Jump to content
POLITISTI.ro

Postare recomandată

Publicat

Da. Asa este. Ma intalnesc cu ei destul de des. Iti spun si unde-i facuta poza. Pe Buzesti. Au perimetru de patrulare pe acel bulevard. Li s-au adus si un Bombardier Spider. Politia nene!

Ia spune-mi, cine-l vede ce zice? De unde crede ca este?

Ei de la Politia Rutiera. Fugi de-aci! Nu vezi diferenta de unifrma ce Dumnezeu? Chiar nu se aseamana deloc. Nici macar insemnele.

Suntem noi rautaciosi!

Ce vrei frate? Politicul!

• Apreciez 2
  • Membru
Publicat

Asa doresc imputitii astia de primari...sa-i asemene cu noi la uniforma ca altfel nici p...a nu-i baga in seama!Scuze de limbaj dar nu-i mai suport cand ii vad cum se dau politisti si altii au dat un examen national ca sa ajunga politisti iar lor le da peste noapte intitulatura de politist...chiar daca este local...nu ar avea voie sa se numeasca asa!

• Apreciez 1
  • Membru
Publicat

"Poliţiştii locali din Satu Mare şi-au făcut un obicei din a rezolva “cazurile grele” la care sunt solicitaţi să intervină printr-o metodă foarte simplă. Aceştia pun mâna pe telefon şi sună şi ei la Numărul de Urgenţă 112.

Situaţia este pe cale să scape de sub control, poliţiştii gândindu-se tot mai serios ca de acum înainte să-şi amendeze “colegii” pentru folosirea abuzivă a Numărului de Urgenţă 112.

Ultimul incident de acest gen s-a petrecut miercuri seara, în Cartierul Micro 16 din Satu Mare.

Poliţiştii locali din Satu Mare au fost solicitaţi să intervină la un scandal izbucnit între doi vecini din cartierul Micro 16. Doar că, ajunşi la faţa locului, poliţiştii locali s-au împotmolit în legislaţie, nu au mai ştiut ce măsuri au de luat.

Atunci, agentul Horea Tropotei a cerut ajutorul şefei de tură. Aceasta a găsit soluţia ideală şi i-a spus agentului că soluţia cea mai simplă ar fi să sune la 112 şi să cheme “Poliţia Mare”. Asta, chiar dacă puteau şi poliţiştii locali să-i amendeze pe scandalagii.

Deşi au de ceva ani atribuţii pe linia de ordine publică, inclusiv posibilitatea de a aplica amenzi scandalagiilor, poliţiştii locali din Satu Mare preferă mai degrabă să ceară ajutorul colegilor lor din Poliţia municipiului Satu Mare.

Plus că, agentul Horea Tropotei nu este la prima ispravă de acest gen, făcându-şi un obicei de a suna la 112 atunci când intervine la un “caz dificil”."

sursa VoceaTransilvaniei

Eh na! Cand au ocazia sa arate ca sunt seriosi, hotarati si fermi, ei ce fac? Dovedesc de fiecare data cat sunt de inutili si se refugiaza sub aripa primarului. E mai simplu sa te plimbi cu masina si sa pazesti afisele primarului.

Si totusi, cum au fost solicitati sa intervina la acel scandal, prin 112? :hmmmt:

• Membru
Publicat

E nebun cel care "i-a legat" pe ăştia la SNAU 112.

Publicat

Din cate stiu eu localii nu raspund la apeluri prin 112.

Acum, poate nu-s informat corespunzator.

Publicat (modificat)

pentru utilizatorii de waze, sa vedeti cite "raportari" de politist in trafic, false, sunt pe motiv de sitroieni cu logan "pe dreapta" ..

pacat ca nu se poate face o campanie pe forumul/chatul aplicatiei. ar deschide multi ochi, ar indeparta multe necunoscute.

