Jump to content
POLITISTI.ro

Politia Comunitara alias Locala - o institutie de impostori


Marius
 Share

Recommended Posts

 • Moderator

IMPOSTOR, -OARE, impostori, -oare = Persoana care cauta sa insele, profitand de necunostinta sau de buna-credința a oamenilor; sarlatan, mincinos. - Persoana care cauta sa se substituie altcuiva (pentru a lucra, a profita in numele lui in scopul obtinerii anumitor avantaje); - Persoana care insala pe altii, profitand de naivitatea sau de increderea lor.

Noua institutie subordonata primarilor si comenzilor politice ale partidelor din care acestia fac parte, se afla in plina campanie de dotare, iar cu toate ca in Legea lor de functionare cat si in HG privind regulamentul de aplicare a legii este prevazut foarte clar ca insemnele si uniforma nu trebuie sa creeze confuzii cu a altor institutii sau autoritati publice, acestia isi comanda si isi confectioneaza uniforme aproape identice cu cele ale Politiei Romane.

46595346.jpg

politialocala1.jpg

politialocala2.jpg

In Anexele la Regulamentul cadru al Politiei Locale - HG 1332/2010 este descris foarte clar cum trebuie sa arate si sa fie confectionata uniforma comunitarilor, dar cu toate astea veti intalnii pe starda impostori ce poarta uniforme similare cu cele ale politistilor, in special a celor de la Politia Rutiera.

Am citit cu atentie Anexele respective si nu am gasit in ele prevederi pentru camasa cu parte superioara de culoare alba, mai mult cozorocul caschetei trebuie sa fie negru, etc. Nici in norma de echipare din Anexa 1 nu exista articolul "cagula de mascare", asta ca o completare la discutiile din topicul:

Poate avem noroc sa citeasca aici si cei din conducerea MAI.

 • Upvote 8
Link to comment
Share on other sites

nu este mai simplu sa faci o sesizare oficiala decit sa speri ca cineva va citi forumul si sa actioneze din oficiu?

daca imi face cineva plingerea, o trimit in numele meu personal ca sa fie din partea unui "cetatean de bine" :)

Link to comment
Share on other sites

exact acelasi lucru am vrut sa postez si eu ieri....dar la mine a fost mai complicat..am intrat de serviciu sch 2 si cum benzina nu este am plecat in sector cu masina personala....am parcat-o pe o strada cu sens unic unde intradevar era indicatorul "oprirea interzisa" montat pe partea stanga a drumului...am parcat si eu in rand cu alte masini pt ca pe strada aceea nu tine nimeni cont de acel indicator deoarece sunt 2 benzi pe sens....si cum patrulam eu prin zona respectiva vad masina de ridicari si un comunitar langa ea incercand sa mi-o ridice...bine ca am ajuns la timp....iar comunitarul imi zice..."bine domne nu puteai si dumneata sa parchezi masina pe partea dreapta a drumului nu vezi ca indicatorul e pus pe partea stanga....dak erai pe dreapta nu ti-o mai ridicam" acum.....io stiu ca pe o strada cu sens unic ai voie sa opresti si pe stanga si pe dreapta atata timp cat exista loc de trecere printre masini...DAR cum plecam eu cu masina din zona repectiva la circa 50 de m 2 comunitari imi fac semnal de oprire(desi nu au voie) pentru a face loc unei masini de ridicari sa vina pe interzis...am oprit deoarece puteam sa jur ca sunt de la politia rutiera...mi-am dat seama doar cand am ajuns langa ei si le-am vazut "sigla de la citroen" pe umeri....inclusiv ecusonul cu numele era identic cu cel la baietilor de la rutiera....

eu stiu de ce i-au imbracat asa...ca sa ii confunde lumea cu politia rutiere si sa le opreasca la semnal...ceea ce este un abuz din partea lor...altfel nu le-ar opri nimeni si pe buna dreptate....marius tre sa facem ceva :D

