitatea infractională este de peste 1.100.000 de dolari.

I.G.P.R. - Centrul de Informare și Relații Publice

Link to comment
 • 3 weeks later...

Percheziții la suspecți de contrabandă cu țigarete

La această oră, poliţiştii din Botoşani, Suceava şi Iaşi efectuează 27 percheziţii la mai multe persoane suspectate că au creat un prejudiciu de aproximativ 285.000 lei de lei prin contrabandă cu ţigarete.

70 de poliţişti din cele trei judeţe efectuează, astăzi, 27 percheziţii la locuințele a 23 de suspecți de comitere a infracțiunii de contrabandă cu țigarete de proveniență Republica Moldova.

În perioada septembrie 2012 – februarie 2013, suspecţii, cu sprijinul a doi cetățeni moldoveni, au procurat din Republica Moldova și comercializat ilegal peste 600.000 țigarete, prin care s-a cauzat un prejudiciu bugetului de stat de circa 285.000 lei.

I.G.P.R. - Centrul de Informare și Relaţii Publice

Link to comment
 • 4 weeks later...

Percheziţii la suspecţi de contrabandă cu ţigări

În această dimineaţă, poliţişti din cadrul Direcţiei de Investigare a Fraudelor –I.G.P.R. efectuează 10 percheziţii, în municipiul Bucureşti, la locuinţele mai multor persoane suspectate de contrabandă cu ţigări, precum şi la spaţiile unde sunt depozitate ţigările.

Ofiţeri din cadrul Direcţiei de Investigare a Fraudelor, cu sprijinul Direcţiei de Operaţiuni Speciale – I.G.P.R., sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, în urma activităţilor de investigare şi cercetare desfăşurate pe parcursul a patru luni, au documentat activitatea infracţională a opt persoane suspectate de depozitarea, distribuirea şi comercializarea de ţigarete provenite din contrabandă.

Din cercetările efectuate de poliţişti a reieşit că ţigaretele proveneau din Ucraina şi Serbia şi erau vândute, pe raza municipiului Bucureşti, în pieţe, târguri, precum şi în alte zone cu vad comercial.

Prejudiciul stabilit până în prezent, prin comiterea acestor infracţiuni, este de peste 200.000 de euro.

În cauză, poliţiştii specializaţi în investigarea fraudelor efectuează cercetări faţă de suspecţi sub aspectul săvârşirii infracţiunilor prevăzute de art. 9, alin. 1, lit. a din Legea 241/2005 privind combaterea evaziunii fiscale, art. 296 ind. 1, lit. l din Legea 571/2003 privind Codul fiscal şi art. 270, alin. 1 şi alin. 3 din Legea 86/2006 – Codul Vamal.

Mai multe persoane vor fi conduse la sediul poliţiei pentru audieri, iar în funcţie de probatoriul administrat se vor lua măsurile legale ce se impun.

I.G.P.R. - Centrul de Informare și Relații Publice

Link to comment

Percheziţii la suspecţi de contrabandă cu ţigări

Ieri, poliţiştii Serviciului de Investigare a Fraudelor din cadrul I.P.J. Maramureş au efectuat 10 percheziţii domiciliare în urma cărora au confiscat aproximativ 8.500 de pachete de ţigări de contrabandă. Trei suspecţi au fost reţinuţi.

Poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigare a Fraudelor Maramureş, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Baia Mare, cu sprijinul informativ al D.I.P.I., în urma activităţilor desfăşurate, au documentat activitatea infracţională a unui grup format din 11 persoane, implicate în activităţi de contrabandă cu produse din tutun.

Pentru probarea activităţii infracţionale, vineri, 15 martie a.c., în localităţile Baia Mare, Baia Sprie şi Ocna Şugatag, poliţiştii au efectuat 10 percheziţii şi controale la imobilele şi autoturismele despre care existau date şi indicii temeinice că sunt folosite pentru depozitarea ţigaretelor provenite din contrabandă.

Totodată, poliţiştii au surprins în flagrant un bărbat de 33 de ani, din Baia Mare, în timp ce descărca dintr-un autoturism 1.000 de pachete de ţigări pe care intenţiona să le distribuie unor persoane ce desfăşurau activităţi de comerţ stradal cu ţigarete de contrabandă pe raza municipiului Baia Mare. Din investigaţiile efectuate, a reieşit faptul că suspectul achiziţionase ţigările în aceeaşi dimineaţă, de la un alt bărbat, de 29 de ani, din satul Şugatag. Astfel, au fost găsite 8.340 pachete de ţigări de contrabandă, în valoare de peste 75.000 de lei.

