Jump to content
POLITISTI.ro

Suspecţi de trafic de droguri, surprinşi în flagrant de poliţişti


NewsBot

Recommended Posts

Suspect de trafic de droguri de risc, identificat

Un tânăr a fost surprins de poliţiştii de combatere a criminalităţii organizate, într-un bar din municipiul Tulcea, în timp ce încerca să vândă cannabis.

Ieri după - amiază, poliţiştii Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Tulcea şi procurorii D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Tulcea, l-au prins în flagrant delict, într-un bar din municipiul Tulcea, pe Cristian H., de 26 de ani, care deţinea fără drept şi încerca să vândă aproximativ 20 de grame fragmente vegetale de cannabis.

Cu privire la fragmentele vegetale, suspectul a declarat că le-a cumpărat de la o persoană necunoscută din municipiul Constanţa, cu intenţia de a le revinde tinerilor din mediul universitar, cu suma de 50 de lei/gram.

Cercetările sunt continuate de poliţiştii de combatere a criminalităţii organizate şi procurorii D.I.I.C.O.T., sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trafic de droguri de risc, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 2 al. 1 din Legea nr. 143/2000.

I.G.P.R. - Centrul de Informare şi Relaţii Publice

Link to comment
 • 3 weeks later...
 • Replies 53
 • Created
 • Last Reply

Top Posters In This Topic

 • NewsBot

  53

 • Marius

  1

Suspecţi de trafic de droguri, depistaţi de poliţişti

Doi tineri sunt suspectaţi de către poliţişti că au încercat să introducă într-un penitenciar substanţe halucinogene. / Asupra lor au fost găsite mai multe punguţe cu substanţe vegetale şi substanţe granulate.

Poliţiştii B.C.C.O. Craiova - S.C.C.O. Mehedinţi şi procurorii D.I.I.C.O.T.- Biroul Teritorial Mehedinţi, efectuează cercetări faţă doi tineri ,suspectaţi de trafic de droguri de risc.

Astfel, la data de 8 decembrie a.c., poliţiştii au fost sesizaţi de către lucrătorii din cadrul Penitenciarului Drobeta-Turnu Severin că asupra suspecţilor I.S.G. de 20 de ani şi S.V.G. tot de 20 de ani, ambii din Drobeta Turnu Severin, judeţul Mehedinţi, au fost găsite mai multe punguţe cu substanţe vegetale şi granulate.

La controlul efectuat asupra bagajului pe care aceştia intenţionau să-l dea lui B. R. A., încarcerat la penitenciarul Drobeta-Turnu Severin, au fost descoperite 12 punguţe din material plastic transparent, care conţineau substanţă vegetala de culoare verde-oliv, cu miros înţepător şi două punguţe din material plastic transparent, care conţineau substanţă granulată de culoare brun-oliv cu miros înţepător, disimulate în căptuşeala unei geci de fâş.

Acestea au fost ridicate în vederea efectuării cercetărilor, urmând să fie analizate în cadrul Laboratorului de analize fizico-chimice al I.G.P.R.

Cei doi suspecţi au fost conduşi la sediul D.I.I.C.O.T.- Biroul Teritorial Mehedinţi, iar în urma audierii de către procuror, s-a luat măsura reţinerii pe o perioada de 24 de ore a lui I.S.G. urmând ca la data de 9 decembrie a.c., să fie prezentat Tribunalului Mehedinţi cu propunere de arestare preventivă pentru o perioadă de 29 de zile, iar S.V.G. va fi cercetat în stare de libertate.

I.G.P.R.

Link to comment
 • 1 month later...

Suspecţi de trafic de droguri, depistaţi

Poliţiştii de combatere a criminalităţii organizate şi procurorii D.I.I.C.O.T. au descoperit la locuinţa a trei persoane din judeţul Olt aproximativ 3 kg. de cannabis.

La data de 8 februarie a.c., poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Craiova – Serviciul de Combatere a Criminalităţii Organizate Olt şi procurorii D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Olt, cu sprijinul poliţiştilor din cadrul I.P.J. Olt, au efectuat o percheziţie domiciliară la locuinţa membrilor unui grup infracţional organizat cu preocupări pe linia traficului de droguri, format din trei membri, B. Paraschiv, de 24 de ani, B. Constantina, de 44 de ani şi B. Ilie, de 50 de ani, toţi din comuna Valea Mare, judeţul Olt.

Cu această ocazie, în podul locuinţei, au fost găsite aproximativ 3 kg. de cannabis – fragmente vegetale uscate de culoare verde (muguri şi tulpiniţe), cantitate ce provenea dintr-o cultură clandestină, înfiinţată la această locuinţă, în cursul anului 2011.

În urma cercetărilor efectuate în cauză s-a stabilit că, în perioada august – septembrie 2011, unul dintre suspecţi, B. Ilie, a transportat în Italia, în localitatea Milano, aproximativ un kg. de cannabis, în vederea distribuirii către diverşi consumatori.

Cei trei au fost conduşi la sediul D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Olt, în vederea audierii de către procurori şi dispunerii de măsuri legale.

Faţă de aceştia se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, scoaterea din ţară de droguri de risc, fără drept, trafic de droguri de risc şi consum de droguri de risc, fapte prevăzute şi pedepsite de art. 7 din Legea 39/2003 privind combaterea criminalităţii organizate, art. 2 alin.1, art. 3 şi art. 4 alin. 1 din Legea 143/2000 privind prevenirea şi combaterea traficului şi consumului ilicit de droguri.

Cercetările continuă pentru stabilirea întregii activităţi infracţionale a suspecţilor.

Detalii: Flux de stiri MAI

Link to comment
 • 2 months later...

Suspecţi de trafic de droguri, depistaţi

Poliţiştii antidrog din cadrul B.C.C.O. Constanţa au efectuat, în perioada 30 martie – 15 aprilie a.c., mai multe acţiuni în vederea prevenirii şi combaterii traficului de droguri.

