Jump to content
POLITISTI.ro

Postare recomandată

• Membru
Publicat

Am vazut si eu reportajul de aseara pe TVR... mi-am stricat seara.

• Membru
Publicat

Uitati-va cati primari sunt cercetati si condamnati. Unii nici nu au trecut de examenul de bacalaureat, altii l-au luat la 24 de ani cine stie cum. Ce asteptari sa avem de la ei?

Eu sper sa nu mai dureze mult pana cand majoritatea oamenilor o sa realizeze ca acest serviciu din cadrul primariei e inutil si plin de slugi, in care se pompeaza bani multi fara rost.

Incet incet lumea se trezeste si vede situatia reala. :good:

Publicat

Lumea nu știe să facă diferența între Polița Română și poliția locală, tot mai mulți când se referă la polițiștii locali spun doar polițiști.

Publicat

Iav, eu vad o tendința de conștientizare a acestui aspect în rândul populației, dar presa este cea care, deși realizează diferența, continua sa se refere și la polițiștii locali cu "polițiști" fiind în căutare de senzațional.

• Apreciez 1
Publicat

Asta m-a lasat pe mine lat:

http://specialarad.ro/comunicat-politia-locala-nu-dati-bani-acestui-cersetor/

Comunicat Poliția Locală: Nu dați bani acestui cerșetor!

Știri Arad: Poliția Locală Arad roagă cetățenii să nu ofere bani bărbatului din imagine, Claudiu Oprea, cerșetor pe străzile municipiului, care are domiciliul într-un bloc social, în Sânnicolau Mic. Bărbatul șantajează emoțional, dându-se drept invalid, dar oamenii care îl cunoc din vedere, știu că de fapt acesta poate umbla, fiind adesea văzut în stare de ebrietate prin baruri, sau pe la festivaluri.

Comunicatul de la Polița Locală:

„Conform unui Studiu al Agenției Naționale Împotriva Traficului de Persoane, cerșetoria poate apărea sau avea loc în cel puţin trei condiţii: cerşetorie voluntară, exploatarea semenilor prin cerşetorie şi traficul de persoane în scopul obligării la cerşetorie.

Lesne de observat că sărăcia nu figurează printre aceste condiții, deși este vehement invocată ca și motiv al cerșetoriei. Dar cei cu adevărat interesați de fenomen știu foarte bine că adevărata sărăcie nu iese în stradă, la cerșit. Sărăcia adevărată are demnitate!

Guvernul Norvegiei a depus spre dezbatere publică un proiect de lege prin care urmează să fie pedepsite, cu până la un an de închisoare, persoanele care oferă bani cerșetorilor, considerând că poliţia are nevoie de un ajutor legal solid în lupta contra reţelelor organizate de cerşetorie, care au transformat apelarea la mila trecătorilor într-o afacere, profitând de mila celor dispuşi să ofere bani cerșetorilor.

Legislația română este foarte bine structurată în ceea ce privește traficul de ființe umane, chiar în scopul obligării la cerșetorie, fiind bazată pe o Strategie Națională pentru Combaterea și Prevenirea Traficului de Ființe Umane, dar este în continuare foarte permisivă în privința cerșetoriei voluntare.

Aceasta este, de altfel, una dintre cauzele care favorizează persoanele predispuse la cerșit, cum este și Claudiu Oprea, pe care vi-l prezentăm în imaginile alăturate.

Din 2011, până în prezent, a fost amendat de polițiștii locali arădeni de 66 de ori, suma totală a amenzilor fiind de 7.900 de lei. Evident, nu a achitat nici un leu, știind că nu se pot lua măsuri de executare împotriva lui.

Oprea câștigă bani frumoși din cerșit, modul lui de operare fiind acela de a induioșa conducătorii auto opriți la semafoare, mai ales la cel de la intersecția străzii Banul Mărăcine/ Corneliu Coposu cu Ștefan Augustin Doinaș (lângă Consiliul Județean Arad). Cu banii obținuți din mila șoferilor, Oprea își joacă norocul la „păcănele”, desigur, în fața unui pahar cu vodcă, poate două, trei, dacă mila șoferilor a fost mai profundă.

Ce s-ar face acest jucător la păcănele dacă nu ar fi arădenii atât de darnici? Ar trăi demn și cinstit, din ajutoarele pe care le primește de la statul român și de la Primăria Arad.”

Special Arad, 5 martie 2015, 2:23 PM

• Membru
Publicat

Uitati ce categorii de infractori periculosi urmaresc superspecializatii primarilor. Uitati-va, ca mi s-a ridicat parul pe maini de nervi cand am vazut cum aplica ei legea la sange cu doi infractori de 80 de ani si cu cetateanul neobrazat care nu le-a zis nimic, dimpotriva, s-a comportat foarte civilizat cu niste maimute ce pateaza denumirea de politist.

• Membru
Publicat

Mi se pare ca a mai fost postata.

Mda, mi se face greata cand ii vad "in actiune".