Poliţiştii au ridicat în vederea confiscării toate ţigaretele descoperite, iar autoturismul a fost indisponibilizat.

Pe numele a şase suspecţi, cu vârste între 21 şi 45 de ani, toţi din judeţul Maramureş, poliţiştii au întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunilor de contrabandă şi deţinere de produse accizabile în afara unui antrepozit fiscal. În urma probatoriului administrat în cauză, trei dintre aceştia au fost reţinuţi pentru 24 de ore, iar în cursul zilei de astăzi urmează să fie prezentaţi Parchetului de pe lângă Judecătoria Baia Mare cu propunere de arestare preventivă.

Poliţiştii continuă cercetările în vederea documentării şi probării întregii activităţi infracţionale a suspecţilor, precum şi pentru identificarea tuturor participanţilor la comiterea faptelor.

I.G.P.R. - Centrul de Informare și Relații Publice

Link to comment
 • 2 weeks later...

Percheziţii la suspecţi de contrabandă cu ţigări

Poliţiştii Serviciului de Investigare a Fraudelor din Satu Mare au confiscat ţigări de contrabandă şi motorină de provenienţă ucraineană, în urma a două percheziţii domiciliare efectuate ieri, 28 martie a.c., în localitatea Halmeu.

La data de 27 martie a.c., un bărbat de 53 de ani, din Halmeu, a fost depistat de poliţişti, cu 200 de pachete de ţigări. Poliţiştii Serviciului de Investigare a Fraudelor au extins cercetările în acest caz, din cercetări rezultând indicii privind depozitarea, în comuna Halmeu, şi a altor cantităţi de ţigări provenite din contrabandă.

Astfel, la data de 28 martie a.c., în baza autorizaţiilor, au fost efectuate două percheziţii la locuinţele a doi bărbaţi de 39 şi 50 de ani, unde, poliţiştii au descoperit 14.600 de ţigarete de diferite mărci şi peste 500 litri de motorină, de provenienţă ucraineană.

Întreaga cantitate de motorină şi ţigări a fost ridicată în vederea confiscării, prejudiciul fiind estimat la valoare de 9.000 de lei.

Pe numele celor doi, poliţiştii au întocmit dosare penale pentru comiterea infracţiunilor de evaziune fiscală şi contrabandă.

Acţiunea a fost derulată cu sprijinul luptătorilor de acţiuni speciale şi al ofiţerilor D.I.P.I.

Sursa: IPJ SATU MARE

Link to comment
 • 1 month later...

Percheziţii la suspecţi de contrabandă cu țigări

 

38 de percheziţii sunt desfășurate, la această oră, de poliţiştii Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Ialomiţa, în judeţele Ialomiţa, Călăraşi, Ilfov şi în municipiul Bucureşti. Acțiunea vizează destructurarea unei grupări infracţionale specializată în contrabandă cu țigări.

Astăzi, 22 mai a.c., polițiștii efectuează 38 de percheziții la diferite imobile, în baza autorizaţiilor de percheziţie emise de instanţă, respectiv 29 în județul Ialomița, 5 în județul Călărași, 2 în județul Ilfov și 2 în municipiul București. La acțiune participă 200 de polițiști din cadrul I.P.J. Ialomița, precum și luptători de acțiune specială de la I.P.J. Călărași și Ilfov. În cauză se beneficiază de sprijinul S.I.A.S. – I.G.P.R..

Sunt avute în vedere locuinţe, spaţii comerciale şi de depozitare deţinute şi utilizate de către 25 de persoane, suspectate de colectarea, deţinerea, transportul, depozitarea şi vânzarea bunurilor care trebuie plasate sub un regim vamal, cunoscând că acestea provin contrabandă, activitate ilicită ce intră sub incidenţa Legii 86/206, respectiv țigări de proveniență Republica Moldova și Ucraina.

Gruparea era monitorizată de polițiști de la începutul lunii februarie. Pe numele celor 25 de suspecți au fost emise mandate de aducere, persoanele găsite urmând a fi conduse pentru audieri la sediul I.P.J. Ialomița.

În cauză s-a beneficiat de suportul de specialitate al D.I.P.I..

Centrul de Informare și Relaţii Publice - I.G.P.R.

Link to comment
 • 2 weeks later...

Percheziţii la suspecţi de evaziune fiscală şi contrabandă cu ţigări

 

În această dimineaţă, sunt în derulare 10 percheziţii în judeţele Timiş, Mehedinţi şi Caraş-Severin, la mai mulţi suspecţi de evaziune fiscală şi contrabandă cu ţigări.

