Jump to content
POLITISTI.ro

Recommended Posts

119 persoane cercetate pentru înşelăciune şi fals

Poliţiştii şi procurorii D.I.I.C.O.T. efectuează în acestă dimineaţă 17 percheziţii, la locuinţele membrilor unei grupări specializată în falsuri de documente de studii şi înşelăciuni.

Poliţiştii din cadrul B.C.C.O. Alba, Bucureşti, Cluj, Satu Mare, Oradea, Teleorman şi procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Alba Iulia, beneficiind de suportul tehnic şi informativ al structurilor specializate din cadrul I.G.P.R., efectuează cercetări faţă de 119 suspecţi, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional, fals material în înscrisuri oficiale şi înşelăciune.

Acţiunea din această dimineaţă vizează destructurarea unei grupări infracţionale, membrii grupării având drept scop obţinerea de venituri ilicite din pensionarea frauduloasă a unor persoane şi procurarea unor documente de studii false.

Din investigaţiile efectuate până în prezent a reieşit că membrii grupării au acţionat pe raza judeţelor Alba, Cluj, Bihor, Arad, Maramureş, precum şi pe raza municipiului Bucureşti.

În vederea descoperirii şi ridicării unor mijloace de probă sunt în derulare, la acest moment, 17 percheziţii domiciliare pe raza municipiului Bucureşti (5), a municipiului Turda (3) şi a judeţelor Bihor (5), Alba (2), Teleorman (1) şi Satu Mare (1).

Persoanele sunt suspectate că au procurat diplome de studiu false - diplome de bacalaureat, diplome de licenţă, certificate de calificare profesională, iar în baza acestor diplome, beneficiarii exercitând diverse profesii pentru care nu aveau calificarea necesară.

De asemenea 50 de persoane sunt suspectate că au beneficiat în mod ilegal de pensie, la baza întocmirii dosarelor de pensie prezentate Caselor Judeţene de Pensii acestea constând în înscrisuri falsificate, respectiv cărţi de muncă şi adeverinţe de salariat.

Dosarele de pensie erau falsificate integral sau parţial de către membrii grupării şi introduse în plată cu complicitatea unor funcţionari din cadrul Casei Judeţene de Pensii Publice Alba.

Acţionând în această modalitate, membrii grupării au produs un prejudiciu de peste 10 miliarde de lei.

La sediul D.I.I.C.O.T.– Serviciul Teritorial Alba Iulia au fost conduse în vederea audierii 50 de persoane.

I.G.P.R. - Centrul de Informare şi Relaţii Publice

Link to comment
  • 1 year later...
  • Replies 30
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

  • NewsBot

    29

  • Catalin

    2

Suspect de falsificarea unor documente medicale, depistat

Un bărbat din Ploieşti, suspectat că a falsificat mai multe documente medicale ce au stat la baza încadrării unor persoane în diferite grade de handicap, a fost arestat preventiv. De asemenea, acesta este suspectat şi de falsificarea mai multor fişe medicale care atestau starea de sănătate a conducătorilor auto.

Poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale Prahova şi ai Serviciului Judeţean de Poliţie Transporturi Prahova, împreună cu procurori ai Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti, au efectuat cercetări faţă de un bărbat, de 42 de ani, din Ploieşti, angajat al unei unităţi medicale din municipiu.

Cel în cauză este suspectat că, în perioada 2010 – 2012, a falsificat acte medicale ce au stat la baza încadrării în diferite grade de handicap a 12 persoane.

Documentele falsificate de suspect, contra unor beneficii materiale, atestau în mod nereal faptul că persoanele respective suferă de afecţiuni care le dau dreptul să beneficieze de indemnizaţie de handicap şi de însoţitor/asistent personal.

Ulterior, în baza dosarelor prezentate, fără a avea cunoştinţă de falsificarea documentelor conţinute, comisia medicală de specialitate a emis certificate de încadrare în diferite grade de handicap.

În acest fel, s-a creat un prejudiciu de peste 45.000 de lei de către persoanele respective care au beneficiat, pe nedrept, de indemnizaţie grad de handicap, buget complementar personal şi indemnizaţie de însoţitor.

De asemenea, în perioada 2006 – 2011, bărbatul este suspectat că a falsificat şi fişe medicale necesare atestării stării de sănătate a conducătorilor auto.

În acest mod, se atesta nereal faptul că persoanele în cauză au fost examinate de medici specialişti şi că au fost declarate apte să conducă autovehicule pe drumurile publice.

Suspectul a fost arestat preventiv pentru 30 de zile pentru fals material în înscrisuri oficiale, participaţie improprie la săvârşirea infracţiunii de fals intelectual şi complicitate la săvârşirea infracţiunii de înşelăciune, cercetările fiind continuate în vederea documentării întregii activităţi infracţionale.

I.G.P.R. - Centrul de Informare si Relatii Publice

Link to comment
  • 3 months later...

Înşelăciune cu poliţe de asigurare tip R.C.A. falsificate

O tânără din Suceava este suspectată de poliţişti că a falsificat zeci de poliţe de asigurare tip R.C.A., prin consemnarea unor date tehnice nereale ale autovehiculelor, sau prin încadrarea autovehiculelor în categorii inferioare, pentru a diminua valoarea primei de asigurare plătită de către asiguraţi.

Poliţişti ai Serviciului de Investigare a Fraudelor din cadrul I.P.J. Suceava efectuează cercetări faţă de o tânără de 27 de ani, din comuna Pătrăuţi, pentru săvârşirea infracţiunilor de fals material în înscrisuri oficiale, înşelăciune, desfăşurarea activităţii de asigurare fără autorizarea Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor şi fără înscrierea în Registrul asigurătorilor, reasiguratorilor şi intermediarilor în asigurări.

În fapt, aceasta este suspectată că, în perioada ianuarie 2011- ianuarie 2012, a falsificat mai multe poliţe de asigurare tip R.C.A. prin consemnarea unor date tehnice nereale ale autovehiculelor, sau prin încadrarea autovehiculelor în categorii inferioare, pentru a diminua valoarea primei de asigurare plătită de către asiguraţi.

Până în prezent, tânăra este suspectată de falsificarea a 31 de poliţe de asigurare.

De asemenea, suspecta, în perioada decembrie 2011- ianuarie 2012, în calitate de reprezentant al unei societăţi comerciale din municipiul Suceava, a indus în eroare doi brokeri de asigurare cu prilejul derulării a două contracte de asistenţă în brokeraj, prin folosirea fără drept a bazelor de date ale brokerilor şi prin încheierea unor poliţe R.C.A. fără a mai achita integral primele de asigurare către broker sau asigurător, conform legislaţiei în domeniu.

Prejudiciul total adus de către suspectă brokerilor se ridică la 33.024,39 lei.

Totodată, în perioada decembrie 2011-martie 2012, suspecta a intermediat încheierea de poliţe de asigurare R.C.A., fără ca societatea reprezentată de aceasta să fie înscrisă în Registrul Intermediarilor al Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor.

