Jump to content
POLITISTI.ro

Postare recomandată

• Moderator
Publicat

Există un topic separat cu acest subiect, unde găsești mai multe informații, dar nu îl găsesc acum.

Publicat

,,Imi iubesc primarul,, era doar asa un fel de autoironie...

Publicat

Dar cine da telefon la astia? Pentru ce? :))  :))   Pacat ca la noi in oras nu sunt palmieri...

VladSoare - pentru a constata si aplica sanctiuni la OUG 195/2002, privind circulatia pe drumurile publice, un politist trebuie sa aibe calitatea de politist rutier. Impostorii, de la Prostia Locala, nu au aceasta calitate!

Publicat

Mda!Si totusi ....in Timisoara prostia locala insista,insista si insista (mai rau e ca sunt chiar sustinuti de catre clasa politica).

In cursul acestei saptamani avand contact un specimen local ,ma anuntat plin de el ca vor primi si ei in curand norma de hrana...am tacut ,am venit acasa ,am cautat pe internet si  surpriza !maidanezul avea dreptate !Se gaseste pe site-ul lor (FNPL) ,mai multe articole pe aceasta tema  dintre care unul atrage atentia in mod deosebit ,din 18.06.2013 "Raport de admitere pentru alocatia de hrana .." ,cine doreste sa-l studieze,il gaseste pe site-ul FNPL-ului. Tot acolo se regasesc si emanatiile d-lui Dragnea ...

Se pare ca domnii nostrii de la minister vor sa ne pregateasca o surpriza tipic romaneasca.Punerea in fata faptului implinit....

• Membru activ
Publicat

Zilele trecute am vazut o stire cum ca gardienii bucuresteni vor actiona impotriva cacarezelor lasate de caini si impotriva stapanilor acestora care lasa cacarezele necuratate. Fara misto. Interesant era purtatorul de cuvant cat de plin era de importanta misiunii lor :))

Nu stiam daca sa rad sau sa plang ca astia se numec si se considera "politisti".

Asta e munca de politie, asa e? Trebuie sa poarte aceasta denumire, corect? :doh:

Publicat (modificat)

Acuma, la drept vorbind, cineva trebuie s-o facă și pe-asta. În țările cu apă caldă, dacă nu umbli cu lopățica și punguța după tine și nu cureți imediat, iei o amendă usturătoare. Și mi se pare normal să fie așa.

Dar într-adevăr, e penibil ca instituția care se ocupă cu așa ceva să se numească "Poliție". Și e penibil să se laude cu asta.

pentru a constata si aplica sanctiuni la OUG 195/2002, privind circulatia pe drumurile publice, un politist trebuie sa aibe calitatea de politist rutier. Impostorii, de la Prostia Locala, nu au aceasta calitate!

Așa știam și eu. De-aia m-a surprins să văd hingherii însoțiți de "locali". 

Asta poate însemna două lucruri. Fie PV-urile respective ar putea fi atacate ușor în instanță, iar primăria se bazează doar pe neștiința sau delăsarea oamenilor, fie ridicarea mașinilor nu se face în baza OUG 195/2002. Poate că amenda și ridicarea nu sînt pentru "staționare în loc nepermis" conform OUG 195/2002, ci pentru ocuparea ilegală a spațiului public, sau ceva de genul ăsta, care să fie sancționată conform vreunei directive a primăriei? Mă gîndesc că dacă depozitez, de exemplu, un pian în mijlocul drumului, deci fără nici o legătură cu OUG 195/2002, primăria îl poate ridica de-acolo ca să elibereze locul; probabil că există vreun act normativ al primăriei care să prevadă așa ceva, și pe care ei îl aplică acum și în cazul mașinilor, fără să apeleze la Codul Rutier. E posibil să fie așa?   :hmmmt:

Modificat de VladSoare
Publicat

Folosesc titulatura de "Politie" pentru a avea si ei, cat de cat, autoritate in fata cetateanului, dar acesta stie ca sunt doar niste gardieni, niste paznici.

Daca se numeau altfel nu aveam nimic cu ei, dar asa, pot spune ca ii urasc din tot sufletul.