Poliţiştii de Investigare a Fraudelor din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Caraş-Severin efectuează, în această dimineaţă, zece percheziţii, într-un dosar penal în care sunt cercetate mai multe persoane pentru săvârşirea infracţiunilor de evaziune fiscală şi contrabandă cu ţigări.

Două percheziţii au loc în judeţul Timiş, una în judeţul Mehedinţi, iar şapte pe raza judeţului Caraş-Severin, în zona Moldova Nouă.

În urma acestor activităţi urmează a fi aduse la audieri opt persoane.

De asemenea, a fost pus sechestru asigurator asupra unor imobile şi autoturisme, prejudiciul în această cauză fiind de peste 350.000 de lei.

La acțiune participă și ofițeri DGA.

I.G.P.R.- Centrul de Informare si Relatii Publice

Link to comment

Percheziții la suspecți de contrabandă cu țigări

 

La această oră, polițiștii desfășoară 26 de percheziții domiciliare, la locuințele mai multor suspecți de contrabandă cu țigări.

În cursul acestei dimineţi, începând cu ora 6.00, ofiţerii Serviciului de Investigarea a Fraudelor din cadrul I.P.J. Bihor, sub directa coordonare a Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor, efectuează 26 de percheziţii domiciliare, pe raza Municipiului Oradea, la domiciliile a 19 persoane suspectate de săvârşirea unor acte de comerţ cu ţigări de contrabandă, respectiv ţigări nemarcate, marcate necorespunzător sau cu marcaje false.

În acţiunea desfăşurată pentru probarea activităţii infracţionale a suspecţilor sunt implicaţi peste 100 de poliţişti de investigare a fraudelor, ordine publică, investigaţii criminale şi din cadrul Poliţiei Municipiului Oradea, în colaborare cu polițiști din cadrul B.C.C.O. Oradea. Acțiunea beneficiază de suportul de specialitate al Direcţiei de Operațiuni Speciale - I.G.P.R. şi al D.I.P.I..

Prejudiciul estimat în cauză, până în prezent, se ridică la 300.000 lei.

La finalizarea percheziţiilor domiciliare, suspecţii urmează a fi conduşi la sediul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Bihor pentru audieri şi dispunerea măsurilor legale.

I.G.P.R. - Centrul de Informare și Relaţii Publice

Link to comment

Percheziţii la suspecţi de contrabandă cu ţigări

 

În această dimineaţă, poliţiştii bihoreni au efectuat 26 de percheziţii la locuinţele a 19 suspecţi de contrabandă cu ţigări. / 10 persoane au fost reţinute, iar peste 450.000 de ţigarete, marcate necorespunzător, au fost ridicate în vederea confiscării.

La data de 11 iunie a.c., poliţiştii Serviciului de Investigare a Fraudelor din cadrul I.P.J. Bihor, sub cooordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor, au efectuat 26 de percheziţii, în municipiul Oradea, la locuinţele a 19 persoane suspectate de comiterea infracţiunii de contrabandă cu ţigarete, precum şi la mai multe imobile despre care existau indicii că ar fi depozitate astfel de ţigări.

La a acţiune au participat 100 de poliţişti de la investigarea fraudelor, ordine publică, investigaţii criminale, Brigada de Combatere a Criminalităţii Organizate Oradea şi din cadrul Poliţiei Municipiului Oradea.

În cauză s-a beneficiat de suportul informativ al specialiştilor Direcţiei de Operaţiuni Speciale - I.G.P.R. şi al D.I.P.I.

În urma percheziţiilor efectuate, poliţiştii bihoreni au identificat şi ridicat, în vederea continuării cercetărilor, 453.220 de ţigarete, marcate necorespunzător, de diferite mărci, 4,1 kg. de tutun, 200 de litri de băuturi alcoolice contrafăcute, 4.200 de lei şi 70.000 de petarde.

Prejudiciul cauzat bugetului de stat este estimat la aproximativ 300.000 de lei.

19 suspecţi au fost conduşi la sediul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Bihor pentru audieri.

În urma probatoriului administrat în cauză, faţă de zece suspecţi a fost dispusă măsura reţinerii pentru 24 de ore, urmând să fie prezentaţi magistraţilor cu propunere de arestare preventivă.

Totodată, pentru recuperarea integrală a prejudiciului provocat bugetului de stat, au fost instituite măsuri asigurătorii, fiind aplicat sechestru asupra tuturor bunurilor mobile şi imobile ale suspecţilor.

