Jump to content
POLITISTI.ro

Ţigări de contrabandă depistate de poliţişti


NewsBot

Recommended Posts

Captură record de ţigări de contrabandă în Maramureş

Poliţiştii de frontieră maramureşeni au surprins şi reţinut în flagrant cinci persoane care se deplasau de la linia de frontieră către interior. Aceştia transportau cu ajutorul a 17 cai, la o altitudine de peste 1.700m, 148 de colete ambalate în folie de culoare neagră ce conţineau ţigări de contrabandă. Întreaga cantitate de ţigări a fost ridicată în vederea confiscării iar cei cinci maramureşeni s-au ales cu dosare penale.

Detalii: Flux de stiri MAI

Link to comment
 • 4 weeks later...

Arad/Contrabandişti de ţigări, reţinuţi

 

Mai multe persoane suspectate că făceau parte dintr-o grupare infracţională specializată în contrabanda cu ţigări au fost depistate la Arad.

 

Poliţiştii Serviciului de Combatere a Criminalităţi Organizate Arad şi procurorul de caz au depistat şi destructurat o reţea specializată în contrabanda cu ţigări.

În urma cercetărilor şi activităţilor întreprinse de poliţişti pentru probarea infracţiunilor a rezultat faptul că gruparea infracţională acţiona în zona oraşului Chişineu-Criş, iar membri ei sunt suspecţi şi în cazul mai multor infracţiuni de ultraj, tâlhărie şi înşelăciuni, ce au avut loc în perioada noiembrie 2009 – decembrie 2011.

Din cercetările efectuate au rezultat indicii că suspecţii aprovizionau cu ţigări de contrabandă persoane de pe raza oraşului Chişineu-Criş, produsele fiind ulterior vândute fără plata accizelor vamale. S-a stabilit, de asemenea, că ţigările proveneau din Ucraina, fiind introduse în ţară din Ungaria.

În urma percheziţiilor domiciliare efectuate în data de 13 decembrie a.c., poliţiştii au condus pentru audieri, la Parchetul de pe lângă Judecătoria Chişineu-Criş, 15 persoane suspectate de apartenenţă la gruparea infracţională.

În urma audierii, procurorul de caz de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Chişineu-Criş a decis reţinerea a 12 persoane.

În cursul zilei de astăzi, cele 12 persoane reţinute vor fi prezentate instanţei de judecată cu propunere de arestare preventivă pentru asociere în vederea comiterii de infracţiuni, tâlhărie, ultraj, contrabandă, înşelăciune şi deţinere în afara antrepozitului fiscal de produse accizabile supuse marcării.

 

I.G.P.R. - Centrul de Informare şi Relaţii Publice

Link to comment

Un bucureştean a fost prins cu 500.000 de ţigări de contrabandă într-o autoutilitară.

C. Doru, în vârstă de 58 de ani, a fost prins în flagrant de Poliţia Capitalei în timp ce făcea contrabandă cu ţigări.

Pachetele de ţigări cu timbru de marcaj de Ucraina, au fost găsite asupra contrabandistului, care le transporta cu o autoutilitară a unei societăţi comerciale.

Autorul a prejudiciat statul cu 240.000 de lei, reprezentând accize şi TVA dar banii vor fi recuperaţi prin confiscarea autoturismului. C.Doru a fost reţinut si este cercetat pentru contrabandă şi deţinere în afara antrepozitului fiscal a unei cantităţi mai mari de 10.000 de ţigarete. ;

www.adevarul.ro

Link to comment
 • 5 weeks later...

Captură record de ţigări de contrabandă la Negreşti Oaş

Poliţiştii de frontieră au descoperit şi confiscat 148.500 pachete cu ţigări de provenienţă ucraineană, în valoare de aproximativ 645.000 lei, pe care mai multe persoane intentionau sa le introduca ilegal in Romania, din Ucraina.

Detalii: Flux de stiri MAI

Link to comment
 • 1 month later...

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului P.F. Valea Vişeului au descoperit şi confiscat aproximativ 2.000 pachete cu ţigări de provenienţă ucraineană pe care două persoane au încercat să le introducă ilegal în ţară.

În data de 08 martie a.c., la nivelul Sectorului P.F. Valea Vişeului, Inspectoratul Teritorial al Poliţiei de Frontieră Sighetu Marmaţiei s-a declanşat o acţiune pe linia combaterii contrabandei cu ţigări în zona de responsabilitate.

Astfel, în jurul orei 21.00, o patrulă a poliţiei de frontieră a observat două persoane care transportau de la linia de frontieră către interior mai multe colete voluminoase.

Poliţiştii de frontieră au procedat la urmărirea şi somarea prin voce a suspecţilor, moment în care aceştia au abandonat coletele încercând să fugă.

În urma acţiunii a fost reţinut un bărbat A.B., cealaltă persoană retrăgându-se pe teritoriul ucrainean, iar ulterior a fost reţinută de către autorităţile de frontieră ale statului vecin şi identificată în persoana numitului I. P.

În urma cercetării terenului au fost descoperite patru colete învelite în folie de culoare neagră ce conţineau 1.980 pachete cu ţigări de provenienţă ucraineană în valoare de peste 17.000 lei.

Cei doi bărbaţi, cu domiciliul în localitatea Valea Vişeului, sunt cercetaţi de către poliţiştii de frontieră sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă şi trecere ilegală a frontierei de stat.

Întreaga cantitate de ţigări a fost ridicată în vederea confiscării.

Ţigări de contrabandă depistate pe comunicaţii

Poliţiştii de frontieră din cadrul S.P.F. Brodina – I.T.P.F. Sighetu Marmaţiei au depistat în trafic un cetăţean român care transporta cu un autoturism 4.500 pachete cu ţigări provenite din contrabandă, în valoare de peste 40.000 lei, care urmau să fie comercializate pe piaţa neagră din judeţul Suceava.

În ziua de 08.03.2012, poliţiştii de frontieră din cadrul S.P.F. Brodina au efectuat semnalul regulamentar pentru a opri la control pe D.J. 209 G, un autoturism marca „ Audi A8” suspect că transporta ţigări de contrabandă.

Conducătorul auto a ignorat semnalele poliţiştilor de frontieră demarând în trombă spre localitatea Vicovu de Sus.

În acel moment lucrătorii noştri au trecut la urmărirea suspectului folosind semnalele acustice şi luminoase, iar după aproximativ 2 km s-a reuşit blocarea maşinii şi imobilizarea şoferului identificat ca fiind P. Petru, în vârstă de 22 de ani, domiciliat în comuna Brodina.

La controlul efectuat asupra maşinii au fost descoperite 9 colete ce conţineau 4.500 pachete cu ţigări de provenienţă R. Moldova.

În continuarea cercetărilor s-a constatat că la activitatea de contrabandă a participat şi T. Adrian, în vârstă de 28 de ani, domiciliat în aceeaşi localitate.

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări pentru săvârşirea infracţiunii de contrabandă.

Pe numele lui P. Petru, a fost emisă ordonanţă de reţinere pe 24 de ore şi urmează a fi prezentat instanţei de judecată cu propunere de arestare preventivă.

