Jump to content
POLITISTI.ro

Proces-verbal parte civilă - responsabilă civilmente

   (0 reviews)

1 Screenshot

About This File

Pentru colegii ce instrumentează dosare de urmărire penală, găsiţi aici un model de:

PROCES-VERBAL de aducere la cunoştinţă a dreptului de a se contitui parte civilă şi de solicita introducerea în cauză a unei părţii responsabile civilmente
precum şi un model pentru:
Cerere de constituire ca parte civilă

După cum bine ştiţi, la 09.07.2023, articolul 20, Capitolul II, Titlul II, Partea GENERALĂ  din Codul de procedură penală a fost completat de punctul 2., Articolul I din LEGEA nr. 201 din 5 iulie 2023, publicată în MONITORUL OFICIAL nr. 618 din 6 iulie 2023, respectiv:

(1^1) Anterior rezolvării cauzei, organul de urmărire penală are obligația de a întreba persoana vătămată dacă se constituie parte civilă și dacă cere introducerea în cauză a părții responsabile civilmente, încheind un proces-verbal în acest sens.

ATENŢIE! Această modificare vizează şi poliţiştii ce instrumentează dosare de urmărire penală, în sensul că în dosarele în care adoptaţi o soluţie trebuie să aveţi şi un proces-verbal din care să rezulte că i-aţi adus la cunoştiinţă persoanei vătămate dreptul de a se contitui parte civilă şi de solicita introducerea în cauză a unei părţii responsabile civilmente.

Documentul necesită editarea şi adaptarea la nevoile voastre.

Important: Nu avem pretenţia că documentele sunt perfecte, dacă aveţi de făcut menţiuni, adăugiri ori găsiţi vreo greşeală, scăpare sau aveţi vreo completare, nu ezitaţi să ne ajutaţi la îmbunătăţirea acestuia. Puteţi posta în rubrica "Recenzii" (publicarea unei recenzii se poate face numai după descărcarea fişierului.). Mulţumim şi sperăm să vă fie de ajutor.

  • Upvote 3

User Feedback

You may only provide a review once you have downloaded the file.

There are no reviews to display.

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.