Jump to content
POLITISTI.ro

andrei0986

Recommended Posts

Buna ziua,

Am facut zilele trecute un accident pe un drum public. Faceam o manevra de intoarcere a masinii si in timp ce dadeam cu spatele am acrosat un pieton ce traversa neregulamentar.

Sunt constient ca vina apartine amandurora.

In urma accidentului a fost sesizata politia si a venit si salvarea. Pietonul a fost dus la spital unde i-au fost puse in gips mana si piciorul dar nu a fost spitalizat. 

Am o serie de intrebari privind acest caz:

1. Nu am vazut nici un document de la spital. Cum pot face pentru a-l vedea, pentru a sti si eu despre ce este vorba. Un exemplar este la politie, unul este la pieton si unul in arhiva spitalului.
2. In urma accidentului am discutat cu pietonul si a cerut suma de 6.000 RON despagubire. Mi se pare o suma prea mare avand in vedere ca nu am fost singurul vinovat - nu se afla nici o trecere de pietoni in vecinatate. Ce pot face spre a scadea suma/la cat s-ar ridica cheltuielile de judecata in cazul in care se ajunge la proces si ce sanse am de a "castiga"?
3. Mai cunoasteti cazuri similare? As vrea sa ma mai documentez...

Pe dovada emisa de politie scrie ca a fost suspendat permisul in baza articolului 184 alineatele 1 si 3 din Codul Penal.

Multumesc anticipat.
  • Moderator

1. Nu am vazut nici un document de la spital. Cum pot face pentru a-l vedea, pentru a sti si eu despre ce este vorba. Un exemplar este la politie, unul este la pieton si unul in arhiva spitalului.

Cu documentele respective victima se prezintă pentru a fi examinată de un medic legist din cadrul IML. După examinare, medicul legist eliberază un certificat medico-legal în care sunt precizate zilele de îngrijiri medicale necesare pentru vindecarea vătămărilor suferite de victimă.

2. In urma accidentului am discutat cu pietonul si a cerut suma de 6.000 RON despagubire. Mi se pare o suma prea mare avand in vedere ca nu am fost singurul vinovat - nu se afla nici o trecere de pietoni in vecinatate. Ce pot face spre a scadea suma/la cat s-ar ridica cheltuielile de judecata in cazul in care se ajunge la proces si ce sanse am de a "castiga"?

În urma procesului (dacă se ajunge acolo) instanţa de judecată stabileşte cuantumului despăgubirilor.

3. Mai cunoasteti cazuri similare? As vrea sa ma mai documentez...

Sunt nenumărate astfel de cazuri.

Mecanismul de producere a accidentului este neasigurarea la executarea mersului inapoi.

Faptul ca nu era o trecere "in vecinatate" nu inseamna ca nu esti vinovat, este vatamare corporala din culpa, la cum vad eu speta, din moment ce spui ca are fracturi la membre.

Parerea mea este sa te documentezi cu un avocat bun.

• 6 years later...

Buna ziua! Ma aflam pe o strada cu sens unic, unde erau parcari atat pe stanga, cat si pe dreapta. La un momentdat am gasit un loc liber pe partea stanga si am inceput manevra de parcare laterala cu spatele. Nu am apucat sa dau decat 20 cm. maxim, cand am fost lovit. Exact din partea opusa a locului de parcare liber, a iesit un domn din parcarea de pe drapta drumului... Eu cand am inceput manevra nu era iesit din parcare, căci m-am uitat in oglinzi, dar iesind din dreapta mea nici nu aveam cum sa il vad  deoarece era in unghiul mort al masinii. Acum, care este vinovat? Eu ca nu m-am asigurat constant si in oglinda din dreapta (ceea ce este absurd, deoarece trebuia sa parchez in stanga+ca el oricum se afla in unghiul mort), sau domnul care a iesit din parcare, sustine el cu semnalizarea pusa...? P.S. atasez o poza orientativa a situatiei. Eu eram cu Ford-ul iar domnul cu un Logan. 

20200111_213855.jpg