Modificat de serhente Garcia
  • Membru
Publicat (modificat)

Din cate stiu eu, localarii au numarul lor special la care se pot face sesizari telefonice de catre cetateni. Nu am auzit vreodata ca ei sa fie directionati de catre dispecerul 112 la vreun eveniment.

Cat despre mine, abia astept sa fiu pus in situatia descrisa mai sus, ca sa pot sa-mi sanctionez "colegii" de la Politia "mica".

Modificat de Albu
Publicat

Serhente Garcia, daca ai sti cata lume nu cunoaste care este diferenta intre Politia Locala si Politia Romana ori le confunda (gratie si aportului comunitarilor prin copierea uniformei) ai sa ramai uimit.

Mai acum ceva vreme ma intreba un var, care are o oarecare varsta, daca seful meu este primarul.

I-am spus; Bai varule, de cand Politia Rutiera se subordoneaza primariei? Normal ca nu.

Un prieten, care n-are nicio treaba cu sistemul, imi spunea ca l-a oprit Politia Locala si... Pai si? Pai... N-ai stiut ca astia n-au voie sa te opreasca? Nu, n-am stiut.

Ce sa mai zic? Si cati n-or pati asa.

Azi, mergand sa-mi iau copilul de la gradinita, in fata magazinului Titan,am vazut doi politisti rutieri. Cand am ajuns langa ei le-am vazut epoletii cu gradele profesionale. Erau de la locala. Uniforma era identica. Exact ca a mea. Nu pot spune ca am ramas uimit pentru ca ii cunosc dupa cum se misca ca sunt de la primarie dar totusi... Si sunt si obisnuit cu impostura celor de la sectorul 3

Pana si cascheta era de-a noastra pentru ca daca nici eu nu stiu ce port...

Degeaba faci petitii si trimiti adrese pentru ca toti iti spun ca nu vezi bine.

• Membru
Publicat (modificat)

Daca asta a ramas singura diferenta - gradele, ma intreb ce-i opreste sa faca rost si de grade de politie?

Atunci impostura ar fi perfecta. Intr-o tara normala chiar penala, dar noi nu traim intr-o tara normala, noi traim in Romanica, unde analfabeti fara bac sunt alesi in functii publice fiind legea nu-i conditioneaza si pusi sefi peste "politii" ca doar asa e si in America, nu?  :wacko:

Modificat de Ben
Publicat

Poate că singurii care ar putea face ceva în aceasta situație sunt cei din sindicatele polițiștilor. Din banii din cotizații (mulți, putini cum sunt) ar putea derula campanii de informare publice , afise, spoturi la radio, chiar și clipuri TV în care să explice toate aceste lucruri. . Atribuțiile polițiștilor sunt... atribuțiile localarilor sunt.. nu au voie să. . Tinuta polițiștilor arată asa.. Ținuta localilor arată așa. . Etc.

• Membru
Publicat

Asta e treaba CNP-ului care e organizatie profesionala si reprezinta profesia de politist, nu a sindicatelor.

Publicat (modificat)

Problema in toata treaba asta este ca pe nimeni nu mai intereseaza nimic si tot odata, pusi politic, sunt interesati doar de functii. Fara exceptii, Cum sa fie mentinuti in ele cat mai mult timp. Cat mai calde si linistite.

Valurile si luarea masurilor in urma acestora provoaca neplaceri sefilor, protejatilor care probabil decarteaza, acolitilor ori partenerilor de afaceri.

De ce credeti voi ca suntem unde suntem ca institutie? Ca ii pasa cuiva de ceva? De ce credeti ca toti dau in agenti, in talpasi? Sa le induca o oarecare teama, sa taca din gura sa nu ridice capul sa poata fi manipulati. Sa le fie bine celor din conducere ca nu-s probleme iar oamenii tac din gura. Asa acopera deficitul de orice, sunt vazuti buni manageri la minister si... Functia continua. Viata de huzur.

