Jump to content
POLITISTI.ro
Marius

Procedura in cazul unui accident de circulatie

Recommended Posts

KingLIR

Multi conducatori auto ar trebui sa stie aceste lucruri.

Am vazut la accident doar cu pagube materiale (avarii auto) cum stateau soferii in mijlocul strazii certandu-se, iar daca le spui sa mute auro de pe carosabil spun ca asteapta politia pentru constatare...(de obicei cei mai...in etate)

Greu de receptionat noutatile...

O zi buna.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Rusy

Dar de cate ori se intampla asta, nici nu va dati seama. Partea buna e ca atunci cand apare politie le explici fiecarui conducator auto partea lui de vina(daca e cazul). Multi raman fara permisele de conducere la constatarea politiei. In momentul cand se intocmesc actele de constatare marea majoritate vin si zic "stiti acum ne intelegem putem sa completam actul de constatare amiabila?" Iar replica este: "stiti, ne pare rau e prea tarziu, trebuia sa va intelegeti inainte sa chemati politia" si ambii raman fara permise de conducere, in cele mai multe cazuri sau macar unul din ei.

 • Upvote 1

Share this post


Link to post
Share on other sites
Basil

Mi se pare absurd. Ma refer la amiabila. Adica daca nu apare Politia ,vinovatul accidentului nu mai e pasibil de pedeapsa? Hotul neprins e negustor cinstit? Un vinovat de un accident are de "platit" doua facturi, una pentru pagubele materiale produse si alta pentru incalcarea unor regulamente in fata Politiei,nu? Pe mine m-a busit unu si eu doream sa vina Politia sa ii ia carnetul ca nu a dat prioritate si ca mi-a facut necaz in ziua aia,mi-a tulburat teribil socotelile,mergeam cu treburi extrem de importante. In final,datorita proastelor mecanisme ale asigurarilor din Romania m-am lasat pagubas si mi-am reparat pe cheltuiala proprie masina.

Edited by Basil

Share this post


Link to post
Share on other sites
maxu08

legiuitorul a considerat ca aceste evenimente costa administratia (implicit si contribuabilii) mai mult decit merita suspendarea unui permis. nu crezi ca este mai bine ca un politist in care s-au bagat resurse cu scolarizarea si pregatirea profesionala sa se ocupe de probleme importante din trafic decit sa stea la birou si sa completeze hirtii ptr niste table indoite?

personal am stat - acum citiva ani de zile - 6 ore la BPR ptr un accident si nici macar nu eram vinovat. iar accidentul se petrecuse la ora 2 AM deci calculeaza la ce ora am terminat :) si era vorba de niste table indoite, nu victime. nu era mai bine sa fi plecat acasa, ma vedeam cu vinovatul a doua zi la asigurari ? si asta doar ca sa i se suspende permisul? timpul meu este mai pretios. my 2 cents opinion.

 • Upvote 4

Share this post


Link to post
Share on other sites
geutz

Intelegerea amiabila nu este obligatorie. Daca nu vrei sa o semnezi, se aplica prevederile Codului Rutier, cum erau ele inainte de introducerea intelegerii amiabile. Adica ambii soferi implicati in accident se prezinta la Politie, si soferul gasit vinovat va primi amenda + puncte + eventala suspendare.

Daca celalalt sofer implicat nu vrea sa mearga la Politie, te duci singur. Daca nu se prezinta in 24 de ore de la accident, isi mai ia inca o amenda + o luna de suspendare.

Daca ar fi dupa mine, as modifica amiabila dupa cum urmeaza: pentru faptele care sunt sanctionate cu suspendarea permisului, asiguratorul sa fie obligat sa trimita o copie a formularului in care vinovatul isi recunoaste fapta la Politia Rutiera, in vederea sanctionarii.

Share this post


Link to post
Share on other sites
maxu08

Foarte important: NU PARASITI LOCUL ACCIDENTULUI fara incuviintarea politiei. Parasirea locului accidentului fara incuviintarea organelor de politie constituie infractiune si se pedepseste conform prevederilor legale cu inchisoare de la 2 la 7 ani.