• 3 săptămâni mai târziu...
  • Membru
Publicat
No comment. Trageti voi concluziile
Politia Locala Timisoara se apuca de... patrulare navala. Agentii vor merge cu salupa pe Bega!

Cu gândul la vaporaşele care ar trebui să circule cândva pe Bega şi ţinând cont că se reabilitează malurile pe bani europeni, conducerea Poliţiei Locale Timişoara şi-a propus ca obiectiv pentru anul 2015 înfiinţarea unui „compartiment de patrulare navală”. Reprezentanţii instituţiei plănuiesc să cumpere o şalupă.

Ţinând cont de faptul că proiectul privind reabilitarea malurilor Begăi ar trebui să se finalizeze în această vară, conducerea Poliţiei Locale şi-a propus să se apuce de patrulare navală chiar din acest an. Astfel, pe lângă autoturisme, scutere şi biciclete, poliţiştii locali ar urma să aibă în dotare şi o ambarcaţiune cu care să se plimbe pe Bega.

„Înfiinţarea Compartimentului de patrulare navală pe Bega şi dotarea cu şalupă pentru prevenirea evenimentelor negative din zona canalului, dar şi supravegherea, astfel, a investiţiilor în cadrul programului de reabilitare a infrastructurii publice urbane a malurilor canalului Bega, având în vedere că acestea trebuiesc menţinute pentru o perioadă de minim 5 ani sub sancţiunea pierderii finanţării” este unul dintre obiectivele prezentate de directorul executiv al Poliţiei Locale, Dorel Cojan, pentru anul 2015.

Vorbim despre o serie de obiective care apar negru pe alb în raportul Poliţiei Locale pe anul 2014, care a fost prezentat recent.

Printre obiectivele pe care şi le-a mai propus şeful instituţiei pentru 2015 se numără: menţinerea unui climat de siguranţă civică, continuarea programului de pregătire profesională a efectivului – perfecţionarea în şcolile MAI, înnoirea parcului auto al Poliţiei Locale, îndeplinirea sarcinilor specifice conform atribuţiilor conferite de lege şi celor trasate de primar, prevenirea infracţionalităţii în mijloacele de transport în comun, reorganizarea activităţii de pază a obiectivelor şi transport de valori monetare, înfiinţarea unui birou de monitorizare în cadrul proiectului primăriei privind instalarea unui sistem de supraveghere video în oraş pentru prevenirea criminalităţii etc.

În ceea ce priveşte vaporaşele care ar urma să circule pe Bega, timişorenii mai au de aşteptat până să se plimbe cu ele, pentru că la prima licitaţie organizată de primărie pentru achiziţionarea ambarcaţiunilor nu a depus nimeni nicio ofertă. Procedura urmează să fie reluată.

http://www.tion.ro/politia-locala-timisoara-se-apuca-de-patrulare-navala-agentii-vor-merge-cu-salupa-pe-bega/1510762

• Membru
Publicat

Astia nu stiu cum sa mai iroseasca banii cetatenilor, DEGEABA ! :doh:

• Apreciez 1
Publicat

ARAD. Tânăra este angajată a Poliției Locale Arad și a strâns în 23 de ore peste 1.500 de vizualizări și zeci de like-uri pe profilul ei pe Facebook după ce a postat un videoclip în care dansează.

O politista din Arad face senzatie pe Facebook

Frumoasa polițistă, îmbrăcată într-o pereche de pantaloni scurți galben neon și un tricou gri, își dezvăluie în ritm de dans corpul perfect. Preț de 42 de secunde, tânăra arădeancă dansează în fața camerei pe melodia Stupid Girl a lui Pink.

http://www.aradon.ro/o-politista-din-arad-face-senzatie-pe-facebook/1514851

• Displace 2
Publicat (modificat)

Astia nu stiu cum sa mai iroseasca banii cetatenilor, DEGEABA ! :doh:.

... şi să încalce legea din nou!

Modificat de Sache
  • Apreciez 1
Publicat

Cu un ministru de interne, viceprim-ministru pentru siguranță națională care declara asa ceva, cum sa nu prindă curaj locații? „Poliţia Locală este foarte importantă. Tocmai ne-am zbătut ca să le mărim norma de hrană. Aveau salarii foarte mici, acum au şi ei norma de hrană la fel ca şi alţi colegi. Depinde întotdeauna de primar, cât de gospodar e primarul respectiv, câte resurse alocă. Acum oamenii sunt mai bine plătiţi. Şi e important, pentru siguranţa cetăţenilor”, a mai spus Oprea, care consideră că „trebuie să existe o corelaţie între Poliţia Locală şi Poliţia Naţională”.

Publicat

Politia Nationala nu exista!

Avem ce mai mari dobitoci in viata in functii de conducere!

• Apreciez 2
  • Membru
Publicat

Amin, Elvis !  Daca desteptul asta zice asa, ce sa ma mai astept de la altii ...

• Membru
Publicat (modificat)

Ce mai e normal la noi Cristi? Au ajuns astia, multi dintre ei niste "habarnisti", sa ne conduca dupa interesele personale ale edililor. Nu mai au nici o legatura cu legea sau cu ceea ce tb sa facem noi...

