CornelBlogs Posted September 6, 2017 Share Posted September 6, 2017 (edited) Buna ziua, am un ford fiesta din 97, azi cand sa plec la servici am constatat ca mi-a facut cineva un cadou, o lovitura destul de sanatoasa in haion, in zona butucului de inchidere! Ce trebuie sa fac? Nu cunosc autorul! Teoretic maine ar fi trebuit sa plec in concediu, aprox 90 km, in acelasi judet, pot sa plec sau e "adio" concediu si pus pe drumuri? Am chemat un prieten sa vada dauna, imi zice ca nu se poate repara si ca va trebui sa imi cumpar un haion second hand, care este procedura? Trebuie anuntat undeva? Edited September 6, 2017 by CornelBlogs Ortografie Link to comment Share on other sites More sharing options...
Moderator Solution Marius Posted September 7, 2017 Moderator Solution Share Posted September 7, 2017 Termenul pentru prezentare şi anunţare a evenimentului la poliția rutieră este de cel mult 24 de ore. Dacă nu este respectat acest termen, ambii conducători auto vor rămâne fără permise pentru 30 zile. E bine să cunoşti şi faptul că Noul Cod Penal la art. 326 prevede: Falsul în declaraţii Declararea necorespunzătoare a adevărului, făcută unei persoane dintre cele prevăzute în art. 175 sau unei unităţi în care aceasta îşi desfăşoară activitatea în vederea producerii unei consecinţe juridice, pentru sine sau pentru altul, atunci când, potrivit legii ori împrejurărilor, declaraţia făcută serveşte la producerea acelei consecinţe, se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă. Pentru mai multe informaţii citeşte: Link to comment Share on other sites More sharing options...
CornelBlogs Posted September 7, 2017 Author Share Posted September 7, 2017 Da, aveti dreptate referitor la cele 24 de ore, ceea ce nu stiu este cum procedez? Nu se vad urme de masina pe masina mea, nu este sarita vopseaua, este "infundat" bine de tot haionul, nu se mai poate deschide, lovitura pare a fi data in locul de inchidere, initial m-am gandit ca a vrut sa imi sparga masina, desi nu stiu ce spera sa gaseasca! Ideea e ca nu as schimba haionul, fara sa anunt politia! Masina a ramas in locul in care a fost parcata! Va multumesc pentru raspunsuri! Link to comment Share on other sites More sharing options...
CornelBlogs Posted September 8, 2017 Author Share Posted September 8, 2017 Rezolvat! Am anuntat incidentul! Va multumesc pentru promptitudine! Zi buna! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pokemon Posted September 20, 2017 Share Posted September 20, 2017 Buna seara... Mi-am gasit masina cu luneta spartă. Unde trebuie sa declar avarierea masinii? La ce ghiseu sau birou al politiei ? In termen de 24 de ore? Pot sa circul cu ea asa nedeclarată la politie? daca da cat timp? Mulțumesc. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sache Posted September 22, 2017 Share Posted September 22, 2017 Evenimentul se reclama la unitatea de politie pe raza careia s-a intamplat, in cel mai scurt timp. Daca luneta s-a spart ca urmare a unui eveniment rutier ai la dispozitie 24 de ore pentru a declara evenimentul la structura de politie rutiera care arondeaza zona unde s-a produs evenimentul. Link to comment Share on other sites More sharing options...
dany1986 Posted October 12, 2018 Share Posted October 12, 2018 Buna ziua, am gasit masina lovita, am filmarea cu accidentul cu nr de inmatriculare etc,am reclamat la politie , am atasat filmarea, nu se gaseste de 2 luni vinovatul, acelasi raspuns asteapta... Intre timp am aflat eu dupa nr de inmatriculare , masina este pe firma si am datele conducatorului si datele firmei. (politia nu ofera date) dar am aflat eu cu greu... As vrea sa stiu cum pot sa procedez daca doresc sa il dau in judecata pt ca a fugit de la locul faptei,mi a distrus masina si nu sa prezentat la politie,eu stau cu masina distrusa ,ma intreb cum o repar? Pt el ar fi mana cereasca sa ii ia carnetul 30 de zile, eu nu ma multumesc cu atat, vreau sa ii fac tot ce se poate legal, sa fie invatatura de minte. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts