Jump to content
POLITISTI.ro

Postare recomandată

• Membru
Publicat

Da' bravo mah... Pe marionetele astea nu le mai vede nimeni... Iar eu am indraznit sa ma prezint la munca imbracat intr-o scurta de piele, iar conducerea mi-a atras atentia ca daca o mai port o singura data ma baga in cercetare... Sa ii vedeti si in zona Obor pe clovnii de la locala cum fac dirijare avand epoleti de agent de politie si cascheta de rutiera. 

P.S. S-a schimbat cumva portul uniformei si a fost scoasa scurta de piele?

• Membru
Publicat

Mi se pare ca geaca de piele nu a fost niciodata inclusa in lista articolelor de uniforma. De aici si tam-tamul.

Publicat

Scuze de off-topic dar...

Sa te sanctioneze ca porti scurta de piele?

Pe ce motiv? E roz si are picatele?

Eu mi-am achizitionat una acum doua luni (cea veche are deja 7 ani si s-a scorojit pe la maneci) cu 500 de lei de la magazia de unde ne procuram echipamentul de protectie, caschetele si scurtele reflectorizante. 

Aproape toti de la Brigada, inclusiv conducere, au scurte din piele si nici nu se pune problema sa ne atraga cineva atentia pe tema asta.

Pai ce sa fac cu flintica aia de complet-modular pe frig, ploaie ori vant? Sa ma p... pe mine de frig?

Ba mai mult decat atat, pe langa uniforma obisnuita pe care o avem toti, mai detinem una de iarna, din fas, de culoarea gri petrol, care contine pantaloni, vesta fara maneci si o scurta, nu prea groasa, care pe spate este inscriptionata cu alb, POLITIA.

In rest nu are nimic nici macar emblema specifica pe maneca stanga. 

Nu stiu sa mai aiba cineva asa ceva plus ca, in tinuta aia, sunt sanse mari sa nu stii din ce structura face parte acel politist nici prin cap trecandu-ti ca este le la circulatie. 

Deci... Mai tine si de sefi. Daca-s dobitoci... Asa mor.

Cat priveste localii, altfel n-ar avea autoritatea pe care si-o doresc si ca sa o obtina recurg la artificii.

Atata timp cat nu le face nimic de ce n-ar profita? Crezi ca ei nu stiu asta? Stiu foarte bine si-i doare la basca. Mai ales ca au si acceptul tacit al primarului care, stim cu totii, cat si-ar dori rutiera subordonata si in ce cercuri se invarte. Cine din conducere IGPR ori minister i-ar reprosa ceva pe tema asta?

De ce si-ar strica relatiile si prin asta privilegiile? Crezi ca nu mai poate Toba de uniforma copiata de locali? Il doare-n snurul de pe sacou. E secretar de stat acum. Aproape echivalentul lui Oprea pentru ca din cate stiu eu, secretarul de stat are rang de ministru.

Noi inafara de sanctiuni cand ii prindem ca gresesc la regimul circulatiei nu avem ce le face pe tema asta. Nu avem baza legala.

Asa ca...

Tara lui Papura. Sa nu zic ca-i a lui Stuf ca...

• Apreciez 1
Publicat

Pe un alt forum pe care activez ne-am pricopsit cu un gardian local sub acoperire, care insistă într-una că localii au toate drepturile din lume, inclusiv să se arunce pe capota mașinilor ca să le oprească cu mîinile goale, să poarte arme de foc letale și să le folosească, și alte de-astea. Chuck Norris de Dîmbovița, nu altceva. :emo-box::rolleyes:

Am încercat să-i explic că legea 295/2004 spune clar care-s categoriile profesionale care au dreptul la armă letală de apărare, iar gardienii publici nu se numără printre ele, la care el îmi citează următorul articol din legea lor de funcționare, 155/2010:

Art. 25
(1) Politistul local dotat cu arme letale de aparare si paza poate face uz de arma in caz de legitima aparare, stare de necesitate potrivit legii ori pentru indeplinirea atributiilor de serviciu.

El susține că simpla existență a acestei mențiuni ar implica faptul că localii au dreptul la arme letale de apărare și pază. Mie mi se pare că legea nu spune explicit că au acest drept, ci doar încearcă să reglementeze modul în care ar putea folosi aceste arme în eventualitatea în care ar fi dotați cu ele. Adică ceva de genul "dacă localii sînt dotați cu astfel de arme, atunci ei le pot folosi", urmînd ca acel "dacă" să fie reglementat de legislația în vigoare.

