Jump to content
POLITISTI.ro

Postare recomandată

Publicat

"SPP-ul Local":

Serviciul Protecţie Demnitari are următoarele atribuţii:

1. asigură protecţia personalului din aparatul de specialitate al Primarului General sau din instituţiile sau serviciile publice de interes local cu prilejul efectuării unor controale ori acţiuni specifice;
  2. asigură protecţia membrilor delegaţiilor străine cu ocazia vizitelor efectuate, organizate de Primăria Municipiului Bucureşti sau de Consiliul General al Municipiului Bucureşti;
  3. participă împreună cu celelalte autorităţi competente pentru asigurarea securităţii şi însoţirii persoanelor prezente la întâlnirile cu Primarul General sau cu reprezentanţi ai Consiliului General al Municipiului Bucureşti.

header_serviciul_protectia_demnitari.jpg

http://www.plmb.ro/serviciul-protectie-demnitari

• Membru
Publicat (modificat)

Incredibil! Dementa ajunge la cote maxime.

Deci, pentru ei organele de control din cadrul primariei si primarul cu cei din consiliul local sunt demnitari.  Iar pt ei orice strain care vine intr-o vizita oficiala este obligatoriu un demnitar si care, chiar daca ar fi pe bune, in nici un caz nu s-ar ocupa Serviciul de Protectie si Paza.  :doh: Niste trupe combatante nu-si fac sa le trimita in Irak? Ca cica Armata RO nu se descurca pe acolo, iar la primarie e miezul.

Modificat de Ben
  • Apreciez 4
  • Membru
Publicat

Pana la urma banii trebuie investiti in folosul comunitatii. Daca avem un primar linistit si calm, protejat de niste...(imi scapa cuvantul potrivit), acesta lucreaza mai eficient pentru noi.

Of of ... :doh:

• Membru
Publicat (modificat)

E de rasu-plansu....se extind ca o ciuma...ce mai urmeaza un sri local , un sie local, un sts local, o armata locala ??? si le aduna pe toate  intr-un csat local

Modificat de georgedi
  • Apreciez 1
  • Moderator
Publicat

Pentru că primarii conduc ţara asta, chiar dacă indirect sau prin interpuşi. Aveau primarii o lege ce le interzicea clar să facă parte din consiliile de administraţie? Da, exista legea de ani buni, deci ştiau de ea, dar cu toate astea, nu unul, doi sau zece, ci sute de primari au încălcat-o cu bună ştiinţă. De ce? Pentru că nu-i doare nici în cont de lege, ei ştiu că cei din guvern sau parlament sunt doar nişte marionete penibile ce le răspund imediat la comenzi. În consecinţă pot face pişulică cu boltă pe orice reguli sau orice lege, nu-i interesează. Drept dovadă, marionetele din guvern sau parlament, absolut toţi, indiferent de culoarea politică, care în campanie sau pe la televizor ne vorbesc despre unitatea statului român, când vine vorba să legifereze, uită complet şi răspund necondiţionat la comenzile şi dorinţele primăreilor.

Era un primar de sector care şi-a făcut chiar şi o grupare paramilitară, deci până la feudalizarea acestei ţări nu mai este mult. Sub pretextul descentralizării ne vom trezi uşor, uşor într-un stat federal, condus de primari.

• Apreciez 2
Publicat

O să-ți vină să crezi dacă o să-ți lași mașina parcată neregulamentar și or să te sancționeze „colegii” de la locală.

• Apreciez 1
Publicat

"Multumesc mult" celui care mi-a dat minus la postarea cu numarul 1.475 din acest topic.

O fi vreun iubitor de impostori sau vreun "coleg" a carui sotie este la Mizeria Locala.

Ne mai miram de ce isi fac localii tot felul de servicii si compartimente in domenii in care nu au, potrivit legii, nicio atributie. Daca stam si nu luam atitudine o sa ne trezim intr-o zi ca suntem in subordinea primarilor.

