Jump to content
POLITISTI.ro
 • Welcome!

  In order to be able to use all the functions and to benefit from all the facilities offered by this site, it is necessary to register a member account. Please fill in your email address carefully, as it is required later in the membership account validation process. If you already have a member account, feel free to sign in.
   

Marius
Marius

Sindicaliştii din poliţie NU au colegi, ei au doar interese personale

Cea mai mare ticăloşie este trădarea şi din păcate trăim o perioadă în care trădarea a devenit un mod de viaţă. Când, însă, trădătorul este cel care teoretic trebuie să tragă la aceeaşi căruţă cu tine, atunci avem în faţă josnicia ce merită să poarte dispreţul tuturor. Iar liderii sindicatelor din poliţie, exact asta fac. De fiecare dată când apar la TV sunt obsedaţi doar să câştige notorietate, nefiind absolut deloc preocupaţi de interesele celor pe care-i reprezintă. Au impresia că se pricep la absolut orice, emit păreri şi analize politice, îşi dau cu părerea în diferite domenii cu care nu au nicio legătură, îşi manifestă simpatia faţă de cei aflaţi în funcţii de conducere şi aşa mai departe, reuşind să se îngroape în mediocritate şi să facă de râs această categorie profesională de cele mai multe ori. 

Se întâmplă asta pentru că în realitate acesti lideri nu sunt şi nici nu au fost vreodată adevăraţi poliţişti cu vocaţie, sunt doar nişte oportunişti, lipsiţi de orice fel de scrupule, ce au profitat de indiferenţa poliţiştilor şi au ajuns în funcţiile de conducere ori reprezentare ale sindicatelor din poliţie, de unde urmăresc să-şi satisfacă interesele personale. Toţi liderii federaţiilor sindicale se încadrează perfect, fără excepţie, în aceste caracterizări şi vă puteţi convinge singuri dacă încercaţi să faceţi o minimă documentare despre fiecare în parte. Avem ca lideri de sindicate nişte pensionari lacomi şi slugarnici, care nu mai au niciun interes legitim pentru această profesie, ori nişte parveniţi încadraţi direct, din sursă externă şi transferaţi din alte instituţii/ministere, nişte profitori care au fugit de munca adevărată de poliţie şi au văzut infractori doar la TV şi în ziare, ori alţii care nu au nicio legătură cu poliţia şi nu au îmbrăcat niciodată în viaţa lor uniforma de poliţist. Din aceste cauze e cât se poate de normal şi firesc să debiteze numai inepţii, pentru că aşa se întâmplă când cineva îşi dă cu părerea despre aspecte dintr-un domeniu ce îi este complet străin/necunoscut.