Asta este conceptia multor sefi. Dezbina si condu. Avem la Brigada o multime care gansesc asa. Niste cretini. Foarte serios vorbesc.

Personal am trimis o gramada de petitii pe tema uniformei copiate dar mi-am luat-o la cioc. Adica mi-am racit gura de pomana.

Asa ca... Ce dracu sa faci daca nici macar uniti nu suntem,?

Pana la urma te lasi pagubas pentru ca alta solutie n-ai.

A inceput sa-mi fie sila sa mai merg la serviciu.

Imi cer scuze dar... Am ajuns politia (cenzurat).

Modificat de Cristi
Publicat

"Poliţiştii locali din Satu Mare şi-au făcut un obicei din a rezolva “cazurile grele” la care sunt solicitaţi să intervină printr-o metodă foarte simplă. Aceştia pun mâna pe telefon şi sună şi ei la Numărul de Urgenţă 112.

Imi pare foarte rau ca impostorii locali din orasul nostru nu procedeaza la fel. Ii sanctionam fara nicio problema!

Poate că singurii care ar putea face ceva în aceasta situație sunt cei din sindicatele polițiștilor. Din banii din cotizații (mulți, putini cum sunt) ar putea derula campanii de informare publice , afise, spoturi la radio, chiar și clipuri TV în care să explice toate aceste lucruri. . Atribuțiile polițiștilor sunt... atribuțiile localarilor sunt.. nu au voie să. . Tinuta polițiștilor arată asa.. Ținuta localilor arată așa. . Etc.

Nu au niciun interes sa faca acest lucru.

Sa nu uitam ca exista un sindicat al politistilor, dar care reprezinta si vamesii si localii! Bani sa iasa, nu conteaza pe cine reprezinta!

Asta e treaba CNP-ului care e organizatie profesionala si reprezinta profesia de politist, nu a sindicatelor.

CNP-ul este plin de ofiteri superiori, care nu sunt afectati direct de faptul ca unii copiaza Politia Romana.

• Apreciez 1
  • Membru
Publicat

N-are legatura neaparat cu gradul.

CNP-ul e plin de politisti care n-au prins si ei o functie de sefi, n-au obtinut gradul de ofiter sau nu sunt in pozitii care sa le aduca si lor o bruma de influenta, indiferent ca sunt ofiteri sau agenti.

• Apreciez 1
  • Displace 1
  • 3 săptămâni mai târziu...
Publicat

Dom' primar Vasile, de ce nu desfiintati acest serviciu inutil al primariei? Nu va obliga nimeni sa aveti asa ceva!

"...asezarea ei acolo unde isi are locul..." :)) Locul lor este la paza parcurilor si a unitatilor de invatamant! ATAT! Sau in somaj!

"...ei au perdut credibilitatea..." :)) Ce credibilitate poti avea cand incerci sa copiezi o institutie cu traditie din Romania? Nu poti pierde ceva ce nu ai avut! Poate doar virginitatea, ma rog, unii dintre ei!

• Membru
Publicat (modificat)

https://www.youtube.com/watch?v=gRAmFQwUiz4

Modificat de Alex87
Publicat

Doar ce am văzut la TV ca au făcut o știre pe baza videoclipului de mai sus dar bineînțeles ca ala era "politist" nu "polițist local". Este clar ca au făcut acest lucru ca sa para totul mai spectaculos, pentru ca la sfârșit au vorbit cu purtătorul de cuvânt al poliției locale și atunci au știut sa zică ca vorbesc cu unu de la primărie. Se pare ca locatarul a fost sancționat cu avertisment.

Publicat

Presa se dovedește în mai toate cazurile lipsită de profesionalism. Foarte puțini știu să facă diferența iar ăia care știu, sunt dezinteresați. Pentru presă, mediu privat care n-are nici în clin nici în mânecă cu domeniul, toți sunt la fel. Locală ori din cadrul MAI. Tot "polițiști" sunt și ăia de la primărie în mintea lor așa că, ce rost are detalierea?