I.G.P.R. - Centrul de Informare și Relații Publice

Link to comment
 • 4 months later...

Bunuri de contrabandă şi provenite din furt, descoperite în urma unor percheziţii

 

Poliţiştii suceveni au descoperit, în urma unei percheziţii, la locuinţa unui suspect de contrabandă şi furt calificat, bunuri în valoare de 2000 de euro, sustrase dintr-un imobil în construcţie, peste 1.000 de pachete ţigări de contrabandă, un pistol şi capse pirotehnice percutoare, deţinute ilegal, precum şi bunuri susceptibile a proveni din comiterea unor furturi din lăcaşuri de cult sau muzee din Italia. Suspectul a fost reţinut pentru 24 de ore.

La data de 28 octombrie a.c., în baza autorizaţiilor de percheziţie emise de Judecătoria Rădăuţi, poliţiştii Secţiei 4 Poliţie Rurală Gălăneşti, judeţul Suceava, cu sprijinul luptătorilor Serviciului pentru Acţiuni Speciale şi Serviciului Investigaţii Criminale, au efectuat o percheziţie la locuinţa unui bărbat de 38 de ani, din localitatea Frătăuţii Noi.

Acesta este suspectat de comiterea mai multor infracţiunilor de contrabandă şi furt calificat din locuinţe de pe raza comunei Frătăuţii Noi.

În urma percheziţiei au fost recuperate integral bunurile sustrase în perioada 6-24 aprilie a.c., din incinta unui imobil aflat în construcţie, aparţinând unei femei de 36 de ani, respectiv, 647 de plăci ceramice tip gresie şi o combină frigorifică. Prejudiciul de 2.000 de euro a fost recuperat în totalitate.

Din locuinţa suspectului, poliţiştii au mai ridicat scule pentru construcţii, bormaşini, flexuri, aparate laser pentru nivel, motopompe, motoferăstraie, piese pentru instalaţii sanitare etc..

De asemenea, au fost ridicate 1.063 de pachete ţigări de contrabandă, de provenienţă extracomunitară, în valoare de 12.756 de lei.

Pe timpul percheziţiei au fost identificate şi ridicate un pistol percutor şi 120 de capse pirotehnice percutoare, pentru care bărbatul nu este autorizat legal de Serviciul Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase Suceava pentru a le deţine, conform legii.

Totodată, au fost descoperite şi ridicate bunuri susceptibile a proveni din comiterea unor infracţiuni de furt din lăcaşuri de cult sau muzee din Italia (zona oraşului Torino), respectiv o statuetă şi un crucifix din metal, un lanţ din metal de culoare aurie, monede din metal de culoare argintie sau aurie.

În cauză, s-a dispus începerea urmăririi penale faţă de suspect, sub aspectul comiterii infracţiunilor de furt calificat, contrabandă şi nerespectarea regimului materiilor explozive.

Cel în cauză a fost reţinut pentru 24 ore, urmând ca la data de 29 octombrie a.c. să fie prezentat instanţei cu propunerea de arestare preventivă.

Cercetările sunt continuate pentru stabilirea cu exactitate a activităţii infracţionale.

I.G.P.R. - Centrul de Informare şi Relaţii Publice

Link to comment
 • 3 weeks later...

Percheziţii la suspecţii de trafic cu ţigări

 

Poliţişti din cadrul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Suceava şi procurorii D.I.I.C.O.T.- Serviciul Teritorial Suceava au efectuat, în această dimineaţă, 43 de percheziţii la mai multe persoane suspectate de contrabandă cu ţigări.

În cauză, au puse în executare 30 de mandate de aducere.

La data de 19 noiembrie a.c., poliţişti din cadrul Serviciului de Investigarea Fraudelor - Biroul de Combatere a Fraudelor Vamale - I.P.J. Suceava, sub coordonarea procurorilor D.I.I.C.O.T – S.T. Suceava, au desfăşurat 43 de percheziţii domiciliare, pe raza judeţelor Suceava (33), Satu-Mare (2), Harghita (3), Mureş (2), Sibiu (1), Bistriţa – Năsăud (1) şi în municipiul Bucureşti (1).

Au fost vizate două grupări organizate infracţionale, specializate în trafic cu ţigări de contrabandă extracomunitară, suspectate că au acţionat pe raza judeţelor Suceava, Bistriţa-Năsăud, Bucureşti, Mureş, Harghita, Satu Mare, Sibiu şi Arad.

