Jump to content
POLITISTI.ro

Postare recomandată

Publicat

voi sunteti Profi de Gramatica ? sau Politisti ? vad ca va ,,, placeee ,, :)) sa ma  puneti la zid cu gramatica asta....  ceh procesele verbale rapoartele caracter secret/ nesecret  alea nu contin  greseli :)? numai instanta si grefierii stiu gramatica.

P.S dc nu va faceti profesori de lb. romana? salar   intre 12-16 mil/lei ,fara riscuri, + meditatie elevi = undeva pe la 30 mil/luna, program 8- 13  ,week end libere,

hai ca glumesc :) o duminica frumoasa

• Displace 16
  • Membru activ
Publicat (modificat)

:doh:

Tu trebuie sa stii gramatica lb romane doar daca esti profesor, grefier sau judecator? :)) E datoria ta morala ca roman sa-ti stii lb materna.Cu totii mai facem greseli, desi prin procese-verbale si ce mai enumerai tu nu prea ne permitem, dar nici sa faultezi lb romana in halul in care o faci. Tu o masacrezi.

Dar, ma rog, daca pt tine a stii sa vb corect e ceva de standard inalt, accesibil doar unor categorii gen magistrat si optional pt tine, e grav de tot. Se vede ca ai teluri marete in viata :)) Ne cerem scuze daca noua ni se pare ceva normal si de bun simt pt un om cu minim 10 clase sau cat mai e invatamantul obligatoriu pe la noi.

Sincer, oricat nu i-as suporta pe comunitari eu, tu chiar nu esti in masura sa-i critici cu vorbele spoite si aruncate anapoda in propozitii

Modificat de Ben
  • Apreciez 2
Publicat

Dupa cum v-am promis, mai jos sunt doua texte ale unui bun prieten despre competenta maxima a localarilor si a primariilor si cum se mai arunca banul public... 

Anticrizul: Paza bună întrece orice limită

Există, sunt sigur, o mare lejeritate atunci când autoritățile locale din orașe ceva mai mici sau sate ceva mai mari (depinde din ce capăt al cozii vacii privești) vorbesc despre bani publici. Ca și cum ar discuta despre abstracțiuni, primăriile și consiliile locale ale unor astfel de orașe se uită la milionul de lei sau, după caz, de euro, ca și cum ar vorbi despre fire de nisip care li s-au dat pentru a fi răspândite în cele patru vânturi, fără ură și fără răzbunare. Altfel, nu cred că poate explica nimeni ușurința ieșită din comun de care dau dovadă acele autorități locale în cheltuirea unor bani pe care nici nu-i au și nici n-au de gând să-i colecteze de la cetățeanul cu drept și obligație de contribuție.

Să luăm un caz recent: Poliția Locală a municipiului Bacău, adică cea însărcinată prin lege să păzească și să protejeze obiectivele și instituțiile din subordinea Primăriei Bacău, tocmai Poliția Locală, așadar, angajează o firmă de pază pentru a-i face treaba. De obicei, de astfel de contracte se ocupă primăriile, care pretind că Poliția Locală nu poate angaja personal și nici nu face față multitudinii de sarcini ce i-ar reveni. La Bacău, însă, s-a sărit peste această formă discretă de acoperire a ilegalității/imoralității, și s-a dat arama pe față.

Astfel, firma Gardienii SRL din Râmnicu Vâlcea a câștigat, fără licitație și fără respectarea procedurilor legale impuse de o achiziție publică atât de mare, un contract pentru paza obiectivelor Primăriei, contract în valoare de 7.194.384 de lei. Adică cei 175 de angajați ai Poliției Locale Bacău (cu tot cu conducere și personal contractual) nu fac față nevoilor unui municipiu atât de mare, pe măsura mărețului primar Stavarache, așa că se cheltuiesc pe firme private (în cazul de față celebra Gardienii SRL) aproape două milioane de euro, bani arhisuficienți pentru a plăti peste 600 de agenți de pază timp de un an întreg.

Poate, însă, ne scapă nouă ceva și nu cunoaștem adevăratele nevoi ale Bacăului, dar ni se pare că 600 de paznici ar acoperi nu doar muncipiul care l-a dat lumii pe Dumitru Sechelariu, ci, cu ceva grijă, întregul județ, ba chiar și câteva județe mai apropiate.

