Jump to content
POLITISTI.ro

Postare recomandată

Publicat

Erasmus, dă-mi voie să te contrazic vizavi de grade. Nu-s de cmsșef.

Sunt gradele lor, 3 stele tip octogon metalice sau textile, cu lăţimea de 25 mm, de culoare gri-argintiu, aşezate pe epolet, în acest caz acestea fiind ale şefului poliţiei locale. Cele de cmsșef au ”chenarul” argintiu în forma de ”U”, cu partea lipsă în prelungirea umărului. Dacă te uiți la cele din imagine, chenarul argintiu este ”închis” complet, deci, sunt de localar.

Ariciul din imagine nu știu cine este dar din punct de vedere al uniformei pare ok însă, ca orice local, nu putea să nu copieze și el ceva, drept dovadă fiind insigna de la legitimație.

Avem și noi un cmsșef la Brigadă care are grade din astea de localar cum are ”colegul” din filmuleț.

Publicat

LOVIT, SCUIPAT, AMENDAT. COMERCIANŢI AGRESIVI LA OBELISC, POLIŢIŞTI LOCALI PARTIZANI

Unul dintre comerciantii care inchiriaza masinute in zona obeliscului din parcul Crang, din municipiul Buzau, a fost agresat, scuipat si lovit astazi la pranz de un comerciant vecin. Partea finala a agresiunii a fost inregistrata cu telefonul mobil. Grav e si ca politistii locali au asistat pasivi saui chiar partinitori la intreaga scena. Amendat a fost tocmai comerciantul agresat. 

Ştefan Rotaru, comerciantul de la obeliscul din Crâng, scuipat şi agresat vineri de un coleg de branşă, susţine că poliţiştii locali care au fost de faţă nu au intervenit pentru stoparea incidentului. Mai mult, aceştia ar fi avut o atitudine partizană cu negustorul agresiv. 

Ştefan Rotaru a înregistrat discuţia tăioasă avută cu unul din poliţiştii locali, Ştefan Toader. 

Din păcate pentru poliţistul local, unele dintre zicerile sale, pe care le redăm mai jos, contravin flagant cu ţinuta pe care ar trebui s-o aibă un om al legii.

În mod normal, după ce şefii Poliţiei Locale Buzău, vor asculta înregistrarea sau vor citi rândurile de mai jos, ŞtefanToader nu va putea scăpa nesancţionat:

"Ştefan Rotaru, comerciant: Cum vă numiţi ?

Toader, poliţist local: Toader!

Ştefan Rotaru, comerciant: Şi mai cum ?

Toader, poliţist local: Nu-i treaba ta! Toader, şi-atât!

––––––––––––––––––––––––––––––-

Toader, poliţist local: Lasa-ne dracu in pace!

Ia potoleste-te cu schemele astea ? Vrei sa-ti dau amenda ? Lasă ca vezi tu acuma, iti dau cea mai mare amendă!

–––––––––––––––––––––––––––––––

Ştefan Rotaru, comerciant: Dvs. respectati ordinele d-lui Suraj ?

Toader, poliţist local: Da!!!

––––––––––––––––––––––––––––––– 

Toader, poliţist local: Ai ceva în cap care nu-ţi judecă ţie!"

sursa: http://www.campusbuzau.ro

Pentru ce avem nevoie de acest serviciu local in cadrul primariilor?

Cat timp va mai trece, cate pagini se vor mai scrie, cat ne vom mai chinui si cat vom mai suporta pentru ca cineva din MAI sau din cadrul altor institutii cu putere de decizie sa aibe initiativa, iar acesti impostori sa dispara sau sa isi schimbe denumirea? Cat timp Politia Romana va mai avea de suferit din cauza acestor indivizi, pentru ca marea majoritate a populatie nu stie ca localii apartin primariilor si nu au nicio legatura cu politia?

De ce domnule ministru Oprea nu faceti nimic pentru noi, politistii? Nu vreti sa va deranjati unii prieteni care sunt primari?

• Apreciez 2
  • Membru
Publicat

Săptămâna trecuta merg si eu, ca tot omul, sa-mi iau mandra de la munca. Booon..toate bune si frumoase, ajung într-un sens giratoriu din Mun. Piatra Neamț unde  vad un autoturism de politie locala.  Îmi iau mandra trec prin același sens si deodată... pac-tac semnal regulamentar de oprire executat ca la carte! Îmi belesc mai bine ochii si vad grade de agent principal. Intradevar colegul era de la Politia Mun. Piatra Neamt  S.R. însă făcea patrula mixta cu localii...sublim! Oare ce urmează? 

Publicat

Astăzi, am avut ,, onoarea" sa discut cu un politist local prezent la deosebitul curs ce se tine la scoala de agenți de politie Septimiu Muresan! Din cate am înțeles acum ca are norma de hrană, impreuna cu orele de noapte ajunge la 1800-1900 ron pe luna, in condițiile in care eu dupa doi ani de scoala ma cam îndoiesc ca o sa am acest salar peste doua luni când voi absolvii, ca polițist debutant.Nu mi se pare deloc normal...

