Jump to content
POLITISTI.ro

Percheziţii la suspecţi de infracţiuni economice


NewsBot

Recommended Posts

Percheziţii la locuinţele mai multor suspecţi de fraude economice

 

Opt persoane din Slatina şi Piteşti sunt suspectate că au favorizat ieşirea din patrimoniul unei societăţi comerciale a unor importante cantităţi de deşeuri metalice, cauzând un prejudiciu în valoare de aproximativ 300.000 de lei.

Totodată, au tăiat şi valorificat mai multe ţevi metalice care făceau parte din sistemul de alimentare cu apă a municipiului Slatina.

Poliţiştii din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Craiova şi Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Olt, împreună cu procurori din cadrul D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Craiova, în cursul zilei de ieri au desfăşurat o acţiune în vederea destructurării unui grup infracţional organizat specializat în comiterea de infracţiuni economice.

 

Oamenii legii au efectuat percheziţii domiciliare în municipiul Slatina, la locuinţele a două persoane de 41, respectiv 32 de ani, suspectate că făceau parte din grupul infracţional organizat, precum şi la sediul şi două puncte de lucru ale unei firme, din aceeaşi localitate.

 

Din grupul infracţional organizat mai făceau parte alte şase persoane, trei cu vârste cuprinse între 33 şi 62 de ani, toţi din Slatina, respectiv trei persoane cu vârste între 54 şi 61 de ani, din Piteşti.

 

Din activităţile desfăşurate s-a stabilit faptul că, în perioada 2010 – 2011, suspecţii au încheiat un contract de vânzare - cumpărare de deşeuri metalice între unele societăţi comerciale, însă trei dintre suspecţi, angajaţi la una dintre acestea, au încălcat cu bună ştiinţă atribuţiile de serviciu, favorizând ieşirea din patrimoniul societăţii a unor importante cantităţi de deşeuri metalice, cauzând un prejudiciu în valoare de aproximativ 300.000 de lei. Totodată, aceştia au acceptat să vândă alte deşeuri metalice decât cele menţionate în documentele de livrare.

 

Anterior, la data de 7 iulie a.c., poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Craiova, au depistat în trafic, pe D.E.70 Piteşti-Slatina, la intrarea în municipiul Slatina, trei tiruri aparţinând societăţii respective care efectuau transport de mărfuri, având documentele de însoţire falsificate.

 

Cercetările efectuate au stabilit, totodată, faptul că suspecţii, în perioada mai-iulie 2011, au tăiat şi valorificat mai multe ţevi metalice care făceau parte din sistemul de alimentare cu apă a municipiului Slatina, care se aflau în conservare în momentul săvârşirii faptelor.

 

Membrii grupului infracţional organizat au fost prezentaţi pentru audiere procurorilor din cadrul D.I.I.C.O.T.- Serviciul Teritorial Craiova care au dispus faţă de aceştia reţinerea pe bază de ordonanţă pentru 24 de ore, fiind cercetaţi sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, delapidare, abuz în serviciu şi fals material în înscrisuri sub semnătură privată.

 

I.G.P.R. / Centrul de Informare şi Relaţii Publice

Link to comment
Share on other sites

  • 5 months later...
  • Replies 164
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

  • NewsBot

    164

  • Elvis

    1

Poliţiştii au destructurat un grup infracţional organizat care a prejudiciat statul român cu aproximativ 1,5 milioane euro

 

În dimineaţa zilei de 08.01.2012, procurorii D.I.I.C.O.T Serviciul Teritorial Galaţi şi poliţiştii din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Galaţi împreună cu poliţişti din cadrul Inspectoratelor de Poliţie ale Judeţelor Galaţi şi Brăila, au efectuat 15 percheziţii domiciliare în localităţile Iveşti, Lieşti, Griviţa şi în municipiul Galaţi.

 

Acţiunile poliţiştilor au vizat destructurarea unui grup infracţional organizat care, în perioada 2009 – 2011, a înfiinţat mai multe societăţi comerciale pe numele unor persoane interpuse, prin intermediul cărora se desfăşurau activităţi comerciale, fără ca acestea să fie evidenţiate în contabilitate.

 

În urma descinderilor, 21 de persoane au fost conduse la sediul poliţiei pentru cercetări şi, în urma audierilor, 7 dintre acestea au fost reţinute pe bază de ordonanţă, urmând ca în cursul zilei de azi să fi prezentate Tribunalului Galaţi, cu propunere de arestare preventivă pentru săvârşirea infracţiunilor de constituire şi aderare la un grup infracţional organizat, evaziune fiscală şi spălare de bani.

 

Prejudiciul cauzat statului se ridică la aproximativ 1,5 milioane euro, iar pentru recuperarea acestuia s-a aplicat sechestru asigurător pe 4 imobile şi 8 automobile de lux.

 

Cercetările continuă pentru documentarea întregii activităţi infracţionale a membrilor grupării.

 

Compartimentul Relaţii Publice - I.P.J. Galaţi

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Grup infractional, destructurat

 

Poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Galaţi şi procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Galaţi au destructurat un grup infracţional organizat, constituit din 22 de persoane, specializat în săvârşirea infracţiunilor de înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave, fals în înscrisuri oficiale şi uz de fals.

Poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Galaţi şi procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Galaţi au destructurat un grup infracţional organizat, constituit din 22 de persoane, specializat în săvârşirea infracţiunilor de înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave, fals în înscrisuri oficiale şi uz de fals.

În această dimineaţă se efectuează 14 percheziţii domiciliare în municipiul Galaţi, în vederea identificării şi ridicării de mijloace de probă. De asemenea, la sediul D.I.I.C.O.T. vor fi aduse 22 de persoane faţă de care urmează a fi dispuse măsurile legale, după finalizarea audierilor.

Membrii grupării sunt suspectaţi că identificau imobile situate în zone centrale ale municipiului Galaţi pe care le treceau în proprietatea altor membri ai grupului, o parte din imobile fiind indisponibilizate în vederea confiscării speciale în cauze penale.

În acest scop, persoanele în cauză sunt suspectate că au folosit hotărâri judecătoreşti falsificate sau pronunţate în baza unor acte false, respectiv hotărâri arbitrale, pronunţate în fals.