Astfel, la data de 30 martie a.c., a fost prins în flagrant, în zona Gării CFR Constanţa, C. V., de 23 de ani, din Bucureşti, care deţinea în mod ilicit 50 de comprimate de ecstasy şi 18 grame de canabis pe care intenţiona să le vândă.

Acestuia i-a fost întocmit dosar penal pentru trafic de droguri de risc şi mare risc, faptă prevăzută şi pedepsită de Legea 143/2000, iar cercetările continuă cu suspectul în stare de arest preventiv pentru 29 de zile.

La data de 4 aprilie a.c., au fost prinşi în flagrant N. A., de 27 de ani , M. E., de 26 de ani, M. A., de 23 de ani, toţi trei din Bucureşti, care se constituiseră într-o reţea de trafic de droguri de risc şi mare risc ce distribuia comprimate de ecstasy şi canabis tinerilor din cluburile din Constanţa şi Bucureşti, drogurile fiind procurate din Olanda şi distribuite de N. A..

În momentul prinderii în flagrant, suspecţii aveau asupra lor 50 comprimate ecstasy şi 100 grame canabis.

Suspecţilor li s-a întocmit dosar penal pentru trafic de droguri de risc şi mare risc, iar liderul grupului a fost arestat preventiv pentru 29 de zile.

La data de 5 aprilie a.c., a fost destructurată o reţea de trafic de droguri de mare risc formată din P. A., de 23 ani, S. I., de 24 de ani, F. D., de 22 ani, din Constanţa, M. A., de 21 de ani şi D. A., de 22 ani, toţi din Constanţa.

Aceştia deţineau 14 comprimate de ecstasy şi 20 de grame de canabis pe care încercau să le comercializeze.

Faţă de suspecţi s-a luat măsura întocmirii unui dosar penal pentru trafic de droguri de risc şi mare risc, iar pentru P. A. şi S. I. s-a dispus arestarea preventivă pentru 29 de zile.

La data de 10 aprilie a.c., ca urmare a unei percheziţii efectuate la domiciliul lui M. C., de 44 de ani, din Constanţa, au fost depistate 300 de grame de canabis, drog de risc, pe care suspectul intenţiona să-l comercializeze. Faţă de acesta s-a luat măsura întocmirii unui dosar penal pentru trafic de droguri de risc şi a fost reţinut pentru 24 de ore.

I.G.P.R. - Centrul de Informare și Relații Publice

Link to comment

Depistat de poliţişti cu droguri

Poliţiştii de la combaterea criminalităţii organizate Olt au reuşit prinderea în flagrant delict a unui tânăr, din municipiul Slatina, care avea asupra sa 150 de grame de droguri sintetice, în vederea consumului propriu şi comercializării.

Poliţiştii Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Olt şi procurorii D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Olt, cu sprijinul lucrătorilor vamali din cadrul Direcţiei Judeţene pentru Accize şi Operaţiuni Vamale Olt, au organizat, la data de 25 aprilie a.c., pe raza municipiului Slatina, judeţul Olt, o acţiune pe linia combaterii traficului şi consumului ilicit de droguri.

Astfel, la data mai sus menţionată, a fost prins în flagrant A.D., de 21 de ani, din municipiul Slatina, judeţul Olt, care avea asupra sa cantitatea de aproximativ 150 grame droguri sintetice.

Cercetările efectuate de către poliţiştii au relevat faptul că drogurile provin din China, iar suspectul A.D. le deţinea pentru consum propriu şi comercializare.

Tânărul este cercetat sub aspectul comiterii infracţiunilor de „trafic şi consum ilicit de droguri”.

I.G.P.R. - Centrul de Informare şi Relaţii Publice

Link to comment

Dosare penale pentru trafic de droguri

Ofiţerii BCCO Constanţa au acţionat, în cooperare cu poliţişti din cadrul I.P.J. Constanţa, D.G.I.P.I. şi ai Gărzii de Coastă. Astfel, la data de 27.04.2012, oamenii legii au depistat şase tineri cu vârste cuprinse între 18 şi 25 ani, care deţineau în mod ilicit, în vederea vânzării sau a consumului propriu, 50 grame canabis, 20 pastile ecstasy, 3 grame cocaină, 5 jointuri, mai multe plicuri cu etnobotanice şi un cântar ce prezenta urme de canabis.

Celor în cauză le-au fost întocmite dosare penale, fiind cercetaţi pentru trafic de droguri de risc şi mare risc şi deţinere de astfel de substanţe în vederea consumului propriu, riscând pedepse cu închisoarea de la 2 la 10 ani.

I.G.P.R. - Centrul de Informare și Relații Publice

Link to comment
 • 3 months later...

Tânăr suspectat de trafic de droguri, furt şi tâlhărie, reţinut

Aproximativ 400 de plicuri cu etnobotanice şi alte obiecte de valoare, susceptibile a proveni din furturi şi tâlhării, au fost descoperite de poliţişti, la locuinţa unui tânăr din Constanţa.

La data de 14 august a.c., în urma investigaţiilor efectuate, poliţiştii din cadrul Biroului Investigaţii Criminale, împreună cu poliţiştii antidrog din cadrul B.C.C.O. Constanţa, au documentat activitatea infracţională a unui tânăr de 23 de ani, din Constanţa, suspectat de comiterea mai multor infracţiuni.

În urma percheziţiei efectuate la locuinţa acestuia, poliţiştii au descoperit un iPod, cinci ceasuri de mână, cinci telefoane mobile, 1.135 lei şi un pistol cu bile din cauciuc, deţinut nelegal.

Despre unul din cele cinci telefoane mobile există indicii că ar proveni din comiterea unei tâlhării asupra unui tânăr de 19 ani, din Tulcea, faptă comisă pe raza municipiului Constanţa, la data de 28 iulie a.c..

