Jump to content
POLITISTI.ro

Postare recomandată

Publicat

Ce risc daca cineva din sat m - a acuzat de furt de lemne, care nici macar n - a fost chiar furt? Am fost in satul respectiv intr - o zi pentru a - mi lua din lucruri ( am o casa acolo in care am locuit ), si un vecin care nu are permis m - a rugat sa - i conduc masina pana la padure si inapoi acasa pentru ca nu are permis. A adunat din padure niste resturi de lemne de unde se facea exploatarea ( crengi, bete, tulpini subtiri si uscate de brad, chestii din astea ) si asta cu aprobarea padurarului si a celor care taiau. Din lemnele astea mi - a dus si mie o bena de dacie pick up si una din cate stiu si - a luat lui. Dupa aceea eu am plecat. Nu ne - a oprit nimeni si nu ne - a prins nimeni in flagrant ( daca a aduna niste resturi de lemne dintr - o zona exploatata cu stirea si acordul verbal al padurarului si angajatilor se poate considera furt ). Acum ma suna vecinul respectiv si imi spune ca cineva l - a parat si pe el si pe mine, ca are dosar penal si ca va fi arestat. Acum, pe mine m - ar interesa ce pot pati eu? Pot fi si eu acuzata de ceva? Nu am fost prinsa. Se poate constitui cuvantul cuiva ca proba? Pot fi acuzata de complicitatate? Chiar nu - mi lipsea treaba asta, acum cand prietenul meu e in penitenciar cu o sentinta de 1 an si 2 luni din care pana acum a facut doar o luna. Chiar n - as vrea sa ajung si eu in aceeasi situatie. Va rog sa - mi spuneti daca pot fi acuzata, in baza carui temei, daca pot fi arestata preventiv doar pe acuzatia cuiva si daca risc inchisoare pentru complicitate sau ceva?

• Displace 2
  • Moderator
Publicat

Codul penal reglementează furtul şi pedepsele asociate în cadrul Titlului II. "Infracţiuni contra patrimoniului", fiind definit ca luarea unui bun mobil din posesia sau detenţia altuia, fără consimţământul acestuia, în scopul de a şi-l însuşi pe nedrept. Potrivit legii, furtul se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 3 ani.

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
  • Adaugă...

Informaţii importante

Am plasat cookie-uri strict necesare pe dispozitivul dvs. pentru afişarea optimă a paginilor. Puteţi în orice moment să modificaţi setările cookie-urilor, altfel vom presupune că sunteţi de acord să continuaţi. Utilizând acest site, sunteţi de acord cu Termenii şi condiţiile de înregistrare şi Politica de confidenţialitate.