In cazul in care victima refuza (sunt cazuri in care victima e accidentata foarte usor si sufera vatamari corporale minore) sa considere evenimentul petrecut un accident de circulatie si pleaca de la fata locului inainte de sosirea organelor de politie, conducatorul auto trebuie sa se prezinte imediat la sediul politiei rutiere pentru declararea inprejurarilor producerii evenimentului.

In situatia in care conducatorul auto nu se prezinta la sediul politiei rutiere, iar victima se va prezenta ulterior la o unitate medicala ori la politie pentru a declara producerea accidentului de circulatie, conducatorul auto implicat in eveniment va fi cercetat pentru savarsirea infractiunii de parasire a locului accidentului fara incuviintarea politiei ori a procurorului.

aici exista citeva nuantari: in primul rind parasirea locului accidentului trebuie sa fie facuta cu scopul de a ingreuna cercetarile evenimentului rutier. ca exemplu, instantele au decis ca parasirea locului accidentului datorita agresiunii facute de rudele victimei asupra autorului accidentului nu este infractiune.

In plus, RIL nr 66 / 2007 pronuntat de ICCJ spune infractiunea nu exista daca victima nu prezinta vatamari ce necesita minim 10 zile ingrijire medicala. deci, nu orice vatamare a victimei (o unghie rupta, de exemplu) determina existenta infractiunii prevazute la art 89 (1).

 • Upvote 1
 • Downvote 1

Share this post


Link to post
Share on other sites
Marius

Da, sunt de acord, numai că acest lucru e foarte interpretabil şi riscant pentru conducătorul auto, în sensul că nu se poate aprecia cu certitudine câte zile de îngrijiri medicale va primi victima, imediat după producerea accidentului. Ori este cam riscant pentru un conducător auto să părăsească locul faptei, doar pe considerentul că victima nu a suferit leziuni care să necesite mai mult de 10 zile îngrijiri medicale, ori că această acţiune de a părăsi locul accidentului nu se face cu scopul de a îngreuna cercetările. Nici conducătorul auto şi nici poliţiştii nu decid aceste lucruri, iar în cele mai multe cazuri părăsirea locului accidentului atrage imposibilitatea supunerii conducătorului auto la testarea privind consumul de aclcool etc.

Regula de bază este să NU părăsească locul accidentului fără încuviinţarea poliţistului care cercetează accidentul.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Elvis

Maxu o mare problema pentru politisti este faptul ca initial ,,victima" spune ca nu are nimic , iar ulterior ,,sfatuit " de ,,oameni de bine" merge la ,,doctor" si isi ia certificat, dupa care il reclama pe domnul care a facut CFL -ul.

Share this post


Link to post
Share on other sites
maxu08

aveti dreptate, nu am contestat veridicitatea celor postate. am vrut sa arat ca sunt si eu citit :)

am avut cazuri cind victima chiar o ia la fuga (era bauta, in timpul serviciului si nu vroia sa se afle). problema este ca se suspenda permisul pina la solutionarea dosarului, asta doare cel mai tare si din cauza asta multi sunt reticenti sa anunte politia. de exemplu, in accidente usoare sunt putini care nu declara accidentul in cele 24 ore ptr ca nu suporta asemenea "sanctiuni".

Share this post


Link to post
Share on other sites
maxu08

am un dosar cu o tamponare usoara (de fapt o alunecare a masinii spre spate, in timp ce stationa la semafor) nerecunoscuta de catre un sofer insa reclamata de catre soferul presupus a fi prejudiciat. Acesta din urma, reclama la politie in cele 24 de ore evenimentul rutier.

soferul "vinovat" este citat la politie dupa aproape 15 zile (se cunostea nr masinii si proprietarul acesteia din reclamatia facuta de soferul prejudiciat deci intirzierea citarii nu este imputabila "vinovatului"), semneaza o declaratie prin care nu recunoaste existenta unui eveniment rutier.

politistul analizeaza masinile, constata existenta unei urme de vopsea pe bara masinii "lovite" insa nici o urma materiala pe locatia corepunzatoare a masinii "vinovate" (nici vopsea lipsa, nici material indoit, etc, nici urme de reparatii la masina "vinovata" care sa determine ideea ca probele au fost inlaturate). cu toate acestea, in PV constata existenta evenimentului rutier si sanctioneaza soferul "vinovat" ptr nedeclararea accidentului in cele 24 de ore.

