Jump to content
POLITISTI.ro

Accident in parcare

Postare recomandată

Publicat

Buna ziua,

Va rog sa ma ajutati si pe mine sa imi clarific daca eu sunt vinovata de producerea unui accident si, daca da, care este amenda.

Aseara, in timp ce cautam iesirea din parcarea subterana de la Mall Promenada, in cursul unei manevre de dat cu spatele (pe distanta de max 0,50 cm - 1 m) am fost implicata intr-un accident usor, cu o masina care venea din spate. La iesirea respectiva semnele afisate sunt putin confuze. M-am oprit ca sa ma asigur inca odata ca am luat-o pe unde trebuie si am dat in spate cca o jumatate de metru - un metru ca sa vad inca odata semnul de ocolire pus pe un stalp.  Nu aveam viteza si nu am accelerat decat cat sa misc masina pe distanta respectiva. M-am uitat in spate in permanenta. M-am asigurat dar nu am vazut nici o masina. Singurul moment cand am intors privirea a fost sa vad daca pot merge in fata fara sa lovesc stalpisorii care erau pe margine (remarcasem mai devreme ca mai era o iesire in fata si ma gandeam ca ar putea fi ceva mai clar traseul de urmat). In momentul respectiv s-a auzit lovitura, concomitent cu un claxon. 

Domnul din masina cealalta spune ca m-a vazut stand pe loc si si-a dat seama ca nu stiu ce sa fac dar se grabea si a vrut sa treaca pe langa mine, moment in care eu am miscat masina si l-am lovit.  

Intrebarea e daca vinovatia imi apartine in intregime. Desi m-am asigurat, desi am mers incet, accidentul s-a intamplat si, in contextul acesta, cred ca o parte din vina imi apartine. Va solicit ajutorul insa pentru a ma lamuriti daca sunt vinovata 100% si, in acest caz, care e amenda.

In alta ordine de idei, pentru a declara accidentul am nevoie si de documentele de identitate. Ma pot legitima cu pasaportul, avand in vedere ca buletinul mi-a expirat, am depus actele pentru reinnoire insa nu am reusit sa il ridic pe cel nou.

Va multumesc! 

• Moderator
Publicat

Ce regulă de circulaţie, prevăzută în lege, consideri că a încălcat celălalt şofer, dacă ai îndoieli privind vinovăţia ta exclusivă?

Publicat

Buna ziua,

Vinovata de producerea accidentului sunteti dumneavoastra, iar contraventia este prevazuta de art. 128 HG. 1361/2006 privind circulatia pe drumurile publice( R.OUG 195/2002 R) si sanctionata de art. 100 alin. 2 OUG 195/2002 R. Adica 4-5 pct amenda in valoare de 340-425 lei si 3 puncte de penalizare. Mai multa atentie data viitoare!

• 4 ani mai târziu...
Publicat

Daca cineva a parcat masina extrem de aproape in spatele meu,nu aveam cum sa ies,si l-am lovit, a cui e vina? 

• Cristi a modificat titlul în Accident in parcare
  • Membru
Publicat

Pfff.. Pai nu e loc de interpretare... Mergi si declara accidentul la politie.

• 4 ani mai târziu...
Publicat (modificat)

Buna ziua!

ieri am dorit sa realizez manevra de întoarcere intr-o parcare, este de fapt o straduta unde sunt mașini parcate pe partea stânga.

Era o mașina parcata pe partea stânga iar in spatele ei loc liber de cel puțin 4-5m.

am luat de volan stânga, m am asigurat inainte, am pus și semnalizare, iar când am luat de volan, mașina care era parcata a intrat in bara stânga din fata a mașinii mele, mergând in marșarier.

domnul respectiv mi a cerut asigurarea, neștiind exact cine a fost de vina. Într-adevăr nu am claxonat pentru ca a fost doar o clipa, o milisecunda in care nu am avut timp sa reactionez

Roata mașinii mele s a dezumflat, a căzut de pe suportul acela care o tine, bara este zgâriată și îndoită iar jantele sunt varza.

bara din spate a domnului este zgâriată și doar puțin împinsă in partea de jos, adică este puțin ‘umflata’ in partea de sus.

cine este de vina de fapt?

atunci când m am pregătit sa fac manevra de întoarcere, el era pe loc. Când am oprit sa bag in marșarier sa intorc, a venit direct jn mine

domnul spune ca nu m a văzut, m a pus și la volanul lui, însă in oglinda din stânga se vede foarte bine.

dumnealui spune ca se uita in dreapta sa nu se urce pe bordura.

Cine este vinovat in aceasta situație?

multumesc!

Modificat de Diana12345
Distanță pusă incorect
Publicat (modificat)

Buna ziua!

ieri am dorit sa realizez manevra de întoarcere intr-o parcare, este de fapt o straduta unde sunt mașini parcate pe partea stânga.

Era o mașina parcata pe partea stânga iar in spatele ei loc liber de cel puțin 5-10m.

am luat de volan stânga, m am asigurat inainte, am pus și semnalizare, iar când am luat de volan, mașina care era parcata a intrat in bara stânga din fata a mașinii mele, mergând in marșarier.

domnul respectiv mi a cerut asigurarea, neștiind exact cine a fost de vina. Într-adevăr nu am claxonat pentru ca a fost doar o clipa, o milisecunda in care nu am avut timp sa reactionez

Roata mașinii mele s a dezumflat, a căzut de pe suportul acela care o tine, bara este zgâriată și îndoită iar jantele sunt varza.

bara din spate a domnului este zgâriată și doar puțin împinsă in partea de jos, adică este puțin ‘umflata’ in partea de sus.

cine este de vina de fapt?

atunci când m am pregătit sa fac manevra de întoarcere, el era pe loc. Când am oprit sa bag in marșarier sa intorc, a venit direct jn mine

domnul spune ca nu m a văzut, m a pus și la volanul lui, însă in oglinda din stânga se vede foarte bine.

dumnealui spune ca se uita in dreapta sa nu se urce pe bordura.

Cine este vinovat in aceasta situație?

multumesc!

Modificat de Diana12345
  • Membru activ
Publicat

Tind sa cred ca este culpa comuna

Pt ca tu aveai obligația sa ge asiguri la efectuarea manevrei, iar el de asemenea sa se asigure.

Amândoi o veți ține lunga pe a voastră ca "erați deja în mișcare înaintea celuilalt" și, neputând fi demonstrat/coroborat cu alte probe, se va merge pe varianta "culpa comuna"

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
  • Adaugă...

Informaţii importante

Am plasat cookie-uri strict necesare pe dispozitivul dvs. pentru afişarea optimă a paginilor. Puteţi în orice moment să modificaţi setările cookie-urilor, altfel vom presupune că sunteţi de acord să continuaţi. Utilizând acest site, sunteţi de acord cu Termenii şi condiţiile de înregistrare şi Politica de confidenţialitate.