Jump to content
POLITISTI.ro

Percheziţii pe linie de speculă şi evaziune fiscală


NewsBot

Recommended Posts

Astăzi, 04 iulie a.c., ofiţerii Direcţiei Generale Anticorupţie, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa, au efectuat 18 percheziţii domiciliare, la sedii de societăţi comerciale, depozite şi hoteluri din mun. Constanţa şi staţiunea Mamaia, ai căror administratori sunt învinuiţi de săvârşirea unor infracţiuni economice prevăzute şi pedepsite de Legea nr. 571/2003 şi Legea 86/2006, printre care speculă şi evaziune fiscală.

Detalii: Flux de stiri MAI

Link to comment
Share on other sites

Luni, 4 iulie a.c., ofiţerii Direcţiei Generale Anticorupţie, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa, au efectuat 18 percheziţii domiciliare, la sedii de societăţi comerciale, depozite şi hoteluri din mun. Constanţa şi staţiunea Mamaia, ai căror administratori sunt învinuiţi de săvârşirea unor infracţiuni economice prevăzute şi pedepsite de Legea nr. 571/2003 şi Legea 86/2006, printre care speculă şi evaziune fiscală.

Detalii: Flux de stiri MAI

Link to comment
Share on other sites

  • 7 months later...

Percheziţii la firme administrate de suspecţi implicaţi în acte de evaziune fiscală cu alcool

 

Zece percheziţii la sediile unor firme administrate de persoane suspectate că efectuează operaţiuni comerciale cu alcool: 10 agenţi economici în vizorul poliţiştilor.

Echipe formate din poliţişti de investigare a fraudelor, ordine publică şi intervenţie rapidă din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Buzău efectuează la acest moment 10 percheziţii pe raza judeţelor Buzău şi Brăila, la sediile unor firme administrate de persoane suspectate că efectuează operaţiuni comerciale cu băuturi alcoolice şi spirtoase fără respectarea prevederilor legale în vigoare.

Cei 10 agenţi economici sunt suspectaţi că au achiziţionat de la alţi 5 suspecţi şi au revândut, fără documente legale de provenienţă şi fără a evidenţia atât operaţiunile de aprovizionare, cât şi veniturile încasate, cantităţi de băuturi spirtoase de diverse sortimente, îmbuteliate în recipiente tip „PET”, fără a avea aplicate etichete de prezentare a produsului şi banderole de marcaj fiscale.

Percheziţiile sunt efectuate în baza autorizaţiilor emise de Tribunalul Buzău, într-un dosar instrumentat de ofiţerii Serviciului de Investigare a Fraudelor din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Buzău, sub supravegherea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Buzău, dosar în care patru bărbaţi şi o femeie sunt suspectaţi de evaziune fiscală, delapidare şi complicitate la evaziune fiscală. În cauză, investigaţiile sunt efectuate în cooperare cu ofiţeri ai Direcţiei Generale de Informaţii şi Protecţie Internă (D.G.I.P.I)..

I.G.P.R. - CENTRUL DE INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE

Link to comment
Share on other sites

  • Moderator

http://youtu.be/T7tIOQU2Sdo

 

Percheziţii la mai multe firme din judeţele Buzău şi Brăila unde oamenii legii aveau informaţii că se face contrabandă cu alcool. 15 persoane din cele două judeţe sunt supectate că au pus la cale un întreg lanţ de aprovizionare şi vânzare a băuturilor alcoolice prin care au adus prejudicii bugetului de stat de zeci de mii de lei.



Poliţiştii de la investigarea fraudelor au luat la bani mărunţi documentele contabile ale celor 10 firme care cumpărau şi ulterior vindeau vin, coniac sau lichior îmbuteliat în pet-uri, dar şi de la alte 5 societăţi care distribuiau alcoolul. Existau informaţii obţinute cu sprijinul poliţiştilor de la direcţia de informaţii şi protecţie internă, potrivit cărora la unele dintre aceste firme erau ţinute registre duble de contabilitate tocmai pentru a se pierde şirul tranzacţiilor.

Dosarul în baza căruia s-au desfăşurat percheziţiile vizează 5 persoane suspectate de evaziune fiscală, delapidare şi complicitate la evaziune fiscală. O parte dintre persoanele suspectate au fost ridicate de la domicilii şi aduse la sediul IPJ unde au fost audiate.

