Jump to content
POLITISTI.ro

Stiri si noutati - tehnologie, gadgeturi, software si aplicatii utile


Catalin

Recommended Posts

 • Moderator

După modelul topicurilor cu noutați și știri din sau vă propun acest topic în care să postați despre ce noutăți ați aflat din domeniile menționate în titlu și care credeți că ar fi utile și pentru colegii voștri.



Știați că cei de la IKEA s-au lansat și pe piața de electrocasnice? Ei bine, e adevărat.
Deși sunt cunoscuți pentru mobila pe care o fabrică, acum au lansat „Uppleva” care deși pare un televizor, este mult mai mult. Linia respectivă integrează TV, Blu-ray/DVD player, sistem de sonorizare cu un subwoofer wireless, precum și spațiul necesar pentru o consolă de jocuri.
Bineînțeles conform tradiției IKEA acesta poate fi în diverse culori și mărimi.

http://youtu.be/0Nm7-EuctOs

ps: desi pare a reclamă postul meu, nu este, se datorează faptului că sunt un mare fan al produselor celor de la ikea :P

Link to comment
 • Moderator

Probabil că sunt membri care folosesc serviciile aplicației Dropbox.

Eu o folosesc și sunt foarte mulțumit.

De astăzi, cei de la Dropbox au implementat un nou serviciu prin care se încarcă în mod automat fotografiile de pe carduri SD şi de pe smartphone-uri direct. Când faceţi acest lucru, veţi primi gratuit un spaţiu de 500 MB şi, dacă veţi continua să încărcaţi imaginile, acest spațiu poate ajunge până la 3 GB, spaţiu suplimentar.

Când serviciul Dropbox detectează un card SD sau conectarea unui smartphone, Dropbox vă va întreba dacă doriţi să importaţi fotografiile direct în folderul Dropbox. De acolo, o să apară o casetă de sincronizare, iar fotografiile încep să fie încărcate. Totuși dacă utilizaţi un alt program de import al fotografiilor ca iPhoto, se va bloca programul de la deschidere. Acelaşi lucru este valabil pentru cazul în care vă conectaţi un smartphone cu o camera. Încărcarea unei singure imagini în acest fel, îți va aduce o suplimentare de 500 MB de spatiu.

originalf.jpg

Dacă este cineva care încă nu folosește acest serviciu și dorește să înceapă, vă rog să anunțați aici. Pentru a vă înscrie de pe un link cu recomandare, în felul ăsta veți beneficia de puțin spațiu în plus (250mb) atât voi, cât și eu. Bineînțelesc, spațiul de 250 de mb în plus, sunt pe lângă cei 2 Gb oferiți gratuit pentru acest „hard extern gratuit”.

Link to comment
 • Moderator

Cu plăcere.

E foarte util serviciul Dropbox. Fișierele pe care le urci pe acel „hard extern gratuit” le vei găsi acolo, indiferent de ce device folosești (calculator, laptop, tabletă, telefon).

Link to comment
 • Moderator

Cu cât mai mulți, cu atât mai bine. :D

Ps: M-am uitat acum și am văzut că am postat o greșeală. Valoarea spațiului extra primit este de 500 mb și nu 250 cum am postat mai sus. Exact acestea sunt mențiunile de pe site:

Invite your friends to Dropbox!

For every friend who joins and installs Dropbox, we'll give you both 500 MB of bonus space (up to a limit of 16 GB)!

Once your friend joins and installs Dropbox, you'll both get extra space. Hooray!

Link to comment
 • 3 weeks later...
 • Moderator

Aplicație cu care poți vorbi gratuit și nelimitat la telefon, în orice rețea!

În maxim două săptămâni, vom avea în Google Play, App Store și Marketplace o aplicație cu care vom putea vorbi gratuit și nelimitat la telefon, cu orice destinație și indiferent de operatorul celui apelat!

Digi Oriunde este alternativa propusă de RCS & RDS pentru aplicațiile similare devenite populare pe plan mondial (ex: Tango, WhatsApp, etc.); principala diferență fiind marcată de posibilitatea de a realiza apeluri VoIP din străinătate, la tarifele standard ale abonamentului avut.

Comunicatul oficial:

“Serviciul se va numi Digi Oriunde. Aplicaţia software va fi disponibilă pentru terminalele care rulează pe Android, iOS (Apple) și Windows Phone, astfel încât orice utilizator, indiferent de rețeaua în care se află, dacă are acces la Internet pe smartphone din orice rețea, poate comunica nelimitat cu orice alt ultilizator al aplicației noastre.