Întreaga cantitate de ţigări, în valoare de peste 40.000 lei, a fost ridicată în vederea confiscării, iar autoturismul marca „Audi A8”, în valoare de 12.000 lei, a fost indisponibilizat la sediul S.P.F. Brodina în vederea continuării cercetărilor.

Direcţia Informare şi Relaţii Publice - Ministerul Administraţiei şi Internelor

Link to comment

Ţigări de contrabandă la frontiera româno - ucraineană

Poliţiştii de frontieră maramureşeni au surprins şi reţinut în flagrant un cetăţean ucrainean, îmbrăcat în costum de neopren (scafandru), care a încercat să introducă ilegal în România prin apa râului Tisa 6.000 pachete cu ţigări.

Astfel, în seara zilei 16 martie a.c., în jurul orei 22.00, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului P.F. Sighetu Marmaţiei au prins în flagrant un cetăţean ucrainean care transporta, de la linia de frontieră spre interiorul ţării, mai multe colete ce conţineau ţigări provenite din contrabandă.

Totodată, la cercetarea terenului au fost descoperite 8 colete ambalate în folie de culoare neagră ce conţineau 6.000 pachete ţigări marca Viceroy, de provenienţă ucraineană, în valoare de peste 52.000 lei.

Cetăţeanul ucrainean, în vârstă de 23 ani, identificat ulterior ca fiind Vasely D. din localitatea Kobeletka Polena, Ucraina era echipat cu un costum de neopren (scafandru) pentru a trece mai uşor prin apa rece a râului Tisa.

Poliţiştii de frontieră i-au întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunilor de contrabandă şi trecere ilegală a frontierei de stat.

Întreaga cantitate de ţigări a fost ridicată în vederea confiscării.

Cercetările continuă împreună cu autorităţile de frontieră ucrainene pentru probarea întregii activităţi infracţionale, depistarea şi reţinerea tuturor persoanelor implicate.

Link to comment
 • 2 weeks later...

Peste 10.000.000 de ţigarete, de diferite mărci, susceptibile a fi contrafăcute, au fost descoperite de poliţiştii Serviciului de Poliţie Transporturi Maritime, în colaborare cu inspectori din cadrul Biroului Vamal Constanţa Sud Agigea, într-un depozit din Portul Constanţa Sud Agigea.

La data de 28 martie a.c., poliţiştii Serviciului de Poliţie Transporturi Maritime, în colaborare cu inspectori din cadrul Biroului Vamal Constanţa Sud Agigea, au efectuat o inventariere a bunurilor aflate sub supraveghere vamală într-un depozit aparţinand unei societăţi comerciale din Bucureşti, amplasat în incinta Portului Constanţa Sud Agigea.

Cu ocazia controlului efectuat s-a constatat că în depozit se aflau 1.094 baxuri cu ţigarete conţinând 10.940.000 de ţigarete, de diferite mărci, ce prezentau suspiciuni a aduce atingere drepturilor de proprietate intelectuală.

Ţigaretele, cu o valoare estimată de piaţă de aproximativ 1.000.000 de euro, au fost reţinute de către organele vamale în vederea continuării cercetărilor.

În cauză, s-a întocmit dosar penal, efectuându-se cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de punere în circulaţie, fără drept, a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare şi care prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 90 alin. 1, lit b din Legea nr. 84/1998 rep.

I.G.P.R. - Centrul de Informare și Relaţii Publice

Link to comment

Bicicletă „tunată” pentru trafic cu ţigări

Poliţiştii de frontieră din Maramureş au reţinut pe malul râului Tisa două persoane care urmau să desfăşoare o activitate de contrabandă cu ţigări.

Asupra lor au fost descoperite un aparat de vedere pe timp de noapte foarte performant şi o bicicletă special modificată pentru transportul ţigărilor.

În data de 28 martie a.c., în jurul orei 04.20, o patrulă a poliţiei de frontieră din cadrul Sectorului P.F. Sighet a observat, în apropierea frontierei de stat, pe teritoriul ucrainean, o maşină din care au coborât mai multe persoane care au descărcat colete voluminoase.

La scurt timp, pe malul românesc al râului Tisa şi-au făcut apariţia două persoane, timp în care cetăţenii ucraineni au părăsit zona.

Lucrătorii noştri au procedat la somarea şi reţinerea persoanelor aflate pe teritoriul românesc, ocazie cu care s-a stabilit că aceştia sunt doi bărbaţi domiciliaţi în localitatea Sighetu Marmaţiei, cu vârste cuprinse între 25 şi 29 ani.

Aceştia au declarat că urmau să preia mai multe baxuri cu ţigări dar datorită debitului mare de apă, cetăţenii ucraineni au refuzat să introducă ilegal ţigările în România.

La controlul efectuat asupra persoanelor a fost descoperit un aparat de vedere pe timp de noapte care era folosit de cei doi pentru a supraveghea zona. De asemenea la faţa locului a fost găsită şi o bicicletă care era modificată special pentru transportul ţigărilor.

Cei doi maramureşeni sunt cercetaţi acum de poliţiştii de frontieră pentru săvârşirea infracţiunii de complicitate la tentativă de contrabandă.

Cercetările sunt continuate pentru documentarea întregii activităţi infracţionale şi a identificării tuturor persoanelor implicate.

I.G.P.F. - Biroul de Informare şi Relaţii Publice

Link to comment

Patru microbuze cu ţigări depistate în P.T.F. Siret

Poliţiştii de frontieră şi lucrătorii vamali din P.T.F. Siret –I.T.P.F. Sighetu Marmaţiei au descoperit în patru microbuze marca Mercedes, aproximativ 5.600 de pachete de ţigări de provenienţă ucraineană, ce erau ascunse în pereţii şi capitonajul acestora.

Ţigările, în valoare de peste 6.800 lei, au fost reţinute în vederea confiscării iar cei patru şoferi au fost sancţionaţi contravenţional cu amendă în valoare de 8.000 lei fiecare.

În noaptea de 28/29.03.2012, în decurs de câteva ore, în P.T.F. Siret s-au prezentat pentru a intra în ţară patru microbuze marca Mercedes, conduse de cetăţeni ucraineni.

Existând suspiciunea că acestea transportă ţigări, au fost efectuate controale amănunţite asupra celor 4 autoturisme.

Cu această ocazie în acestea au fost descoperite, ascunse în pereţii laterali ai microbuzelor, precum şi în bagajele personale ale şoferilor, cantitatea de 5.590 pachete cu ţigări de provenienţă ucraineană.

Persoanele în cauză au declarat ca au ascuns ţigările în vederea sustragerii de la controlul vamal, pentru a le introduce ilegal în ţară în scopul comercializării pe piaţa neagră.

Ţigările, în valoare de 6.800 lei, au fost reţinute în vederea confiscării de către organele vamale, iar cei patru şoferi au fost sancţionaţi contravenţional cu amendă în valoare de 8.000 lei fiecare.

ITPF Sighetu Marmației

Link to comment

În ultimele 24 de ore, poliţiştii de frontieră de la graniţa cu Ucraina au înregistrat 4 cazuri de trafic ilegal cu ţigări, în urma cărora au fost confiscate aproximativ 25.000 pachete de tigari, zece persoane fiind in prezent cercetate pentru săvârşirea infracţiunii de contrabandă.

