Jump to content
POLITISTI.ro

Postare recomandată

Publicat

Cum sa se ocupe DGA doar de MAI??? Asta nu am mai auzit. Ei se ocupa de tot ce inseamna coruptie. De MAI strict de ocupa DIPI. ;)

La chestia cu implicarea DOS tind sa iti dau dreptate. E cam exagerata treaba.

• Apreciez 2
  • Displace 5
  • Membru
Publicat

Faci o confuzie. Cei de la DIPI nu sunt organe de cercetare penala precum cei de la DGA. Deci, nu poti sa spui ca de MAI se ocupa strict DIPI> Ei se ocupa de partea informativa si suportul tehnic in anchete, eventual, dar atat. Tocmai de aceea, flagrantul propriu-zis, in sensul codul de procedura penala, este facut de DGA sau, in speta de fata, SIF.

Oricum, nu asta e important. Repet, UP e de competenta procurorului, nu a OCP. Asa ca daca in ordonanta lui de delegare mentioneaza OCP de la SIF, atunci aia se ocupa.

• Apreciez 1
  • Displace 1
  • Membru
Publicat

DOS (mai exact SOS) cred ca doar a asigurat suportul tehnic colegilor de la SIF.

• Membru
Publicat

Cei de la DIPI sunt organe de cercetare penala.

Ei incearca sa se ocupe de multe, numai ca nu sunt in stare. Dupa o viata la birou, izolati de realitate, chiar daca se cred destepti si pe ceilalti ii cred inferiori, de fapt cu infractorii adevarati nu le merge asa usor cum le merge cu politistii.

Apar peste tot, pentru ca raportarile si telexurile de multe ori nu corespund cu ceea ce s-a intamplat, si le place sa se laude.

Poate gresesc eu, dar asta e parerea mea formata pe experiente cu acesti "politisti" din mai multe posturi.

• Membru
Publicat

Cei de la DIPI sunt organe de cercetare penala.

Te inseli amarnic. Uita-te la titulatura, fara macar sa te mai uiti la atributiile lor si ce fac concret.

• Displace 2
Publicat

Apropo de încălcarea legii de către angajații primăriei, alias polițiștii locali, mai acum câteva zile, o cunoștință a fost oprită de către aceștia pentru, atenție, nerespectarea semnificației indicatoarelor de obligare.

I s-au cerut documentele facându-se mențiunea, de către reprezentanții primăriei, că se va întocmi proces verbal pentru încălcarea acelei norme rutiere.

Cunoștința, a cam evitat să-i înmâneze actele fiindu-i frică să nu primească amendă.

Mă rog, din ce-au mai discutat ei cu privire la faptul că cea care a greșit, cunoștință mea, nu a văzut acel indicator ori nu i-a respectat semnificația, cert este că domnul de la primărie i-a adus la cunoștință că în cazul acela niciun polițist de circulație nu o poate ajuta (cunoștința a făcut referire la faptul că de fel nu greșește în trafic pentru că o iau eu la rost, facând aluzie la mine, dar acum a greșit) iar în cel mai rău caz doar să-i anuleze amenda.

Am rămas cu gura căscată în primul rând de cunoștințele în materie contravențională a acelui domn și mai ales a circuitului unui proces verbal de contravenție. Probabil la primărie așa se procedează. Le anulează primarul.

Mi-am făcut cunoștința atentă să nu mai greșească, când este oprită de Locală să le dea toate actele pe care le cer, să nu se certe cu ei și să aștepte politicos să vadă ce se întâmplă. Asa cum aș proceda eu.

Morala? "Poliția" e la datorie și nu se dezminte.

Iar ca să înclinăm balanța, ieri s-a reținut un C.I. al unei "autospeciale" aparținând poliției locale pentru folii aplicate pe geamurile față.

S-a menționat de către șofer că mașina este a "Direcției de intervenție a poliției locale" și așa cum au dreptul cei de la SPIR, au și ei.

Ne-a bufnit râsul, pe mine și pe colegul cu care eram, la comparația cu cei de la SPIR iar domnul de la volan (care a fost civilizat și a înmânat toate documentele fără să comenteze) ne-a spus că sunt pe picior de egalitate cu SPIR-UL, cu SAS-UL pentru că merg la descinderi împreună.