În urma probatoriului administrat în cauză, faţă de suspectă se vor lua măsurile legale ce se impun. * * *

Falsificarea poliţelor R.C.A este o practică de natură a aduce prejudicii grave atât asiguratorului, care încasează prime de asigurare inferioare dar şi brokerilor deoarece, conform contractelor de mandat specifice în domeniu, aceştia răspund material pentru daunele produse de asistenţii sau colaboratorii săi. De asemenea, astfel de fapte aduc prejudicii asiguraţilor care vor întâmpina dificultăţi majore în caz de accident. Totodată, prejudiciat este bugetul de stat, întrucât, încasându-se prime de asigurare inferioare, implicit valoarea taxelor şi impozitelor către bugetul de stat scade.

Pentru a nu deveni victimele unor astfel de infracţiuni şi pentru ca asigurările pe care le încheiaţi să îşi dovedească utilitatea în cazul unor evenimente nedorite, Poliţia Română recomandă cetăţenilor:

- în momentul încheierii poliţelor de asigurare R.C.A. sau de orice altă natură să verifice corecta încadrare a autovehiculelor precum şi corecta înscriere a datelor tehnice.

- în cazul în care cu bună ştiinţă solicită sau folosesc poliţe de asigurare R.C.A false comit o faptă prevăzută de legea penală ( uz de fals prev. de art. 291 C.P., sau instigare la fals material în înscrisuri oficiale, prev. de art. 25 CP rap. la art. 288 C.P.).

- după încheierea poliţelor de asigurare să verifice la asigurător sau pe pagina de internet a Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor valabilitatea poliţei (au fost întâlnite cazuri în care după încheierea poliţelor de asigurare, şi implicit după încasarea primei de asigurare, intermediarul în asigurări anulează poliţele însuşindu-şi sumele încasate).

- să evite achiziţionarea de poliţe R.C.A. la un preţ vădit inferior preţului pieţei.

- să evite primirea de poliţe R.C.A neînsoţite de vignete sau tipărite pe suport nespecific asigurătorilor ( spre exemplu pe coli A4, alb negru).

Totodată atragem atenţia brokerilor de asigurări şi asigurătorilor asupra următoarelor aspecte:

- la încheierea contractelor de asistenţă în brokeraj sau de agent în asigurări (cu persoane fizice sau juridice), să solicite sau să verifice înregistrarea în Registrul Intermediarilor al C.S.A. a respectivelor persoane.

- să nu permită niciodată accesul la bazele de date informatice specifice, a persoanelor susmenţionate înaintea confirmării înregistrării în Registrul Intermediarilor de către C.S.A.

- să verifice periodic numărul şi modul de încheiere a poliţelor de asigurare de către asistenţii şi agenţii acestora. Încheierea unui număr foarte mare de poliţe RCA într-o perioada scurtă de timp sau într-un interval de timp neobişnuit( pe timpul nopţii, pe timpul sărbătorilor legale etc.) poate constitui un indiciu asupra fraudei.

- la primirea solicitărilor de daune să verifice dacă autovehicule asigurate mai figurează ca asigurate şi de către alt asigurător, şi dacă au fost solicitate daune în aceleaşi condiţii şi de la alţi asigurători.

I.G.P.R. - Centrul de Informare și Relaţii Publice

Link to comment
  • 1 month later...

Percheziţii la suspecţi de falsificare de documente medicale şi evaziune fiscală

 

La această oră, poliţiştii din cadrul Direcţiei de Investigare a Fraudelor -Inspectoratul General al Poliţiei Române efectuează percheziţii la o unitate medicală din Bucureşti.

 

Acţiunea vizează destructurarea unei grupări infracţionale, formată din 11 membri, specializată în decontări ilegale de servicii medicale, prin falsificarea de documente medicale şi evaziune fiscală.

 

Din investigaţii, a reieşit faptul că, gruparea infracţională este suspectată că, acţionând pe raza Capitalei, a creat, în perioada 2011 – 2012, un prejudiciu de aproximativ 200.000 de euro.

Vor fi puse în executare 9 mandate de aducere, doi membri fiind arestați într-o altă cauză.

 

De asemenea, vor fi audiate peste 100 de persoane, pentru stabilirea întregii activităţi infracţionale a grupării.

 

I.G.P.R. - Centrul de Informare și Relații Publice

Link to comment

Prejudiciu de un miliard de lei recuperat şi predat părţilor vătămate de poliţiştii constănţeni

 

Poliţiştii constănţeni au reţinut pe bază de ordonanţă pentru 24 de ore, patru bărbaţi suspecţi de săvârşirea infracţiunilor de înşelăciune, complicitate la înşelăciune şi evaziune fiscală. Prejudiciul a fost recuperat în totalitate şi predat părţilor vătămate.

 

În perioada 14-16 mai a.c., poliţiştii Serviciului Investigarea Fraudelor din cadrul I.P.J. Constanţa au cercetat activitatea infracţională a patru suspecţi din Constanţa. Cei patru sunt bănuiţi de faptul că, în luna mai a acestui an, au achiziţionat mai multe bobine de sfoară de la două firme din Mureş şi Braşov, emiţând pentru plata acestora ordine de plată false. Prejudiciul adus celor două firme păgubite a fost estimat la un miliard de lei.

 

În urma cercetărilor a reieşit faptul că, cei patru suspecţi ar fi contactat firmele păgubite, recomandându-se drept administratorii unor altor firme şi ar fi achiziţionat marfa, emiţând ordine de plată false.

 

În baza acestor informaţii, la data de 17 mai a.c., poliţiştii Serviciului Investigarea Fraudelor Constanţa au efectuat mai multe percheziţii, în localităţile Mihail Kogălniceanu şi Pantelimon. În urma acestora prejudiciul a fost recuperat în totalitate şi predat părţilor vătămate.

 

Cei patru suspecţi sunt cercetaţi pentru săvârşirea infracţiunilor de înşelăciune, complicitate la înşelăciune şi evaziune fiscală, fiind reţinuţi pe bază de ordonanţă pentru 24 de ore. În cursul zilei de aastăzi urmează a fi prezentaţi instanţei cu propunere corespunzătoare.

 

Sursa: IPJ CONSTANTA

Link to comment
  • 3 weeks later...

Suspect de înşelăciune în dauna unor societăţi comerciale, cercetat de poliţişti

 

Poliţiştii dâmboviţeni cercetează un tânăr de 27 de ani, suspectat că a înşelat mai multe societăţi comerciale şi a folosit banii obţinuţi în interes personal. Prejudiciul cauzat este estimat la aproximativ 140.000 de lei.

La data de 6 iunie a.c., poliţiştii Serviciului de Investigare a Fraudelor din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Dâmboviţa, în urma investigaţiilor efectuate, au probat activitatea infracţională a unui tânăr, de 27 de ani, din comuna Bucşani, judeţul Dâmboviţa, care este suspectat de săvârşirea infracţiunii de înşelăciune.

În fapt, acesta, în perioada aprilie 2012 - martie 2013, ar fi înşelat opt agenţi economici, de la care ar fi achiziţionat mai multe bunuri, cum ar fi cereale, materiale de construcţii şi schele metalice, pentru care ar fi promis plata ulterioară, plată pe care nu a mai onorat-o.

Din cercetările poliţiştilor a reieşit faptul că suspectul ar fi valorificat aceste bunuri şi ar fi folosit banii obţinuţi în interes personal. Prejudiciul astfel cauzat este estimat la aproximativ 140.000 de lei.