• Traficanţii apelează la metode ingenioase pentru a introduce ţigările de contrabandă în ţară, acestea fiind descoperite de poliţiştii de frontiera maramureşeni ascunse in locuri izolate, sub fân, în cimitire sau în raniţele unor persoane care se dau drept pescari.

• Pentru reţinerea a trei contrabandişti de ţigări care încercau să introducă aproximativ 6.000 pachete de ţigări, poliţiştii de frontieră au fost nevoiţi sa folosească armamentul din dotare, fiind trase două focuri de arma în plan vertical.

Ţigări de contrabandă ascunse sub fan

Poliţiştii de frontieră din cadrul SPF Valea Vişeului – I.T.P.F. Sighetu Marmaţiei au descoperit într-o construcţie izolată de la marginea localităţii Bistra, ascunse sub fân, aproximativ 13.000 pachete cu ţigări provenite din contrabandă.

În noaptea de 03/04 aprilie a.c., la nivelul Sectorului PF Valea Vişeului, Inspectoratul Teritorial al Poliţiei de Frontieră Sighetu Marmaţiei, s-a declanşat o acţiune pe linia combaterii contrabandei cu ţigări în zona de responsabilitate.

Astfel, în jurul orei 23.00, o patrulă a poliţiei de frontieră a descoperit într-o construcţie izolată de la marginea localităţii Bistra, ascunse sub fân, mai multe colete voluminoase ce conţineau ţigări provenite din contrabandă.

În urma inventarierii acestora a rezultat cantitatea de 12.870 pachete cu ţigări marca Viceroy, în valoare de aproximativ 113.000 lei.

În urma cercetărilor efectuate s-a stabilit că în activitatea de contrabandă sunt implicate trei persoane domiciliate în localitatea Bistra care sunt cercetate acum de poliţiştii de frontieră pentru săvârşirea infracţiunii de contrabandă.

Întreaga cantitate de ţigări a fost ridicată în vederea confiscării.

Totodată cercetările sunt continuate de către poliţiştii de frontieră în vederea probării întregii activităţi infracţionale şi a identificării tuturor persoanelor implicate.

Focuri de arma la frontiera

Poliţiştii de frontieră din cadrul S.P.F. Brodina – I.T.P.F. Sighetu Marmaţiei au depistat şi reţinut trei cetăţeni români care transportau peste frontiera de stat aproximativ 6.000 de pachete de ţigări de contrabandă. Pentru reţinerea contrabandiştilor poliţiştii de frontieră au folosit armamentul din dotare fiind trase două focuri de avertisment în plan vertical cu respectarea prevederile legale în vigoare;

Astfel, în seara zilei de 04.04.2012, pe timpul executării unei misiuni specifice, poliţiştii de frontieră din cadrul S.P.F. Brodina au observat, în apropierea frontierei, un grup de persoane care se deplasa dinspre Ucraina spre interiorul României, transportând mai multe colete voluminoase.

Persoanele în cauză au fost somate verbal de poliţiştii de frontieră, însă au ignorat avertismentul şi au încercat să fugă, profitând de întuneric şi terenul împădurit. Poliţiştii de frontieră au fost nevoiţi să folosească armamentul din dotare, fiind trase două focuri de armă în plan vertical, reuşindu-se astfel reţinerea numiţilor C.Petru în vârstă de 25 de ani, din Straja, B. Mihai de 20 de ani şi B. Dumitru de 20 de ani, ambii domiciliaţi în oraşul Vicovu de Sus.

În zona unde au fost reţinuţi cei trei tineri, s-au descoperit 3 colete voluminoase ce conţineau 5.950 de pachete de ţigări marca „Doina” de provenienţă R. Moldova.

Poliţiştii de frontieră au întocmit persoanelor în cauză acte premergătoare sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă în formă agravantă, acte ce au fost înaintate Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuţi.

Întreaga cantitate de ţigări, în valoare de 53.550 lei, a fost reţinută în vederea confiscării de către poliţiştii de frontieră.

5.500 pachete de ţigări depistate într-un cimitir

Poliţiştii de frontieră maramureşeni au desfăşurat o acţiune în zona de responsabilitate a SPF Sighet care a dus la descoperirea – într-un cimitir din localitatea Bocicoiu Mare - a 110.000 ţigarete (5.500 pachete ţigări) de provenienţă ucraineană, în valoare de aproximativ 47.500 lei.

În data de 05 aprilie a.c., în jurul orei 01.00 poliţiştii de frontieră din cadrul SPF Sighet, judeţul Maramureş, au observat un grup de persoane care se deplasa de la linia de frontieră spre interior, transportând mai multe colete.

Poliţiştii de frontieră maramureşeni au intervenit pe direcţia respectivă procedând la urmărirea suspecţilor, iar în apropierea cimitirului din localitatea Bocicoiu Mare au reuşit reţinerea unui bărbat din localitatea Tisa.

Imediat s-a trecut la cercetarea amănunţită a zonei, iar în cimitir au fost descoperite ascunse 11 colete ambalate în folie de culoare neagră ce conţineau 5.500 pachete ţigări de provenienţă ucraineană în valoare de aproximativ 47.500 lei.

În cauză s-a întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de contrabandă iar întreaga cantitate de ţigări a fost ridicată în vederea confiscării.

În prezent poliţiştii de frontieră desfăşoară activităţi specifice în vederea identificării tuturor persoanelor implicate şi probării întregii activităţi infracţionale.

Pescari depistaţi cu ţigări de contrabandă

Poliţiştii de frontieră din cadrul SPF Sarasău – I.T.P.F. Sighetu Marmaţiei au surprins în flagrant trei persoane care transportau ascunse în două raniţe pescăreşti 500 pachete cu ţigări provenite din contrabandă.

În seara zilei de 04 aprilie a.c., o patrulă a poliţiei de frontieră din cadrul Sectorului PF Sarasău a observat în apropierea frontierei de stat două persoane care nu îşi justificau prezenţa în zona.

Persoanele in cauza au fost preluate de un autoturism, fapt pentru care politistii de frontiera au procedat la oprirea pentru control a masinii, pe raza localităţii Sarasău.

Existând suspiciunea că sunt transportate ţigări de contrabandă, a fost efectuat un control amănuntit asupra autoturismului, ocazie cu care au fost descoperite, ascunse în două raniţe pescăreşti, 500 pachete cu ţigări de provenienţă ucraineană, marca Viceroy.

Totodată autoturismul în cauză precum şi cele trei persoane au fost conduse la sediul SPF Sarasău pentru continuarea cercetărilor.

Cei trei bărbaţi identificati ca fiind Stefan M. de 23 ani, Valentin D de 22 ani şi Bogdan B. de 21 ani, domiciliaţi în localitatea Sighetu Marmaţiei sunt cercetaţi de către poliţiştii de frontieră pentru săvârşirea infracţiunii de complicitate la contrabandă.

De asemenea întreaga cantitate de ţigări în valoare de peste 4.300 lei a fost ridicată în vederea confiscării. Autoturismul a fost indisponibilizat la sediul SPF Sarasău până la finalizarea cercetărilor.

