Jump to content
POLITISTI.ro

Postare recomandată

• Membru
Publicat

Asa le trebuie, sa le mai dea atributii. Cu cat mai multe atributii au cu atat devin mai vulnerabili si asta doar datorita "pregatirii"...

• Moderator
Publicat

Am văzut la stiri că s-au găsit si ceva droguri la perchizitia domiciliului unuia dintre sefii gardienilor.

• Membru
Publicat

La Grumeza, fostul șef S.O.P. IAȘI din cadrul IPJ Iași, nu știu acum dacă ce scrie în ziare e adevărat, vom vedea.

Publicat

Este al doilea caz de acest fel (din cele care sunt dovedite), după cel de la Timiș. Câte mai trebuie scoase la lumină, pentru ca șefii noștrii de la Capitală să inițieze un proiect de lege prin care să le fie luată denumirea de poliție locală. Să fie denumiți oricum, dar în denumirea lor să nu mai existe cuvântul „poliție”.

• Membru
Publicat

Pai atunci cand sefii nostri nu vor mai lua pozitia drepti cand stau de vorba la telefon cu primarii, atunci vor face demersurile necesare.

Dupa umila mea parere Nichita nu e singurul primar care face mizerii de genul. Asta e motivul pentru care s-au infiintat localii, nu "pentru siguranta cetateanului"; daca ii interesa  cu adevarat siguanta cetateanului, banii irositi cu papagalii astia erau directionati de primarii spre structurile teritoriale ale Politiei Romane...simplu...

• Apreciez 4
  • Membru
Publicat

Era de asteptat:

Primarul Iaşiului, Gheorghe Nichita, a fost reţinut de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), după mai mult de şapte ore de audieri, fiind suspectat de abuz în serviciu. Nichita va fi prezentat vineri la Tribunalul Bucureşti cu propunere de arestare.

Alături de el, vor fi aduşi în faţa instanţei şi şeful Poliţiei Locale ieşene Liviu Hliboceanu şi un şef-serviciu din Poliţia Locală Iaşi, Ştefan Avîrvarei, reţinuţi în cursul serii de joi în acelaşi dosar.

Într-un comunicat de presă transmis joi dimineaţă, Direcţia Naţională Anticorupţie arăta că procurorii de la Secţia de combatere a corupţiei fac 21 de percheziţii în judeţul Iaşi, într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind infracţiuni asimilate celor de corupţie, comise de la începutul anului 2015 până în prezent.

Primarul Iaşiului, Gheorghe Nichita, este suspectat de abuz în serviciu, fiind acuzat că îi folosea pe angajaţii Poliţiei Locale, instituţie subordonată primăriei, să supravegheze anumite persoane, iar directorul Poliţiei Locale îl ţinea la curent cu toate detaliile legate de persoanele urmărite.

http://www.mediafax.ro/social/primarul-iasiului-gheorghe-nichita-retinut-de-procuroii-dna-14187970

Publicat

...Câte mai trebuie scoase la lumină, pentru ca șefii noștrii de la Capitală să inițieze un proiect de lege prin care să le fie luată denumirea de poliție locală.

Sefii nostrii?! Care din ei? Daca erau ai nostrii tineau cu noi si nu ar fi acceptat sa se lucreze cu Prostia Locala! Daca erau pusi in functii pe merit si nu politic altfel ar fi stat lucrurile.

Dom' ministru, cum e dom'le cu interesul asta national? Sa ai la nivel local asa-zise servicii de ordine, subordonate primarilor?

• Apreciez 1
  • Membru
Publicat (modificat)

Calul în misiune!!!!

http://www.videonews.ro/video/romania/politia-calare-la-datorie-de-1-mai-oyHJDDUDVph.html

Modificat de Bogdanel
  • Membru
Publicat

Ajung in locuri in care nu poti ajunge cu masina. Si sunt la 2 m de strada asfaltata :))

• Membru
Publicat

Extraordinar dom'le... Bravii maidanezi au gasit o seringa. Exceptional! Eu zic sa le faca si o statuie... La cum ii lauda, nu stiu cum sa imi mai justific munca pe care o desfasor... 

• Membru
Publicat

Ați observat cozorocul caschetei unuia dintre ei?

• Membru
Publicat

Au gasit "siringi"... :good:,

Si calu' ce zicea? Era din lemn si nu vorbea! :slapb:

• Apreciez 1
  • Membru
Publicat (modificat)

Da, Bogdanel. Avea o dungă cu lauri asemănătoare la cozoroc, specifică primului corp al ofițerilor Poliției Române.

Modificat de blue1guardian
  • Membru
Publicat

Da, știu, doar că nu-mi venea să cred cât sunt de jegoși.

