Jump to content
POLITISTI.ro
 • Welcome!

  In order to be able to use all the functions and to benefit from all the facilities offered by this site, it is necessary to register a member account. Please fill in your email address carefully, as it is required later in the membership account validation process. If you already have a member account, feel free to sign in.
   

Politisti.ro
Politisti.ro

Schimbarea denumirii de "Poliţie Locală" cu "Garda Publică"

Apariţia compartimentelor denumite "Poliţie Locală" din cadrul primăriilor şi aflate sub coordonarea şi controlul direct al primarului generează o serie de confuzii în rândul cetăţenilor şi favorizează permanent săvârşirea unor ilegalităţi din partea unor angajaţi ai Poliţiei Locale, care se folosesc de această confuzie apărută în rândul cetăţenilor pentru a comite diferite abuzuri asupra cetăţenilor.
Pentru cetăţeanul obişnuit, "Poliţie Locală" sau "Poliţia Română" reprezintă doar autorităţi ale statului, iar diferenţa dintre atribuţiile şi rolul acestora este neclară şi foarte greu de remarcat, ori acest aspect atrage un dezavantaj major şi un tratament incorect al Statului Român faţă de cetăţenii săi.

În prezent a devenit o practică comună şi de notorietate faptul că marea majoritate a angajaţilor din cadrul Poliţiei Locale încalcă legea cu nonşalanţă prin faptul că folosesc ilegal articole din uniforma Poliţiei Române, autoturisme cu inscripţii şi semnale speciale de avertizare identice cu cele ale poliţiei, întreţinând şi alimentând confuzia cetăţenilor. Un exemplu frecvent şi vizibil în care angajaţii poliţiei locale îşi depăşesc atribuţiile prevăzute de lege şi prin care încalcă flargant drepturile legitime ale cetăţenilor cu care intră în contact este oprirea şi controlul autovehiculelor în trafic, deşi legea nu le acordă acest drept. Aceste aspecte afectează grav unele valori sociale deosebit de importante şi favorizează săvârşirea anumitor fapte de natură penală ce produc consecinţe grave asupra bunei funcţionări a autorităţilor publice, asupra interesului general al societăţii, şi nu în ultimul rând, asupra încrederii cetăţenilor în autoritatea şi prestigiul instituţiilor statului.

Primăriile trebuie să-şi creeze aceste compartimente cu o identitate, un renume şi o autoritate proprie, NU să-şi bată joc şi să inducă în eroare cetăţeanul, aşa cum se procedează în prezent, cu această aşa-zisă "instituţie" ce se zbate în impostură şi încearcă permanent să imite Poliţia Română din dorinţa de a beneficia de autoritatea acestei instituţii.

Având în vedere cele de mai sus, singura măsură justă şi firească ar fi ca denumirea "Poliţie” să rămână exclusiv pentru Poliţia Română, iar compartimentele de poliţie locală ale primăriilor să primească o altă denumire, cea mai potrivită fiind de "Garda Publică". Numai în acest mod, actuala confuzie şi nedreptate se elimină complet, iar fosta "Poliţie Comunitară", actuală "Poliţie Locală", va fi mai uşor de asimiliat de către comunitate sub aspectul competenţelor şi rolului acesteia în societate.

Termenul de "gardă" raportat la sensul dat acestuia în dicţionarul explicativ al limbii române pune în evidenţă prerogativele de PAZĂ a bunurilor şi expune cu exactitate într-un mod corect competenţele şi rolul actualei poliţii locale, care se diferenţiază foarte clar de cele ale Poliţiei Române, instituţie care NU are competenţe în privinţa executării de pază, competenţele poliţiei fiind exclusiv în domeniul de aplicare a legii.