Comunicat al Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Sighetu Marmaţiei

Link to comment

Țigări de contrabandă confiscate de poliţiştii de frontieră din Mehedinţi

Poliţiştii de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Mehedinţi şi ai Sectorului Poliţiei de Frontieră Porţile de Fier II, cu sprijinul ofiţerilor D.G.I.P.I., au confiscat în urma unei acţiuni desfăşurate pe linia combaterii contrabandei şi evaziunii fiscale 8000 de pachete cu ţigări de provenienţă sârbească.

Cele 8000 de pachete cu ţigări au fost descoperite într-un autoturism înmatriculat în Bulgaria la intrarea în localitatea Izvorul Frumos şi aparţineau unei persoane din municipiul Turnu Severin.

Pe timpul desfăşurării unei acţiuni pe linia combaterii contrabandei şi evaziunii fiscale, în seara zilei de 10.04.2012, ora 20.30, poliţiştii de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Mehedinţi şi ofiţeri specialişti din cadrul D.G.I.P.I. – S.I.P.I. Mehedinţi au obţinut date şi informaţii referitoare la faptul că o persoană din municipiul Turnu Severin transportă ţigări fără documente de provenienţă din localitatea Izvorul Frumos în municipiul Turnu Severin. Pentru reţinerea persoanei şi confiscarea ţigărilor de contrabandă poliţiştii de frontieră mehedinţeni au organizat şi desfăşurat o acţiune de supraveghere şi cercetare a terenului în zona de competenţă aparţinând Sectorului Poliţiei de Frontieră Porţile de Fier II.

În urma cercetării terenului, poliţiştii de frontieră au observat la intrarea în localitatea Izvorul Frumos un autoturism staţionat, înmatriculat în Bulgaria care nu-şi justifica prezenţa în zona de frontieră. Totodată în apropierea autoturismului poliţiştii de frontieră au depistat-o pe B. I., în vârstă de 24 ani din municipiul Turnu Severin.

Efectuând controlul autoturismului poliţiştii de frontieră au descoperit în interiorul acestuia cantitatea de 8000 pachete de ţigări.

Împotriva lui B.I s-au întocmit acte premergătoare sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă.

Întreaga cantitate de ţigări, în valoare de peste 8.000 de euro şi autoturismul au fost indisponibilizate în vederea confiscării.

De la începutul anului poliţiştii de frontieră mehedinţeni au confiscat peste 30.000 de pachete cu ţigări provenind din infracţiuni de contrabandă.

Serviciul Teritorial al Poliției de Frontieră Mehedinti - purtător de cuvânt

Link to comment
 • 2 weeks later...

Acţiune împotriva contrabandei cu ţigări

La data de 24 aprilie a.c., în urma investigaţiilor şi activităţilor desfăşurate de către poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigare a Fraudelor Vâlcea, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Rm. Vâlcea, poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Vâlcea, cu sprijinul celor din cadrul Inspectoratul de Poliţie Judeţean Argeş, ai Direcţiei Generale al Poliţiei Municipiului Bucureşti şi Direcţiei de Operaţiuni Speciale au declanşat o acţiune, reuşind prinderea în flagrant în localitatea Vedea, din judeţul Argeş a 6 persoane (4 din Bucureşti şi 2 din judeţul Olt) asupra cărora au fost identificate 800 pachete ţigări de contrabandă provenite din Republica Moldova.

În fapt, s-a constatat că 4 persoane din municipiul Bucureşti se aprovizionau cu ţigări de contrabandă din străinătate, pe care le distribuiau către 2 persoane din judeţele Olt şi Vâlcea, care ulterior comercializau produsele din tutun către persoane din judeţele respective.

În urma investigaţiilor, în perioada decembrie 2011- aprilie 2012 au fost efectuate 17 percheziţii domiciliare în judeţele Olt, Vâlcea şi municipiul Bucureşti, fiind indisponibilizate peste 144-000 ţigarete diferite mărci, provenite din activitatea de contrabandă, 45-000 tuburi cu filtru care urmau să fie încărcate cu tutun, 2 dispozitive de umplere a ţigaretelor, peste 20 kg. tutun vrac, precum şi mai multe obiecte de îmbrăcăminte, încălţăminte şi produse de parfumerie destinate comercializării fără documente legale.

Totodată, a fost dispusă indisponibilizarea a două autoturisme folosite de învinuiţi în activitatea infracţională.

La finalizarea percheziţiilor, au fost conduse la sediul Parchetului de pe lângă Judecătoria Rm. Vâlcea 13 persoane, iar 3 dintre acestea au fost reţinute de poliţişti pentru 24 ore pe bază de ordonanţă pentru comiterea infracţiunilor de deţinere de produse accizabile în afara antrepozitelor fiscale şi contrabandă în formă continuată, urmând să fie prezentate, în cursul zilei de astăzi, instanţei de judecată cu propunere de arestare preventivă pentru 29 de zile.

Cercetările continuă în vederea stabilirii prejudiciului produs prin activităţile infracţionale desfăşurate de aceste persoane, identificării tuturor persoanelor implicate în aceste activităţi şi tragerea la răspundere penală a acestora.

I.G.P.R. - Centrul de Informare și Relaţii Publice

Link to comment
 • 4 weeks later...

Peste 50.000 de pachetede țigări, descoperite de poliţiştii de frontieră ieşeni

Poliţiştii de frontieră ieşeni au desfăşurat o acţiune specifică pe linia combaterii traficului ilicit cu ţigări în zona de competenţă a Sectorului Poliţiei de Frontieră Tutora, ocazie cu care au descoperit 1.012.780 ţigarete (50.629 pachete).

În perioada 22.05.2012, ora 18.00 - 23.05.2012, ora 18.30, în baza unor informaţii aflate în lucru, poliţişti de frontieră din cadrul Sectorului P.F. Tutora şi Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Iaşi au executat o misiune specifică pe linia combaterii traficului ilicit cu ţigări, în zona localităţii de frontieră Prisacani. Astfel, la aproximativ 150 m distanţă de malul râului Prut, a fost depistată o persoană de sex masculin care asigura supravegherea unui număr de 43 colete ascunse în vegetaţie, învelite în bandă adezivă.

În urma verificărilor specifice efectuate, poliţiştii de frontieră au stabilit faptul că bărbatul depistat este Gheorghe D., care împreună cu Vasilica R., au transportat cu ajutorul unui atelaj hipo cele 43 colete, de la digul de protecţie al râului Prut până la locul descoperirii.

Totodată, s-a stabilit că cele 43 colete, ce conţineau 1.012.780 ţigarete (50.629 pachete) marca Plugarul şi Lucky Strike, cu timbru de acciză Republica Moldova, în valoare de aproximativ 262.563,92 lei, au fost introduse ilegal în România, peste râul Prut.

În cauză au fost efectuate 4 percheziţii domiciliare în urma cărora au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor mai multe obiecte, înscrisuri şi suma de 650 euro de la Vasilica R.

Întreaga cantitate de ţigări, bunuri şi înscrisuri găsite asupra persoanelor au fost reţinute în vederea continuării cercetărilor, iar pe numele celor doi bărbaţi a fost întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de contrabandă.

Cercetările continuă în comun cu autorităţile de frontieră din Republica Moldova pentru stabilirea întregii activităţi infracţionale, la finalizare urmând a fi luate măsurile legale ce se impun.