Membrii grupării înstrăinau ulterior imobilele către terţe persoane, cumpărători de bună credinţă, modalitate în care obţineau beneficii financiare substanţiale.

Prejudiciul cauzat prin activitatea infracţională depăşeşte suma de 1 milion de euro, prin raportare la un număr de nouă imobile.

Totodată, unii dintre membrii grupării sunt suspectaţi că au încercat să obţină aproximativ 5.000.000 de lei prin inducere în eroare şi folosire de mijloace frauduloase, respectiv a unui contract de prestări servicii falsificat şi a unui bilet la ordin completat în fals.

I.G.P.R. - Centrul de Informare şi Relaţii Publice

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Percheziţii la locuinţele mai multor suspecţi de fraude economice – trei dintre aceştia au fost arestaţi

Poliţiştii de combatere a criminalităţii organizate şi procurorii D.I.I.C.O.T. au efectuat, la data de 10 mai a.c., opt percheziţii în judeţul Hunedoara, pentru destructurarea unui grup infracţional organizat specializat în săvârşirea infracţiunilor de evaziune fiscală şi spălare de bani. Prejudiciul total estimat până în prezent este de aproximativ aproximativ 1.000.000 de Euro. Trei suspecţi au fost arestaţi preventive.

La data de 10 mai a.c., poliţişti din cadrul B.C.C.O. Alba şi procurori D.I.I.C.O.T. - Serviciul Teritorial Alba, beneficiind de sprijinul ofiţerilor D.G.I.P.I., S.R.I. şi specialişti de la Garda Financiară, au efectuat opt percheziţii în judeţul Hunedoara, în vederea destructurării unui grup infracţional organizat specializat în săvârşirea infracţiunilor de evaziune fiscală, delapidare şi spălare de bani.

Liderii grupării, patru administratori de firme, sunt suspectaţi că, în perioada 2009-2011, ar fi evidenţiat în actele contabile ale societăţilor diverse operaţiuni care atestau, în mod nereal, achiziţii intracomunitare de produse laminate, prin intermediul şi cu complicitatea unor alte firme.

Prejudiciul cauzat bugetului de stat prin sustragerea de la plata TVA este estimat până în prezent la aproximativ 1.000.000 de Euro.

Poliţiştii au condus la sediul D.I.I.C.O.T. - Serviciul Teritorial Alba pentru audieri 16 persoane.

În urma probatoriului administrat în cauză, iniţial procurorii D.I.I.C.O.T. au emis ordonanţe de reţinere pentru 24 de ore pe numele celor patru administratori, ulterior fiind emise pe numele a trei dintre aceştia mandate de arestare preventivă pentru 29 de zile, iar al patrulea a primit interdicţia de a părăsi localitatea pentru 30 zile.

Faţă de membrii grupului infracţional organizat se efectuază cercetări pentru comiterea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, delapidare, evaziune fiscală şi spălare de bani.

I.G.P.R. - Centrul de Informare și Relaţii Publice

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

SUSPECŢI DE EVAZIUNE FISCALĂ ŞI SPĂLARE DE BANI, DEPISTAŢI

În urma percheziţiilor efectuate ieri de poliţiştii B.C.C.O. Iaşi şi procurorii D.I.I.C.O.T., au fost ridicate în vederea cercetărilor sume de bani în lei şi valută, 10 autoturisme de lux, peste 500 grame de aur, cinci pistoale cu gaze şi bile, telefoane mobile, unităţi de calculator, documente financiar-contabile şi ştampile.

Şase suspecţi de evaziune fiscală şi spălare de bani au fost reţinuţi de procurorii D.I.I.C.O.T., iar faţă de alţi 16 suspecţi s-a dispus măsura interdicţiei de a nu părăsi localitatea pe o perioadă de 30 de zile.

Ieri, poliţiştii B.C.C.O. Iaşi şi procurorii D.I.I.C.O.T. - Serviciul Teritorial Iaşi, cu sprijinul poliţiştilor din cadrul B.C.C.O. Bucureşti, B.C.C.O. Bacău, B.C.C.O. Piteşti, I.P.J. Iaşi şi I.J.P.F. Iaşi au desfăşurat percheziţii la domiciliile a 29 de persoane suspecte de săvârşirea infracţiunilor de evaziune fiscală şi spălare de bani, şi la 25 de societăţi comerciale.

În urma percheziţiilor efectuate, au fost ridicate în vederea cercetărilor 63.000 de lei, 9.850 de euro, 1.250 de dolari, 10 autoturisme de lux, 510 grame de aur, cinci pistoale cu gaze şi bile, 55 de telefoane mobile, 21 de unităţi de calculator, două hard-disk-uri, documente financiar contabile şi ştampile.

Totodată, s-au instituit măsuri asiguratorii în vederea recuperării prejudiciului asupra conturilor bancare, aparţinând atât persoanelor suspecte cât şi a societăţilor comerciale, a 15 autoturisme de lux şi a altor bunuri.

Înpotriva a şase suspecţi s-a dispus măsura reţinerii pentru 24 de ore, iar faţă de alţi 16 suspecţi s-a dispus măsura interdicţiei de a nu părăsi localitatea pe o perioadă de 30 de zile.

Cercetările sunt continuate în vederea stabilirii întregii activităţi infracţionale a suspecţilor.

Sursa: IPJ IASI

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Grupare specializată în delapidare, evaziune fiscală şi spălare de bani, destructurată

Membri unei grupări infracţionale sunt suspectaţi că, prin crearea de circuite comerciale şi financiare fictive privind metale feroase şi neferoase, s-au sustras de la plata impozitelor şi taxelor datorate bugetului de stat în cuantum de 8.000.000 de lei. Cu banii obţinuţi ilegal, suspecţii şi-au achiziţionat terenuri, imobile şi maşini de lux în valoare de aproximativ 1.000.000 de euro.

36 de percheziţii sunt efectuate în această dimineaţă, de către poliţiştii S.C.C.O. Buzău şi B.C.C.O. Ploieşti, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. - Serviciul Teritorial Ploieşti şi Biroul Teritorial Buzău, în baza autorizaţiilor de percheziţie eliberate de Tribunalul Buzău, la domiciliile, sediile sau punctele de lucru ale societăţilor comerciale aparţinând membrilor grupării, de pe raza judeţelor Buzău (18), Ilfov (7), Brăila (4), Vrancea (3) şi Bucureşti (4). La acţiune participă şi poliţişti din cadrul D.C.C.O. – I.G.P.R., S.C.C.O.Vrancea şi I.P.J. Brăila.

