Jump to content
POLITISTI.ro

Postare recomandată

Publicat (modificat)

Cred ca cel mai bine i-am invita la Cupa Structurilor de Interventie din Politia Romana. :emo-box: Nu numai pe cei din Ploiesti, ci si pe restul din tara care au aere de tactical-team in cap. Poate asa se vor face dracului de ras si vor baga capul in pamant odata pentru totdeauna.

Modificat de McNally
  • Displace 1
Publicat (modificat)

Nu ai sa vezi..in 2006 si in 2008 am auzit ca au fost invitati si SRI si Jandarmeria si SPP.....toti au motivat ca ,,au misiuni,, si nu pot participa....

Si astia au misiuni cu traficantii de patrunjel. Apoi nu cred ca luptatorii de prin SIR-urile tarii se coboara la nivelul acelor marionete jalnice...

Au si ei valoare , si nu pot concura cu orice ciumpalac autointitulat ,,de la mascati,,....

Modificat de arcan
  • Apreciez 3
  • Displace 2
  • Moderator
Publicat

McNally judecând după dotarea ce se vede în poze, comunitarii ăia nu se doresc a fi un tactical-team, ci mai degrabă o structură „riot-control”. Așa se explică acele plastice puse pe ei. Nu confunda riot control, cu tactical-team, pentru că deși seamănă nu sunt sunt același lucru. Numai pe la noi prin țară se face această confuzie și asta se datorează jandarmilor, care întradevăr ei sunt cei ce au ca atribuții „riot-control”, dar întrucât dă bine la public, când se echipează în scutieri își trag și o cagulă pe ochi și se cred forțe speciale, deși pe domeniul „tactical team” nu au nicio treabă, acele competențe sunt la poliție.

Publicat

Dar castile folosite de ei sunt specifice celor de tactical-team, seamana atat de mult cu anumite casti balistice, apoi modul de asezare, de grupare langa autospeciala, asta ar sugera in opinia mea, ca indivizii au in cap figuri de tactical-team. Din cate stiam eu, domnule Catalin, cei din componenta fortelor de tip riot-control au casti mult mai mari cu vizorul din plexiglas si cu aparatoare in partea din spate a gatului.

Oricum sunt un amalgam de prost gust, incearca doar sa copieze, in realitate interventia lor ocupandu-se de cu totul altceva :

http://youtu.be/Acp_AKO4IW0

• Apreciez 1
  • Displace 1
  • Moderator
Publicat (modificat)

Există căști asemănătoare fără pic de protecție balistică, sunt doar din abs. Și au exact această destinație a protecției anti-vandal. Deci nu este o regulă. Dacă vei avea ocazia vreodată să te uiți cu atenție, vei vedea jandarii de la grupările de „jandarmi mobilă” că poartă exact acele tipuri de căști, care chiar dacă nu au vizor și nici guler în partea din spate, sunt din plastic (abs-ul acela), neavând niciun fel de protecție balistică. Și ei le poartă tot din impostură, pentru a părea ceea ce nu sunt, întrucât d.p.d.v. al utilității le-ar fi fost mult mai utile cele de care vorbești tu, pentru ceea ce trebuie ei să facă. Dar tot datorită acestei înclinații către impostură au dat banii pe niște modele de căști ce nu sunt bune în nicio situație, sunt doar pentru aspect.

De asemenea, există și căști cu protecție balistică dotate cu vizor, le poți vedea la jandarii din București ce au pus mâna și s-au înfruptat din dotarea de la fosta Acvila.

PS: Mă distrează teribil denumirea asta pe care și-au ales-o jandarmii. Să vă uitați că ei sunt „Gruparea de jandarmi mobilă ...” :ner:

Oare și-au dorit să iasă așa și au evitat firescul denumirii „Gruparea mobilă de jandari”? :doh:

Modificat de Catalin
  • Apreciez 2
Publicat

:ner: ..sa inteleg ca mascaricii cocalari ...au vandut martisoare?? Intradevar , este o cauza nobila, dar nu asa trebuia facuta...

• Apreciez 2
  • Membru
Publicat

Legat de Glock-urile din dotarea lor, cel putin la nivel de sector 1 Bucuresti, le-au fost retrase la toti dupa cazul de la Perla si au primit iarasi pe cele care trag cu bile de cauciuc :ner: :naughty:

• Apreciez 1
Publicat (modificat)

Ce tot ii trageti cu politia locala ? Astia sunt gardieni pulici toata ziua si au fost inventati de primari pentru a distribuii afise locale ,a face piata pentru angajatii primariei si pentru ai amenda pe cei care isi fac nevoile prin parcuri.Si cum politicul corupt dicteaza la noi in mod absolut primarii incearca cu ajutorul sparlamentarilor din partid sa dea legi dubioase prin care slugile astea sa aiba putere deplina in comunitatile pe care le controleaza in stil feudal .Politia romana le sta in gat deoarece le mai da peste grebla din cand in cand si nu intelege clar interesele feudalilor.Totusi cred ca daca mai apare un ospatar agramat ca Igas vor unii politia romana cu gardienii pulici si vor ''creea'' politia de adunatura cu atributii bolsevice :emo-box:

Modificat de pitbul
  • Apreciez 1
Publicat

De curand, am avut sansa sa ajung si eu ,dupa mult timp ,in concediu,3 zile in Constanta si am ramas perplex cand la trecerea de pietoni ,unde ma aflam, 2

cocalocali cu doua Harley Davidson.Am ramas pe ganduri si in acelasi timp indignat,nu imi venea sa cred ce vad...!!! :emo-box::doh::emo-yessir: Dumnezeule Mare...!!

Publicat

Am obsevat ca la ultima mea postare cineva a apreciat-o negativ. Este ok, dar il rog sa argumenteze , pentru ca sunt curios ce nu i-a placut.

• Apreciez 1
Publicat

Nu pune la suflet Arcan!Nu se merita !O fii trecut pe aici un maidanez cocalar local si nu ia placut aerul...

• Apreciez 1
Publicat

Nu.A fost o greseala de tastare de pe telefon.Omul nu a facut-o cu intentie.Treaba s-a clarificat.

• Apreciez 1
Publicat

Sunt curios ce fata a facut cocalocalul cand i-ai zis...chiar nu a incercat sa-ti spuna:" Hai COLEGA, chiar nu se poate face nimic?" si raspunsul tau(cel putin eu asa i-as fi raspuns) :"Te crezi telegenic? Vrei sa apari la televizor la stiri?..." asta in cazul cel mai fericit pt.el...

• Apreciez 1
Publicat

Eu singurul contact cu un cocalocal a fost in 2011, inainte sa ies la pensie, eram in statie, asteptam troleul, insa inaintea statiei era trecere de pietoni si un pacalici singur in masina inscriptionata, s-a oprit in mijlocul strazii sa-l apostrofeze pe un taximetrist, blocand astfel vreo 3-5 minute drumul. Fiind in intarziere, i-am sugerat politicos sa degajeze accesul troleului...parca i-am dat senzatia ca sunt unul din "traficantii" cu care era obisnuit, ca a inceput sa vorbeasca ca la piata, eu mi-am pastrat cumpatul(dupa cateva sudalmi printre dinti ca era lume in statie), m-am indreptat catre masina si i-am spus sa o stearga de acolo ca-mi chem colegii si iese urat, in timp ce m-am legitimat, spunandu-i totodata ca am memorie fotografica...a plecat ca din pusca! In statie m-a intrebat cineva indignat de atitudinea respectivului, ce i-am spus de a plecat asa? Am raspuns ca l-am amenintat ca sun la politia adevarata, nu la aia de mucava cum era tipul, specificand ca astia sunt impostori, atata timp cat politia este scris cu caractere mari, iar locala cu caractere mici, sa fie astfel confundati cu politistii... Omul mi-a dat dreptate!

• Apreciez 4
Publicat

Tocmai ce m-am uitat si eu la pozele cu "dotarile" Politiei Locale Ploiesti care mi-au ridicat un mare semn de intrebare...astia au impresia ca daca tii un pistol in mana si ai o carpa trasa pe ochi esti "tare"?, aparent da :unsure: Ei bine...nu vreau sa fiu in pielea astora cand vor merge la vreo "interventie" pentru a potoli vreo 30-40 persoane recalcitrante de etnie roma. Eu tare ma tem ca este doar o chestiune de timp pana vom avea un astfel de comunitar K.I.A. :mellow: (killed in action) si asta pentru ca NU AU NICI UN FEL DE PREGATIRE pentru ABSOLUT NIMIC!

• Apreciez 1
Publicat

Nu o sa existe nici un local KIA! Vor suna la 112 daca sunt depasiti de situatie ;)

• Apreciez 1
  • Moderator
Publicat (modificat)

Astia cu Academia si cu scoala de la Campina, ia luati notite cum intervine organu` , cu Logan inscriptionat "POLITIA comunitara"...