• Membru
Publicat (modificat)

Si unde mai pui ca vei fi trimis la mama naibii in ceva comuna din fundul pamantului, de care n-ai auzit niciodata. Pluuuus, responsabilitatile si restul neajunsurilor ...

EDIT - si am uitat sa zic, cat de greu este sa te tragi acasa. Eu sunt de doi ani de zile la ~600 km departare de casa, imi vad familia odata la 6 saptamani, pentru 2 -3 zile si cam atat. In schimb, nemernicul ala de gardian public, sta in localitatea de domiciliu ...iar activitatea lui de baza va fi sa STEA si sa traiasca [ de pe spinarea altora ].

Modificat de Albu
  • Apreciez 3
  • 2 săptămâni mai târziu...
  • Moderator
Publicat

Ce mandru era cand l-am pozat!!! Mi-a si multumit?! Probabil stia ca-l fac "vedeta"!

post-1064-0-48028100-1433501626_thumb.jp

• Membru
Publicat

Azi am gasit fara sa vreau un video mai vechi cu cocalarii de la Drobeta Turnu Severin; Foarte hilar comunitarul 

• Apreciez 1
  • Membru
Publicat

Agent superior SEVERICĂ PRUNĂ  ...numele lui era predestinat pentru asa ceva hahaha ! :))

• Membru
Publicat

Legea 138/2015 privind completarea Legii politiei locale 155/2010

Ziua de 21 mai se declara Ziua politiei locale.

Cireașa de pe tort :(

• Membru
Publicat

Ar trebui sa le predam complet stafeta in fiecare data de 21 mai, sa se simta si ei politisti pentru o zi - sa vedeti ce haos ar fi in tara !

• Apreciez 1
  • Moderator
Publicat

Tehnici inedite de manuire a pistolului: degetul pe tragaci si degetul mare in spatele mansonului  :doh:

• Apreciez 4
Publicat

Nu comentez modul de actiune, desi lasa de dorit.

Ma deranjeaza foarte mult insa ca angajatii primariei sunt numiti de catre presa doar politisti si nu politisti locali, ori sunt numiti oameni ai legii si nu angajati ai unui serviciu din cadrul primariei de sector.

Am mai spus-o si o sa o mai spun: politia locala nu reprezinta o institutie in sine ci, la nivelul primariilor, niste servicii, fara personalitate juridica, aflate in subordinea directa a primarilor, fara nicio legatura cu Politia Romana sau cu Ministerul Afacerilor Interne.

Localii sunt fostii comunitari si fostii gardieni publici.

De ce birourile noastre de presa nu iau atitudine si nu cer celor din presa sa nu mai foloseasca titulatura de politie sau politist atunci cand nu este cazul?

Domnule Oprea,interesul national inseamna si imaginea Politiei Romane? Daca da, faceti ceva (o initiativa legislativa) si schimbati-le denumirea acestor impostori pentru ca noi, politistii, ne-am saturat de ei. Nu dorim sa mai fie numiti politisti! Imaginea noastra ca institutie a avut si are de suferit din cauza acestor servicii din cadrul primariilor.

• Apreciez 4
Publicat

O fărâmă de atitudine:"Dumitru Coarnă consilier juridic al Sindicatului Național al Polițiștilor spune că: "Vorbim de o banală legitimare şi s-a ajuns la săvârşirea unor infracţiuni în concurs. Nu trebuie să scoatem din ecuaţie alcoolul pentru că din atât şi din imagini se pare că s-a consumat şi alcool. Se pare că avem şi o infracţiune la regimul armelor pentru că poliția locală nu are în dotare arme de acest tip. În poliția locală sunt oameni care nu au pregătirea necesară, nu ştiu să acţioneze. E vorba şi de atitudinea poliţistului acolo.. putea să se prezinte... de aceea noi avem mari stări de disconfort cu această poliție locală în sensul că se confundă cu pol naţională."

Publicat

Si ce a facut SNPPC pentru a nu mai avea stari de disconfort?

Sau celelalte sindicate?

Un miting la nivel national prin care sa cerem schimbarea denumirii localilor in orice fara sa foloseasca denumirea politia ar fi cea mai buna solutie.

• Apreciez 4
  • Membru
Publicat

Sunt curios ce masuri se vor lua. Cred ca e picatura care a umplut paharul, iar acesti impostori trebuie sa dispara sau sa fie redenumiti pentru ca singura lor utilitate e sa pazeasca rondurile de panselute si afisele electorale.

• Membru
Publicat (modificat)

Un tânăr a fost împuşcat în cap cu un pistol cu bile din cauciuc, sâmbătă noapte, în centrul Bucureştiului.