El zice că nu, că dacă n-ar avea drept de armă letală atunci acest articol n-ar mai avea rost să existe, simpla lui existență certificînd acest drept.

Întrebarea mea către voi este în primul rînd dacă argumentul lui este valid și dacă are el dreptate și nu eu. Au într-adevăr gărzile primăriei dreptul la port și uz de armă letală de apărare?

Dacă un local se prezintă la AEST cu cererea de permis de armă letală în virtutea funcției lui din cadrul primăriei, cei de acolo îi dau permisul, sau rîd de el o săptămînă?

A doua, în cazul în care interpretarea mea este corectă, cum aș putea demonstra acest lucru într-un mod cît mai clar și mai profesional cu putință, cu argumente legale clare?

• Membru
Publicat

Au in dotare arme letale, si inca arme noi, performante. Nu stiu daca au curaj sa le dea si munitie...

Nu au dreptul sa detina arma personala letala de paza si aparare.

• Apreciez 2
  • Moderator
Publicat

Gardianul local nu îşi depăşeşte condiţia de paznic pentru că habar nu are despre ce vorbeşte.
Conform prevederilor legale, aceşti gardieni locali NU au dreptul la arme letale personale pentru apărare, mai exact armă personală achiziţionată de persoana care o foloseşte, iar aceste aspecte sunt prevăzute foarte clar în Legea 295, aşa cum corect ai apreciat şi tu.

În schimb au dreptul la arme de serviciu letale de apărare şi pază sau arme neletale destinate pentru autoăparare doar pentru activităţile desfăşurate în serviciu, iar în acest sens art. 33 alin. (2) din legea lor de funcţionare (Legea 155/2010) spune foarte clar:

(2) Structurile de politie locala sunt autorizate sa procure si sa detina arme letale de aparare si paza si arme neletale destinate pentru autoaparare, precum si munitia corespunzatoare, pentru inarmarea personalului propriu, in conditiile art. 68 din Legea nr. 295/2004 privind regimul armelor si al munitiilor, cu modificarile si completarile ulterioare.
(3) Politistii locali cu atributii in domeniul asigurarii ordinii si linistii publice care au obtinut certificatul de absolvire a programului de formare initiala prevazut la art. 18 alin. (1) si (2), precum si personalul contractual care desfasoara activitati de paza si care a fost atestat profesional potrivit prevederilor Legii nr. 333/2003, cu modificarile si completarile ulterioare, pot fi dotati cu arme letale de aparare si paza sau cu arme neletale destinate pentru autoaparare, in vederea desfasurarii activitatilor specifice, cu aplicarea corespunzatoare a prevederilor art. 69 si 70 din Legea nr. 295/2004, cu modificarile si completarile ulterioare.

Pe scurt, gardienii locali ai primăriei sunt asimilaţi cu firmele de pază, care îşi pot dota personalul cu arme de serviciu letale şi au aceleaşi drepturi pe care le au şi paznicii, nimic mai mult.

• Apreciez 3
Publicat

Articolul respectiv se refera la portul si folosirea armelor letale in timpul serviciului si atat.

Publicat (modificat)

Ieri am auzit cea mai bună somație de când sunt prin ministerul ăsta. O polițistă locală, care învăța cum să someze a zis așa: „Stai Poliția!!!! desfă-ți picioarele!!!”

Modificat de iav
  • Apreciez 3
  • Membru
Publicat (modificat)

Ieri am auzit cea mai bună somație de când sunt prin ministerul ăsta. O polițistă locală, care învăța cum să someze a zis așa: „Stai Poliția!!!! desfă-ți picioarele!!!”

I s-a intiparit in minte... de cate ori a auzit expresia asta. :D

Modificat de Alex87
  • Membru
Publicat (modificat)

KOMISARU:)) Când vă spun eu că aștia suferă de ei de nu mai pot...

later edit : Am intrat pe feisbuc de curios și am constatat că ăsta ar fi din Vâlcea...sunt nerăbdător să îl întâlnesc pe stradă și să îl strig : COMISAREEEEEEEE!!!:))

Modificat de Cristi
  • Apreciez 2
  • Moderator
Publicat

Vezi sa nu fi avansat intre timp, la "komisar shef"....si te trage de urechi, colega!