I.T.P.F. Iași - Purtător de cuvânt

Link to comment

Pachete de ţigări de provenienţă R. Moldova, disimulate în cutii de suc şi cozonac, depistate la controlul de frontieră

Poliţiştii de frontieră de la P.T.F. Albiţa, împreună cu inspectorii vamali de la Biroul Vamal Albiţa, acţionând în baza unor informaţii, au descoperit ţigări cu timbru de acciză R. Moldova ascunse în cele mai inedite locuri: în cutii de suc şi în cozonac.

În perioada 25 - 27 mai a.c., în P.T.F. Albiţa/I.J.P.F. Vaslui, pe sensul de intrare în România, pentru valorificarea unor informaţii, echipa comună de control formată din poliţişti de frontieră şi lucrători vamali a procedat la efectuarea unor controale amănunţite asupra mai multor mijloace de transport, ocazie cu care au fost descoperite 9.660 ţigarete de provenienţă R. Moldova, în valoare totală de 1.942 lei.

Metodele de ascundere a acestor produse accizabile au fost dintre cele mai diverse: în cabina şi în remorca mijlocului de transport prezentat la control, în bagajele personale ale pasagerilor diverselor mijloace de transport, în colete şi în cutii de suc şi în cozonac.

Cei 4 cetăţeni care au încercat să introducă în ţară respectivele produse accizabile, fără să le declare şi încercând să le ascundă în diverse locaşuri din mijloacele de transport cu care s-au prezentat la controlul de frontieră, sunt de cetăţenie română şi R. Moldova şi au vârste cuprinse 24 şi 36 de ani.

Autoritate vamală a luat măsura confiscării întregii cantităţi de ţigări şi a sancţionat persoanele în cauză cu câte o amendă contravenţională în cuantum de 5.000 lei şi, în două dintre cazuri, a dispus indisponibilizarea mijloacelor de transport până la plata amenzii.

I.G.P.F. - Biroul de Informare şi Relaţii Publice

Link to comment

Microbuz Mercedes Benz şi ţigări ucrainene confiscate în P.T.F. Siret

Poliţiştii de frontieră din P.T.F. Siret –I.T.P.F. Sighetu Marmaţiei împreună cu lucrătorii vamali au descoperit într-un microbuz marca Mercedes Benz aparţinând unui cetăţean ucrainean, 6.500 pachete de ţigări de diferite mărci, de provenienţă ucraineană, ce erau ascunse în locaşuri special amenajate în pereţii laterali şi după bancheta din spate.

Ţigările, în valoare de 9.500 lei, au fost ridicate în vederea confiscării iar şoferul a fost sancţionat cu amendă în valoare de 10.000 lei;

Autoturismul marca Mercedes Benz cu valoare de aproximativ 80.000 lei a fost reţinut în vederea confiscării, deoarece era modificat special pentru a fi ascunse ţigări.

În ziua de 01.06.2012, la P.T.F. Siret s-a prezentat pentru a intra în ţară conducând un microbuz marca Mercedes Benz, cetăţeanul ucrainean H. Ivan, în vârstă de 54 ani.

În urma verificării amănunţite efectuate de poliţiştii de frontieră şi lucrătorii vamali, asupra persoanei şi mijlocului de transport, s-au descoperit ascunse şi nedeclarate, în vederea sustragerii de la controlul vamal, în locaşuri special amenajate în pereţii laterali şi după bancheta din spate, un număr de 6.500 pachete de ţigări, de diferite mărci, de provenienţă ucraineană.

Ţigările, în valoare de 9.500 lei, au fost reţinute în vederea confiscării de către lucratorii vamali, iar şoferul a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 10.000 lei.

Autoturismul marca Mercedes Benz, cu valoare în vamă de 79.200 lei, a fost reţinut în vederea confiscării, deoarece avea locaşuri special amenajate pentru ascunderea ţigărilor de contrabandă.

I.G.P.F. - Biroul de Informare şi Relaţii Publice

Link to comment
 • Moderator

ALO, cum AMENDA?

Legea nr. 86/2006 privind Codul vamal al Romaniei, publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 350 din 19 aprilie 2006, cu modificarile si completarile ulterioare, se modifica si se completeaza prin OUG 54/2010 dupa cum urmeaza:

1. La articolul 270, alineatul (2) se modifica si va avea urmatorul cuprins:

"(2) Constituie, de asemenea, infractiune de contrabanda si se pedepseste potrivit alin. (1):

a) introducerea in sau scoaterea din tara prin locurile stabilite pentru controlul vamal, prin sustragere de la controlul vamal, a bunurilor sau a marfurilor care trebuie plasate sub un regim vamal, daca valoarea in vama a bunurilor sau a marfurilor sustrase este mai mare de 20.000 lei in cazul produselor supuse accizelor si mai mare de 40.000 lei in cazul celorlalte bunuri sau marfuri;

B) introducerea in sau scoaterea din tara, de doua ori in decursul unui an, prin locurile stabilite pentru controlul vamal, prin sustragere de la controlul vamal, a bunurilor sau a marfurilor care trebuie plasate sub un regim vamal, daca valoarea in vama a bunurilor sau a marfurilor sustrase este mai mica de 20.000 lei in cazul produselor supuse accizelor si mai mica de 40.000 lei in cazul celorlalte bunuri sau marfuri;

c) instrainarea sub orice forma a marfurilor aflate in tranzit vamal."

2. La articolul 270, dupa alineatul (2) se introduce un nou alineat, alineatul (3), cu urmatorul cuprins:

"(3) Sunt asimilate infractiunii de contrabanda si se pedepsesc potrivit alin. (1) colectarea, detinerea, producerea, transportul, preluarea, depozitarea, predarea, desfacerea si vanzarea bunurilor sau a marfurilor care trebuie plasate sub un regim vamal cunoscand ca acestea provin din contrabanda sau sunt destinate savarsirii acesteia."

...

La articolul 296^1 alineatul (1), din Legea nr. 571/2003, dupa litera k) se introduc doua noi litere, literele l) si m), cu urmatorul cuprins:

"l) detinerea de catre orice persoana in afara antrepozitului fiscal sau comercializarea pe teritoriul Romaniei a produselor accizabile supuse marcarii, potrivit titlului VII, fara a fi marcate sau marcate necorespunzator ori cu marcaje false peste limita a 10.000 tigarete, 400 tigari de foi de 3 grame, 200 tigari de foi mai mari de 3 grame, peste 1 kg tutun de fumat, bauturi spirtoase peste 200 litri, produse intermediare de alcool peste 300 litri;

m) folosirea conductelor mobile, a furtunurilor elastice sau a altor conducte de acest fel, utilizarea rezervoarelor necalibrate, precum si amplasarea inaintea contoarelor a unor canele sau robinete prin care se pot extrage cantitati de alcool sau distilate necontorizate."

24. La articolul 296^1 alineatul (2), litera a) se modifica si va avea urmatorul cuprins:

"a) cu inchisoare de la 1 an la 4 ani, cele prevazute la lit. c), d), e), g), i), l) si m);".

Art. 270 din legea nr. 86/2006 si art 296 ind. 1, alin. 1, lit. "l" din Codul Fiscal nu se aplica si la Frontiera de Stat a Romaniei?