P.S. Mai bine somer, decat local!

• Apreciez 1
  • Displace 1
  • Membru
Publicat

Bucuresti, Cal. Victoriei, intr-o zi de vara.

Daca o sa dati zoom pe rampa, in partea inferioara, o sa vedeti "rosu in fata ochilor"

post-7205-0-78308700-1420403868_thumb.jp

post-7205-0-61533800-1420403887_thumb.jp

Publicat

Au luat si Jandarmeria .Pe cei de la Transport Valori :

Serviciul Misiuni şi Pază Transport Valori are următoarele atribuţii:

1. întocmeşte planul de măsuri pentru acţiunile operative cu ocazia misiunilor de transport valori cu dispozitivul aprobat, itinerarii de deplasare, planificarea timpilor de începere, desfăşurare şi încetarea misiunii, factorii de risc, precum şi a metodelor, procedurilor şi activităţilor de bună practică;
  2. participă la asigurarea măsurilor de ordine publică cu ocazia adunărilor publice, manifestărilor cultural-artistice, comemorative şi artistice organizate la nivelul Primăriei Municipiului Bucureşti;
  3. intervine împreună cu organele abilitate la solicitarea cetăţenilor pentru aplanarea stărilor conflictuale, prinderea unor făptuitori, rezolvarea unor cazuri sociale, stabilirea situaţiilor de fapt sesizate şi rezolvarea acestora;
  4. asigură în condiţile legii paza transporturilor, bunurilor şi valorilor constând în sume de bani, titluri de credite, cecuri sau alte înscrisuri de valoare, bijuterii, metale şi pietre preţioase aparţinând Municipiului Bucureşti;
  5. organizează şi execută paza transporturilor de bunuri şi valori, potrivit prevederilor planului de pază întocmit de Poliţia Locală împreună cu unitatea ale căror bunuri sau valori se transportă;

http://www.plmb.ro/serviciul-misiuni-si-paza-transport-valori

Publicat

Bucuresti, Cal. Victoriei, intr-o zi de vara.

Daca o sa dati zoom pe rampa, in partea inferioara, o sa vedeti "rosu in fata ochilor"

O parte din girofar rosu, scris mare pe usa spate POLITIA si taie doua benzi de obligatoriu stanga ca s-o ia in dreapta. Din pacate nu cred c-a bagat de seama MCV-ul cu politistul rutier din intersectie...

Publicat

"DIRECTIA LOGISTICA, ORGANIZARE SI MOBILIZARE"

?? mobilizare la ce, mobilizare a ce ???

luat cu cop-paste de pe site-ul din link.

Publicat

URA - inca o politie locala

Deputatul UDMR Bihor Szabo Odon va propune o lege pentru înfiinţarea "gărzilor cetăţeneşti", ai căror membri să activeze pe bază de voluntariat, în localităţile cu bugete prea mici pentru a-şi permite Poliţie Locală, după un model care funcţionează în Ungaria.

Preşedintele executiv al UDMR Bihor, deputatul Szabo Odon, a anunţat, ieri, că în actuala sesiune parlamentară intenţionează să înregistreze o iniţiativă legislativă după un model ungar inspirat din legislaţia Canadei. "În Ungaria acest model, care nu mai există în Europa, dar care a fost preluat cu succes din Canada, există aşa-numita Gardă Civilă, formată din voluntari, foarte bine şi clar reglementată, care funcţionează în comunităţi unde nu există Poliţie Locală. Am vorbit cu reprezentanţi ai Poliţiei Bihor, care colaborează foarte bine cu cei din judeţul Hajdu Bihar din Ungaria, şi ei apreciază foarte bine acest lucru”, a spus deputatul Szabo Odon.
Potrivit acestuia, Garda Civilă sau Cetăţenească ar urma să fie înfiinţată prin lege, cu norme unitare la nivelul întregii ţări, şi ar funcţiona pe bază de voluntariat, cu atribuţii stricte în ce priveşte păstrarea ordinii publice, membrii ei urmând să nu fie înarmaţi şi nici salarizaţi şi să activeze doar în urma absolvirii unor cursuri şi a obţinerii unor atestate. Scopul, spune Szabo Odon, ar fi paza satelor în care bugetele sunt prea mici pentru a permite activitatea unor structuri de Poliţie Locală, membrii Gărzii Cetăţeneşti putând primi, în schimbul prestaţiei lor voluntare, unele facilităţi din partea administraţiei locale, precum plata poliţelor pentru asigurarea de viaţă, la fel ca în cazul pompierilor voluntari.

