Jump to content
POLITISTI.ro

Postare recomandată

Publicat (modificat)

Asta ar mai trebui sa le dea mana libera pe OUG 195 :doh: .Doamne mare este gradina ta :angry:

Modificat de kocolinos
Publicat

Nimic nou.Si pana acum dupa redenumirea in ,,politie locala,, aveau ,,voie, sa dea amenzi la oprire si masa depasita.E doar o dezinformare intentionata pentru a prosti conducatorii auto in caz ca un cocalar care se crede Wyatt Earp face abuzuri si opreste o maisna in trafic...isi legitimeaza abuzurile prin astfel de declaratii in presa.

Dar legea e lege, si nici macar acesti serifi stelari nu o pot intoarce in favoasrea lor...

Publicat

Primăria Craiova a fost chemată în instanţă de Poliţia Locală pentru acordarea normei de hrană.

Primăria Craiova a fost chemată în instanţă de Poliţia Locală pentru acordarea normei de hrană. Acţiunea a fost înregistrată încă de pe vremea primarului Antonie Solomon, în aprilie 2012, după acesta a i-a refuzat protejatului său, directorul poliţiei, Octavian Mateescu, iniţierea un proiect de hotărâre de consiliu local prin care poliţiştilor să li se dea câte 750 de lei pe lună – normă de hrană.

Potrivit portalului Tribunalului Dolj, pe 18 iunie magistraţii au decis amânarea cauzei la 1 octombrie 2012, pentru “observarea întâmpinării”. Puţin probabil ca poliţiştii locali, asimilaţi funcţionarilor publici, să aibă câştig de cauză, atâta vreme cât nu există o prevedere bugetară, nici la nivelul bugetului poliţiei, nici la cel al primăriei. În plus, nu există o justificare a cuantumului de 750 de lei, scos din burtă, iar poliţiştii locali nu fac parte din aparatul propriu al primarului.

În plus, acţiunea poliţiei pare lucrată de un ageamiu, fiindcă invocă un Ordin al ministrului de interne care face referire doar la personalul din structurile centrale, dar şi hotărâri ale altor primării, unele considerate nelegale prin controlul de legalitate al prefecturilor.

Nouapresa.ro

Publicat

"Am incheiat zilele trecute intelegerea cu Serviciul de Politie Rutiera Iasi si cu cei de la Inspectoratul Judetean de Politie, privind accesul la bazele nationale de date. Mai avem de rezolvat cateva probleme organizatorice si speram ca de la sfarsitul lunii august sa incepem sa aplicam sanctiuni si la legea circulatiei rutiere”,

no offense, dar cei de la SPR si IPJ sunt intregi la minte??? cum dracu' sa dai acces la asemenea baze de date unora care au 12 clase? pe mainile cui ajung datele personale ale mele si familiei mele? :angry:

• Apreciez 1
Publicat (modificat)

Exact despre asta vorbeam și eu cu mult timp în urmă în topicul :doh:

Modificat de Dan
Publicat

Pai sa-i vezi si in actiune, sunt mai ceva ca niste zmei, iar tu in fata lor esti mic mic mic mic mic ....mic de tot. Iar in Iasi totul este si devine posibil, cel putin din cate mi-am dat eu seama.

Publicat

Pai daca tu (la figurat) ii lasi sa te umileasca, atunci e nasol...Sunt niste nulitati si trebuiesc tratati ca atare..

Publicat

Eu unul, stimate arcan, nu am intrat in contact direct cu ei ci doar i-am observat si auzit, fiind oprit in coloana ce astepta la semafor. Poate ca perceptia mea a fost hipersensibila la momentul respectiv, dar nu cred.

Publicat

Domnilor de la politia nationala ar trebui sa cititi mai bine legea politiei locale si regulamentul si sa nu mai postati pareri.La art 7 lit i din legea 155/2010 scrie clar ca politistul local rutier are dreptul de a face semnale de oprire autovehiculelor care circula pe sectoare de drum cu greutate mai mare decat cea permisa.Daca nu va convine e problema voastra dar legea trebuie aplicata.Pe unii dintre d-voastra,nu pe toti va deranjeaza faptul ca nu mai puteti sa va intelegi cu soferii cand ii prindeti pe sens unic sau cu greutate mai mare pe sectoare de drum cu restrictie ca sa nu spun altfel.

