Jump to content
POLITISTI.ro
  • Welcome!

    In order to be able to use all the functions and to benefit from all the facilities offered by this site, it is necessary to register a member account. Please fill in your email address carefully, as it is required later in the membership account validation process. If you already have a member account, feel free to sign in.
     

Politisti.ro
Politisti.ro

De ce suntem împotriva încadrărilor directe!

Având în vedere zvonul care se aude la nivelul instituţiei, cum ca s-ar intenţiona încadrarea a aprox. 5000 de oameni din sursă externă (fără carte, la apelul bocancilor), şi siderat de faptul că unii din liderii sindicatelor poliţiştilor susţin această inepţie, deoarece o consideră "o necesitate", o să încerc să fac o analiză scurtă a subectului.

Din perspectiva mea, angajarea a 5000 de oameni (pentru cei care nu ştiu, cam 10% din personalul Poliţiei Române), la apelul bocancilor prezintă dezavantaje atât când vine vorba de calitatea resursei umane, cât şi din considerente economice (deşi în primă fază ar părea ca e mai ieftin aşa). Nu poţi să iei un om de pe stradă, să-l îmbraci în uniformă şi să-i spui: "de mâine eşti poliţist". Că tot e la modă comparaţia cu sistemul sanitar, dacă eu îmi iau un halat alb, îmi pun stetoscopul la gât şi intru într-un spital, înseamnă că sunt medic?

Poliţiştii NU sunt forţă de muncă necalificată, nu îi iei să sape tarlaua din spatele Inspectoratelor de Poliţie, îi iei să aplice nişte acte normative, iar aplicarea acestora produce consecinţe juridice pentru cetăţeni.

Pericolul încadrărilor directe, îl constituie în primul rând posibilitatea unor oameni "cu pile", de a accede direct în sistem, fără să fie trecuţi prin toate filtrele necesare. Acest aspect cauzeaza corupţie şi imagine negativă a instituţiei (poliţiştii "e" inculţi şi "nu are" scoală). De asemenea, având în vedere că angajarea se va face pe baza unui simplu examen sau cine ştie ce interviu, oamenii ăia, nu o să aibă noţiunile elementare necesare să facă munca de poliţie (şi posibil unii dintre ei nici capacitatea intelctuală), astfel că sunt şanse mari să aplice măsuri nelegale, care vor fi contestate în instanţă, să se împuşte accidental cu pistolul din dotare, că nu ştiu să-l folosească, să apară în media în cine ştie ce ipostaze hilare, lucru care va aduce din nou o imagine negativă a Poliţiei Române.

Totodată, nu e deloc fair-play ca Gheorghe, care scuipa seminţe pe trepte la intrarea în scara blocului şi făcea vreun liceu la seral, când eu mă pregăteam pentru Academia de Poliţie, să ajungă, peste noapte angajat al Poliţiei Române, fără pic de pregătire de specialitate şi fără niciun sacrificiu. Din perspectiva mea, ca şi a multor colegi, a purta uniforma e un privilegiu, care se câştigă! Din cauza încadrărilor directe componenta de moral a angajaţilor actuali, cu studii, va scădea considerabil şi vor apărea inevitabil frustrări, în momentul în care o persoană fără studii este încadrată direct cu un grad şi o funcţie proporţională cu vârsta, mai mare decât a celui care are studii specifice şi care a învăţat să ajungă acolo. Ferească Dumnezeu ca unul dintre aceşti încadraţi direct (posibil prin "pile") să ajungă în vreo funcţie de conducere, de unde are posibilitatea să saboteze activitatea unei întregi structuri, compusă în mare parte din oameni capabili.

Solutia pe care o vad eu, este să se şcolarizeze nişte promoţii de dimensiunea celor de acum caţiva ani. Când am terminat eu studiile, Şcoala de Agenţi Câmpina pregătea 1500 de elevi/promoţie, Clujul cam 500, iar Slatina are capacitate de aproximativ 1000 de oameni. Asta înseamnă 3000 agenţi/promoţie. De asemenea, Academia de Poliţie, în promoţia mea, ştiu că a avut 400 de ofiţeri la arma Poliţie, fiind capabilă, la nevoie de o promoţie şi mai mare.

Şcoala aia de poliţie, bună, rea, te obligă să îţi însuşeşti un minim de cunoştinţe juridice şi tactică poliţienească. Stagiile de practică, în care eşti evaluat pentru felul în care munceşti, te fac să dobândeşti ceva deprinderi. Examenul de admitere triază agramaţii şi persoanele lipsite de capacităţi intelectuale şi fizice. Nu în ultimul rând, examenul de absolvire, unde gândul că ai putea să ajungi "unde se atârnă harta în cui", te motivează să înveţi materiile din programă.

Pregătirea agenţilor de poliţie se făcea acum câţiva ani, în stil "suveică", structura şcolii fiind cam 6 luni şcoală/6 practică/6 şcoală/6 practică/examene finale. În felul ăsta, o promoţie era mereu în stradă, în practică, iar alta în şcoală, la studiu. Academia de Poliţie includea mai multă pregătire teoretică şi stagii de practică mai reduse ca timp.

Încadrările directe nu sunt justificate de caracterul de "urgenţă". Până se organizează selecţiile şi înveţi încadratul direct să meargă pe stradă, trec cel puţin 6 luni. Dacă alegi să şcolarizezi un număr mai mare de agenţi (să zicem 3000), o sa îi ai în practică tot la 6 luni după admitere, dar cu noţiuni teoretice superioare!

