Jump to content

Preferinţe între Glock, Beretta şi CZ


Marius
 Share

Glock 17, Beretta Px4 Storm, CZ P10 ori CZ P09  

26 members have voted

 1. 1. Ce armă preferaţi între Glock 17, Beretta Px4 Storm, CZ P10 ori CZ P09?

  • Glock 17
  • Beretta Px4 Storm
  • CZ P09
   0
  • CZ P10
  • Altă armă


Recommended Posts

 • Moderator

Vă propun să discutăm aici fără patos despre preferinţele fiecăruia în privinţa armei de serviciu. Am adăugat un sondaj în care puteţi vota ce armă preferaţi, cu rugămintea să argumentați într-o postare alegerea făcută.
În sondaj am adăugat următoarele modele:

Glock 17
Glock-17.png

Beretta PX4 Storm
beretta-px4-storm.jpg

CZ P09
CZ-p-09-oem.png

CZ P10
CZ-p-10.png

Link to comment
Share on other sites

 • Membru

Dintre cele enumerate, am tras cu Glock 17 si cu CZP09... CZ-ul l-am avut si in dotare si pot sa spun ca nu m-au incurcat dimensiunile lui. Aveti o recenzie facuta de mine, pentru CZ, in topicul dedicat. Pot spune ce imi place la Glock si nu imi place la CZ: priza pe mansonul inchizator. La CZ imi pare foarte mica, ingusta, cum vreti voi sa o clasificati, in timp ce la Glock este fix ce trebuie. La un foc rapid, acest aspect m-ar incurca la CZ, mai ales daca mainile nu sunt curate sau chiar mansonul nu este curat. In timp ce la Glock, in aceleasi conditii, priza ar fi suficient de ferma pe manson. Legat de precizie, nu am sesizat diferente prea mari, insa nici nu am mii de cartuse trase ca sa imi pot face o parere. Glock-ul mi se pare mai versatil, fiind usor de purtat atat la vedere pentru uniforma, cat si concealed, cand avem haine civile.

Din aceste considerente, aleg ca si arma de serviciu, Glock-ul, in acest moment. Dupa ce voi folosi Beretta, o sa pot sa o compar cu restul pistoalelor. Pe mine ca si design Beretta nu ma atrage, priza pe corpul pistolului imi pare putin ciudata, dar pana nu trag cu el si nu il port, nu ma pot pronunta.

 • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

 • Membru

Cred ca Glock e potrivit pentru majoritatea structurilor, totusi unele structuri au nevoie de calibre diferite, marimi diferite.

Cred ca e de luat in seama si noua generatie de FN Five-seven.

 • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

 • Moderator

Alegerea mea este Glock. Principalul motiv este destinaţia /scopul pentru care este purtată şi utilizată arma de foc, pentru apărare. Acest scop necesită în primul rând capacitatea utilizatorului de a executa primul foc de armă foarte rapid / sau cât mai rapid. În orice confruntare armată, cel care execută primul foc de armă, are şanse de peste 80% să câştige respectiva situaţie. Acest aspect privind executarea cât mai rapid a primului foc de armă are relevanţă în majoritatea situaţiilor de pericol pentru poliţişti, inclusiv în situaţiile în care poţi fi atacat cu obiecte contondente, înţepătoare şi/sau tăietoare nu diferă. 
Ori la acest aspect, Glock-ul este de departe în avantaj faţă de celelalte modele.

 • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

 • Membru

Berreta, o am arma de serviciu de fix 2 ani, iar Glock, am arma personala, ce-i drept, nu G17, ci G19.

Am tras sute de cartușe cu fiecare dintre cele doua, plus alte sute cu alte Glock-uri 17.

Îmi place mai mult Glock-ul cu care de altfel, pot zice ca trag mai bine, și aici nu ma refer neapărat la precizie, ci per total. În special manevrarea armei mi se pare imbatabila la Glock, la tragerile dinamice/rapide.

Berreta se simte mai greoaie la manipulat și de multe ori te julește efectiv la degete. Dar pt serviciu, este o arma bună, pt ca are siguranță externa.

Am tras și cu CZ, sunt arme bune, dar parca mi se par pe alocuri supraestimate. Le lipsește ceva ca să ajungă la nivelul Glock-ului, cel puțin din punctul meu de vedere.

 • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

Am ales si eu Glock pentru ca am tras cu el si mi-a placut. Este altceva. In prezent am Berreta, dar nu ma incanta asa cum a facut-o Glock-ul.

Pt celelalte modele nu pot emite pareri pentru ca nu le-am folosit. Voi ati tras cu toate?

 • Upvote 3
Link to comment
Share on other sites

 • 2 weeks later...
 • Moderator
On 07.10.2022 at 18:09, Horia a scris:

Voi ati tras cu toate?

Da, eu le-am folosit pe toate, unele mai mult, altele mai puţin. 
Despre Glock nu voi mai scrie, pentru că am tot scris, este arma pe care o folosesc şi o port zilnic de mai bine de 16 ani. 
CZ P09 l-am folosit cel mai puţin, am tras cu el într-un poligon aprox. o cutie de 50 de cartuşe. Construcţia armei nu mi-a plăcut, din punctul meu de vedere nu este o armă ergonomică. Principala problemă care am remarcat-o este amplasarea / poziţia pârghiei de eliberare a manşonului, care nu asigură o manevrare firească şi un confort în utilizare, te obligă să modifici priza pe armă pentru acţionarea ei. În ansamblu arma nu este rea, dar nici nu impresionează cu ceva anume.

cz-p09.jpeg

CZ P10 am tras cu el de mai multe ori în poligon, consumând suficientă muniţie şi afirm cu toată convingerea că este o copie fidelă a Glock-ului. Aproape toate componentele lui sunt asemănătoare cu cele dintr-un Glock, singura diferenţă notabilă sunt aparatele de ochire, pentru că sunt cu tritiu. Nu ştiu exact dacă aparatele de ochire cu tritiu fac parte din echiparea standard a pistolului sau e doar o îmbunătăţire ulterioară. În rest, referitor la alte caracteristici arma este ok, poate prea banală.
Ce trebuie remarcat la armele CZ este că piaţa de accesorii este foarte slabă. Găseşti cu greutate accesorii, tocuri etc. pentru aceste arme, în comparaţie cu Glock-ul.

cz-p10.jpeg

Bereta Px4 Storm l-am folosit suficient în poligon şi este o armă bună. Are o greutate mai însemnată, iar din punctul meu de vedere, siguranţa externă este un mare minus. Ca orice armă şi în special datorită calităţii muniţiei folosite, se mai blochează. Şi pentru Beretta piaţa de accesorii este foarte redusă.

beretta-px4.jpeg

 • Upvote 4
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.