intrebarea este: metodologia politiei nu obliga efectuarea unor planse fotografice la ambele masini, macar ca si dovada a urmelor materiale pe masina "lovita"? senzatia mea este ca soferul "lovit" a incercat sa isi schimbe bara masinii (lovite probabil anterior) si a cautat o masina corespunzatoare ca si culoare si marca (sfatuit de vreun mecanic) si foloseste acest sistem spre a obtine despagubirea. inca nu stiu daca a incercat deschiderea unui dosar de dauna in baza RCA insa intrebarea mea era raportata la metodologia de lucru in asemenea cazuri.

am citit Ordinul 182/2009 privind procedura cercetarii la fata locului ( :clip: ) si - desi nu este cazul meu - mi s-ar pare normal sa se aplice si in aceste cazuri macar principiile generale cum ar fi existenta citorva planse foto. SI asta mai ales in cazurile in care una dintre partile implicate nu sunt de acord intre ele.

ma ajutati cu o opinie? pot cere instantei (s-a contestat pv prin care a fost sanctionat) sa solicite politiei rutiere depunerea planselor foto sau este pierdere de timp (adica ele nu exista ptr ca nu se face asa ceva)? La intimpinarea depusa, politia a depus doar declaratiile partilor implicate si procesul verbal incheiat ca urmare a cercetarii facte celor 2 masini insa nu si planse foto.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Catalin

Nu se fac planșe foto în cazul tamponărilor.

Dar polițiștul își poate da seama dacă cel din spate a lovit, ori cel din față s-a oprit în cel din spate. Avariile se produc în locuri diferite pe mașini.

Share this post


Link to post
Share on other sites
maxu08

in procesul verbal nu este specificata dinamica accidentului, insa oricum asta nu conteaza pentu retinerea contraventiei privind nedeclararea evenimentului rutier in 24 de ore.

insa clientul meu in mod real nu are la cunostinta despre vreo tamponare. ceva nu este in regula cu soferul reclamagiu :)

Share this post


Link to post
Share on other sites
Catalin

După presupusul accident cel păgubit, nu l-a oprit, nu au stat de vorbă?

Share this post


Link to post
Share on other sites
maxu08

el spune ca a facut semn cu farurile si a claxonat insa clientul meu nu isi aduce aminte exact. in plus, se aflau la Arcul de Triumf unde toata lumea claxoneaza pe toata lumea ca sa poata trece.

stau si ma intreb ce eveniment rutier este ala in care nu exista decit o simpla urma de vopsea pe una dintre masini.

problema care ma apasa pe mine este pur si simplu probarea celor sustinute de cel care reclama. chiar daca politistul a constatat ca exista urme materiale pe masina celui care reclama, nu se poate sustine (dovedi) ca respectiva urma este ca urmare a unui eveniment rutier (poate a zgiriat masina cu un stilp de parcare sau carucior or something) iar ca in respectivul eveniment rutier este implicata o anume masina (in masura in care pe aceasta din urma nu existau urme corepondente).

nu ar fi asa mare bataie de cap daca nu ar fi in joc permisul de conducere. totusi sanctiunea suspendarii pe 30 de zile este cam drastica atit timp cit legea prevede intelegerea amiabila si deci nu se considera ca exista un mare pericol social in aceste cazuri (desi soferii implicati pot fi bauti, drogati, cu masina furata, etc).

Share this post


Link to post
Share on other sites
ionutz85zkh

Buna ziua! M-am gandit sa "dezgrop" subiectul asta deoarece nu am gasit nici un raspuns la situatia mea.. ( fac o scurta povestioara, dupa care astept pareri/sugestii :D )

Intr-o seara frumoasa de vineri ( prin noiembrie ) ma deplasam cu auto personal din directia Unirii catre Romana sa ma intalnesc cu niste amici. Din pacate abia ce am trecut de rondul de la Universitate si am fost acrosat in partea dreapta fata ( aripa dreapta fata ) de un taximetrist care nu s-a asigurat la schimbarea directiei de mers ( de mentionat ca amandoi mergeam in aceeasi directie, eu circuland pe banda 3 si taximetristul pe banda a 2-a.. taximetristul fiind cu roata lui stanga spate in dreptul rotii mele din dreapta fata, banuisc ca ma aflam in unghiul mort din moment ce nu m-a vazut ). Bineinteles ca la fata locului nu ne-am inteles deloc si de indata ce am vazut ca incepe cu amenintari si imbranceli, am preferat sa ma urc in masina si sa ma duc direct la politie pentru a solutiona cazul acolo ( el ajungand a doua zi pe la pranz, motivand ca a avut "clienti toata noaptea" ).