Asta ne-a dat pe spate.

Ca să îi arătăm "colegului" că nu îi purtăm pică și că nu avem nimic personal cu el, i s-a aplicat un AV cu măsura tehnico-administrativă de reținere a CI.

A semnat, fără ranchiună, și a menționat în PV că au și ei dreptul la folii precum SPIR-ul.

Poftim exemplu!

Mai zi ceva!

• Apreciez 3
  • Displace 1
  • Membru
Publicat

Mi-am făcut cunoștința atentă să nu mai greșească, când este oprită de Locală să le dea toate actele pe care le cer, să nu se certe cu ei și să aștepte politicos să vadă ce se întâmplă. Asa cum aș proceda eu.

Poate ca, intr-adevar, daca esti femeie nu e bine sa te certi cu nebunii, sa-i lasi in pace si apoi sa le dai cu legea in cap in instanta, dar nu vad de ce ai invata o persoana sa le dea permisul de conducere, certificatul de inmatriculare sau asigurarea. Ce treaba au ei cu asa ceva? Am un coleg care parcase masina intr-un loc si cand s-a intors a gasit comunitarii roind in jurul ei. Cand i-au cerut "docomentele", el le-a dat cartea de identitate a lui si atat. Si pe bune dreptate. Chiar daca faceau comunitarii clabuci si sunau pe la rutiera sa le faca verificari daca are permis. Evident, "colegii" nostri cei buni imediat s-au conformat si le-au facut verificarea.

• Apreciez 1
  • Displace 1
Publicat

Ben, evitarea unor discuții neprincipiale care nu-și au rostul e de bun augur.

Ce să-i arăt comunitarului dacă mă cert cu el și refuz să-i dau actele?

Că-s mai prost decât domnia sa?

Tocmai, dându-i ceea ce îți cere și fâcând pe neștiutorul, îl persiflezi și-l iei la mișto mai ales dacă știi că n-are ce să-ți facă. Le dai apă la moară și așa le vezi reacțiile. Discret și cu tact.

Luându-te cu ei în gură pe stradă nu rezolvi nimic decât doar te enervezi.

Oricum sunt înguști la minte și nu vor învăța nimic.

Personal, când vreau să fac mișto de cineva, sunt exagerat de politicos și îmi iese al dracului de bine.

Tot politicos le pot înmâna doar buletinul invocând lipsa celorlalte fără să le dau peste nas că nu îi privește.

Nu te pot sancționa pe art. 147/1 din RAOUG 195/2002 că n-au atribuții dar unde ar mai fi satisfacția mea? Atunci le vezi ciuda-n ochi.

În concluzie, comunitarilor trebuie să le arătăm că suntem polițiști adevărați și ne stăpânim reacțiile indiferent de situație și nu niște țațe care se ceartă în stradă cu niște neica-nimeni.

Păi eu mă pun la mintea lor?

Dacă vrei să-i pui la punct, o faci legal și cu inteligență evitând pe cât posibil reacții de tip Gigi Becali.

Uite că până acum n-am avut "onoarea" să fiu oprit de Locală dar dacă aș fi, m-aș distra copios.

În schimb eu îi opresc și îi sancționez cu zâmbetul pe buze.

N-am nimic cu nimeni. Îmi fac doar meseria. Fă și tu la fel și ai să te simți mai bine.

• Apreciez 3
Publicat

...

Am rămas cu gura căscată în primul rând de cunoștințele în materie contravențională a acelui domn și mai ales a circuitului unui proces verbal de contravenție. Probabil la primărie așa se procedează. Le anulează primarul.

Aşa se procedează! În urmă cu câteva zile, am sancţionat contravenţional un viceprimar al unei comune care mi-a spus că nu va plăti amenda pentru că lucrează la primărie şi se descurcă el. Nu este prima dată când aud aşa ceva, chiar şi din partea unor cetăţeni care nu lucrează la primărie.

P.S. Scuze, dacă am fost off-topic!