Din punct de vedere economic, din nou nu sunt justificate încadrările directe:

Costurile şcolarizării, evaluate de MAI, sunt de aprox:
20.000 lei/agent de poliţie (cazare + mâncare+ studiu + echipament + bani pt stagiile de practică)
30.000 lei/ofiţer de poliţie (cazare + mâncare + studiu + echipament + bani pt stagiile de practică)

O sa ma refer în continuare în special la agenţii de politie (elevi):
Un astfel de elev nu îl plăteşti timp de 2 ani - îi asiguri solda (sub 100 de lei/lună când e în şcoală) iar cand e în practică îi dai normă de hrană, doar pntru zilele în care lucrează (undeva la 4-500 lei/lună). Este un mare avantaj să te poţi bucura, ca şi angajator, de 3000 de oameni în stradă, în procesul de instruire, pentru suma de 500 lei/agent!

În antiteza, dacă îl iei pe Gheorghe şi îl încadrezi direct, îi plăteşti din prima zi salariul de agent de poliţie, aprox 2000 lei/lună şi eşti obligat să îi asiguri echipamentul necesar şi toate celelalte drepturi. Deci Gheorghe te costa în doi ani, ca şi angajator, aprox 48.000 lei salarii + costurile de echipament, în vreme ce un elev, pe care îl formezi pentru acel job, şi e net superior ca şi forţă de muncă unui încadrat direct, te costă 20.000 lei.

La final, dupa 2 ani, te alegi cu 6000 de agenţi CALIFICAŢI, pe care i-ai plătit puţin spre deloc până atunci! În varianta încadrărilor directe, după 2 ani, te alegi tot cu 6000 de oameni (nu poliţişti, ci oameni îmbrăcaţi în albastru), dar forţă de muncă NECALIFICATĂ, cărora le-ai dat salarii întregi din prima zi de muncă!

Având în vedere concurenţa de 7-8 oameni/ loc la şcolile de poliţie, ai de unde să triezi masa de candidaţi astfel încât să îţi intre în sistem doar cei care merită.

Decizia de a încadra oameni din sursă externă (mai ales 5000 de oameni), prezintă un impact major pe termen lung, deoarece forţa asta de muncă, slab calificată şi slab dotată intelectual, o vei folosi până iese la pensie, aproximativ 25 de ani, timp în care vor provoca prejudicii de imagine şi o deprofesionalizare gravă a instituţiei. Abia s-au pensionat cei încadraţi direct la începutul anilor 90, timp în care imaginea Poliţiei Române s-a deteriorat considerabil. Chiar e nevoie "să ne împuşcăm încă o dată în picior", ca şi instituţie şi să angajăm un val nou, acum când lucrurile intră în oarecare măsură pe un fagaş normal?

PS: Nu neg faptul că printre cei încadraţi direct sunt şi persoane capabile, dar pocentul acestora este atât de mic încât pot fi consideraţi excepţii. Datorită salariilor mici şi a dotărilor precare, persoanele încadrate direct care sunt peste medie ca şi intelect, aleg în general să părăsească sistemul, pentru a merge în domeniul privat, nefiiind ţinuţi de nimic în Poliţia Română, spre deosebire de absolvenţii şcolilor MAI, care, dacă vor să plece, trebuie să plătească şcolarizarea.

deprofesionalizarea-politiei.thumb.png.d

User Feedback

Recommended Comments



  • Moderator

Alo, alo, stimate domn Coarnă! Citiţi vă rog aici şi combateţi argumentele de mai sus!

Link to comment
Share on other sites

Nu sunt de acord cu încadrările directe în Poliţia Română şi nici cu transferurile de la alte structuri ale MAI.
Chiar dacă avem nevoie de specialişti în anumite domenii, aceştia trebuie să fie încadraţi ca personal contractual, nu ca poliţişti. Cine vrea să fie poliţist trebuie să treacă prin toate etapele de selecţie, iar dacă trece de acestea să ajungă să susţină examenul de admitere la Academia de poliţie sau la una dintre cele două şcoli de poliţie şi să fie declarat admis dacă este pregătit, urmând să devină poliţist după absolvirea cursurilor.
Am mai spus-o şi am să o mai spun: contabilul spitalului nu este şi cadru medical, la fel bucătarul, portarul sau şoferul. Administratorul unei unităţi de învăţământ nu este şi cadru didactic! De ce la noi trebuie să fie altfel? Pentru că există nepoţi şi nepoţele, soţii şi amante, cântăreţi sau sportivi retraşi din activitate şi trebuie să aibe şi ei o meserie? Dar de ce nu s-au gândit la asta, ca noi toţi, la vârsta de 17-18 ani? S-au trezit dintr-o dată că vor să devină poliţisti? Cumva Poliţia Română a devenit societate de binefacere, a devenit vreun ONG ce ajută şomerii să îşi găsească un loc de muncă? Aşa se pare, iar asta s-a întâmplat cu largul concurs al foştilor miniştrii ai ministerului nostru! Aceştia nu vor fi niciodată poliţişti, ci doar purtători de uniformă de poliţist! Se vede clar diferenţa între un poliţist cu şcoală în domeniu şi unul încadrat direct sau care "a sărit gardul" în curtea Poliţiei Române.
Trebui pus punct la încadrările directe şi la transferuri, iar acest aspect trebuie prevăzut în Statutul Poliţistului!
Şi acest aspect ţine de interesul naţional! Se aude şi acolo sus?

