Jump to content
POLITISTI.ro

Postare recomandată

Publicat

Eu cred ca mesajele se transmit incet si subtil... ieri am vazut un mare banner de la o campanie de informare impotriva furtului din locuinte care era marcat "'DGPMB impreuna cu polutia sector 5 va informeaza..."' Am mai spus-o si o spun in continuare, parerea mea este ca schisma se va produce, este planuita de multi ani... Si problema este de fond, nu de forma... ca va exista locala si nationala.... problema este data de calitatea fondului uman adus aport in aceasta strutocamila... :(

Publicat

sursa cugetliber.ro

Poliţiştii locali vor salariile colegilor ?! de la Poliţia Rutieră

Sunt prezenţi pe stradă de dimineaţă până seara, intervin la fluidizarea traficului şi, atunci când este nevoie, inclusiv pentru prinderea unor hoţi sau tâlhari, dar primesc un salariu de mizerie. Aceasta este una dintre nemulţumirile poliţiştilor locali, care le cer guvernanţilor să primească un salariu egal cu al agenţilor din cadrul Poliţiei Române. Poliţiştii locali doresc o serie de modificări legislative care să le uşureze activitatea. Astfel, la ultima întrunire a Consiliului Director al Federaţiei Naţionale a Poliţiilor Locale din România, care a avut loc la Timişoara, toate propunerile au fost discutate şi puse pe hârtie, urmând să fie date mai departe reprezentanţilor Asociaţiei Municipiilor din România (în condiţiile în care structurile de poliţie locale sunt subordonate autorităţilor locale), pentru a ajunge, în final, pe masa de lucru a guvernanţilor. Printre aspectele aduse în discuţie de reprezentanţii structurilor de poliţie locală s-au numărat: nevoia modificării Codului Rutier, creşterea salariilor, modificarea uniformelor pentru poliţiştii locali de pe litoral, în timpul verii, dotarea cu maşini şi, bineînţeles, mărirea efectivelor.

Complexul poliţiştilor locali: salariile prea mici

Unul dintre aspectele „dureroase” pentru poliţiştii locali, după cum ne-au declarat Daniel Bratu, şeful Poliţiei Locale Constanţa - prezent la întrunirea de la Timişoara în calitate de vicepreşedinte al Consiliului Director - este cel referitor la salarii. „Am făcut o propunere să primim salarii similare cu cele ale poliţiştilor din cadrul Poliţiei Române. Aceştia primesc şi diverse sporuri, în vreme ce poliţiştii locali primesc 700 - 900 de lei, ceea ce nu este normal. Apar nişte complexe, în condiţiile în care intervenim atât pentru fluidizarea traficului, la acţiuni participăm împreună şi intervenim şi dacă se constată un furt sau o tâlhărie”, a declarat pentru „Cuget Liber” directorul Poliţiei Locale Constanţa. Trebuie precizat că, potrivit tabelului cu veniturile salariale ale lucrătorilor Poliţiei Constanţa, un agent de poliţie, fie că este de la Ordine Publică sau Rutieră (cele două structuri care-şi desfăşoară activitatea în stradă, precum poliţiştii locali) primeşte un salariu net între 1.200 şi 1.900 de lei.

O altă solicitare, venită special din partea Poliţiei Locale Constanţa, a vizat uniformele. „Am propus uniformizarea ţinutei poliţiştilor locali şi schimbarea echipamentului pentru sezonul cald. Este un calvar în timpul verii să stai în stradă, în uniformă neagră, la peste 30 de grade Celsius”, a adăugat Daniel Bratu.

Codul Rutier trebuie modificat

Pe de altă parte, poliţiştii locali au trecut pe lista de propuneri şi modificarea Codului Rutier. „Legea Poliţiei Locale a apărut după Codul Rutier, astfel că în cel din urmă nu este prevăzut că şi poliţistul local are atribuţii pe linie de rutieră. Nu am întâmpinat probleme în desfăşurarea activităţii, dar ar trebui modificată legea 195/2002 pentru a fi menţionate şi atribuţiile poliţistului local”, a mai precizat şeful poliţiştilor locali constănţeni.

P.S. Nu pot să mai comentez o așa mizerie de articol.

• Apreciez 2
  • Membru
Publicat

Cel mai bun răspuns posibil pentru fraza "La acţiuni participăm împreună şi intervenim şi dacă se constată un furt sau o tâlhărie":

• Apreciez 1
Publicat

Și ca să vedeți ce multă încredere are populația în poluția locală....

post-335-0-81483700-1362493662_thumb.jpg

• Membru
Publicat

Bine, ei pot sa ceara ce vor, dar asta nu inseamna ca vor si primi.