Ieri, bărbatul a fost reţinut, în baza unei ordonanţe de reţinere, pentru 24 de ore, urmând ca în cursul zilei de astăzi, 7 iunie, să fie prezentat instanţei de judecată competente, cu propunere de arestare preventivă.

I.G.P.R. - Centrul de Informare si Relatii Publice

Link to comment
  • 1 month later...

Percheziţii şi controale la suspecţi de falsuri în înscrisuri oficiale

 

În această dimineaţă, poliţişti din cadrul Secţiei Regionale de Poliţie Transporturi Bucureşti efectuează patru percheziţii în comunele Domneşti şi Clinceni, din judeţul Ilfov, şi în municipiul Bucureşti, la locuinţele unor persoane suspectate de infracţiuni de fals.

În paralel, poliţiştii Direcţiei de Investigare a Fraudelor – I.G.P.R. efectuează controale la societăţi de transport auto de marfă şi călători din întreaga ţară, pentru documentarea şi probarea activităţii infracţionale a suspecţilor.

Până în acest moment, poliţiştii au descoperit şi ridicat în vederea continuării cercetărilor 42 de ştampile şi parafe medicale false, un dispozitiv de imprimare timbru sec, 399 de avize medicale tipizate false, 496 fişe de consultaţie medicale pentru conducători de autovehicule, toate falsificate, 6 unităţi de calculator, 2 imprimante, precum şi zeci de suporţi optici de stocare a datelor.

Patru suspecţi vor fi conduşi la sediul S.R.P.T. Bucureşti, pentru audieri.

În fapt, în cursul anului 2013, o unitate spitalicească din municipiul Bucureşti a sesizat poliţiştii din cadrul Secţiei Regionale de Poliţie Transporturi Bucureşti despre faptul că mai multe persoane s-au prezentat la ambulatoriul de specialitate şi, în baza unor documente medicale susceptibile a fi falsificate, au solicitat efectuarea vizitei de medicina muncii.

Astfel, personalul instituţiei, având suspiciuni că documentele prezentate erau false, în sensul că acestea erau întocmite folosindu-se formulare, ştampile (inclusiv cu timbru sec), parafe, cu nume şi coduri de medici false, au reţinut documentele şi le-au predat poliţiştilor.

Din investigaţiilor efectuate de poliţişti, a audierii persoanelor care au prezentat documentele şi după verificări la societăţile unde aceştia activau, a reieşit că majoritatea documentelor aflate la dosarele angajaţilor şoferi erau false.

Astfel, au fost ridicate de la aceste firme 311 fişe de consultaţii medicale pentru conducătorii de autovehicule, 317 avize medicale apt transport marfă sau persoane şi 224 avize psihologice, acte necesare conducătorilor auto profesionişti care efectuează transport de persoane şi mărfuri, intern şi internaţional.

În urma activităţilor desfăşurate, s-a reuşit identificarea suspecţilor, patru persoane cu vârste între 24 şi 41 de ani, trei din comuna Domneşti, judeţul Ilfov şi o persoană din municipiul Bucureşti.

Pe numele suspecţilor s-a întocmit dosar penal pentru comiterea infracţiunilor de
folosire a instrumentelor oficiale false, fals material în înscrisuri oficiale, complicitate la fals material în înscrisuri oficiale şi complicitate la uz de fals, cercetările fiind efectuate sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 6 Bucureşti.

De asemenea, faţă de 259 de conducători auto profesionişti se efectuează cercetări pentru săvârşirea infracţiunii de uz de fals.

Acţiunea a beneficiat de sprijinul de specialitate al ofiţerilor D.I.P.I..

I.G.P.R. - Centrul de Informare și Relații Publice

Link to comment
  • 1 month later...
  • Moderator

Reţinut pentru înşelăciuni cu cereale

 

Ofiţerii Serviciului de Investigare a Fraudelor Dolj au reţinut, miercuri, un craiovean suspectat că a înşelat mai multe persoane cu aproape 300 de tone de grâu, prejudiciul fiind estimat la 170.000 de lei.

Craioveanul Mihăiţă Romulus Mihart, de 34 de ani, a ajuns în arestul IPJ Dolj miercuri, după ce a fost reţinut de polițiștii Serviciului de Investigare a Fraudelor Dolj, care îl acuză de săvârşirea infracţiunilor de înşelăciune şi fals în înscrisuri sub semnătură privată.

Anchetatorii au stabilit că, în iulie şi august, Mihăiţă Mihart, în calitatea sa de administrator al SC Chermifarm SRL Craiova, în mod premeditat şi repetat, a indus în eroare mai multe persoane fizice şi juridice din Dolj şi Mehedinţi de la care a achiziţionat mari cantităţi de cereale. Bărbatul s-a oferit să plătească vânzătorilor pe cereale un preţ destul de bun, mult mai mare decât preţul pieţei, iar aceştia au livrat marfa în baza unor contracte de vânzare-cumpărare.
După ce a primit cerealele, Mihart a „uitat“ să le achite şi să înregistreze tranzacţiile în evidenţa contabilă a societăţii. În final, bărbatul le-a vândut în calitate de persoană fizică la un preţ mai mic decât cel de achiziţie. Poliţiştii doljeni au precizat că, până în prezent, au fost identificate două persoane fizice şi două societăţi comerciale de la care craioveanul a achiziţionat cantitatea de 277 de tone de grâu, producând acestora un prejudiciu de aproximativ 170.000 de lei. Oamenii legii au precizat că bărbatul va fi dus la Judecătoria Segarcea cu propunere de arestare preventivă.

 

Condamnat în alt dosar

 

Mihart nu este la prima întâlnire cu poliţiştii de la Investigarea Fraudelor, el fiind arestat preventiv în aprilie, anul trecut, într-un alt dosar penal. Mihart a fost arestat alături de craioveanul Andi Sfîrlogea la începutul lunii aprilie 2012, cei doi fiind acuzaţi de complicitate la evaziune fiscală şi la transmiterea fictivă a părţilor sociale sau a acţiunilor deţinute într-o societate comercială, în scopul sustragerii de la urmărirea penală. Poliţiştii de la Investigarea Fraudelor au stabilit atunci că „creierul“ afacerii era Horaţiu Ene, care la acea dată era arestat preventiv în alt dosar de evaziune fiscală. Mai exact, oamenii legii au stabilit că, între octombrie 2010 şi martie 2011, Sfîrlogea, în calitate de împuternicit al SC Soradi Com SRL, a pus la dispoziţia lui Ene, administratorul firmei, documente pentru livrări fictive de mărfuri cu scopul sustragerii de la plata taxelor şi impozitelor datorate bugetului de stat. În acest fel, Sfîrlogea l-a ajutat pe Ene la comiterea unei evaziuni fiscale de 1.060.995 de lei. Poliţiştii au mai stabilit că, în 2010, Mihart i-a ajutat atât pe Sfîrlogea, cât şi pe Ene să se sustragă urmăririi penale prin preluarea în mod fictiv a părţilor sociale ale SC Soradi Com SRL în schimbul sumei de 35.000 de lei. Pe 17 decembrie, anul trecut, inculpaţii au fost găsiţi vinovaţi şi condamnaţi. Horaţiu Ene a fost condamnat la patru ani şi şase luni de puşcărie, iar Sfîrlogea şi Mihart au primit câte doi ani de puşcărie.
Ulterior, pe 23 mai, anul acesta, Curtea de Apel Craiova l-a condamnat pe Sfîrlogea la un an şi 11 luni de închisoare, însă cu suspendare, şi a respins apelurile formulate de Ene şi Mihart. În prezent, acest dosar este pe rolul Înaltei Curţi, instanţă care judecă recursurile formulate de inculpaţi împotriva hotărârii Curţii de Apel Craiova. Următorul termen a fost fixat de judecătorii bucureşteni pentru 9 septembrie.

