Jump to content
POLITISTI.ro

Infracţiuni economico-financiare, investigate de poliţişti


NewsBot

Recommended Posts

Infractiuni economice, depistate de politisti

Poliţiştii specializaţi în investigarea fraudelor, sub coordonarea Direcţiei de Investigare a Fraudelor din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române, continuă activităţile pentru prevenirea şi combaterea actelor ilegale care afectează relaţiile concurenţiale şi pentru protejarea mediului de afaceri. Astfel, în perioada 25 iunie – 1 iulie a.c., poliţiştii au depistat 140 de infracţiuni, de comiterea cărora sunt suspectate 133 de persoane (6 persoane reţinute/arestate).

Cele mai frecvente infracţiuni descoperite au fost de evaziune fiscală (32), înşelăciuni în relaţiile comerciale (55), fals în înscrisuri (20), delapidare (5), abuz în serviciu (4), infracţiuni la Codul Vamal (6), la Codul Fiscal (3) şi 10 fapte de corupţie.

18 persoane sunt cercetate în 15 dosare complexe, faptele comise având urmări deosebit de grave prin cuantumul prejudiciului sau al numărului mare de persoane implicate.

Administratoarea unei societăţi comerciale este suspectată de poliţiştii de investigare a fraudelor din Capitală de evaziune fiscală. Aceasta este bănuită că, în perioada februarie - mai 2010, a efectuat achiziţii din comunitatea europeană de produse congelate în valoare de 14.335.306 lei, fără a le înregistra în evidenţele contabile, în scopul sustragerii de la plata taxelor şi impozitelor datorate bugetului de stat, astfel creându-se un prejudiciu de 3.174.012 lei, reprezentând TVA şi impozit pe profit.

Poliţiştii de investigare a fraudelor din Capitală au efectuat mai multe verificări într-un complex comercial pentru atât pentru prevenirea şi combaterea evaziunii fiscale generată de neplata T.V.A. aferentă achiziţiilor intracomunitare cu produse refrigerate şi congelate din carne de pui şi peşte, cît şi pentru verificarea respectării normelor privind comerţul alimentar.

În urma verificărilor efectuate la două societăţi comerciale au fost depistate 147 de tone de produse din carne de pui şi peşte, în valoare de aproximativ 490.000 euro, pentru care există suspiciunea că, prin lanţ de firme fantomă, nu s-ar fi achitat către bugetul consolidat al statului T.V.A. şi impozit pe profit estimate la 120.000 euro.

Verificările sunt efectuate în cadrul unor dosare penale, mărfurile fiind indisponibilizate, urmând a se dispune măsuri asiguratorii pentru recuperarea prejudiciului ce s-ar produce bugetului de stat.

De asemenea, au fost identificate şi produse cu termene de valabilitate expirate, acestea vor fi retrase de la comercializare şi ulterior distruse. Cercetările sunt continuate sub aspectul comiterii infracţiunilor de evaziune fiscală, înşelăciune cu privire la calitatea mărfurilor, fals intelectual şi uz de fals.

CENTRUL DE INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE/I.G.P.R

Link to comment
 • 2 weeks later...
 • Replies 153
 • Created
 • Last Reply

Top Posters In This Topic

 • NewsBot

  152

 • maxu08

  1

 • Tyropol

  1

Infracţiuni economice, depistate de poliţişti

118 de persoane au fost cercetate, în ultima săptămână, de poliţişti, fiind suspectate de comiterea a 115 de infracţiuni economice.

Acţionând pentru protejarea mediului de afaceri împotriva actelor ilegale care afectează relaţiile concurenţiale şi mecanismele economiei de piaţă, poliţiştii din formaţiunile de investigare a fraudelor, în perioada 9-14 iulie 2011, au desfăşurat activităţi de prevenire, descoperire şi cercetare, constatând 115 infracţiuni, de comiterea cărora sunt suspectate 118 persoane ( 8 persoane reţinute).

Cele mai frecvente infracţiuni descoperite au fost: evaziunea fiscală (33), fals în înscrisuri (17), înşelăciunile în relaţiile comerciale (16), abuz în serviciu (4), delapidare (6), Codul Vamal (4), Codul Fiscal (6), Drepturile de Autor (7), Legea Cecului (3).

De asemenea, 14 suspecţi sunt cercetaţi în 7 dosare complexe, faptele comise având urmări deosebit de grave prin cuantumul prejudiciului sau al numărului mare de persoane implicate.