Această denumire de "Gardă" nu este ceva inedit, ci este cât se poate de firească şi normală, existând şi tradiţie în acest sens, pentru că instituţia gardienilor publici a existat şi a funcţionat în perioada interbelică, fiind transformată în "Paza contractuală" odată cu instalarea regimului comunist şi reînfiinţată în anii '90 când au purtat denumirea de "gardieni publici". Mai mult, în prezent denumirea de "Gardă" se regăseşte şi în multe dintre ţările occidentale atribuită unor instituţii similare care se află sub controlul şi coordonarea administraţiei locale.

Cetăţeanul român are dreptul la o informare corectă şi un tratament corect din partea administraţiei publice, fapt care în prezent nu se realizează şi nu poate fi asigurat prin menţinerea actualei confuzii între cele două autorităţi distincte ale administraţiei publice, ce generează şi întreţin săvârşirea acestor abuzuri grave de către angajaţii primăriilor asupra drepturilor legitime ale cetăţenilor. 

Dacă sunteţi de acord şi susţineţi aspectele semnalate în acest articol, vă rugăm să semnaţi petiţia iniţiată în urmă cu ceva vreme, în speranţa sensibilizării factorilor de decizie care au posibilitatea lgală să îndrepte aceste erori şi nedreptăţi din societatea românească, prin promovarea şi adoptarea unui act normativ care să schimbe denumirea actualei poliţii locale a primăriilor în Garda publică sau Gardienii publici.

User Feedback

Recommended CommentsPrimăriile trebuie să-şi creeze aceste compartimente cu o identitate, un renume şi o autoritate proprie, NU să-şi bată joc şi să inducă în eroare cetăţeanul, aşa cum se procedează în prezent, cu această aşa-zisă "instituţie" ce se zbate în impostură şi încearcă permanent să imite Poliţia Română din dorinţa de a beneficia de autoritatea acestei instituţii.

Exact. Statul isi bate joc de cetatenii sai, pentru ca mentine aceasta confuzie si favorizeaza impostura numita "politie LOCALA".

Uite ce spune Dictionarul:
IMPOSTOR, -OARE, impostori, -oare, = Persoană care caută să înșele, profitând de necunoștința sau de buna-credință a oamenilor; șarlatan, mincinos. Persoană care, prin minciuni și prefăcătorie, își arogă o falsă identitate și competență, vrând să pară ceea ce nu este;  

Romanul nu stie ca acesti angajati ai primariilor nu au aceleasi drepturi si competente cu adevaratii politisti si sunt supusi abuzurilor facute de acesti impostori denumiti "politisti locali". Daca sunt competenti si utili în societate, trebuie sa aiba o identitate proprie, nu sa se comporte ca niste sarlatani.

 • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

POLÍȚIE, poliții, s. f. 1. Organ de stat însărcinat cu menținerea ordinii publice și cu reprimarea infracțiunilor - aceasta este definitia din DEX a cuvantului politie. Deci politia reprezinta autoritatea statului.
Numai din aceasta definitie rezulta faptul ca alaturarea cuvantului politie cu locala nu isi are rostul, nu poate exista asa ceva. Ce legatura au niste servicii sau directii din cadrul primariilor, aflate in subordinea directa a primarilor (parca siguranta cetatenilor nu avea culoare politica) cu Politia? Niciuna! De ce paznicii locali de la scoli trebuie sa se numeasca politisti locali?
"Specialistii" care au decis schimbarea denumirii gardienilor publici in politisti comunitari si apoi in politisti locali stiau prea bine ce fac: totul ca acesti impostori sa capete oarece autoritate folosindu-se de o institutie a statului ce exista de peste 190 de ani si anume de Politia Romana. Cetatenii sunt indusi in eroare in mod intentionat si cu acordul tacit al celor care s-au perindat pe la conducerea MAI sau IGPR. Nu au luat nicio atitudine si nici nu vor lua atata timp cat sunt numiti in functii cu sprijin politic.
Personal, nu cred ca avem nevoie de aceste servicii locale de asa-zisa politie, pentru ca exista Politia Romana, dar si alta institutie pentru restabilirea ordinii. Este de ajuns! Tendinta in statele UE este sa se renunte la serviciile locale de politie, acolo unde exista, si sa ramana un singur serviciu national de politie, pentru ca fenomenul infractional se combate la nivel national, iar costurile cu un singur serviciu politienesc sunt mult reduse.
Totusi, daca se dorea o noua institutie trebuia sa se plece de la zero, nu sa se incerce sa se fure startul folosindu-se o denumire ce nu le apartine, trebuiau sa poarte o alta denumire si anume, Garda publica! Sustin acest lucru si ar trebui sa o faca toti politistii, dar si familiile lor!
Domnule Oprea este momentul sa faceti ceva pentru Politia Romana si anume sa initiati un proiect de lege pentru schimbarea denumirii politiei locale in Garda publica sau alta denumire in care sa nu se mai regaseasca denumirea de politie sau sa nu ai legatura cu nicio alta structura deja existenta!

