Jump to content
POLITISTI.ro

 • 0
CornelBlogs

Mi-am gasit masina lovita / avariată

Question

CornelBlogs

Buna ziua, am un ford fiesta din 97, azi cand sa plec la servici am constatat ca mi-a facut cineva un cadou, o lovitura destul de sanatoasa in haion, in zona butucului de inchidere!

Ce trebuie sa fac?

Nu cunosc autorul!

Teoretic maine ar fi trebuit sa plec in concediu, aprox 90 km, in acelasi judet, pot sa plec sau e "adio" concediu si pus pe drumuri?

Am chemat un prieten sa vada dauna, imi zice ca nu se poate repara si ca va trebui sa imi cumpar un haion second hand, care este procedura? Trebuie anuntat undeva?

Edited by CornelBlogs
Ortografie

Share this post


Link to post
Share on other sites

6 answers to this question

Recommended Posts

 • 0
Marius

Termenul pentru prezentare şi anunţare a evenimentului la poliția rutieră este de cel mult 24 de ore. Dacă nu este respectat acest termen, ambii conducători auto vor rămâne fără permise pentru 30 zile.

E bine să cunoşti şi faptul că Noul Cod Penal la art. 326 prevede:

Falsul în declaraţii
Declararea necorespunzătoare a adevărului, făcută unei persoane dintre cele prevăzute în art. 175 sau unei unităţi în care aceasta îşi desfăşoară activitatea în vederea producerii unei consecinţe juridice, pentru sine sau pentru altul, atunci când, potrivit legii ori împrejurărilor, declaraţia făcută serveşte la producerea acelei consecinţe, se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă.

Pentru mai multe informaţii citeşte:

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Această publicitate este afişată doar vizitatorilor. - Click aici pentru înregistrare

 • 0
CornelBlogs

Da, aveti dreptate referitor la cele 24 de ore, ceea ce nu stiu este cum procedez? Nu se vad urme de masina pe masina mea, nu este sarita vopseaua, este "infundat" bine de tot haionul, nu se mai poate deschide, lovitura pare a fi data in locul de inchidere, initial m-am gandit ca a vrut sa imi sparga masina, desi nu stiu ce spera sa gaseasca! Ideea e ca nu as schimba haionul, fara sa anunt politia! Masina a ramas in locul in care a fost parcata!

Va multumesc pentru raspunsuri!

Share this post


Link to post
Share on other sites
 • 0
CornelBlogs

Rezolvat! Am anuntat incidentul! Va multumesc pentru promptitudine! Zi buna!

Share this post


Link to post
Share on other sites
 • 0
Pokemon

Buna seara...

Mi-am gasit masina cu luneta spartă.

Unde trebuie sa declar avarierea masinii? La ce ghiseu sau birou al politiei ? In termen de 24 de ore? Pot sa circul cu ea asa nedeclarată la politie? daca da cat timp?

Mulțumesc. 

Share this post


Link to post
Share on other sites
 • 0
Sache

Evenimentul se reclama la unitatea de politie pe raza careia s-a intamplat, in cel mai scurt timp.

Daca luneta s-a spart ca urmare a unui eveniment rutier ai la dispozitie 24 de ore pentru a declara evenimentul la structura de politie rutiera care arondeaza zona unde s-a produs evenimentul.

Share this post


Link to post
Share on other sites
 • 0
dany1986

Buna ziua, am gasit masina lovita, am filmarea cu accidentul cu nr de inmatriculare etc,am reclamat la politie  , am atasat filmarea, nu se gaseste de 2 luni vinovatul, acelasi raspuns asteapta...

Intre timp am aflat eu dupa nr de inmatriculare , masina este pe firma si am datele conducatorului si datele firmei. (politia nu ofera date) dar am aflat eu cu greu...

As vrea sa stiu cum pot sa procedez daca doresc sa il dau in judecata pt ca a fugit de la locul faptei,mi a distrus masina si nu sa prezentat la politie,eu stau cu masina distrusa ,ma intreb cum o repar?

Pt el ar fi mana cereasca sa ii ia carnetul 30 de zile, eu nu ma multumesc cu atat, vreau sa ii fac tot ce se poate legal, sa fie invatatura de minte.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

 • Similar Content

  • Darya
   By Darya
   Daca masina a suferit un accident si este avariata, dar nu chiar asa de grav, doar un stop spart si o indoitura in spate, cat timp pot circula cu masina asa?
   Exista un termen in care am obligatia sa o repar? Cat timp pot sa merg cu masina avariata?
 • Recently Browsing   0 members

  No registered users viewing this page.

×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.