Jump to content
POLITISTI.ro

Iniţiativă legislativă privind schimbarea denumirii de "Poliţie Locală"

yo3ies

Recommended Posts

• Moderator

ART 2

(1) Promovarea initiativei legislative a cetatenilor se asigura de catre un comitet de initiativa alcatuit din cel putin 10 cetateni cu drept de vot.

(2) Nu pot face parte din comitetul de initiativa persoanele alese in functie prin vot universal, membrii Guvernului, persoanele numite in functie de primul-ministru sau care nu pot face parte, potrivit legii, din partide politice.

Polițiștii nu pot face parte din partide politice - Statutul politistului.

În concluzie, noi nu avem dreptul să facem parte din comitetul de initiativa al unei astfel de propuneri.

stiu, dar eu nu sunt politist asa ca...

dar politistii au dreptul sa o sustina prin semnare caci au drept de vot

iar sotiile mamele si alte rubedenii nu au aceasta interdictie de a nu face parte din partide politice deci pot face parte din comitetul de initiativa

• Upvote 4

• Moderator

Eu sunt sigur că absolut toți polițiștii vor susține o astfel de inițiativă.

În această privință, cu siguranță nu vor fi probleme.

Acum ne trebuie urmatoarele:

un jurist sa redacteze beton initiativa legislativa

15 persoane care sa poate face parte din comitetul de initiativa

cat mai multe semnaturi preferabil minim 120.000 de semnaturi

organizarea pentru strangerea semnaturilor

deci sa vedem cine se baga la toata treaba asta caci un om singur nu poate face tot acest volum de munca

• Upvote 3

deci cu semnaturile se pare ca se rezolva

Ramane problema juristului ca neavand studii juridice nu am cum sa stiu sa scriu initiativa legislativa asa cum trebuie in termeni juridici

si inca 10 12 persoane care sa aiba dreptul legal de a fi in comitetul de initiativa

• Moderator

Sper că ai citit cu atenție condițiile impuse de lege, postate de tine la începutul topicului. Nu e ușor, sunt destule condiții ce necesită o muncă titanică.

Primarii trebuie sa valideze semnaturile. Iar initiativa urmareste sa le modifice titulatura unoi structuri pe care ei si-au dorit-o sa se numeasca asa.

Va multumesc, deocamdata cel mai greu este cu redactarea initiativei legislative, nu am gasit un jurist care sa se bage in asa ceva.

Strângerea de semnături nu se paote face şi electronic (pe un site/blog)?

Să facem propunere şi pentru modificarea statutului poliţistului în sensul folosirii armei personale în timpul şi pentru îndeplinirea atribuţiilor de serviciu în baza unui contract de comodat sau ceva asemănător.

@Marius cu strangerea de semnaturi te ajut si eu .Imi place ca macar unul de pe forum este cu initiativa.Felicitari.

Particip si eu cu semnaturile si asigur ca multi vor fi de acord si vor semna....

Este clar ca toti vom ajuta la strangerea de semnaturi, dar sa vedem proiectul definitivat mai repede si modul de distribuire al lui pentru strangerea de semnaturi !