De asemenea au fost descoperite şi 387 de plicuri conţinând substanţe susceptibile de efecte psihoactive (etnobotanice), ce au fost ridicate în vederea efectuării analizelor de laborator şi stabilirii cu exactitate a naturii acestora.

Cercetările continuă cu suspectul în stare de reţinere, în vederea stabilirii întregii activităţi infracţionale, a provenienţei bunurilor descoperite la domiciliul său, urmând fi făcute propuneri legale corespunzătoare.

I.G.P.R. - Centrul de Informare și Relații Publice

Link to comment
 • 2 weeks later...

Suspect de trafic şi consum ilicit de droguri, depistat

Poliţiştii de combatere a criminalităţii organizate şi procurorii D.I.I.C.O.T. au descoperit la locuinţa unei persoane, din judeţul Olt, aproximativ 200 grame de haşiş.

La data de 21 august a.c., poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Craiova – Serviciul de Combatere a Criminalităţii Organizate Olt şi procurorii D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Olt, cu sprijinul poliţiştilor din cadrul I.P.J. Olt – Serviciul de Intervenţie Rapidă au efectuat o percheziţie domiciliară, la locuinţa lui L.M., din oraşul Drăgăneşti, judeţul Olt, suspect ca având preocupări pe linia traficului şi consumului ilicit de droguri.

Urmare acestei activităţi, a fost găsită cantitatea de aproximativ 200 grame de haşiş, iar cercetările efectuate de poliţişti au stabilit că suspectul a cumpărat din Italia şi a introdus în ţară droguri de risc, în vederea consumului propriu şi distribuirii către diverşi consumatori.

În cauză, se efectuează cercetări, cu suspectul în stare de reţinere, pentru deţinere şi vânzare de droguri de risc, fără drept, introducerea în ţară de droguri de risc, fără drept şi deţinerea de droguri de risc pentru consum propriu, fără drept, fapte prevăzute şi pedepsite de Legea 143/2000 privind prevenirea şi combaterea traficului şi consumului ilicit de droguri.

I.G.P.R. - Centrul de Informare și Relaţii Publice

Link to comment

Suspecţi de trafic şi consum de droguri, depistaţi

Opt persoane cu vârste cuprinse între 20 şi 44 de ani sunt cercetate pentru trafic de canabis. În urma investigațiilor au fost descoperite două culturi de canabis, una situată pe un teren de pe raza oraşului Tăuţii Măgherăuş, iar o alta într-un apartament din municipiul Baia Mare.

La data de 22 august a.c., poliţiştii Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Maramureş şi procurorii D.I.I.C.O.T. - Serviciul Teritorial Cluj au efectuat nouă percheziţii domiciliare pe raza localităţilor Baia Mare, Tăuţii Măgherăuş şi Săcălăşeni și au percheziţionat două autoturisme într-o cauză, privind traficul şi consumul de droguri de risc.

De asemenea, au pus în executare opt mandate de aducere emise pe numele suspecţilor: M.M., de 44 de ani, H.I., de 36 de ani, E.R., de 38 de ani, M.R., de 22 de ani, M.T., de 25 de ani, C.D., de 23 de ani, M.P., de 22 de ani, toţi din Baia Mare şi S.G., de 20 de ani, din Tăuţii Măgherăuş.

Aceştia sunt suspectaţi că au cultivat şi comercializat, în mod repetat, în cursul anului 2012, droguri de risc, respectiv canabis, unui cerc larg de consumatori de pe raza judeţului Maramureş. Până în prezent, poliţiştii au identificat 20 de persoane care se aprovizionau de la cei în cauză.

În urma cercetărilor şi a percheziţiilor domiciliare efectuate a fost identificată o cultură situată pe un teren de pe raza oraşului Tăuţii Măgherăuş, de pe care s-au ridicat zece plante de canabis şi o cultură într-un apartament din municipiul Baia Mare ce aparţineau unora dintre suspecţi.

Cultura din apartament era prevăzută cu instalaţie de aerisire şi iluminare şi conţinea 20 de ghivece în care erau 20 de plante de canabis, de diferite mărimi şi aflate în diferite stadii de maturitate.

De asemenea, în apartament au mai fost descoperite aproximativ 4,5 kg de canabis. În celelalte spaţii percheziţionate au fost găsite urme de canabis, staniol, instrumente pentru porţionare şi un cartuş de armă de foc, toate fiind ridicate în vederea cercetărilor.

Astăzi, 23 august, procurorii D.I.I.C.O.T. - Serviciul Teritorial Cluj au dispus reţinerea a patru suspecţi, pentru 24 de ore, față de care urmează să fie făcute propuneri de arestare preventivă, obligarea de a nu părăsi ţara față de un suspect şi cercetarea în stare de libertate pentru trei suspecţi.

În cauză, se efectuează cercetări sub aspectul comiterii infracțiunii de trafic de droguri de risc, activităţile fiind documentate cu sprijinul de specialitate al ofițerilor D.G.I.P.I., Inspectoratului de Poliţie Judeţean Maramureş şi Direcţiei Regionale pentru Accize şi Operaţiuni Vamale Cluj.

La percheziţii a participat şi un câine dresat în depistarea drogurilor, ce aparţine echipajului canin al Direcţiei Regionale pentru Accize şi Operaţiuni Vamale Cluj.

I.G.P.R. - Centrul de Informare şi Relaţii Publice

Link to comment

Suspect de trafic de droguri de risc, după gratii

Peste un kilogram de canabis a fost găsit în urma unor percheziţii domiciliare efectuate de poliţiştii specializaţi în combaterea criminalităţii organizate din Arad și procurorii D.I.I.C.O.T., la locuinţa unui „comerciant” de droguri de risc. Suspectul a fost arestat pentru 29 de zile.