De la sediile firmelor percheziţionate dar şi de la depozitele de unde se aprovizionau evazioniştii au fost ridicate mai multe peturi care conţineau diverse sortimente de băuturi fără banderolă de marcaj fiscal.Prejudiciul cauzat bugetului de stat în acest caz depăşeşte 50 de mii de lei.

http://jurnaluldebuzau.ro/?p=29952

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Percheziții la suspecți de evaziune fiscală

 

În această dimineață, au loc 27 de percheziții la sediile unor firme și locuințele mai multor persoane suspectate că au creat un prejudiciu de 10.000.000 de lei prin neplata impozitelor aferente activității de colectare de deșeuri feroase.

 

Poliţiştii B.C.C.O. Ploieşti – Serviciul de Combatere a Criminalității Organizate Buzău și procurorii D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Buzău, în ziua de 16 mai a.c., efectuează 27 de percheziţii la locuinţele a 15 suspecți, precum şi la sediile și punctele de lucru ce aparțin a 15 societăţi comerciale din Bucureşti, Buzău, Prahova, Ilfov, Dâmboviţa şi Giurgiu.

 

Acțiunea vizează destructurarea unui grup infracțional organizat, specializat în săvârșirea infracțiunilor de evaziune fiscală şi spălare de bani în domeniul colectării deşeurilor feroase şi neferoase.

 

În urma investigațiilor au rezultat indicii că, în perioada 2011- mai 2013, doi suspecți au iniţiat un grup infracţional organizat care nu a plătit obligaţiile fiscale aferente activităţilor de colectare a deşeurilor feroase şi neferoase.

Unul dintre suspecți a avut rolul de a coordona angajaţii punctelor de lucru ale societăţii din judeţele Buzău şi Prahova, în activitatea de achiziţionare de deşeuri în baza unor facturi fiscale atestând operaţiuni fictive. Documentele erau emise în numele a şapte societăţi de tip „fantomă”, controlate faptic de alți membri ai grupării.

În realitate aceste deşeuri erau livrate la cele două puncte de lucru de nouă administratori ai unor societăţi comerciale având ca obiect de activitate colectare de deşeuri feroase şi neferoase, care nu înregistrau în evidenţele contabile nici achiziţia şi nici vânzarea acestor mărfuri.

 

Astfel, mărfurile aduse de furnizorii reali erau cântărite în incinta punctelor de lucru, după care angajaţii completau facturi prin care livrările figurau ca fiind efectuate de societăţile tip „fantomă”.

Pasul doi îl reprezenta înaintarea acestor facturi către sediul central, plăţile fiind efectuate în conturile aceloraşi societăţi „fantomă”. Membrii grupării ridicau aceste sume din conturi şi îi plăteau direct pe furnizorii reali, fără întocmirea vreunui înscris contabil.

 

Prin acest procedeu, sarcina achitării obligaţiilor fiscale aferente activităţilor de colectare a deşeurilor feroase şi neferoase era transferată ilegal către aceste societăţi, care nu aveau puncte de lucru reale şi nici patrimonii şi ai căror administratori formali nu aveau cunoştinţă despre aceste activităţi.

Sumele care ar fi trebuit plătite drept impozite erau împărţite între membrii grupului, prejudiciul fiind, la acest moment, estimat la peste 10.000.000 de lei.

 

La sediul D.I.I.C.O.T – B.T. Buzău vor fi audiate 19 persoane, urmând ca după finalizarea audierilor să fie dispuse măsurile legale în cauză.

La acțiune participă polițiști din cadrul B.C.C.O. Ploieşti, B.C.C.O. Bucureşti, D.O.S.-I.G.P.R. şi I.P.J. Buzău.Suportul tehnic şi informativ a fost asigurat de către Serviciu Român de Informaţii.

 

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de iniţiere şi constituire a unui grup infracţional organizat, evaziune fiscală, delapidare cu consecinţe deosebit de grave şi spălare de bani.

 

I.G.P.R. - Centrul de Informare și Relații Publice

Link to comment
Share on other sites

  • Moderator

Se zvoneste ca 10 persoane au fost retinute si maine urmeaza a fi prezentate instantei cu propunerea de arestare preventiva.

Edited by danpin
Link to comment
Share on other sites

Percheziţii la suspecţi de evaziune fiscală

 

Poliţiştii buzoieni efectuează, la această oră, 5 percheziţii la imobile deţinute de persoane suspectate de săvârşirea unor fapte de evaziune fiscală.