Link to comment
Share on other sites

Cred ca la ,,nivel inalt,, cartile sunt facute iar subiectul asta a fost dezbatut la niste sticle de vin/whiskey intre ,,mai marii,,tarii.Incadrariile se vor face cu siguranta,sper ca doar agenti(sunt agent) nu de alta da nu mi s-ar parea corect nici fata de mine nici fata de cei care au terminat academia sa vina unu aiurea sa fie ofiter peste noapte.

Link to comment
Share on other sites

Alo, alo, stimate domn Coarnă! Citiţi vă rog aici şi combateţi argumentele de mai sus!

Domnu' Coarnă, să stiţi că nu v-a înjurat nimeni! :naughty: Cuvântul "combateţi", deşi vă este străin, să ştiţi că nu este o înjurătură şi nici nu înseamnă că trebuie să ne înjuraţi!

Domnule Coarnă, pe această cale, pentru acţiunile şi părerile dvs. care aduc grave prejudicii poliţiştilor, vă solicit să vă daţi demisia din funcţia de conducere pe care o deţineţi în FSNPPC! Sunteţi pensionar, vă rog să mergeţi acasă şi aveţi grijă de nepoţii dvs.! Ajunge!

Link to comment
Share on other sites

  • Moderator

@DjGalaxy aceeaşi problemă e şi la agenţi aşa cum e şi la ofiţeri. 

Datorită acestor încadrări directe din sursă externă, agenţii nu sunt plătiţi la nivelul studiilor postliceale aşa cum spre exemplu sunt plătiţi asistenţii medicali. De ce? Pentru că NU se face o diferenţiere între cei încadraţi direct doar cu liceul şi cei care au absolvit o scoală postliceală pentru formarea agenţilor. Sunt toţi puşi pe aceeaşi treaptă salarială, ori în acest caz aceştia din urmă sunt clar dezavantajaţi.

Nu mai vorbim de ofiţeri ... unde orice absolvent de "Şpilu Cliknet" este considerat şi adus la acelaşi nivel cu absolventul de Academie, ba mai mult, e promovat şi şef pentru că e "descurcăreţ".

Link to comment
Share on other sites

MOTTOUL MEU ESTE:
“CU INCREDERE IN ADEVAR SI IN NOI, CU UN SINGUR CUGET, HOTARATI SI UNITI IN ACTIUNILE NOASTRE VOM FI UN SINDICAT PUTERNIC SI INVINGATOR”

In asa zisa “criza” a anilor 2010 – 2011, Ministerul Afacerilor Interne si-a redus efectivele cu aproximativ treisprezece mii de oameni, doar intr-un an. Patru mii dintre ei au fost disponibilizati, prin reorganizarea posturilor. Inca nu s-au rezolvat nedreptatile facute de fosta Guvernare. Consideram ca acei oameni sunt indreptatiti sa li se dea sansa de a fi reincadrati inapoi in sistemul de unde au fost concediati pe nedrept.
La sfarsitul anului 2014 viceprim-ministru pentru securitate nationala , ministrul afacerilor interne Gabriel Oprea a aprobat in acest sens Nota Raport, cu numarul 186521 din 08.12.2014 pentru rechemarea in activitate a cadrelor militare in rezerva, care reprezinta prerogativa conducatorului institutiei noastre prin care acesta poate asigura ocuparea posturilor vacante din structurile subordonate, cu personal deja specializat si care indeplineste conditiile legale.
De mai multi ani insa oamenii acestia au umblat prin toate birourile de la MAI, au dat in judecata, unii din ei chiar au si castigat in instanta, luptand pentru acel act ce se numeste dreptate.
Astfel plecand de la oportunitatea de a putea sa-i ajutam pe acesti politisti, colegii nostrii, organizatia noastra prin dl. Coarna Dumitru sustine ocuparea cu prioritate a celor 5000 de functii de executie din rechemarea in activitatea a tuturor politistilor abandonati de toata lumea ca urmare a reorganizarii Politiei Romane pe fondul unei “crize” financiare neelucidate in acea vreme, criza clarificata intre timp de DNA.
In momentul de fata numarul de politisti aflati in activitate , mai ales din mediul rural, nu permite efectuarea unui program de continuitate. Asa cum s-a subliniat si pe timpul sedintelor de lucru la nivelul inspectoratelor cu ocazia stabilirii programului normal de lucru, se constata o lipsa acuta de personal la nivelul tuturor sectiilor de politie si al posturilor de politie arondate acestora, la fel si la unele politii orasenesti, fapt pentru care oricat am incerca sa schimbam situatia prezenta in mai bine, nu vom reusi atat timp cat nu vom rezolva cauza principala, deficitul de personal.
In acest sens e nevoie a se stabili chiar si numarul de politisti raportat la numarul de locuitori pentru ca este nevoie a avea si o prognoza a numarului evenimentelor, pentru ca este posibil ca un politist sa aiba atatea solicitari cati locuitori sunt in zona de responsabilitate, bineinteles nu toate in aceeasi zi.
De asemenea organizatia sindicala constata ca nu numarul de apeluri la 112 creeaza de fapt nemultumirea politistilor , ci planificarea acestora din timpul liber pentru a se interveni la aceste evenimente neprevazute. Daca planificarea politistului la programul normal de lucru este justificata sub toate aspectele din punct de vedere legal, planificarea politistului in afara programului normal de lucru in mod regulat, ci nu exceptional, nu este justificata legal, deoarece aduce atingere a unor drepturi constitutionale, respective: art. 23 – libertatea individuala, art. 25 – libera circulatie, art. 26 – viata intima, familiala si privata, art. 41 – munca si protectia sociala a muncii (refacerea capacitatii de munca), art. 53 – restrangerea exercitiului drepturilor sau libertatilor fundamentale (de exemplu interzicerea tuturor posibilitatilor de a desfasura si alte activitati de munca in mod legal) , samd.
A incerca sa se amelioreze problemele in modul de a opta si a adapta diferite variante de program la un numar insuficient de politisti nu se va putea niciodata respecta drepturile legale ale acestora pentru ca nu efectele trebuie rezolvate ci cauza generatoare de aceste consecinte.
In concluzie, suntem impotriva angajarilor din sursa externa in varianta data de zvonistica sindicatelor galbene, ci in mod indreptatit sustinem rechemarea in activitatea a politistilor prejudiciati pe nedrept, ca urmare a disponibilizarilor acestora in asa zisa perioada de “criza”.
Cu un numar insuficient de politisti nu se poate face continuitate si deci nu se vor solutiona problemele noastre niciodata pana nu vom incerca impreuna sa rezolvam aceasta situatie.