• Displace 20
  • Membru
Publicat

Baietas, ne numim politia romana, nu politia nationala. Mai aplicator fervent de legi care esti tu, nu ne innebuni...si daca soferul refuza sa opreasca la semnalul vostru, ce ii faceti? Semn cu batista? :ner: Of doamne, unde erau aplicatorii de lege domle, cei mai vanjosi aparatori ai dreptatii din tara asta...ai dracu de enfractori, domle, daca i-am eradica pe astia care intra pe sectoare de drum cu greutatea mai mare decat cea permisa, cred ca am intra si in Schengen... :ner:

• Apreciez 3
Publicat (modificat)

MINELEEEEEE!!!!!!!!!!!!!!!!! Este vorba de POLIŢIA ROMÂNĂ!! Ce dracu, nu stii sa citesti sau nu intelegi ca ii tot dai inainte cu politistii nationali? Ar trebui sa-ti creasca inima de bucurie ca ti-am scris numele cu majuscule(litere mari).

Modificat de eduardpsih
  • Apreciez 1
Publicat

@minel: la cursurile de politie locala nu aveti si cursuri de sintaxa frazei, punctuatie si gramatica? nu stii ce este aceea "sintaxa"? google it.

• Apreciez 2
Publicat (modificat)

Pentru toti prostii locali care se cred serifi stelari :

L155/2010

Art. 7

In domeniul circulatiei pe drumurile publice, politia locala are urmatoarele atributii:

a) asigura fluenta circulatiei pe drumurile publice din raza teritoriala de competenta, avand dreptul de a efectua semnale regulamentare de oprire a conducatorilor de autovehicul exclusiv pentru indeplinirea atributiilor conferite de prezenta lege in domeniul circulatiei pe drumurile publice;

B) verifica integritatea mijloacelor de semnalizare rutiera si sesizeaza nereguli constatate privind functionarea semafoarelor, starea indicatoarelor si a marcajelor rutiere si acorda asistenta in zonele unde se aplica marcaje rutiere;

c) participa la actiuni comune cu administratorul drumului pentru inlaturarea efectelor fenomenelor naturale, cum sunt: ninsoare abundenta, viscol, vant puternic, ploaie torentiala, grindina, polei si alte asemenea fenomene, pe drumurile publice;

d) participa, impreuna cu unitatile/structurile teritoriale ale Politiei Romane, la asigurarea masurilor de circulatie ocazionate de adunari publice, mitinguri, marsuri, demonstratii, procesiuni, actiuni de pichetare, actiuni comerciale promotionale, manifestari cultural-artistice, sportive, religioase sau comemorative, dupa caz, precum si de alte activitati care se desfasoara pe drumul public si implica aglomerari de persoane;

e) sprijina unitatile/structurile teritoriale ale Politiei Romane in asigurarea masurilor de circulatie in cazul transporturilor speciale si al celor agabaritice pe raza teritoriala de competenta;

f) acorda sprijin unitatilor/structurilor teritoriale ale Politiei Romane in luarea masurilor pentru asigurarea fluentei si sigurantei traficului;

g) asigura, in cazul accidentelor soldate cu victime, paza locului acestor accidente si ia primele masuri ce se impun pentru conservarea urmelor, identificarea martorilor si a faptuitorilor si, daca se impune, transportul victimelor la cea mai apropiata unitate sanitara;

h) constata contraventii si aplica sanctiuni pentru incalcarea normelor legale privind oprirea, stationarea, parcarea autovehiculelor si accesul interzis, avand dreptul de a dispune masuri de ridicare a autovehiculelor stationate neregulamentar;

i) constata contraventii si aplica sanctiuni pentru incalcarea normelor legale privind masa maxima admisa si accesul pe anumite sectoare de drum, avand dreptul de a efectua semnale de oprire a conducatorilor acestor vehicule;

j) constata contraventii si aplica sanctiuni pentru incalcarea normelor rutiere de catre pietoni, biciclisti, conducatori de mopede si vehicule cu tractiune animala;

