Jump to content
POLITISTI.ro

Radiere masina fara acte / numere


diana2015

Recommended Posts

Bunicul meu a avut o mașină înmatriculată și cu actele pe numele lui.

Din cauza bolii a vândut-o unei persoane necunoscute. La scurt timp, bunicul a murit. În portofelul lui am găsit o hârtie de culoare albastră pe care scria ”contract de vânzare-cumpărare” din care am aflat că a vândut mașina unei persoane. Pe durata zilelor de priveghi și înmormântare, hârtia respectivă s-a evaporat. Nu ne putem explica cum. Cert e că nu am mai găsit-o. 

Fără acea dovadă, cei de la Primărie nu vor să mă scutească de a mai plăti impozitul pe acea mașină.

Nu știu CUM și CE să fac să radiez acea mașină de la Primărie. 

Vă rog frumos să mă îndrumați ce-aș putea face.

 

Link to comment
 • Moderator

Trebuie să mergi la Primărie şi vezi ce poţi face. Noi suntem poliţişti, iar Poliţia Română nu are nicio legătură cu primăriile. Administraţia locală teoretic este "aproape de nevoile cetăţeanului" şi îl ajută, îndrumă şi aşa mai departe. 

Link to comment

Marius, vă mulțumesc pentru răspuns, însă în mesajul meu am scris și ce m-a îndrumat Primăria (să aduc dovada că acea mașină nu mai e a lui, pe când eu nu o am). Dacă nu o am de unde să o scot?... Mă gândeam că există o soluție și pentru această problemă.

Link to comment
 • Moderator

Întrebarea ta din prima postare la care am răspuns: 

16 minute în urmă, diana2015 a scris:

CE să fac să radiez acea mașină de la Primărie.

Te asigur că Poliţia Română nu are legătură cu primăriile, primarii, serviciile de taxe şi impozite, mai mult nici măcar cu înmatriculările ori radierea autovehiculelor. Pe acest site activează poliţişti din cadrul Poliţiei Române.
Te rog spune ce legătură vezi între Poliţie şi această problemă, ori concret cu ce crezi că te putem ajuta. 

Link to comment
 • 2 years later...

Bună ziua . Am dat mașina proprietate personală la schimb cu alt autoturism , și am făcut greșeala să nu trec în talon "înstrăinat către..." . Cu respectivul am făcut un contract de v-c tipizat , dar completat de mâna . Cum pot face ca să o șterg de la plata impozitului la primărie și apoi să o radiez dacă nu am documentele care îmi trebuie ?

Mulțumesc .

 • Downvote 1
Link to comment
 • Moderator

Repet, Poliţia Română nu are şi nici nu a avut vreodată atribuţii ori competenţe privind operaţiunile de impunere, colectare şi/sau încasare a taxelor, impozitelor ori alte venituri bugetare sau a celor extrabugetare. Instituţia abilitată în asemenea probleme este Primăria (ori după caz ANAF). Drept urmare, problemele referitoare la certificate sau vize fiscale, radieri fiscale, taxe, impozite, vânzări-cumpărări şi aşa mai departe nu au absolut nicio legătură cu activitatea poliţiştilor.

Link to comment
 • 4 weeks later...

Lasa "mulțumirile", ca suntem sătuli! Mergi la serviciul de înmatriculări din cadrul prefecturii județului tău și întreabă acolo.

 • Upvote 1
 • Downvote 1
Link to comment
 • 5 months later...

Domnu' Iosifalexandru, dacă ați vândut-o, în calitate de ce doriți să o radiați? Dacă nu mai este bunul dvs., cum credeți că puteți să o radiați?

Odată cu transcrierea transmiterii dreptului de proprietate se va șterge din evidențele dvs. Nu se mai face radiere la vânzarea unui autoturism. În plus, de la data vânzării, noul proprietar are la dispoziție 30 de zile, timp în care trebuie să își transcrie mașina!

 

Numai bine!

Link to comment
 • 1 month later...

Buna seara! Am avut o Dacie din 1986 iar in anul 2002 am vandut-o urmand sa  definitivez actele cu noul propietar in cel mai scurt timp .  Nu am mai reusit sa dau de el ,nu era de gasit si de atunci platesc impozit pe masina. Am dat de el,intamplator, 2018, si mi-a spus ca certificatul si placutele masini au fost luate de catre politie acum 10 ani pe motiv ca certificatul era model vechi,expirat,si de atunci si pana acum tot acolo sunt , iar masina a fost facuta bucati  si data pe la fier vechi.Va rog sa-mi spuneti  cum sa procedez ca sa pot radia masina din financiar,daca se mai poate face ceva .Multumesc !