În această dimineaţă, poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Buzău – Serviciul de Investigare a Fraudelor şi Serviciul pentru Acţiuni Speciale efectuează 5 de percheziţii domiciliare în municipiul Buzău.

 

Poliţiştii beneficiază de sprijinul de specialitate al ofiţerilor D.I.P.I..

 

Percheziţiile se efectuează în baza autorizaţiilor emise de Tribunalul Buzău, într-un dosar penal instrumentat de poliţiştii Serviciului de Investigare a Fraudelor, sub supravegherea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Buzău.

 

Sunt vizaţi administratorii a două societăţi comerciale, suspectaţi de evaziune fiscală prin neînregistrarea veniturilor obţinute din achiziţii intracomunitare de legume şi fructe.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Percheziții de amploare la suspecți de evaziune fiscală și spălare de bani

 

Polițiștii specializați în combaterea criminalității organizate și procurorii DIICOT au destructurat o grupare specializată în evaziune fiscală și spălare de bani. În acest sens, în această dimineață, sunt puse în executare 167 de autorizații de percheziții domiciliare în 14 județe și în municipiul București.

La data de 27 mai a.c., polițiștii B.C.C.O. Suceava, sub coordonarea procurorilor DIICOT- S.T. Suceava, desfășoară o amplă acțiune, fiind în derulare 167 de percheziții domiciliare pe raza municipiului București (1) și a județelor Suceava (74), Botoșani (14), Bacău (1), Dâmbovița (11), Neamț (4), Timiș (3), Vrancea (1), Brașov (27), Mureș (1), Galați (2), Vâlcea (1), Ilfov (1), Iași (24), Olt (2). De asemenea, urmează a fi puse în executare 110 mandate de aducere.

 

La acțiune participă și polițiști din cadrul B.C.C.O. București, B.C.C.O Bacău, B.C.C.O Timișoara, B.C.C.O Brașov, BCCO Ploiești, BCCO Galați, BCCO Pitești, BCCO Iași, BCCO Mureș, I.P.J. Suceava - S.A.S și IPJ Botoșani – SAS. În total, în acțiune, sunt angrenați peste 415 polițiști.

Pe parcursul cercetărilor s-a beneficiat de suportul de specialitate al Direcției de Operațiuni Speciale - I.G.P.R., S.R.I. și D.I.P.I..

 

Persoanele pe numele cărora au fost emise mandatele de aducere urmează a fi conduse la sediul D.I.I.C.O.T.- Serviciul Teritorial Suceava în vederea audierilor și dispunerii unor eventuale măsuri preventive.

În fapt, începând cu luna iunie 2012, polițiști din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalitătii Organizate Suceava, sub coordonarea D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Suceava, efectuează cercetări față de 118 persoane fizice și 39 de persoane juridice, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de inițiere, constituire, sprijinire și aderare a unui grup infracțional organizat, evaziune fiscală și spălare de bani.

 

Din investigații a reieșit faptul că, pe raza județului Suceava s-a constituit un grup infracțional organizat cu ramificații pe aproape întreg teritoriul țării, având drept scop sustragerea de plata obligaţiilor fiscale datorate bugetului centralizat al statului prin înregistrarea în evidențele contabile a unor facturi care nu au la baza operaţiuni reale ori evidențierea altor operaţiuni fictive având ca rezultat diminuarea bazei impozabile și însușirea în mod ilegal a sumelor de bani provenite din aceste activități.

Principalii exponenți ai grupului infracțional ar fi șase tineri din județul Suceava, respectiv S.M., de 20 ani, S.C., de 20 ani, S.M, de 21 ani, G.C.C., de 25 ani, C.A.I., de 24 ani şi C.D.M. de 22 ani.

În urma verificărilor și investigațiilor efectuate a rezultat faptul că, la grupul infracțional menționat mai sus ar fi aderat și L. N., de 42 ani, din oraşul Bucecea, județul Botoșani, care cu ajutorul lui A.N., de 32 ani din Bacău, ar fi preluat societăți comerciale atât de pe raza județului Suceava, cât şi din țară, ultimul fiind desemnat asociat şi administrator al societăților comerciale preluate.