lideri-sindicate-politie.thumb.jpg.a3ee7

Mai trist şi dezamăgitor este faptul că aceşti lideri nu au reuşit până acum să înţeleagă care este rolul sindicatelor în societate şi drept dovadă au considerat de cuviinţă că este corect să emită judecăţi şi opinii referitor la scandalul politic apărut în urma morţii colegului nostru, poliţistul Bogdan Cosmin Gigina din cadrul Brigăzii Rutiere a Poliţiei Capitalei. Nu au făcut altceva decât să întărească şi mai mult ideea că nu aparţin acestei bresle şi că sunt doar nişte idivizi fără scrupule. Au aruncat fără jenă cu lături şi au murdărit memoria colegului nostru prin tot felul de afirmaţii minicinoase, susţinând imbecilităţi de genul celei că nimeni nu l-a obligat pe poliţist să urce pe motocicletă, dovedind că sunt complet rupţi de realitate.
Pentru a înţelege mai bine dimensiunile aberaţiei, trebuie să ştiţi că nici măcar şefii ierarhici ai poliţiştilor nu îşi permit să pună la îndoială legalitatea sau oportunitatea unei dispoziţii privind o coloană oficială, venită de la minister. Chiar îşi poate imagina cineva că vreun şef din poliţie, indiferent care, atunci când cei de la M.A.I. (un for superior) spun că ministrul are nevoie de coloană, va începe să facă un control al legalităţii sau al oportunităţii? Oare chiar crede cineva că un şef de birou, serviciu, direcţie, pune ministrului ori staff-ului acestuia întrebări de genul: De ce vrea să ajungă atât de repede? Chiar este o urgenţă? Care e scopul deplasării? etc. Să fim serioşi! Iar domnii sindicalişti ne spun că poliţiştul putea să refuze dispoziţia şefului ierarhic. 
O altă absurditate este că aceşti sindicaliştii au impresia că ei sunt un fel de şefi, ori un fel de organizaţie însărcinată cu atribuţii de control intern, iar poliţiştii au obligaţia să se plângă doar la organizaţia sindicală atunci când sunt supuşi diferitor abuzuri ori nedreptăţi, iar dacă nu o fac, eventualele nemulţumiri ulterioare ale poliţiştilor nu trebuie luate în considerare. Asemenea afirmaţii confirmă că sindicaliştii nu sunt capabili să realizeze că ei sunt plătiţi din cotizaţiile poliţiştilor pe care îi blamează, iar drept consecinţă au obligaţia să le reprezinte interesele şi să-i susţină indiferent de situaţie. Un alt "mare" lider de sindicat, într-un interviu pentru ziare.com, spune că el apără instituţia pe care o reprezintă. Vă daţi seama?! Cu siguranţă nu poate să existe o afirmaţie mai imbecilă decât asta.

valnei-reprezinta-institutia.thumb.jpg.c

Mai mult, pentru ca ridicolul să fie suprem, unul dintre marile sindicate, s-a transformat peste noapte în partid politic şi publică tot felul de comunicate în care îşi exprimă susţinerea şi obedienţa faţa de un lider politic. Pur şi simplu, aceşti aşa-zis sindicalişti, nu sunt capabili să priceapă că nu este treaba lor să se amestece în dispute politice, iar sigura opţiune decentă ar fi fost să adopte o poziţie prudentă şi să aştepte rezultatele anchetei penale.

În contrast, trebuie să le amintim acestor lideri, că spre deosebire de ei, poliţiştii care le plătesc salariile, fac ani de şcoală, stau în frig, în ploaie ori în caniculă, îşi asumă zilnic riscuri, iar unii îşi jertfesc viaţa şi au dreptul moral să se uite în oglindă fără să le fie ruşine. 
Sper ca fiecare poliţist să ia atitudine faţă de aceşti indivizi, să facă presiuni şi să solicite eliminarea acestor profitori din fruntea organizaţiilor sindicale, pentru că ne fac mai mult rău decât bine, nu mai reprezintă absolut deloc pe adevăraţii poliţişti şi au transformat aceste organizaţii în adevărate sindicate galbene. 

PS: În urmă cu ceva vreme, la discuţiile, dezbăterile şi negocierile pentru proiectul de lege privind statutul poliţistului, cu toţii am aflat consternaţi că SNPPC-ul prin reprezentanţii săi, pensionarul Dumitru Coarnă şi Toader Paraschiv, susţin cu tărie menţinerea în lege a posibilităţii de încadrare directă din sursă externă, în contradicţie cu solicitările poliţiştilor care îşi doresc eliminarea acestei prevederi ce a dus la o deprofesionalizare masivă acestei categorii profesionale.

paraschiv-coarna.thumb.jpg.4bfd4d6eb5b94

Întrebări publice adresate domnilor lideri sindicali Dumitru Coarnă şi Toader Paraschiv:

 • Este adevărat că domnul lider de sindicat Toader Paraschiv, a fost încadrat direct din sursă externă prin transfer de la MApN?
 • Este adevărat că fiica domnului Toader Paraschiv, (Raluca Paraschiv) este încadrată direct din sursă externă, fără să fi urmat o şcoală de poliţie într-o funcţie de agent din cadrul Brigăzii Rutiere a Poliţiei Capitalei?
 • Este adevărat că soţia domnului Toader Paraschiv este încadrată direct la Direcţia Medicală a MAI?
 • Este adevărat că fiica domnului Toader Paraschiv deţine un salon de înfrumuseţare şi o "şcoală" care organizează cursuri de make-up, în condiţiile în care prin statut poliţiştilor le este interzis acest lucru?