Dupa ce am depus fiecare declaratiile privind imprejurarile in care s-a intamplat nefericitul eveniment, bineinteles ca taximetristul a spus ca eu l-am acrosat, intamplare deloc adevarata. La efectuarea "confruntarii" auto condus de taximetrist prezenta urme de cauciuc pe aripa stanga spate care sincer la fata locului nu le-am vazut ( dar poate eram prea nervos ca sa bag de seama asta ), iar verdictul agentului constatator dupa ce a aruncat o privire scurta asupra autoturismelor. La solicitarea mea de a pune autoturismele in pozitia similara accidentului pentru a vedea mai clar cine este vinovat, agentul constatator a refuzat categoric solicitarea mea.

Intrebarile mele sunt :

- Care este obligatia agentului constatator intr-un astfel de caz ?

- Odata de am constestat in instata PV intocmit de agentul constatator si in cazul unui proces castigat de mine, se va emite un PV corect ?

Sper ca am fost cat de cat clar:)

Share this post


Link to post
Share on other sites
Rusy

Obligatia agentului este sa solutioneze tamponarea, dupa declaratiile partilor implicate, daca nu se inteleg amiabil.

Nu se va emite alt PV.

Edited by Rusy

Share this post


Link to post
Share on other sites
ionutz85zkh

Dar nu este si obligatia lui sa ne ceara sa punem masinile in pozitia similara evenimentului pentru solutionarea corecta a evenimentului ?

Share this post


Link to post
Share on other sites
Dan

Nu. Nu are aceastăă obligație. Poți contesta în instanță anularea pv-ului, poți cere expertize traseologice, pe care care o să le plătești. Dar toate acestea ți le poate explica mai bine un avocat.

Share this post


Link to post
Share on other sites
ionutz85zkh

Multumesc mult pentru raspunsuri.

Share this post


Link to post
Share on other sites
pietonul

Buna ziua,

o intamplare asemanatoare am patit si eu,

Am primit citatie sa ma prezint cu masina si actele la biroul accidente usoare pentru a confrunta masina mea cu o alte masina.M-am prezentat,am constatat ac aveam o plangere depusa cum ca as fi facut un accident,am dat o declaratie am specificat ca am fost pe strada respectiva la ora respectiva si am avut o altercatie verbala cu soferul respectivei masini fara a ne atinge masinile. Am pus masinile paralel si pe masina mea nu exista nici o urma iar pe cealalta o urma minora de cauciuc pe aripa.Agentul a facut cateva planse foto spunandu-mi ca urmele de pe auto se potrivesc cu inaltimea SUV -ului meu adica a cauciucurilor.I-am raspuns ca se potrivesc cu inca 100000 de alte SUV-uri.Stupoare, a concluzionat ca masina mea a fost implicata si ca ar exista o potrivire de urme cu cauciucul meu care ar fi zgariat daca se poate acest lucru, sa fie zgariat de catre o aripa de masina..Concluzia agentului a fost ca daca am fost la data de acolo sunt vinovat.Mi-a fost retinut permisul pt neprezentarea in 24 de ore.In ce tara traim? oare acesti "militeni" n-ar trebui sa raspunda cumva pentru ceea ce ne provoaca noua incepand cu timp pierdut,nervi etc

 • Downvote 6

Share this post


Link to post
Share on other sites
Marius

Poţi face contestaţie împotriva procesului verbal de constatare a contravenţiei în termen de 15 zile de la data la care ai intrat în posesia documentului.

Plângerea se se depune la Judecătoria localităţii sau sectorului pe raza căruia s-a săvârşit contravenţia.

Nu uita că în cazul în care plângerea este respinsă, vei fi obligat la cheltuieli judiciare către stat.

Ar fi indicat să-ţi păstrezi frustrările şi jignirile doar pentru cercurile tale de prieteni. Încearcă să dai dovadă de o minimă decenţă pe acest website. E o chestie ce ţine de bun simţ şi o condiţie impusă de Regulamentul forumului, cu care ai fost de acord în momentul în care ţi-ai creat contul de membru.