 

  • Downvote 1
Link to comment
Share on other sites

  • Moderator

Voi ăştia de la SNPPC mâncaţi rahat şi aveţi impresia că puteţi să prostiţi pe oricine. Ei uite că eu nu sunt de la niciun sindicat şi vă spun că nu ţine vrăjeala asta ieftină. 

Observ doar că SNPPC-ul reprezintă interesele militarilor, nu ale poliţiştilor iar dacă tot sunteţi aşa mari iubitori de jadari şi pompieri propun ca drept urmare să-i încadrați la voi în sindicat, nu în Poliţia Română.  

Link to comment
Share on other sites

Horia

Posted (edited)

AntonV tu cine esti? Esti gornistul lui Coarna?

Acest statut se face pentru politisti sau pentru pilele, cumetri, nepotei ori amantele pe care vreți voi să-i angajati?

SNPPC-ul a devenit sindicatul disponibilizatilor sau al politistilor? Asta e doar o minciună pentru ca politistii din cadrul Politiei Romane nu au fost disponibilizati, în Politie doar au fost radiate functiile libere si niciun om nu a plecat acasă.

Ati gasit motiv să promovati coruptia si nepotismul. Mi-e silă de voi, niste tradatori.

Edited by Horia
Link to comment
Share on other sites

Cred ca mi-am exprimat punctul de vedere destul de clar, respectiv ca este vorba de politistii disponibilizati si nu despre alte categorii din MAI (jandarmi, pompieri). Apoi in anul 2016 se preconizeaza o plecare masiva la pensie fapt pentru care cea mai buna solutie este cea a rechemarii in activitate a tuturor politistilor ce au fost concediati pe nedrept prin reorganizarea Politiei Romane in perioada aratata mai sus. Restul posturilor vacante, daca vor mai ramane neocupate e si normal sa provina din randul celor scolarizati si nu prin angajarea directa din sursa externa. Mai clar de atat nu se poate. A arunca simplu cuvinte pe aceasta pagina si a subcrie faptul ca reprezentam interesele altora si nu ale politistilor consider ca nu sunt fondate. Asa si eu pot sa spun despre cineva orice, dar oare este si adevarat? Multumesc de intelegere.

Link to comment
Share on other sites

  • Moderator

In asa zisa “criza” a anilor 2010 – 2011, Ministerul Afacerilor Interne si-a redus efectivele cu aproximativ treisprezece mii de oameni, doar intr-un an. 

Din câte observ, SNPPC-ul se crede sindicatul tuturor angajaţilor MAI, deşi uită că doar fraierii de poliţişti plătesc cotizaţii. Păi ce treabă au poliţiştii cu ceilalţi angajaţi, cu militarii din minister numai voi ştiţi.

Vedeţi că atunci când aduceţi argumentul cu cei 13000 de oameni disponibilizaţi, manipulaţi cu neruşinare. Interesaţi-vă câţi din cei 13000 au fost poliţişti.

Link to comment
Share on other sites

Cred ca mi-am exprimat punctul de vedere destul de clar, respectiv ca este vorba de politistii disponibilizati si nu despre alte categorii din MAI (jandarmi, pompieri). Apoi in anul 2016 se preconizeaza o plecare masiva la pensie fapt pentru care cea mai buna solutie este cea a rechemarii in activitate a tuturor politistilor ce au fost concediati pe nedrept prin reorganizarea Politiei Romane in perioada aratata mai sus. Restul posturilor vacante, daca vor mai ramane neocupate e si normal sa provina din randul celor scolarizati si nu prin angajarea directa din sursa externa. Mai clar de atat nu se poate. A arunca simplu cuvinte pe aceasta pagina si a subcrie faptul ca reprezentam interesele altora si nu ale politistilor consider ca nu sunt fondate. Asa si eu pot sa spun despre cineva orice, dar oare este si adevarat? Multumesc de intelegere.