În plus față de aplicaţii similare, utilizatorilor RSC&RDS le oferim, prin contul de client de telefonie mobilă, să apeleze orice destinaţie, prin folosirea aceluiași plan tarifar şi aceluiași abonament. Dacă sunt în roaming și au acces la internet prin Wi-Fi, clienţii pot suna, utilizând același număr de telefon, prin VoIP, şi beneficiind de tarife locale”.

Rămâne de văzut câți deținători de smartphone-uri vor “adera” la Digi Oriunde în schimbul soluției utilizate deja.

Va fi un eșec atât timp cât Cosmote, Orange și Vodafone vor continua cu extraopțiunile ieftine, cu mii de minute incluse?

Sau vom asista în câțiva ani la dispariția operatorilor de telefonie și transformarea lor în niște provideri de internet mobil?

Link to comment
 • 2 weeks later...
 • Moderator

Facebook este pe cale să achiziţioneze Opera Software, urmând ca versiunile desktop şi mobile ale web browser-ului cu acelaşi nume să devină fundaţie pentru primul web browser Facebook, creat special pentru adepţii reţelei de socializare.

Facebook browser ar urma să includă componente plugin şi meniuri Facebook, ce îmbogăţesc sesiunile de web browsing cu elemente specifice reţelei de socializare, cum ar fi recomandarea paginilor interesante pe Facebook, postarea de imagini şi comentarii.

Odată cu lansarea unui web browser propriu, Facebook va intra într-o competiţie pe două fronturi cu Google, deţinătorul reţelei Google+ şi web browser-ul Chrome - recent avansat la statutul de cel mai folosit browser web, în defavoarea Internet Explorer.

Dacă până acum Google+ avansa cu paşi mici în lumea reţelelor de socializare, Facebook browser va complica şi mai mult lucrurile, forţând Google către strategii şi mai agresive de promovare, cum ar fi integrarea funcţiilor Google+ cu web browser-ul Chrome.

sursa: go4it.ro

Link to comment

ASUS dezlănțuie hibrizii – ASUS TAICHI

Gadgeturile momentului se transformă peste noapte. Față de computerele știute până acum, hibrizii amenință să preia puterea. Demarcația dintre laptop/netbook/tabletă/ultrabook/all-in-one e tot mai greu de urmărit. Miza este flexibilitatea.

ASUS TAICHI este noutatea dezvăluită la COMPUTEX 2012. Este un produs ce combină un ultrabook cu două ecrane și o tabletă multi-touch.

asustaichi1640x631.jpg

ASUS va pune pe piață două modele de TAICHI: de 11.6” și de 13.3”. TAICHI are câte un display IPS/FHD LED-backlit pe fiecare față a capacului. Poate fi utilizat și ca ultrabook cu tastatură QWERTY completă și cu pad, dar și ca tabletă atunci când e închis capacul. În modul tabletă multi-touch, TAICHI are suport pentru stylus electronic.

Oricum l-ai privi, cele două ecrane ale lui TAICHI apelează la același hardware. Ecranele sunt independente și pot fi folosite în același timp în scopuri diferite. Cineva poate lucra pe ultrabook, iar o altă persoană poate vedea ecranul de pe spatele capacului. Calea este deschisă dezvoltatorilor de aplicații și sper ca ASUS să se facă simțit și în acest sens încă de la punerea lui TAICHI pe piață.

sursa

Edited by Eduard
Link to comment
 • 4 months later...
 • Moderator

US Immigration and Customs Enforcement (ICE) Angency va inceta colaborarea cu BlackBerry si va achizitiona pentru toti angajatii sai iPhone. In total vorbim de 17.600 de dispozitve, in valoare de 2,1 milioane dolari. Aceasta despartire a avut loc dupa 8 ani de colaborari constante cu RIM. Motivul incetarii parteneriatului a fost sintetizat in cateva cuvinte: ,,BlackBerry-urile nu mai sunt in stare sa faca fata cerintelor de tehnologie mobila ale agentiei.” In ceea ce priveste alternativa, desi au recunoscut ca s-au uitat si la Android ca solutie, ecosistemul controlat si securizat al iPhone-ului le-a suras mai mult.