În cursul lunii august a.c., poliţiştii Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Arad din cadrul B.C.C.O. Timişoara şi procurorii D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Arad au efectuat investigaţii privind activitatea infracţională a unui tânăr din Arad, suspectat de trafic de droguri de risc.

Din cercetări a reieşit că, P. Daniel, de 22 ani, deţine şi comercializează canabis mai multor tineri din municipiul Arad.

Oamenii legii au desfăşurat două percheziţii domiciliare, în urma cărora s-a reuşit probarea activităţii infracţionale a suspectului, depistarea acestuia şi capturarea a 1.350 grame de canabis.

În baza probatoriuli administrat în cauză, procurorii D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Arad au dispus reţinerea lui P. Daniel pentru 24 de ore. Ulterior, fiind prezentat Tribunalului Arad, suspectul a primit mandat de arestare preventivă pe o perioadă de 29 zile, pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de droguri de risc, faptă prevăzută şi pedepsită de art.2 al.1 din Legea 143/2000.

I.G.P.R. - Centrul de Informare și Relaţii Publice

Link to comment
 • 4 weeks later...

Cercetaţi pentru trafic de droguri

O grupare infracţională ce comercializa droguri de risc şi mare risc în judeţul Suceava a fost destructurată.

Astăzi, poliţiştii B.C.C.O. Suceava şi procurorii D.I.I.C.O.T - Serviciul Teritorial Suceava, cu sprijinul I.P.J. Suceava - S.I.R, au efectuat 16 percheziții domiciliare pe raza judeţului Suceava şi au pus în executare 16 mandate de aducere.

Activităţile au fost efectuate în cadrul unui dosar care vizează destructurarea unui grup infracţional ce acţiona pe raza județului Suceava, cu precădere în municipiul Fălticeni, şi care era specializat în comercializarea de droguri de risc şi mare risc.

Cosmin J., împreună cu Sabin T. şi George C., se ocupau cu procurarea şi distribuirea directă a drogurilor pe raza municipiului Fălticeni, doar către persoanele în care aveau încredere. De asemenea, cei trei şi-au creat o reţea de intermediari care să distribuie drogurile către consumatori tot pe baza acestor relaţii.

Cei trei procurau drogurile atât de pe piaţa externă, cât şi de pe cea internă acestea fiind ulterior transportate şi puse în vânzare în mod direct şi constant clienţilor fideli sau prin intermediari.

În urma probatoriului administrat, în cauză s-a dispus începerea urmăririi penale pentru trafic de droguri de risc, fără drept în modalităţile procurare, punere în vânzare, vânzare şi deţinere de droguri de risc, trafic de droguri de mare risc, fără drept în modalităţile procurare, punere în vânzare, vânzare şi deţinere de droguri de mare risc.

Cercetările continuă în vederea stabilirii întregii activităţi infracţionale şi tragerii la răspundere penală a participanţilor.

Data: 19/09/2012 Sursa: IPJ SUCEAVA

Link to comment

Suspecţi de trafic de droguri, depistaţi

În urma a două percheziţii au fost descoperite mai multe plante de cannabis ascunse într-o cultură de viţă de vie, în judeţul Dâmboviţa.

La data de 20 septembrie a.c., poliţişti ai Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Dâmboviţa şi procurori din cadrul Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism - Biroul Teritorial Dâmboviţa au descins la locuinţele a doi bărbaţi, de 30 şi 40 de ani, suspectaţi de trafic de droguri.

În urma activităţilor desfăşurate, în grădina unuia dintre suspecţi au fost găsite şase plante de cannabis, 700 grame cannabis, pregătite pentru vânzare, mai multe instrumente de mărunţit cannabis şi 3.000 de lei şi 805 euro.

Plantele de cannabis erau cultivate într-o zonă cu viţă de vie, pentru a nu putea fi observate cu uşurinţă. Acestea au fost ridicate în vederea expertizării.

Din anchetă a rezultat faptul că, în cursul acestui an, unul dintre suspecţi a procurat seminţe de cannabis pe care le-a cultivat în apropierea locuinţei sale, pentru a obţine droguri ce urmau să fie comercializate pe raza judeţului Dâmboviţa.

Poliţiştii continuă cercetările pentru stabilirea întregii activităţi infracţionale în cauză.

I.G.P.R. - Centrul de Informare și Relaţii Publice

Link to comment
 • 2 weeks later...

Cercetaţi pentru trafic de ecstasy

Data: 04/10/2012 Sursa: IPJ GALATI

Patru tineri din Galaţi au fost surprinşi în flagrant în timp ce încercau să vândă comprimate de ecstasy.

La data de 2 octombrie a.c., poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Galaţi şi procurorii D.I.I.C.O.T – Serviciul Teritorial Galaţi i-au surprins în flagrant pe P. Florin, de 26 ani, C. Mihai, de 20 ani, B. Mihail,de 19 ani şi M. Vasile, de 17 ani, toţi din Galaţi, care încercau să comercializeze 10 comprimate de ecstasy, contra sumei de 1000 de lei.

În urma desfăşurării percheziţiilor domiciliare la cei patru suspecţi, în locuinţa lui P. Florin au fost găsite 93 comprimate de ecstasy.

Din cercetările efectuate a rezultat că drogurile au fost aduse din Spania în urmă cu aproximativ trei luni de zile, pentru a fi comercializate pe raza municipiului Galaţi.

Cei patru suspecţi au fost reţinuţi pe bază de ordonanţă, magistraţii gălăţeni dispunând arestarea lor preventivă pentru 29 de zile, pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de droguri de mare risc.

199474_468811006486336_2076560744_n.jpg

Link to comment

7,72 kg canabis ascunse într-un autoturism ce venea din Grecia

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Calafat au descoperit 7,72 kg canabis ascunse într-un autoturism condus de un cetăţean polonez care venea din Grecia.