Minciuni de doi lei! La ipj-ul meu nu a fost disponibilizat niciun poliţist în perioada 2010-2011. Au ieşit mai mulţi colegi la pensie, iar apoi au fost radiate toate funcţiile libere. Deci nu a fost nicio disponibilizare, iar prin radierea funcţiilor s-au făcut unele economii la bugetul de stat pentru a avea unii din alte ministere ce să cheltuie. Aşa că nu avem ce să rechemăm în activitate. Nu mă interesează deloc câţi jindari sau pomperi au fost disponibilizaţi.
Nu aruncăm cu vorbe, ci doar spunem ceea ce vedem, ceea ce simţim. Ne uităm la activitatea SNPPC şi observăm că acest sindicat nu mai reprezintă interesele poliţiştilor de ceva vreme.

AntonV, las-o mai moale, că măcăne!

Link to comment
Share on other sites

Nu e vorba de nicio zvonistică, noi aici pe forum ştim exact ce a susţinut analistul Coarnă în şedinţele de la minister. Pentru că spre deosebire de snppc unde observ că guvernează legea omerta, pe acolo mai ajung şi oameni ce nu suferă de secretomanie. Deci aici ştim sigur că domnul Coarnă susţine pe al minister angajarea din sursă externă a 5000 de oameni.

Link to comment
Share on other sites

Argumentul cu cei treisprezece mii de oameni disponibilizati e mentionat ca si context al acelui eveniment nefericit. Ideea in sine nu este cea de a numara si a avea o situatie matematica exacta si ideea este de a incerca de a solutiona o problema. Pana la urma nu sindicatul decide ce se va intampla, dar acesta poate lupta impreuna cu membri de sindicat , impreuna cu voi care optati pentru schimbarea Politiei Romane in bine si nu in ultimul rand imbunatatirea conditiilor de munca si de salarizare a politistilor, ca pana la urma despre ei este vorba. Asa ca in concluzie pot sublinia ca aceste contradictii in spatiul public nu cred ca avantajeaza pe niciun politist in sensul adevarat. Cetatenii au acces si citesc si ei postarile dvs. sub pseudonimul de politisti, daca intr-adevar sunt toti cei care posteaza aici politisti. Nu cred ca raman cu o impresie atat de buna in sensul ca ceea ce spuneti capata o imensa valoare incontestabila. As aprecia faptul daca ne-am aduna si am face ceva impreuna constructiv atat pentru politisti cat si pentru cetateni. De exemplu avem de lucrat la Statutul Politistului. As vrea sa veniti cu modificari la proiect, motivate in drept si in fapt, as vrea sa veniti cu ceva in acest sens, cu modele de statut bune din strainatate, pe care sa le promovam. Acum depinde ce doriti si ce interese aveti.

Link to comment
Share on other sites

  • Moderator

Cred ca mi-am exprimat punctul de vedere destul de clar, respectiv ca este vorba de politistii disponibilizati si nu despre alte categorii din MAI (jandarmi, pompieri). Apoi in anul 2016 se preconizeaza o plecare masiva la pensie fapt pentru care cea mai buna solutie este cea a rechemarii in activitate a tuturor politistilor ce au fost concediati pe nedrept prin reorganizarea Politiei Romane in perioada aratata mai sus. Restul posturilor vacante, daca vor mai ramane neocupate e si normal sa provina din randul celor scolarizati si nu prin angajarea directa din sursa externa.

Dacă ăsta e puctul de vedere al conducerii SNPPC, sunt două situaţii. Ori aveţi impresia că poliţiştii sunt fraieri şi încercaţi să-i prostiţi, ori toată conducerea SNPPC-ului e formată din incompetenţi.

Iar dacă până acum nu aţi realizat, aici se discută de Statutul poliţistului, o lege organică în baza căreia se stabilesc absolut toate aspectele care reglementează această profesie. Pentru care motiv trebuie să existe în această lege măsuri legislative cu caracter temporar? 

Pentru că reîncadrarea unui anumit număr de personane disponibilizate este o măsură temporară care NU are ce să caute într-o lege organică. Nu trebuie introduse în statut asemenea masuri excepţionale, care nu vor face decât să ofere modalităţi de ocolire a regulilor de bază şi să favorizeze corupţia.

În concluzie, voi ăştia de la SNPPC care susţineţi aceste aberaţii, ori nu aţi reuşit să citiţi şi să pricepeţi ce a scris un ofiţer de poliţie în articolul de mai sus, ori urmăriţi să păstraţi aceste modalităţi irmorale şi nefireşti de accedere în această profesie din motive lesne de înţeles pentru oricine, iar în ambele situaţii nu faceţi altceva decât să ne faceţi rău nou poliţiştilor şi să vă bateţi joc de această categorie profesională.

Puneti mâna şi citiţi Statutul magistratului, poate aşa reuşiţi şi voi să vă treziţi din mediocritatea în care vă scăldaţi.

Link to comment
Share on other sites

Pana la urma nu sindicatul decide ce se va intampla, dar acesta poate lupta impreuna cu membri de sindicat , impreuna cu voi care optati pentru schimbarea Politiei Romane in bine si nu in ultimul rand imbunatatirea conditiilor de munca si de salarizare a politistilor, ca pana la urma despre ei este vorba. Asa ca in concluzie pot sublinia ca aceste contradictii in spatiul public nu cred ca avantajeaza pe niciun politist in sensul adevarat. Cetatenii au acces si citesc si ei postarile dvs. sub pseudonimul de politisti, daca intr-adevar sunt toti cei care posteaza aici politisti. Nu cred ca raman cu o impresie atat de buna in sensul ca ceea ce spuneti capata o imensa valoare incontestabila.