La sediul D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Buzău vor fi conduse pentru audieri 43 de persoane, faţă de care urmează să fie dispuse măsuri legale.

Suportul informaţional a fost asigurat de către S.R.I..

În fapt, poliţiştii Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Buzău şi procurorii D.I.I.C.O.T. - Biroul Teritorial Buzău au documentat, începând din luna ianuarie a.c., activitatea infracţională a unui grup organizat, format din 19 membri, specializat în săvârşirea infracţiunilor de delapidare cu consecinţe deosebit de grave, evaziune fiscală, spălare de bani, înşelăciuni, fals şi uz de fals.

Din investigaţiile efectuate a reieşit că membrii grupării au folosit 17 societăţi comerciale pentru a obţine beneficii financiare substanţiale, prin crearea de circuite comerciale şi financiare fictive privind metale feroase şi neferoase, avînd drept scop sustragerea de la plata impozitelor şi taxelor datorate bugetului de stat.

Astfel, prin această modalitate suspecţii au încasat importante sume de bani de la adevăraţii beneficiari, societăţi comerciale care, în baza facturilor fictive de achiziţii, emise de firmele de tip”fantomă” controlate de către membrii grupării, au micşorat profitul şi au virat în contul societăţilor ”furnizoare” peste 52.000.000 de lei, din 2011 şi până în prezent. Suma reprezintă produsul infracţiunii de spălare de bani.

Ulterior, banii erau retraşi din conturi de către suspecţi, în numele firmelor fantomă, în baza unor acte justificative false şi predate direct, în numerar liderilor grupării, care şi-au achiziţionat terenuri, imobile şi mai multe maşini de lux în valoare totală de aproximativ 1.000.000 euro, iar cu diferenţa au plătit marfa achiziţionată de pe piaţa neagră.

Prejudiciul cauzat bugetului de stat din activitatea infracţională poate fi estimat la circa 8.000.000 de lei, reprezentând impozit pe profit.

Cercetările se efectuează sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de iniţiere sau constituire a unui grup infracţional organizat prevăzută de art.7 din Legea nr.39/2003, fals în înscrisuri sub semnătură privată prev. de art.290 Cod penal cu aplic.art.41 alin.2 din Cod penal, delapidare prev. de art.215 indice 1 alin.2 Cod penal cu aplic.art.41 alin.2 Cod penal, evaziune fiscală prev. de art.9 alin.1, lit.a,b,c din Legea nr.241/2005 cu aplic.art.41 alin.2 C.p. şi spălare de bani prev. de art.23 alin.1 lit.a,b,c din Legea nr.656/2002, cu aplic.art.41 alin.2 C.p. şi art.33 lit.a C.p..

Centrul de Informare și Relaţii Publice - I.G.P.R.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Percheziţii la suspecţi de spălare de bani şi evaziune fiscală

Poliţişti specializaţi în combaterea criminalităţii organizate şi procurorii D.I.I.C.O.T. au destructurat o grupare organizată infracţională, care, prin intermediul unor societăţi fantomă a prejudiciat bugetul de stat cu peste 12 milioane lei, reprezentând impozitul pe profit şi TVA.

La data de 04.07.2012, ofiţerii B.C.C.O. Târgu Mureş şi procurorii D.I.I.C.O.T.- Serviciul Teritorial Târgu Mureş, cu sprijinul de specialitate al Serviciului de Informaţii Român, au desfăşurat 10 percheziţii domiciliare, simultane, pe raza judeţului Mureş şi în municipiul Bucureşti, punând în aplicare 6 mandate de aducere. La trei adrese din judeţul Mureş figurau şi sediile a 3 societăţi comerciale.

Persoanele faţă de care s-au executat mandatele de aducere au fost conduse la sediul D.I.I.C.O.T. -Serviciul Teritorial Târgu Mureş pentru audieri urmând ca procurorul să se pronunţe cu privire la luarea măsurilor privative de libertate.

În urma cercetărilor efectuate, s-a stabilit faptul că, din cursul anului 2011 şi până în prezent, membrii grupării au preluat 5 societăţi comerciale de tip fantomă, stabilind sediile sociale pe raza municipiului Bucureşti, în numele cărora au fost emise facturi fiscale fictive către trei societăţi comerciale în funcţiune, de pe raza judeţului Mureş.

Au fost identificaţi ca făcând parte din grupare 10 suspecţi, din judeţele Mureş, Galaţi, Cluj şi municipiul Bucureşti.

Sumele reprezentând contravaloarea facturilor fictive, identificate până în acest moment sunt în valoare de peste 30 milioane lei şi erau virate succesiv prin mai multe conturi bancare, deschise în numele societăţilor de tip fantomă, ridicate în numerar şi apoi împărţite între membrii grupării.

Prin aceste operaţiuni fictive, bugetul de stat a fost prejudiciat cu suma de peste 12 milioane lei, reprezentând impozitul pe profit şi TVA. În cauză continuă cercetările, urmând a fi dispuse verificări fiscale la societăţile comerciale în funcţiune, în vederea stabilirii cu exactitate a sumelor de bani spălate, a prejudiciului cert şi a aplicării măsurilor asigurătorii.

În urma percheziţiilor domiciliare efectuate au fost ridicate mai multe documente contabile, sisteme informatice, alte mijloace materiale care probează activitatea infracţională precum şi sumele de 605.400 lei şi 23.000 euro care au fost indisponibilizate în vederea recuperării prejudiciului.

Cercetările continuă sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de constituire de grup infracţional organizat, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 7 din Legea 39/2003, spălare de bani faptă prevăzută şi pedepsită de art. 23 lit. a din Legea 656/2002 şi evaziune fiscală faptă prevăzută şi sancţionată de art. 9 lit. b din Legea 241/2007 în formă continuată.

I.G.P.R. - Centrul de Informare şi Relaţii Publice

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

56 de percheziţii la suspecţi de infracţiuni economice

Ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul D.C.C.O. - I.G.P.R., împreună cu procurori din cadrul D.I.I.C.O.T. – Structura Centrală şi cu sprijinul informativ al S.R.I., au destructurat un grup infracţional organizat, constituit din 20 de suspecţi, cetăţeni români şi libanezi, specializat în săvârşirea infracţiunilor de evaziune fiscală, contrabandă şi spălare de bani, în domeniul operaţiunilor comerciale cu cereale.