Publicat

În principal bolile netratate corespunzător, în speță Poliția locală pentru că din punctul meu de vedere aceasta este o boală, o pecingine mai exact, fiindcă impostura prin care funcționează și matrapazlâcurile pe care le fac se întind de la o primărie la alta cu o foarte mare repeziciune, nu se vindecă singure, din contră, se acutizează provocând mici dezastre în organism.

Reiterând cele de mai sus, tot ca o figură de stil, susțin faptul că nu avem ”medici” pregătiți și îndeajuns de integri pentru a ”trata” această pecingine dat fiind faptul că politicul și-a infiltrat ramificațiile și în cele mai mici cotloane ale instituțiilor de stat provocându-le acestora pagube inimaginabile. Fiananciare și de imagine. Mai mult decât atat, această pecingine este promovată și susținută financiar de personaje ca Gheorghe Nichita pentru a se putea folosi de ele în interes personal și pentru a obține fonduri.

”Colegul” cu cascheta pe al cărui cozoroc trona un rând de frunze de stejar, cel care a găsit ”siringi”, subordonat domului Oprescu, după caschetă ar trebui să fie  șef de birou sau de compartiment, asta după cum scrie în Anexa II din HG1332/2010 privind uniforma lor, dar conform aceleiași anexe, epoletul, fără tresă, îl menționează ca fiind funcționar public asistent, adică gradul cel mai de jos în ierarhia lor, iar ”colegul” în cuză părea genul de om căruia i-a bătut pensia la ușă de ceva vreme îndemnându-l să meargă cu nepoțeii în parc nu să cate siringi pe după țevile de termoficare.

Acum și cu Antena 3 este destul de evident că e pupătoare de dosuri a ăstora de la putere fiind o sunsținătoare a primarului Oprescu, primar cu ai căror subordonați a făcut emisiunea cu ”caii”.

Televiziunile, în marea lor majoritate obediente, nu sunt capabile să judece aceste aspecte prin propriul discernământ dând, a nu știu câta oară, dovadă de un vehement habarnism punând accent pe forma lucrurilor și nu pe fondul acestora.

Lipsa documentării amănunțite, din dezinteres bineînțeles, și invitarea în emisiuni a tot felul de personaje cărora le lipsesc cu desăvârșire cunoștințele despre activitatea poliției, sau mai rău, sunt subiectivi învocând veșnica pândă, meschină din punctul lor de vedere, a poliției rutiere care din câte știm cu toții este interfața Poliției Române și cea mai hulită pentru că…  dă amenzi,  nu face altceva decât să  inducă celor care cască gura la tv și care chiar cred ce văd acolo, o imagine denaturată a realității.

Cei care ”activează” în televiziuni, și în privat în general, nu au aceiași  ”viziune” asupra lucrurilor așa cum o are un polițist ori un angajat al instituțiilor de ordine, considerând respectarea legilor o îngrădire a libertății și văzând peste tot ”poliție politică” și numai abuzuri.

Referitor la asta, subiectul Ghe. Nichita și poliția lui locală a făcut deliciul presei pentru că acesta își spiona iubita iar cum presa tv, obișnuită să promoveze ”mondenități” cu tot felul de nulități care când trag câte o bășină trebuie să știe toată lumea, au profitat de asta mizând pe un subiect tare ce place și prinde la românii iubitori de telenovele.

În plan principal este spionarea iubitei iar în cel secunadar este ilegalitatea prin care Poliția locală a făcut ce a făcut nefăcând mai nimeni, în afară de Moise Guran, referire la aceste aspecte, ba chiar fiind numiți ”ofițeri” angajații primăriilor de către reporterii lu’ pește, mulți retarzi și iubitori de vacanțe la Vama Veche, când asta ar trebui să țină primele pagini ale ziarelor și tema emisiunilor și nu că un boșorog, primar, spiona o pițipoancă, iubita sa, să nu-și scape la crăpătură un alt mădular, mai tânăr și mai viguros.

Ca o părere personală vizavi de funcționarea în continuare, așa cum o face acum, a poliției locale, lucrurile nu se vor schimba în niciun fel. Sau deloc în bine. Cazul ”Iași” va fi tratat ca un subiect izolat, monden, iar locala va merge înainte.

”Caracatița” are tentaculele lungi și interese mult prea mari pentru a fi sacrificată în detrimentul legalității.

De ce afirm asta? Păi…

Spuneam într-o postare anterioară că am făcut adrese peste adrese înstituțiilor abilitate ale statului cu privire la atribuțiile poliției locale pe linie de circulație și copierea uniformei, la început crezând că schimb ceva iar acum doar pentru cultura mea generala și pentru o bună informare, iar răspunsurile primite mi-au provocat mari dezamăgiri.

O adresă am facut-o poliției locale pentru a mă lămuri în baza cărei legi sancționează conducătorii auto conform OUG 195/2002 atât timp cât ei nu figurează acolo.

Răspunsul a fost că în baza mărețului articol 7 din Legea 155/2010 iar pentru lămuriri suplimentare să contactez legiuitorul.