 

sursa: gazeta de sud

 

Link to comment
  • 2 weeks later...

Poliţiştii bucureşteni au reţinut două persoane suspectate de înşelăciuni

 

La data de 18 septembrie a.c., poliţiştii D.G.P.M.B., cu sprijinul Direcţiei de Operaţiuni Speciale - I.G.P.R., au prins în flagrant, imediat după săvârşirea faptei, o femeie care a înşelat o persoană cu suma de 1.200 de lei. Femeia este suspectată că a mai comis fapte similare, fiind ajutată de un bărbat încarcerat într-un penitenciar.

Poliţiştii aveau date şi informaţii conform cărora două persoane au contactat telefonic o femeie de 87 de ani, din Bucureşti, şi sub pretextul oferirii unui premiu din partea unei companii de telefonie fixă, au solicitat şi au primit de la partea vătămată suma de 1.200 de lei, cu titlu de taxe şi comisioane datorate pentru “premiul câştigat”.

Imediat după ce suspecta a primit suma de bani de la partea vătămată, poliţiştii au intervenit şi au reţinut-o. Concomitent cu declanşarea acţiunii, poliţiştii au efectuat o percheziţie în celula în care era încarcerat bărbatul suspectat că o ajuta pe femeie.

Cu această ocazie, în încăpere au fost găsite două telefoane mobile, cartele SIM şi mai multe agende în care erau consemnate adresele şi numele părţilor vătămate. Aceste obiecte şi înscrisuri au fost ridicate în vederea documentării activităţii infracţionale ale suspecţilor.

În continuarea cercetărilor efectuate, poliţiştii Secţiei 4 au obţinut date şi informaţii conform cărora cei doi suspecţi ar mai fi comis cinci infracţiuni de înşelăciune folosind acelaşi mod de operare - ar fi solicitat şi ar fi primit de la cinci persoane peste 8.500 de euro.

Judiciariştii Capitalei continuă cercetările pentru stabilirea tuturor împrejurărilor în care au fost comise faptele, sub aspectul săvârşirii a şase infracţiuni de înşelăciune, suspecţii urmând a fi prezentaţi magistraţilor cu propunere de arestare preventivă.

D.G.P.M.B. - Serviciul Informare și Relații Publice

Link to comment

Doi bărbaţi suspectaţi de comiterea infracţiunilor de înşelăciune şi uz de fals, reţinuţi de poliţişti

 

La data de 24 septembrie a.c., poliţiştii D.G.P.M.B. din cadrul Poliţiei Sectorului 3 - Serviciul de Investigare a Fraudelor, Serviciul de Investigaţii şi Secţia 23, cu sprijinul DOSIGPR, au prins în flagrant trei bărbaţi, imediat după ce pentru plata unei achiziţii, aceştia au emis un bilet la ordin falsificat.

Poliţiştii au stabilit că cei trei suspecţi, prezentându-se în fals drept reprezentaţii unei societăţi comerciale, au semnat şi ştampilat în fals un contract de achiziţie marfă, încheiat cu o societate comercială, emiţând în acest sens un bilet la ordin, în valoare de aproximativ 60.000 de lei falsificat.

Cercetările sunt continuate de poliţiştii Serviciului de Investigare a Fraudelor – Poliţia Sectorului 3, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de înşelăciune şi uz de fals, cu doi dintre suspecţi în stare de reţinere şi cel de al treilea în stare de libertate.

D.G.P.M.B. - Serviciul Informare și Relații Publice

Link to comment
  • 2 weeks later...

Suspecţi de înşelăciune, arestaţi preventiv

 

Trei persoane din Bacău sunt suspectate că ar fi înşelat un bărbat, căruia i-ar fi promis că îi vor obţine permisul de conducere, unul dintre aceştia pretinzând că este ofiţer de poliţie. Cei trei suspecţi sunt cercetaţi în continuare în stare de arest preventiv.

Poliţiştii de investigare a fraudelor, din cadrul IPJ Bacău, au surprins în flagrant delict un bărbat de 28 de ani, din Bacău, în timp ce primea suma de 1.000 de euro de la un bărbat de 32 de ani, din comuna Plopana, judeţul Bacău.

Din cercetări, a reieşit că suspectul s-ar fi prezentat părţii vătămate ca fiind ofiţer de poliţie şi i-ar fi promis că poate să-i obţină permisul de conducere, fără ca partea vătămată, care nu îndeplinea condiţiile de studii, să se prezinte la examen. 

Suma ce face obiectul flagrantului ar reprezenta o parte din banii ceruţi părţii vătămate, pentru obţinerea permisului de conducere. 

La activitatea infracţională ar fi participat şi alţi doi suspecţi, o femeie de 22 de ani şi un bărbat de 36 ani, care ar fi întărit convingerea părţii vătămate că suspectul este ofiţer de poliţie şi că poate obţine permisul de conducere.

Din cercetări, a rezultat că suspectul de 28 de ani nu are calitatea de poliţist, iar permisul de conducere, ridicat în urma flagrantului, este fals. 

Prejudiciul creat părţii vătămate se ridică la 7.000 de euro.

Cei trei au fost reţinuţi fiind suspectaţi de comiterea infracţiunilor de înşelăciune şi fals, iar în urma prezentării magistraţilor cu propunere de arestare preventivă, Judecătoria Bacău a emis pe numele celor trei suspecţi mandate, pentru o perioadă de 29 de zile.

Cercetările continuă în vederea documentării întregii activităţi infracţionale a suspecţilor.

Acţiunea a beneficiat de sprijinul ofiţerilor din cadrul D.I.P.I..

I.G.P.R. - Centrul de Informare și Relații Publice

Link to comment
  • 5 months later...
Percheziţii la un funcţionar public bănuit de falsificarea documentaţiei pentru acordarea de pensii
 
Poliţiştii de investigare a fraudelor din Timiş efectuează şase percheziţii pentru probarea activităţii infracţionale a unui funcţionar public bănuit de falsificarea unor documente în baza cărora au fost acordate mai multe pensii. Prejudiciul în cauză este estimat la peste 200.000 de lei.
 
În această dimineaţă, poliţiştii Biroului de Investigare a Fraudelor Lugoj şi de la Serviciul de Investigare a Fraudelor Timiş efectuează percheziţii la sediul unei instituţii publice şi la locuinţa unui funcţionar public, bănuit că ar fi falsificat documentaţia pentru acordarea de pensii mai multor persoane.
De asemenea, poliţiştii percheziţionează patru autoturisme deţinute de cel în cauză şi de tatăl său.
 