Au fost efectuate 56 de percheziţii la sediile unor societăţi comerciale, precum şi la locuinţele suspecţilor din judeţele Călăraşi, Ilfov, Constanţa, Timişoara, Ialomiţa şi municipiul Bucureşti.

Liderii grupării au fost identificaţi ca fiind E.K., 48 de ani şi Y. L., 38 de ani, ambii având dublă cetăţenie, libaneză şi britanică.

Sub coordonarea acestora, membrii grupării au utilizat mai multe societăţi comerciale şi au obţinut beneficii financiare substanţiale, prin crearea de circuite comerciale şi financiare fictive, având drept scop eludarea plăţii impozitelor şi taxelor datorate bugetului de stat.

În perioada 2010 - 2011, suspecţii au realizat exporturi masive de cereale, prin disimularea provenienţei reale a mărfurilor. Astfel, deşi cerealele proveneau din Turcia/Liban, membrii grupării declarau în fals că acestea sunt produse în România şi le exportau către ţări extra-comunitare, în scopul de a obţine de la statul român deduceri nelegale de T.V.A.

Cei în cauză realizau operaţiuni de export a unor cantităţi mult mai mari de cereale decât cele menţionate în documentele vamale de export, în această modalitate realizându-se ascunderea sursei impozabile şi externalizarea sumelor de bani reprezentând venituri ale societăţilor exportatoare. Prejudiciul cauzat bugetului de stat prin activitatea infracţională este estimat la suma de 30.000.000 Euro.

La sediul D.I.I.C.O.T. vor fi conduse 20 de persoane în vederea audierii, urmând ca după finalizarea audierilor sa fie dispuse masurile legale.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor prevăzute de art. 270 alin.2 lit. a din Legea nr. 86/2006, art. 8, 9 alin. 1, lit. b,c din Legea nr. 241/2005 şi art. 23 alin. 1 lit. a, şi c din Legea nr. 656/2002.

I.G.P.R. - Centrul de Informare și Relații Publice

Link to comment
Share on other sites

Evaziune fiscală şi spălare de bani

La această oră, ofiţerii Serviciului de Investigare a Fraudelor – Poliţia Capitalei, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, cu sprijinul Serviciului de Investigare a Fraudelor – I.P.J. Bihor şi al Direcţiei Generale de Informaţii şi Protecţie Internă, fac cinci percheziţii în Bucureşti şi judeţele Bihor şi Ilfov.

Percheziţiile au fost dispuse ca urmare a extinderii cercetărilor asupra a douăzeci de persoane, dintre care cinci sunt arestate preventiv, într-un dosar penal ce priveşte săvârşirea infracţiunilor de evaziune fiscală şi spălare de bani.

Cei în cauză, în perioada mai – noiembrie 2010, în calitate de administratori sau împuterniciţi, prin intermediul mai multor societăţi comerciale, au recurs la o practică evazionistă des întâlnită la nivel naţional, în sensul că au înregistrat în contabilitate cheltuieli care nu au avut la bază operaţiuni reale.

Prin acest mod de operare, învinuiţii diminuau obligaţiile fiscale datorate bugetului general consolidat al statului român(tva-ul şi impozitul pe profit).

Veniturile obţinute ca urmare a săvârşirii infracţiunii de evaziune fiscală au fost introduse de către aceştia în circuite financiare succesive fictive, apte să asigure reintroducerea sumelor de bani în conturi personale sau în cele ale unor societăţi comerciale.

Prejudiciul creat bugetului consolidat al statului este de aproximativ 500.000 de euro, cercetările continuând pentru probarea întregii activităţi infracţionale.

D.G.P.M.B. - Compartimentul Comunicare Publică

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Percheziţii la suspecţi de evaziune fiscală şi spălare de bani

În această dimineaţă, poliţiştii Serviciului de Investigare a Fraudelor din cadrul I.P.J Bihor, sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor, efectuează 11 percheziţii domiciliare în judeţul Bihor, în vederea destructurării unei grupări infracţionale specializată în săvârşirea infracţiunilor de evaziune fiscală şi spălare de bani.

Membrii grupării sunt suspectaţi că, în numele unor societăţi comerciale pe care le controlau, au emis facturi fictive în valoare de peste 50 de milioane de euro, prin care atestau, în mod nereal, livrarea unor produse sau servicii către diferite societăţi beneficiare din întreaga ţară.

Astfel, acestea din urmă au dedus, ilegal, T.V.A în valoare de aproximativ 12 milioane de euro.

I.G.P.R. - Centrul de Informare și Relaţii Publice

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Percheziţii la suspecţi de comercializare ilegală de carne

În această dimineaţă, se desfăşoară două percheziţii domiciliare în judeţul Vrancea, precum şi verificări la un abator.

Percheziţiile sunt efectuate de poliţişti din cadrul Direcţiei de Investigare a Fraudelor – I.G.P.R. și ai Serviciului de Investigare a Fraudelor – I.P.J. Vrancea, iar la verificările de la abator participă şi lucrători de la Garda Financiară.

Cercetările vizează activitatea infracțională a mai multor persoane care au înființat societăți comerciale de tip fantomă, prin intermediul cărora achiziționau și comercializau ilegal carne de vită și de porc.

Din cercetările efectuate până în prezent a rezultat faptul că, prin intermediul societăților în cauză, în cursul anului 2012, au fost comercializate ilegal produse din carne, în acest fel cauzându-se bugetului consolidat al statului un prejudiciu de aproximativ 500.000 de lei.

La finalizarea acţiunii, vom reveni cu mai multe detalii.

IGPR - Centrul de Informare și Relații Publice

Link to comment
Share on other sites

Percheziţii la suspecţi de comercializare ilegală de carne

În urma percheziţiilor efectuate la data de 31 octombrie a.c., poliţiştii au ridicat mai multe documente contabile pentru continuarea cercetărilor. Din anchetă a rezultat faptul că pentru desfăşurarea activităţilor ilicite suspecţii foloseau 11 firme fantomă.