• Membru
Publicat (modificat)

Sache, ar fi o chestie de urmarit sa vezi daca dupa indeplinirea tuturor formalitatilor de catre tine de trimitere in debit a amenzii, cei de la primaria unde presupun ca viceprimarul nu doar lucreaza, dar si domiciliaza, si-au indeplinit atributiile si au luat-o in debit. Daca nu, sesizare din oficiu pt neglijenta in serviciu, daca nu abuz.

Chit ca nu are finalitatea dorita (probabil o sa-i ceara procurorul sa se scuze in public  :)) ) dar macar iti faci datoria pana la capat si le dai de gandit data viitoare cand au impresia ca pot sa faca ce vor ei, "alesii" locali care sunt "mai aproape de cetatean, le cunosc problemele" si militeaza pt descentralizare.

MDDaniel, iti sugerez sa modifici postul. Te cam inseli cu privire la evaziunea aia.

Modificat de Ben
  • 2 săptămâni mai târziu...
  • Membru
Publicat (modificat)

Controlul Curții de Conturi la Primăria Târgu-Jiu a scos la iveală mai multe nereguli și la Poliția Locală Târgu-Jiu: de exemplu, polițiștii locali au consumat mult mai mult carburant decât era prevăzut, iar angajații au primit ilegal bani pentru hrană.

Din verificarea legalității cheltuielilor de personal acordate în 2013, angajații Curții de Conturi Gorj au constatat că la Poliția Locală Târgu-Jiu au fost efectuate plăți ilegale. De exemplu, în urma verificărilor, a ieșit la iveală faptul că Poliția Locală a efectuat cheltuieli peste normativele legale în ceea ce privește consumul de carburanți. „În urma verificării, s-a constatat că, în perioada 2012 – mai 2014, au fost depășite cotele de consum carburant stabilite prin decizie a directorului executiv al Poliției Locale, cât și prin hotărârea CL. S-a decis luarea măsurilor pentru stabilirea prejudiciului creat, dar și monitorizarea modului de ducere la îndeplinire a acestor măsuri. Data limită este 28 noiembrie”, se spune într-o informare a Primăriei Târgu-Jiu.

Alte nereguli

Din verificarea modului de respectare a prevederilor legale privind casarea bunurilor materiale, angajații Curții de Conturi au constatat că la Poliția Locală nu au fost întocmite documentele de dezmembrare a acestora și de recuperare a unor materiale refolosite. Reprezentanții Primăriei spun că vor fi dispuse măsuri pentru efectuarea operațiunii de casare a bunurilor materiale. De asemenea, polițiști locali au primit ilegal bani: „Poliția Locală a acordat angajaților, în mod nelegal, contravaloarea normei de hrană pentru zilele efectiv lucrate. Drepturile prevăzute s-au stabilit să se acorde din venituri proprii. Reprezentanții Curții de Conturi consideră că acordarea normei de hrană s-a efectuat fără bază legală, deoarece Poliția Locală nu face parte din Ministerul de Interne. Salariații vor trebui să dea banii înapoi”, se spune în aceeași informare. Sindicatul polițiștilor locali a contestat în instanță decizia Curții de Conturi.

http://www.gorj-domino.ro/politistii-locali-au-consumat-carburant-in-exces/

Modificat de Ben
Publicat (modificat)

Ia priviti un nou specimen de ,,pulitist,,..:

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=703440776382168&set=a.102378583155060.3457.100001487560777&type=1&theater&notif_t=photo_reply

Si datele lui de pe FB :

https://www.facebook.com/apostol.dumitruciprian/about

• 0742 689 294
  • W6I9QguTPjM.png
    ciprian_ap@yahoo.com
    apostol.dumitruciprian@facebook.com
  • l8RlKxR65X7.png
    • Sat Suici
    • 117724 Curtea de Arges, Romania
  • RwWyK95XvaK.png
    13 martie 1991
Modificat de arcan
  • Membru
Publicat

Foarte tari, comentariile:

Stela Vera :Tu ai daramat in spate ?
  • Apostol Dumitru-Ciprian: dap doamna Vera! Cand m-am rasucit k mi-a intrat marginea de la cagula in ochi si n-am mai vazut!