Ulterior, aceste societăți comerciale ar fi fost puse la dispoziția lui S.M, liderul grupului infracțional organizat, care le-ar fi introdus într-un circuit financiar fraudulos în sensul că, în numele acestor societăți comerciale, care efectuau operațiuni în principal, cu materiale de construcții, s-ar fi emis facturi fiscale fictive având ca beneficiari diverse firme din județele Suceava, Botoșani, Bacău, Dâmbovița, Neamț, Timiș, Vrancea, Brașov, Mureș, Galați, Vâlcea, Ilfov, Iași, Olt şi a municipiului Bucureşti, societăți care, în baza facturilor menționate mai sus, ar fi colectat TVA - ul aferent tranzacţiilor fictive şi şi-ar fi diminuat profitul obținut în urma activității comerciale desfășurate.

 

Astfel, prin activităţile infracţionale desfăşurate de membrii grupului infracţional, bugetul consolidat al statului ar fi fost grav prejudiciat, prin neachitarea TVA-ului de plată şi a impozitului pe profit, unele din aceste societăți beneficiind chiar de rambursări ilegale de TVA de la bugetul de stat.

 

Membrii grupului sunt suspectați că intrau în contact direct cu administratori de societăți comerciale interesați în a-şi diminua baza impozabilă, iar prin intermediul societăților comerciale pe care le dețineau sau le controlau, efectuau vânzări fictive de bunuri către aceste societăți comerciale “recrutate”, fiind emise facturi fictive pentru marfa inexistentă în realitate pe care societățile beneficiare le introduceau în contabilitate. Pentru a se da o legitimitate şi o aparență de legalitate tranzacțiilor comerciale efectuate, membrii grupării ar fi oferit administratorilor societăților comerciale “recrutate” sume de bani, reprezentând contravaloarea mărfii “livrate” pentru ca aceștia să facă viramente bancare către societățile emitente ale facturilor fiscale fictive.

Ulterior, membrii grupului infracțional organizat sunt bănuiți că retrăgeau aceste sume de bani beneficiind din partea societăților comerciale evazioniste de un comision, reprezentat de o cotă parte din suma cu care a fost prejudiciat bugetul de stat.

După o perioadă în care firmele controlate de membrii grupului nu achitau la bugetul de stat TVA-ul colectat şi impozitul pe profit aferent acestor tranzacții, aceștia ar fi cesiont societățile comerciale în cauză, firme care după câteva luni intrau în faliment.

Astfel, se bănuiește că transferurile succesive de bani, efectuate din conturile societăţilor “recrutate” prin conturile societăților controlate de membrii grupului infracţional organizat, au avut ca scop spălarea sumelor de bani provenite din evaziune fiscală pentru ca în final, sumele iniţiale să se întoarcă la beneficiarii facturilor fictive, fiind diminuate doar de comisioanele bancare aferente operaţiunilor efectuate şi comisioanele plătite membrilor grupului care au sprijinit realizarea acestor activităţi infracţionale.

Prejudiciul adus bugetului de stat, estimat doar până în această fază a cercetărilor, ar fi de 9.800.000 euro, însă urmează a fi calculat și completat în urma verificărilor financiar contabile ce se vor efectua în cauză.

 

În urma probatoriului administrat, în cauză s-a dispus începerea urmăririi penale față de 118 persoane fizice și 39 de persoane juridice, suspectate de comiterea infracțiunilor mai sus menționate.

Cercetările sunt continuate în vederea stabilirii întregii activități infracționale, identificării și tragerii la răspundere penală a tuturor participanților.

 

I.G.P.R. - Centrul de Informare și Relații Publice

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Percheziţii la suspecţi de evaziune fiscală şi spălare de bani

 

Poliţiştii specializaţi în combaterea criminalităţii organizate şi procurorii D.I.I.C.O.T. au efectuat, în această dimineaţă, 15 percheziţii în judeţele Prahova, Vrancea, Giurgiu, Tulcea şi Timiş, la mai multe persoane suspectate de achiziţii intracomunitare de produse energetice, fără respectarea prevederilor legale. / 20 de persoane au fost conduse la audieri.

Poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Ploieşti, sub coordonarea D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Ploieşti, au efectuat, în această dimineaţă, 15 percheziţii domiciliare în judeţele Prahova (10), Vrancea (2), Giurgiu(1), Tulcea(1), Timiş(1), pentru destructurarea unui grup infracţional organizat specializat în săvârşirea infracţiunilor de evaziune fiscală şi spălare de bani.