În urma percheziţiillor efectuate de poliţişti din cadrul Direcţiei de Investigare a Fraudelor – I.G.P.R. şi ai Serviciului de Investigare a Fraudelor – I.P.J. Vrancea au fost descoperite mai multe acte contabile care au fost ridicate pentru continuarea cercetărilor.

De asemenea, s-a stabilit faptul ca cele două persoane la care au fost efectuate percheziţiile au infiinţat 11 societăţi comerciale, în Bacău, Buzău, prin intermediul cărora comercializau carnea încasând contravaloare T.V.A..

Iniţial carnea era achiziţionată de suspecţi în calitate de persoană fizică, iar ulterior era revândută prin intermediul societăţilor respective.

Reamintim faptul că, ancheta vizează activitatea infracțională a unor persoane care au înființat societăți comerciale de tip fantomă, prin intermediul cărora achiziționau și comercializau ilegal carne de vită și de porc.

Din cercetările efectuate până în prezent a rezultat faptul că, prin intermediul societăților în cauză, în cursul anului 2012, au fost comercializate ilegal produse din carne, în acest fel cauzându-se bugetului consolidat al statului un prejudiciu de aproximativ 500.000 de lei.

Totodată, poliţiştii, împreună cu lucrători de la Garda Financiară, efectuază verificări la un abator.

Poliţiştii Direcţiei de Investigare a Fraudelor – I.G.P.R. şi ai Serviciului de Investigare a Fraudelor – I.P.J. Vrancea continuă cercetarile în cauză.

I.G.P.R. - Centrul de Informare și Relaţii Publice

Link to comment
Share on other sites

Suspecţi de înşelăciune, reţinuţi

Poliţişti din cadrul I.P.J. Alba, în colaborare cu cei din cadrul I.P.J. Sibiu şi Constanţa, au efectuat, în această dimineaţă, patru percheziţii în judeţele Sibiu şi Constanţa, la locuinţele şi sediile unor societăţi comerciale aparţinând unor suspecţi de înşelăciune. / Au fost ridicate, în vederea continuării cercetărilor, mai multe cărţi de identitate suspectate a fi falsificate, ştampile cu impresiunile unor societăţi comerciale, file de CEC şi bilete la ordin necompletate aparţinând unor firme, precum şi alte înscrisuri.

În urma acţiunii din această dimineaţă, desfăşurată de poliţişti din cadrul I.P.J. Alba, în colaborare cu cei din cadrul I.P.J. Sibiu şi Constanţa, două persoane au fost reţinute.

La data de 8 octombrie a.c., ofiţerii de investigare a fraudelor din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Alba, au început urmărirea penală faţă de Liliana L., de 42 de ani, Gheorghe F., de 39 de ani, ambii din judeţul Constanţa şi Iosif C.N., de 38 de ani, din judeţul Argeş, sub aspectul comiterii infracţiunilor de înşelăciune, fals în înscrisuri sub semnătură privată, fals material în înscrisuri oficiale şi uz de fals.

În fapt, în sarcina celor trei suspecţi s-a reţinut faptul că în cursul anului 2012, au reuşit inducerea în eroare a mai multor persoane, de pe raza judeţelor Sibiu, Vâlcea, Braşov, Prahova, Argeş, Constantă, Călăraşi, Olt, Teleorman şi Neamţ, de la care au ridicat mărfuri pentru plata cărora au folosit ordine de plată falsificate.

Prejudiciul estimat până în acest moment este de 100.000 de lei, fiind prejudiciate aproximativ 15 persoane juridice.

În urma percheziţiilor efectuate de poliţişti, au fost găsite şi ridicate, în vederea continuării cercetărilor, mai multe cărţi de identitate suspectate a fi falsificate, ştampile cu impresiunile unor societăţi comerciale, file de CEC şi bilete la ordin necompletate aparţinând unor firme, ordine de plata emise de către societăţi comerciale purtând ştampilele de acceptare la plată a unor unităţi bancare, şi aparatură electronică.

În urma probatoriului administrat în cauză, doi dintre suspecţi, Liliana L. şi Gheorghe F., au fost reţinuţi pe bază de ordonanţă, pentru săvârşirea infracţiunilor de înselaciune, fals în înscrisuri sub semnatură privată, fals material în înscrisuri oficiale şi uz de fals. Tot astăzi, cei doi suspecţi urmează să fie prezentaţi procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Judecatoria Alba cu propunere de punere în mişcare a acţiunii penale şi sesizarea instanţei de judecată în vederea arestării preventive.

Centrul de Informare și Relaţii Publice - I.G.P.R.

Link to comment
Share on other sites

Percheziţii la suspecţi de infracţiuni economice

Astăzi, au loc 10 percheziţii în Bucureşti, Olt şi Ilfov la mai multe persoane suspectate de achiziţii intracomunitare ilegale de zahăr şi alte mărfuri. Prejudiciul total cauzat prin eludarea plăţii taxelor şi impozitelor depăşeste 8.000.000 de euro.

Poliţiştii B.C.C.O. Craiova şi procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Craiova, cu sprijinul S.C.C.O. Mehedinţi, S.C.C.O. Olt, I.P.J. Dolj şi I.P.J. Olt, cu suportul tehnic şi informativ al S.R.I. şi D.G.I.P.I., au destructurat un grup infracţional organizat, constituit din 21 de persoane, specializat în săvârşirea infracţiunii de evaziune fiscală.

Astăzi, au fost efectuate 10 percheziţii domiciliare pe raza municipiului Bucureşti şi a judeţelor Olt şi Ilfov, la locuintele suspecţilor, precum şi la sediile unor societati comerciale administrate de aceştia.

Membrii gruparii au obţinut beneficii financiare substantiale, utilizand 24 de societăţi comerciale, pentru derularea de activităţi de comert ilegale cu zahar sau alte marfuri.

descinderi+Craiova+BCCO.jpg

Astfel, suspecţii au infiintat, în Bulgaria şi Ungaria, societăţi comerciale în numele cărora erau efectuate achiziţii intracomunitare de mărfuri din România, scutite de plata TVA.

În realitate, prin utilizarea de documente false, mărfurile erau comercializate pe teritoriul României, fără plata taxelor şi impozitelor aferente, prin intermediul altor societăţi comerciale, controlate de membrii gruparii.

