Jump to content
POLITISTI.ro

Postare recomandată

• Membru
Publicat

Nu ar trebui sa avem asteptari mari de la ei. Ei sunt buni sa pazeasca bancile din parcuri s-au poarta primariei.

Oricum, tare as fi vrut sa fie in locul celor doi oameni unul de 2 m si 100 kg. Sa-i vad atunci daca mai au curaj sa se joace de-a politistii. :ner:

Publicat

astia sunt o rusine... manjesc stema pe care o au pe maneca... ar trebui sa le interzica sa o mai poarte...

• Membru activ
Publicat

Aaaa.. te referi la stema aceea pe care unii primari o modifica in fel si chip cand o pun pe umarul "trupistilor" lui, ba cu fundal negru, ba cu mai stiu eu ce? Stema a carei configuratie e prevazuta clar in Legea 102/1992 si astia n-o respecta?

• Apreciez 1
  • Membru
Publicat (modificat)

Mai nou, instruim şi bizonii ăştia la şcolile de poliţie?

20120620_115900.jpg

20120620_115930.jpg20120620_115952.jpg

20120620_120037.jpg

20120620_120104.jpg

Modificat de Bogdanel
  • Apreciez 1
Publicat

Dai seama ca astia de la scoli nu stiu ce sa mai faca, sunt disperati ca au scos numai 50 de locuri. De parca nu puteau sa scoata 100 doar la o scoala, au scos 50 una si 50 cealalta si mai aduc cativa comunitari ca sa abia obiectul muncii.

Publicat

Stiu ca s-a mai discutat problema asta dar eu tot n-am reusit sa ma lamuresc.

Cu privire la competenta politistilor locali in domeniul circulatiei pe drumurile publice, conform art. 6, alin. 1, litera j:

" constată contravenţii şi aplică sancţiuni pentru încălcarea normelor legale privind gabaritul şi accesul pe anumite sectoare de drum, în acest sens, având dreptul de a efectua semnale de oprire a conducătorilor de vehicule".

Se intelege foarte clar din textul articolului ca ei au dreptul de a efectua semnale de oprire conducatorilor de vehicule. In schimb nu se specifica nicaieri OBLIGATIA conducatorilor de a opri la semnalul acestora, nefiind specificat in textul legii o sanctiune cu privire la acest lucru.

Daca eu nu doresc sa opresc la semnalul lor, ce imi pot face acestia? Este pur si simplu o speta.

• Moderator
Publicat

Au posibilitatea sa se uite lung dupa tine si eventual sa-ti admire masina din spate. Nu au competenta sa aplice sanctiuni pentru neoprire la semnal. :clip:

• Moderator
Publicat

Vă spun eu ce fac, îți notează numărul și te verifică în baza de date, după care cel mai probabil că vor întocmi un proces verbal pentru contravenția pentru care intenționau să te oprească.

Publicat

Asta ar fi un alt abuz din partea lor (pe langa multe altele). Poate la volan e soacra-mea... sa ia ea amenda :naughty: .

Publicat (modificat)

Eu nu am inteles pentru ce l-au legitimat pe cameraman? ,,Puteti prezenta un buletin ?;;;,, Si daca ala zicea ca nu?Ce faceau?

Ps.

Hai ca in primul clip e tare de tot directirasu` adj Vaida Voievod cand zice ca,,..e infractiune penala...,,,LOL...

Modificat de arcan
Publicat (modificat)

Catalin, verifica in baza de date si intocmesc p-v proprietarului masinii? Pai cum vine asta?

Stiti ce am mai observat in ultimul timp, ca mai nou cand vor sa opreasca un autovehicul se posteaza in mijlocul strazii, sa fie siguri ca nu trec aia pe langa ei.

Modificat de Dau
  • Moderator
Publicat

Au primit acces la bazele de date, s-a discutat și aici pe forum la vremea respectivă.

Publicat

...

Stiti ce am mai observat in ultimul timp, ca mai nou cand vor sa opreasca un autovehicul se posteaza in mijlocul strazii, sa fie siguri ca nu trec aia pe langa ei.

Am o rugaminte.Nu mai scrieti aici asemenea tampenii.Cocalarii NU AU DREPTUL LEGAL SA OPREASCA AUTOTURISME IN TRAFIC !

Doar masini de tonaj peste....

Acest forum este cititi si de cetateni si de cocalari.Pe cetateni ii induci in eroare, si vor credea ca daca pe forumul politistilor scrie ca ei opresc masini, chiar au acest drept, iar cocalarilor le dai un fel de legitimitate sa faca acest abuz.

Publicat (modificat)

arcan, asta era si ideea, ca nu au niciun drept legal sa te opreasca.

Trebuia sa citesti mai atent ce s-a discutat inainte sa spui ceva.

Modificat de Dau
  • Apreciez 1
  • Displace 1
Publicat

Acum o saptamana, circuland legal, un politist local mi-a facut semn de oprire (eram singura masina de pe portiunea de drum pe care "patrulau"). N-am oprit si m-au privit luuuuung. Ce mi se poate intampla? :ph34r:

Trimit mascatii locali peste mine? :hmmmt:

• Membru
Publicat

O sa te sanctioneze pentru infractiune penala. :ner:

Serios vorbind, legal, nu au ce sa-ti faca.

Publicat (modificat)

arcan, asta era si ideea, ca nu au niciun drept legal sa te opreasca.

Trebuia sa citesti mai atent ce s-a discutat inainte sa spui ceva.

Serios? Data viitoare voi fi mai atent.Noroc ca m-ai avertizat.

Poate ca totusi exprimarea ta spune altceva...ce zici?Ia mai citeste o data :

..Stiti ce am mai observat in ultimul timp, ca mai nou cand vor sa opreasca un autovehicul se posteaza in mijlocul strazii, sa fie siguri ca nu trec aia pe langa ei...