Din investigaţiile efectuate a reieşit că membrii grupării ar fi obţinut beneficii financiare substanţiale, utilizând opt societăţi comerciale, pentru derularea, în mod ilegal, de activităţi de comerţ cu produse energetice.

Astfel, suspecţii au înfiinţat în Bulgaria societăţi comerciale în numele cărora erau efectuate achiziţii intracomunitare de mărfuri din România. În realitate, prin utilizarea de documente false, mărfurile erau comercializate pe teritoriul României, fără plata taxelor si impozitelor aferente, prin intermediul altor societăţi comerciale, tip „fantomă”, controlate de către membrii grupării.

Prejudiciul astfel creat este de aproximativ 4.000.000 de euro şi reprezintă în principal TVA sustras de la plata către bugetul de stat.

La sediul D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Ploieşti au fost conduse în vederea audierii 20 de persoane.

Poliţiştii din cadrul B.C.C.O. Ploieşti, sub coordonarea procurorilor D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Ploieşti, efectuează cercetări faţă de suspecţi, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, evaziune fiscală şi spălare de bani.

În vederea recuperării prejudiciului, vor fi instituite măsuri asiguratorii asupra unor imobile, utilaje şi autoturisme ce aparţin membrilor grupării.

La acţiune s-a beneficiat de sprijinul de specialitate al ofiţerilor Direcţiei de Operaţiuni Speciale – I.G.P.R., S.R.I. şi D.G.A., iar autorizaţiile de percheziţie au fost puse în executare cu sprijinul B.C.C.O. Timişoara, S.C.C.O. Vrancea, Tulcea şi Satu Mare.

I.G.P.R. - Centrul de Informare și Relații Publice

Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...

Percheziţii la suspecţi de evaziune fiscală

 

Poliţiştii specializaţi în combaterea criminalităţii organizate şi procurorii D.I.I.C.O.T. efectuează, la această oră, 25 de percheziţii în judeţele Caraş-Severin, Mehedinţi şi Gorj, la locuinţele mai multor persoane suspectate că, prin evaziune fiscală, au prejudiciat bugetul de stat cu peste 7 milioane de lei.

În această dimineaţă, poliţiştii din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Caraş – Severin şi procurorii D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Caraş-Severin efectuează 25 de percheziţii domiciliare în judeţele Caraş - Severin, Mehedinţi şi Gorj, pentru destructurarea unei grup infracţional organizat specializat în săvârşirea infracţiunii de evaziune fiscală. Totodată, sunt puse în executare 19 mandate de aducere.

Acţiunea se desfăşoară cu sprijinul poliţiştilor de la Brigada de Combatere a Criminalităţii Organizate Timişoara, a poliţiştilor de la serviciile de combatere a criminalităţii organizate Mehedinţi şi Gorj, precum şi al celor de la Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Caraş-Severin.

În fapt, în urma investigaţiilor efectuate de poliţiştii S.C.C.O. Caraş-Severin şi procurorii D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Caraş-Severin a reieşit că, membrii grupării ar fi înregistrat în fals, în evidenţele contabile, documente care atestau efectuarea unor acte comerciale fictive.

În baza acestor documente false introduse în contabilitate, s-a prejudiciat bugetul de stat, pe de o parte, prin restituirea ilegală de TVA, iar, pe de altă parte, prin diminuarea profitului impozabil, atestând cheltuieli fictive.

În activitatea infracţională erau interpuse mai multe societăţi comerciale, prin care se derulau activităţi comerciale (plăţi) fictive, sumele de bani rezultate fiind însuşite în interes personal.

În acest circuit comercial exista o ultimă firmă, în sarcina căreia rămânea datoria fiscală şi care era deschisă fictiv pe numele unor persoane care nu puteau fi găsite de autorităţi ale statului cu atribuţii în domeniu fiscal, întrucât erau, fie persoane fără adăpost, fie persoane care locuiau, în fapt, în străinătate.

Prejudiciul estimat până în acest moment este de peste 7.000.000 de lei.

În cauză, faţă de 20 de suspecţi se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de constituire în grup infracţional organizat, evaziune fiscală, spălare de bani, fals şi uz de fals.

Persoanele depistate urmează să fie conduse la sediul D.I.I.C.O.T. - Biroul Teritorial Caraş-Severin, în vederea audierii şi luării măsurilor legale ce se impun.