• Apreciez 4
  • Moderator
Publicat

Frate, asta chiar e din Valcea.... S-ar putea sa il ultragiez :))  :emo-box:

• 2 săptămâni mai târziu...
  • Moderator
Publicat

Eu cred ca a dat ceva la schimb sa imprumute insigna pentru poza :D

• Apreciez 4
  • Membru
Publicat (modificat)

Sa speram ca persoana care i-a dat-o la schimb, nu considera ca atat valoreaza insigna noastra, cat o ... ceva. :)

Modificat de viobra
Publicat

Problema este că, și cunosc cazuri destule, aceste "polițiste" sunt căsătorite ori sunt iubitele unor colegi de-ai noștri.

Aceștia le "achiziționează" tot felul de articole de uniformă, alta decât a lor, incurajându-le să le poarte.

Altfel de unde credeți că le au.

Atât timp cât pentru unii păsărica este tot ce contează pe lumea asta, făcând orice pentru ea și știindu-se faptul că localele sunt orgolioase și țâfnoase, la ce ne mai mirăm?

Eu cunosc, după cum v-am zis, câteva cazuri de colegi căsătoriți cu locale cărora le cumpără ori le "împrumută" tot felul de obiecte, multe care nu le aparțin prin lege, și chiar idei în a-și face "meseria" într-un mod specific polițienesc.

Nu mai zic de prieteniile "legate" intre locali și colegi de-ai noștri, prietenii legate în diferitele, multiplele și indispensabilele patrule mixte, unde ultimii îi ajută pe primii, prin "donarea" a tot felul de "produse", să fie mai polițiști decât ei. Deh, doar sunt pretini.

Și de aici pânâ până la a li se urca localilor fumuri în cap, cât să mai fie? Doar un pas.

Apropo de depășirea atribuțiilor, o rudă a primit, prin poștă, o "scrisoare" de la locală 2 prin care îi cere, în baza art. 39 din OUG 195/2002, să comunice datele celui care ar fi condus o mașină la o anumit dată amintindu-i acesteia că în caz că nu se supune vor aplica sancțiune conform art. 102/1/14 din OUG 195/2002.

Ori astfel de atribuții, conform art. 7 din Legea 155/2010, nu au.

Am murit de râs și i-am spus rude să nu le transmită nimic pentru că-și depășesc cu mult atribuțiile.

Deci...

• Apreciez 1
  • Displace 1
  • Membru
Publicat

Eu cred ca e imprumutata doar pt poza, pt ca nu ar fi nimeni atat de idiot sa-si dea insigna de politie, inregistrata, cu nr. matricol. E ca si cum ti-ai da insigna de la legimitatie. 

• Apreciez 2
Publicat

Am vazut la un local o insigna identica cu a noastra numai ca in loc de a scrie politia, scrie politia locala.

• Moderator
Publicat

Eu nu ma mir, au copiat intreaga uniforma, doar nu se impiedicau la o insigna...

Publicat

Procurorii DNA au descins joi dimineaţă la Primăria Iaşi, acasă la primarul Gheorghe Nichita, la Poliţia Locală Iaşi şi la şefii Poliţiei Locale, în total, având loc 18 percheziţii. Edilul Gheorghe Nichita ar fi pus Poliţia Locală să urmărească mai multe persoane în interes personal.

• Apreciez 2
Publicat

Potrivit anchetatorilor, primarul Gheorghe Nichita, incepand cu luna ianuarie a acestui an, a solicitat unor angajati ai Politiei Locale Iasi, institutie aflata in subordinea sa, sa efectueze actiuni de supraveghere operativa a unor persoane, folosind personalul institutiei si bunurile aflate in dotarea Politiei Locale Iasi. Pentru a cunoaste exact deplasarile unor persoane despre care dorea sa cunoasca toate detaliile, Nichita i-a pus pe politisti sa le supravegheze si sa supravegheze inclusiv persoanele cu care acestea se intalnesc. Anchetatorii mai spun ca primarul Iasiului le dadea dispozitie directorului general al Politiei Locale Iasi, Liviu Hliboceanu, dar si sefului de serviciu, Stefan Avirvarei, sa trimita politisti din subordine in locurile unde stia ca sunt persoanele de care era interesat si le cerea politistilor sa il tina la curent cu toate detaliile - cat stau intr-un loc, cu cine se intalnesc, unde pleaca si de unde vin

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
  • Adaugă...

Informaţii importante

Am plasat cookie-uri strict necesare pe dispozitivul dvs. pentru afişarea optimă a paginilor. Puteţi în orice moment să modificaţi setările cookie-urilor, altfel vom presupune că sunteţi de acord să continuaţi. Utilizând acest site, sunteţi de acord cu Termenii şi condiţiile de înregistrare şi Politica de confidenţialitate.