Aceasta lovitura este una din multele incasate de BlackBerry in ultima perioada, din partea diverselor organizatii guvernamentale din SUA. Printre cei care au renuntat la colaborare se numara US National Oceanic and Atmospheric Administration, Bureau of Alcohol, Tobacco, Firearms and Explosives si General Service Administration.

sursa: playteh.ro

Link to comment

A fost lansat noul iPad Mini

Noul produs Apple oferă un ecran IPS de 7,9" cu rezoluţie de 1024 x 768 pixeli şi este bazat pe procesorul Apple A5, cel folosit pentru terminalul iPhone 4S şi tableta iPad 2, însă în versiunea fabricată pe 32nm, care a fost introdusă odată cu cel din urmă în această primăvară. Rivalitatea cu Google a devenit amuzant de vizibilă în timpul prezentării, Tim Cook încercând să reliefeze avantajele pe care noul model le are faţă de Google Nexus 7.

Carcasa noului iPad Mini are o grosime de 7,2 milimetri, greutatea fiind de 308 grame. În interiorul carcasei, pe lângă componentele deja menţionate, Apple a implementat un adaptor wireless 802.11 a/b/g/n, stocare internă care începe de la 16GB, cameră frontală 720p, cameră principală cu senzor de 5MP, o baterie care promite o autonomie de 10 ore şi, opţional, modul radio 3G/4G.

Preţul acestui model va începe de la 329$ în cazul versiunii 16GB Wi-Fi, ceea ce se va traduce într-un preţ aproximativ de 1500 lei, vizibil mai mare decât cel al rivalului direct Nexus 7, pentru care se oferă şi dotări ceva mai bogate şi opţiunea conexiunii de date, dar şi o platformă hardware mai slabă şi un ecran cu rezoluţie mai mică.

Ambele modele vor fi disponibile începând cu data de 2 noiembrie, disponibilitatea lor în România fiind momentan necunoscută.

Sursa:go4it

post-3042-0-34745700-1351103537_thumb.jp

post-3042-0-35433300-1351103554_thumb.jp

Link to comment
 • 3 weeks later...
 • Moderator

Probabil că mulţi dintre voi au auzit sau ştiu despre producătorul de dispozitive de stocare externă "LaCie", ce are astfel de produse diferite de majoritatea celorlalte, prin caracteristicile şi designul lor.

Acum cei de la LaCie au lansat pe piaţă un stick USB ce se remarcă prin designul său, dimensiunile reduse dar şi rezistenţa sa, ce se numeşte PetiteKey.



lacie-petitekey-usb-stick.jpg
PetiteKey rezistă sub apă la adâncimi de până la 100 de metri sau chiar şi la un tratement cu substanţe chimice din maşina de spălat. De asemenea chiar dacă îl veţi scăpa în noroi producătorul susţine că nu veţi avea nici un fel de problemă cu el.
În plus, vine şi cu un cont la un serviciu de stocare în cloud, astfel încât posesorul să-şi poată păstra informaţiile preţioase de pe stickul indistructibil şi pe Wuala Secure Cloud Storage.

Preţul său va fi evident mai mare şi va porni de la 15 dolari, în funcţie de capacitate, acesta fiind disponibil în versiuni de 8, 16 sau 32 GB.


sursa: playtech.ro

Link to comment
 • 6 months later...
 • Moderator

Sonte Film se numesc jaluzelele care fac fereastra opacă printr-o aplicaţie de pe telefonul mobil. Jaluzelele devin transparente cand cand curentul electric trece prin ele.  Pot fi folosite, de asemenea, si ca ecran pentru proiector.

Consuma mai putin de cinci watti pe metrul patrat, cand sunt pornite, deci cand este nevoie de intimitate, jaluzelele nu consuma cuent electric.

Grosimea este de 0,4 milimetri si au un unghi de vizualizare de 140 de grade. Nu sunt 100% transparente cand sunt pornite, absorbind 30% din lumina, dar cand sunt oprite, absorb 95% din lumina, deci fac destul intuneric.

Sonte Film absorb peste 85% din ultraviolete si reflecta peste 70% din infrarosii, iar intervalul de temperatura in care functioneaza este de minus 20 de grade Celsius – 70 de grade Celsius.

Pretul unu kit de instalare pleaca de la 65 de dolari.

Priviţi aici:

Link to comment

Ieri, Apple a prezentat in cadrul WWDC 2013 viitorul sistem de operare iOS 7 pentru iPhone.  Acesta vine cu o listă destul de lungă de facilităţi noi.  Alături de ele, cei din Cupertino au pregătit şi o nouă interfaţă vizuală.Vă vom prezenta în continuare un material video în care sunt scoase în evidenţă o parte din noutăţile aduse de iOS 7. Versiunea beta a sistemului de operare este rulată momentan doar pe telefoanele care au un cont de developer. Clipul de mai jos este realizat cu un iPhone 4S. În timpul pregătiri clipului, telefonul a avut momente în care s-a mişcat mai greu. Versiunea finală a lui iOS 7 va fi disponibilă peste câteva luni.