Share this post


Link to post
Share on other sites
alexa22

Buna ziua,

Am o mare problema! Am avut un mic accident cu masina din care a rezultat avarii doar la masina mea - am intrat intr-un camion de marfa la un semafor, Caminonul nu are nici o dauna. M-am inteles cu soferul sa ne intalnim sa facem amiabila, am facut schimb de numere de telefon dar de 2 zile are telefonul inchis si nu mai pot da de el! Detalii despre camion sau sofer nu stiu nimic. Nici numar de masina , nici nume sofer si firma pe care era camionul( fiind prima experienta de acest gen si speriata cum eram nu am inregistrat aceste detalii foarte importante). Acum vreau sa ma duc la CASCO sa-mi faca constatarea dar din cate mi s-a spus fara amiabila sau acordul politiei de reparatie ( tocmai au trecut cele 24 de ore de la accident) nu ma baga in seama cei de la CASCO! Sunt panicata si nu stiu ce sa fac!

VA ROG AJUTOR!

Va multumesc!

Share this post


Link to post
Share on other sites
Catalin

Ar fi trebuit ca în cele 24 de ore să mergi şi să anunţi la Poliţia Rutieră. Iar poliţiştii de acolo îţi explicau şi te îndrumau cu privire la ce trebuie să faci în continuare.

Sfatul meu este să mergi la Poliţia Rutieră, cât mai repede şi să le povesteşti exact ce ai postat mai sus. Nu trebuie să excluzi posibilitatea ca şoferul camionului să fi mers deja şi să fi depus plângere împotriva ta.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Elly

Buna ziua.. Am si eu o problema si nu stiu cum ar trebui sa procedez..Luni in jurul ore 19:40 intr-o parcare in care se aduna lumea sa vorbeasca vrand sa ies spre bulevard o masina care era in fata mea s-a oprit pe sensul de mers ca sa iasa 2 persoane, eu am dat semnal stanga,il depasesc iar in timpul asta el ma acroseaza pe partea dreapta incepand cu mijlocul masinii  pana la janta cu roata lui ,ea fiind virata maxim stanga.Dupa ce am parcat mai in fata sa constat daunele  la masina mea si la a lui,el a vrut sa plece  bineinteles spunandu-mi ca sa imi fac singura masina. Eu m-am dus la politie sa reclam accidentul si cele intamplate,iar el nici in zua de azi nu s-a prezentat..Eu initial am fost sa ii fac o plangere si pentru injurii,plus ca m-a impins plus ca eu fiind in fata masinii lui sunand la 112 o ambala si m-a impingea pe carosabil cu masina vrand sa dea peste mine toate astea fiind filmate...Azi m-am intalnit la sectia de politie unde am depus plangerea de agresiune iar el spunandu-mi ca eu am fost de vina..iar in cazul asta daca el nu recunoaste si se duce acum la politia rutiera sa zica acelasi lucru ca nu e el de vina ce o sa se intample....Multumesc

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

 • Similar Content

  • uniq
   By uniq
   De multe ori m-am aflat in aceasta situatie as dori sa cunosc opinia voastra in special a unui politist cine este vinovat 
    