Link to comment
Share on other sites

in Timisoara diferenta intre comunitari si ai nostri este teribil de mica ! Mai mult unii comunitari si-au comandat camasi identice cu ale noastre(un exemplu este cel din pozele de mai sus ,plus ca si cei de la op de la comunitari au camasi identice cu ale POLITIEI ROMANE ,numai cu sigla aceea de "citroen " pe epoleti) de la firmele private din oras care comercializeaza asemenea echipamente .Majoritatea au caschete albe (nu cu husa aceea alba peste ci pur si simplu ca si cele de la pol rutiera cu cozoroc din material alb ),interventia de la ei nu poarta inscriptia politia locala ci numai POLITIA ,locala fiind omisa intentionat ,masinile de patrulare au pe capota scris mare sa vada tot chiorul politia si foarte minuscul "locala"....exemple mai sunt o gramada ...problema este ce putem face ?

Apropo:mai nou incep sa opreasca vehicule la iesirea din oras dupa cum le casuna lor ......rutiera de la Timis nu spune ,nimic sa nu se supere sefii ca vezi Doamne, sunt prieteni buni ce cei de la comunitari.....

Link to comment
Share on other sites

 • Moderator

E putin probabil ca vreun sef din Politia Romana sa faca ceva, asta pentru ca stim cu totii care e nivelul politizarii functiilor de conducere si mi-e greu sa cred ca are vreunul "tupeul" sa solicite respectarea legii, suparandu-l astfel pe dl. primar.

Link to comment
Share on other sites

 • Membru

Din cate am inteles de la cineva, unii comunitari din sectorul 4, cand intra in serviciu si ajung in teren, se schimba de uniformele lor si isi iau pe ei camasi de Politie, cu tot cu caschete. Deci, nu vb de copii, ci de haine efectiv ale Politiei Romane, cumparate de ei.

Nu e verificata informatia, dar nu m-ar mira.

Link to comment
Share on other sites

Buna ziua! Apropos de comunitarii din sectorul 4, chiar azi am vazut in "parcul lui Piedone" comunitari pe ai caror mopede scrie ...ATENTIE ! "POLITIA"- nu politia locala sau altceva, iar pe cascarabeta lor scrie ...din nou ...POLITIA, lasand urma de culoare alba unde scria LOCALA... e fantastic ce agresivi sunt in a acapara institutia asta....

Imi pare rau ca nu le-am facut o fotografie, dar nu mai aveam baterie la telefon....

Link to comment
Share on other sites

ne incaleca astia cat de curand! confuzia asta generata de uniformele 99% identice nu este un a intamplatoare, se vrea creerea unui sentiment de egalitate intre noi si locali/comunitari/gardieni pentru ca ulterior sa ne comaseze. cel putin op-ul

Link to comment
Share on other sites

 • Moderator

Eu nu m-as stresa atat. Eu i-as lasa cu competente marite si responsabilitate si, inainte sa imi sariti in cap, va spun si de ce. Pentru ca si-ar da singuri cu stangul in dreptul si am scapa dracului odata de acesti impostori!

Link to comment
Share on other sites

Eu propun sa-i denumim pe acesti domni/doamne cum nu am mai facut-o pana acum! Pana acum i-am numit locali, comunitari, parcagii, etc! Propun sa-i denumim indigouri sau xeroxuri eventual notarii primariilor , caci se stie ca notarii se ocupa si de copii legalizate! Ce ziceti?

 • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Nu este corect, o copie este o reproducere a unui original, ori la ei nu este cazul.La ei este vorba de o imitatie nereusita,vizibila din avion ca fiind un fals grosolan. :D

Link to comment
Share on other sites

 • Moderator

Haideti sa ne minunam impreuna de ceea ce a aparut prin tara:

Poliţia Locală Rutieră din Ploieşti nu are statut juridic

Incidentul petrecut acum câteva luni în ţară, când un poliţist local a fost luat pe capota unui autoturism de un şofer care a refuzat să oprească la semnalul, a iscat semne de întrebare şi printre ploieşteni asupra legitimităţii activităţii poliţiştilor locali în domeniul rutier

Deşi doar dirijează circulaţia în anumite intersecţii din Ploieşti, mulţi şoferi s-au întrebat adeseori ce legitimitate au poliţiştii locali de a acţiona în domeniul rutier, mai ales că indicaţiile acestora sunt câteodată contradictorii.

Legea 155/2010 a Poliţiei Locale, intrată în vigoare de la începutul anului, are câteva articole ce privesc şi traficul rutier. Instituţia ploieşteană nu a stat pe loc şi a înfiinţat repede Compartimentul Circulaţie pe Drumurile Publice, a pavoazat trei autoturisme de serviciu cu înscrisul "Poliţia Locală Rutieră" iar 14 agenţi au fost echipaţi cu uniforme aproape identice cu cele ale agenţilor de Poliţie Rutieră.

Asemănarea este derutantă pentru mulţi şoferi deoarece constată că primesc indicaţii în trafic de la poliţişti locali, deşi nu sunt competenţi pentru a face acest lucru. Şoferii sunt reticenţi în a respecta indicaţiile agenţilor locali, mai ales din cauza lipsei de încredere pe care aceştia o inspiră. Legea amintită conferă anumite atribuţii în domeniul rutier, neînsemnate pentru eficientizarea activităţii în acest domeniu, precum, asigurarea pazei locului în caz de accident, verificarea indicatoarelor sau posibilitatea participării alături de poliţiştii rutieri la fluidizarea traficului.

Atribuţii restrânse

Cele mai îndrăzneţe dintre atribuţii prevăzute în Legea 155/2010, permit agenţilor locali să poată da amenzi doar şoferilor de camioane şi microbuze care nu respectă masa maximă admisă în municipiu şi numai dacă îi prind în staţionare. Instituţia ploieşteană recunoaşte că prevederile din Legea Poliţiei Locale privind atribuţiile rutiere, nu se regăsesc încă în Codul Rutier, ceea ce nu permite poliţistului local să acţioneze. Astfel că agenţii locali nu au competenţa de a opri autovehiculele aflate în trafic. De aceea Poliţia Locală Rutieră nu poate aplica amenzi şi nici nu a aplicat vreuna.

Agenţii locali acţionează conform Hotărârii Consiliului Local 228/2006, pentru fluenţa ciculaţiei, acolo unde sunt lucrări edilitare, ori sancţionarea pentru staţionări neregulamentare în parcările oraşului. Totuşi, conducerea instituţiei a înfiinţat un compartiment intitulat pompos "rutier", în timp ce agenţii locali au nevoie întotdeauna de prezenţa unui poliţist pentru a le conferi legitimitate pe stradă.

„Agenţii locali nu pot opri autovehiculele în trafic. Colaborăm bine cu aceştia, ne ajută foarte mult în trafic, de aceea nu ne deranjează că au aplicat termenul de «rutieră» pe autovehicule şi pe uniforme", ne-a precizat comisarul-şef Ştefan Crivăţ, şeful Serviciului Rutier Prahova.

Până la modificările ulterioare ale legii, acest serviciu intitulat „Poliţia Locală Rutieră" nu există juridic, fiind doar o butaforie fără putere.

Sursa

Colaborăm bine cu aceştia, ne ajută foarte mult în trafic, de aceea nu ne deranjează că au aplicat termenul de «rutieră» pe autovehicule şi pe uniforme", ne-a precizat comisarul-şef Ştefan Crivăţ, şeful Serviciului Rutier Prahova.

O fi chiar ceea ce gandeste dl. cms. sef?