Din cercetări a reieşit că, în perioada 2005 - 2012, acesta ar fi întocmit în fals, în schimbul unor sume de bani cuprinse între 150 de lei şi 3.000 de lei, adeverinţe de vechime în muncă, pentru mai multe persoane din zone rurale aparţinând municipiului Lugoj şi oraşului Făget, în baza cărora ar fi fost acordate în mod ilegal pensii.
 
În activitatea infracţională, bărbatul ar fi fost sprijinit de tatăl său, fost administrator al unei societăţi comerciale, radiată în prezent de la Oficiul Registrului Comerţului, în numele căreia ar fi fost întocmite adeverinţele.
 
Până în prezent au fost identificate 15 persoane care ar fi obţinut în mod ilegal pensii pentru limita de vârstă.
Prejudiciul creat prin activitatea infracţională este estimat la peste 200.000 de lei.
 
Poliţiştii continuă cercetările sub aspectul săvârşirii infracţiunii de înşelăciune prin folosirea de nume sau calităţi mincinoase ori alte mijloace frauduloase, fals în înscrisuri sub semnătură privată şi uz de fals.
 
IGPR - Centrul de Informare și Relații Publice
Link to comment

Administrator reţinut de poliţişti pentru înşelăciune şi fals

 

Poliţiştii din Dolj l-au reţinut pe administratorul unei firme din Bucureşti care ar fi produs un prejudiciu de 2,3 milioane de lei, prin înşelăciune şi fals în înscrisuri sub semnătură privată.

Poliţiştii Serviciului de Investigare a Fraudelor – I.P.J. Dolj bănuiesc un bărbat, de 34 de ani, din Craiova, de săvârşirea infracţiunilor de înşelăciune şi fals în înscrisuri sub semnătură privată.

Din cercetări, a reieşit că, în perioada septembrie 2012 – februarie 2013, bărbatul, în calitate de administrator al unei firme din Bucureşti, ar fi întocmit în fals mai multe avize de însoţire a mărfii.

Documentele falsificate ar fi fost utilizate pentru a atesta achiziţionarea fictivă de seminţe de floarea soarelui de către o societate comercială din Podari, judeţul Dolj, în acest fel firma fiind prejudiciată cu 2,3 milioane de lei.

În activitatea infracţională, bărbatul ar fi fost ajutat de o angajată a societăţii păgubite, care este cercetată în cadrul aceluiaşi dosar.

La data de 27 martie a.c., poliţiştii l-au reţinut pe bărbat pentru 24 de ore, urmând ca, în cursul zilei de astăzi, să fie prezentat magistraţilor, cu propunere de arestare preventivă.

Poliţiştii continuă cercetările, pentru stabilirea întregii activităţi infracţionale.

I.G.P.R. - Centrul de Informare și Relații Publice

Link to comment
  • 3 weeks later...

Persoane bănuite de înşelăciuni şi falsuri, reţinute de poliţişti

 

Trei bărbaţi bănuiţi că ar fi înşelat mai multe societăţi comerciale, prin emiterea de file CEC şi bilete la ordin false au fost reţinuţi de poliţiştii de investigare a fraudelor din Constanţa./ Poliţiştii au efectuat percheziţii la locuinţele acestora, în urma cărora au fost ridicate evidenţe contabile, computere şi alte înscrisuri folosite în activitatea infracţională.

La data de 16 aprilie a.c., poliţiştii Serviciului de Investigare a Fraudelor - I.P.J. Constanţa au prins în flagrant trei bărbaţi, în timp ce au achiziţionat produse petroliere de la o societate comercială, emiţând file CEC false.

După realizarea flagrantului, poliţiştii de investigare a fraudelor, cu sprijinul luptătorilor Serviciului pentru Acţiuni Speciale - I.P.J. Constanţa, au efectuat 8 percheziţii la domiciliile persoanelor bănuite, precum şi la sediul social al societăţii comerciale, în numele căreia acţionau.

În urma percheziţiilor, poliţiştii au ridicat evidenţe contabile, computere şi alte înscrisuri folosite în activitatea infracţională.

Cei trei bărbați sunt bănuiţi că, în cursul anului 2014, ar fi achiziţionat diverse bunuri de la societăţi comerciale din Constanţa şi Bucureşti, pe care le –ar fi achitat prin emiterea de file CEC sau bilete la ordin false, în numele unei societăţi comerciale. Ulterior, aceştia ar fi valorificat marfa obţinută ilegal.

Prejudiciul cauzat este de aproximativ 497.240 de lei, din care poliţiştii au recuperat 400.000 de lei.

Persoanele în cauză au fost reţinute de poliţişti pentru 24 de ore pentru săvârşirea infracţiunilor de înşelăciune, fals în înscrisuri sub semnătură privată, uz de fals în concurs şi în formă continuată, urmând a fi prezentate magisraţilor, cu propunere de arestare preventivă.

Poliţiştii continuă cercetările, pentru stabilirea întregii activităţi infracţionale.

Acţiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale – I.G.P.R.

I.G.P.R. - Centrul De Informare şi Relaţii Publice

Link to comment
  • 2 weeks later...

Percheziţii la persoane bănuite de înşelăciuni prin file cec şi bilete la ordin false

 

Cinci bărbaţi bănuiţi că ar fi înşelat mai multe societăţi comerciale, prin emiterea de file CEC şi bilete la ordin false, au fost reţinuţi de poliţiştii de investigare a fraudelor din Constanţa, în urma a 8 percheziţii efectuate în trei judeţe. De asemenea, au fost recuperate bunuri în valoare de 55.000 de lei susceptibile a proveni din săvârşirea de infracţiuni.

La data de 29 aprilie a.c., poliţiştii Serviciului de Investigare a Fraudelor - I.P.J. Constanţa, cu suportul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale – I.G.P.R., au efectuat 8 percheziţii domiciliare în judeţele Constanţa, Bacău şi Ialomiţa, la cinci persoane bănuite că ar fi comis mai multe infracţiuni de înşelăciune, fals în înscrisuri sub semnătură privată şi uz de fals.

La acţiune au participat şi poliţiştii de la Serviciul pentru Acţiuni Speciale Constanţa şi de la I.P.J. Ialomiţa şi Bacău.

În urma percheziţiilor, poliţiştii au descoperit mai multe bunuri şi obiecte provenite din săvârşirea infracţiunilor, în valoare de 55.000 de lei, care au fost predate victimelor.

Din cercetări a reieşit că, în perioada decembrie 2013 - aprilie 2014, cei în cauză, prin atribuirea de calităţi mincinoase, ar fi achiziţionat de la mai multe societăţi comerciale, ATV-uri, ulei pentru motoare industriale, piese auto, obiecte de mobilier şi produse alimentare, pe care, în momentul preluării, le-ar fi achitat prin emiterea de file CEC sau bilete la ordin falsificate şi ulterior le-ar fi valorificat.

Poliţiştii au reţinut cele cinci persoane bănuite, urmând a fi prezentate instanţei de judecată, cu propunere de arestare preventivă.

În cauză, alţi trei bărbaţi sunt arestaţi preventiv pentru o perioadă de 30 de zile, de la data de 17 aprilie a.c., fiind bănuiţi că în perioada decembrie 2013 – aprilie 2014, prin atribuirea calităţii de reprezentanţi ai unei societăţi comerciale, ar fi înşelat reprezentanţii mai multor firme, de la care ar fi achiziţionat bunuri, achitându-le cu file CEC sau bilete la ordin false.