În data de 07.10.2012, în jurul orei 12.00, la Punctul de Trecere a Frontierei Calafat s-a prezentat pentru a intra în ţară, la volanul unui autoturism marca Peugeot, cetăţeanul polonez Edward J., în vârstă de 33 ani. Bărbatul era însoţit de cetăţeana poloneză Natalia W., în vârstă de 22 ani şi cei doi se deplasau din Grecia cu destinaţia finală Polonia.

Acţionând în baza analizei de risc, poliţiştii de frontieră au efectuat un control amănunţit asupra mijlocului de transport, folosindu-se de câinele de serviciu care a semnalat existenţa unor substanţe stupefiante.

Astfel, în urma controlului fizic efectuat de către poliţiştii de frontieră împreună cu lucrătorii vamali au fost descoperite, ascunse sub scaunele din faţă şi în roata de rezervă, 20 colete învelite în folie de plastic, care conţineau o substanţă vegetală.

În urma testelor preliminare, substanţa, în greutate totală de 7,72 kg, a reacţionat pozitiv la canabis.

Autoturismul a fost indisponibilizat la sediul Servicului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Dolj. Poliţiştii de frontieră au întocmit celor doi cetăţeni polonezi acte premergătoare de cercetare penală pentru introducere sau scoatere din ţară de droguri de risc, cei în cauză fiind prezentaţi procurorilor D.I.I.C.O.T. Craiova, în vederea dispunerii măsurilor legale ce se impun.

I.G.P.F. - Biroul de Informare şi Relaţii Publice

Link to comment
 • 2 weeks later...

Suspect de trafic de droguri, surprins în flagrant, de poliţişti

Un bucureştean a fost surprins, în flagrant, de poliţiştii specializaţi în combaterea criminalităţii organizate şi procurorii D.I.I.C.O.T., în timp ce comercializa 10 grame de cannabis. La locuinţa acestuia, poliţiştii au mai găsit alte 50 de grame de cannabis şi un cântar electronic folosit la porţionarea drogurilor.

La data de 21 octombrie a.c., poliţiştii Serviciului Antidrog din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Piteşti şi procurorii D.I.I.C.O.T.- Serviciul Teritorial Piteşti au prins în flagrant, în municipiul Bucureşti, un tânăr de 26 de ani, în timp ce vindea 10 grame de cannabis, în schimbul a 600 de lei.

Acesta este suspectat de poliţişti că făcea parte dintr-o grupare de traficanţi de droguri ce acţiona pe raza municipiilor Bucureşti, Piteşti şi alte localităţi din ţară.

În urma percheziţiei efectuate la locuinţa acestuia, poliţiştii au mai găsit alte 50 de grame de cannabis şi un cântar electronic folosit la porţionarea drogurilor.

Faţă de suspect, în urma probatoriului administrat în cauză, procurorii D.I.I.C.O.T. au luat măsura reţinerii pentru 24 de ore, urmând a fi prezentat Tribunalului Argeş cu propunere de arestare preventivă pentru 29 de zile, pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de droguri de risc.

Cercetările continuă pentru identificarea tuturor membrilor grupului infracţional şi probarea activităţii ilicite a acestora.

I.G.P.R. - Centrul de Informare și Relații Publice

Link to comment

Suspect de trafic de droguri de risc, reţinut

Un mureşean a fost surprins în flagrant de poliţiştii specializaţi în combaterea criminalităţii organizate şi procurorii D.I.I.C.O.T., în timp ce comercializa 15 grame de cannabis. La locuinţa acestuia, s-au mai găsit alte 200 de grame de cannabis şi şapte plante care erau cultivate în grădina suspectului.

La data de 23 octombrie a.c., poliţişti din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Tg. Mureş şi procurori D.I.I.C.O.T. - Serviciul Teritorial Tg.Mureş, cu sprijinul de specialitate al ofiţerilor Direcţiei Operaţiuni Speciale –I.G.P.R. , au surprins în flagrant un tânăr, de 23 de ani, din Lunca Mureşului, judeţul Mureş, în timp ce comercializa, în municipiul Reghin, 15 grame de cannabis.

În urma percheziţiei efectuată la locuinţa tânărului, poliţiştii specializaţi în combaterea criminalităţii organizate au mai găsit alte 200 de grame de cannabis, precum şi şapte plante care erau cultivate în grădina casei acestuia.

Din investigaţiile efectuate, a reieşit că drogurile confiscate proveneau dintr-o cultură „outdoor”, cultivată în propria grădină din luna mai 2012.

În urma probatoriului administrat în cauză, faţă de suspect, procurorul de caz a dispus măsura reţinerii pentru 24 de ore, urmând ca astăzi să fie prezentat Tribunalului Mureş cu propunere de arestare preventivă, pentru comiterea infracţiunii de trafic de droguri de risc.

I.G.P.R. - Centrul de Informare și Relații Publice

Link to comment

Prinşi în flagrant în timp ce încercau să comercializeze 700 gr cannabis

Poliţiştii de frontieră din cadrul I.T.P.F. Sighetu Marmaţiei, sub directa coordonarea a procurorului D.I.I.C.O.T.- Serviciul Teritorial Cluj şi cu sprijinul D.G.I.P.I., au prins în flagrant doi tineri din judeţul Maramureş în timp ce încercau să comercializeze aproximativ 700 gr de cannabis.

Cei doi sunt reţinuţi şi cercetaţi acum pentru săvârşirea infracţiunilor de asociere în vederea săvârşirii de infracţiuni şi trafic de droguri de risc, fiind depuşi în arestul IPJ Cluj.

Ieri, 24 octombrie a.c., în jurul orei 20.00, lucrători din cadrul I.T.P.F. Sighetu Marmaţiei, sub directa coordonare a procurorului DIICOT – Serviciul Teritorial Cluj, cu sprijinul D.G.I.P.I., au organizat o acţiune de prindere în flagrant, în zona de competenţă, a unor persoane despre care se deţineau date că intenţionează să comercializeze droguri de risc.

