Jump to content
POLITISTI.ro

Indicatoare indoite


Zatoichi

Recommended Posts

Ce institutie se ocupa cu reparerea (mentenanta) semafoarelor si indicatoarelor rutiere in Bucuresti?

Constat ca numarul vandalizarilor e in crestere.

Ce se poate face? Pot ajuta cu ceva?

Link to comment

Conform art.30/alin. 3 din OUG 195/2002 republicată

Mijloacele de semnalizare rutiera, precum si alte dispozitive speciale de acest fel se asigura, se instaleaza si se intretin prin grija administratorului drumului public respectiv ori al caii ferate, dupa caz. Instalarea mijloacelor de semnalizare rutiera si a dispozitivelor speciale se executa numai cu avizul prealabil al politiei rutiere, iar conform

Art. 33

(1) Semnalizarea si amenajarile rutiere necesare pe drumurile publice se asigura de catre administratorul drumului respectiv si se efectueaza numai cu avizul politiei rutiere.

(2) Semnalizarea lucrarilor care se executa pe drumurile publice este obligatorie si se efectueaza de catre executantul lucrarilor, cu avizul politiei rutiere, astfel incat aceasta sa asigure deplasarea in siguranta a tuturor participantilor la trafic, conform reglementarilor in vigoare.

(3) Semnalizarea si amenajarile rutiere se definesc si se realizeaza in conditiile stabilite prin regulament, in conformitate cu reglementarile tehnice in vigoare.

Administratorii drumurilor sunt reprezentați de autoritățile locale (primărie) dacă este vorba de drumuri locale, județene, comunale și de CNADR dacă vorbim de drumuri, naționale, europene, autostrăzi. Dacă vorbim de CNADR, le poți trimite un mail compartimentului Siguranța Circulației, în care să sesizezi problemele .

  • Upvote 1
Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.