Domnilor colegi, dacă răspunsurile la aceste întrebări sunt afirmative, chiar şi parţial, asta este singura explicaţie pentru care SNPPC prin aceşti lideri sindicali îşi doresc menţinerea încadrărilor directe şi nu dau doi bani pe solicitările noastre, ale poliţiştilor de rând, dumnealor sunt interesaţi doar să-ţi satisfacă interesele personale.

User Feedback

Recommended Comments       Singurul mod de a-i trezi pe acești păpușari care se pretind apărători ai polițiștilor este retragerea din sindicate.

 

Link to comment
Share on other sites

Horia

Posted (edited)

Aha, domnii sindicalisti si-au incadrat si ei nevestele, copii, nepoteii etc., iar acum erau obligati sa intoarca favorul, sa sustina si sa pupe mana care i-a hranit, pentru ca au datorii morale. Cat despre negocierile pe proiectul de statut, e clar pentru oricine ca jegul asta de Coarna, care nu-si vede de pensie, are si el pe cineva de angajat si din cauza asta sustine incadrarile din sursa externa. Niste ordinari!

Cat despre colegul decedat, am vazut si eu emisiunile TV unde acesti derbedei aruncau cu rahat pe memoria acestuia, in disperarea lor sa pupe niste dosuri de politicieni. Nu va este rusine ordinarilor?! Copilul ala a platit cotizatie, iar dupa ce nu mai este, bravii sindicalisti l-au ponegrit precum niste derbedei fara D-zeu. Sictir! Imi provoca scarba sindicalistii astia!

Edited by Horia
Link to comment
Share on other sites

 • Active member

FB_IMG_1445883933849.jpg

Link to comment
Share on other sites

M-am retras din toate sindicatele. Acum este momentul sa le aratam ca fara noi sunt nimeni.

Link to comment
Share on other sites

         Din comunicatul afișat pe intranet de către "reprezentantul instituției" Vîlnei din 26 octombrie, putem înțelege dacă mai era necesar cât de "gustoasă" este friptura la Excelsior.

         Poftă bună! 

P.S. Eu personal din 2010 nu mai întrețin paraziți.

Link to comment
Share on other sites

Ce avem noi aici? Da ce am facut sefu? Poate acum exista o explicatie! Trompeta VALNEI! Are un dosarel, negociatorul celor de la SED LEX!

Citat:

Florin Vîlnei, liderul Federaţiei Naţionale a Sindicatelor din Poliţie „Sed Lex", unul din avocații ministrului Gabriel Oprea în scandalul accidentului, este acuzat OFICIAL de constituire de grup infracțional organizat.

El este trimis în judecată în dosarul 132/102/2015, aflat pe rolul Tribunalului Mureș, reiese dintr-un document al instanței publicat de jurnalistul Robert Turcescu.

Acuzațiile la adresa lui Florin Vîlnei:

inculpatul VÎLNEI FLORIN-ILIE trimis în judecată pentru săvârşirea infracţiunilor de: - constituire de grup infracţional organizat – prevăzută şi pedepsită de art. 367 alin. 1 Cod penal; - violarea sediului profesional –prevăzută şi pedepsită de art. 225 alin. 1 Cod penal (pct.3); - violare de domiciliu – prevăzută şi pedepsită de art. 224 alin. 1 Cod penal (pct.4); - lipsire de libertate în mod ilegal – prevăzută şi pedepsită de art. 205 alin. 1 Cod penal (pct.4); - lipsire de libertate în mod ilegal asupra unui minor – prevăzută şi pedepsită de art. 205 alin. 1, alin. 3, lit. b Cod penal (pct.4); - complicitate la distrugere, în formă continuată - prevăzută şi pedepsită de art. 48 alin. 1 raportat la art. 253 alin. 1 Cod penal cu aplicarea art. 35 alin. 1 Cod penal (două acte materiale, pct.3 şi pct. 4); - fapta persoanei care îndeplineşte o funcţie de conducere într-un partid, într-un sindicat sau într-un patronat ori în cadrul unei persoane juridice fără scop patrimonial de a folosi influenţa ori autoritatea sa în scopul obţinerii pentru sine ori pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite – prevăzută şi pedepsită de art. 13 din legea nr. 78/2000, cu aplicarea art. 35 al.1 Cod penal (Incompatibilităţi prevăzute de art. 94 alin. 2 lit. c) din legea nr. 161/2003 şi art. 45 alin. 1 lit. g) din Legea 360/2002) - (pct.3 şi pct. 4) - toate cu aplicarea art. 38 alin. 1 Cod penal; 3)

sursa www.flux24.ro

Link to comment
Share on other sites

 • Member

Doamne, ce jeguri de oameni.

Link to comment
Share on other sites

 • Moderator

Poate totusi ceva bun se va alege din sacrificiul colegului nostru Bogdan. Poate se face curatenie in sindicatele astea de carton. Au fost fortati sa isi dea arama pe fata si poate se trezesc si politistii care mai sunt cotizanti la realitate.

Link to comment
Share on other sites

Ce avem noi aici? Da ce am facut sefu? Poate acum exista o explicatie! Trompeta VALNEI! Are un dosarel, negociatorul celor de la SED LEX!

http://www.flux24.ro/sindicalistul-politist-florin-vilnei-acuzat-oficial-de-constituire-de-grup-infractional-organizat-si-lipsire-ilegala-de-libertate-a-unui-minor/

Vă aduc aminte că Vîlnei a fost dat afară de vameșul fripturist Lincu, tot pe motiv de ciolăneală, scandalul soldându-se cu toate "armele" plângeri penale etc. reciproce, percheziții. tot tacâmul.

Escrocii ăștia doi nici măcar nu sunt polițiști reali, doi pitecantropi, habar nu au, mai mult, nici nu le pasă de "fraierii" cotizanți" darămite de cei morți în operativ.

Vă aduc aminte de Lincu vector principal în emanciparea și parazitarea activității Poliției Române cu măscăreală numită LOCALA. (mulți proști, mulți cotizanți)

Ăștia alături de restul menajeriei ne țin sub controlul legislației proaste ce ne reglementează activitatea, motivul? Doar așa păstrează aparenta nevoie de ei, mari combinatori. Cică facem politică dacă ne revoltăm, "reprezentatul instituției" în comunicatul pe intranet.

De la  suptinspectorul Surugiu ce așteptări să ai, doar nu i-a dat gradul colegul decedat.

Concluzia mea este că pot pune semnul de egalitate între nesimțirea și jegul politicienilor și celebrii lideri pardon avocați prezenți în studiourile tv să ne "apere" drepturile care vasăzică altfel nu le putem avea, că noi "nu cultură" doar la A 3 se formează pe platou cu măscăricii Toader și Coarnă.

PS Vîlnei și menajeria a luat la ochi rău acest site.