Astfel, poliţiştii de frontieră au reţinut, într-o benzinărie din localitatea Leordina, judeţul Maramureş, doi tineri, P. I. de 24 ani şi S. P de 21 ani, ambii din judeţul Maramureş.

Aceştia încercau să vândă aproximativ 700 gr cannabis dintr-un autoturism marca Land Rover, cu numere de înmatriculare specifice Marii Britanii.

La apariţia poliţiştilor de frontieră, cei doi tineri au încercat să fugă, dar au fost imediat reţinuţi şi imobilizaţi.

Totodată asupra numitului S. P. a fost găsită o armă de foc neletală, calibru de 9 mm, precum şi un încărcător ce conţinea un număr de 9 cartuşe cu bile, deţinute ilegal.

Tinerii sunt cercetaţi acum pentru săvârşirea infracţiunilor de asociere în vederea săvârşirii de infracţiuni şi trafic de droguri de risc.

Cantitatea de droguri, pistolul, încărcătorul şi cartuşele, precum şi autoturismul folosit de către cei doi tineri au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor.

Azi, procurorul de caz a emis pe numele celor doi maramureşeni ordonanţă de reţinere pe 24 de ore, fiind depuşi în arestul IPJ Cluj.

În continuare, se fac cercetări în vederea documentării întregii activităţi infracţionale, la final urmând a fi luate măsurile legale ce se impun.

ITPF Sighetu Marmaţiei

Link to comment

Traficanţi prinşi în flagrant, când încercau să comercializeze 50 de kilograme de cocaină

Poliţiştii specializaţi în combaterea criminalităţii organizate Bucureşti şi procurorii D.I.I.C.O.T.-Serviciul Teritorial Bucureşti au destructurat o importantă grupare infracţională transfrontalieră, specializată în trafic internaţional de droguri.

În timpul acţiunii, trei suspecţi au fost prinşi în timp ce încercau să vândă 50 de kg. de cocaină contra sumei de 3.000.000 de euro.

548933_478595908841179_619339704_n.jpg

La data de 17 octombrie a.c., poliţişti din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Bucureşti – Serviciul Antidrog şi procurori D.I.I.C.O.T. - Serviciul Teritorial Bucureşti, au destructurat o grupare infracţională transfrontalieră, specializată în comiterea infracţiunii de trafic internaţional de droguri de mare risc.

În fapt, gruparea infracţională compusă din cinci persoane, cu vârste cuprinse între 21 şi 51 de ani, era specializată în traficarea unor cantităţi importante de cocaină, pe ruta America-Europa-Turcia.

La data de 17 octombrie a.c. a fost organizată o acţiune complexă în municipiul Satu Mare, în urma căreia trei suspecţi au fost prinşi în flagrant delict, în timp ce încercau să comercializeze 50 de kilograme de cocaină contra sumei de 3.000.000 de euro. Drogurile erau porţionate în calupuri de un kilogram şi ambalate în folie de diferite culori. Valoarea totală a drogurilor de mare risc se ridică la 5 milioane de euro.

În continuarea acţiunii au mai fost efectuate alte şapte percheziţii domiciliare în municipiile Satu Mare şi Bucureşti, în urma cărora au fost ridicate în vederea cercetărilor 14 telefoane mobile şi 16 cartele sim, două laptopuri şi o unitate centrală de calcul, un autoturism, 28.000 de euro şi 12.000 de lei, despre care se deţin date că provin din comiterea de infracţiuni, mai multe carduri bancare, precum şi cheia de la o cutie de valori, închiriată într-o unitate bancară.

În urma percheziţionării casetei de valori au fost descoperiţi şi ridicaţi pentru continuarea cercetărilor 24.000 de euro şi 20.000 de lei, bani suspectaţi că ar proveni, de asemenea, din traficul de droguri.

Instanţa competentă a emis pe numele tuturor celor implicaţi mandate de arestare preventivă pentru 29 de zile pentru săvârşirea infracţiunilor de „trafic international de droguri de mare risc” şi „constituirea unui grup infractional organizat”.

În cadrul activităţilor specifice, suportul operativ a fost acordat de Direcţia Operaţiuni Speciale din cadrul I.G.P.R.. Totodată s-a colaborat cu autorităţile poliţieneşti competente din ţările implicate.

Data: 30/10/2012 Sursa: IGPR

Link to comment
 • 2 weeks later...

Suspecţi de trafic de cannabis, depistaţi în flagrant

Membrii unei grupări infracţionale organizate, suspectaţi de trafic de droguri de risc, au fost prinşi în flagrant, în timp ce încercau să comercializeze aproximativ 50 de grame de cannabis.

La data de 6 noiembrie a.c. poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Craiova – S.C.C.O. Mehedinţi şi procurorii D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Mehedinţi au efectuat o acţiune de prindere în flagrant a două persoane, care încercau să comercializeze aproximativ 50 de grame de cannabis.

La acţiune au participat şi poliţişti din cadrul B.C.C.O. Timişoara, specialişti ai Direcţiei de Operaţiuni Speciale – I.G.P.R. şi s-a beneficiat de suportul informativ al D.G.I.P.I..

Cei doi suspecţi, R. Marco, de 19 ani şi I. Florin, de 16 ani, ambii din municipiul Timişoara, au fost conduşi la sediul D.I.I.C.O.T. pentru audieri, iar la data de 7 noiembrie a.c., faţă de R. Marco a fost dispusă măsura arestării preventive pentru 20 de zile.

În continuarea cercetărilor, poliţiştii au stabilit că drogurile proveneau de la alţi doi suspecţi, A. Florin, de 18 ani, localitatea Moşniţa Nouă, judeţul Timiş şi B. Răzvan, de 25 ani, din municipiul Timişoara.