Exemple

Dâmboviţa:- Un administrator de firmă este suspectat de poliţiştii de investigarea fraudelor, de săvârşirea infracţiunilor de evaziune fiscală. Acesta, în perioada 1 mai 2009 - 31 decembrie 2010, a desfăşurat activităţi comerciale (livrări, prestări servicii şi achiziţii) cu mai multe societăţi de pe raza judeţelor Dâmboviţa, Prahova, Argeş, Călăraşi, Ialomiţa şi Constanţa, nedeclarând şi neînregistrând în evidenţele contabile veniturile obţinute, sustrăgându-se în acest mod de la plata unui TVA de 1.166.106 de lei şi a unui impozit pe profit de 852.588 de lei.

Administratorul societăţii a refuzat să pună la dispoziţia organelor competente documentele legale ale firmei şi s-a sustras de la efectuarea verificărilor prin declaraţii fictive referitoare la sediul societăţii comerciale.

D.G.P.M.B. - Poliţiştii de investigare a fraudelor îi suspectează pe A.G., cetăţean britanic, A.F., cetăţean belgian, A.A., cetăţean grec, A.S.A.E.A.A., cetăţean egiptean, H.H. cetăţean portughez, şi W.S.J.A.A.M., cetăţean irakian, de săvârşirea infracţiunilor de evaziune fiscală şi uz de fals.

Aceştia, în perioada octombrie 2009 – martie 2010, au înfiinţat şi preluat prin cesiune 27 de societăţi comerciale şi au declarat la Registrul Comerţului sediile sociale la adrese care nu există sau la adrese reale, dar în baza unor înscrisuri falsificate, însă nu au desfăşurat niciodată activitate economica la sediile sociale.

Astfel, suspecţii s-au sustras de la controalele financiare, fiscale şi vamale şi au creat un prejudiciu bugetului de stat de 12.289.490 de lei.

Timiş – Poliţiştii Serviciului de Investigare a Fraudelor din cadrul I.P.J. Timiş, împreună cu poliţişti din cadrul Poliţiei oraşului Jimbolia, au depistat pe raza comunei Carpiniş, judeţul Timiş, un autovehiculul proprietatea unei societăţi comerciale din Timişoara, ce transporta în baza unui contract de cărăuşie, pentru o societate comercială din Constanţa, 19.420 de kilograme de grâu, pentru care nu au putut fi prezentate documente legale de provenienţă, respectiv factura fiscală şi contract de vânzare-cumpărare.

În conformitate cu prevederile O.U.G. 12/2006 (pentru stabilirea unor măsuri de reglementare a pieţei pe filiera cerealelor şi a produselor procesate din cereale), s-a dispus confiscarea grâului şi aplicarea unei sancţiuni contraventionale în sumă de 5.000 lei societăţii comerciale din Constanţa.

I.G.P.R. - Centrul de Informare şi Relaţii Publice

Link to comment

Infracţiuni economice, depistate de poliţişti

În ultima săptămână, poliţiştii de investigarea fraudelor au depistat 128 de persoane suspectate de comiterea a 135 de infracţiuni economice.

Poliţiştii specializaţi în investigarea fraudelor, sub coordonarea Direcţiei de Investigare a Fraudelor din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române, au continuat activităţile pentru prevenirea şi combaterea actelor ilegale care afectează relaţiile concurenţiale şi pentru protejarea mediului de afaceri. Astfel, în perioada 16 – 22 iulie a.c., poliţiştii au depistat 135 de infracţiuni, de comiterea cărora sunt suspectate 128 de persoane (5 persoane reţinute/arestate).

Poliţiştii au depistat 25 de infracţiuni de evaziune fiscală, 18 de înşelăciuni în relaţiile comerciale, 20 falsuri în înscrisuri, 7 infracţiuni de abuz în serviciu, 5 infracţiuni la Legea 86/2006 privind Codul Vamal, 5 infracţiuni la Legea 571/2003 privind Codul Fiscal, 4 infracţiuni de delapidare, 5 la Legea 8/1996 privind drepturile de autor, 4 la Legea nr. 59/1934 privind legea cecului şi 4 de gestiune frauduloasă.

12 persoane sunt cercetate în 8 dosare complexe, faptele comise având urmări deosebit de grave prin cuantumul prejudiciului sau al numărului mare de persoane implicate.

CENTRUL DE INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE - I.G.P.R.