Publicat

Dar nu vad un politist local care sa ceara sa fie examinat cum sunt politistii "adevarati" din Politia Romana, cand intra intr-o scoala de profil. Nu mai vor tinuta neagra,de ce nu le face portocalie-relectorizanta? :hmmmt:

• Apreciez 1
  • Membru
Publicat

drAGO5. Loganul ala de locala de inca mai are rampa rosu cu albastru si il mai parcheaza latraii pe la voi prin parcare e al Dragasani-ului? E un MCV gri.

Publicat

Pentru Dan

Daca tu crezi ca asta e poluare...atunci cum iti explici ca toti ne temem de marea trecere la politia locala sau macar daca nu ne temem avem o oarece incercare de a ne gandi la aceasta posibilitate.Si sa nu uitam ca .....tovarasul Basescu a discutat si in CSAT acest gen de ZVON. Eu zic ca tu ar trebui sa cobori cu picioarele pe pamant si sa nu mai fii asa de sigur pe tine.Iar legat de trecerea jandarmilor la politie nu e auzita la barfa tatelor ci iti spun ca e doar un ZVON.

• Displace 13
Publicat

Eu cred că vorbești din amintiri și trăiești în lumea ta plină de gardieni conspiratori și băsiști gata să treacă polițiștii la gardieni. Pe cine ai văzut tu aici pe forum să se teamă că o să ajungă la gardieni ? Dacă tu ai astfel de temeri este problema ta, dar nu te mai pronunța tu pentru ceilalți. Majoritatea de aici au coloană vertebrală și nu ar accepta niciodată să lucreze ca gardieni. Sunt convins că pe tine nu te-ar deranja din felul în care îți exprimi ”teama”. În plus aici nu discutăm despre posibilitatea ca polițiștii să ajungă gardieni.

Dacă nu poți să înțelegi că ești icon_offtopic.gif îți mai spun odată poate, poate. Ești off topic și arunci zvonuri care nu au nicio legătură cu realitatea.

• Apreciez 1
  • Membru
Publicat (modificat)

Un alt cocalar local a fost filmat in Iasi in timp ce facea ce stiu toti localii sa faca cel mai bina : sa doarma!

Sursa Buna Ziua de Iasi

http://www.bzi.ro/exclusiv-un-agent-de-la-politia-locala-dormea-de-rupea-azi-noapte-timpul-programului-foto-349868

Ca de obicei, "desteptele" de prompteriste incep cu titlul de stire : politist prins in timp ce dormea...si nu cum ar trebui ,respectiv politist local prins in timp ce dormea!

Speram ca cineva de sus sa-si dea seama ca aceasta institutie ilegala si fara nici un rost trebuie neaparat desfiintata!

Modificat de cipri83
  • Moderator
Publicat

da Cristi, e de la Dragasani.....stiu sigur....e inscriptionat cu albastru, are nuamr VL-10-EVP, e un logan MCV gri, si are rampa identica cu ale noastre :)

• Moderator
Publicat

Cristi, este cea careia i-ai dat share pe facebook ? sau e alta ? :)

Publicat (modificat)

La mine merge. Am mai avut și eu probleme cu browserele și soluția a fost să le dezinstalez/reinstalez.

post-335-0-82357300-1363027088_thumb.jpg

Modificat de Dan
Publicat (modificat)

Bravo!!! Tineo tot asa. Pe ei pe mama lor.

Modificat de tony6066
Publicat (modificat)

Primaria Buzau a cumparat la inceputul lunii martie 2013, pentru Prostia Locala, pardon, pentru Politia Locala, doua VW Transporter noi, special configurate pentru ordine publica, in genul modelului 2002, pe care noi il folosim inca. Acestia mai au in dotare doua Renault Trafic si 4 Dacia Logan diesel, cu echipari de varf.

Modificat de Sache

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
  • Adaugă...

Informaţii importante

Am plasat cookie-uri strict necesare pe dispozitivul dvs. pentru afişarea optimă a paginilor. Puteţi în orice moment să modificaţi setările cookie-urilor, altfel vom presupune că sunteţi de acord să continuaţi. Utilizând acest site, sunteţi de acord cu Termenii şi condiţiile de înregistrare şi Politica de confidenţialitate.