Oricum, rufele alea, fac toata imaginea.... :faint:

• Apreciez 1
  • Membru
Publicat (modificat)

Oricum, rufele alea, fac toata imaginea.... :faint:

...si soba de teracota la care si le usca! :))

Apucati din astia nici n-ar trebui luati in seama!Oare cand are loc "ziua portilor deschise la Neuro" in Curtea de Arges, sa-i facem rost de o invitatie idiotului astuia!

Modificat de cipri83
  • Moderator
Publicat

Superbă si masca aia de zugravi, ce a pus-o peste cagulă si a fixat-o cu un elastic.

Totusi în prima poză, în oglinda din spate se vede o inscriptie de pe spatele său. Nu-mi dau seama ce scrie acolo?

• Membru
Publicat

Dumnezeule mare !! Era sa fac pe mine de ras. Iar comentariile acelea fac toti banii ! :))

Publicat

Superbă si masca aia de zugravi, ce a pus-o peste cagulă si a fixat-o cu un elastic.

Totusi în prima poză, în oglinda din spate se vede o inscriptie de pe spatele său. Nu-mi dau seama ce scrie acolo?

JANDARMERIA

Publicat

gindesc, asemenea lui ion cel creanga, cu mintea mea cea proasta, individul asta este "ceva" agent de paza pe la vre-o firma. oare domnii de la op care-i dau avizarea, sau mai stii, psihologii care-i dau avizul de "intreg la minte", au vre-o vorba de spus?

cu aceeas minte proasta viu si zic: daca ar fi fost un politist, ce tam-tam s-ar fi facut? ca deh, politistii nu "ie oameni normali" ei trebuie sa fie superoameni ..

• Membru
Publicat

Urmarire neobisnuita pe strazile Capitalei. Hot prins dupa ce a fost alergat de politie cu bicicleta electrica

Cei care au trecut marti prin Centrul Vechi din Capitala au fost martorii unei urmariri neobisnuite. Politistii locali au prins un hot dupa ce l-au alergat cu un seqway.

Este vorba despre o bicicleta electrica intrata in dotarea autoritatilor in urma cu un an. Vehiculul prinde 20 kilometri pe ora. Pana la urma, hotul a fost prins si este cercetat acum pentru furt.

Tanarul suspectat de furt va ramane, cu siguranta, in analele politiei locale din Bucuresti. Dar nu pentru importanta "prazii", ci pentru modul in care a fost prins: cu ajutorul unor segway, acele biciclete electrice speciale cu care s-au dotat la finalul anului trecut.

Urmarirea neobisnuita a inceput din fata magazinului de unde barbatul a furat o geaca. Pentru ca a iesit in fuga, a atras atentia a doi politisti locali care se aflau in zona si care s-au luat dupa el.

N-a fost deloc usor, chit ca oamenii legii s-au antrenat suficient si spun ca pot stapani un astfel de vehicul. O data pentru ca au fost serios zdruncinati in zonele cu piatra cubica sau denivelari si apoi pentru ca cei aflati in zona, neobisnuiti cu astfel de situatii, nu degajau prea rapid zona.

Razvan Popa, Politia Locala Bucuresti: "A fost un tablou mai neobisnuit. A fost prima interventie de acest gen."

Urmarirea s-a incheiat brusc in intersectia de la Unirii. Ca sa scape, individul a vrut sa traverseze strada, insa nu s-a mai asigurat, asa ca a fost lovit de o masina. A fost chemata inclusiv o ambulanta la fata locului insa, din fericire, nu a avut nevoie de spitalizare.

Individul este acum cercetat pentru furt si risca inchisoare.

http://stirileprotv.ro/stiri/actualitate/urmarire-neobisnuita-pe-strazile-capitalei-hot-prins-dupa-ce-a-fost-alergat-de-politie-cu-bicicleta-electrica.html

Cum sa prinzi un hot cu asa ceva? Poate unul handicapat.

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
  • Adaugă...

Informaţii importante

Am plasat cookie-uri strict necesare pe dispozitivul dvs. pentru afişarea optimă a paginilor. Puteţi în orice moment să modificaţi setările cookie-urilor, altfel vom presupune că sunteţi de acord să continuaţi. Utilizând acest site, sunteţi de acord cu Termenii şi condiţiile de înregistrare şi Politica de confidenţialitate.