Link to comment

Infracţiuni economice, depistate de poliţişti

Suspecţi de înşelăciune cu un prejudiciu de peste 320.000 lei, cercetaţi de poliţiştii de investigare a fraudelor Bihor – unul dintre suspecţi a fost condus în Arestul I.P.J. Bihor.

Poliţiştii Serviciului de Investigare a Fraudelor din cadrul I.P.J. Bihor au început urmărirea penală faţă de trei orădeni, respectiv A.D., de 43 de ani, F.C., de 28 de ani şi H.R., de 22 de ani, precum şi asupra lui C.D., de 49 de ani, din municipiul Craiova, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave.

Cele patru persoane sunt suspectate că, în perioada ianuarie – iunie a.c., în calitate de reprezentanţi ai unor firme cu sediul în Oradea şi Craiova, ar fi indus şi menţinut în eroare reprezentanţii mai multor societăţi comerciale din Ungaria şi ai unei firme din Arad, cu care aceştia au perfectat mai multe contracte de vânzare - cumpărare, prin care s-au angajat să le vândă acestora diverse cantităţi de porumb, fără a le deţine efectiv în stoc şi fără a depune diligenţele necesare pentru achiziţionarea respectivelor cereale în scopul revânzării ulterioare.

În urma activităţilor desfăşurate astfel, a fost creat un prejudiciu bugetului de stat în valoare de 326.904 lei.

Miercuri, 27 iulie a.c., unul dintre reprezentanţii societăţilor, respectiv F.C., a fost reţinut de poliţiştii de investigare a fraudelor şi condus în Centrul de Reţinere şi Arest Preventiv al I.P.J. Bihor pentru o perioadă de 24 de ore, urmând ca în cursul zilei de astăzi să fie prezentat Tribunalului Bihor cu propunere de arestare preventivă.

Administratorul unei firme din Oradea este suspectat de poliţiştii de investigare a fraudelor că a prejudiciat bugetul de stat cu peste 139.000 lei

Poliţiştii Serviciului de Investigare a Fraudelor Bihor au început urmărirea penală împotriva lui P.D., de 52 de ani, din Constanţa, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de evaziune fiscală.

Acesta este suspectat că, în cursul anului 2009, în calitate de administrator al unei societăţi comerciale cu sediul în municipiul Oradea, nu ar fi înregistrat în evidenţele contabile ale societăţii diverse acte de comerţ cu materiale de construcţii şi nu ar fi virat către bugetul de stat taxele şi impozitele cu reţinere la sursă aferente.

Activităţile desfăşurate de administrator au provocat astfel bugetului de stat un prejudiciu de 139.243 lei.

Poliţiştii de investigare a fraudelor continuă cercetările, cu suspectul în stare de libertate, pentru documentarea întregii sale activităţi infracţionale şi pentru recuperarea prejudiciului cauzat.

I.G.P.R. - CENTRUL DE INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE

Link to comment
 • 1 month later...

Miercuri, 7 septembrie a.c., poliţiştii Serviciului de Investigare a Fraudelor din cadrul I.P.J. Bihor au început urmărirea penală faţă de D.I., de 44 de ani, cetăţean maghiar, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de înşelăciune.

Detalii: Flux de stiri MAI

Link to comment
 • 1 month later...

În ultima săptămână, poliţiştii de investigare a fraudelor au depistat 160 de infracţiuni de natură economică, de comiterea cărora sunt suspectate 155 de persoane.

Detalii: Flux de stiri MAI

Link to comment
 • 2 weeks later...

Poliţiştii de investigare a fraudelor din Bihor au finalizat cercetările şi au propus trimiterea în judecată a doi orădeni suspectaţi că au obţinut un credit bancar prin înşelăciune şi fals.Joi, 13 octombrie a.c., poliţiştii Serviciului de Investigare a Fraudelor din cadrul I.P.J. Bihor au finalizat cercetările faţă de orădenii H.V. şi H.A.R., ambii de 35 de ani, aceştia fiind suspectaţi de înşelăciune, complicitate la înşelăciune, fals în înscrisuri sub semnătură privată şi uz de fals.

Detalii: Flux de stiri MAI

Link to comment

Reprezentanţii unei firme sunt acuzaţi de poliţiştii de investigare a fraudelor că au prejudiciat bugetul de stat cu peste 240.000 lei, prin evaziune fiscală.