Unde e ideea in cele spuse de tine? Ideea de unde reiese ca cocalarii nu au voie sa opreasca masini in trafic??

..

Modificat de arcan
Publicat (modificat)

Se pare ca nici de data asta n-ai reusit sa citesti toate mesajele scrise de mine. Mai incearca.

Am ajuns sa-mi citez mesajele.

"Se intelege foarte clar din textul articolului ca ei au dreptul de a efectua semnale de oprire conducatorilor de vehicule. In schimb nu se specifica nicaieri OBLIGATIA conducatorilor de a opri la semnalul acestora, nefiind specificat in textul legii o sanctiune cu privire la acest lucru."

Aveti si alte nelamuriri, domnule arcan?

Modificat de Dau
  • Apreciez 1
  • Displace 1
Publicat (modificat)

Amice, usor cu obraznicile.Daca ai dat cu batul in balta, ori recunosti, ori o lasi asa.

Adica te comporti ca un barbat sau ca orice altceva.E la alegere.

Ah, ai un edit. Scuza-ma ca nu ti-am citit operele complete, ci doar postarea la care faceam referire.

Nu esti in bibliografia agreeata de mine.

Modificat de arcan
  • Apreciez 1
  • Displace 1
Publicat

Eu mi-am exprimat foarte clar punctul de vedere si chiar nu am inteles interventia ta.

Ti-am urmarit activitatea pe forum in ultimul timp si numai in polemici ai intrat. In schimb, mai greu cu argumentarea ideilor observ.

Dar nu are rost sa continui cu off topicul pentru ca prea nu am cu cine. Te salut.

• Apreciez 1
  • Displace 1
  • Membru
Publicat

Domnilor,ce ar fi sa revenim on-topic? Dau, daca stii ai dreptate, poti raspunde intr-un mod civilizat, fara intepaturi fara rost si jigniri voalate. Ce zici, se poate?

• Apreciez 1
  • Displace 1
  • Membru activ
Publicat

Apropo de faptul CA COmunitarii au drept de acces la baza de date a evidentei populatiei, in catunul unde activez eu, sunt anumite persoane desemnate de la ei care au acest drept de interogare, existand un tabel ce datele de identifcare ale lor. Suna pe BC, se recomnda si te roaga pe tine sa faci verificare.

De-asta, orice ar fi, eu nu raspund pe BC.

Publicat

Daca vor sa faca verificari la evidenta populatiei au posibilitatea sa sune la dispeceratul lor si acolo au acces la baza de date locala. Cand vor verificari in baza de date nationala trebuie sa se milogeasca la un ofiter de serviciu de la o sectie de politie sau de la IPJ.

• 2 săptămâni mai târziu...
  • 2 săptămâni mai târziu...
Publicat (modificat)

Politistii locali pleaca la munca in strainatate

Politia Locala Pascani se confrunta cu probleme. De o perioada de timp, tot mai multi politisti locali prefera sa-si dea demisia si sa plece la munca in alte domenii unde sunt remunerati mai mult. Potrivit sefului interimar al Politiei Locale, Vasile Avasiloaiei, pe organigrama exista 42 de posturi, insa ca efectiv la Pascani au ramas doar 31. „Avem o lipsa de 11 agenti pe organigrama. In doi ani de zile ne-au plecat cinci agenti de politie datorita faptului ca salariile sunt foarte mici. O parte si-au gasit de munca prin strainatate, iar o parte in alte domenii unde sunt platiti mai bine. Un agent de politie ia un salariu in mana de 600 lei. Ce poti face cu banii astia intr-o luna de zile?”, a precizat Vasile Avasiloaiei. Acesta a precizat faptul ca urmeaza sa poarte o serie de discutii cu actuala conducere a orasului pentru a se gasi solutii la problema de efectiv. Una dintre solutii ar fi ca din bugetul local sa se aloce niste bani pentru plata normei de hrana a agentilor de politie locala, lucru ce ar creste veniturile unui angajat. „Si politistii locali isi asuma unele riscuri prin meseria sa. Nu primim niciun spor. Urmeaza ca in aceste zile sa discut problema cu domnul primar Dumitru Pantazi si sa vedem ce solutii se pot gasi”, a mai precizat Vasile Avasiloaiei, sef interimar la Politia Locala.

Politistii locali vor da amenzi la legea rutiera

In perioada urmatoare, agentii de la Politia Locala vor avea drepturi si pe Legea 195, ce prevede sanctionarea soferilor in trafic. Cei care vor stationa in locuri interzise, nu vor respecta masa maxima admisa pe anumite categorii de drumuri, etc. vor fi sanctionati cu amenda sau puncte de penalizare de catre politistii locali. „Am incheiat zilele trecute intelegerea cu Serviciul de Politie Rutiera Iasi si cu cei de la Inspectoratul Judetean de Politie, privind accesul la bazele nationale de date. Mai avem de rezolvat cateva probleme organizatorice si speram ca de la sfarsitul lunii august sa incepem sa aplicam sanctiuni si la legea circulatiei rutiere”, a incheiat seful interimar al Politiei Locale.

Materialul a fost preluat din ziarul Buna Ziua Iasi. Nu este o situatie in care se incalca legea, dar este cu referire la aceasta structura.

Modificat de eduardpsih

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
  • Adaugă...

Informaţii importante

Am plasat cookie-uri strict necesare pe dispozitivul dvs. pentru afişarea optimă a paginilor. Puteţi în orice moment să modificaţi setările cookie-urilor, altfel vom presupune că sunteţi de acord să continuaţi. Utilizând acest site, sunteţi de acord cu Termenii şi condiţiile de înregistrare şi Politica de confidenţialitate.