 • Upvote 3
Link to comment
Share on other sites

la Roman cei de la politia LOCALA au insignele (alea de le purtam in piept)identice cu ale noastre doar ca sun cuvantul politie scrie locala. Cand le-am vazut la papagalii aia in piept nu-mi venea sa cred ochilor si chiar i-am intrebat cat naiba or sa ne copie.Pentru insigna aia in piept eu am facut o scoala, ei ce draq au facut.

Ma gandeam asa in sinea mea, stiti ce ar fi tare ca acum POLITIA ROMANA sa schimbe uniformele si chiar abtibildurile de pe masini.Cred ca ar fi criminal de tot, eu unul as promova o astfel de idee.Ar fi terminati toti politistii LOCALI din tara pentru ca presupun ca nu este oras in romania in care politia LOCALA sa nu fie identica cu POLITIA ROMANA.

 • Upvote 2
 • Downvote 1
Link to comment
Share on other sites

 • Moderator

In Craiova, incepand de ieri le-au retras comunitarilor camasile de uniforma copiate dupa cele ale celor de la rutiera.

Sa speram ca vor proceda asa in toata tara.

Link to comment
Share on other sites

 • Membru

Degeaba. Au ramas celelalte albastre nomal care imita in continuare camasa de la uniforma noastra. Cascheta ramane aceeasi si chiar daca mai degraba seamana cu cea de jandarm, oamenii tot nu fac diferenta.

naivatco ... degeaba. Pui pariu ca o sa le schimbe si ei imediat. La fel s-a intamplat si cand au mutat gradele din piept pe umar la politisti. La ceva vreme ii vezi si pe impostorii astia ca fac la fel.

Culmea e ca imediat le-au schimbat si gardienii de la penitenciare, chiar daca sunt ministere diferite si nu au treaba cu noi, incat sa zici ca a fost o singura decizie unitara de la centru ce i-a privit implicit si pe ei.

Link to comment
Share on other sites

Ce face omu' face și maimuța.

Nu-nțeleg totuși la ce aveau nevoie de cască și ochelari tactici, erau 2 femei și un moșneag acolo, nu luptători ceceni

Link to comment
Share on other sites

Habar nu aveti, italianul era capo di tutti capi al mafiei siciliene si ea era sefa organizatiei de tineret :naughty: au fost chiar foarte putini pentru o asa operatiune dificila :ner:

Edited by dcrist
 • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

 • Moderator

Nu spun decat atat. Hint pentru doamne : Art. 246 si art. 250 din Codul Penal, cu aplic. art. 33, lit. "a" din Codul Penal. I-ar face boboc pe localizati. Ce periculos era ala care o luase pe biata femeie in priza aia de jiu'jitsu...sunt curios daca ar avea tupeul sa incerce chestia aia pe unul de masura lui. Asa se pune mana pe femei, asa se imobilizeaza o femeie? De hartuire sexuala au auzit localizatii astia? Rusine tuturor analfabetilor de locali din tara asta, rusine impostorilor si nesimtitilor din aceasta pseudoinstitutie.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Similar Content