• Apreciez 2
Publicat

De când Poliţia Locală are ca prioritate protejarea palmierilor din centrul Timişoarei, deveniţi un fel de vaci sfinte ale administraţiei conduse de primarul Nicolae Robu, aurolacii şi cerşetorii fac legea în zona zero a oraşului de cinci stele. Dacă la începutul mandatului său,   primarul i-a atacat în repetate rânduri pe poliţiştii locali pe tema cerşetorilor, iar aceştia raportau în fiecare zi “recolta”, ca să vadă şeful că se execută ordinul , acum s-a schimbat situaţia. În zona Piaţa Operei şi până-n Piaţa Unirii, zone unde nu lipsesc turiştii, aurolacii fac propria lege. Săptămâna trecută, am surprins de mai multe ori câţiva aurolaci care şi-au făcut cartierul general în apropierea Pieţii Sfântul Gheorghe şi care, între două inhalări din pungile cu conţinut interzis prin hotărâre de consiliu local, mai  fac un ban din locurile libere. Cei doi tineri şi gravida care-i însoţeşte sunt deja veterani ai zonei. Spre seară se mută spre Piaţa Unirii unde au concurenţă seriosă în cei care maschează cerşetoria într-un buchet de flori ofilite, oferit celor de la terase. Imaginile sunt mai grăitoare decât orice comentariu.

http://www.pressalert.ro/2013/06/aurolacii-fac-legea-in-centrul-timisoarei-in-timp-ce-politia-locala-pazeste-palmierii/

Şi uite aşa este scos şi aurolacul în afara legii şi introdus în tabelul cu substanţe interzise. Next step: Antidrog (antiaurolac) la locală. :)

• Apreciez 1
Publicat

confuzia a ajuns maxima... deunazi trec pe langa 2 masini ale localarilor si constat cu stupoare ca toate masinile de pe drum isi dadeau flashuri... pff... 

Publicat

da.. exact despre bannerele astea vorbam si eu acum cateva luni... o mizerie... 

• Membru activ
Publicat

Oare de unde s-au inspirat? Din "Capra cu 3 iezi"? Nu deschide la lup?

Publicat

Cred ca cei de la DGPMB au initiat aceasta campanie idioata si au cerut sprijinul financiar al Primariei sectorului 5, si astfel apare si titulatura PROSTIA LOCALA SECTOR 5! Domnii comandanti de la DGPMB nu realizeaza ca prin asta ne-au adus noua prejudicii de imagine asociindu-ne cu impostorii, iar acestora din urma le-a mai crescut un pic cota, confuzia in randul cetatenilor privind cele doua institutii fiind perpetuata. Asa se intampla cand esti numit politic intr-o functie de conducere, dansezi dupa cum ti se canta, indiferent de consecinte, numai sa iti fie tie bine! Campania este de un ridicol inimaginabil, dar ce legatura are prevenirea cu locala?

• Membru activ
Publicat

Ce legatura o avea polutia locala cu spargerile de locuinte ... chiar nu pot sa-mi dau seama. De fapt, cu infractiunile in general. Nici macar organe de constatare nu sunt, deci orice act facut de ei e lovit de nulitate. Munca de prevenire nu stiam ca intra in atributiile lor, deci ce mama dracului e cu "reclama" asta cretina ?!

• Moderator
Publicat

Încă mai sunt mulţi şefi de la noi ce cred cu tărie că prevenirea se face exclusiv prin patrulare şi automat trăiesc cu impresia că plimbăreala pe stradă a localilor are vreo legătură cu munca de prevenire.

Publicat

Ia uitati-va cu ce masina se plimba troscaii astia prin Iasi. Asa ceva? Acel Viano pleaca de la 40 000 de euro. Nu stiu daca au mai multe.

De la distanta am crezut ca e vreo masina de pe la ceva trupe speciale, apoi am zarit rampa cu lumini albastre, ca mai apoi sa vad scrisul pe masina. Dumnezeule!

fJWZvAG.jpg

Publicat

da Swat Iasi  ,, Maidanez Team ,,  nu mi vine sa cred ... 1044499_328152760648141_1374438930_n.jpg1010448_328152837314800_1885187468_n.jpg1005120_328152833981467_1390096386_n.jpg1044174_328152860648131_1024305354_n.jpg1011174_328152963981454_784331218_n.jpg1012618_328153070648110_1638697127_n.jpg1011130_328153267314757_64824724_n.jpg943513_328153287314755_1543648867_n.jpg5752_328153000648117_691744849_n.jpg

P.S eu nu am nici o legatura cu Prostia Locala Iasi, va rog sa nu ma asociati cu ei  daca am postat pozele astea, nu inteleg CINE SI DE CE   baga zecii de miii de euro in  fundul lor...