În urma percheziţiei domiciliare efectuată de către polițiştii B.C.C.O. Craiova – S.C.C.O. Mehedinţi la locuinţa lui B. Răzvan, au fost identificate mai multe seminţe de cannabis, fragmente vegetale din categoria cannabis şi o plantă uscată din aceeaşi categorie, în greutate de aproximativ 50 grame, un instrument de mărunţire tip râşniţă pentru cannabis şi o cutie de dimensiuni mari, amenajată pentru cultivarea plantelor de cannabis.

Tot din cercetările efectuate de către poliţişti a rezultat faptul că, la începutul anului 2012, B. Răzvan a cumpărat seminţe de cannabis de pe raza municipiului Timişoara, pe care le-a sădit în două ghivece din locuinţa proprie.

În urma audierii, în baza administrării probatoriului în cauză, procurorul de caz a dispus măsura reţinerii pentru 24 de ore, pe bază de ordonanţă de reţinere, a suspectului B. Răzvan.

La data de 8 noiembrie a.c., acesta urmează să fie prezentat judecătorilor din cadrul Tribunalului Mehedinţi cu propunere de arestare preventivă.

În sarcina acestora a fost reţinută săvârşirea infracţiunilor de trafic de droguri de risc şi deţinere de droguri de risc, fapte prevăzute şi pedepsite de Legea 143/2000 privind prevenirea şi combaterea traficului şi consumului ilicit de droguri.

I.G.P.R. - Centrul de Informare şi Relaţii Publice

Link to comment
 • 1 month later...

Surprinşi în flagrant cu un kilogram de cannabis

Doi bărbaţi din Roman au fost depistaţi în timp ce aveau asupra lor un kilogram de cannabis pe care intenţionau să îl vândă.

206598_502516729782430_629194719_n.png

La data de 25 decembrie a.c., poliţişti ai Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Neamţ şi procurori D.I.I.C.O.T. - Biroul Teritorial Neamţ, cu sprijinul B.C.C.O. Bacău şi I.P.J. Neamţ i-au surprins în flagrant, în municipiul Roman, pe C. Virgil şi M. Andrei, ambii de 23 de ani, din Roman, care aveau asupra lor un kilogram de cannabis destinat comercializării. Acţiunea a fost realizată cu suportul de specialitate al D.G.I.P.I..

Cei în cauză sunt suspectaţi că au procurat drogurile din Spania şi că, la data de 24 decembrie a.c., le-au introdus în ţară disimulate în articole de îmbrăcăminte aflate în bagaje.

În urma extinderii cercetărilor au rezultat indicii că C. Virgil a mai introdus în ţară, pe parcursul anului 2012, 600 de comprimate Ecstasy (MDA) pe care le-a distribuit în judeţul Neamţ.

Cei doi suspecţi au fost reţinuţi de procurorii D.I.I.C.O.T. pentru 24 de ore, pentru săvârşirea infracţiunilor de trafic de droguri de risc şi de mare risc, introducere în ţară de droguri de risc şi deţinere de droguri de risc şi de mare risc în vederea consumului propriu.

La data de 26 decembrie a.c., Tribunalul Neamţ a dispus arestarea preventivă a celor doi suspecţi pentru 29 de zile.

I.G.P.R. - Centrul de Informare și Relații Publice

Link to comment
 • 3 months later...

Arestaţi pentru trafic de droguri de risc

Poliţiştii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Tulcea şi procurorii D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Tulcea au destructurat o grupare infracţională de trafic de droguri de risc, organizată pe raza municipiului Tulcea. Suspecţii comercializau cannabis vegetal, procurat din Spania, către consumatorii din municipiu, contra sumei de 40 – 50 de lei/gram.

La data de 27 martie a.c., poliţiştii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Tulcea, au prins în flagrant delict, doi tineri de 18 şi 19 ani, ambii din municipiul Tulcea, în timp ce încercau să vândă aproximativ 30 de grame de cannabis vegetal, contra sumei de 1.200 de lei.

În urma cercetărilor, s-a stabilit că fragmentele vegetale au fost procurate din Spania, la preţul de 2 euro/gram, de către unul dintre tineri. Suspecţii ar fi introdus în România aproximativ 120 de grame de cannabis.

Din cercetările întreprinse de polițiști a rezultat faptul că tânărul de 19 ani distribuia drogurile consumatorilor din municipiul Tulcea, ajutat de un alt suspect, de 20 de ani, din Tulcea. În urma controlului corporal efectuat asupra acestuia din urmă, polițiștii au găsit 4 plicuri ce conţineau fragmente vegetale (muguri), care par a fi cannabis, pregătite pentru vânzare.

Poliţiştii au ridicat, de la suspectul de 19 ani, alte 10 grame de cannabis, pe care le deţinea la domiciliu şi un cântar electronic destinat cântăririi şi porţionării drogurilor.

Cantitatea totală de aproximativ 45 de grame de fragmente vegetale a fost ridicată de poliţişti şi urmează a fi supusă analizelor de specialitate.

Suspecţii de 19 şi 20 de ani au fost reţinuţi pentru 24 de ore, pe bază de ordonanţă, emisă de procurorul de caz.

La data de 28 martie a.c., tinerii au fost prezentați în faţa judecătorilor Tribunalului Tulcea, aceștia dispunând arestarea preventivă pentru 29 de zile, pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de droguri de risc.

I.G.P.R. - Centrul de Informare și Relații Publice

Link to comment
 • 3 weeks later...

Doi bărbaţi arestaţi preventiv pentru trafic de droguri de risc şi trafic internaţional de droguri de risc

La data de 11 aprilie a.c., au fost surprinşi în flagrant delict doi bărbaţi în timp ce încercau să vândă 1 kilogram de haşiş, pentru suma de 5.000 euro.