Link to comment
Share on other sites

 • Moderator

Petiție pentru schimbarea denumirii de „Poliție locală” cu „Garda Publică”
Site-ul politisti.ro a inițait o acțiune prin care se dorește strângerea de semnături pentru schimbarea denumitii de „Poliție locală” ci cea de „Gardă Publică”, pentru a nu se mai crea confuzii. [ ... ]

Sursă: Evz.ro

 • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

 • Moderator
Marius

Posted

Autoturismul Poliției Locale Odorheiu Secuiesc a fost inscripționat în română și maghiară, în urma somației prefectului

imageResize?path=%2Fmedia%2Fimages%2F201

Autoturismul Poliției Locale Odorheiu Secuiesc a fost inscripționat bilingv, în română și maghiară, după ce, în luna septembrie, instituția a fost somată de prefectul județului că nu respectă legea.

Sursă www.agerpres.ro

Link to comment
Share on other sites

In toata europa asa se numeste Politia Locala si au aceleasi atributii ca si la noi ;) ,plus ca baietii au cursuri facute in scolile de politie de la campina,iasi etc .Asa ca nu mai vb fara rost ca sunt unii politisti de la nationala care habar nu au pe ce lume se afla si mai cer si ajutorul ,,garzilor" cateodata ,

.

 • Downvote 4
Link to comment
Share on other sites

 • Moderator
Catalin

Posted

Greşit. Habar nu ai despre ce vorbeşti. De fapt voi cel mai probabil că nici nu realizaţi cât de previzibili sunteţi cu aceste poveşti nemuritoare pe care le recitaţi până la epuizare, trăind cu impresia că ar îndeplinini un rol de argument. Ai spus că în toată Europa, nu?

Olanda este în Europa? Cum se numesc în Olanda?

Austria este în Europa? În Austria cum se numesc? Dar în Germania?

Şi îţi mai pot da exemple de ţări europene care nu au poliţie locală sau care au renunţat la asemenea servicii. Dar voi recitaţi această aberaţie "că există în toată Europa şi aşa se numesc peste tot". Greşit. Nu există peste tot şi nici nu se numesc aşa. Este o minciună a primarilor şi a voastră.

 • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

 • Moderator
Marius

Posted

In toata europa asa se numeste Politia Locala si au aceleasi atributii ca si la noi ;) ,plus ca baietii au cursuri facute in scolile de politie de la campina,iasi etc .Asa ca nu mai vb fara rost ca sunt unii politisti de la nationala care habar nu au pe ce lume se afla si mai cer si ajutorul ,,garzilor" cateodata ,

@memo dacă susţii astfel de idioţenii, înseamnă că habar nu ai despre ce vorbeşti şi singura "instituţie" pe care ai văzut-o în viaţa ta e gara. 
Dacă tot sunteţi aşa şcoliţi cu multe cursuri, de ce nu sunteţi capabili să vă câştigaţi un renume propriu şi să nu mai imitaţi ca nişte impostori pe adevăraţii poliţişti? 