  • hodorfrancesco
   By hodorfrancesco
   Mai intai de toate Buna Dimineata tuturor si multumesc anticipat celor care se vor deranja sa imi raspunda.
   Sa incep cu inceputul, ma deplasam pe Bd Aviatorilor din Bucuresti cu autoturismul personal, la un moment dat m-am oprit la coada deoarece se pusese rosu la semafor. Mentionez ca aceasta coada incepea de la jumatatea bulevardului in cauza.
   Asadar stateam linistit la coada, cam de 1 minut asteptand sa se faca verde sa mai inaintez, cand, deodata, o doamna cu un autoturism hyundai (nu cunosc modelul exact) a intrat in spatele masinii mele cu toata viteza, fara vreo intentie de a frana. Am fost proiectat bineinteles in masina din fata mea, un golf iv. Impactul a fost puternic, masina mea in partea din spate a fost facuta praf, roata din spate stanga nedeplasabila, iar dupa ce am fost proiectat in masina din fata mea, mi s-a spart si radiatorul.
   Am iesit din masina dupa doua picioare aplicate cu forta in usa soferului, deoarece masina s-a compactat foarte tare si nu se mai deschideau. Vorbesc de un logan mcv cu 7 locuri, nu de un ford ka, sa ne intelegem...
   M-am dat jos din masina intr-un final, iar doamna ce tocmai ma lovise a facut si ea acelas lucru, doar ca in loc de “scuze” si “sunteti bine?” Dansa a tipat: “AM CASCO! SE REZOLVA TOTUL!”
   Soferul din Golf a iesit si el din masina, la fata locului aparuse un echipaj de politie ce aveam sa aflu mai tarziu ca dirijau intersectia in cauza.
   -“Ati sunat la 112? “ Intreaba unul dintre acestia
   Noi am replicat ca nu, moment in care ni s-a raspuns 
   -“Nici nu e nevoie, suntem noi aici, haideti sa mutam masinile in afara carosabilului, mergeti la accidente usoare sector 1...[indicatiile date]
   Fiind in stare de soc, i-am spus politistului ca a mea este nedeplasabila, datorita pagubelor, nu am mai reusit sa ii spun doamnei nimic, am crezut ca vom discuta dupa ce mutam masinile undeva in afara carosabilului. Domnii agenti de politie m-au ajutat sa mut masina pe o bretea de facut la dreapta, la ceva distanta de accident. Pana sa ma intorc, vad ca doamna cu hyundai-ul plecase de la locul accidentului. Il intreb pe soferul din golf unde a plecat, mi se raspunde:
   -“A, pai am stabilit cu dansa sa ne intalnim maine dimineata la ora 10 la politie! Lasa-mi numarul tau si iti trimit si numarul dansei prin mesaj”
   AU STABILIT EI, eu nu existam, prostul era prea ocupat sa isi mute masina facuta praf de pe carosabil...
   Am fost indignat, evident, dar nu mai aveam ce face, deja plecase, am facut schimb de numere cu celalalt sofer si m-am intors la epava, sa sun pe cineva cu o platforma.
   Nu are sens sa va mai spun ca aveam 15 lei in portofel, ca nu aveam cu ce sa o iau de acolo si etc, m-am descurcat dand niste telefoane pana la urma, a venit platforma cam intr-o ora, si am plecat spre accidente usoare.
   Odata ce m-am calmat din soc, am inceput sa resimt dureri in zona gatului si umarului drept, nederanjante la inceput, dar din ce in ce mai apasate. Cand am ajuns la accidente usoare, nu am mai rezistat, am facut cale intoarsa cu tot cu platforma la spital, am sunat la ambulanta...
   Am ajuns la urgenta, am pierdut cateva ore pe acolo, a venit politia sa ma intrebe ce s-a intamplat, le-am povestit. La scurt timp vine si rezultatul investigatiilor: Luxatie usoara umar drept, la coloana nu am nimic din fericire, durerea provine de la soc, mi s-a spus. Mi-au dat drumul.
   Politia a cerut reconstituriea accidentului, platforma cu masina mea si soferul cu golful au venit inapoi la ora 1 noaptea sa faca reconstituirea si sa fim testati cu aparatul etilotest. Doamna? Nu s-a deranjat, le-a inchis telefonul in nas politistilor.
   Au trecut doua zile de la accident, eu si soferul celalalt am fost sa dam declaratii, Doamna? Nu s-a deranjat, ea are CASCO....
   Asadar accidentul a ajuns la “autor necunoscut”, cu toate ca am poze facute imediat dupa accident, cu fata dansei si cu masina acesteia, cu nr de inmatriculare in clar, domnii politisti imi spun ca nu o pot aduce cu forta si prin urmare trebuie sa asteptam sa se deranjeze cand considera. 