“Există foarte multe comunităţi mici, care nu îşi permit poliţie locală, care nu au nici posturi de Poliţie, şi unde anumite persoane creează o nesiguranţă sau comit furturi. Şi în prezent oamenii din aceste comunităţi îşi păzesc singuri hotarele, câmpurile, viile, livezile, dar dacă ar exista o Gardă Cetăţenească ar exista o organizare şi o altfel de legătură cu Poliţia. Membrii ei ar avea şi o autoritate”, a afirmat deputatul UDMR.
Szabo a adăugat că în Ungaria membrii Gărzilor Civile sunt adesea foşti poliţişti, asemenea structuri fiind sprijinite de Poliţie, de la care primesc, de exemplu, autovehicule scoase din uz.

http://www.ziaruldeiasi.ro/stiri/proiect-de-lege-inspirat-din-ungaria-orice-roman-ar-putea-fi-politist-local--84368.html

• Membru
Publicat

Deputatul asta fura curent ca si ceilalti din UDMR. De fapt, la toti le cresc urechile cand sunt putin bagati seama. In zona Banatului, cu ani in urma, barbatii din sate faceau benevol, cu schimbul,  de paza noaptea dar s-a renuntat la aceasta idee in timp.Ce naiba de atributii stricte, cursuri si atestate viseaza asta?; toti viseaza sa se bage in seama cu politistii desi nu au nici cea mai mica idee despre ce inseamna munca de politie. Vrea donatie autovehiculele scoase din uz cand noi cumparam ce arunca Politia de Frontiera si ne confruntam cu N probleme de ordin financiar. :(

• Apreciez 1
  • Displace 1
  • Moderator
Publicat

Un concept extraordinar importat de unguri de la canadieni, ceva extraordinar şi revoluţionar, bla, bla, bla.

Nea deputatu' ăsta vorbeşte acolo de parcă ar fi descoperit apa caldă.

Nu e nimic altceva decât ceea ce pe vremuri se numea: "Paza Comunală". Deci ce să vezi, marea descoperire a canadienilor, preluată de ungurii ăştia deştepţi din cale-afară, nu e nicio noutate, a existat în vremuri comuniste.

Publicat

Da, au arme de foc. Si chiar pistoale Glock. 

si pistoale mitraliera beretta (automate, nu semiautomate), si grenade lacrimogene, plus munitia "nelatala" cu glont din polimer, pe care scrie EXPLICIT ca este letala si ca este INTERZISA folosirea impotriva persoanelor.

• Apreciez 1
  • Membru
Publicat

si pistoale mitraliera beretta (automate, nu semiautomate), si grenade lacrimogene, plus munitia "nelatala" cu glont din polimer, pe care scrie EXPLICIT ca este letala si ca este INTERZISA folosirea impotriva persoanelor.

Si noi ne chinuim cu md.74   7.65mm ? Pai de se intampla si la noi un eveniment ca cel din Paris, putem sa o luam la fuga cu prastiile noastre cu tot ...