Asta  cu cerutul ajutorului e altă aberaţie şi minciună pe care o repetaţi ca nişte papgali penibili, chiar dacă nu are nicio legătură cu realitatea. În realitate gardienii comunitari când un cetăţean refuză să se legitimeze sună ca nişte penibili la 112 şi solicită intervenţia Poliţiei Române.

 • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

 • Member

In toata europa asa se numeste Politia Locala si au aceleasi atributii ca si la noi ;) ,plus ca baietii au cursuri facute in scolile de politie de la campina,iasi etc .Asa ca nu mai vb fara rost ca sunt unii politisti de la nationala care habar nu au pe ce lume se afla si mai cer si ajutorul ,,garzilor" cateodata ,

.

Zi zău cu limba scoasă! Pai tu compari figuratia voastra din cele 3 luni cu ce face un politist in 2 sau 3 ani? 

Aberezi cu gratie amice! Incearca sa scapi de impostura si viata ta va fi mai buna.

Apropo, vezi ca institutia se numeste Politia Romana.

 • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

 • Moderator
Catalin

Posted

O altă legendă pe care o recitaţi la nesfârşit dar care nu are nicio legătură cu realitatea sau cu subiectul dezbătut aici. Uite aici cum stă treaba în realitate: Nu e banc! Cum aplanează un poliţist local din Satu Mare un scandal. Dă telefon la 112

Aşa că nu ne mai povesti despre visele voastre umede.

În altă ordine de idei, ceea ce spui pe aici e pe lângă subiect (dacă nu ai realizat) şi complet irelevant, ca să nu mai spun că e lipsit de orice logică. Dacă voi gardienii aţi fi fost atât de competenţi şi pregătiţi, atunci nu mai apelaţi la impostură. Înţelegi? Dacă aţi fi fost atât de grozavi pe cât vă credeţi, atunci trebuia să vă faceţi o imagine proprie, să vă construiţi o autoritate proprie, nu să încercaţi din răsputeri să fiţi confundaţi cu poliţiştii din Poliţia Română. 

În concluzie, tocmai această impostură pe care o practicaţi demonstrează că sunteţi praf şi din acest motiv doriţi să fiţi confundaţi cu poliţiştii, aşa că poveştile tale cu ajutorul pe care-l daţi şi competenţa sunt doar vise. În realitate sunteţi complet inutili şi s-a văzut de-a lungul timpului cu ce vă ocupaţi. Păziţi panseluţe, urmăriţi amante şi testaţi paturi să vă convingeţi dacă scârţâie sau nu.

 • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

In toata europa asa se numeste Politia Locala si au aceleasi atributii ca si la noi ;) ,plus ca baietii au cursuri facute in scolile de politie de la campina,iasi etc .Asa ca nu mai vb fara rost ca sunt unii politisti de la nationala care habar nu au pe ce lume se afla si mai cer si ajutorul ,,garzilor" cateodata ,

Hai sictir mai comunitarule. Nu va e rusine sa veniti aici cu asemenea minciuni si aberatii ... cu cine ai impresia ca discuti?. Voi sunteti niste paraziti, fosti paznici, care aspira si ei sa fie asimilati cu politistii si incearca ca disperatii sa imite politistii preluand si purtand elemente din uniforma Politiei Romane.

Cetateanul vede si s-a convins ca sunteti doar o adunatura de pupincuristi ai primarilor iar utilitatea voastra e zero. Inafara sa tocati inutil banii publici nu sunteti buni de nimic. Absolut nicio schimbare nu este de cand a aparut aceasta politie locala, doar a fost legalizata o adunatura de impostori care nu sunt capabili de nimic, nici macar sa pazeasca niste parcuri.

 • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

Ma tot intreb daca acesti cocalari dau vreun test psihologic sau daca isi fac analizele anual. Oare de ce sa iti faci un cont pe un site care nu are vreo legatura cu tine? Cat de prost trebuie sa fii sa nu realizezi ca nu exista decat ,,nationala" de fotbal, handbal, baschet etc? De ce vor sa fie toti politisti cand nu au nicio treaba cu aceasta meserie? Au primit competente.... simtiti ca s-a schimbat in bine povestea cu parcangii care nu respecta legea bunului simt? S-a schimbat ceva in bine de cand au aparut acesti cocalari? Pentru Politia Romana este un mare afront, eu nu imi dau seama cum secretarii aia de stat de prin minister care inca sunt politisti nu se simt jigniti? Ce face asta cu nume de instrument muzical sau de mezel? Domnilor impostori nu sunteti si nu veti deveni politisti, va spune un om care nu are nimic cu voi. Nu reprezentati decat o gaura neagra in bugetul primariilor si al patriei noastre.

Pur si simplu nu va mai cunoasteti locul!

Memo dupa nick ai un retard major, fericiti cei saraci cu duhul!

 • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

In toata europa asa se numeste Politia Locala si au aceleasi atributii ca si la noi ;) ,plus ca baietii au cursuri facute in scolile de politie de la campina,iasi etc .Asa ca nu mai vb fara rost ca sunt unii politisti de la nationala care habar nu au pe ce lume se afla si mai cer si ajutorul ,,garzilor" cateodata ,

.

Europa se scrie cu literă mare, gardianule! Vorbeşti despre Europa dar sunt ferm convins că nu prea ai ieşit din localitatea ta, dar mai ales din România. Spre ştiinţa ta, sunt ţări din Europa dar şi din lume unde nu exista poliţia locală, iar acolo unde există nu are nicio legătură cu atribuţiile Poliţiei sau are altă denumire. Sunt ţări în care nu există nici măcar Jandarmerie!
Iar pentru a te linişti pe tine dar şi pe cei care susţin că cei din UE au cerut României să înfiinţeze prostia, pardon poliţia locală, îţi spun că este o minciună promovată de unii politicieni cu interese! Cei din UE au cerut doar demilitarizarea Poliţiei, lucru care s-a şi întâmplat. Atât!
După trei luni de cursuri nu devii poliţist! V-au adunat de pe străzi, v-au dat uniforme, iar apoi v-au trimis la cursuri. Pentru ce şi de ce nimeni nu ştie, pentru că nu aduceţi niciun beneficiu socităţii în care trăiţi. Dacă se dorea ceva bun s-ar fi folosit altă denumire care să nu aibă nicio legătură cu denumire poliţiei. Dacă sunteţi aşa de pregătiţi de ce nu cereţi singuri să vi se schimbe denumirea pentru a avea o identitate proprie? Vă este frică?
În România există doar Poliţia Română şi Poliţia de Frontieră Română! Restul este minciună şi impostură!

P.S. Nu am nimic cu cei de la locală, doar că i-aş da afară pe toţi şi aş desfiinţa aceste servicii din cadrul primăriilor!:))

 • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

 • Member
Motoboom

Posted

In toata europa asa se numeste Politia Locala si au aceleasi atributii ca si la noi ;) ,plus ca baietii au cursuri facute in scolile de politie de la campina,iasi etc .Asa ca nu mai vb fara rost ca sunt unii politisti de la nationala care habar nu au pe ce lume se afla si mai cer si ajutorul ,,garzilor" cateodata ,

.

Dar, gramatica cunosti? Voi ce examene sustineti pentru a va angaja slugi la primari?  "politisti de la nationala" - de la care nationala, cea de fotbal ?!? Ce studii aveti domnule cocalar? Sunteti niste purtatori de uniforme copiate de la Politia Romana! 

 • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

 • Moderator

A apărut deja şi un mic pas timid referitor la ecoul şi urmările acestor articole. Câţiva senatori au înregistrat la Senat pentru dezbatere o propunere legislativă privind modificarea şi completarea Legii poliţiei locale nr.155/2010 în sensul diferenţierii uniformelor, conţinutul însemnelor, culorilor şi însemnelor mijloacelor de patrulare precum şi ale documentelor de legitimare ale gardienilor locali faţă de cele ale structurilor specializate din cadrul Poliţiei Române.