Nu îţi este ruşine să afirmi aşa ceva? Voi, aştia din SNPPC, chiar ne credeţi proşti? Cum aţi luptat voi pentru îmbunătăţirea condiţiilor de salarizare a poliţiştilor, dacă şi acum salariul nostru se calculează pe baza salariului minim pe economie de 600 lei, valabil la sfârşitul anului 2009? Nici acum nu primim al 13-lea salariu sau prima de vacanţă! Să mai continui? Asta este realitatea! Doare, nu? De ce să nu discutăm în public, trebuie să ne ascundem? Trebuie să știe și populația cât de mult fac sindicatele noastre pentru noi și cât de mult ne iubesc cei din MAI.
Nu suntem nici pseudo-polițisti și nici purtători de uniformă de polițist, ci suntem polițiști adevărați, nu încadrați direct, nu transferați de la alte "arme".
Dacă nu îţi convine ce se postează aici te sfătuiesc să ne scuteşti cu prezenţa ta, că oricum ai postat numai inepţii.

Link to comment
Share on other sites

Credeam ca aici gasesc oameni de buna credinta, dar cred m-am inselat. Apoi asa va place sa mai rastalmaciti sensul frazelor si sa creati diversiuni in sensul manipularii. Cred ca mai degraba sindicatul in sine a devenit pentru unii incomod, mai ales ca  intr-un fel sau altul incercati in mod subtil distrugerea acestuia. Va doresc multa sanatate si succes in activitatea pe care o desfasurati. Sa auzim numai de bine.

Link to comment
Share on other sites

Îmi pare rău că îţi spun, dar habar nu ai ce spui!
Nu răstălmăcim cuvintele nimănui, doar că ne-am săturat să fim minţiţi. Nu avem de ce să facem diversiuni. Noi nu suntem plătiţi din banii membrilor de sindicat, noi nu primim niciun ban de la nemeni, ci doar ne interesează ce se întâmplă în Poliţia Română, pentru că ne pasă. Ştiu că nu există această noţiune pentru sindicate.
Sindicatul a cam devenit inutil, nu incomod, nu suntem în competiţie. SNPPC se distruge singur, din interior, că de, peştele de la cap se împute.
La revedere şi sper să nu ne mai auzim vreodată!

Link to comment
Share on other sites

  • Moderator

Credeam ca aici gasesc oameni de buna credinta, dar cred m-am inselat. Apoi asa va place sa mai rastalmaciti sensul frazelor si sa creati diversiuni in sensul manipularii. Cred ca mai degraba sindicatul in sine a devenit pentru unii incomod, mai ales ca  intr-un fel sau altul incercati in mod subtil distrugerea acestuia. Va doresc multa sanatate si succes in activitatea pe care o desfasurati. Sa auzim numai de bine.

Extraordinar, nu suntem noi oameni de bună credinţă pentru că nu acceptăm minciunile voastre. Stai liniştit că nu răstălmăceşte nimeni nimic şi se vede de la o postă că nu poţi să susţii ideile creţe din comunicat cu argumente pertinente. Te înţelegem, tu doar ai preluat cu copy/paste ce vă spun "deştepții" ăia care sunt preocupaţi mai mult să comenteze evenimentele mondene pe la toate televiziunile.

Aşa se întâmplă când în asemenea funcţii ajung tot felul de fripturişti şi profitori, uşor uşor pun umărul la distrugerea acestei profesii. Cei din SNPPC şi-au dat seama de inepţiile şi idioţeniile pe care le susţin şi încearcă acum să o dreagă cumva cu asemenea comunicate penibile şi pline de minciuni.

Dacă aţi fi nişte persoane cu coloană vertrebrală şi un minim de demnitate, ar fi cazul să renunţaţi la aceste idioţenii referitoare la încadrările din susră externă sau transferurile de la alte arme şi să faceţi toate demesurile necesare pentru modificările solicitate de poliţişti, dar din păcate mă îndoiesc că sunteţi capabili de aşa ceva.

Link to comment
Share on other sites

Elvis

Posted (edited)

Antonv eu am fost in sala la ambele sedinte cand domnul Coarna a afirmat ca sustine angajarile directe cu orice risc. Si nu 100 vrea 5000. S-a transformat in goarna ministerului. Nu puteam sa punem o intrebare angajatorului ca raspundea domnul Coarna. Este cu martori Antonv. Puteti sa cereti inregistrarile si sa le puneti aici, dar nu cred ca vreti! Vad ca intri aici sa ne convingi ca SNPPC-ul este bun si frumos. Eu sunt primul care recunosc ca domnul Coarna a facut multe lucruri bune, numai ca la utimele consultari a dat cu nuca in perete rau. El sustine atarnatorii citez,, nu sunt de acord ca medicii sa isi piarda gradele". Pai de cand medicii sunt politisti? Am inteles ca aveti tot felul de grupuri secrete unde discutati propunerile pentru Statut. Noua nu ne place secretomania si vrem sa stie si cei care ,,ne platesc", ca salariul unui politist se calculeaza de la ,,enorma" suma de 585 de lei cand salariul minim este 1050! 