• Apreciez 4
  • Displace 3
Publicat

Maidanezii din Iasi, spun ca urmeaza  schimbarea/ trecerea unor structuri de la POLITIA ROMANA ,ordine publica si siguranta rutiera in structura LOR  DE MAIDANEZI, si ca administratia locala va finanta noua structura , de asta  au fost dotati cu masini , cu casti, bastoane etc...

Cred ca doresc sa EMIGREZ  intr o tara BANANIERA, decat sa traiesc  sa vad asa ceva, MAIDANEZI  cu coada sus , si POLITIA ROMANA in stare de FALIMENT  / DEZBINARE  si tot ce i mai rau ....

Publicat

S-au mai umflat ei in pene si in 2011...si si-au luat tzeapa.Lasa-i sa se umfle si acum.Rezultatul  va fi identic...

• Apreciez 4
Publicat

iata de unde ni se trage tot binele: Mai exista membri PROLEX?

Nr. 71530/14.05.2013

Către

Domnul Liviu Dragnea viceprim-ministru al Guvernului României

Prin prezenta revenim la adresa nr. 70883/01.04.2013 solicitându-vă să analizaţi oportunitatea emiterii unei ordonanţe de urgenţă pentru modificarea art. 6 din Legea nr. 51 din 29 iulie 1991 – privind siguranţa naţională a României, în sensul introducerii Poliţiei Locale ca organ de stat cu atribuţii în domeniul siguranţei naţionale.

În opinia noastră, această modificare este una firească având în vedere atribuţiile prevăzute în Legea nr. 155/2010.

Recunoaşterea Poliţiei Locale ca organ de stat cu atribuţii în domeniul siguranţei naţionale creează dreptul angajaţilor la norma de hrană, în valoare similară celei acordate poliţiştilor.

Prin adresa MAI nr. 109448/22.04.2013 ca răspuns la adresa sindicatului către Guvern nr. 70883/01.04.2013, ne comunică faptul că nu se justifică şi nu poate fi fundamentată includerea Poliţiei Locale în rândul organelor de stat cu atribuţii în domeniul siguranţei naţionale, datorită atribuţiilor prevăzute de Legea nr. 155/2010 şi a faptului că îşi aceasta îşi desfăşoară activitatea în interesul comunităţilor locale.

Maniera de interpretare şi aplicare a prevederilor legale este cel puţin discutabilă având în vedere faptul că MAI a acordat statutul de poliţist şi drepturile aferente, angajaţilor care potrivit Legii nr. 188/1999 ar fi trebuit să aibă calitatea de funcţionari publici sau personal contractual. S-a ajuns astfel la situaţia de a primi normă de hrană angajaţi din cadrul structurilor de suport: juridic, financiar, resurse umane, achiziţii, comunicare, IT, structurile medicale, etc. care nu au nicio legătură cu activitatea de ordine şi linişte publică, cu atât mai puţin cu activităţi ce vizează siguranţa naţională, în condiţiile în care poliţiştilor locali le este refuzat acest drept deşi desfăşoară aceleaşi atribuţii ca şi poliţiştii de la ordine publică sau rutier, efectuând chiar echipe mixte cu poliţiştii din IGPR.

Apreciem că refuzul Ministerului Afacerilor Interne de a iniţia un proiect de modificare a Legea nr. 51 din 29 iulie 1991 este vădit nejustificat, menţinând o situaţie discriminatorie, drept pentru care vă solicităm să analizaţi şi să dispuneţi modificarea legislativă din perspectiva Guvernului şi nu după considerentele unui terţ.

Cu deosebită consideraţie,

Preşedinte

Vasile Lincu

• Apreciez 2
Publicat

Cum sa fie presedinte la un sindicat al politistilor, printre altii, unul care nu este sau nu a fost macar, politist! Dupa mine, Lincu e un idiot!

• Membru
Publicat (modificat)

Ce zice individul ăla? Că lătrăii comunitari desfăşoară aceleaşi activităţi ca poliţiştii de la OP sau de la Rutieră? Dumnezeule!!! :shock:

Modificat de Cristi

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
  • Adaugă...

Informaţii importante

Am plasat cookie-uri strict necesare pe dispozitivul dvs. pentru afişarea optimă a paginilor. Puteţi în orice moment să modificaţi setările cookie-urilor, altfel vom presupune că sunteţi de acord să continuaţi. Utilizând acest site, sunteţi de acord cu Termenii şi condiţiile de înregistrare şi Politica de confidenţialitate.