Link to comment
Share on other sites

 • Moderator

Si daca a luat la ochi rau ce face? Plange si se da cu fundul de pamant? Pe acest site sunt membri politistii adevarati, nu fripturistii care sub pretextul ca ne reprezinta interesele ne-au vandut ca Iuda. Auziti bai Valnei, Paraschiv, Coarna, Surugiu si altii?! POLITISTII intra aici, adica cei care nu vad infractori doar prin ziare, cei integri ce traiesc de la o luna la alta cu firimiturile aruncate de minister cu complicitatea voastra, cei care au demnitate, onoare si coloana vertebrala si prefera sa fie saraci dar sa poata privi in ochi cu mandrie pe oricine, ceea ce nu se poate spune despre voi, nevertebratelor alunecoase! "Succesuri" la instanta bai Valnei, sper sa castigi lozul cel mare cu executare si sa te urmeze in scurt timp si omologii tai susmentionati care au ajuns sa intre cu conturi fake de fb sa comenteze si sa ii injure si ameninte cu controale pe cei care ii balacaresc ( pe buna dreptate ) pe retelele de socializare. Rusine!

Link to comment
Share on other sites

Sa vedeti si sa nu credeti dragi colegi.....cine credeti ca,,ancheteaza " accidentele de munca la Brigada rutiera din Bucuresti? 

Fata domnului Paraschiv, angajata direct cum credeati!

Link to comment
Share on other sites

Un inventar interesant al sindicaliștilor de frunte.

Nu, nu vrem să spunem că sindicaliștii din Poliție ar fi corupți, mafioți sau vânduți politicienilor. Dar reacția lor în urma accidentului care a dus la moartea lui Bogdan Gigină ne poate face să credem că cel puțin ultima afirmație din fraza anterioară este adevărată.

În loc să-și apere oamenii, în loc să se lupte pentru elucidarea evenimentului, în loc să reamintească faptul că dotările Poliției și condițiile de lucru sunt departe de a fi cele potrivite, sindicaliștii și-au unit buzele într-un mare sărut aplicat frățește liderului maxim al Ministerului de Interne, generalul Gabriel Oprea. Florin Vîlnei, de exemplu, președintele Federației Naționale a Sindicatelor din Poliție Sed Lex, s-a alăturat tezei lansate de Antena 3, cea conform căreia de vină este groapa, iar Oprea este curat ca lacrima. Lui Vîlnei îi dă mâna să vorbească. El nu iese pe traseu pe ploaie, călărind o motocicletă, el nu este forțat să meargă cu 100 de kilometri la oră prin oraș ca să desțelenească drumul de la cârciumă la frizerie al unui imoral total și al consilierei sale personale. Vîlnei declară că singurele lui venituri sunt cele de la Sed Lex, adică 8.570 de lei pe an. Și, totuși, din acești bani, reușește să cumpere, în 2013, un teren de 641 de metri pătrați în Otopeni, unul de 2.617 metri pătrați în Vâlcea, o casă de 189 de metri pătrați în județul Vâlcea și să înceapă construcția altei case, de 270 de metri pătrați, în Otopeni. Iată câte poți face cu doar 8.570 de lei pe an, dacă nu o arzi aiurea prin coloanele oficiale ale tuturor potentaților zilei, riscând să mori inutil.

Despre alți sindicaliști polițiști, ceva mai neglijenți în ascunderea veniturilor, ce să mai spunem? Marin Gruia, președintele SNPPC, câștigă 155.851 de lei de la sindicat, din proiecte POSDRU și de la Consiliul Economic Social. Toader Paraschiv, secretar general la SNPPC, câștigă 79.294 de lei anual de la sindicat și mai primește și 8.760 de lei normă de hrană și 2.421 de lei normă de echipament de la MAI. Ca să nu dea prost în emisiunile TV, cu siguranță. Dumitru Coarnă, alt SNPPC-ist aplecat în fața lui Oprea, încasează și el 77.345 de lei de la sindicat și 26.400 de lei ca pensie. La banii ăștia, viețile polițiștilor pe care pretind că-i reprezintă pseudo-sindicaliștii sunt neimportante. Mult mai importante sunt funcțiile lor și averile pe care, de cele mai multe ori, nu le pot justifica. Doar nu vreți ca șefii MAI, enervați de scandalul sindical, în caz că sindicaliștii și-ar face treaba, să-și îndeplinească atribuțiile și să controleze de unde au apărut vilele și bijuteriile de zeci și sute de mii de euro?

http://www.catavencii.ro/sindicalistii-amaraciunii/

Link to comment
Share on other sites

Dumnezeule ,de asta suntem unde suntem !! As vrea ,din tot sufletul sa se schibmbe ceva ,in bine,in memoria celor doi colegi,de la rutiera si nu numai !