Prin intermediul uneia dintre societati, a fost creat bugetului de stat un prejudiciu de peste 6.300.000 lei, prin înregistrarea fictivă a aproximativ 10.000 de tone de zahăr, ca fiind livrare intracomunitară.

Prejudiciul total cauzat prin eludarea plăţii taxelor şi impozitelor aferente bugetului de stat depăşeste 8.000.000 de euro.

La sediul D.I.I.C.O.T. - Serviciul Teritorial Craiova vor fi conduse 21 de persoane în vederea audierii, urmând ca după finalizarea audierilor să fie dispuse măsurile legale în cauză.

Suportul tehnic şi informativ a fost asigurat de S.R.I. şi D.G.I.P.I.

I.G.P.R. - Centrul de Informare și Relații Publice

Link to comment
Share on other sites

Percheziţii la suspecţi de evaziune fiscală şi fraude intracomunitare cu materiale de construcţii

În această dimineaţă, poliţiştii din cadrul Directiei de Investigare a Fraudelor – I.G.P.R., cu sprijinul de specialitate al poliţiştilor Direcţiei de Operaţiuni Speciale şi luptătorilor S.I.A.S., efectuează şase percheziţii pentru destructurarea unui grup infracţional organizat.

Acţiunile au loc la domiciliile a cinci persoane suspectate de activităţi economice ilicite, precum şi la sediile unor firme din Bucureşti şi judeţul Ilfov, folosite în activitatea infracţională.

Cei în cauză sunt suspectaţi de comiterea de fapte de evaziune fiscală şi fraude intracomunitare cu materiale de construcţii prin crearea de circuite comerciale şi financiare fictive.

Prejudiciul creat depăşeşte 4.500.000 de lei.

Sursa: IGPR

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Percheziţii la suspecţii de evaziune fiscală şi spălare de bani

22 de percheziţii se desfăşoară în Mehedinţi şi Timiş la administratorii unor societăţi comerciale suspectaţi de evaziune fiscală şi spălare de bani. /Prejudicial este de aproximativ 2.000.000 de euro.

În această dimineaţă, poliţiştii Serviciului de Investigare a Fraudelor din cadrul I.P.J. Mehedinţi,cu sprijinul poliţiştilor din cadrul I.P.J. Timiş şi al luptătorilor Serviciului de Acţiuni Speciale Timiş, efectuează 22 de percheziţii pentru destructurarea unei reţele infracţionale specializate în infracţiuni economice.

Percheziţiiile au loc la domiciliile a 15 administratori de societăţi comerciale şi la sediile a 13 firme din judeţele Mehedinţi şi Timiş, societăţi folosite în activitatea infracţională.

Din cercetări s-a stabilit că în perioada 2008-2012, în calitate de reprezentanţi ai societăţilor comerciale în relaţia cu partenerii şi luând decizii cu privire la angajări şi plăţi, au dispus înregistrări de tranzacţii comerciale fictive de peste 5.000.000 de euro, sustrăgându-se de la plata impozitului pe profit şi al T.V.A..

Prejudicial creat bugetului consolidat al statului este de aproximativ 2.000.000 de euro.

Suspecţii vor fi conduşi la audieri unde fiind cercetaţi pentru evaziune fiscală şi spălare de bani.

IGPR - Centrul de Informare și Relații Publice

Link to comment
Share on other sites

Percheziţii la administratori de firme

Poliţiştii din Prahova desfăşoară, în această dimineaţă, trei percheziţii în judeţele Dâmboviţa şi Prahova, la mai multe persoane suspectate că au emis file cec fără acoperire, creând un prejudiciu de peste 180.000 de lei.

Percheziţiile sunt efectuate împreună cu poliţiştii Direcţiei de Investigare a Fraudelor din cadrul I.G.P.R., sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Ploieşti. Activităţile beneficiază de suportul Serviciului de Operaţiuni Speciale Prahova şi Serviciului de Acţiuni Speciale Prahova.

Sunt vizate cinci persoane suspectate că au emis, în numele unei societăţi comerciale pe care o administrează, mai multe file cec fără acoperire bancară, prejudiciind astfel 11 agenţi economici de la care au achiziţionat diferite produse de larg consum.

Prejudiciul produs până în prezent este de peste 180.000 de lei, faptele de comiterea căror sunt suspectaţi fiind săvârşite începând cu luna noiembrie 2012.

Totodată, membrii grupului infracţional sunt suspectaţi că au achiziţionat autoturisme în sistem leasing, fără a mai achita ratele aferentele.

În urma percheziţiilor efectuate au fost recuperate o parte din bunurile achiziţionate fraudulos. Totodată, în vederea recuperării prejudiciului au fost indisponibilizate autoturisme şi alte bunuri aparţinând suspecţilor.

La sediul I.P.J. Prahova au fost conduse pentru cercetări cinci persoane, faţă de unele dintre acestea urmând a fi luate măsuri preventive.

I.G.P.R. -Centrul de Informare și Relații Publice

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Percheziţii in judeţul Iaşi, la suspecţi de evaziune fiscală şi spălare de bani

În această dimineaţă, în localităţile Paşcani, Hârlău şi Iaşi, poliţiştii din cadrul I.P.J. Iaşi au efectuat 20 de percheziţii domiciliare. / 11 persoane suspectate de evaziune fiscală şi spălare de bani au fost conduse la poliţie, pentru audieri.

Percheziţiile au fost efectuate de poliţiştii Serviciului de Investigare a Fraudelor din cadrul I.P.J. Iaşi, cu sprijinul celor de la Serviciul de Ordine Publică şi al luptătorilor S.A.S..

În fapt, în perioada 2010 – 2011, mai multe persoane din localităţile Iaşi, Paşcani şi Hârlău, sunt suspectate că au înregistrat în actele contabile cheltuieli care au avut la bază achiziţii fictive, iar plata acestora a fost efectuată, fraudulos, prin numerar, sau prin viramente bancare, prejudiciul creat fiind de aproximativ 3.800.000 de lei.

În urma percheziţiilor efectuate, au fost ridicaţi 170.000 de lei, în numerar şi s-a pus sechestru asigurator pe trei imobile din municipiul Paşcani şi un tir ce aparţinea unuia dintre suspecţi.