Propunerea legislativă a primit aviz favorabil de la Consiliul legislativ - cu nr. 1038/02.10.2015. 

Este un pas înainte, dar nu se va rezolva mare lucru, singura soluţie viabilă este schimbarea denumirii în Gardă sau Gardienii Publici. Până atunci acesti impostori vor încerca permanent să imite şi să fie confundaţi cu poliţiştii din Poliţia Română.

 • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Cea mai buna solutie este schimbarea denumirii. Daca vor sa faca ceva, sa faca fara sa se foloseasca de titulatura unei institutii existente de peste 190 de ani in Romania. Politia este una singura si nu trebuie sa aibe legatura cu primariile.
Cred ca acesti parlamentari trebuie sa primeasca pe e-mail solicitarea noastra. Acum este momentul! Deasemenea liderii nostri de sindicat ar face bine sa se trezeasca si sa se implice in aceasta problema si astfel ar capata mai multa credibilitate in randul membrilor de sindicat.

Link to comment
Share on other sites

Legat de initiativa parlamentarilor:
- acestia habar nu au ca nu mai exista Ministerul Administratiei si Internelor, ci exista doua ministere diferite, si anume Ministerul Afacerilor Interne si Ministerul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice. Cei din cadrul ultimului minister sunt in masura sa elaboreze norme privind localii pentru ca apartin de administratia publica;
- in expunerea de motive se spune ca politia locala este o institutie (:))). Nu domnilor parlamentari, asa-zisa politie locala nu este o institutie in sine, ci doar, la nivel de primarii sunt servicii sau directii, aflate in subordinea directa a primarilor.
In concluzie, inca o initiativa legislativa facuta pe genunchi, facuta de dragul de a bifa ca au avut initiative legislative.
Stimati parlamentari, daca vreti sa faceti ceva cu adevarat benefic pentru populatie initiati un proiect de lege pentru schimbarea denumirii politiei locale cu orice alta denumire, dar sa nu mai apara cuvantul politia in noua denumire.

Link to comment
Share on other sites

         Nu sunt inca politist, desi studiez din greu pentru a deveni unul,  deci nu-mi permit sa spun mare lucru pe acest forum.
         Vreau in primul rand sa va multumesc pentru munca depusa la birou si pe teren pentru a ne tine pe noi, cetatenii, in siguranta!
         In al doilea rand, as dorii sa va aflu parerea sincera despre faptele savarsite in urmatorul videoclip https://www.facebook.com/Ciupanezzu/videos/762926280503844/?pnref=story si as dori sa aflu ce se va intampla cu acest "pistolar" de ocazie in uniforma copiata de la M.A.I? Ce se poate face ca aceasta entitate juridica sa dispara in intregime de pe strazi pentru ca, din cate stiu, exista unitati specializate din cadrul Ministerului precum Politia de Proximitate sau Ordinea Publica care se ocupau deja de siguranta cetatenilor inainte de aparitia "comunitarilor"?
Sunt sigur ca nu este singurul caz de acest fel, si la fel de sigur sunt si de existenta altor abuzuri. Ce putem face noi, cetatenii cand suntem supusi unor asemenea abuzuri?

Link to comment
Share on other sites

In ceasul al 12-lea, pentru a dovedi ca va pasa cu adevarat de politisti, va cer domnule Oprea sa initiati si sa sustineti un proiect de lege prin care sa modificati denumirea politiei locale. Este un gest simplu pentru dvs., dar un mare act de dovada ca va pasa de noi. Ne-am saturat sa fim confundati cu acesti angajati ai primariilor, ne-am saturat ca imaginea Politiei Romane sa aibe de suferit din cauza unor impostori. Asa nu se mai poate!
Domnule Oprea va rog sa faceti ceva in acest sens. Singura solutie este schimbarea denumirii politiei locale!