Cercetările sunt continuate, pentru stabilirea întregii activităţi infracţionale.

I.G.P.R. - Centrul de Informare și Relații Publice

Link to comment
  • 1 month later...
  • Moderator
Craioveni reţinuţi pentru asigurări auto falsificate. Persoanele înşelate, rugate să anunțe poliţia
 
25 iunie 2014, scris de Ana-Maria Gebăilă
 
Bogdan Mehedințeanu, de 22 de ani, și Claudiu Calafeteanu, de 26, ambii din Craiova, au fost reţinuţi pentru 24 de ore de poliţişti pentru comiterea infracţiunilor de înşelăciune în formă continuată şi fals material în înscrisuri oficiale în formă continuată. Alte trei persoane sunt cercetate pentru fals, uz de fals şi mărturie mincinoasă. Aceștia ”racolau” clienți prin intermediul rudelor, prietenilor și cunoștințelor și le încheiau asigurări auto în fals. Cel puțin 15 persoane au fost înșelate.
 
În acest dosar, anchetatorii au făcut nu mai puțin de 15 percheziții domiciliare și alte trei informatice, toate în Craiova, la suspecţii de săvârşirrea infracţiunilor de înşelăciune în formă continuată şi fals material în înscrisuri oficiale în formă continuată, în care mai sunt cercetați, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de fals, uz de fals şi mărturie mincinoasă, Mihai Sima, 28 de ani, şi Romică Andrei,de 44 de ani, ambii din Craiova, precum și Constantin Neagoe, de 26 de ani, din comuna Carpen, Dolj, acesta din urmă sustrăgându-se cercetărilor.
 
Potrivit purtătorului de cuvânt al IPJ Dolj, Amelia Căprărin, cei patru craioveni au fost conduşi la sediul Secţiei 2 Poliţei Craiova pentru audieri, din investigaţii reieşind faptul că Mehedințeanu Bogdan și Claudiu Călăfăteanu, în baza unei înțelegeri prealabile, au indus în eroare 15 persoane vătămate cărora le-au solicitat şi de la care au primit suma de 7.100 de lei, în schimbul căreia au întocmit în fals asigurări obligatorii auto şi alte documente auto pentru autoturisme înmatriculate în România şi în străinătate, în special în Bulgaria.
 
Totodată, s-a stabiliti faptul că suspecţii Romică Andrei şi Constantin Neagoe au folosit astfel de documente falsificate, iar Mihai Sima a falsificat şase asigurări pentru autoturisme înmatriculate în străinătate, iar două dintre acestea le-a folosit personal ştiind că sunt false.
 
”În urma probatoriului administrat împotriva inculpaţilor Bogdan Mehedințeanu și Claudiu Călăfăteanu s-a pus în mişcare acţiunea penală pentru săvârşirea infracţiunilor de înşelăciune în formă continuată şi fals material în înscrisuri oficiale în formă continuată şi au fost reţinuţi pentru 24 de ore, urmând ca astăzi să fie prezentaţi instanței judecătorești cu propunere de arestare preventivă”, a precizat Amelia Căprărin.
 
Cetățenii care au fost înşelaţi de persoanele în cauză sunt rugați să anunțe cea mai apropiată se cție de poliție sau să apeleze numărul unic de urgență 112, în vederea identificării de noi victime ale grupului infracţional, întrucât din datele obţinute până în prezent a rezultat că inculpaţii au mai falsificat documente auto pentru autoturisme înmatriculate în Bulgaria.
 
Link to comment
  • 1 month later...

Percheziţie a poliţiştilor Capitalei într-un dosar privind comiterea mai multor infracţiuni de înşelăciune

 

În ziua de miercuri, 13 aprilie a.c., poliţiştii Capitalei au pus în executare un mandat de percheziţie domiciliară, emis de Judecătoria Sectorului 6, la adresa de domiciliu a unui bărbat, în vârstă de 34 de ani, care ar fi săvârşit mai multe infracţiuni de înşelăciune.

Astfel, poliţiştii Secţiei 20 au început documentarea activităţii infracţionale a celui în cauză, în urma sesizărilor primite cu privire la faptul că, acesta, folosindu-se de nume şi calităţi mincinoase, prin falsificarea unor înscrisuri sub semnătură privată şi prin folosirea unor instrumente false, ar fi determinat mai multe persoane să-i plătească diverse sume de bani.

Banii solicitaţi de bărbatul bănuit de comiterea infracţiunii ar fi reprezentat contravaloarea verificărilor metrologice a apometrelor efectuate de către acesta, folosindu-se, pentru inducerea în eroare a părţilor vătămate, de numele unei societăţi comerciale de profil. 

În urma percheziţiei efectuate, poliţiştii bucureşteni au descoperit şi ridicat mai multe înscrisuri, ştampila utilizată la activitatea infracţională, precum şi un registru personal din care rezulta profitul obţinut, în medie de 4.000 – 5.000 de lei pe lună.

Cercetările sunt continuate de judiciariştii Capitalei, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de înşelăciune, falsificarea de instrumente oficiale, folosirea instrumentelor false şi fals în înscrisuri sub semnătură privată.

D.G.P.M.B. - Serviciul Informare și Relații Publice

Link to comment
  • 2 months later...

PERCHEZIŢII LA PERSOANE BĂNUITE DE ÎNŞELĂCIUNI

 

Mai multe bunuri în valoare de peste 120.000 de lei au fost ridicate de polițiști, în urma a 7 percheziții efectuate în Cluj-Napoca și Reghin, la locuințele unor persoane cercetate pentru înșelăciuni.

 

La data de 5 noiembrie a.c., polițiștii Serviciului de Investigare a Fraudelor Mureș au efectuat 7 percheziţii domiciliare în municipiile Reghin şi Cluj-Napoca la mai multe persoane bănuite de săvârşirea de înşelăciuni.

 

Cei în cauză sunt bănuiți că ar fi indus în eroare reprezentanţii mai multor societăţi comerciale de la care au achiziţionat bunuri. Astfel, pentru plata respectivelor bunuri aceștia ar fi emis instrumente de plată cunoscând că nu au în conturile firmei provizionul necesar efectuării plăţii, fiind documente fără acoperire.

 

Ulterior, bunurile ar fi fost valorificate la negru, fără a mai fi achitate furnizorilor.

 

Prejudiciul în cauză este de 210.000 lei, fiind efectuate verificări pentru identificarea tuturor părţilor vătămate.

 

În urma efectuării percheziţiilor polițiștii au identificat şi ridicat în vederea confiscării 2.300 de lei şi bunuri în valoare de 120.000 de lei. 

 

Două persoane, de 32 şi 41 de ani, au fost reţinte pentru înşelăciune în formă continuată.
 

Sursa: IPJ Mures

Link to comment

PERSOANE BĂNUITE DE ÎNŞELĂCIUNE ŞI FALS, REŢINUTE

 

Poliţiştii din Constanţa au reţinut doi bărbaţi bănuiţi că au obţinut un credit bancar de 50.000 de lei, în baza unor documente falsificate.

 

La data de 7 noiembrie a.c., poliţiştii Serviciului de Investigare a Fraudelor din cadrul I.P.J. Constanţa au surprins în flagrant delict doi bărbaţi, de 31, respectiv de 52 de ani, în timp ce ridicau de la o bancă din Constanţa suma de 29.708 de lei, obţinută în mod fraudulos.

 

În fapt, din cercetări a reieşit că bărbatul de 52 de ani, folosind înscrisuri oficiale falsificate, respectiv o decizie de pensionare şi un cupon de pensie militară, puse la dispoziţie de complicele său, ar fi solicitat unei bănci din Constanţa un credit de refinanţare în valoare de 50.000 de lei, credit ce i-a fost aprobat.

 

Din suma acordată de bancă, 20.000 de lei au fost folosiţi pentru achitarea unor credite pe care cel în cauză le avea la alte bănci, iar restul banilor au fost retraşi în numerar de cei doi bărbaţi.

 

Cei doi au fost reţinuţi de poliţişti pentru 24 de ore sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de înşelăciune şi fals, urmând  a fi prezentaţi magistraţilor, în cursul zilei de astăzi, cu propunere de arestare preventivă.

 

Cercetările sunt continuate, pentru stabilirea întregii activităţi infracţionale.
 

Sursa: IPJ Constanţa

Link to comment
PERCHEZIŢII LA PERSOANE BĂNUITE DE ÎNŞELĂCIUNI
 
Polițiștii din București, cu sprijinul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale din cadrul I.G.P.R., au destructurat grupare infracțională specializată în înşelăciuni. Șapte persoane au fost reținute.
 
La data de 11 noiembrie a.c., poliţiştii din București, cu sprijinul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale din cadrul I.G.P.R., au făcut 9 percheziţii domiciliare şi au pus în aplicare 8 mandate de aducere, într-un dosar privind comiterea mai multor infracţiuni de înşelăciune şi tentativă la înşelăciune.
 
Acţiunea s-a desfășurat în cadrul unui dosar penal instrumentat de poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale – Sector 5, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecatoria Sectorului 5 Bucureşti, pentru documentarea activității infracţionale a unui grup format din opt persoane, specializat în comiterea de înşelăciuni imobiliare, cu credite bancare şi la achiziţionarea de mărfuri.
 
În urma percheziţiilor, poliţiştii au depistat şi condus la sediul Poliţiei pe cele opt persoane bănuite şi au ridicat mai multe înscrisuri oficiale, file C.E.C., acte de identitate, acte de firme, adeverințe de venituri, un aparat de confecționat ștampile, precum şi aparatură de calcul.
 
Din cercetări a reieșit că, în zilele de 8 şi 9 aprilie a.c., persoanele bănuite ar fi indus în eroare două victime și le-ar fi condus la societăţi comerciale, unde le-ar fi convins să cumpere în rate diverse produse electronice şi electrocasnice, sub promisiunea că acestea vor fi achitate de către primărie.
 
În realitate, promisiunea era nereală, cei în cauză neavând legătură cu instituţia publică, iar bunurile achiziţionate ar fi intrat în posesia acestora.
 
De asemenea, membrii grupului sunt bănuiți că, la data de 23 iunie a.c., s-ar fi prezentat la o societate comercială din sectorul 4, unde, declinându-şi în fals calitatea de inspectori şefi în cadrul unei autorități cu atribuții de control, ar fi încercat să achiziționeze mărfuri în valoare de 100.000 de lei, ce urmau a fi achitate cu file C.E.C..
 
În perioada 11 – 13 iulie a.c., unul dintre bănuiţi ar fi contactat în mai multe rânduri o altă victimă şi, declinându-şi în fals calitatea de inspector în cadrul aceleiași instituții publice, sub pretextul că îi va obţine o locuinţă din fondul locativ de stat, i-ar fi solicitat 5.000 de euro.
 
Totodată, a reieșit că, în perioada 22 – 23 iulie a.c., una dintre persoanele bănuite, atribuindu-şi în fals calitate de director al unei societăţi comerciale, împreună cu o femeie, membră a grupului cercetat, s-ar fi prezentat la sediul unei societăţi comerciale din sectorul 4, unde ar fi încercat să cumpere mai multe produse de curăţenie, în valoare de aproximativ 75.000 de lei, pentru care urma să achite cu o filă C.E.C..
 
În zilele de 7 şi 8 octombrie a.c., cei în cauză, recomandându-se în fals ca fiind consilieri în cadrul autorității cu atribuții de control, ar fi indus în eroare reprezentatul unei societăţi comerciale privind achiziţionarea de cantităţi însemnate de legume, a căror contravaloare urma să fie garantată cu o filă C.E.C.
 
Șapte persoane au fost reținute pentru 24 de ore de către polițiști, urmând a fi prezentate magistraţilor.
 
Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de înşelăciune, tentativă la înşelăciune, uz de fals, tentativă la uz de fals, fals material în înscrisuri oficiale, complicitate la fals în declaraţii şi complicitate la fals privind identitatea.
 
Sursa: DGPMB
Link to comment
PERCHEZIŢII LA PERSOANE BĂNUITE DE ÎNŞELĂCIUNE ŞI FALS
 
Poliţiştii din Timiş efectuează 4 percheziţii pe raza municipiului Timişoara, pentru probarea activităţii infracţionale a 2 femei, care, în calitate de administrator, respectiv proprietar al unei clinici medicale, ar fi reuşit să deconteze 800 de consultaţii de planning familial, folosind acte false. Prejudiciul este estimat la 1.000.000 de lei.
 
Astăzi, poliţiştii Serviciului de Investigare a Fraudelor, cu sprijinul celor de la Serviciul pentru Acţiuni Speciale din cadrul I.P.J. Timiş, efectuează 4 percheziţii, pe raza municipiului Timişoara, respectiv trei la sediul unor firme şi una la domiciliul unei persoane, pentru probarea activităţii infracţionale a două femei bănuite de înşelăciune, fals în înscrisuri sub semnătură privată şi uz de fals.
 
În fapt, în perioada iunie 2013 – septembrie 2014, cele în cauză, în calitate de administrator, respectiv proprietar al unei clinici medicale, ar fi raportat la Fondul Naţional Unic de Asigurări Sociale de Sănătate 800 de consultaţii de planning familial, întocmind în fals documentaţia necesară.
 
Din cercetări a reieşit că datele persoanelor care figurează în evidenţele de consultaţii ale clinicii ar fi fictive, fiind preluate din evidenţele unei alte societăţi comerciale.
 
Ulterior, cele 2 femei ar fi reuşit decontarea ilegală a acestor servicii, prin intermediul Casei Judeţene de Sănătate Timiş.
 
Prejudiciul cauzat este estimat la 1.000.000 de lei.
 
Cercetările continuă, pentru stabilirea întregii activităţi infracţionale.
 
Sursa: IPJ Timis
Link to comment

REŢINUT DE POLIŢIŞTI PENTRU ÎNŞELĂCIUNE, FALS ŞI UZ DE FALS

 

Poliţiştii din Constanţa au reţinut un bărbat bănuit că ar fi înşelat o persoană de la care a primit 8.020 de lei şi 800 de euro, pentru plata unor cursuri de formare în domeniul nautic şi ar fi falsificat un contract de studii cu o asociaţie specializată.