De ce acesti contrabandisti beneficiaza de clementa cand sunt depistati si sunt sanctionati doar contraventional? Aveti idee in cat timp isi recupereaza banii platiti pe acea amenda? IN FOARTE SCURT TIMP, in felul acesta infractorii fiind incurajati poate sa comita actul infractional in continuare pentru a-si acoperi paguba.

Poate exista o explicatie, ca domnii vamesi au procent din amenzile incasate si in aceasta situatie le convine sa incaseze din amenda un 30%, decat sa aplice legea in mod corect.

 • Upvote 1
Link to comment
 • Moderator

Chiar sunt interesat de subiect. Colegii de la PFR, voi cum procedati in situatia capturilor de peste 10.000 buc. tigarete nemarcate corespunzator? Se ia masura retinerii, se propune arestarea preventiva, se indisponibilizeaza autoturismul folosit pt. transport? Dar colegii de la SIF-uri si OP?

Voi cum interpretati aplicarea art. 270 din legea nr. 86/2006 si art 296 ind. 1, alin. 1, lit. "l" din Codul Fiscal ?

Link to comment
 • 2 weeks later...

Peste 300.000 de ţigarete de contrabandă, descoperite de poliţişti

O femeie din Constanţa a fost prinsă în flagrant de poliţiştii B.C.C.O. Constanţa în timp ce încerca să comercializeze ilicit 30.000 de ţigarete. / În urma percheziţiei efectuată de aceştia la un spaţiu folosit de suspectă ca depozit pentru ţigarete introduse ilegal în ţară, poliţiştii au mai descoperit alte 286.600 de ţigarete, fără documente de provenienţă.

Astăzi, 13 iunie a.c., poliţiştii Serviciului de Combatere a Finanţării Terorismului şi Spălării Banilor din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Constanţa, sprijiniţi de ofiţeri ai Direcţiei de Operaţiuni Speciale – I.G.P.R., au depistat-o în flagrant pe I. Sabrie, de 42 de ani, din Constanţa, în timp ce încerca să comercializeze în mod ilicit 30.000 de ţigarete, fără banderole fiscale, contra sumei de 10.500 de lei.

Extinzând cercetările, poliţiştii au identificat, într-un imobil din zona Piaţa Chiliei, din municipiul Constanţa, un spaţiu închiriat de suspectă şi folosit ca depozit pentru ţigarete introduse ilegal în ţară.

Ca urmare a percheziţiei domiciliare autorizate de către Judecătoria Constanţa, au fost identificate alte 286.600 de ţigarete pentru care cea în cauză nu deţinea documente de provenienţă, iar pachetele nu aveau banderole fiscale.

În continuarea cercetărilor, poliţiştii au stabilit că ţigaretele au fost introduse în ţară, prin contrabandă, cu scopul plasării către vânzătorii ambulanţi, ilegali, aceştia urmând a le valorifica „la negru”.

Cele 316.600 de ţigarete, cu o valoare de 158.300 de lei, au fost indisponibilizate în vederea continuării cercetărilor.

Celei în cauză i-a fost întocmit dosar penal pentru contrabandă, urmând a fi prezentată Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa în vederea emiterii ordonanţei de reţinere pentru 24 de ore.

Centrul de Informare și Relaţii Publice - I.G.P.R.

Link to comment

15.000 pachete cu ţigări de contrabandă confiscate de poliţiştii de frontieră

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Drobeta Turnu Severin şi ai Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Mehedinţi au confiscat, în urma unei acţiuni desfăşurate pe linia combaterii contrabandei şi evaziunii fiscale, 15000 de pachete cu ţigări de provenienţă sârbească.

Cele 15000 de pachete cu ţigări aparţinând unei persoane din localitatea Brezniţa au fost descoperite într-o pădure din apropierea localităţii Devesel, judeţul Mehedinţi.

Pe timpul desfăşurării unei acţiuni pe linia combaterii contrabandei şi evaziunii fiscale, desfăşurată la sfârşitul acestei săptămâni, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Drobeta Turnu Severin au obţinut date şi informaţii referitoare la faptul că o persoană din localitatea Brezniţa de Ocol transportă ţigări fără documente de provenienţă din localitatea Tismana în localitatea Devesel, judeţul Mehedinţi.

Pentru reţinerea persoanei şi confiscarea ţigărilor de contrabandă poliţiştii de frontieră mehedinţeni au organizat şi desfăşurat o acţiune de supraveghere şi cercetare a terenului în zona de competenţă aparţinând Sectorului Poliţiei de Frontieră Turnu Severin.

În urma cercetării terenului poliţiştii de frontieră au descoperit într-o pădure din apropierea localităţii Devesel 30 de colete ambalate în saci de plastic ce conţineau ţigări. Totodată, în apropierea locului unde au fost găsite coletele cu ţigări, poliţiştii de frontieră l-au depistat ascuns în vegetaţia pădurii pe B. I, vârstă de 38 ani, din localitatea Brezniţa de Ocol.

După desfacerea coletelor poliţiştii de frontieră au constatat că în interiorul acestora se află cantitatea de 15000 pachete cu ţigări mărcile Fast, Pall Mall şi Viceroy.

Împotriva lui B.I s-au întocmit acte premergătoare începerii urmăririi penale sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă.

Întreaga cantitate de ţigări, în valoare de peste 15000 euro, a fost indisponibilizată în vederea confiscării.

De la începutul anului poliţiştii de frontieră mehedinţeni au confiscat peste 50000 de pachete cu ţigări provenind din infracţiuni de contrabandă.

Serviciul Teritorial al Poliției de Frontieră Mehedinți

Link to comment
 • 3 weeks later...

Peste 58.000 de pachete de tigari de contrabanda confiscate la frontiera de nord a Romaniei cu Ucraina

In perioada 6-7 iulie a.c., politistii de frontiera din cadrul Inspectoratului Teritorial al Politiei de Frontiera Sighetu Marmatiei au desfasurat mai mute actiuni pe linia combaterii contrabandei cu tigari in zona de responsabilitate.

In urma actiunilor au fost confiscate peste 58.000 pachete cu tigari de provenienta ucraineana si R. Moldova in valoare de aproximativ 500.000 lei, persoanele implicate fiind cercetate pentru savarsirea infractiunii de contrabanda, conform prevederilor legale.

In doua dintre cazuri, pentru retinerea contrabandistilor, politistii de frontiera au folosit armamentul din dotare, fiind trase sase focuri de avertisment in plan vertical.

• In data de 07.07.2012, in jurul orei 19.50, o patrula a politiei de frontiera din cadrul S.P.F. Radauti - I.T.P.F. Sighetu Marmatiei, a observat doua atelaje hipo, care se deplasau dinspre frontiera de stat catre localitatea Vicovu de Sus.

Politistii de frontiera au procedat la interceptarea acestora moment in care atelajele hipo au schimbat directia de mers incercand sa fuga.

Pentru retinerea unei persoane politistii de frontiera au fost nevoiti sa foloseasca, conform legii, armamentul din dotare fiind trase patru focuri de avertisment in plan vertical deoarece barbatul nu s-a supus somatiilor legale prin voce.

La cercetarea terenului au fost descoperite mai multe colete care contineau 12.000 pachete cu tigari de provenienta ucraineana in valoare de peste 89.000 lei.

