Jump to content
POLITISTI.ro

Tamponare - Calea Calarasilor


laurentiug

Recommended Posts

Salut, 

Am avut un mic accident astazi in locul de aici:

https://goo.gl/maps/xGWeJFxgTiQ2

(intersectie Calea Calarasilor cu Strada Arhiereul Calist)

O sa folosesc ca modele masinile din link-ul de mai sus intrucat cele implicate astazi erau in aproximativ acelasi pozitii.

Sirul evenimentelor a fost asta:

1. eu eram parcat in primul loc de parcare din imagine, in fata farmaciei

2. celalalt sofer venea de pe straduta Arhiereul(logan albastru in imagine) si urma sa intre pe Calarasilor.

In locul unde este BMW-ul era o alta masina oprita astazi.

3. eu incep usor manevra de iesire din locul de parcare, uitandu-ma mereu in spate in tot timpul asta.

4. ajung sa fiu cu masina intr-o pozitie aproape paralela cu bmw-ul din imagine insa un pic mai in fata lui(nu eram aliniati). De retinut ca in timp ce ma uitam in spate atunci cand am inceput sa ies din parcare l-am sesizat si pe cel cu logan-ul care avansa usor sa se asigure in stanga. Aveam vizibilitate OK si in spate si prin geamurile masinii parcate acolo astfel incat il vedeam si pe el.

5. Intre timp cel cu logan-ul avansase si el(nu mai eram mascati de catre bmw-ul oprit) si se asigura din stanga(el zice ca nu m-a vazut absolut deloc in niciun moment al manevrei efectuate de mine)

6. Revenind la punctul 4, am masina oprita pentru cele 1-2 secunde in care apas ambreiajul si schimb in viteza 1 sa plec de pe loc.

7. logan-ul intra in mine pana apuc sa plec

 

Bun. Am vrut sa semnam amiabila de la inceput insa amandoi aveam "dreptate" asa ca ne-am indreptat catre politie sa se faca dreptate :). La politie am petrecut 6 ore(sectorul 3, o situatie speciala pare-se astazi cu un singur polist disponibil) asteptand sa intram in audienta dupa care am reusit sa intram pe la 22:00(incepuse meciul Ger - Fr, el tocmai intrase in tura) si in 5-10 minute ne-a clasat categoric politistul cazul, anume ca vina a fost a mea. Am acceptat asta pe argumentele lui:

- ies din parcare cu spatele fara sa ma ghideze cineva

- opresc pe banda 2(momentul de pauza scurt in care am incheiat mersul cu spatele si am vrut sa plec de pe loc, schimband in viteza 1)

 

Din punctul meu de vedere are sens ce spune el si am incheiat ziua prin semnatul unei amiabile cu celalalt sofer in care mi-am recunoscut vina(ne imprieteniseram dupa ce am stat 6 ore de vorba pe acolo) insa mi s-a parut  totusi ca loganul avea obligatia sa se asigure si el in partea dreapta(directia in care voia sa avanseze), motiv pentru care am ajuns la politie si nu am semnat amiabila de la inceput. Nu am mai insistat la politie pe tema asta intrucat eram super obosit, insetat, etc. si voiam si eu sa prind ceva din meci.

 

As cere insa parerea si celor de pe forum cu privire la cele descrise mai sus si concluzia politistului.

(in caz ca mai trec vreodata printr-o situatie similara)

Multumesc frumos!

By the way, am zis mai sus pe banda 2 dar in practica eram intre banda 1 si banda 2.

Edited by CITADELA
Titlul scris in mai multe limbi
Link to comment
  • 2 weeks later...

Ma poate ajuta cineva va rog cu o parere?

Pe baza raspunsului din 

as trage concluzia ca nu era vina mea ca am scos masina cu spatele din parcare, eu fiind pe drumul cu prioritate. Nu vreau sa isc drama aici, chiar sunt serios interesat de o parere obiectiva asupra celor intamplate.

 

Multumesc!

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.