Link to comment
Share on other sites

         Din comunicatul afișat pe intranet de către "reprezentantul instituției" Vîlnei din 26 octombrie, putem înțelege dacă mai era necesar cât de "gustoasă" este friptura la Excelsior.

         Poftă bună! 

P.S. Eu personal din 2010 nu mai întrețin paraziți.

Din pacate declaratiile slugarnice ale ramelor alora  au facut ca la noi la politie sa retraga peste 30 din snppc

Link to comment
Share on other sites

 • Active member

Nu inteleg! De ce din pacate?!

Link to comment
Share on other sites

 • Moderator

E păcat că nu se retrag toți. Indiferența polițiștilor a născut acești pupincuriști, slugarnici și trădători.

Link to comment
Share on other sites

Având în vedere faptul că foarte mulți polițiști încă nu au receptat imaginea corectă a "liderilor"  organizațiilor de sindicat, care din apărători ai drepturilor polițiștilor s-au "desconspirat" ei fiind de fapt apărători ai angajatorului, propun o prezentarea o biografiei exacte și faptele mărețe a acestora.

Este imperios necesar, în aceste momente de răscruce pentru această profesie, să fie prezentată realitatea care ține și a generat până în acest moment starea precară a Poliției Române, stare întreținută de "liderii" Lincu, Vîlnei, Surugiu, Coarnă, Paraschiv și alți. În acest context vă propun prezentarea acestora cu un CV real și complet astfel încât toți polițiștii să aibă o imagine corectă și să decidă în cunoștință de cauză dacă vor mai susține impostura numită pompos SINDICAT".

PS Grotescul situației vedeți comunicatul SNAP cu Surugiu galonat cu steluțele de "fofițer onorific" la înâlnirea cu un reprezentant al sindicatului unei poliții din SUA, grăsuț liderul nostru, chiar bune hrănit aș spune.

Link to comment
Share on other sites

Retragerea din sindicat nu este o solutie. De bine de rau acestea negociaza un acord colectiv de care fiecare politist poate beneficia atunci cand drepturile ii sunt incalcate. Mult mai util mi s-ar parea alegerea in functii de conducere a colegilor, care intradevar  pot reprezenta cu adevarat politistii, ca doar nu se aleg singuri. SNPPC zice ca are 50.000 de membri de sindicat. Ma indoiesc ca printre ei nu sunt oameni de valoare.
 Pe de alta parte sunt lideri de sindicat, altii despre care se face vorbire, care posteaza pe acest forum, ne-au tinut la curent cu diferite negocieri purtate la minister si au promovat interesele politistilor. Astfel ca generalizare sumara, din punctul meu de vedere, nu este tocmai ok.  Sunt lideri de sindicat care au luat o pozitie transanta, publica, fata de incidentul cu politistul decedat solicitand demisia persoanelor vinovate. Din acest motiv si in general pentru toata lupta lor sindicala,  pe ei sunt presiuni imense din toate directiile si viata cumva le este un calvar, fiind cercetati disciplinar, purtati in instante etc. Nimeni nu le-a trimis niciodata un mesaj de sustinere, macar colegial pentru tot ceea ce incearca sa faca.
 In perioada de preaderare la UE Organisme externe au solicitat demilitarizarea politiei si infiintarea  de sindicate pentru ca politia sa se reformeze din interior.  Dupa 10 ani nu am invatat inca nimic si asteptam ca cineva sa faca ceva. Insa nimeni nu va putea face nimic, daca fiecare din noi nu va face ceva. Adica de a intervenii activ, concret, in realitate palpabila, in viata unei organizatii sindicale. A lua numai o pozitie virtuala nu va fi niciodata suficient.