Poliţiştii Serviciului Antidrog din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Constanţa, sub coordonarea D.I.I.C.O.T.- Serviciul Teritorial Constanţa, beneficiind de suportul de specialitate al Direcţiei de Operaţiuni Speciale- I.G.P.R., au surprins în flagrant delict, în zona Tomis Nord, din municipiul Constanţa, un cetaţean spaniol de 32 ani şi un constănţean de 31 ani în timp ce încercau să vândă 1 kilogram de haşiş, sub forma a 121 caşete ambalate în folie de plastic (rezină de cannabis), în schimbul sumei de 5.000 euro.

Din actele premergătoare şi primele cercetări s-a stabilit faptul că, drogurile au fost aduse cu autocarul din Spania de către cetăţeanul spaniol, în urmă cu aproximativ o lună de zile, în bagajele sale personale.

Cei doi autori au fost reţinuţi pentru 24 de ore de procurorul de caz, iar la data de 12 aprilie a.c., au fost dispusă arestarea preventivă a acestora de către Tribunalul Constanţa pentru 29 de zile, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de trafic de droguri de risc şi trafic internaţional de droguri de risc, fapte prevăzute şi pedepsite de art.3 alin.1 şi art. 2 alin. 1 din Legea 143/2000.

Sursa: IGPR

Link to comment
 • 4 weeks later...

Suspecţi de trafic internaţional de droguri de risc, prinşi în flagrant

 

Cinci persoane din judeţul Iaşi au fost surprinse în flagrant de poliţiştii specializaţi în combaterea criminalităţii organizate şi procurorii D.I.I.C.O.T., în timp ce primeau un colet expediat din Spania, în care erau disimulate, în cutii de cereale şi dulciuri, 1.100 de grame de cannabis.

La data de 8 mai a.c., poliţiştii din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Iaşi, sub coordonarea D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Iaşi, au prins în flagrant cinci persoane, cu vârste între 27 şi 54 de ani, în timp ce primeau un colet ce conţinea 1.100 de grame de cannabis, prin intermediul unei societăţi specializate în coletărie.

 

Din investigaţiile efectuate, a reieşit că drogurile urmau să fie comercializate la diferiţi consumatori de pe raza municipiului Iaşi, acestea fiind expediate din Spania, disimulate în cutii de cereale şi dulciuri.

 

În urma probatoriului administrat în cauză, ieri-noapte, procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Iaşi au dispus reţinerea pentru 24 ore faţă de trei dintre suspecţi, pentru comiterea infracţiunilor de introducere de droguri de risc în ţară şi trafic de droguri. Ulterior, în cursul zilei de ieri, Tribunalul Iaşi a dispus arestarea preventivă pentru 25 de zile, faţă de două dintre persoanele reţinute, faţă de alţi doi suspecţi, instanţa a dispus măsura obligării de a nu părăsi localitatea, iar faţă de a cincea persoană s-a dispus cercetarea în stare de libertate.

 

În cazul în care vor fi găsiţi vinovaţi, suspecţii riscă o pedeapsă cu închisoarea de la 10 la 20 de ani.

 

I.G.P.R. - Centrul de Informare și Relații Publice 

Link to comment
 • 1 month later...

Suspect de trafic de droguri şi comercializare de “etnobotanice”, reţinut

 

Poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Bacău şi procurorii D.I.I.C.O.T. Bacău au descoperit, în locuinţa unui bărbat din Oneşti, cannabis şi substanţe susceptibile a avea efecte psihoactive, cu valoare de piaţă de aproximativ 100 000 lei. / Bărbatul a fost reţinut pentru 24 de ore, urmând a se solicita instanţei de judecată arestarea sa preventivă.

Poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Bacău, sub coordonarea procurorilor D.I.I.C.O.T.- Serviciul Teritorial Bacău, au depistat, la data de 20 iunie a.c., în municipiul Oneşti, un bărbat de 36 de ani, din localitate, în timp ce se pregătea să distribuie, către consumatori, droguri şi produse susceptibile a avea efecte psihoactive.

În cadrul acţiunii, au fost efectuate trei percheziţii domiciliare în municipiul Oneşti, la care au participat şi poliţişti din cadrul I.P.J. Bacău.

Astfel, în locuinţa bărbatului de 36 de ani, poliţiştii au identificat şi ridicat opt plante de cannabis în diferite stadii de creştere, 27 plante de cannabis puse la uscat, fragmente vegetale, 67 ţiple cu produse susceptibile a avea efecte psihoactive, un pistol cu bile, fără muniţie, o sabie, 10 telefoane mobile, pliculeţe autosigilante, cântare electronice şi sume de bani.

Din cercetările efectuate ,a rezultat că bărbatul de 36 de ani ar fi distribuit droguri de risc şi substanţe susceptibile a avea efecte psihoactive, în special adolescenţilor din Oneşti.

Valoarea de piaţă a drogurilor şi substanţelor susceptibile a avea efecte psihoactive ridicate este de aproximativ 100.000 de lei.

La sediul D.I.I.C.O.T. Bacău au fost conduse, în vederea cercetărilor, 14 persoane.

În urma probatoriului administrat în cauză, procurorii D.I.I.C.O.T. au dispus reţinerea pentru 24 de ore a suspectului de 36 de ani, pentru infracţiunile de trafic de droguri de risc şi efectuare de operaţiuni cu produse susceptibile a avea efecte psihoactive.

Acesta va fi prezentat astăzi instanţei de judecată cu propunere de arestare preventivă.

Acţiunea a beneficiat de sprijinul de specialitate al Direcţiei de Operaţiuni Speciale - I.G.P.R. şi S.R.I..

Activităţile continuă în vederea probării întregii activităţi infracţionale şi tragerii la răspundere penală a tuturor persoanelor implicate.

I.G.P.R. - Centrul de Informare și Relații Publice

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.