Patrick André de Hillerin

Publicat în Cațavencii, nr. 19 (97), 2013

Anticrizul: Să ne batem joc de bani! Și și-au bătut

Scriam acum două săptămâni despre Poliția Locală din Bacău, care angajase o firmă de pază pentru a-i face treaba. Și nu pe mărunțiș, ci pe bani buni, aproape două milioane de euro.

Ei bine, nu e un caz izolat. Am putea spune că începe să fie deja o epidemie. Căci cazurile se înmulțesc. La început, doar primăriile de sector din București și cele ale unor orașe mai mari angajau, pe milioane de euro, firme de pază care să facă ceea ce nu fac inutilii de la Poliția Locală. Onțanu, cel puțin, a angajat simultan cam trei-patru firme de pază, conduse de foști amici de-ai lui din armată, Securitate, Miliție. În sectorul 3, de asemeni, firmele de pază sunt folosite pe post de polițiști locali. De fapt, nu există sector din București în care privații să nu fi preluat, contra unor sume bune și a unor parandărături pe măsură, frâiele ordinii publice. Cu ce se mai ocupă angajații Poliției Locale în aceste condiții? Cu alte lucruri, pentru care nu sunt pregătiți, cum ar fi dirijarea circulației sau goana după mașinile parcate ilegal, numai bune de ridicat și de muls de bani.

Moda, se pare, a ajuns și la Bistrița, unde Poliția Locală tocmai a acordat firmei Grup Est Security un contract de 196.052 de lei plus TVA pentru a păzi obiectivele administrației locale. Nu e nimic mai plăcut decât să vezi că unități aflate în subordinea administrației locale, care se plâng că nu au bani, nu au personal și nu pot face față cerințelor cetățenilor găsesc, la nevoie, sume mai mici sau mai mari pentru a-și externaliza serviciile. E ca în cazul armatei americane, care are cel mai mare buget din lume, dar folosea în Irak și Afganistan contractori particulari, de genul Blackwater. NIște băieți cu mușchi, cu arme și utilaje de ultimul răcnet, dar fără prea mult creier și, mai ales, fără responsabilități. Păstrând proporțiile, la fel se întâmplă și pe la noi. Poliția Locală, înființată pentru a asigura paza unor obiective locale, a unor parcuri și piețe, e prea importantă acum pentru a-și mai face datoria și angajează mercenari. Hai, că ne-am ajuns. Guvernul mai trebuie să recunoască acum că e privat 100%, căci, oricum, guvernanții nu trăiesc din salariul de la stat și nici prea mare preț pe banul public nu pun.

Patrick André de Hillerin

Publicat în Cațavencii, nr. 21 (99), 2013

• Membru activ
Publicat

Legat de cele scrise mai sus, nu cred ca polutia locala in sine poate organiza licitatii si nici incheia contracte, intrucat nu cred ca are persoanlitate juridica. Seful politie locale mi se pare ca nu e nici macar ordonator de credite. Totul se face prin Consiliu Local. Poate gresesc, dar pana la urma astea sunt deja chichite pt ei de care nu se impiedica. Au pus ei paznici sa defileze in "uniforma", pe sub Arcul de Triumf, de 1 decembrie, dandu-se comunitari, asa ca ce sa te mai astepti.

Publicat

micul-pieton.jpg

In primul film , Politia Locala Iasi, intervine pentru deblocarea traficului de pe Bd. Copou Iasi , ajuta chiar la mutarea autobuzului stricat pe o strada laturalnica,agentul superior impinge si el autobuzul alaturi de cetateni !

Iar  in poza de mai jos La Palatul Copiilor din Iași a avut loc ieri faza finală a celei de-a XVIII-a ediții a Concursului judeţean ”Micul pieton”, eveniment la care Poliţia Locală a fost co-organizator, alături de Inspectoratul Şcolar Judeţean (IȘJ) Iaşi şi Grădiniţa cu Program Prelungit nr. 13.

Toata lumea multumita? NU am mai criticat, dar nu vreau sa fac off-topic,din abuzuri uite ca am gasit si ceva pozitiv !