Link to comment
Share on other sites

Mda, am recitit textul meu și cert nu reiese vreun îndemn la retragere din sindicate, mă repet este imperios necesar să cunoaștem adevărată față a liderilor din sindicatul căruia i-am acordat încredere cotizând lunar.

Eu personal vreau să știu ce polițist a fost Surugiu despre exemplu, sau Vîlnei de care  am auzit că patrula pe la pașapoarte. 

Pentru mine este important ca cel care se afișează cu emblema reprezentativității să nu fie un impostor.

Asta am vrut să spun nu îndemnam la retrageri!!!

Link to comment
Share on other sites

 • Moderator
Catalin

Posted

Ba eu vă îndemn să vă retrageţi din sindicate. Mişcarea sindicală din poliţie a fost construită complet greşit, pe principiul "tătucului", principiul stăpânului, al feudalului care ştie el ce e bine pentru fraierii ce plătesc cotizaţii, iar părerea celor de jos nu contează absolut deloc. 

Nu există altă modalitate mai eficientă prin care un membru să poată amenda comportamentul de vătaf al unui astfel de lider. De ce? Pentru că barosanii de acolo de sus, nu-l ascultă, nici nu-l bagă în seamă, părerea lui e complet ignorată. În schimb când vine vorba despre cotizaţia pălmaşului de jos, brusc devine foarte importantă.

Sindicalismul din poliţie trebuie reformat din temelii. Pentru că în prezent, datorită modalităţii în care a fost construit vocea celor de jos nu contează şi nu-i interesează pe cei cocoţaţi acolo sus. 

Link to comment
Share on other sites

Corect!!! Sindicalismul din politie trebuie reformat, din temelii. Dar cum ? Cine poate sa faca acest lucru? Legea 62 din 2011, legea dialogului social, a omorat din start orice alta constructie sindicala. Numai membrii de sindicat pot amenda liderii de sindicat prin votul lor de neincredere. Daca toti oamenii de valoare se vor scarbii si se vor retrage din sindicate, vor ramane destui mai putini interesati care sa cotizeze si sa nu se opuna comportamentului aberant al unor lideri din sindicat.
Dar,conform legii dialogului social nicio persoana nu poate fi obligata s a faca sau sa nu faca parte dintrun sindicat. Eu nu fac decat  sa exprim  o opinie si sa aduc argumente in favoarea acesteia.

Link to comment
Share on other sites

 • Moderator
Catalin

Posted

@pavelnicu îţi spun eu cum. Liderii sindicali din teritoriu care vor să facă treabă, trebuie să-şi înfiinţeze sindicate cu personalitate juridică, să nu mai fie doar nişte subordonaţi ai grangurilor de la centru. Pentru că în prezent, liderii din teritoriu, trebuie să joace după cum cântă pupăcioşii Paraschiv, Coarnă, Surugiu sau Vâlnei. De ce? E simplu, pentru că chiar dacă voi în teritoriu aveţi un lider cu sânge-n instalaţie, dacă-i întoarce vorba vreunuia dintre granguri, îl reduc ăia la tăcere imediat. Şi nu poate face nimic pentru că bănuţii se strâng la centru. În schimb dacă liderul ăsta din teritoriu ar fi pe picioarele lui, adică să nu depindă financiar de mahării de la centru, datele problemei se vor schimba radical. Şi să-i vezi ce ascultători devin grangurii de la federaţii când ştiu că dacă nu-l ascultă pe amărâtul ăla din teritoriu, se va supăra şi pleacă la altă federaţie, iar ei vor pierde o sursă de venituri. Să-i vezi ce ascultători devin dintr-o dată când vine vorba de problemele "fraierilor" din teritoriu.