Link to comment

Detin un autoturism incomplet,(fara motor)inmatriculat, la care s-au pierdut actele, atat talonul cat si cartea de identitate. Detin doar copii dupa ele si o sentinta judecătorească pt returnarea taxei de poluare.Doresc sa stiu care este modalitatea prin care pot sa o distrug(fier vechi) , sa o radiez si sa o scot de la impozit.Mentionez ca doresc sa o distrug fara a accesa" programul rabla". Va multumesc anticipat.

Link to comment
 • Moderator

Poliţia Română nu are nicio legătură cu primăriile, primarii, serviciile de taxe şi impozite şi nici măcar cu înmatriculările ori radierea autovehiculelor. Pe acest site activează poliţişti din cadrul Poliţiei Române, iar această instituţie denumită poliţie, nu mai are absolut nicio legătură cu înmatricularea ori radierea din circulaţie a vehiculelor încă din anul 2002. Aceste activităţi sunt desfăşurate de Serviciile Publice Comunitare, care au fost infiinţate şi funcţionează subcoordonarea Prefecturilor judeţene, respectiv a municipiului Bucureşti de mai bine de16 ani. Pentru informaţii detaliate cu privire la activităţile de înmatriculări auto trebuie să vă adresezi instituţiilor competente, nu poliţiştilor. 

Link to comment
 • 3 months later...

Înainte de a formula intrebarile care le am o să explic situația în care mă aflu.

Acum aproape un an tatăl meu a murit, a fost foarte rapid totul, era tânăr și nimeni nu se aștepta la așa ceva. Era divorțat de mama de mulți ani și să cam pierdut contactul. Am decis să fac succesiunea pentru că proprii lui frați au început să scoată tot ce pot din casa lui și au distrus practic tot. 

Totul e în regulă cu proprietatea minus cu mașina care o avea. Actele nu mai sunt în mașină și nici în casă, frați lui nu vor să mă ajute cu nimic și nu știu ce să fac că să pot radia mașina ne având practic nici un document al autoturismului. Doar taxa de impozit plătită la primărie. 

Ce pot să fac? Mulțumesc 

Edited by Andreeaioana
Link to comment
 • 1 month later...

Buna ziua,

am vândut in 2011 o mașina unui domn,acesta a vândut-o la rândul lui altuia. Nu mai am ca și documente decât contractele de vânzare cumpărare.  Nu am copie talon și nici carte. 

Imi vin amenzi de vigneta de la cel care circula cu aceasta mașina deoarece nu a transcris-o nici pana in ziua de azi pe numele lui!!!

va rog sa ma ajutați cu un sfat,cum as putea sa radiez aceasta mașina de la poliție pentru a nu mai primi amenzi. Am încercat sa iau legătura cu proprietarul printr-o scrisoare,dar acesta nu a răspuns la aceasta. 

Va mulțumesc anticipat!

Gelu

Link to comment
 • 2 weeks later...

Buna ziua!

 

Referitor la un contract de vanzare cumparare

Am instrainat un autoturism, noul proprietar nu a transcris masina in termenul legal de 90 de zile. In aceasta perioada, a condus autoturimul fara asigurare. I-au fost ridicate plăcuțele și talon. 

Totodata, masina a fost abandonata pe domeniul public, deoarece a fost condus si după ridicareia plăcuțelor și talonului.

Va rog sa-mi spuneti, cum pot să radiez autoturismul, fără plăcuțe și talon, deoarece acestea se pot ridica de la Poliția Rutieră doar în baza dovezii de ridicare a plăcuțelor și talonului + asigurarea.

Va multumesc!

Cu stima, Schumann Adi

Link to comment
 • 7 months later...

Buna seara!cum pot radia o masina daca detin doar talonul si copie dupa cartea masinii?Am facut un “bine “ unei prietene si i am dat o masina veche in folosinta .Aceasta a plecat din tara si a dat masina altcuiva .Nu stiu unde este masina fizic.Va multumesc!

Link to comment
 • Marius changed the title to Radiere masina fara acte / numere
 • 5 months later...

Ca proprietar pot radia o mașină doar cu buletinul meu și având cartea mașini, menționez că mașina am vândut-o fără fiscal 

 

Link to comment
 • 6 months later...

Buna.Am cumparat in Germania o Dacia inscrisa in Romania.Am fost la RAR-ul German dupa care am inscris masina.Numerele romanesti mi-au fost retinute la inscriere.Talonul si cartea originala au fost la fel retinute.Am primit acte Germane.Cum poate vanzatorul acum Sa o radieze din Romania... VA multumesc. 

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.