Detalii: Flux de stiri MAI

Link to comment

Si mai apare si pe site-ul de comunicare al M.A.I... Formula asta cu "acuzatul" da mai bine la ochi. ;) Dar asa este. Noi politistii nu acuzam, noi cercetam...

Link to comment

Poliţiştii de investigare a fraudelor au finalizat cercetările şi au propus trimiterea în judecată a unui director de firmă, acuzat că şi-a prejudiciat angajatorul cu peste 21.000 de lei, prin delapidare.

Detalii: Flux de stiri MAI

Link to comment
 • 3 weeks later...

În ultima săptămână, poliţiştii de investigare a fraudelor au depistat 108 infracţiuni de natură economică, de comiterea cărora sunt suspectate 95 de persoane.

Detalii: Flux de stiri MAI

Link to comment

În ultima săptămână, poliţiştii de investigare a fraudelor au depistat 108 infracţiuni de natură economică, de comiterea cărora sunt suspectate 95 de persoane.

Detalii: Flux de stiri MAI

Link to comment

108 infracţiuni de natură economică, dintre care 50 de evaziune fiscală, au fost depistate de poliţiştii specializaţi în investigarea fraudelor, în ultima săptămână.

Detalii: Flux de stiri MAI

Link to comment

115 infracţiuni economico-financiare au fost depistate în ultima săptămână, de către poliţiştii formaţiunilor de investigare a fraudelor, sub coordonarea Direcţia de Investigare a Fraudelor din cadrul I.G.P.R.

Detalii: Flux de stiri MAI

Link to comment

20 de persoane, suspectate că au prejudiciat bugetul de stat cu aproximativ 2.000.000 de euro prin derularea de activităţi comerciale ilicite prin intermediul unor firme de tip fantomă, au fost depistate de poliţişti.

Detalii: Flux de stiri MAI

Link to comment

90 de infracţiuni economico-financiare au fost depistate în ultima săptămână, de către poliţiştii formaţiunilor de investigare a fraudelor, sub coordonarea Direcţiei de Investigare a Fraudelor din cadrul I.G.P.R.

Detalii: Flux de stiri MAI

Link to comment

129 de infracţiuni de natură economică, dintre care 42 de evaziune fiscală, au fost depistate de poliţiştii specializaţi în investigarea fraudelor, în ultima săptămână.

Detalii: Flux de stiri MAI

Link to comment

50 de infracţiuni economico-financiare au fost depistate în ultima săptămână, de către poliţiştii formaţiunilor de investigare a fraudelor, sub coordonarea Direcţia de Investigare a Fraudelor din cadrul I.G.P.R.

Detalii: Flux de stiri MAI

Link to comment
 • 3 weeks later...

110 infracţiuni economico - financiare au fost depistate, în ultima săptămână, de către poliţiştii formaţiunilor de investigare a fraudelor, sub coordonarea Direcţia de Investigare a Fraudelor din cadrul I.G.P.R.

Detalii: Flux de stiri MAI

Link to comment

Doi administratori de firmă sunt suspectaţi de poliţiştii de investigare a fraudelor că au prejudiciat bugetul de stat cu peste 480.000 lei, prin evaziune fiscală

Detalii: Flux de stiri MAI

Link to comment

Doljean reţinut pentru înşelăciune şi fals în înscrisuri sub semnătură privată

Administratorul unei societăţi comerciale din Craiova este suspectat că a prejudiciat o societate comercială din Hong Kong cu aproximativ 200.000 de euro, oferind spre vânzare un utilaj, pe care, în realitate, nu îl deţinea.

Detalii: Flux de stiri MAI

Link to comment

Administratorul unei firme din Oradea este suspectat de poliţiştii de investigare a fraudelor bihoreni că a prejudiciat bugetul de stat cu peste 570.000 de lei, prin evaziune fiscală.

Detalii: Flux de stiri MAI

Link to comment

Direcţia de Investigare a Fraudelor din I.G.P.R. a continuat activităţile de coordonare la nivel naţional a acţiunilor pentru protejarea mediului de afaceri. Astfel, în ultima săptămână, la nivel naţional, poliţiştii au depistat 130 de infracţiuni economice

Detalii: Flux de stiri MAI

Link to comment
 • 2 weeks later...

Cazuri de evaziune fiscală, înşelăciune şi delapidare, instrumentate de poliţiştii bihoreni de investigarea fraudelor.

Detalii: Flux de stiri MAI

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.