• Displace 17
Publicat

Ceva pozitiv?

Ce legatura are Prostia Locala cu educatia rutiera?

Au ei astfel de atributii?

Habar nu ai despre ce vorbesti!

"Agentul superior impinge autobuzul..." si ajuta o batranica sa treaca strada (n.m.), dar tot impostor ramane!

• Apreciez 1
Publicat (modificat)

O noua misiune de graz zero,pentru serifii stelari locali:

Palmierii lui Robu, păziți ca sfintele moaște de Poliția Locală

Palmierii-n ghiveci, plantaţi de administraţia Robu, în zona centrală a Timişoarei au provocat dezbateri furtunoase şi reacţii pe măsură. Unii dintre cei care nu au fost de acord cu ideea primarului au trecut la acţiune – câţiva dintre arborii aduşi din Olanda au fost trântiţi la pământ. La scurt timp, aceştia au fost repuşi pe poziţii, singura dovadă a atacului fiind pământul din ghivece rămas pe asfalt. Pentru ca să evite orice surpriză, azi noapte, echipajele mobile ale Poliţiei Locale au păzit palmierii ca pe sfintele moaşte. Una dintre maşini a fost plasată în apropierea hotelului Continental, iar o alta câteva sute de metrii mai încolo ca să poată supraveghea şi “obiectivele” înşirate spre Piaţa Operei. Misiunile de patrulare au fost, în marea lor majoritate anulate, echipele auto ale Poliţiei Locale rămânând pe poziţii până spre dimineaţă.

http://www.pressalert.ro/2013/06/palmierii-lui-robu-paziti-ca-sfintele-moaste-de-politia-locala/

Modificat de arcan
Publicat (modificat)

Ati  vazut asta?

Modificat de arcan
  • Apreciez 3
  • Moderator
Publicat

Şi în Craiova se întâmplă la fel. Sunt puşi de primăriţă să execute activităţi specifice firmelor de pază.

De exemplu, primăria a amenajat o cişmea la ieşirea din oraş către Timişoara. De altfel, un gest lăudabil şi o iniţiativă utilă.

Evident că localii au fost puşi de primar să păzească cişmeaua.

Tocmai de aceea denumirea de "poliţişti" sau "poliţie" nu are ce căuta în cazul lor, iar cea de gardă publică este mult mai potrivită. Pentru că paza nu face parte din munca de poliţie, ci este o atribuţie specifică firmelor private de pază.

Referitor la emisiunea respectivă este vorba despre bucălatul ăla al cărui coeficient de inteligenţă nu diferă foarte mult de cel al localilor, ce minte cu neruşinare! Petiţia a fost iniţiată de un poliţist. Doar ideea aparţine unui civil, dar textul şi iniţierea petiţiei aparţine unui poliţist.

De asemenea, habar nu are pe ce lume trăieşte. Spune că circulara aia se datorează demersurilor făcute de sindicatul lui. În realitate nu e deloc aşa.

• Apreciez 1
  • Displace 1
Publicat

Mda...sa mori si nu alta cand il auzi ca localii pot opri masini in trafic...pai nu ma mir ca paznicii sunt asa de convinsi de acest lucru.Pentru ei,acest politisti este un guru .SI tot ce spune el, este litera de lege...Pacat ca nu s-a documentat mai bine inainte sa mearga la emisiune.

• Apreciez 1
  • Displace 1
  • Moderator
Publicat

Crede-mă am încercat să stau de vorbă cu el într-un mod cât se poate de politicos şi elegant, numai în baza unor argumente serioase.  S-a limitat să arunce cu câteva jigniri, după care  a dat bir cu fugarii şi m-a blocat pentru a nu-i mai vedea postările. omul este de o prostie rară, se scaldă într-un populism inegalabil, dar este rupt de realitate. Noroc că mai citeşte pe aici.

Din păcate astfel de indivizi ne fac mai multe deservicii.

Drept dovadă a limitărilor sale, urmăreşte finalul emisunii, unde moderatorul îl pune în dificultate cu aceea propunere pentru statut conform căreia poliţiştii condamnaţi definitiv să fie obligaţi să înapoieze salariile primite pe perioada cât au fost suspendaţi şi cercetaţi.

