Jump to content
POLITISTI.ro

Suicid. Cum pot obține o copie după soluționarea cazului?

Postare recomandată

Publicat (modificat)

Buna ziua

Un unchi al meu a murit prin suicid prin spânzurare. Cel puțin așa susțin vecinii si concubina.  Totuși sunt foarte multe elemente care nu se leagă si nu era genul care sa facă așa ceva. Era vârstnic dar nu suferea de boli incurabile si nici nu era depresiv.

Pentru liniștea mamei mele va rog sa îmi spuneți ce formalități trebuie îndeplinite pentru a obține de la poliție o copie dupa dosarul de cercetare sau măcar concluzia finala - ce anume s-a întâmplat acolo?

Menționez ca mama are 93 ani iar unchiul se apropia de 90. Nu avem pretenții materiale - doar vrem sa știm ce s-a intamplat. Concubina si vecinii au fost foarte evazivi si nu vor sa comunice nimic.

Nimeni nu a fost arestat după știință mea dar sunt foarte multe care nu se leagă...

Va multumesc anticipat pentru ajutor.

Modificat de mgqs
  • Moderator
Publicat

Pentru a primi informații din dosarul de urmărire penală trebuie să te adresezi Parchetului competent. Conform Codului de Procedură Penală (art. 94), dosarul de urmărire penală poate fi consultat în anumite condiții de către avocatul părților și al subiecților procesuali principali.

Publicat

Nu avem nici o calitate in acest dosar. doar mama este ruda de gradul 1.  poate solicita sa vadă concluzia dosarului si daca da ce trebuie sa facă?

• Moderator
Publicat

Dacă victima a decedat în urma faptei penale, succesorii acesteia (ceea ce o include și pe soră, în anumite condiții succesorale când spre exemplu nu există alți moștenitori) pot prelua sau exercita drepturile victimei. Nu îți putem răspunde concret pentru că nu avem toate informațiile și detaliile necesare, care cel mai probabil sunt în dosar.
Voi știți cel mai bine și puteți verifica clar ce calitate procesuală poate fi atribuită de către organele de urmărire penală (poliție sau parchet).
Te sfătuiesc să iei legătura cu un avocat căruia să-i furnizezi detaliile necesare și care poate face o solicitare de studiu a dosarului în temeiul art. 94 din Codul de Procedură Penală, adresată procurorului care supraveghează urmărirea penală în cauză.

Publicat

@mgqs, ce “elemente” nu se leagă? 
Dacă detaliezi puțin, e posibil să-ți răspundem și să primești explicații.

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
  • Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Adaugă...

Informaţii importante

Am plasat cookie-uri strict necesare pe dispozitivul dvs. pentru afişarea optimă a paginilor. Puteţi în orice moment să modificaţi setările cookie-urilor, altfel vom presupune că sunteţi de acord să continuaţi. Utilizând acest site, sunteţi de acord cu Termenii şi condiţiile de înregistrare şi Politica de confidenţialitate.