Barbatul Gheorghe S., de 25 ani, domiciliat in localitatea Vicovu de Sus, este cercetat de catre politistii de frontiera pentru savarsirea infractiunii de contrabanda in forma agravanta.

In cauza se efectueaza cercetari in vederea identificarii tuturor persoanelor implicate si a documentarii intregii activitati infractionale.

Intreaga cantitate de tigari a fost ridicata in vederea confiscarii.

In data de 06.07.2012, lucratorii din cadrul S.P.F Radauti - I.T.P.F. Sighetu Marmatiei -, au desfasurat o actiune specifica pe linia contrabandei si a traficului ilegal de tigari in zona de responsabilitate.

Astfel in jurul orelor 19.45, o patrula a politiei de frontiera aflata in exercitarea atributiilor de serviciu, a observat in apropierea frontierei de stat mai multe persoane care incarcau intr-un autoturism colete voluminoase.

Lucratorii nostri au procedat la somarea prin voce a barbatilor, moment in care acestia au abandonat coletele retragandu-se pe teritoriul statului Ucrainean.

La cercetarea zonei, langa autoturism precum si in acesta au fost descoperite mai multe colete ce contineau tigari de provenienta R. Moldova.

In urma inventarierii acestora a rezultat cantitatea de 17.490 pachete cu tigari marca Doina de provenienta R. Moldova, in valoare de peste 122.000 lei.

In cauza se efectueaza cercetari impreuna cu autoritatile de frontiera ucrainene in vederea identificarii tuturor persoanelor implicate si a documentarii intregii activitati infractionale.

Intreaga cantitate de tigari a fost ridicata in vederea confiscarii.

• In data de 07.07.2012, ora 06.15, lucratorii din cadrul S.P.F. Izvoarele Sucevei - I.T.P.F. Sighetu Marmatiei, au descoperit, la aproximativ 2 km de linia de frontiera spre interior 59 colete invelite in folie neagra si albastra.

In apropiere a fost observata o persoana, care nu s-a supus somatiilor legale prin voce, lucratorii nostri fiind nevoiti sa foloseasca armamentul din dotare fiind trase 2 focuri de avertisment in plan vertical. In acel moment barbatul a fugit pe teritoriul statului Ucrainean.

Imediat au fost anuntate autoritatile de frontiera ale statului vecin in vederea cercetarii in comun a evenimentului.

In urma inventarierii coletelor a rezultat cantitatea de 29.490 pachete cu tigari de provenienta ucraineana in valoare de peste 295.000 lei.

In cauza se efectueaza cercetari in vederea identificarii tuturor persoanelor implicate si a documentarii intregii activitati infractionale.

Intreaga cantitate de tigari a fost ridicata in vederea confiscarii.

Stire a Inspectoratului Teritorial al Politiei de Frontiera Sighetu Marmatiei

Link to comment

4.200 pachete cu ţigări confiscate

Poliţiştii de frontieră maramureşeni au reţinut doi bărbaţi - un cetăţean italian şi un român - care transportau cu un autoturism 3.000 pachete cu ţigări de provenienţă ucraineană.

În data de 11.07.2012, lucrătorii din cadrul Sectorului P.F. Sighet au desfăşurat o acţiune pe linia combaterii contrabandei cu ţigări în zona de responsabilitate.

Astfel, în jurul orei 08.30, o patrulă a poliţiei de frontieră a observat un autoturism care a virat brusc pe o stradă neamenajată de pe raza localităţii Tisa, încercând să evite postul control.

Imediat, lucrătorii noştri au procedat la urmărirea maşinii care a fost blocată la scurt timp iar conducătorul auto a fost reţinut şi identificat în persoana lui Massimo M., cetăţean italian, în vârstă de 48 ani. Un alt bărbat care se afla ca pasager în autoturism a încercat să fugă printre imobilele aflate în apropiere.

La scurt timp a fost identificată şi cea de a doua persoană, Florin S., de 33 ani, care a fost condusă la sediul Sectorului PF Sighet pentru audieri.

La controlul efectuat asupra maşinii au fost descoperite 6 baxuri ce conţineau 3.000 pachete cu ţigări de provenienţă ucraineană, în valoare de aproximativ 27.200 lei, pentru care cetăţeanul italian nu a putut prezenta niciun document de provenienţă.

Cei doi bărbaţi, împreună cu autoturismul, au fost conduşi la sediul sectorului pentru continuarea cercetărilor, în prezent fiind cercetaţi de către poliţiştii de frontieră pentru săvârşirea infracţiunii de contrabandă.

De asemenea autoturismul folosit la activitatea infracţională a fost indisponibilizat la sediul SPF Sighetu Marmaţiei în vederea continuării cercetărilor.

1995m.jpg1996m.jpg

* Poliţiştii de frontieră maramureşeni au descoperit şi confiscat 1.200 pachete cu ţigări de provenienţă ucraineană pe care mai multe persoane au încercat să le introducă ilegal în ţară.

În data de 12.07.2012, în jurul orei 02.00, o patrulă a poliţiei de frontieră a observat mai multe persoane care au trecut înot apa râului Tisa, din Ucraina în România, transportând colete voluminoase.

Poliţiştii de frontieră au acţionat pentru reţinerea bărbaţilor şi pentru că aceştia nu s-au supus somaţiilor, lucrătorii noştri au fost nevoiţi să tragă un foc de avertisment. În acel moment persoanele în cauză au abandonat coletele pe mal şi au sărit în apă, trecând înot pe malul ucrainean.

Imediat au fost informate şi autorităţile de frontieră ale statului vecin în vederea cercetării în comun a evenimentului.

La cercetarea terenului au fost descoperite două colete ce conţineau 1.200 pachete cu ţigări de provenienţă ucraineană, în valoare de 11.000 lei.

În cauză se efectuează cercetări în vederea indentificării tuturor persoanelor implicate şi a documentării întregii activităţi infracţionale.

I.G.P.F.

Link to comment
 • 2 weeks later...

Țigarete de contrabandă, descoperite în urma unui control în trafic

Poliţiştii botoşăneni au depistat în trafic un autovehicul care transporta aproape 4.000 de pachete ţigări de contrabandă.

La data de 21 iulie a.c., în jurul orei 19.30, poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Botoşani au depistat în trafic, pe un drum sătesc din localitatea Băluşeni, un autoturism condus de C. Nicolae, de 28 ani, din municipiul Botoşani.

În urma controlului efectuat asupra autovehiculului, poliţiştii au găsit 3.950 de pachete de ţigări, de provenienţă Republica Moldova, pentru care bărbatul nu a putut prezenta documente justificative de provenienţă.

Acesta a declarat că a cumpărat ţigările de la un cetăţean moldovean, a cărui identitate nu o cunoaşte şi că urma să le valorifice în Piaţa Agroalimentară din municipiul Botoşani.

Ţigaretele au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor, iar autoturismul folosit la transportul acestora a fost indisponibilizat la sediul I.P.J. Botoşani până la finalizarea cercetărilor.

Pe numele bărbatului a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de colectarea, deţinerea, producerea, transportul, preluarea, depozitarea, predarea, desfacerea şi vânzarea bunurilor sau a mărfurilor ce trebuie plasate sub un regim vamal cunoscând că acestea provin din contrabandă sau sunt destinate săvârşirii acesteia.