  • James
   By James
   Buna seara.
   Astazi am fost observat cu deosebit interes o patrula a Politiei Locale din Suceava in cadrul unui control efectuat intr-un autobuz TPL pentru a verifica respectarea masurilor de siguranta. Am constatat imediat faptul ca un agent comunitar avea in dotare o camera mobila pentru corp atasata rudimentar de catre epoletul din stanga. Nu am putut sa nu notez acest lucru intrucat atunci cand agentul respectiv a intrat in autobuz s-a intersectat in mod direct cu mine si aceasta mi-a sarit imediat in atentie. A fost extrem de neplacut pentru mine acest lucru deoarece acesta s-a pozitionat exact in fata mea si am fost expus prin surprindere din plin in fata camerei si nu am putut reactiona la timp pentru a ma feri din cadrul de focalizare al acesteia. 
   A fost o experienta extrem de interesanta si care mi-a ridicat o serie de intrebari serioase in minte. Prin urmare, dupa ce eveniment s-a consumat am decis sa intreb o persoana avizata cu privire la cadrul legal de functionare al acestei practici. Exista o desebire de politica sau de baza legala in privinta camerlor video de corp intre Politia Romana si Politia Locala? Primul lucru pe care l-am observat atunci cand am sesizat camera este faptul ca nu am putut sa imi dau seama daca aceasta este pornita sau nu. Cum pot sa imi dau seama daca o camera este pornita si inregistreaza video persoana mea? 
   Ce anume pot sa fac in caz ca nu sunt de acord ca persoana mea sa fie inregistrata video pe o camera care apartine Politiei Locale? Dar Politiei Romane? Este o practica extrem de dubioasa, din punct de vedere personal. Ca orice lucru, o camera se poate pierde, sau se poate sustrage, ceea ce rezulta in pierdere de informatie extrem de sensibila. Eu nu cunosc cum anume este stocata o astfel de informatie. Cum se proceseaza aceste inregistrari. Cum se securizeaza aceste informati. Care este institutia si personalul responsabil si calificat care supravegheaza acest proces? 
   De asemenea, puteti sa imi spuneti ce tip de pregatire profesionala si pe baza legala parcurge un agent pentru a putea fi capabil sa utilizeze o camera? Cine anume decide punerea in practica a acestei proceduri? Cum se califica un agent pentru a purta o astfel de camera? Exista un program de reglementare valabil pentru acest tip de camere in cadrul Politiei Romane?  Daca exista un set de practici pe care un agent trebuie sa il respecte, puteti sa imi indicati unde anume pot sa ma documentez cu privire la acestea? 
   Multumesc frumos!
    
    
    
    
    
  • Catalin
   By Catalin
   Vă propun să aruncăm o privire peste modul în care a evoluat instituţia poliţiei în Olanda, întrucât am observat în repetate rânduri faptul că foştii gardieni publici, atunci când nu au argumente în discuţiile privind necesitatea şi utilitatea existenţei aşa-zisei poliţii locale, invocă faptul că înfiinţarea acesteia s-ar fi făcut pe considerentul că în toate statele europene ar exista o astfel de structură. Aşa că atunci când mai auziţi vreun gardian public sau pe oricine altcineva cum povesteşte despre faptul că în toate ţările civilizate europene există poliţii locale/autonome ce sunt conduse de primari sau politicieni locali, să ştiţi că staţi de vorbă cu un hanarnist ce bate câmpii grav.
   Evoluţia şi reforma Poliţiei Olandeze
   Între anii 1945 şi 1993 olandezii au avut două poliţii, un locală, la nivelul municipiilor (municipal police - Gemeentepolitie) şi una naţională (Rijkspolitie). Exact cum se întâmplă azi în România.
   În anul 1994, întregul sistem de aplicare a legii a fost reorganizat în 25 structuri regionale (Regiokorpsen) şi o structură centrală (KLPD). Practic Olanda a renuţat la conceptul de „poliţie locală”, aşa cum este la noi astăzi, încă din anul 1994. Noile structuri de poliţie regionale erau conduse de un consiliu la nivelul regiunii respective. Exact ce doresc politicienii români să facă prin regionalizarea mult lăudată, în Olanda s-a întâmplat încă din anul 1994.
   Numai că în privinţa poliţiei, această regionalizare nu a fost suficientă, olandezii şi-au dat seama că în acest domeniu regionalizarea are limitele ei şi nu e deloc eficientă, drept urmare în ianuarie 2013 poliţia din Olanda a fost reorganizată într-o singură structură, astfel că noua Politie din Olanda este în prezent o singură instituţie (Korps Nationale Politie), formată din 10 unităţi regionale şi o unitate la nivel central.
    IMPORTANT: 
   Să nu credeţi că „localii” primărilor au fost transformaţi în poliţişti peste noapte, cum s-a întâmplat în România şi cum ar fi tentaţi unii să creadă.
   Nu, în Olanda primarii au şi ei un aparat de control şi reglementare, cu atribuţii asemănătoare localilor de la noi, atribuţii privind disciplina în construcţii, sănătatea publică şi alte asemenea atribuţii specifice primăriilor. Numai că aceştia nu sunt poliţişti, denumirea lor este Handhaving, care în traducere înseamnă ceva „întreţinere” sau „punere în aplicare” (sau dacă vă este mai uşor, în engleză se traduce în „maintenance”).
   În concluzie „poliţia locală” de la noi, în Olanda nu este „poliţie”. Acolo nu s-a instituit impostura prin lege şi nu se doreşte ca aceştia să fie confundaţi cu poliţia, ci sunt o structură a primăriei ce au printre atribuţiile specifice şi unele privind parcările, ordinea publică în pieţele turistice, combaterea cerşetoriei, etc
   Iar pentru liniştea cârcotaşilor vă asigur că i-am văzut pe viu. În prima fotografie puteţi vedea doi angajaţi ai primăriei pe două scutere în piaţa Palatului Regal din Amstredam. Sunt dotaţi cu staţii de emisie recepţie, cătuşe, baston, dar nu purtau armă de foc. Iar în a doua fotografie puteţi vedea o maşină aparţinând Handhaving, iar în spate o maşină a poliţiei. După cum puteţi observa, au locuri speciale pentru staţionare, iar maşina angajaţilor primăriei nu are rampă de girofaruri şi inscripţionarea acesteia diferă de cea a poliţiei.
      
