Jump to content
POLITISTI.ro

Stiri si noutati din industria de armament


Catalin

Recommended Posts

 • Moderator

XM25 - pusca de asalt capabila sa traga gloante “inteligente”

Armata Statelor Unite va incepe sa foloseasca pentru prima oara in Afghanistan o arma de asalt futurista care trage cu gloante “inteligente” radio-comandate.

Pusca XM25 foloseste gloante programate sa explodeze dupa ce au parcurs o anumita distanta prestabilita, facand posibila tintirea inamicilor oirunde s-ar ascunde. De asemenea, arma are o raza de actiune de 700 de metri, permitand atingerea tintelor aflate mult in afara acoperirii pustilor conventionale.

154211ecqtt3y8.jpg

Vizorul armei foloseste o raza laser de cautare pentru a determina distanta exacta pana la un obstacol, dupa care soldatul poate adauga sau scadea pana la trei metri acelei distante pentru a capacita gloantele sa elimine bariera si sa explodeze deasupra sau langa tinta. Fiecare astfel de glonte, cu un calibru de 25 de milimetri, contine un cip care primeste constat un semnal radio de la arma, care ii comunica distanta exacta fata de tinta. Atunci cand glontele isi atinge "destinatia", el va exploda cu forta unei grenade de mana.

153754lpivfu18.jpg

Americanii intentioneaza sa achizitioneze 12.500 de pusti XM25 numai pana la finele acestui an, indeajuns pentru fiecare membru infanterist si al fortelor speciale americane din Afghanistan.

1547268sxwc7a9.jpg

Link to comment

Americanii astia...pai cand ei aveau televizor color noi nu aveam televiziune...ce sa mai zicem Cata...bravo lor pentru astfel de arme, dar cred totusi ca urmatorul razboi cand va fi, o sa fie ori un virus/molima sau o simpla apasare de buton.

 • Upvote 1
Link to comment
 • 2 months later...

Eh...e faina nu zic nu, dar si marketingul e mare.La fel de laudate au fost si rachetele Tomahawk despre care se spunea ca pot da lovituri ,,chirurgicale,, cu eroare de pana la 3 metrii.Si lovind,,chirurgical,, au demolat scoli, blocuri, ambasade (aici e putin de discutat0 si alte obiective din proximitatea tintelor....

Tianand cont ca au multi evrei in staffurile de marketing, au reclama fara cusur.

Si ca o paralela, si cursurile in Israel de Krav Maga sau cu cine stie ce superspecialist in tragere sunt beton in prezentare.Cunosc personal un tip care a facut dou astfel de cursuri unul dintre ele cu Sayeret Matkal (sper sa nu ma insel asupra unitatii)...si s-a intors dezamagit......

Se aplica vorba aia ,,reclama e sufletul comertului,,.

Evident, ca acum procedez ca si vulpoiul din fabula, dar intotdeauna adevarul e la mijloc... :emo-yessir:

Link to comment

Poate cu "sculele" astea l-or prinde in sfarsit pe intaiul terorist al lumii, sa vedem dupa aia cu ce se vor mai ocupa si pe unde vor mai implementa principiile democratiei =))

Link to comment

Pai pot dar nu prea mult.Spunea ca la trageri nu au invatat nimic deosebit sau nou.tragatorii instructori nu s-au situat mult peste tragatorii elevi.Idem si la tactica.

Nu pot detalia foarte mult, pentru ca ....

Spun doar ca omul este un fost acvilist.

S-a exprimat cam asa ..,,la pomul laudat sa nu te duci cu sacul...,,

Edited by arcan
Link to comment
 • Member

te-am intrebat pentru ca ma documenatsem [atat cat am putut afla] ; teoretic m-a impresionat activitatea acestei unitati si eram curios sa aflu si parerea celor care au intrat in contact cu ei ...mersi oricum

Link to comment

Exista o vorba foarte adevarata care spune cam asa :,,teoria ca teoria, dar practica ne oamoara,,.

Ma gandesc ca ai auzit de Shayetet 13. Sunt numiti Navy Seals ai marinei israeliene.Cei mai buni, cei mai tari si cei mai pregtiti.Atunci cum se face ca in 13 iunie 2010 au luat cu asalt o nava cu ajutoare a arabilor (nici nu conteaza nationalitatea lor) si abia au scapat cu viata dupa ce aia s-au aparat cu bete si cu topoarele de incediu luate de pe nava?