De asemenea, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor, documente contabile, cinci dispozitive tocken folosite de suspecţi pentru tranzacţii electronice bancare frauduloase şi patru unităţi de calculator.

11 persoane suspectate de evaziune fiscală şi spălare de bani au fost conduse la poliţie, pentru audieri.

Cercetările continuă pentru stabilirea întregii activităţi infracţionale a suspecţilor.

Sursa: IPJ IASI

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Evaziune fiscală şi spălare de bani de aproximativ 3 milioane de lei

16 percheziţii desfăşurate în Mehedinţi, Hunedoara, Gorj şi Timiş la administratorii unor societăţi comerciale suspectaţi de evaziune fiscală şi spălare de bani. Prejudiciul este de aproximativ 3.000.000 de lei.

Joi, 21 februarie a.c., poliţiştii Serviciului de Investigare a Fraudelor, în colaborare cu poliţişti din judeţele Hunedoara, Gorj şi Timiş, cu sprijinul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale şi S.A.S. Mehedinţi, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Mehedinţi au efectuat 16 percheziţii la domiciliul unor administratori de societăţi comerciale, precum şi la sediile acestora.

Descinderiile au avut loc în municipiile Dr.Tr.Severin şi Orşova, în localitatea Strehaia precum şi în judeţele menţionate, scopul fiind acela de identificare a documentelor contabile, a tuturor persoanelor implicate, prinderea acestora, stabilirea întregii activităţi infracţionale şi tragerea la răspundere a suspecţilor.

Din cercetările efectuate până în prezent a reieşit faptul că persoanele în cauză, în perioada 2011-2012, în calitate de reprezentanţi ai societăţilor comerciale, au dispus înregistrări de tranzacţii comerciale fictive de peste 8.000.000 lei, sustrăgându-se de la plata TVA-ului şi impozitului pe profitul aferent respectivelor tranzacţii comerciale, prejudiciind astfel bugetul de stat cu suma de aproximativ 3.000.000 lei.

Pentru recuperarea prejudiciului, poliţiştii urmează să întreprindă măsuri de identificare a bunurilor mobile şi imobile în vederea aplicării sechestrului asigurator asupra bunurilor găsite.

Mai mulţi suspecţi au fost conduşi la sediul inspectoratului în vederea continuării cercetărilor faţă de aceştia fiind începută urmărirea penală sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de evaziune fiscală şi spălare de bani.

I.G.P.R. - Centrul de Informare și Relații Publice

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Percheziţii la suspecţi de infracţiuni economice

În această dimineaţă, au loc 14 percheziţii în judeţul Giurgiu şi municipiul Bucureşti la locuinţele şi punctele de lucru ale mai multor persoane suspectate că au creat un prejudiciu de aproximativ 2.000.000 de euro, prin evaziune fiscală şi spălare de bani.

Poliţiştii Serviciului de Investigare a Fraudelor Dâmboviţa și procurorii D.I.I.C.O.T. ¬- Biroul Teritorial Dâmboviţa, cu sprijinul mai multor echipe S.I.A.S – I.G.P.R, efectuează 14 percheziţii în judeţul Giurgiu-12 şi municipiul Bucureşti-2, pentru probarea activităţii infracţionale a multor persoane suspectate de infracţiuni economice.

La acţiune participă şi poliţişti din cadrul I.P.J Giurgiu şi D.G.P.M.B, iar activităţile se desfăşoară cu suportul de specialitate al D.I.P.I..

Percheziţiile se desfăşoară la locuinţele şi punctele de lucru deținute de nouă persoane suspectate de evaziune fiscală și spălare de bani în domeniul achiziţiei şi valorificării materialelor reciclabile feroase şi neferoase.

Prin activitatea infracţională desfăşurată a fost creat un prejudiciu de aproximativ 2.000.000 de euro bugetului consolidat al statului.

I.G.P.R. - Centrul de Informare şi Relaţii Publice

Link to comment
Share on other sites

Percheziții la suspecți de fraude în domeniul achizițiilor publice

Polițiștii Direcției de Investigare a Fraudelor din cadrul I.G.P.R. efectuează șapte percheziţii domiciliare în Bucureşti şi Ilfov pentru destructurarea unui grup infracţional constituit din șapte persoane, specializat în infracţiuni în domeniul achizițiilor publice.

Membrii grupării sunt suspectați că au realizat beneficii financiare din obţinerea unor contracte de achiziţie publică de la o unitate spitalicească din Bucureşti, pentru executarea unor lucrări de reparaţii şi construcţii.

Lucrările respective au fost supraevaluate, iar apoi au fost urmate de înregistrarea unor cheltuieli fictive şi de cesionarea societăţilor prestatoare către terți în vederea împiedicării verificărilor fiscale.

Prejudiciul cauzat prin activitatea infracţională este estimat la 3.800.000 lei în dauna instituţiei sanitare şi la 1.400.000 lei în dauna bugetului de stat.

La sediul Inspectoratului General al Poliției Române vor fi conduse în vederea audierii 15 persoane, urmând ca la finalizare să fie dispuse măsuri legale.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de abuz în serviciu contra intereselor publice şi evaziune fiscală prin evidențierea, în actele contabile sau în alte documente legale, a cheltuielilor care nu au la bază operațiuni reale ori evidențierea altor operațiuni fictive.

I.G.P.R. - Centrul de Informare și Relații Publice

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Peste opt tone de nuci, confiscate de poliţişti

Un bărbat din comuna Caşin, judeţul Bacău, este cercetat pentru evaziune fiscală şi muncă la negru, după ce poliţiştii au identificat la locuinţa sa 22 de persoane care munceau fără documente legale la prelucrarea nucilor, în scopul comercializării.

Aproximativ două tone de miez de nucă şi peste şase tone de nuci au fost identificate şi ridicate în vederea confiscării.

Poliţiştii de investigarea fraudelor din Bacău, împreună cu poliţişti din cadrul Serviciului pentru Acţiuni Speciale, comisari ai Gărzii Financiare Bacău şi inspectori ITM Bacău au desfăşurat, la data de 3 aprilie a.c., o acţiune pe linia combaterii evaziunii fiscale.

Astfel, în baza autorizaţiei emise de Judecătoria Oneşti, poliţiştii au efectuat o percheziţie la domiciliul unui bărbat din comuna Caşin, judeţul Bacău.