La acţiune s-a beneficiat de sprijinul tehnic şi informativ al S.R.I. şi D.I.P.I..

I.G.P.R. - Centrul de Informare și Relații Publice

Link to comment
Share on other sites

Percheziţii la suspecţi de evaziune fiscală

 

Direcţia de Investigare a Fraudelor din cadrul I.G.P.R. a coordonat o acţiune în 5 judeţe şi municipiul Bucureşti. Au fost efectuate 35 de percheziţii la domiciliile şi imobilele mai multor suspecţi că ar fi prejudiciat bugetul de stat cu peste 7 milioane de lei, prin evaziune fiscală.

Luni, 30 septembrie a.c., au fost efectuate 35 de percheziţii în judeţele Bihor, Timiş, Dolj, Argeş, Ilfov şi în municipiul Bucureşti, într-un dosar aflat în instrumentarea poliţiştilor din cadrul Serviciului Investigare a Fraudelor Bihor şi procurorilor Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor, la domiciliile şi imobilele a 15 persoane fizice şi ale 20 de persoane juridice, suspectate de comiterea infracţiunii de evaziune fiscală, în domeniul achiziţiilor intracomunitare de ulei şi zahăr.

La acţiune au participat, sub coordonarea Direcţiei de Investigare a Fraudelor din cadrul I.G.P.R., peste 150 de poliţişti de la formaţiunile de investigare a fraudelor şi investigaţii criminale din cadrul I.P.J. Bihor, I.P.J. Timiş, I.P.J. Dolj şi I.P.J. Ilfov.

În urma cercetărilor efectuate în cauză, patru persoane, cu vârste cuprinse între 29 şi 39 de ani, sunt suspectate că ar fi coordonat gruparea infracţională, care acţiona pe raza judeţelor Bihor, Timiş, Argeş, Dolj, Ilfov şi a municipiului Bucureşti.

Cei patru sunt suspectaţi că, în perioada 2011 - 2013, în calitate de reprezentanţi ai unor societăţi comerciale cu sediul în mai multe judeţe din România, ar fi efectuat achiziţii intracomunitare de mărfuri de la diverse firme din Ungaria, în urma cărora ar fi întocmit documente justificative false de livrare, prin care erau simulate operaţiuni fictive, respectiv livrări intracomunitare de produse agroalimentare, efectuate către firme din Ungaria, Bulgaria şi Belgia.

Mărfurile erau, în realitate, valorificate pe teritoriul României.

De asemenea, cele patru persoane sunt suspectate că ar fi achiziţionat mărfuri de pe teritoriul naţional şi, ulterior, ar fi simulat livrări intracomunitare către firme fantomă maghiare şi de la acestea către firme fantomă româneşti, de unde marfa era valorificată tot către destinatarii finali din România.

Ambele modalităţi erau folosite de suspecţi pentru a eluda plata T.V.A. – ului datorat bugetului consolidat al statului.

În urma percheziţiilor efectuate, poliţiştii de investigare a fraudelor au ridicat, în vederea cercetărilor, documentele contabile ale firmelor implicate, sisteme de calcul, laptop-uri, ştampile, token-uri şi carduri bancare.

Prejudiciul cauzat astfel bugetului de stat se ridică până în prezent la aproximativ 7 milioane lei.

După finalizarea percheziţiilor, suspecţii vor fi conduşi la sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bihor pentru audieri, cercetările urmând a fi extinse şi faţă de ceilalţi membri ai grupării.

În cauză, s-a beneficiat de suportul tehnic şi informativ al specialiştilor S.R.I..

I.G.P.R. - Centrul de Informare și Relații Publice

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Percheziţii la suspecţi de evaziune fiscală

 

Poliţiştii Serviciului de Investigarea Fraudelor din Vâlcea efectuează, în această dimineaţă, trei percheziţii, într-un dosar penal de evaziune fiscală. Doi administratori ai unei societăţi comerciale, cu obiect de activitate în domeniul operaţiunilor cu deşeuri feroase şi neferoase, sunt suspectaţi că ar fi creat bugetului de stat un prejudiciu de peste 7.500.000 de lei.

În această dimineaţă, poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigarea Fraudelor – I.P.J. Vâlcea, sub coordonarea procurorilor Parchetului de pe lângă Tribunalul Vâlcea, efectuează 3 percheziţii în judeţele Vâlcea şi Bihor.