Link to comment
Share on other sites

Elvis

Posted (edited)

Este foarte simplu. Membrii sa devina unii activi nu sa se multumesca decat sa cotizeze. Cred ca jumatate dintre politistii din sindicate nu au participat la nicio sedinta, la niciun miting, la nicio miscare de protest, nu au citit vreun statut sau nici macar nu isi cunosc liderii. De ce? Pentru ca nu ii intereseaza decat ce fac altii. Si asteapta...ce? Nu stiu.

Am mai spus si repet ca miscarea sindicala sa aiba viitor aceste federatii sindicale de tip mamut trebuie sa dispara iar in sala aia de la minister sa se regasesca lideri care sunt interesati sa schimbe ceva in Politia Romana, gata sa iasa in strada de cate ori angajatii aia direct de pe partea cealalta a mesei ne dau lectii cum trebuie sa muncim sau sa murim! Imi doresc o greva spontana dar sa am cu cine sa o fac!

Sindicate independente cu personalitate juridica la nivelul fiecarui judet unite intr-o federatie puternica. Cat timp militarii, vamesii si suspendatii ne decid soarta nu avem prea multe sanse. 

Edited by Elvis
Link to comment
Share on other sites

50% din cei incadrati sunt nepoti/e, veri, copii, etc ale sefilor. Cum sa faca ceva? Normal ca tac si asteapta. Cel putin asa este la mine, unde lucrez.

Link to comment
Share on other sites

Nimeni n-o sa vrea sa se inhame la o asemenea treaba. Si apoi liderii de sindicat din teritoriu nu au cum  să-şi înfiinţeze sindicate cu personalitate juridică de unii singuri, trebuie sa vrea si membrii. Acum nu mai este asa simplu ca inainte s-a smecherit si angajatorul. Daca liderul din teritoriu nu are un mic sprijin de  la centru e mancat. Nu are nicio sansa. Nu vedeti cate incercari de incropriri de sindicate sunt. Nu ma indoiesc ca lideriii lor nu sunt bine intentionati, dar ce sa faci daca miscarea sindicala e total compromisa in conditiile in care, anterior,  multi lideri locali au fost impusi de sefi, iar multi dintre noi nu pot gandi si decide singuri. Sindicate independente? Unite intr-o federatie puternica? Ce faci numai cu o federatie ? Deja sunt patru. Daca patru sunt aservite angajatorului, ce poate face numai una? Este ca si cand nu ai exista. Si nici asta nu-i o garantie. Am vazut multi lideri de sindicat, care odata ce a prins putina putere si-a schimbat pozitia. Si poate pe buna dreptate intrucat atunci cand a vrut sa plece la lupta s-a uitat in spate si nu a vazut pe nimeni. Pentru a rezista ca lider de sindicat trebuie sa ai o cultura sindicala, ori din pacate la noi acest lucru lipseste. A avea o cultura sindicala inseamna a spune cine esti tu ca lider, ce vrei sa faci si  cum vrei sa faci. Inseamna sa fi diplomat si sa poti sa negociezi cu forta argumentelor nu cu vocea ridicata si lovind cu pumnul bolsevic in masa. Ori la noi se pleaca de la ce face sau ce nu face celalalt sindicat si cat de aservit este. Eu cred ca   sunt lideri de sindicat de valoare, in toate sindicatele, dar le lipsesc cultura sindicala. Acum 5 ani spuneam unui lider de sindicat entuziasmat ca va trebui  sa treaca 10-15 ani pentru  a realiza o parte din dezideratele sale, iar el s-a mirat foarte mult. Dupa 5 ani reformulez. Am vazut ca membrii de sindicat nu sunt interesati de soarta lor si ca nu ii intereseaza decat ce fac altii. Nu stiu ca liderii de sindicat au atata putere cat le dau ei, ori ei nu le dau decat cotizatia si cred ca e suficent, dar nu este. Sau este!.. pentru pseudoliderii de sindicat. De aceea cred ca ne mai trebuie inca 20 de ani de aici incolo pentru a avea sindicate adevarate.

Link to comment
Share on other sites
Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.