Sindicalistul lui peşte-prăjit nu ştia pe unde să scoată cămaşa şi nici nu ştia ce să răspundă.

Păi o astfel de prevedere nu trebuie să existe numai în cazul poliţiştilor. Dacă se modifică legea în acest sens, ea trebuie să fie valabilă în cazul tuturor categoriilor profesionale, nu numai la poliţisti. Deci este o problemă sau propunere ce nu are legătură cu statutul poliţiştilor, ci trebuie legiferată prin alte acte normative care să acţioneze asupra tuturor celor condamnaţi pentru corupţie, indiferent de categoria profesională din care fac parte. Eu aşa i-aş fi răspuns acolo.

• Apreciez 3
  • Displace 1
Publicat

Da...nu am avut rabdare sa vad tot clipul...m-a dezamagit ...

Publicat

asta e viitorul. obisnuitiva. atata timp cat avem un jucator, nu avem ce face.

• Apreciez 1
  • Displace 3
Publicat

Avem ce face! Exista solutii pentru orice problema. Chiar si pentru cele extreme.

Poate asa se termina cu impostorii astia!

• Apreciez 1
  • Displace 1
Publicat (modificat)

Pe la noi pe la sectii ``umbla`` vorba ca vor fi inlocuiti jandarmii cu comunitarii,voi ati auzit ceva?Ma refer la mixte

Modificat de selen
Publicat

Atata vreme cat banul va face legea ( si nu ma refer aici la cheltuirea lui cu cap), banul si privatul vor face legea in politic care va face legea in lege si in impunerea ei. Daca au reusit performanta sa scoata ei paza militarizata a celui mai important aeroport al tarii asteia si sa o inlocuiasca cu niste amarati care se ocupa cu curatenia de felul lor, de ce ar mira pe cineva ca mixtele vor fi facute cu maidenezi, care vor fi inlocuiti de vreo firma de paza la un moment dat, ca localarul o sa fie prea coplesit de atributii si nu va ma face fata (vezi si din textele postate mai in urma.) 

Cineva vorbea despre comasarea OP-ului si rutierei cu janghinele astea prefacute si si-a luat capace. Am spus-o si eu cu mult timp in urma si la fel mi-am luat capace. Copilul nenascut dar gata mort al lui Dragnea, regionalizarea, va duce si la asta si va naste si alti monstrii. Si pe trendul asta, intr-un viitor obscur parca vad cum o sa faca BGS dirijarea circulatiei si Anaconda o sa patruleze strazile... Cu maxim profesionalism si atitudine proactiva, evident... 

Publicat

Pe la noi pe la sectii ``umbla`` vorba ca vor fi inlocuiti jandarmii cu comunitarii,voi ati auzit ceva?Ma refer la mixte

La P.M.Bz., agentii de la O.P. lucreaza in patrule mixte, fie cu jandarm, fie cu local, mai rar politist cu politist, cum ar fi normal, daca nu am fi condusi de toti neispravitii.

Publicat

Majoritatea(99%) patrulelor de siguranta publica sunt mixte, respectiv cu jandarmi sau politisti locali: doar in cazuri deosebite se lucreaza politist cu politist si asta, ca sa se astupe lipsa de efective din cadrul politiei si in acelasi timp, sa ofere si ceva de lucru celorlalti care nu justifica efectivul (intre noi fie vorba, viata ca acum nu au avut jandarmii de cind sunt ei) si sa fie supravegheati indeaproape domnii politisti, ca de unde se obtin cele mai valoroase informatii decit de langa subiect. Toata smecheria tine de ord.60 si de sefime.

• Apreciez 1
  • Membru activ
Publicat (modificat)

Am si eu o intrebare retorica:

Daca acesti super "politisti" care sunt o alternativa la militienii astia lenesi care "stau in birouri si fac procese-verbale" cum spunea un primar imbecil si parvenit, de ce  impun legea  :)) doar in centru? Vb doar de orasul meu, evident :D Al dracului, daca ii vezi cumva pe la periferie sau prin tiganie.