Fotografiile postate de martori pe Facebook arată un tânăr căzut la pământ. El este conştient, iar prietenii îl ţin în braţe. Incidentul şocant a avut loc chiar în faţa unui bar, într-o zonă centrală din Bucureşti, aproape de parcul Grădina Icoanei şi lângă Biserica Anglicană. Martorii susţin că tânărul ar fi fost împuşcat în cap, de la mică distanţă, de Poliţia Locală. În mod evident, pistolul folosit nu este unul letal. Însă, pentru că distanţa de la care ar fi fost folosit este una mică, pericolul este mare.

incident-300x199.jpgMartorii susţin că cel care ar fi tras ar fi fost un agent de la Poliţia Locală Sector 1 cu care tânărul ar fi intrat în conflict. De altfel, martorii povestesc că şi agentul ar fi fost rănit în urma altercaţiei. Motivul declanşării scandalului este încă necunoscut.

Prietenii şi trecătorii au sunat la 112 şi sunt acuzaţii că ambulanţa a venit, în centrul Bucureştiului, abia după 30 de minute. În cele din urmă, victimei i s-a acordat ajutorul în stradă, după care a fost dusă la spital.

Iată declaraţia pe Facebook a unui ziarist, martor la incident:

tanar-impuscat-199x300.jpg

I-a pus pistolul la cap, lipit de cap și a tras! Are cel puțin trei bile în cap! –  striga din toate puterile Alex, un prieten al victimei. Sun la 112 și cer o ambulanță,  operatoarea se răstește la mine că de ce sunt nepoliticos și de ce țip așa tare?! ‘Moare un om!’ –  îi urlu în telefon. ‘Trimite-ți, dracului, o ambulanță!’ – urlu. Trec 20 de minute, dar ambulanța nu apare. Între timp, tânărul rănit pare că își dă duhul. Respiră sacadat, dă spasmodic din picioare, dar ambulanța nu apare. Suntem în mijlocul Bucureștiului! Vin, în schimb jandarmii!! ‘Eliberați zona! Protejați perimetrul!’. Spritele se încing! Martori, tinerii, cu zecile, huiduie forțele de ordine! Minutele se scurg, victima sângerează, ambulanța întârzie. Apare după aproape 30 de minute. I se acordă prim-ajutor timp de 15 minute, după care este dus la spital. Între timp, intru în conflict cu un polițist (agent de la Secția 1). Îmi tot cerea legitimația de ziarist și îmi spunea să nu-l
mai
ating și să nu
mai
ridic tonul. ‘Chemați, odată, ambulanța aia’ – urlam eu. ‘Aici moare un om!!!’ Jandarmeria cum a venit așa repede???
” – sursa: 

Modificat de BogdanAlx
  • Membru
Publicat (modificat)

Coarna, decat sa scoata pe gura prostii de genul "politia nationala", mai bine tacea naiba din gura. Nu inteleg de ce a simtit el nevoia sa graiasca, pt ca nu a fost implicat nici un politist - era vorba de niste comunitari si niste boschetari ... ma rog, "tineri".  Oful lui e ca sunt oameni nepregatiti la comunitari, nu pt ca ar avea o denumire aiurea pusa ce creeaza o confuzie cu Politia. Saracul are stari de disconfort. Deci, sa inteleg ca daca dintr-o data comunitarii ar fi niste profesionisti, n-ar mai avea stari de genul asta, ar fi perfect in regula sa se confunde cu politia "nationala" cum ii spune el  :slapb:

Modificat de Ben
  • Apreciez 1
Publicat

Sau daca ar fi localii membri ai SNPPC nu l-ar deranja deloc. Cotizanti sa fie, indiferent cum se numesc ei, asa-i domnu' comisar-sef Coarna?

• Apreciez 2
  • Membru
Publicat

Cred ca e timpul sa mai facem o scrisoare deschisa, sa ne spunem punctul de vedere.

Ca daca o ignora nu e vina noastra, macar incercam sa facem ceva.

• Apreciez 4
  • Membru
Publicat (modificat)

https://www.facebook.com/events/360970777434101/

Ca de obicei sunt multi care ne confunda cu impostorii si/sau ii numesc si pe ei politisti.

Abia acum cand au ajuns sa protesteze de la locala sector 1 la plmb si-au dat seama ca sunt 7 politii locale fara vreo legatura intre ele.

Din ce mai citeam pe "reteaua de spionaj" (sper ca se intelege ironia legata de facebook), minorul care de fapt nu e minor nu a fost impuscat, ci a fost lovit cu pistolul la nivelul capului, parca a mai fost discutia pe aici ca pistoalele respective nu sunt cu bile de cauciuc, ci cu munitie de simulare, parca simunition.

Modificat de DannyBAD
  • Moderator
Publicat (modificat)

Urmasii ciobanului Bucur... Si de o parte si de alta :D

Modificat de danpin
  • Apreciez 1

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
  • Adaugă...

Informaţii importante

Am plasat cookie-uri strict necesare pe dispozitivul dvs. pentru afişarea optimă a paginilor. Puteţi în orice moment să modificaţi setările cookie-urilor, altfel vom presupune că sunteţi de acord să continuaţi. Utilizând acest site, sunteţi de acord cu Termenii şi condiţiile de înregistrare şi Politica de confidenţialitate.