Jump to content
POLITISTI.ro

Postare recomandată

Publicat

XM25 - pusca de asalt capabila sa traga gloante “inteligente”

Armata Statelor Unite va incepe sa foloseasca pentru prima oara in Afghanistan o arma de asalt futurista care trage cu gloante “inteligente” radio-comandate.

Pusca XM25 foloseste gloante programate sa explodeze dupa ce au parcurs o anumita distanta prestabilita, facand posibila tintirea inamicilor oirunde s-ar ascunde. De asemenea, arma are o raza de actiune de 700 de metri, permitand atingerea tintelor aflate mult in afara acoperirii pustilor conventionale.

154211ecqtt3y8.jpg

Vizorul armei foloseste o raza laser de cautare pentru a determina distanta exacta pana la un obstacol, dupa care soldatul poate adauga sau scadea pana la trei metri acelei distante pentru a capacita gloantele sa elimine bariera si sa explodeze deasupra sau langa tinta. Fiecare astfel de glonte, cu un calibru de 25 de milimetri, contine un cip care primeste constat un semnal radio de la arma, care ii comunica distanta exacta fata de tinta. Atunci cand glontele isi atinge "destinatia", el va exploda cu forta unei grenade de mana.

153754lpivfu18.jpg

Americanii intentioneaza sa achizitioneze 12.500 de pusti XM25 numai pana la finele acestui an, indeajuns pentru fiecare membru infanterist si al fortelor speciale americane din Afghanistan.

1547268sxwc7a9.jpg

vreau si eu unul de asta... macar pentru vanatoare :D
  • Apreciez 2
  • Displace 2
  • Membru
Publicat

@Myron, asta e o arma militara, pentru vanatoare sunt altele chiar si arcul... Vanatoare e un sport nu dragul de a ucide!

• Apreciez 2
  • Membru
Publicat

Sigur ca da ! Dar sunt "verzii" cu ochii pe noi...ecologistii

Publicat
Eti cred că omul a spus în glumă că ar vrea o astfel de armă pentru vânătoare. :)

;) si aia de si-au adus pusti cal .50 (7 bucati in tara) tot in gluma or iesi cu ele la vanatoare? sau nu au specificat vanatoare "de ce ... " =))

Publicat

ca in bancul cela.... la manifestatie... da-te dom'le mai asa ca nu il vad bine pe domnu presedinte...? :))

• 2 săptămâni mai târziu...
Publicat

Cal.50 la armele de vanatoare, nu este cumva pt.elefanti? Cel putin asa stiu eu...daca lovesti un urs cu asemenea calibru, cred ca-l rupi in doua!

• 1 lună mai târziu...
  • 4 săptămâni mai târziu...
Publicat

daniel, tt-ul ESTE o clona de colt, iar cel pe care zici ca l-ai tinut in mana acum 20 de ani, are foarte mari sanse sa fie de productie ... romaneasca. printre colectionarii de arme de "afara" este o arma destul de cautata, ma refer la tt-ul romanesc.

Aici gasiti un review al TT-ului romanesc , pistol model 51

Publicat

Sache, datorita tevii mai lungi, TT-ul este mai precis decat Carpati-ul.

• 1 lună mai târziu...
  • Moderator
Publicat

Fabrica română de armament MFA Mizil a a semnat ieri un memorandum privind producţia şi comercializarea de camioane militare şi vehicule blindate cu producătorul francez de tehnică militară Renault Truck Defense.

Memorandumul are ca obiect producţia şi comercializarea camioanelor militare şi a vehiculelor blindate printr-un program de investiţii comun, ce prevede în primă fază retehnologizarea platformei de producţie a fabricii româneşti. Logistica şi tehnica militară rezultate în urma acestei colaborări vor fi comercializate pe piaţa regională şi pe cea internaţională.

mids.jpgmids_9088.jpgmids2012.jpg

• Apreciez 2
Publicat

Glumeam cu Carpati-ul! Am tras cu TT-ul de mai multe ori si este mult mai precis.

Un astfel de vehicul este util si pentru Politia Romana! Sa vedem ce urmeaza, cum se concretizeaza acest memorandum.

Publicat (modificat)

Sincer nici nu se compara cu Bearcat-ul american...proiectantii francezi sunt absolut fara imaginatie...Nu zic ca nu ar fi bun si asa pentru noi,dar nu poate fi comparat cu ce folosesc americanii...

Modificat de arcan
Publicat (modificat)

Noutati din 2011 de la Cugir...

Arma de asalt cal 5.56x45 NATO

RFT_1_2011_pag_124_125_page_1.jpg

Modificat de hpavictor
  • Moderator
Publicat

Din acelasi ciclu: mi-am tras pistol la imprimanta!

Publicat

Pfff...sunt tare sceptic cu privire la existenta si fiabilitatea unei astfel de arme...

• Moderator
Publicat

Din ciclul ce acareturi inventate pentru tuning-ul armelor:

• 4 luni mai târziu...
  • Membru
Publicat

La Romexpo intre 26 si 29 septembrie se tine expozitia pentru echipamente militare Expomil.

Eu cred ca trec maine pe acolo.

Publicat

Bozo, sa imi spui si mie daca merita vizitat si cat e intrarea... sa stiu daca ma organizez in weekend... 

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
  • Adaugă...

Informaţii importante

Am plasat cookie-uri strict necesare pe dispozitivul dvs. pentru afişarea optimă a paginilor. Puteţi în orice moment să modificaţi setările cookie-urilor, altfel vom presupune că sunteţi de acord să continuaţi. Utilizând acest site, sunteţi de acord cu Termenii şi condiţiile de înregistrare şi Politica de confidenţialitate.