Le-am urmat sfatul și am făcut adresă legiuitorului. Mai exact Parlamentului României. Senatului și Camerei Deputaților.

Asta după ce am scris distinsului ministru MAI și CCR ale căror răspunsuri m-au năucit. MAI a trmis adresa mea la Prefectură, care la rându-I mi-a trimis un e-mail prin care mă anunță că mi-a mai răspuns la întrebare, deci rămâne ca în pom, CCR-ul a invocat jurisprudența, deci s-a spălat pe mâini așa cum a făcut și MAI iar Senatul României, Comisia pentru Administrație Publică și Organizarea Teritoriului, prin domnul senator Ion Toma, mă anunță că sesizarea mea prin care solicit precizări cu privire la atribuțiile poliției locale în domeniul rutier a fost trimisă, surpriză, cică pentru soluționare, Direcției Rutiere din IGPR de la care voi primi răspuns.

La un asemena răspuns nu poate decât să îți cadă fața.

Păi răspunsul îl cunosc deja, am mai primit de două ori de la ei același răspuns care sună cam așa: ”Nu avem competențe iar sesizarea o timitem către Prefect.” Acesta îmi va răspunde și el că: ”nu avem relații de subordonare cu Primăria.”

Deci… În ceea ce mă privește m-am lămurit. Singura cale de a îndrepta lucrurile este o hotărâre a instanței dar asta în cazuri isolate, când se contestă o sancțiune.

Concluziile le trageți singuri.

Și ca să închei într-o notă ceva mai veselă, postez o imagine preluată de pe pagina de facebook a ”polițiștilor cu umor”, cu privire la gradele profesionale ale polițiștilor locali și mai ales a respectării prevederilor acelei Anexe II din HG 1332/2010 unde este stipulată uniforma și însemnele de ierarhizare.

”Colegul” din prim plan nu știu ce grad are că nu e prevătut de lege dar cel din plan secundar sigur este zidar, nu că n-ar avea față, pentru că pe epolet are desenată, dacă uiți invers, o casă.

:))  :))  :))

• Apreciez 2
  • Membru
Publicat

Cocalarii în misiune : :))

De veghe în lanul cu narcise. E noua misiune a poliţiştilor locali din Târgu Jiu. Ei trebuie să se asigure că nicio floare nu dispare din Poiana Narciselor. Peste câteva zile va avea loc o sărbătoare câmpenească, iar autorităţile nu vor ca hoţii de flori să ştirbească din frumuseţea peisajului, aşa cum s-a întâmplat în anii trecuţi.

De câteva zile, poliţiştii locali din Târgu Jiu patrulează şi prin Poiana Narciselor, care se întinde pe cinci hectare, la marginea oraşului. Trebuie să păstreze intact decorul pentru petrecerea câmpenească organizată aici, la finalul săptămânii.

Am observat în anii trecuţi că deja, cu ceva timp înainte de organizarea acestei sărbători, dispăreau narcisele. Ba, mai mult, problema se ridica şi la un alt mod. Cei care mergeau acolo nu făceau doar acel gest de a culege flori, le scoteau cu bulbi cu tot şi produceau în acest fel un mare deserviciu acestei zone”, spune Aurel Popescu, viceprimarul din Târgu Jiu.

Cei prinşi că rup narcisele riscă amenzi de până la 10.000 de lei.

Florin Băluță, director adjunct la Poliţia locală Târgu Jiu, spune că doar săptămâna aceasta vor fi poliţiştii locali în Poiana Narciselor, pentru ca cei care vor veni la petrecerea câmpenească să se bucure de peisaj şi de narcise.

Oamenii care trăiesc în apropiere spun că paza de o săptămână nu va rezolva nimic pentru că Poiana Narciselor este distrusă şi în restul anului.

Autorităţile spun că vor să îngrădească zona, dar că au nevoie de bani europeni.

http://www.digi24.ro/Stiri/Digi24/Actualitate/Stiri/Politisti+locali+de+veghe+in+lanul+cu+narcise

Publicat

Ce parere aveti de acest cocalar tupeist? Insigne copiate dupa Politia Romana ... pana cand, domnilor din conducere, mai dormiti, luati atitudine!

• Apreciez 2
  • Membru
Publicat

Insigne?!Ariciul si-a pus si grade de cms.sef.Tare!!!!Oare responsabilii cu insemnele si heraldica din MAI de ce dorm?Pana cand?

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
  • Adaugă...

Informaţii importante

Am plasat cookie-uri strict necesare pe dispozitivul dvs. pentru afişarea optimă a paginilor. Puteţi în orice moment să modificaţi setările cookie-urilor, altfel vom presupune că sunteţi de acord să continuaţi. Utilizând acest site, sunteţi de acord cu Termenii şi condiţiile de înregistrare şi Politica de confidenţialitate.