Priveste putin imaginile de mai jos :

Edited by arcan
Link to comment

Arcan,amicul tau a facut cursurile acelea in calitate particulara sau oficiala? Intreb pt. ca la firmele private mai sunt instructori fosti Sayeret Matkal(ori altele de aceasi natura) dar mi se parea mai logic ca politistii sa faca cursuri cu alte structuri,cum ar fi Yamam.Evreii au oricum forte speciale si specializate la fiecare scara de bloc.

p.s Cei din film au mers initial inarmati cu doar arme de paintball(se voiau neletali) si pistoale.Ranga in cap e mai periculoasa ca bila de paintball.

Link to comment
 • 11 months later...

Gloanţele viitorului

De-a lungul generaţiilor, gloanţele au schimbat înfăţişarea istoriei. Aceste proiectile au schimbat modul în care ducem războaiele şi au modelat lumea în care trăim azi. Oamenii de ştiinţă creează acum un glonţ care nu ratează niciodată.Poţi fugi, dar nu te poţi ascunde de aceste gloanţe ale viitorului. Pare de domeniul Science Fiction, dar suntem aproape să realizăm gloanţe inteligente. Ele se fixează asupra ţintei, îşi schimbă singure direcţia şi nu ratează absolut niciodată. Am creat oare glonţul suprem? Gloanţele au diverse forme şi mărimi şi sunt proiectate pentru a răni sau a ucide. Balistica a transformat plumbul de muschetă de acum 400 de ani în Ranger Talon, glonţul aproape invizibil care îşi face ţinta bucăţele. Armele au evoluat şi ele, de la muschetă la arma cu lunetă de calibrul 50. Acest film documentar online prezintă evoluţia gloanţelor de-a lungul timpului şi ultimele tehnologii în materie de balistică: de la gloanţe care pot străpunge orice vehicul blindat la arme electronice care pot trage până la un milion de gloanţe pe minut.

http://youtu.be/UQXzgPOhpRk

Edited by Eduard
 • Upvote 3
Link to comment
 • Moderator

România şi alte 12 state membre NATO vor achiziţiona anul acesta cinci aeronave UAV Global Hawk (avioane fără pilot), pentru securitatea aeriană a spaţiului european şi al Statelor Unite. Avioanele Global Hawk sunt special construite şi dotate pentru zboruri de supraveghere.

Dintre cele treisprezece state NATO, Germania, Italia, România şi Statele Unite, vor investi un miliard de euro în achiziţionarea unor avioane de recunoaştere fără pilot de tip Global Hawk, fabricate de compania americană Northrop Grumman. Aceste ţări vor mai cheltui în plus două miliarde de euro pentru funcţionarea sistemului global de supraveghere, denumit Alliance Ground Surveillance (AGS, Supraveghere Terestră Aliată), timp de două decenii, de la baza aeriană Sigonella din Sicilia (Italia).

1612911uw2so3vf.jpg16121215fn373fp5.png

sursa | mediafax.ro

Link to comment
 • 1 month later...
 • Moderator

Noua generație a celebrului Submachine Gun UZI

Israel Weapon Industries (IWI) va prezenta și lansa pe piața SMG-urilor noul UZI PRO de 9mm în perioada următoare.

Dezvoltat în colaborare cu Israel Defense Forces, Uzi SMG PRO 9mm este cel mai nou membru al familiei legendarului Uzi - una dintre cele mai populare arme din lume, cu milioane de unităţi vândute în întreaga lume.

Uzi Pro este extrem de uşor şi compact, are un design ergonomic şi este uşor de folosit, iar multe din componentele sale sunt realizate din materiale polimerice avansate. SMG-ul poate executa foc în regim full auto dar şi foc cu foc.

uzipro9mm.jpg

Link to comment
 • Moderator

Vă prezint noul model al cunoscutului TT.

Denumirea noului model al rușilor este TTK, iar deocamdată este oferit doar ca armă neletală, ce folosește muniție 10х28mm cu bilă de cauciuc, dar tovarășii plănuiesc ca în viitorul apropiat să iese pe piață și cu o versiune letală care să folosească o muniție 9x19mm.

003czfg2tfb.jpg

Cunoscutul și consacratul TT, alături de noul model TTK

003d1wt1tfb.jpg

Link to comment

Acum vreo 20 de ani, am avut ocazia sa am in mana de mai multe ori un asemenea pistol . A fost un pistol destul de bine construit, iar posesorul lui zicea ca trage destul de bine in poligon si ca are ceva recul mai mare , dar precizia buna . Greutatea in nici un caz nu se compara cu pistolul romanesc facut de Cugir, care este greu si nedorit de prea multi . TT a fost si este inca recunoscut ca arma buna, pe linga alte pistoale care sunt departe ca si constructie si precizie inca de la proictare . Mai stim noi un caz aflat in dotare inca la majoritatea colegilor . TT daca te uiti bine la el aduce cu celebrul Colt . :)

Link to comment

daniel, tt-ul ESTE o clona de colt, iar cel pe care zici ca l-ai tinut in mana acum 20 de ani, are foarte mari sanse sa fie de productie ... romaneasca. printre colectionarii de arme de "afara" este o arma destul de cautata, ma refer la tt-ul romanesc.