Această prezentare deformată este din pură prostie și necunoaștere. Foarte multă lume, nu presă, nu știe să facă această diferență. Bineînțeles că totul este numai în favoarea localilor.

• Membru
Publicat (modificat)

Avertisment?Pentru ce avertisment?Pentru culoarea rosie a semaforului n-ai cum sa primesti avertisment mai ales ca masura complementara este de retinere a permisului de comducere, iar pentru limbajul de cocalar local :"mai mergeti sau date dracului!" merita o sanctiune mai drastica pentru ca totusi nu poti sa ai un astfel de comportament si limbaj fata de un cetatean care mai ales ca a vorbit civilizat cu tine!

Din pacate maimutoii astia de la locala devin din ce in ce mai nesimtiti si figuranti pe banii cetatenilor si din banii veniti din sanctiunile date de catre noi!Dar de ce sa avem si noi folos dupa aceste sanctiuni?De ce sa nu ne imbunatatim si noi parcul auto sau a dotarile!Mai bine umblam cu loganuri "rupte-n [cenzurat]" si pistoale care trag in zig zag , iar analfabetii astia de locali umbla bine mersi cu masini cu servo, aer conditionat si geamuri electrice iar de combustibil ce sa mai zic!La Cluj prostalaii locali nu au voie sa faca sub 100 km iar noi abia avem voie sa facem 20-25 km!

Modificat de cipri83
  • Apreciez 2
Publicat

Avertismentul l-a primit probabil din partea superiorilor lui ca urmare a limbajului folosit si a cunostintelor in materie de circulatie pe drumul public al bicicletelor.

Cu siguranta motivul fiind aparitia in spatial public intr-un astfel de hal. Cum sa ii zici unuia - ,,Du-te dracu,,- in conditiile in care pe masina ta scrie POLITIA chiar si Locala mai ales ca l-ai vazut ca are camera pe casca?

In astfel de cazuri diplomatia, prin invocarea unui motiv oarecum plauzibil si necesar in acel moment, l-ar fi scos din situatie penibila in care s-a bagat singur ori dand curs proverbului: ,,Daca taceai... politist te numeai,,.

Nu ii poate fi retinut permisul de conducere in acest caz pentru ca filmuletul in care apare incalcand prevederile art. 52/1 din RAOUG 195/2002 (comunul si banalul trecut pe rosu) nu este unul facut cu un aparat din dotarea politiei, omologat si verificat metrologic, plus ca, aceasta constatare a contraventiei respective nu este facuta, cum prevede legea, de un politist rutier.

Ei nu pot retine premise dupa cum se stie.  Dar si daca ar putea... Mmmm... Ce-ar mai face. Prapad!

,,Colegul,, in cauza, protagonistul filmuletului, este de la OP nu de la ,,Rutiera,,. Habar n-are de circulatie. Nu ca aia de la ,,Rutiera Locala,, ar fi mai breji. El nu stie ce trebuie sa faca el la volan daramite ce trebuie sa faca alti participant la trafic. Participanti ce pot fi, si chiar sunt, BICICLISTI si pietoni. Cum sa ii zici unui bicyclist sa mearga pe trotuar? Pai daca omul vrea sa vireze la stanga, cum o va face? Luand bicicleta la subrat? Prost sa fii noroc sa ai... Cu domnul primar ca te-a facut politist chiar si fara scoala. Da-o dracu de scoala! La ce ne trebuie? Suntem politisti la primarie.

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
  • Adaugă...

Informaţii importante

Am plasat cookie-uri strict necesare pe dispozitivul dvs. pentru afişarea optimă a paginilor. Puteţi în orice moment să modificaţi setările cookie-urilor, altfel vom presupune că sunteţi de acord să continuaţi. Utilizând acest site, sunteţi de acord cu Termenii şi condiţiile de înregistrare şi Politica de confidenţialitate.