Este vizată activitatea unei societăţi comerciale, ce are ca obiect de activitate livrarea de mărfuri şi prestarea unor servicii în domeniul colectării de deşeuri de materiale feroase şi neferoase.

În cauză, se efectuează cercetări faţă de două persoane, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de evaziune fiscală. Cei doi sunt suspectaţi că, în calitate de reprezentanţi ai societăţii comerciale, în perioada 2010 – februarie 2012, ar fi creat un prejudiciu bugetului consolidat al statului de peste 7.500.000 de lei, prin neînregistrarea operaţiunilor în actele contabile şi pentru nedepunerea declaraţiilor fiscale organelor abilitate.

De asemenea, reprezentanţii societăţii ar fi ridicat din conturi bancare peste 9.000.000 de lei, folosindu-se de borderouri fictive.

Cercetările continuă în vederea stabilirii întregii activităţi infracţionale.

I.G.P.R. - Centrul Informare și Relații Publice

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Percheziţii la suspecţi de evaziune fiscală şi spălare de bani

 

Poliţiştii Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Porturi Maritime, sub coordonarea D.I.I.C.O.T. – S.T. Constanţa, efectuează, astăzi, opt percheziţii la locuinţele mai multor suspecţi de evaziune fiscală şi spălare de bani, precum şi la mai multe sedii de societăţi comerciale din Constanţa. Prejudiciul cauzat bugetului de stat este estimat la aproximativ 1 milion de euro.

Poliţiştii din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Porturi Maritime şi procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Constanţa au documentat activitatea infracţională a unui grup infracţional organizat, constituit din şapte persoane, specializat în săvârşirea de infracţiuni din sfera macro-criminalităţii economico – financiare.

Pentru probarea activităţii infracţionale, poliţiştii specializaţi în combaterea criminalităţii organizate şi procurorii D.I.I.C.O.T. efectuează, astăzi, opt percheziţii la locuinţele suspecţilor şi la sediile unor firme din Constanţa.

Din cercetările efectuate în cauză se conturează suspiciunea rezonabilă că persoanele cercetate ar fi obţinut importante beneficii financiare ilicite, prin efectuarea de operaţiuni comerciale şi financiar-contabile fictive.

În fapt, membrii grupării, cetăţeni români, turci şi moldoveni, sunt suspectaţi că ar fi înregistrat în evidenţele contabile a patru societăţi comerciale pe care le controlau, vânzări succesive de utilaje industriale, atestând, în mod fictiv, exportul acestora în Republica Moldova şi solicitând rambursarea TVA-ului aferent acestor operaţiuni.

Sumele de bani rezultate din operaţiunile fictive ajungeau în conturile unei societăţi comerciale intermediare controlate de către suspecţi şi erau retrase în numerar de către membrii grupării.

Prejudiciul total cauzat bugetului de stat este estimat la aproximativ 1.000.000 de euro.

Pe numele a şapte suspecţi au fost emise mandate de aducere, urmând să fie conduşi la sediul D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Constanţa pentru audieri şi luarea măsurilor legale ce se impun.

I.G.P.R. - Centrul de Informare şi Relaţii Publice

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Percheziţii la suspecţi de evaziune fiscală

45 de percheziţii sunt efectuate în această dimineaţă de poliţiştii buzoieni, pentru probarea activităţii infracţionale a mai multor suspecţi de evaziune fiscală cu produse achiziţionate din spaţiul intracomunitar. Valoarea prejudiciului cauzat bugetului de stat a fost estimată la peste 2.000.000 de euro.

Peste 200 de poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Buzău efectuează, în această dimineaţă, 45 de percheziţii domiciliare pe raza municipiului Râmnicu Sărat, precum şi a comunelor Râmnicelu şi Boldu.

Sunt vizate 44 de persoane suspectate de săvârşirea infracţiunii de evaziune fiscală prin neînregistrarea veniturilor obţinute din comercializarea legumelor provenite din achiziţii intracomunitare.

Valoarea totală a prejudiciului a fost estimată la peste 2.000.000 de euro.

Percheziţiile se desfăşoară sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Buzău, în baza autorizaţiilor emise de Tribunalul Buzău.

În cadrul investigaţiilor s-a beneficiat de sprijinul ofiţerilor D.I.P.I.

I.G.P.R. - Centrul de Informare și Relații Publice

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.