Jump to content
POLITISTI.ro

Postare recomandată

Publicat

Mai pot indrazni sa va intreb un lucru?!

As vrea sa stiu daca intr-o citatie pe care o primeste faptuitorul sunt trecuti si martorii. Eu am fost citat telefonic si nu stiu cum arata o astfel de citatie.

Multumesc anticipat!

• Membru
Publicat (modificat)

Pe citatie apar doar datele persoanei citate ,calitatea pentru care a fost chemat,motivul ,,data si ora,  organul de Politie unde trebuie sa se prezinte!Alte date ale altor persoane nu apar pe citatia procedurala!

Modificat de cipri83
Publicat

Multumesc foarte mult, Cipri! M-am lamurit....politistul care instrumenteaza cazul i-a adus la cunostinta invinuitului cine sunt martorii.

• Moderator
Publicat

Nu sunt trecuţi martorii pe citaţia făptuitorului, dar asta nu are nicio relevanţă.

Renunţă la insinuările şi acuzele ăstea cu privire la protejarea datelor de identificare şi alte chestiuni de acest fel pentru că nu e cazul. Dacă până acum nu ai aflat, potrivit art. 171 al. 1 Cod. pr. pen., învinuitul sau inculpatul are dreptul să fie asistat de apărator în tot cursul urmăririi penale şi al judecaţii, iar organele judiciare sunt obligate să-i aducă la cunoştinţă acest drept.

Conform art. 172 Cod. pr. pen., în cursul urmăririi penale, aparatorul învinuitului sau inculpatului are dreptul să asiste la efectuarea oricarui act de urmarire penală, într-un cuvânt are acces la actele aflate în dosar.

Publicat

Ai dreptate Marius, dar cercetarea facuta in aceasta faza nu face parte din actele premergatoare actiunii penale? Se considera deja cercetare penala?

Publicat

Multumesc de sfat! Nu am nevoie de avocat. Am suficiente cunostinte juridice, mai putin practica "politieneasca". Daca intri pe forum sa scrii ori dai un sfat bun, profesionist, competent, ori mai bine te abtii in loc sa te exprimi rautacios. Poti lasa alti colegi amabili sa raspunda Parerea mea...!

Inainte de a fi juristi, politisti, oameni cu preconceptii etc...suntem oameni totusi. Din nou parerea mea...

• Displace 3
Publicat

SMARIN, fara suparare, dar prea mult bati moneda pe ideea ca politistul care are in lucru reclamatia ta, e de fapt de partea celui reclamat! Crezi ca era nevoie sa-i spuna politistul cine sunt martorii si asta mai ales ca ai vorbit de zona din imediata vecinatate a locuintelor voastre? E la mintea cocosului ca nu țața Gherghina din coltul opus al satului e martor impotriva lui, ci nea Vasile, care e gard in gard cu el... Ti-a mai spus si Marius, iti repet si eu, termina cu insinuarile, nu ai dreptate.

Ce cunostinte juridice ai, daca amesteci varza cu cartofii, recte plangerea prealabila cu punerea in miscare a actiunii penale?

• Moderator
Publicat

Multumesc de sfat! Nu am nevoie de avocat. Am suficiente cunostinte juridice, mai putin practica "politieneasca". Daca intri pe forum sa scrii ori dai un sfat bun, profesionist, competent, ori mai bine te abtii in loc sa te exprimi rautacios. Poti lasa alti colegi amabili sa raspunda Parerea mea...!

Inainte de a fi juristi, politisti, oameni cu preconceptii etc...suntem oameni totusi. Din nou parerea mea...

Dacă ai cunoştinţele necesare de ce ai mai venit aici să ceri sfaturi? Chiar ai impresia că suntem obligaţi să-ţi suportăm frustrările?

Nu dau doi bani pe părerea ta.

• Moderator
Publicat

Ce intrebare e asta? La cati avocati s-au perindat pe la OTV...?

• Moderator
Publicat

Nu vă mai pierdeţi timpul să-i răspundeţi, că nu merită! Omul a intrat aici, purtat de teorii conspiraţioniste într-o căutare disperată de motive pentru care să-l reclame şi pe poliţist, tocmai datorită maniei persecuţiei de care dă dovadă. 

• Moderator
Publicat
nu stiu cum arata o astfel de citatie.

Am suficiente cunostinte juridice

Mda...

Vizitator
Acest subiect este închis acum şi nu mai pot fi adăugate alte postări.
  • Adaugă...

Informaţii importante

Am plasat cookie-uri strict necesare pe dispozitivul dvs. pentru afişarea optimă a paginilor. Puteţi în orice moment să modificaţi setările cookie-urilor, altfel vom presupune că sunteţi de acord să continuaţi. Utilizând acest site, sunteţi de acord cu Termenii şi condiţiile de înregistrare şi Politica de confidenţialitate.