Poliţiştii au identificat şi ridicat în vederea confiscării 1.960 de kg de miez de nucă şi 6.230 de kg de nuci, în valoare totală de 101.100 de lei, precum şi 4.020 de lei, provenită din comercializarea ilegală a miezului de nucă.

Totodată, au fost identificate 22 de persoane care lucrau fără documente legale la prelucrarea nucilor.

În cauză, s-a întocmit dosar penal în care se efectuează cercetări faţă de bărbat, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de evaziune fiscală şi muncă la negru.

Sursa: IPJ BACAU

Link to comment
Share on other sites

Percheziţii la suspecţi de spălare de bani

În această dimineaţă, au loc 23 de percheziţii, în şapte judeţe din ţară, la locuinţele mai multor persoane suspectate de spălare de bani proveniţi din evaziune fiscală.

La data de 4 aprilie a.c., poliţiştii B.C.C.O. Târgu Mureş şi procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Târgu Mureş efectuează simultan 23 de percheziţii domiciliare şi pun în executare 17 mandate de aducere emise pe numele mai multor persoane suspectate că fac parte dintr-o grupare infracţională specializată în spălarea banilor proveniţi din evaziune fiscală.

Activităţile au loc pe raza localităţilor Târgu-Mureş (9), Reghin (2), Iernut (1), Braşov (2), Cluj Napoca (1), Oradea (2), Iaşi (2), Vaslui (1) şi Bacău (3).

Activitatea investigativă în cauză a început la data de 19 iunie 2012, când poliţişti B.C.C.O. Târgu Mureş s-au sesizat cu privire la activitatea infracţională a grupului organizat.

În fapt, începând cu 19 octombrie 2010 şi până în prezent, în contul bancar al unei instituţii de cult au fost efectuate mai multe viramente bancare, cu titlul ,,sponsorizare”, în sumă totală de 914.000 lei. Banii proveneau din contul bancar al unei societăţi comerciale din Braşov şi erau viraţi mai departe în contul mai multor persoane fizice, identificate ca fiind angajaţi ai societăţii comerciale în cauză. Suma totală virată în conturile angajaţilor fiind de 781.895 lei.

Astfel, în urma cercetărilor efectuate până în acest moment, s-a stabilit că respectivul cont bancar a fost folosit, în perioada de referinţă, doar pentru încasarea sumelor primite din contul societăţii comerciale cu titlul ,,sponsorizare” şi distribuirea acestor sume către diferite persoane fizice.

Au fost identificaţi 17 angajaţi ai societăţii în cauză care au încasat în conturile bancare personale, cu titlul ,,achiziţie tablă”, ,,cherestea”, ,,cv. tablă”, ,,cv. răsaduri”, ,,cv. ceară”, ,,cv. muguri de pin”, ,,răşină”, ,,lemn iconostas” diferite sume de bani, direct din contul bancar al instituţiei de cult.

Ca urmare, prin activităţile infracţionale desfăşurate de membrii grupului infracţional, bugetul consolidat al statului a fost prejudiciat, fiind înregistrate cheltuieli ireale în contabilitate în sumă de 914.000 lei, prejudiciul fiscal fiind de 292.480 lei, impozit pe profit şi impozit pe dividende.

Din analiza documentelor de la dosar, a rezultat faptul că transferurile succesive de bani, efectuate prin conturile societăţii comerciale, al instituţiei de cult, respectiv ale celor 17 angajaţi ai societăţii, au avut ca scop spălarea sumelor de bani rezultate din săvârşirea infracţiunii de evaziune fiscală, respectiv a sumei de 914.000 lei (viramente iniţiate din patrimoniul societăţii comerciale).

În final, suma de 781.895 lei a fost ridicată în numerar de cei 17 angajaţi din conturile personale deţinute şi s-a întors în posesia iniţiatorilor procesului de spălare a banilor, în urma activităţii infracţionale desfăşurate de membrii grupului.

I.G.P.R. - Centrul de Informare Şi Relaţii Publice

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Suplimente alimentare şi produse naturiste, indisponibilizate

 

Peste 24.000 de litri şi 40 de tone de substanţe folosite pentru obţinerea de produse naturiste şi suplimente alimentare, deţinute de o societate din Ploieşti fără documente legale, au fost ridicate de poliţişti în urma a trei percheziţii. De asemenea, din cauza condiţiilor igienico-sanitare necorespunzătoare în care se desfăşura activitatea de producţie, a fost dispusă măsura închiderii temporare a secţiei de producţie pentru 6 luni.

Poliţiştii Serviciului de Investigare a Fraudelor Prahova au efectuat, la sfârşitul săptămânii trecute, trei percheziţii, în Ploieşti, la imobile unde se produceau şi comercializau medicamente homeopate şi suplimente alimentare, în spaţii improvizate şi în condiţii necorespunzătoare.

 

Activităţile au fost desfăşurate împreună cu specialişti din cadrul C.J.P.C. Prahova şi Gărzii Financiare Prahova, cu sprijinul luptătorilor S.A.S. şi au vizat o locuinţă, o secţie de producţie şi un magazin de desfacere.

 

În urma activităţilor desfăşurate, au fost găsiţi 24.400 de litri de produse semifabricate, aflate în diferite stadii ale procesului tehnologic, aproximativ o tonă de produse finite (suplimente alimentare şi produse naturiste) şi circa 40.000 de kilograme de materii prime folosite în procesul de producţie, pentru care nu au putut fi prezentate documente de provenienţă, evidenţă primară şi nici de fabricaţie.

 

Pentru neregulile constatate, a fost dispusă indisponibilizarea tuturor materialelor şi produselor găsite, până la finalizarea cercetărilor şi au fost prelevate eşantioane de probe pentru efectuarea analizelor de laborator.

 

Totodată, din cauza condiţiilor igienico-sanitare necorespunzătoare în care se desfăşura activitatea de producţie, a fost dispusă măsura închiderii temporare a secţiei de producţie pentru o perioadă de 6 luni, fiind de asemenea aplicate două sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 80.000 de lei.

 

Reprezentanţii societăţii comerciale sunt cercetaţi pentru evaziune fiscală, înşelăciune şi falsificare de alimente sau alte produse.

 

I.G.P.R. - CENTRUL DE INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.