Jump to content
POLITISTI.ro

Postare recomandată

Publicat

Pentru a nu deschide alt topic, o sa caut aici raspuns la intrebarea mea. Ieri, in jurul orelor 17, pe o strada cu sens unic, in timp ce efectutam un viraj la stanga, o domnisoara la volan, iesea cu spatele dintr-o parcare. Desigur, ca m-a lovit in aripa dreapta spate (infundata usor si zgariata). Am vrut sa completeze formularul de constatare amiabila, insa mi-a spus ca o va costa prea scump asigurarea mai apoi, asa ca sa vad cat ma costa reparatia. Am aflat ca ma costa 200 de lei, indreptatul si revopsitul. Problema e ca domnisoara ma tot amana cu intalnirea, fie cu banii, fie pt completarea formularului. Mai am 3 ore pana la implinirea termenului de 24 de ore pentru declararea accidentelor usoare, doar cu avarii. Intrebarea e - sa ma duc la Rutiera, la constatari accidente usoare? Asta sunt tentat sa fac, sa nu astept dupa nesimtirea ei.

• Moderator
Publicat

Mergi si depune o sesizare la Rutiera "sa nu ramai cu buza umflata". Bafta!

• 8 ani mai târziu...
Publicat (modificat)

Buna ziua. As dori sa va solicit ajutorul in urmatoarea problema:

In urma unui accident intre doua autovehicule, eu fiind cel vinovat (chiar daca eram eram oprit pt a ma asigura , era iarna si a intrat cineva de pe un drum cu prioritate in mine), persoana de pe bancheta din spate din acel auto a declarat la politie ca o doare gatul- dupa ce in prealabil chemase ambulanta.
Dupa cum va puteti imagina, acum sunt cercetat intr-un dosar, dosar care de 8 luni sta la politie, din ce am inteles din lipsa unei declaratii de la persoana mai sus mentionata (este doar rezultatul consultatiei de la ambulanta). 
Intrebarea mea ar fi:

Cat timp se poate tine dosarul pana a fi trimis catre procuratura, eu  fiind nevoit sa iau in fiecare luna dovada de la parchet si neavind drept de circulatie in afara tarii? 

(Din ce stiu de la momentul accidentului persoana/ele trebuia/u sa plece in afara. Sa presupunem ca vin peste 2 ani sau nu mai vin. )

Multumesc in avans de suport !

Modificat de Fei
  • Marius a modificat titlul în Solutionare dosar penal accident rutier
Publicat

Se da urmatoarea speta: accident rutier in care sunt implicate 4 masini, cu victime, concluzie dosar penal. Eu sunt unul din cei care s-au ales doar cu masina avariata, precizez ca victimele au fost doar in masina vinovatului. La momemtul producerii accidentului nu mi s-a inmanat niciun document pe motiv ca e dosar penal ( nici macar autorizatia de reparatie). Masina adusa acasa pe platforma.... dupa aproximativ o saptamana, timp in care am sunat de n ori la IPJ. Am aflat in final cine se ocupa de caz, ni s-a transmis autorizatia de reparatie  si datele de pe polita de asigurarea a vinovatului, pe mail, (intrucat accidentul a avut loc la 320 km distanta de casa).  ne-am adresat Aiguratorului pentru deschiderea dosarului de daune, insa acesta nu a deschis dosarul pe motiv ca are nevoie de documente din care sa reiasa clar vinovatia clientului lor ( ANEXA 2)si altele, documente care evident sunt toate la politistul de caz. Asiguratorul a facut adresa catre IPJ, am facut si eu mail-uri prin care solitam transmiterea documenteleor, insa NICIUN raspuns de aproape doua saptamani de la transmiterea solicitarii si de o luna de la producerea accidentului. Nu mai spun ca masina este inmatriculata in strainatate si eu trebuie sa plec maine din tara ( serviciu in strainatate). In concuzie, intrebarea mea este legata de aceasta procedura in cazul accidentului cu dosar penal. Trebuie sa astept incheiere dosarului penal? De ce nu se transmit documentele solictate? Multumesc anticipat!

• Moderator
Publicat

Mda ... e clar un caz de corupţie, de mână-n mână cu infractorii, io zic că mafia şi grupările au intrat pă fir p-acolo, e ceva necurat la mijloc. Eu zic că ar trebui de urgenţă sesizat Cumpănaşu ăla, cel ce se luptă cu mafiile, cu sistemu şi cu autorităţile. De asemenea recomandabil ar fi să iei legătura şi cu un avocat, iar concomitent să sesizezi RomâniaTV, Antena3, Realitatea, DIGI24 şi B1, ca să preia ei ancheta şi s-o rezolve ... că altcumva nu se mai poate, mai ales că trebuie să pleci în străinătate.

• Îmi place 1
  • Apreciez 1

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
  • Adaugă...

Informaţii importante

Am plasat cookie-uri strict necesare pe dispozitivul dvs. pentru afişarea optimă a paginilor. Puteţi în orice moment să modificaţi setările cookie-urilor, altfel vom presupune că sunteţi de acord să continuaţi. Utilizând acest site, sunteţi de acord cu Termenii şi condiţiile de înregistrare şi Politica de confidenţialitate.