 

La data de 12 noiembrie a.c., poliţiştii Serviciului de Investigare a Fraudelor din cadrul I.P.J. Constanţa au surprins în flagrant delict un bărbat, de 40 de ani, în timp ce primea 400 de lei de la o persoană căreia i-ar fi spus că această sumă reprezintă cheltuieli de protocol pentru o comisie de examinare.

 

Din cercetări a reieşit că, în cursul lunii octombrie a.c., sub pretextul că îl înscrie la cursurile de formare în domeniul nautic din cadrul unei asociaţii, cel în cauză ar fi solicitat şi primit de la un bărbat din Constanţa 8.020 de lei şi 800 de euro.

 

Pentru a menţine în eroare şi a convinge victima de realitatea demersurilor sale, acesta ar fi eliberat în fals chitanţe în numele asociaţiei respective, pentru 4.068 de lei, şi i-ar fi oferit un contract de studii, semnat şi ştampilat în fals, în numele preşedintelui asociaţiei respective.

 

Bărbatul a fost reţinut de poliţişti pentru 24 de ore, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de înşelăciune, fals în înscrisuri sub semnătură privată şi uz de fals.

 

Partea vătămată şi-a recuperat prejudiciul produs de cel în cauză şi s-a împăcat cu acesta.

 

Sursa: IPJ Constanţa

Link to comment
PERSOANĂ BĂNUITĂ DE ÎNŞELĂCIUNE ŞI FALS, REŢINUTĂ DE POLIŢIŞTI
 
Poliţiştii din Argeş au efectuat 3 percheziţii în Bucureşti şi Ilfov, la sediile unei societăţi comerciale şi la locuinţa unei persoane bănuite de înşelăciune prin folosire de mijloace frauduloase, fals în înscrisuri sub semnătură privată şi uz de fals./În urma administrării probatoriului, un bărbat a fost reţinut.
 
La data de 13 noiembrie a.c., poliţiştii Serviciului de Investigare a Fraudelor din cadrul I.P.J. Argeş au efectuat 3 percheziţii pe raza municipiului Bucureşti şi a judeţului Ilfov, la două sedii ale unei societăţi comerciale şi la domiciliul unei persoane.
 
La activităţi au participat şi luptători de la acţiuni speciale, din cadrul I.P.J. Argeş şi I.P.J. Ilfov.
 
Percheziţiile au vizat activitatea infracţională a unor persoane bănuite de  săvârşirea infracţiunilor de înşelăciune prin folosire de mijloace frauduloase, fals în înscrisuri sub semnătură privată şi uz de fals.
 
În fapt, cei în cauză sunt bănuiţi că, folosind un instrument de plată falsificat şi de date nereale ale unui pretins beneficiar, ar fi indus în eroare reprezentanţii unei societăţi comerciale, obţinând de la aceştia 15 tone de cauciuc natural, pe care intenţionau să-l valorifice ulterior la un preţ subevaluat.
 
Prejudiciul cauzat societăţii furnizoare de mărfuri este de 134.804 lei.
 
În urma administrării probatoriului, un bărbat de 60 de ani, din Bucureşti, a fost reţinut pentru 24 de ore, urmând a fi prezentat, în cursul zilei de astăzi, la Parchetul de pe lângă Judecătoria Piteşti, cu propunere de arestare preventivă.
 
Acţiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul I.G.P.R..
 
Sursa: IPJ Argeş
Link to comment
  • 4 weeks later...

PERCHEZIŢII LA PERSOANE BĂNUITE DE ÎNŞELĂCIUNE ŞI FALS ÎN ÎNSCRISURI SUB SEMNĂTURĂ PRIVATĂ

 

În această dimineaţă, au avut loc 20 de percheziţii, pe raza judeţului Alba, pentru probarea activităţii infracţionale a mai multor persoane bănuite că ar fi întocmit în fals adeverinţe de venit pe care le-ar fi folosit pentru obţinerea în mod fraudulos a mai multor credite de consum.

 

La data de 6 decembrie a.c., poliţiştii I.P.J. Alba a efectuat 20 de percheziţii, pe raza judeţului Alba, pentru documentarea activităţii infracţionale a unor persoane bănuite de comiterea, în perioada iulie – decembrie 2014, a mai multor fapte de înşelăciune şi fals în înscrisuri sub semnătură privată.

 

În dosarul aflat în lucru la Poliţia Municipiului Alba Iulia sunt vizate 21 de persoane, cu vârste cuprinse între 20 şi 60 de ani, care, ar fi întocmit în fals adeverinţe de venit pe care le-ar fi folosit pentru obţinerea de credite de consum. Sumele de bani astfel obţinute ar fi fost folosite pentru achiziţionarea de diferite bunuri.

 

În urma percheziţiilor efectuate au fost depistate mai multe obiecte de uz casnic, aparatură electronică şi electrocasnică, precum şi obiecte de mobilier susceptibile a fi fost dobândite în mod fraudulos.

 

De la locuinţele a două dintre persoanele vizate au fost ridicate mai multe mijloace materiale de probă, elemente vestimentare ce par a face parte parte din uniforma de poliţie, precum şi o armă neletală, cu aer comprimat, din categoria celor supuse autorizării, deţinută în mod ilegal.

 

De asemenea, au fost identificate 20 din cele 21 de persoane vizate, acestea fiind conduse la sediul Poliţiei Municipiului Alba Iulia pentru audieri şi luarea măsurilor legale.

 

Valoarea totală a prejudiciului cauzat prin faptele ilicite este estimată la 76.000 de lei.

 

Cercetările continuă pentru stabilirea cu exactitate a întregii activităţi infracţionale desfăşurate în cauză.
 

Sursa: IPJ Alba

Link to comment
  • 1 month later...
PERSOANE BĂNUITE DE ÎNŞELĂCIUNE ŞI UZURPAREA FUNCŢIEI, REŢINUTE DE POLIŢIŞTI
 
Poliţiştii de la transporturi aeriene au reţinut doi bărbați care ar fi înşelat 23 de persoane, cu sume cuprinse între 100 de lei şi 300 de lei, pentru a le permite ieşirea dintr-o parcare pe termen lung din incinta Aeroportului Internaţional Henri Coandă.
 
La data de 26 noiembrie 2014, poliţiştii Serviciului de Poliţie Transporturi Aeriene din cadrul Direcţiei de Poliţie Transporturi Henri Coandă – I.G.P.R. au depistat doi bărbaţi bănuiţi de înşelăciune.
 
Cei doi sunt bănuiţi că, în perioada iunie – septembrie 2014, ar fi solicitat şi primit bani de la 23 de persoane pentru a le permite ieşirea dintr-o parcare pe termen lung a aeroportului.
 
Din cercetări a reieşit că cei în cauză ar fi primit de la fiecare victimă între 100 şi 300 de lei, pretextând că barierele nu sunt funcţionale şi trebuie să le achite lor sumele aferente perioadelor de staţionare.  
 
Prejudiciul produs este de aproximativ 11.500 de lei.
 
Cei în cauză au fost reţinuţi pentru 24 de ore de poliţişti sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de înşelăciune şi uzurparea funcţiei, fiind ulterior prezentaţi magistraţilor, care au dispus faţă de aceştia măsura controlului judiciar şi interdicţia de a părăsi ţara.
 
Sursa: IGPR
Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.