Nu-mi vine sa cred ca le-au dat glock-uri, cu munitie cu tot.  Ce-i drept, cu pistoalele de exercitiu, cele albastre, am vazut si eu cocalocali prin diferite orase, dar inca cu "the real deal", nu am vazut. :doh:

Abia astept sa apara incidentele, sa vezi atunci ce de tot rahatul ne facem ( ca deh, suntem bagati in aceeasi oala cu ei - sa vedeti numai ce au sa scrie mare cu galben pe toate posturile ).

Publicat

Este inadmisibil ca un astfel de "caine comunitar" :))  sa fie dotat cu arma de foc, in contextul in care nu are la baza nicio pregatire de baza de genul Scoala de Politie, fost Liceu Militar sau Academie de Politie. Astia nu au niciun fel de instructie, disciplina si le dau arme de foc??? :angry: Cred ca tara asta se duce de rapa rau de tot!

Publicat

Toata discutia asta imi aduce aminte de o intamplare petrecuta acum vreo 2 ani in Tulcea.

Merg la magazinul de la colt  sa cumpar paine. In zona unde stau eu este o intersectie destul de mare unde obisnuiau sa stea cei cu masini cu lemne de foc pentru vanzare dar in urma cu cateva luni se daduse o hotarare a CL prin care se stabilise o alta zona unde sa stea respectivii.

In intersectia respectiva era parcat un papuc cu lemne, soferul fiind si el in magazin. Dupa cateva minute apare un logan de la politia maidaneza cu vreo 5 maidanezi. Toti coboara si merg lapapuc si asteapta pana vine soferul. Cand apare soferul papucului incep toti sa vorbeasca in acelasi timp si sa noteze fiecare in agenda lui . In timp ce stateam si mai uitam la ei ma apare o masina de la maidanezi, Sandero parca.

Coboara si din asta 5 maidanezi si se duc si ei la papuc. Practic, erau toti in jurul papucului , incercand sa vorbeasca sau sa noteze in agende .  Unul dintre ei nu a mai avut loc sa fie si el in "miujlocul actiunii" si statea trist pe margine.

Eu am traversat strada si merg la el.

-Buna ziua!

-Buna ziua!

- Stii, spun eu, mie imi pare cam periculos asta cu papucul. Mai chemati niste colegi sa va ajute.

-Cum?

- Nu stiu daca faceti fata, Chemati intariri.

-Aloo, dom'le, ce treaba aveti, etc.

Am inceput sa rad si am plecat.

JALNIC!!!

• Apreciez 5
  • Displace 1
  • Membru
Publicat (modificat)

Ce-am ajuns! Da-ti-le nas anumiti colegi si in curand o sa va treziti amendati ca asa vrea comunitarul de la primarie. De parca politistul era cu masina de serviciu la cumparaturi in piata....

Maşină de Poliţie, ridicată din centrul Oradei Incident mai puţin obişnuit astăzi, la amiază, în centrul Oradei. O maşină de Poliţie a fost ridicată de un echipaj al Serviciul Parcări din cadrul primăriei locale. 

Poliţiştii locali susţin că autoturismul era parcat într-o zonă interzisă, în apropierea Serviciului de Evidenţă a Populaţiei.Situaţia ilegală a fost constatată de un agent al Poliţiei Locale, iar maşina a fost tractată până în parcarea din strada Tudor Vladimirescu. Evenimentul a fost surprins de un telespectator Digi24 Oradea.

http://www.digi24.ro/Stiri/Regional/Digi24+Oradea/Stiri/Masina+de+Politie+ridicata+din+centrul+Oradei

Modificat de Ben
  • Apreciez 2

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
  • Adaugă...

Informaţii importante

Am plasat cookie-uri strict necesare pe dispozitivul dvs. pentru afişarea optimă a paginilor. Puteţi în orice moment să modificaţi setările cookie-urilor, altfel vom presupune că sunteţi de acord să continuaţi. Utilizând acest site, sunteţi de acord cu Termenii şi condiţiile de înregistrare şi Politica de confidenţialitate.