 

Link to comment
 • 1 month later...
 • Moderator

The Atom este un fel de dinam, adaptat zilelor noastre, destinat celor ce le place să meargă cu bicicleta şi care îţi permite să îţi încarci telefonul, tableta sau orice alt dispozitiv ce poate fi alimentat prin USB, chiar şi atunci când nu eşti pe bicicletă, graţie unui acumulator reîncărcabil ce poate fi detaşat şi pe care îl poţi lua cu tine. Încă nu a fost lansat în producţia de serie, dar dezvoltatorii lui speră ca începând din luna noiembrie să înceapă livrările la un preţ aprox. de 99 dolari.

 

 

 

the-atom.jpg

Link to comment
 • 4 weeks later...

Multi dintre noi au fost pusi in situatia in care am intalnit o specie de oameni fara simtul raspunderii sau pur si simplu mitomani(sunt apolitic!)...oameni care au prostul obicei sa nege ceea ce au vorbit cu noi la telefon sau ,mai grav , situatia specifica institutiei noastre cand vreun sef vremelnicpriest.gif ajuns in 5-6-7 ani cu functia la un nivel care in tarile cu apa calda presupune n-spe mii de ani de munca reala si scoala reala a dat niste dispozitii la telefon iar cand a iesit totul prost a negat c-ar fi autorul dispozitiei(proprie experienta dar WinMobile ,Android si iOS mai aveau 5 respectiv 8 ani sa apara!...situatie finalizata cu sanctiune pentru mine).Ei bine este o aplicatie care pentru politistii detinatori de android e mana cereasca...iar daca au si sefi din categoria celor de mai sus e blestem curat pentru acei sefi.Aplicatia ACR Call Recorder este ,cred eu ,una dintre cele mai ok ....mai buna decat Call Spy .

Edited by axle15
 • Upvote 2
Link to comment
 • 1 month later...
 • 2 months later...
 • Moderator

Pentru cei care folosiţi iPad sau/şi iPhone, vedeţi că serviciul de stocare cloud "Box" are o promoţie între 15 ianuarie şi 15 februarie prin care oferă un spaţiu gratuit pe viaţă de 50GB, pentru toţi posesorii de asemenea divice-uri care descarcă sau actualizează aplicaţia lor.

 

BOX este un serviciu de stocare cloud, similar cu Dropbox, Google Drive, SkyDrive, etc. Până acum, pentru conturile gratuite cei de la Box ofereau 10GB gratuit.

 

Dacă nu aveţi cont, după ce descărcaţi aplicaţia din AppStore, cu o adresă de mail validă trebuie să vă creaţi unul şi veţi primi 50GB spaţiu gratuit pe viaţă.

De asemenea dacă deja folosiţi aplicaţia celor de la BOX, veţi beneficia de această ofertă dacă faceţi update aplicaţiei în această perioadă, numai că după aceea trebuie să daţi un logout. După care login şi veţi primi un mail la adresa cu care v-aţi creat contul, pentru a vă reconfirma adresa de mail. După ce faceţi toate aceastea contul vostru va avea disponibili 50GB, faţă de 10GB cât aveaţi înainte. Mai multe detalii aici.

 

Eu foloseam şi înainte acest serviciu, am verifcat dacă e reală oferta, urmând paşii descrişi acolo la ei şi merge, am obţinut 50GB.

Dacă încă nu folosiţi acest serviciu de stocare, vă recomand să o faceţi. Este cel mai mare spaţiu oferit gratuit de un serviciu de acest gen.

 • Upvote 1
Link to comment
 • 2 months later...
 • Moderator

TAG Heuer a anunţat că sunt primii producători ce lansează pe piaţă un model de telefon cu "rezervă de energie perpetuă"

Telefonul din clipul de mai jos poartă numele de TAG Heuer Meridiist Infinite şi probabil va avea un preţ de aprox. 10.000 de dolari. Disponibil într-un număr limitat de 1911 bucăţi, va intra în istorie ca fiind primul terminal ce incorporează tehnologia solară a celor de la Wysips. Rezerva de energie perpetuă descrisă în clipul de mai jos are la bază o celulă fotovoltaică sau panou solar transparent inserat între LCD-ul care afişează imaginea şi sticla de protecţie. Din acest motiv, dacă o mare parte din activităţile voastre se desfăşoară în soare sau în medii luminate intens, artificial sau natural, este teoretic posibil să nu rămâneţi niciodată cu bateria descărcată.

 

http://youtu.be/Hp3ODf28PaE

Link to comment
 • 2 months later...

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.