Link to comment
Share on other sites

 • Moderator

Uitaţi aici un exemplu:
Primarul Craiovei postează pe Facebook şi se laudă cu faptul că şi-a pus gardienii locali să cureţe străzile cu lopata de zăpadă. Asta înseamnă să fii la cheremul unor politicieni care sunt interesaţi numai de acţiuni/activităţi populiste.

 

În ce ţară din lumea asta, o instituţie care poartă denumirea de "poliţie" se ocupă cu aşa ceva? 

Link to comment
Share on other sites

Marius, nu stiu daca sa iti dau un "+" pentru articolul postat sau sa dau un "-" pentru ce citesc in articol :hmmmt:

Link to comment
Share on other sites

Priviti ce posteaza pe Facebook  cocalarii astia !!!!!

FB_IMG_1454241000004.jpg

FB_IMG_1454241012853.jpg

Link to comment
Share on other sites

Vedeti piciorul ala in fata? De la jandarmuierie li se trage....

Link to comment
Share on other sites

Nu idiotii aia din imagini nu sunt vinovati, ci sistemul asta bolnav si corupt din tara noastra. Sistemul asta care nu ia atitudine si care a permis aparitia acestor servicii de impostori la nivelul primariilor.
Nu o sa inteleg niciodata de ce a fost nevoie de aparitia acestor servicii de impostori locali, cand exista Politia Romana de peste 190 de ani.

Legat de schimbarea denumirii acestor directii/servicii din cadrul primariilor le cer tuturor colegilor sa formulam o scrisoare prin care sa solicitam acest lucru autoritatilor, dar sa implicam si mai mult mass-media, dar si sa ne cerem sprijim alesilor din parlament, chiar si sindicatelor. Poate dl. Toba si dl. Despescu vor fi receptivi la asa ceva si denumirea de politie nu va mai fi folosita decat de Politia Romana. Chiar si o initiativa de strangeri de semnaturi intens mediatizata ar fi benefica.

P.S. Care este rolul mascaricilor din imagini?
       Sa impresioneze cersetorii si comerciantii de verdeturi si sosete!:))

Link to comment
Share on other sites

Confuzie între "poliţii", din nou, de data asta la Lugoj:

Poliţistul, se vede clar, este agent în cadrul P.R., dar cetăţeanul plătitor de taxe a-nţeles ceva cu comunitară---locală---muncipiu...o varză totală. Moda asta de-a cere legitimaţia, omologarea radarului, de-a atrage atenţia asupra ţinutei începe să treacă, nu ştiu cine ar anula un P.V. de sancţionare pe motiv că "n-avea şapcă" poliţistul. Ca şi-n filmuleţul de la Cluj care "făcea furori" desigur, conducătorul auto pasionat de filmare s-a cam făcut de râs, cel puţin aşa se vede de la mine.

Ideea e: da, sunt confuzii pe care multă lume le propagă, intenţionat sau nu, mai ales în presă între Poliţie, poliţie comunitară actual locală, jandarmerie, etc.

Link to comment
Share on other sites

 • Moderator
Marius

Posted

În nicio ţară din lumea asta, principala instituţie de aplicare a legii - poliţia, NU are competenţe de pază. Poliţiştii nu sunt paznici în nicio ţară din lumea civilizată şi nu se ocupă cu paza bunurilor, ei au cu totul şi cu totul alt rol în societate, fapt care nu este valabil în cazul gardienilor locali, care au ca primcipală atribuţie paza bunurilor ce aparţin administraţiilor locale.

În plus, cetăţeanul român are dreptul să fie informat corect, NU să fie indus în eroare prin denumiri asemănătoare. Confuzia dintre instituţii nu este benefică nimănui, iar gardienii primăriilor trebuie să-şi construiască o imagine, autoritate şi încredere proprie, NU să se scalde în impostură imitând alte instituţii ale statului şi inducând în eroare cetăţeanul.

Încă un exemplu elocvent:

 

 • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites
Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.