În urma percheziţiilor au fost ridicate dispozitive de transport (hamuri), peste 1.000 de pachete de ţigări, unităţi PC, înscrisuri şi au fost indisponibilizate mai multe autoturisme.

În cauză, au puse în executare 30 de mandate de aducere. Persoanele în cauză au fost conduse la sediul D.I.I.C.O.T. – S.T. Suceava, pentru audieri.

În fapt, una dintre grupările infracţionale, formată din cetăţeni români şi ucraineni, ar fi introdus pe teritoriul României, din Ucraina, importante cantităţi de ţigarete de provenienţă extracomunitară, care ulterior ar fi fost valorificate.

Fiecare dintre membrii grupării avea un rol bine determinat, gruparea fiind alcătuită pe segmente, partea de furnizare fiind asigurată de segmentele ucrainene, iar partea de preluare, livrare şi valorificare de către segmentul român.

În cadrul actelor de preluare, transport şi valorificare a ţigaretelor ar fi fost utilizate metode variate, respectiv aparate de zbor ultra uşoare pentru livrarea şi preluarea ţigărilor, “cărăuşi” care cunoşteau foarte bine zona de frontieră pe unde urmau să fie introduse ţigările, autoturisme special modificate pentru disimularea ţigărilor.

Cea de-a două grupare infracţională ar fi procurat şi colectat ţigaretele de provenienţă extracomunitară şi recomercializat pe piaţa neagră din România, cu preponderenţă pe raza judeţelor Harghita şi Sibiu. 

Liderul acestei grupări ar fi preluat, de pe raza judeţului Suceava, de la un alt suspect, prin intermediul unei firmei de curierat rapid, cantităţi importante de ţigarete, care ulterior erau valorificate de ceilalţi membri. Membrii acestei grupări utilizau, pentru transportul ţigărilor, autoturisme închiriate de la o societate comercială din Sighişoara.

În urma investigaţiilor, a reieşit că membrii grupărilor ar fi traficat 509.200 de pachete de ţigări, având o valoare de piaţă estimată la 5.092.000 de lei, fiind confiscate în 88.791 pachete de ţigări, în valoare de aproximativ 888.000 de lei.

Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcţia Operaţiuni Speciale – I.G.P.R., S.R.I. şi D.I.P.I..

Acţiunea s-a desfăşurat şi cu sprijinul poliţiştilor din cadrul Direcţiei de Combatere a Criminalităţii Organizate – I.G.P.R.. 

La activităţi au participat şi luptători ai Serviciului pentru Acţiuni Speciale – I.P.J. Suceava şi ofiţeri D.G.A-S.T. Suceava.

Centrul de Informare și Relaţii Publice - I.G.P.R.

Link to comment
 • 5 weeks later...

Percheziţii la suspecţi de contrabandă cu ţigări

 

În această dimineaţă, poliţiştii din Timiş efectuează 17 percheziţii domiciliare, la suspecţi de contrabandă cu ţigări. Vor fi percheziţionate şi 10 autovehicule deţinute sau utilizate de suspecţi.

Poliţiştii de investigare a fraudelor, de investigaţii criminale şi de ordine publică, din cadrul I.P.J. Timiş au descins, în această dimineaţă, în 17 locuinţe de pe raza judeţului Timiş, la persoane suspectate de contrabandă cu ţigări.

Activităţile vizează 16 persoane suspectate de trafic şi comerţ ilicit cu ţigări de contrabandă, pe raza municipiului Timişoara.

De asemenea, poliţiştii vor percheziţiona şi 10 autovehicule deţinute sau utilizate de suspecţi.

Toate persoanele identificate vor fi conduse pentru audieri la Parchetul de pe lângă Judecătoria Timişoara.

Activităţile se desfăşoară cu sprijinul luptătorilor din cadrul Serviciului pentru Acţiuni Speciale şi suportul de specialitate al D.I.P.I.

I.G.P.R. - Centrul Informare și Relații Publice

Link to comment
 • 1 month later...

Percheziţii la persoane bănuite de contrabandă cu ţigări

 

226.000 de ţigări, sume de bani şi autovehicule au fost indisponibilizate, în urma percheziţiilor desfăşurate, în această dimineaţă, în Bucureşti şi în judeţele Ilfov, Călăraşi, Galaţi şi Argeş, la mai multe persoane bănuite de contrabandă cu ţigări şi evaziune fiscală.

