Jump to content
POLITISTI.ro

Postare recomandată

Publicat

Am voie să circul cu portiera îndoită? Am atașat o poză să vă faceți o idee.

Care sunt riscurile la care mă expun dacă circul cu ea așa?

Screenshot_20190727-110117_Gallery.jpg

• Membru
Publicat

Te trage curentul. Și ramai și fără certificat, dar e mai rău dacă te trage curentul. :))

• Apreciez 1
  • 5 luni mai târziu...
Publicat (modificat)

Bună!

Am citit toate comentariile din topicul asta, dar tot îmi este frica sa circul cu mașina avariata ... Imi puteți spune mai exact daca îmi este permis să circul cu mașina în starea umratoare: far stânga spart dar este cumva impins in spate și lumina încă se vede , capota langa in dreptul farului îndoită și aripa îndoită tot in dreptul farului... 

Țin să precizez că a fost făcută amiabila și am documentul alacela care se face la asigurări cum că eu am fost de vina acela cu desen și toate datele ..

Mulțumesc!

Modificat de robertroman
Am uitat sa precizez un lucru împortant
  • 1 an mai târziu...
Publicat (modificat)

Am facut accident in care mi a fost rupta bara de fata, masina încă merge am contractul de la înțelegerea amiabila. Pot circula cu ea pe tot teritoriul României? Accidentul s-a intamplat la 300 km de casa.

Modificat de Aairaam
  • 2 luni mai târziu...
Publicat (modificat)

Buna ziua!

Suntem obligati sa circulam maxim 30 de zile , total de acord!

Dar de ce firmele de asigurare auto nu sunt obligate si ele la randul lor sa finalizeze dosarele de dauna in maxim 30 de zile ??

Eu am dus masina pe banii mei la  un service autorizat pentru reparatii deoarece trecuse deja 33 de zile ,total reparatii 2300 lei la care asiguratorul vinovatului de accident abia dupa 97 de zile  a finalizat dosarul respectiv cu un total de 1000 lei dauna pentru ca asa au calculat ei si facturiile de la service nu au ajutat cu nimic.

Replica lor a sunat cam asa.. "pai nu te-am trimis noi la acel service" dar am fost obligat sa fac ceva trecuse 33 de zile .. de masina aveam nevoie ca de aer pentru servici..

Ce puteam face ? sa circul asa la ghici.. ca poate nu ma opreste nimeni in cei 130 km rulati zilnic ?

Daca stam sa cautam vinovati va rog sa va indreptati catre firmele fantoma de asigurare auto OBLIGATORIE. 

Teoretic de la solutionarea dosarului de daune puteti sa dati un numar de zile in care sa mai poate circula de exemplu 15 ...10..5 etc

Atunci este clar ca pagubitul va avea banii pentru reparatiile necesare...

Dar traim in Romania "cainii latra ursul merge" 

O zi buna!

Modificat de TDDodita
  • Moderator
Publicat
în urmă cu 3 ore, TDDodita a scris:

Teoretic de la solutionarea dosarului de daune puteti sa dati un numar de zile in care sa mai poate circula de exemplu 15 ...10..5 etc

Nu ştiu ce îţi imaginezi, dar e bine să ştii că nici poliţia şi nici poliţiştii "nu dau" numărul ăsta de zile. Acest termen este prevăzut de legislaţie, nu este stabilit de poliţist. În plus, nu trebuie încurcate borcanele, pentru că Poliţia Română nu are absolut nicio legătură cu firmele de asigurare, care sunt companii private.

Publicat (modificat)

Despre legislatie spuneam si eu , ar fi bine venita o schimbare .. noi ca soferi suntem obligati tot de legislatie sa apelam la aceste companii private'

Daca noi suntem obligati sa platim acest rca cred ca trebuie sa existe si o lege prin care aceste companii private sa fie obligate la randul lor la solutionarea dosarelor de dauna tot in conformitate cu legislatia rutiera si anume cele 30 de zile , gresesc cu ceva?

Politia nu are amestesc spun doar ca legiile noastre lasa mult de dorit..

Multumesc! 

Modificat de TDDodita
  • 3 luni mai târziu...
Publicat

Daca masina a suferit un accident si este avariata, dar nu chiar asa de grav, doar un stop spart si o indoitura in bara spate, se poate iesi din tara asa ?

• Moderator
Publicat

Trebuie sa ai autorizaie de reparație valabila la momentul ieșirii.

• 8 luni mai târziu...
Publicat

Buna ziua, se prezinta urmatoarea situatie:

Masina mea a fost avariata, avand bara fata rupta, aripa indoita, si un far spart. Cel care mi-a lovit masina avea asigurare la city insurance, am trimis documentele la fgaromania, am asteptat 2 saptamani pentru nr de inregistrare, iar acum astept de aproape 2 saptamani ca sa ma contacteze un inspector. Pana acum a stat masina in parcare dar totusi o foloseam la munca si as vrea sa il folosesc in urmatoarele zile. Am facut amiabila.

Oare pot sa il folosesc cu aceste daune daca nu au trecut inca cele 30 de zile de la producerea accidentului?

• 1 an mai târziu...
Publicat (modificat)

Buna ziua,

Am urmatoarea situatie:

Am fost implicata intr-un accident in luna Octombrie 2023 in care sunt partea pagubita. Mentionez ca tot procesul a fost OK amiabila, service, deviz de reparatie pana s-a ajuns la comandarea pieselor. Defectiunile sunt doar la exterior (tabla indoita si bara spate) conform cu analiza de la service.

Masina fiind un model nou, piesele nu erau pe stoc si data de primire a pieselor este Februarie 2024. 

Exista vreo posibilitate sa pot circula in continuare cu masina avand in vedere ca nu se gasesc piesele, vreun document/decizie care vine peste Ordonanței de Urgență a Guvernului nr. 195/2002?

Va multumesc anticipat pentru raspunsuri! 

Modificat de OanaH
  • 2 ani mai târziu...
Publicat

Dar dacă avaria mașinii nu e de natură a face conducerea ei dificilă sau de a pune în pericol alți participanți la trafic, am 30 de zile să o repar? Exemplu: portieră îndoită.

• Moderator
Publicat

Da, doar 3 poti circula cu ea, daca ai autorizatie de reparatie eliberata...atat este valabilitatea ei.

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
  • Adaugă...

Informaţii importante

Am plasat cookie-uri strict necesare pe dispozitivul dvs. pentru afişarea optimă a paginilor. Puteţi în orice moment să modificaţi setările cookie-urilor, altfel vom presupune că sunteţi de acord să continuaţi. Utilizând acest site, sunteţi de acord cu Termenii şi condiţiile de înregistrare şi Politica de confidenţialitate.