Dupa ce da mama turbulentului o raita prin turma de dobi... aaaaaa.... gardieni, acestia cheama o patrula de Politie care le salveaza pielea

De cate astfel de exemple mai este nevoie pentru ca cine trebuie sa observe inutilitatea astora si risipa de fonduri care se face cu ei?

Modificat de Catalin
  • Apreciez 1
Publicat

Poliţistul de CARTON, soluţia britanică pentru reducerea furturilor din magazine

preluare gandul.info din 12 aug.2012

article-2186915-14798ef7000005dc-335-634x376.jpg?width=630

Sursa foto: Daily Mail

blank.gif

x0.gif?sdtrnd=0.6765994268935174&&snocache=1344770323215_70034318952821190&spgid=30457574920728804&sck=y&sfver=11&f1pgad=5&__x1ts=beaff231&sww=1152&swh=773&sifr=0&pub=62&site=3224&section=135&zone=2533&size=0x0&xcrid=0&xgeo=RO%7C07%7C0%7CBotosani%7C%7C0%7C&x1guid=382360119171534901

Oamenii legii din Leight, Manchester, au pus în aplicare o metodă inedită de reducere a furturilor din magazine: au realizat o copie din carton, în mărime naturală, a unuia dintre cei mai cunoscuţi poliţişti locali şi au amplasat-o într-un supermarket din localitate.

Potrivit Daily Mail, poliţistul din carton a fost atât de eficient, încât furturile din magazin au scăzut cu 75%. El a fost creat după ofiţerul de poliţie Paul Prunton din Manchester, iar copia este atât de bine făcută, încât i-a indus în eroare pe o parte din clienţi, care au încercat chiar să stea de vorbă cu poliţistul.

Dacă proiectul „poliţistul de carton” se va dovedi a fi eficient pe termen lung, el ar putea să le ia locul poliţiştilor comunitari.

Guvernul britanic încearcă să economisească 135 de milioane de lire sterline de la bugetul de stat prin desfiinţarea a 290 de posturi de conducere din cadrul Poliţiei Comunitare.

Cetăţenii sunt sceptici cu privire la eficienţa poliţistului de carton şi spun că se simţeau mai în siguranţă în prezenţa unui agent în carne şi oase.

Oamenii legii susţin că vor continua controalele prin supermarketuri şi că nu vor lăsa totul în grija „colegului” de carton. Dimpotrivă, acesta va fi doar un sprijin pentru volumul mare de muncă căruia trebuie să-i facă faţă.

Publicat

Localii şi aşa sunt de carton. În afară de băşinile din cap nu au nimica.

• Apreciez 1
  • Membru
Publicat

La noi ar trebui sa-i schimbe cu altii din hartie igienica reciclata! :ner:

• Apreciez 3
  • 2 săptămâni mai târziu...
Publicat

Asta cred că se potrivea la secţiunea bancuri, mai degrabă:

Confundati cu hotii de fier vechi

6politia-600x401.jpg

ARAD. 15 persoane era să se aleagă cu dosare penale, fiind confundate cu hoţii de fier vechi.

• Share

peremail.png

Au crezut că sunt hoţi de fier vechi. Este vorba despre 15 persoane care încercau să ia bucăţi de fier din vechiul pod care făcea trecerea peste Mureş. În noaptea de vineri spre sâmbătă, poliţiştii locali au observat mai multe persoane pe o insuliţă formată în mijlocul râului, chiar la piciorul podului, care încercau să ia fierul. După ce oamenii au fost identificaţi, aceştia le-au povestit poliţiştilor locali că nu încercau să fure bucăţi de fier din vechiul pod, ci să cureţe zona, având acordul conducerii Gospodăririi Apelor Române. Acord verbal, spune Poliţia Locală Arad, însă acesta a fost confirmat şi de către reprezentanţii Apelor Române. Aceştia au confirmat că cele 15 persoane aveau permisiunea de a curăţa zona, luând doar bucăţile de fier care se desprindeau. Luni, reprezentanţii Gospodăririi Apelor Române vor face un acord scris prin care cei 15 pot lua doar bucăţile de fier care stau să se desprindă din vechiul pod.

Sursa :

http://www.aradon.ro/confundati-cu-hotii-de-fier-vechi/1160010

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
  • Adaugă...

Informaţii importante

Am plasat cookie-uri strict necesare pe dispozitivul dvs. pentru afişarea optimă a paginilor. Puteţi în orice moment să modificaţi setările cookie-urilor, altfel vom presupune că sunteţi de acord să continuaţi. Utilizând acest site, sunteţi de acord cu Termenii şi condiţiile de înregistrare şi Politica de confidenţialitate.