   Eu intre timp am masina facuta zob, dureri mai usoare, dar se resimt, si colac peste pupaza, am si un bunic care trebuie sa viziteze policlinica de care apartine cel putin o data la doua zile, si are probleme cu picioarele, nu poate face mai mult de 2 pasi fara sa oboseasca. Inainte il duceam cu masina, acum voi fi nevoit sa platesc taxi...nu asta e problema cat e faptul ca nu o sa imi permit sa platesc taxi toata luna, dar asta e alta poveste.
   Ideea este ca, accidentul a fost postat pe facebook pe un grup de trafic. Cativa dintre cei care au vazut au recunoscuto pe doamna, care lucreaza pentru o firma de vinuri(a carei proprietate era si masina), si mi-au spus (fara sa ii cunosc)  ca dansa tinde sa “deguste” din marfa cam zilnic.
   Poate de asta a fugit asa repede? Nu vom afla niciodata, deoarece aparent, in Romania nu exista o lege care sa te oblige sa fii testat cu aparatul etilotest in momentul unui accident, iar prin urmare, dansa a plecat, si a dormit linistita, si va mai dormi, pana cand se decide sa vina la politie...
   Intrebarea mea, ca si asa am lungito prea mult, ar fi: Exista vreo posibilitate legala sa grabesc putin lucrurile? Ar fi ok sa merg la sediul firmei sa incerc sa o conving sa vina la politie? Sau periclitez ancheta si mai bine stau in banca mea?
   Nu vreau sa supar pe nimeni, i-am dat si mesaj cand am decis sa merg la spital, mi-a spus ca o hartuiesc si ca vreau bani. Nu ma intereseaza nimic, doar sa mi se repare masina cat mai repede., Bineinteles, sa fie sanctionata corespunzator, dar asta e pe planul 2 acum.
   Eu chiar am nevoie de masina aia cat mai repede pentru ca fara ea nu pot sa imi rezolv activitatile zilnice..si chiar nu am nici o vina, nici macar nu as fi avut posibilitatea de a evita chiar daca o vedeam...
   Multumesc anticipat inca o data celor ce imi pot da un sfat si celor ce isi vor pierde timpul citit romanul asta, cred ca m-am pierdut putin in detalii. Imi cer scuze.
  • andreybtg
   By andreybtg
   Salutare,
   Vă adresez și eu o întrebare legată de un accident rutier. E primul în care sunt parte până acum și nu știu deloc care e desfășurarea lucrurilor/ce ar trebui să fac.
   Am fost lovit zilele trecute de o doamnă care dădea cu spatele. Schema, mai jos. Ea e vehiculul A, eu sunt vehiculul B.
   Doamna a zis direct că e vina ei, a început copilul să plângă etc., concluzia: am făcut amiabilă, însă în amiabilă l-am lăsat pe soțul doamnei să completeze desenul, iar el a desenat mașina ca fiind pe stradă (desenul de mai jos e prezintă situația reală, A nu era pe stradă și dădea cu spatele, ci ieșea de pe un loc de parcare care este chiar pe colțul străzii). Am fost fraier (da, știu...) și nu i-am zis să modifice pentru că m-am gândit la momentul respectiv că nu are de ce să reprezinte o problemă.
   Ca să fiu fraier până la capăt, am făcut la fel desenul și în declarația mea de accident, ca să nu difere cu ăla de pe amiabilă... Probabil o să ziceți că mi-o merit, și nu pot să zic că nu.
   Inspectorul de constatare a daunei a zis că e necesar să se meargă la fața locului și să evalueze cineva exact care e culpa acolo, că pe desen apare că ea era pe stradă, că de ce nu am făcut desenul bine etc. De aici apar mai multe întrebări:
   1. E vreo diferență dacă mașina A era pe carosabil și nu pe locul de parcare (ea, mă rog, era jumătate pe un loc de parcare, jumătate pe continuarea trotuarului...)? Eu mă gândesc că e, având în vedere că în situația aia ar fi mers pe drumul cu prioritate, și pare că eu nu am acordat...
   2. În cazul în care răspunsul la întrebarea 1 e ”da”, dacă doamna nu va recunoaște situația reală când mergem la fața locului, și va zice că era pe stradă ca să nu pară de vină/să fie culpă comună/habar n-am, eu mai pot să fac ceva? Pot să merg la Poliție?
   3. Cum aș putea să mă apăr cât mai bine în fața inspectorului de la fața locului? Mă gândesc că o să facă să par cât mai vinovat, ca să plătească Asiguratorul cât mai puțin (corectați-mă vă rog dacă greșesc).
   Mersi mult pentru răspunsuri!
    

 • Recently Browsing   0 members

  No registered users viewing this page.

×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.