Sunt, in ciuda faptului ca sclavia a fost abolita, niste SCLAVI! Ca sa parafrazez pe cineva: dle primar am onoarea sa raportez...

P.S. Toata stima pt dna Kovesi vis-a-vis de remarca facuta.

Modificat de viobra
Publicat

Viobra parca doamna a fost numita politic.....zic si eu!

Prosteala pentru prosti!

Iar unsul lui Dumnezeu, preafericitul Iohanis, a semnat cu manuta lui dreapta politizarea Politiei Romane!

• Apreciez 1
  • Displace 1
  • Membru
Publicat

Elvis, eu spun de remarca ei, pe care a facut-o intr-un cadru oficial (curajoasa). Poate chiar asta a vrut sa arate, ca nu este buna legalizarea politizarii politiei...

• Moderator
Publicat

Azi mi-a picat fata cand am vazut intr-un sens giratoriu din zona cartierului Pipera un politist local de la Voluntari care dirija circulatia purtand o cascheta a Politiei Romane! Desi nu am avut timp sa-l pozez, m-am holbat bine la cascheta! Probabil ca a facut rost de la colegii nostrii din IPJ Ilfov care isi fac veacul in fiecare dimineata in sensul giratoriu respectiv, socializand cu Mos Teaca de la locala! Data viitoare nu mai scapa nepozat!

• Membru
Publicat

Donii cocalari locali mai comit si infractiuni. Nu cumva "Portul ilegal de decoratiuni si insemne distinctive" este prevazut de CP ? :emo-box:

• Membru
Publicat

Pai nu ar fi prima data, sa nu uitam de culoarea flapsurilor. De inscriptia POLITIA de pe auto...

Publicat

CITADELA, astfel de "podoabe" vestimentare încep să fie din ce în ce la mare modă printre locali. E chiar fiță. Mai ales printre "rutieri".

Deh, tot polițiști sunt și ei, nu?

Acum dacă li s-a aprobat și norma de hrană iar domnul Oprea le pune palma, ferea!

Să înțeleg că până acum nu te-ai întâlnit cu astfel de situații?

Scuză-mă dar nu ești informat.

Te invit prin sectorul 3, 4, 5 și 6.

O să vezi și pantaloni bleumarin și cămăși de rutieră. Geci din piele de la noi și scurte reflectorizante. Căciuli,

tocuri de pistol și tot așa.

Astfel de lucruri se întâmplă de foarte multă vreme pentru că, nimeni nu le face nimic.

Mai grav este că sunt colegi, și sunt mulți, care habar n-au de prevederile Legii 155/2010 și nici de cele ale HG 1332/2010 pentru că nu-i interesează.

Mai mult decât atât, chiar le țin partea.

Dramatic este că sunt și mulți șefi printre aceștia.

De curând am trimis o petiție către domnul Oprea pe tema asta și, surpriză, am primit răspunsul de la prefect cum că, mi-a mai răspuns acum ceva vreme în urmă la cele semnalate.

Mai exact că Prefectura nu are relații de subordonare cu Primăria.

Plus că, duminică în Parcul Copiilor, Oprea mai avea puțin să se sărute pe gură cu primarele Piedone.

Ce zici, l-o fi admonestat nițel că localarii acestuia poartă haina de rutieră, ilegal, a ăstora de le este el mare boss?

Eu cred că nici măcar nu s-a gândit. Sunt mai mult decât convins că habar n-are de uniformă sau însemne.

Sunt mai mult decât convins că nu le știe nici pe ale noastre. Sunt ferm convins că-l doare-n... De-asta nu mai poate el.

La fel, de curând, am primit un răspuns de la Locală 3, unde îi întrebam baza legală ce le permite sancționarea șoferilor conform OUG 195/2002, de uniforma și insemnele copiate și legea care le permite să aibe procesele verbale de constatare a contravenției identice cu cele ale poliției rutiere inclusiv rubrica de reținere.

Mi-au răspuns sec cum că, le permite art. 7 din Legea 155/2010 iar de uniformă, însemne și PV, nimic și pentru mai multe informații să fac adresă către legiuitor.

Deci...?

Pentru cultura mea generală și pentru lămuriri suplimentare voi face adrese și către legiuitori.

Din toate lucrurile astea tu ce deduci?

Eu deduc că fiecare face ce vrea, că durerea în p... pentru astfel de lucruri este enormă iar România este țara lui Papură unde mori cu 10 dreptăți în mână fără ca nimeni să miște un pai.

Mai are rost să-ți amintesc că la noi legile sunt respectate din 2 în 3?

• Apreciez 4

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
  • Adaugă...

Informaţii importante

Am plasat cookie-uri strict necesare pe dispozitivul dvs. pentru afişarea optimă a paginilor. Puteţi în orice moment să modificaţi setările cookie-urilor, altfel vom presupune că sunteţi de acord să continuaţi. Utilizând acest site, sunteţi de acord cu Termenii şi condiţiile de înregistrare şi Politica de confidenţialitate.