A, nu va place cand politistii va spun adevarul? Este dureros stiu, dar tacerea va face complici! Cei angajati direct sunt colegii nostri si ii vom sustine. Dar ajunge! Vrem reguli clare pentru toata lumea, politistii trebuie sa provina de acum inainte,toti, ....din scolile de politie. Aburelile pe care incerci sa le arunci cu disponibilizatii nu merg aici, poate pe la sedintele voastre unde va credeti toti profesori....ca politisti, cel putin in conducere, sunteti putini! Suntem singura politie din Europa care are detasati lucratori la alte structuri, si asta vi se datoreaza in totalitate voua celor de la SNPPC!

Edited by Elvis
Link to comment
Share on other sites

Nu vedeți, SNPPC-ul e interesat de soarta "cadrelor militare" disponibilizate, nu de soarta polițiștilor, de dorințele și solicitările acestora. Au devenit goarna ministrului. Hai sictir!

Link to comment
Share on other sites

  • Moderator

As aprecia faptul daca ne-am aduna si am face ceva impreuna constructiv atat pentru politisti cat si pentru cetateni. De exemplu avem de lucrat la Statutul Politistului. As vrea sa veniti cu modificari la proiect, motivate in drept si in fapt, as vrea sa veniti cu ceva in acest sens, cu modele de statut bune din strainatate, pe care sa le promovam. Acum depinde ce doriti si ce interese aveti.

Există deja propuneri pentru modificări pe acest website, nu trebuie decât să le citiţi şi să le preluaţi.

În partea de sus a fiecărei pagini de pe acest site este un link: Dezbateri. Spor la citit.

Link to comment
Share on other sites

Nu doresc sa ma contrazic cu voi la nesfarsit pentru ca oricum nu voi avea nicio sansa, aici sunt pe teritoriul vostru, iar voi sunteti un grup care ati intreprins ceva si care normal doriti si aprecieri. Ati deschis aceasta pagina sa obtineti ceva, o schimbare, aveti oricum interese personale ori generale. Sa zicem ca bine intentionate. Hai sa o gandim logic. Lipsa acuta de personal exista. Ideea de a incadra si a aduce in sistem politisti la ora actuala e o necesitate pentru ca ne va ajuta la continuitatea serviciului politienesc si normal la obtinerea sporurilor pentru lucrul in ture, schimburi (norma 12B, spor de noapte, sporul de 75%) si samd. Eu nu cred ca ideea de a completa posturile vacante existente cu personal este gresita. Da, pe cine aduci, in ce conditii, ce doresti sa promovezi de fapt in Politia Romana si ce impact poate avea asupra institutiei noastre pe viitor este un semn de intrebare. Aici ati intervenit voi pentru clarificarea acestei situatii si intre timp am luat legatura cu dl. Coarna Dumitru, cu presedintii birourilor teritoriale si ne-am reconfirmat aceasta pozitie pentru a sustine in a da prioritate in acest sens sa fie rechemati in activitate acei politisti disponibilizati pe nedrept. Drept e ca mai multi au fost de la frontiera, iar de la inspectoratele de politie judetene mai putini, dar au fost si inca sunt pe linia de asteptare. Am si colegi pe care i-am ajutat sa inainteze memorii scrise la ministrul afacerilor interne Gabriel Oprea, insa fara niciun succes pana acum.

Mai mult dorim ca functiile de ofiteri vacante sa fie ocupate de agentii de politie in activitate, cu studii superioare, bineinteles ca prin concurs.  Restul functiilor care raman neocupate sa fie ocupate apoi de oameni cu pregatire, cei mai indreptatiti sunt cei care au fost dati afara din sistem pe nedrept.

M-a frapat insa limbajul pe care il gasiti mai sus si pe care l-au adoptat unii care intra pe aceasta pagina in momentul in care am lansat un comunicat vizavi de subiectul vostru. Ma gandeam ca exista si un drept la replica, dar pesemne ca e inca la inceput si nu admitem dialogul contradictorialitatii. Sunt si alte cuvinte mai demne de calitatea unui politist prin care sa iti spui punctul de vedere. Daca m-ati opri in trafic tot de aceeasi atitudine m-as izbi? Da, am incalcat regulile, iau amenda ce mi se cuvine, am dreptul la contestare si fiecare isi vede de interesele lui. Nu vreau sa mai reproduc in citate cuvintele de mai sus pentru ca nu asta e sensul pentru care am revenit si pentru ca suntem colegi apelez la ideea demnitate. Opiniile fiecaruia sunt individuale si trebuie respectate iar persoana cu care intri in polemica trebuie respectata, la fel si organizatia din care face parte, buna sau rea, are cine sa o critice pentru ca e formata din membri de sindicat. Aceste critici se fac cu ocazia adunarilor generale si nu in public si mai mult daca anumite persoane nu ne mai reprezinta atunci nu le vom mai alege. Asta e parerea mea, asta nu inseamna ca nu respect si celalte opinii contrare.

In incheiere eu sunt de acord cu orice solutie buna pe care o expuneti pentru care am putea opta in sensul rezolvarii deficitului de personal existent. Numai ca acest lucru pe care il veti adopta sa se intample intr-o perioada cat mai scurta de timp. Oricum aici ne batem pentru idei, ca adevaratul angajator are ideile lui si nu cred ca o pagina pe internet sa-i impiedice sa-si duca planurile la bun sfarsit. Doar cu o organizatie unita si puternica se poate opri anumite lucruri nefaste politistilor, in acelasi timp tot cu o organizatie legala si hotarata in actiunile sale poate aduce beneficii in favoarea personalului angajat din politie.