În urma celor 34 de percheziţii efectuate, în această dimineaţă, de poliţiştii Direcţiei de Investigare a Fraudelor şi cei ai Direcţiei de Investigaţii Criminale - I.G.P.R, în cadrul unui dosar penal înregistrat la Parchetul de pe lângă Tribunalul Călăraşi, au fost ridicate în vederea confiscării aproximativ 226.000 de ţigări de contrabandă, 35.620 de lei şi 12.410 de euro.
Ca măsură complementară, au fost indisponibilizate 2 autovehicule care ar fi fost folosite la comiterea activităţilor ilicite.

În cauză, mai multe persoane sunt bănuite că, în a doua jumătate a anului 2013, ar fi transportat, depozitat şi comercializat peste 2.000.000 de ţigarete de contrabandă, provenite din Republica Moldova şi Ucraina. 
La activităţi au participat și poliţişti din cadrul I.P.J. Călăraşi şi I.P.J. Argeş, din cadrul S.I.I.A.S.- I.G.P.R. şi cei ai serviciilor pentru acţiuni speciale din cadrul D.G.P.M.B., I.P.J. Călăraşi, I.P.J. Brăila, I.P.J. Buzău şi I.P.J. Vrancea.

Acţiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul I.G.P.R., precum şi de cel al DIPI.
Cercetările sunt continuate pentru stabilirea întregii activităţi infracţionale, urmând să fie dispuse măsurile legale.

I.G.P.R.- Centrul de Informare și Relații Publice

Link to comment
 • 4 weeks later...
Percheziţii la persoane bănuite de contrabandă cu ţigări
 
Poliţiştii specializaţi în combaterea criminalităţii organizate şi procurorii D.I.I.C.O.T. au destructurat un grup infracţional organizat specializat în contrabandă cu ţigări. Au fost confiscate 29.000 de ţigarete de contrabandă, iar două persoane bănuite în cauză au fost reţinute, urmând a fi prezentate magistraţilor cu propunere de arestare preventivă.
 
La data de 6 martie a.c., poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Bucureşti şi procurorii D.I.I.C.O.T. - Serviciul Teritorial Bucureşti au efectuat 10 percheziţii domiciliare în Municipiului Bucureşti și în județul Ilfov, în vederea destructurării unui grup infracţional constituit din 17 persoane, specializat în contrabanda cu ţigări de proveniență Ucraina și Republica Moldova.
 
În urma percheziţiilor efectuate au fost găsite şi ridicate aproximativ 29.000 de ţigarete de contrabandă. 
 
Persoanele bănuite au fost conduse la sediul D.I.I.C.O.T. - Serviciul Teritorial Bucureşti pentru cercetări. 
 
Faţă de două dintre aceste persoane a fost dispusă măsura reţinerii pe o perioadă de 24 de ore, urmând a fi prezentate instanței de judecată cu propunere de arestare preventivă.
 
I.G.P.R. - Centrul de Informare și Relații Publice
Link to comment
 • 3 months later...

Percheziţii la persoane bănuite de contrabandă cu ţigări

 

Poliţiştii botoşăneni desfăşoară, în această dimineaţă, 11 percheziţii la persoane bănuite de contrabandă cu ţigări.

Astăzi, 25 iunie a.c., poliţiştii din cadrul I.P.J Botoşani – Serviciul de Investigare a Fraudelor şi cei de la Poliţia oraşului Flămânzi efectuează 11 percheziţii la imobile din localitatea Flămânzi, judeţul Botoşani.

În cauză, cinci persoane sunt bănuite că, în perioada ianuarie – iunie 2014, ar fi desfăşurat, în mod constant, activităţi de procurare, deţinere, depozitare, transport şi comercializare de ţigarete provenite din contrabandă.

Poliţiştii urmăresc identificarea şi ridicarea de mijloace utile în probarea activităţii infracţionale a persoanelor bănuite de colectarea, deţinerea, producerea, transportul, preluarea, depozitarea, predarea, desfacerea şi vânzarea bunurilor sau a mărfurilor ce trebuie plasate sub un regim vamal cunoscând că acestea provin din contrabandă sau sunt destinate săvârşirii acesteia, prevăzută şi pedepsită de art. 270, alin. 3 din Legea nr. 86/2006 modificată prin OUG 54/2010.

La activităţi participă şi luptători ai Serviciului pentru Acţiuni Speciale – I.P.J. Botoşani.

I.G.P.R. - Centrul de Informare și Relații Publice

Link to comment
 • 3 months later...
Percheziţii la persoane bănuite de contrabandă cu ţigări
 
Peste 180 de poliţişti efectuează, la această oră, 37 de percheziţii pe raza judeţului Constanţa, la persoane bănuite de contrabandă cu ţigări.
 
Poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Constanţa, cu sprijinul luptătorilor din cadrul Serviciului pentru Intervenţii şi Acţiuni Speciale – I.G.P.R. şi al lucrătorilor din cadrul Gărzii de Coastă, sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Medgidia, efectuează 37 de percheziţii, în judeţul Constanţa. 
 
De asemenea, sunt instituite 6 filtre rutiere. 
 
Acţiunea vizează probarea activităţii infracţionale a unor persoane bănuite că ar efectua operaţiuni ilegale cu produse din tutun.
 
În cauză, s-a beneficiat de suportul de specialitate al DIPI.
 
I.G.P.R. - Centrul de Informare și Relații Publice
Link to comment

Percheziţii la persoane bănuite de contrabandă cu ţigări

 

Peste 140.000 de ţigarete au fost descoperite de poliţişti în urma a 37 de percheziţii efectuate pe raza judeţului Constanţa, la persoane

bănuite de contrabandă. 6 persoane au fost reţinute.

 

La data de 1 octombrie a.c., poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Constanţa, cu sprijinul luptătorilor din cadrul Serviciului pentru Intervenţii şi Acţiuni Speciale – I.G.P.R. şi al poliţiştilor de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă, sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Medgidia, au efectuat 37 de percheziţii, în judeţul Constanţa, respectiv 27 în municipiul Medgidia, una în Constanţa, una în comuna Castelu şi câte 4 în localităţile Dobromir şi Văleni.

 

Poliţiştii au stabilit că, începând cu luna aprilie 2014, cei în cauză s-ar fi aprovizionat ilegal, din diferite zone, cu ţigări nemarcate fiscal pe teritoriul României, provenite din contrabandă, pe care le-ar fi distribuit în localităţile Medgidia, Castelu, Dobromir şi Văleni, în vederea vânzării cu amănuntul.

 

În urma percheziţiilor au fost identificate şi ridicate în vederea continuării cercetărilor 7.159 de pachete ţigări, diferite mărci, nemercate fiscal pe teritoriul României, 62.565 de lei, 970 de euro, 52 de telefoane mobile şi 4 laptop-uri.

 

Totodată, la domiciliile a două persoane au fost identificate şi ridicate 2 săbii  şi 3 pistoale neletale, deţinute ilegal, celor doi fiindu-le întocmite dosare penale pentru săvârşirea infracţiunilor de nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor.

 

Prejudiciul adus bugetului de stat este de aproximativ 75.000 de lei, acesta urmând a fi stabilit cu exectitate de către specialişti.

 

9 persoane au fost conduse la sediul Poliţiei Municipiului Medgidia pentru audieri, 6 dintre acestea fiind reţinute pentru comiterea infracţiunii de contrabandă în formă continuată, iar alte două fiind cercetate în stare de libertate.

 

În cauză, s-a beneficiat de suportul de specialitate al DIPI.

 

Sursa: IPJ Constanta 

Link to comment
 • 2 weeks later...

PERCHEZIŢII LA PERSOANE BĂNUITE DE CONTRABANDĂ CU ŢIGĂRI

 

Poliţiştii din Ialomiţa au ridicat peste 60.000 de ţigări, 12.500 de lei şi 580 de euro, în urma a 6 percheziţii efectuate în municipiile Slobozia şi Galaţi, la locuințele unor persoane bănuite de contrabandă cu ţigări. Șase persoane au fost reținute.

 

La data de 10 octombrie a.c., peste 50 de poliţişti din cadrul I.P.J. Ialomiţa au efectuat 6 percheziţii domiciliare pe raza municipiilor Slobozia şi Galaţi, la locuinţele a şase persoane bănuite de comiterea infracțiunii de colectare, deţinere, transport, depozitare şi vânzare a bunurilor care trebuie plasate sub un regim vamal, cunoscând că acestea provin contrabandă, respectiv ţigări de provenienţă Republica Moldova şi Ucraina.

 

Prin activitatea infracțională ar fi fost cauzat un prejudiciu de peste 36.000 de lei.

 

În urma perchezițiilor, polițiștii au ridicat 61.480 de ţigări, 12.500 de lei şi 580 de euro.

 

La sediul I.P.J. Ialomiţa au fost conduse pentru audieri 6 persoane, care au fost reţinute pe bază de ordonanţă, pentru 24 de ore.