   Aici puteţi urmări un clip de pe canalul oficial al poliţiei olandeze, ce ne arată o scurtă istorie a evoluţiei poliţiei:
   Iar exemplele în privinţa angajaţilor primăriei pot continua cu Marea Britanie, unde în Londra poartă denumirea de traffic warden şi au ca principală atribuţie sancţionarea parcărilor şi a staţionărilor auto. 
  • OviU
   By OviU
   Buna ziua,
   Din ce stiti dvs., gardienii publici pot aplica sanctiuni conforme cu OUG 195 si Reg. de aplicare? Avand in vedere ca cele doua mentioneaza:
   OUG 195
   Art 1. Alin (3): Autoritatea competenta în domeniul circulatiei pe drumurile publice privind initierea si avizarea unor reglementari, precum si aplicarea si exercitarea controlului privind respectarea normelor din acest domeniu este Ministerul Administratiei si Internelor, prin Inspectoratul General al Politiei Române.
   Art 2.: Îndrumarea, supravegherea si controlul respectarii normelor de circulatie pe drumurile publice se fac de catre politia rutiera din cadrul Inspectoratului General al Politiei Române, care are obligatia sa ia masurile legale în cazul în care constata încalcari ale acestora.
   HG 1391/2006 (Reg de aplicare)
   Art. 177: (1) Indrumarea, supravegherea, controlul respectarii normelor privind circulatia pe drumurile publice si luarea masurilor legale in cazul in care se constata incalcari ale acestora se realizeaza de catre politistii rutieri din cadrul Politiei Romane.
   (2) Politistii rutieri sunt ofiterii si agentii de politie specializati si anume desemnati prin dispozitie a inspectorului general al Inspectoratului General al Politiei Romane.
   Ori ei, apartinand unui serviciu al primariei nu au nicio tangenta cu OUG 195, MAI sau IGPR. 
   E o curiozitate, poate stiti ceva din experienta dvs.  Mentionez ca am un dosar depus la judecatorie pe aceasta speta pe civil (prima plangere depusa, nu am mai ales aceasta cale pana acum, doar ca mi se pare grosolan din partea lor sa se foloseasca de o lege care nu li se adreseaza), cu siguranta vom stii mai multe dupa sedinta, daca speta e ambigua.
 • Recently Browsing   0 members

  No registered users viewing this page.

×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.