I.G.P.R. - Centrul de Informare și Relaţii Publice

Link to comment
 • 2 weeks later...

Doi contrabandişti reţinuţi şi 9.000 pachete de ţigări confiscate la frontiera româno-ucraineană

Poliţiştii de frontieră din cadrul S.P.F. Rădăuţi - I.T.P.F Sighetu Marmaţiei au depistat şi reţinut doi bărbaţi, cetăţeni români, care au încercat să introducă ilegal în România aproximativ 9.000 pachete cu ţigări, în valoare de peste 60.000 lei.

În data de 30 iulie a.c., la nivelul Sectorului PF Rădăuţi, Inspectoratul Teritorial al Poliţiei de Frontieră Sighetu Marmaţiei, s-a declanşat o acţiune specifică pe linia combaterii contrabandei cu ţigări în zona de responsabilitate.

Astfel, lucrătorii noştri au observat, în apropierea liniei de frontieră un grup de persoane care transporta spre interiorul ţării mai multe colete voluminoase ce conţineau ţigări de contrabandă.

Poliţiştii de frontieră au procedat la somarea şi urmărirea suspecţilor reuşindu-se reţinerea a doi bărbaţi, C. Ilie în vârstă de 43 ani din oraşul Vicovu de Sus şi P. Constantin de 26 ani, domiciliat în mun. Rădăuţi, ceilalţi retrăgându-se pe teritoriul statului vecin.

Au fost anunţate şi autorităţile de frontieră ucrainene pentru efectuarea cercetării în comun a evenimentului.

În urma inventarierii coletelor cu ţigări a rezultat cantitatea de 8.750 pachete cu ţigări, marca Doina de provenienţă R. Moldova, în valoare de 61.250 lei, care au fost ridicate în vederea confiscării.

Persoanele în cauză sunt cercetate de către poliţiştii de frontieră pentru săvârşirea infracţiunii de contrabandă în formă agravantă.

I.G.P.F. - Biroul de Informare şi Relaţii Publice

Link to comment
 • 1 month later...

12.000 pachete tigări de contrabandă confiscate la granita cu Ucraina

In ultimele 24 de ore, politiştii de frontiera din cadrul Sectorului PF Sighetu Marmatiei au desfasurat actiuni pe linia combaterii contrabandei si a traficului ilegal cu tigari in zona de competenta, in urma cărora au fost confiscate aproximativ 12.000 pachete de tigări ce urmau a fi introduse ilegal in tara.

*În data de 31.08.2012, în jurul orei 02.50, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului P.F. Sighetu Marmaţiei au observat mai multe persoane care au trecut ilegal râul Tisa din Ucraina în România. Acestea transportau spre interior mai multe colete voluminoase.

Poliţiştii de frontieră au procedat la interceptarea şi reţinerea bărbaţilor, iar deoarece aceştia au ignorat somaţiile verbale, lucrătorii noştri au fost nevoiţi să folosească armamentul din dotare, fiind trase trei focuri de avertisment în plan vertical.

În acel moment persoanele în cauză au abandonat coletele şi s-au retras pe teritoriul ucrainean.

Imediat au fost anunţate autorităţile de frontieră ale statului vecin care au reţinut doi cetăţeni ucraineni ce se întorceau de pe teritoriul românesc. În urma cercetărilor s-a constatat că aceştia au participat la activitatea de contrabandă.

La cercetarea terenului au fost descoperite 20 colete ce conţineau cantitatea de 10.000 pachete cu ţigări de provenineţă ucraineană în valoare de peste 90.000 lei.

În cauză se efectuează cercetări impreuna cu autoritatile ucrainene în vederea identificării tuturor persoanelor implicate şi a documentării întregii activităţi infracţionale.

*In data de 30.08.2012, pe timpul executării unei misiuni specifice, poliţiştii de frontieră din cadrul S.P.F. Sighetu Marmaţiei au observat două persoane care treceau înot apa râului Tisa, din Ucraina în România.

Poliţiştii de frontieră au intervenit cu operativitate si au reţinut pe unul dintre ei, un cetăţean ucrainean, iar celalalt a sărit în apă şi s-a întors pe teritoriul statului vecin.

La cercetarea terenului au fost descoperite 4 baxuri ce conţineau 2.000 pachete cu ţigări de provenienţă ucraineană, în valoare de 18.000 lei.

Cetăţeanul ucrainean este cercetat de către poliţiştii de frontieră pentru săvârşirea infracţiunilor de contrabandă şi trecere ilegală a frontierei de stat, iar întreaga cantitate de ţigări a fost ridicată în vederea confiscării.

Totodata, au fost informate autoritatile de frontiera ucrainene in vederea identificarii si depistarii ceileilate persoane implicate, la finalizare urmand a fi luate masurile legale ce se impun.

I.T.P.F. Sighetu Marmatiei

Link to comment
 • Moderator

CAPTURĂ DE ŢIGĂRI FĂRĂ TIMBRU A POLIŢIŞTILOR DE LA IPJ DOLJ

Data:01/09/2012 Sursa:IPJ DOLJ

În această dimineaţă, poliţiştii craioveni au descins la domiciliile unor persoane suspectate de comiterea unor infracţiuni economice, de unde au ridicat, în vederea confiscării, peste 2.000.000 ţigarete netimbrate.

Poliţiştii Serviciului de Investigarea Fraudelor Dolj şi cei de la Serviciul de Operaţiuni Speciale Dolj au efectuat, cu sprijinul luptătorilor de la Intervenţie Rapidă, trei percheziţii domiciliare în Craiova şi în comuna Şimnicu de Sus, judeţul Dolj, la locuinţele unor suspecţi de deţinere în afara antrepozitului fiscal a unei cantităţi mai mari de 10.000 ţigarete, fără timbru de marcaj românesc.

Din cercetările efectuate până în prezent a rezultat faptul că B.I., 55 ani şi T.M., 52 ani, ambii din Craiova, sunt implicaţi în comercializarea ilegală de ţigări fără timbru de marcaj.

La locuinţele lor, poliţiştii au descoperit 4.548 pachete, respectiv 359 pachete ţigări fătă timbru fiscal. De asemenea, pe un teren aparţinând lui O.L., 53 de ani, din Şimnicu de Sus, au fost găsite două autovehicule în care se aflau 104.324 pachete ţigări.

Cele 109.231 pachete ţigări (2.184.620 ţigarete) de diferite mărci, fără timbru de marcaj românesc, provenienţa posibilă fiind Republica Moldova şi Republica Serbia, au fost predate Direcţiei Regionale de Accize şi Operaţiuni Vamale Craiova, iar cele două autoutilitare au fost indisponibilizate.

De asemenea, din cercetări s-a mai stabilit faptul că ţigările urmau să fie comercializate în municipiul Craiova şi zonele limitrofe acestuia, având o valoare aproximativă de 215.000 Euro.

Cercetările continuă pentru identificarea întregului circuit ilegal de comercializare a ţigaretelor fără timbru de marcaj şi a tuturor persoanelor implicate în activitatea infracţională.

PS: Le transmit aici felicitări foștilor mei colegi de la investigarea fraudelor pentru această captură, nu le-o spun în față pentru a nu și-o lua în cap. :lol:

 • Upvote 3
Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.