 • Upvote 1
Link to comment
 • 1 month later...
 • Moderator

Cunoscuta firmă de echipamente Safariland a lansat pe piață, Bark-9 canine vest o vestă pentru câinii polițiști, ce are o protecție balistică de nivel II și IIIA, în funcție de cum este comandată. Este complet reglabilă și dispune de buzunare pentru plăcile de protecție.

Pentru cei interesați mai multe detalii se găsesc pe site-ul www.protechtactical.com

bark9242x300.jpg

Link to comment
 • 2 weeks later...
 • Moderator

Două clipuri în care Gary Hughes de la Survival Armor demonstrează eficiența protecției balistice oferite de vestele lor cu armura Falcon6. Armura Falcon6 este top-of-the-line din oferta de produse a celor de la Survival Armor și folosește o țesătură diferită față de cele tradiționale.

Link to comment
 • Moderator

Noua generație a celebrului Submachine Gun UZI

Israel Weapon Industries (IWI) va prezenta și lansa pe piața SMG-urilor noul UZI PRO de 9mm în perioada următoare.

Dezvoltat în colaborare cu Israel Defense Forces, Uzi SMG PRO 9mm este cel mai nou membru al familiei legendarului Uzi - una dintre cele mai populare arme din lume, cu milioane de unităţi vândute în întreaga lume.

Uzi Pro este extrem de uşor şi compact, are un design ergonomic şi este uşor de folosit, iar multe din componentele sale sunt realizate din materiale polimerice avansate. SMG-ul poate executa foc în regim full auto dar şi foc cu foc.

uzipro9mm.jpg

http://youtu.be/H0qUggVdWJU

Link to comment
 • 2 months later...
 • Moderator

MechTech a lansat un nou „Glock Carbine kit”. Kit-ul de conversie al celor de la MechTech este compatibil cu mai toate modele Glock, full-size şi compact, cu calibru de 9mm, 0.357 Sig, 40 S&W, 10mm Auto şi .45 ACP.

Prețul pornește de la 350$ și poate ajunge până la 530$.

mechtechglockcarbinekit.jpg

 • Upvote 1
Link to comment
 • 1 month later...
 • Moderator

O companie numită „MDEK Systems” a dezvoltat un prototip, ce încă este în curs de brevetare, cu ajutorul căruia ei susțin că se reduce semnificativ reculul, mai mult decât sistemele tradiționale cu arc sau sistemele hidraulice de reducere a reculului.

Sistemul TRRR reduce reculul prin: (citez) „converting the linear in-line kick forces to dynamic torsion impulses within the stock. The torsion impulses rotate the gun download and away from the shooters's shoulder and cheek and eliminates barrel rise. This action eliminates flinching and helps keep the target acquired making the shooting experience painless and more pleasurable

Prototipul Franchi SPAS-12 shotgun

trrrstock1tfb.jpg

Link to comment

Am urmarit de curand pe Youtube clipuri cu un pistol automat numit AN 94 sau Abakan, dupa fabricant! Ce m-a frapat la aceasta arma este limitarea reculului prin culisarea tevii, exact pe acelasi principit ca la tun! Nu pot sa uploadez clipul cu mobilul, dar daca dati un search cu Abakan sau AN 94 puteti vedea de ce e in stare arma respectiva.

Link to comment
 • Moderator

Walther recheamă pistoalele PK380

Cei de la Walther GmbH au anuţat că rechemă un lot de pistoale PK380, deoarece au constatat că la acţionarea siguranţei manuale, aceasta nu poate împiedica percutarea şi focul unui cartuşi aflat pe ţeavă, dacă este acţionat trăgaciul.

Rechemarea este valabilă pentru pistoalele Walther PK380 fabricate între mai 2012 și septembrie 2012, cu un număr de serie între PK101201 și PK112155.

Dacă dețineți un PK380 cu o serie din acest interval, nu mai trageţi cu pistolul și luaţi legătura cu producătorul imediat. Din câte se pare toate exemplarele au fost comercializate numai pe teritoriul Statelor Unite.

sursa: www.americanrifleman.org

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.