Nu vreau sa va mai plictisesc,nu vreau sa conving pe nimeni cu nimic,  dar mai ganditi-va inainte de a trece la atac la modul suburban, ca acel cineva care posteaza inainte de toate este un coleg al vostru, care face parte tot din Politia Romana si care poate are aceleasi interese ideale ca si voi.

Va multumesc,

 

 

 

Link to comment
Share on other sites

  • Moderator

Credeam ca aici gasesc oameni de buna credinta, dar cred m-am inselat. Apoi asa va place sa mai rastalmaciti sensul frazelor si sa creati diversiuni in sensul manipularii. Cred ca mai degraba sindicatul in sine a devenit pentru unii incomod, mai ales ca  intr-un fel sau altul incercati in mod subtil distrugerea acestuia. Va doresc multa sanatate si succes in activitatea pe care o desfasurati. Sa auzim numai de bine.

Vai dar ce te pricepi la discuţiile constructive! Dacă cineva nu e de acord şi nu ia de bună manipularea snppc-ului, gata ai decretat că nu e de bună credinţă. Vouă acolo, pe sus pe la sindicate nu v-a trecut niciodată prin cap faptul că apariţia acestui website vi se datorează într-o oarecare măsură? Şi nu într-un sens bun. Pentru că dacă sindicatele poliţiştilor le-ar fi apărat cu adevărat interesele, atunci poliţiştii nu mai simţeau nevoia să intre aici şi să-şi spună păsurile. Nu v-aţi gândit niciodată la treaba asta, aşa-i? Sindicatul ăla de care crezi că ar fi devenit incomod, din contră, a devenit inutil, nu mai reprezintă de mult interesele poliţiştilor. S-a transformat într-o organizaţie de analişti tv, părereologi şi specialişti în toate domeniile cu o singură excepţie ... Poliţia Română.

Cum e posibil ca în proiectul de statut al poliţistului să apară formularea că poliţistul îndeplineşte sarcinile legale ale ministerului de interne, în condiţiile în care Poliţia Română îşi desfăşoară activitate în baza unei legi organice? Cu legea 218 cum rămâne, cade în derizoiu? Voi când puneţi seara capul pe perină dormiţi liniştiţi? Păi de ce să se mai numească statutul poliţistului dacă nu îndeplineşte atribuţiile prevăzute de legea Poliţiei Române?

Dacă acolo la snppc tot aţi început să vă credeţi apărătorii tuturor angajaţilor MAI, vă dau eu o idee. Canalizaţi-vă energia să modificaţi legea 80 a militarilor astfel încât să aibă dreptul la sindicate şi îi luaţi pe jandarmi şi pompieri ca cotizanţi. Şi puteţi liniştiţi să lăsaţi poliţiştii în plata Domnului, pentru că şi aşa nu vă mai interesează soarta lor.

Link to comment
Share on other sites

  • Moderator

@AntonV dacă vei avea curiozitatea să citeşti cât de cât ce s-a postat de-a lungul anilor în topicurile de pe forum ce dezbat problema lipsa de personal, ai să constaţi că membri acestei comunităţi "strigă" de mult şi cu fiecare ocazie. Dacă vrei pot să-ţi arăt cazuri de colegi aflaţi la început de drum şi care rămăseseră singuri la postul de poliţie. Au intrat aici în disperare, pentru că sindicatul din zonă era prea ocupat să devină incomod. Înţelegi? Şi ce să vezi, a fost ajutat, dar nu de sindicat. Cam asta se întâmpla aici pe forum în urmă cu câţiva ani. Membrii acestui forum intră aici de ani de zile şi îşi "strigă" durerile, îşi spun păsurile. N-ai să găseşti un singur membru care să spună că nu e nevoie de poliţişti şi că nu e lipsă acută de personal. Te asigur că colegii noştrii ce intră pe aici ştiu cel mai bine acest lucru, ei îl simt zilnic pe pielea lor. Problema e că lipsa asta de personal nu trebuie rezolvată cu oameni la număr. Nu-l încălzeşte cu nimic pe poliţistul de la un post dacă are colegi la număr, dar care când sunt de serviciu îl vor suna pentru fiecare apel la 112. Asta e diferenţa! Poliţiştii ăia de jos, vor să aibă lângă ei alţi poliţişti, nu purtători de uniformă. Sunt diferenţe pe care stimabilii de acolo de sus nu le ştiu şi trăiesc cu impresia că dacă îi dai unuia o uniformă îl transformi automat în poliţist.

 

Link to comment
Share on other sites

  • Member

Nu doresc sa ma contrazic cu voi la nesfarsit pentru ca oricum nu voi avea nicio sansa, aici sunt pe teritoriul vostru,

Normal ca nu doresti pentru ca aici nu mai poti sa cenzurezi, cum se proceda pe forumul snppc-ului. Pe vremea cand snppc-ul avea forum, adminii iti bagau imediat pumnul in gura si erai banat, daca aveai impertinenta sa-i intrebi ceva sau sa le spui verde in fata ce gandesti. Au si desfiintat forumul tocmai pentru ca le placea foarte mult sa discute cu membrii cotizanti si erau interesati de problemele membrilor de sindicat. Si era exact aceeasi conducere ca si acum, nu s-a schimbat nimic.

Link to comment
Share on other sites




Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.