Alta intrebare:

Daca stai si pazesti un semafor, in centru vazand porumbeii cum mananca seminte si asisti la comiterea unei infractiuni, nu ai voie sa faci un PV de constatare a infractiunii flagrante, sa iei o declaratie, mai e normal si corect sa porti denumirea de politie? Ca pana la urma esti un paznic si atat. De altfel, indivizii astia au atributii de paza.

Aaa... da am inteles. Le da lumea jet, flit si mars daca se numesc gardieni publici, ceea ce de fapt sunt pana la urma. Asa ca incearca si ei o scamatorie, metoda "maradona", ca sa puna cetateanul botul (scuzati-mi expresia) ca ei sunt o autoritate a statului, cand colo ei fiind un serviciu din Primarie. Sunt colegi cu cei de la taxe si impozite, salubritate, etc.

Modificat de Ben
  • Apreciez 3
Publicat (modificat)

În seara asta, stînd la o coadă lungă la un semafor, am asistat la ridicarea unei mașini parcate neregulamentar pe sensul opus. Ce m-a surprins a fost că hingherii erau însoțiți nu de Poliția Rutieră, ci de o mașină de "poliție locală". 

"Localii" au astfel de atribuții? De cînd au dreptul să se ocupe de probleme de trafic?  :shock:

Modificat de VladSoare
Publicat

Imi iubesc primarul! In sfarsit un primar care a inteles la ce e buna aceasta institutie:

Politistii locali umiliti de Nicolae Robu! Primarul Timisoarei ii pune sa pazeasca palmierii in 3 schimburi, dupa ce i-a facut cu ou si cu otet

TIMISOARA. Sunt putini, slab pregatiti, prost dotati, dar sunt buni sa-i pazeasca palmierii. O adevarata bataie de joc! Primarul Nicolae Robu a trimis nici mai mult nici mai putin de 18 agenti ai Politiei Locale sa supravegheze arborii ornamentali adusi din Olanda. In schimburi.

Sunt 40 de palmieri, iar 18 politisti ii pazesc in fiecare zi. Asadar, 6 agenti pe 3 ture. La o socoteala amara ar fi cam unul la 7 palmieri.

“Cate 6 politisti pe 3 schimburi asigura ordinea si linistea publica pe bulevardul I.C. Bratianu si previn deteriorarea materialului dendro-floricol si a pomilor exotici amplasati in zona. Pana acum nu au fost probleme, dar este o zona in care am mai avut patrule, in special in zona parcului s-a actionat frecvent”, ne-a declarat Daniela Seracin, purtator de cuvant Politia Locala.

CITESTE SI: Primarul Timisoarei despre politistii locali: Sunt putini, slab pregatiti si prost dotati!

Politia Locala are in total 253 de angajati. Dar nu toti ies pe strazi in fiecare zi, mai ales ca se lucreaza in cate 3 schimburi. “Au dreptul la zile libere, la concedii, avem si un curs de specializare cu cadre ale Ministerului de Interne, timp de 3 luni, sunt impartiti pe servicii specializate, cum sunt mediu, disciplina in constructii si comert, sunt posturi fixe care trebuie asigurate, patrule auto”, ne-a mai spus Daniela Seracin.

Dupa ce ca sunt putini, primarul Nicolae Robu ii mai si umileste tinandu-i de straja la palmieri, in loc sa se ocupe de alte probleme importante in zona centrala a orasului. Acum 2 saptamani primarul a spus ca oricum “sunt prea putini, slab pregatiti si… prost dotati“.

“Politia Locala are 3 probleme. 1. Sunt prea putini politisti. 2. Cei care sunt, sunt slabi profesional. Nu toti, dar in numar foarte mare. 3. Nu dispun nici de mijloace de locomotie pentru a putea baleia mai usor orasul si a compensa numarul lor insuficient. Eu nu pot sa ii transform, nu pot sa ii inlocuiesc peste noapte, pot sa actionez zi de zi, sa le dau dispozitii, nu pot sa-i inmultesc, pentru ca asta este schema, nu pot sa-i dotez tehnic, pentru ca asa sunt legile din Romania, ca n-ai voie sa faci achizitii de masini, chiar daca ai bani”, a explicat primarul Nicolae Robu in 4 iunie.

De cand a adus cei 40 de palmieri in centrul Timisoarei insa, oamenii legii au fost transformati in agenti de paza. Problema a fost ridicata si in sedinta extraordinara a consiliului local, care a avut loc marti. Consilierul PDL Constantin Sandu Stefan s-a plans ca este inacceptabil si ca politistii locali au treburi mai importante decat sa pazeasca arborii exotici.

“Mi se pare inacceptabil ca in conditiile actuale, politistii sa fie rupti de la alte activitati pentru a pazi niste pomi. Cred ca problemele de siguranta ale cetatenilor sunt mult mai importante. Sunt multe zone in care acesti politisti ar fi importanti. Sa ajunga sa pazeasca niste pomi, fie ei si exotici, fie si scumpi, mi se pare inacceptabil”, a spus Sandu.

Primarul Nicolae Robu l-a lamurit imediat. “Sunt exotici (n.r. palmierii, care initial, in viziunea primarului, nu erau palmieri), e adevarat, dar nu sunt scumpi, sunt dimpotriva, extrem de ieftini. Este evident ca acest subiect a fost tratat incorect. (…) Oameni buni, haideti sa tratam mai cu ratiune lucrurile si sa incercam sa nu facem bascalie din orice. Circul nu face cinste Timisoarei. (…) Lipsa de personal a Politiei Locale este una reala…”, a concluzionat Robu.

http://www.opiniatimisoarei.ro/politistii-locali-umiliti-de-nicolae-robu-primarul-timisoarei-ii-pune-sa-pazeasca-palmierii-in-3-schimburi-dupa-ce-i-a-facut-cu-ou-si-cu-otet/19/06/2013

• Moderator
Publicat

În seara asta, stînd la o coadă lungă la un semafor, am asistat la ridicarea unei mașini parcate neregulamentar pe sensul opus. Ce m-a surprins a fost că hingherii erau însoțiți nu de Poliția Rutieră, ci de o mașină de "poliție locală". 

"Localii" au astfel de atribuții? De cînd au dreptul să se ocupe de probleme de trafic?  :shock:

Gumești?

De când au fost înființată această instituție de impostori, numai ei se ocupă de ridicatul mașinilor. Ce mai contează legea, sunt chestiuni nesemnimficative, fără rost, într-o țară în care primarul a devenit un fel de Dumnezeu local, un fel de voievod, care se pricepe în toate domeniile, e deștept, frumos și apreciat de toată lumea.

• Moderator
Publicat

Imi iubesc primarul! In sfarsit un primar care a inteles la ce e buna aceasta institutie:

Corect, dar dacă tot a înţeles la ce sunt buni localii, ar fi grozav să ne înţeleagă şi pe noi, susţinând astfel iniţiativa de schimbare a denumirii lor din poliţie LOCALĂ în GARDĂ PUBLICĂ sau gardă civilă, urbană, metropolitană, etc. Indiferent cum, numai să nu ne mai pângărească denumirea prin intitularea unor paznici ca fiind poliţişti, fie ei şi locali, comunitari.

Ce se întâmplă la Timişoara este încă un exemplu, că denumirea de poliţie în cazul lor este doar un moft, menit să creeze confuzie în rândul populaţiei.

Publicat (modificat)

Nu glumesc, chiar nu știam că ei se ocupă de asta.  :shock:

Păi asta nu înseamnă că toată acțiunea poate fi atacată în instanță? Codul Rutier, cel puțin în varianta pe care o știu eu, dacă nu s-o fi schimbat între timp, nu specifică nicăieri că serviciile de pază ale primăriei ar avea dreptul să intervină în chestiuni de circulație. Parcă-mi amintesc că scria ceva despre polițiști calificați în acest scop, sau ceva de genul ăsta...  :unsure:

Modificat de VladSoare

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
  • Adaugă...

Informaţii importante

Am plasat cookie-uri strict necesare pe dispozitivul dvs. pentru afişarea optimă a paginilor. Puteţi în orice moment să modificaţi setările cookie-urilor, altfel vom presupune că sunteţi de acord să continuaţi. Utilizând acest site, sunteţi de acord cu Termenii şi condiţiile de înregistrare şi Politica de confidenţialitate.