 

Cei în cauză au fost prezentaţi Judecătoriei Slobozia, care a emis pe numele unei persoane mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile, iar faţă de alte 3 a fost luată măsura preventivă a controlului judiciar.

 

Acţiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul I.G.P.R..

 

La activități au participat şi luptători de acţiuni speciale de la I.P.J. Galaţi.

 

Sursa: IPJ IALOMITA

Link to comment
 • 2 weeks later...

PERCHEZIȚII LA PERSOANE BĂNUITE DE CONTRABANDĂ

Peste 200.000 de ţigarete, 12.785 de euro și peste 150.000 de lei au fost depistate în urma perchezițiilor efectuate la locuințele a 54 de persoane bănuite că s-ar fi organizat într-un grup infracţional organizat specializat în contrabanda cu ţigări. 9 persoane au fost reținute.

La data de 19 octombrie a.c., poliţişti din cadrul S.C.C.O. Arad, B.C.C.O. Timişoara, B.C.C.O. Oradea și I.P.J Arad, sub coordonarea procurorilor D.I.I.C.O.T. – B.T. Arad, au efectuat 62 de percheziţii domiciliare, pe raza judeţelor Arad, Timiş şi Bihor, pentru destructurarea unui grup infracţional organizat specializat în contrabanda cu ţigări.

În cadrul percheziţiilor efectuate, poliţiştii arădeni au depistat peste 200.000 de ţigarete deţinute ilegal, 12.785 de euro și 155.332 de lei.

Din investigaţiile desfăşurate a rezultat că, în perioada 2013-2014, 54 de persoane s-ar fi constituit într-un grup infracţional organizat, specializat în contrabanda cu ţigări de provenieneţă ucrainiană, rusesacă ori albaneză, acţionând pe raza judeţelor Arad, Timiş şi Bihor.

În baza probatoriul administrat în cauză, poliţiştii au pus în executare 54 de mandate de aducere.

Au fost reținute 9 persoane bănuite de săvârșirea infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat și contrabandă calificată, iar astăzi, 20 octombrie, aceștia vor fi prezentați magistraților Tribunalului arad cu propunere de arestare preventivă.

Întreaga operaţiune a beneficiat de suportul de specialitate al DIPI.

Sursa: IPJ ARAD

Link to comment
PERCHEZIŢII LA PERSOANE BĂNUITE DE CONTRABANDĂ CU ŢIGARETE
 
În cursul acestei dimineţi, poliţiştii Biroului de Investigarea Fraudelor Lugoj, beneficiind de suportul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale-I.G.P.R., au efectuat percheziţii la domiciliile a doi bărbaţi bănuiţi de contrabandă cu ţigarete. / Cele 140.000 de ţigaretele de contrabandă descoperite au fost confiscate, unul dintre cei doi bărbaţi a fost reţinut, pentru 24 de ore, iar al doilea este cercetat în stare de libertate.
 
La data de 26 octombrie a.c., poliţiştii Biroului de Investigarea Fraudelor Lugoj au efectuat două percheziţii la locuinţele a două persoane bănuite de comiterea infracţiunii de contrabandă.
 
Acţiunea  a beneficiat de suportul de specialitate al ofiţerilor Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul I.G.P.R..
 
În fapt, la data de 25 octombrie a.c., poliţiştii Biroului Rutier Lugoj au depistat, pe strada Coriolan Brediceanu, din municipiu, un bărbat de 39 de ani, din comuna Coşteiu, în timp ce transporta cu un autoturism 30.000 de ţigarete de contrabandă.
 
În continuarea cercetărilor efectuate de poliţiştii Biroului de Investigarea Fraudelor Lugoj a reieşit faptul că activitatea infracţională a bărbatului era sprijinită de un tânăr, cu vârsta de 27 de ani, din aceeaşi localitate.
 
În urma percheziţiilor la locinţele celor doi, poliţiştii au descoperit la domiciliul tânărului de 27 de ani 112.600 de ţigarete de contrabandă.
 
Pe numele celor doi a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă, întreaga cantitate de ţigarete fiind ridicată de poliţişti în vederea continuării cercetărilor.
 
Bărbatul de 39 de ani a fost reţinut pentru 24 de ore şi încarcerat în arestul I.P.J. Timiş, urmând ca în cursul zilei de astăzi să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Lugoj cu propunere de arestare preventivă, iar tânărul de 27 de ani este cercetat în stare de libertate.
 
Poliţiştii continuă cercetările în vederea documentării întregii activităţi infracţionale a celor în cauză.
 
Sursa: IPJ Timis
Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.