k) constata contraventii si aplica sanctiuni pentru nerespectarea prevederilor legale referitoare la circulatia in zona pietonala, in zona rezidentiala, in parcuri si zone de agrement, precum si pe locurile de parcare adaptate, rezervate si semnalizate prin semnul international pentru persoanele cu handicap;

l) aplica prevederile legale privind regimul juridic al vehiculelor fara stapan sau abandonate pe terenuri apartinand domeniului public sau privat al statului ori al unitatilor/ subdiviziunilor administrativ-teritoriale;

m) coopereaza cu unitatile/structurile teritoriale ale Politiei Romane pentru identificarea detinatorului/utilizatorului autovehiculului ridicat ca urmare a stationarii neregulamentare sau al autovehiculelor abandonate pe domeniul public.

este suficient de clar cand si mai ales, cui puteti face semnale de oprire??

Modificat de arcan
Publicat
care circula pe sectoare de drum cu greutate mai mare decat cea permisa.

care este greutatea maxima permisa a unui sector de drum ?

cine omoara pe siret? venea ...

• Apreciez 1
Publicat

Minel, am convingerea ca un mare numar din neuronii tai au nevoie urgenta de neuroterapie daca, la o analiza de text sumara a expunerii tale, au ajuns la concluzia ca o parte din politistii romani care au drept de control al traficului rutier cad la intelegere cu conducatorii auto depistati ca incalca regulile de circulatie si sunt in perceptia lor, deci a ta, niste oameni corupti si usor de mituit. Sa-ti fie rusine pentru astfel de afirmatii chiar daca ma bucur ca incet, incet aflam ce va trece prin cap si cam ne dam seama in ce directii sunteti instruiti.

• Apreciez 2
Publicat

care este greutatea maxima permisa a unui sector de drum ?

cine omoara pe siret? venea ...

dar greutatea unui bi-sector de drum care este?

Publicat

Săracu om!!!

Nu e vina lui că aşa a înţeles legea. Ei sunt doar nişte simpli papagali ce repetă ceea ce sunt învăţaţi prin diferite "şcoli" care îi pregătesc. De exemplu localii din Arad au fost trimişi la cursuri în judeţul Timiş, mai precis în Lugoj. Dacă nu mă înşel, acolo a fost o Şcoală Militară de Aplicaţii a Artileriei, mai nou transformată în Centru de Pregătire a Jandarmilor. La aşa profesori, aşa elevi.

Publicat

Săracu om!!!

Nu e vina lui că aşa a înţeles legea. Ei sunt doar nişte simpli papagali ce repetă ceea ce sunt învăţaţi prin diferite "şcoli" care îi pregătesc. De exemplu localii din Arad au fost trimişi la cursuri în judeţul Timiş, mai precis în Lugoj. Dacă nu mă înşel, acolo a fost o Şcoală Militară de Aplicaţii a Artileriei, mai nou transformată în Centru de Pregătire a Jandarmilor. La aşa profesori, aşa elevi.

Si cei din Resita au fost trimisi anul trecut. Dar nu toti. Daca nu ma insel, doar 7 si asta special pentru a le da atributii pe linie de rutiera. Sa fi vazut ce fericit era cel cu care am stat de vorba si mi-a zis asta. Parca descoperise America si era stapanul ei. Este cumnatul unui coleg al meu, care, ghiciti la ce formatiune este :D Cei care ati raspuns Rutiera...felicitari! Ati raspuns corect. Sa vedeti atunci discutii intre ei. Colegul incerca sa-i bage mintile in cap, cumnatul o tinea una si buna, ca va avea exact atributiile Politiei Rutiere.

Publicat

stii cum se spune: cu neamurile nevestei nu te pui :) taci si suporti daca vrei sa ai viata acasa :)

• Apreciez 1
  • Membru
Publicat

Tragic...eu nu as lasa-o pe soru-mea sa se marite cu un local... :slapb:

• Apreciez 3

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
  • Adaugă...

Informaţii importante

Am plasat cookie-uri strict necesare pe dispozitivul dvs. pentru afişarea optimă a paginilor. Puteţi în orice moment să modificaţi setările cookie-urilor, altfel vom presupune că sunteţi de acord să continuaţi. Utilizând acest site, sunteţi de acord cu Termenii şi condiţiile de înregistrare şi Politica de confidenţialitate.