Jump to content
POLITISTI.ro

Mi-am gasit masina lovita / avariată


CornelBlogs
Go to solution Solved by Marius,

Recommended Posts

Buna ziua, am un ford fiesta din 97, azi cand sa plec la servici am constatat ca mi-a facut cineva un cadou, o lovitura destul de sanatoasa in haion, in zona butucului de inchidere!

Ce trebuie sa fac?

Nu cunosc autorul!

Teoretic maine ar fi trebuit sa plec in concediu, aprox 90 km, in acelasi judet, pot sa plec sau e "adio" concediu si pus pe drumuri?

Am chemat un prieten sa vada dauna, imi zice ca nu se poate repara si ca va trebui sa imi cumpar un haion second hand, care este procedura? Trebuie anuntat undeva?

Edited by CornelBlogs
Ortografie
Link to comment
  • Marius changed the title to Mi-am gasit masina lovita / avariată
  • Moderator
  • Solution

Termenul pentru prezentare şi anunţare a evenimentului la poliția rutieră este de cel mult 24 de ore. Dacă nu este respectat acest termen, ambii conducători auto vor rămâne fără permise pentru 30 zile.

E bine să cunoşti şi faptul că Noul Cod Penal la art. 326 prevede:

Falsul în declaraţii
Declararea necorespunzătoare a adevărului, făcută unei persoane dintre cele prevăzute în art. 175 sau unei unităţi în care aceasta îşi desfăşoară activitatea în vederea producerii unei consecinţe juridice, pentru sine sau pentru altul, atunci când, potrivit legii ori împrejurărilor, declaraţia făcută serveşte la producerea acelei consecinţe, se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă.

Pentru mai multe informaţii citeşte:

 

Link to comment

Da, aveti dreptate referitor la cele 24 de ore, ceea ce nu stiu este cum procedez? Nu se vad urme de masina pe masina mea, nu este sarita vopseaua, este "infundat" bine de tot haionul, nu se mai poate deschide, lovitura pare a fi data in locul de inchidere, initial m-am gandit ca a vrut sa imi sparga masina, desi nu stiu ce spera sa gaseasca! Ideea e ca nu as schimba haionul, fara sa anunt politia! Masina a ramas in locul in care a fost parcata!

Va multumesc pentru raspunsuri!

Link to comment
  • 2 weeks later...

Buna seara...

Mi-am gasit masina cu luneta spartă.

Unde trebuie sa declar avarierea masinii? La ce ghiseu sau birou al politiei ? In termen de 24 de ore? Pot sa circul cu ea asa nedeclarată la politie? daca da cat timp?

Mulțumesc. 

Link to comment

Evenimentul se reclama la unitatea de politie pe raza careia s-a intamplat, in cel mai scurt timp.

Daca luneta s-a spart ca urmare a unui eveniment rutier ai la dispozitie 24 de ore pentru a declara evenimentul la structura de politie rutiera care arondeaza zona unde s-a produs evenimentul.

Link to comment
  • 1 year later...

Buna ziua, am gasit masina lovita, am filmarea cu accidentul cu nr de inmatriculare etc,am reclamat la politie  , am atasat filmarea, nu se gaseste de 2 luni vinovatul, acelasi raspuns asteapta...

Intre timp am aflat eu dupa nr de inmatriculare , masina este pe firma si am datele conducatorului si datele firmei. (politia nu ofera date) dar am aflat eu cu greu...

As vrea sa stiu cum pot sa procedez daca doresc sa il dau in judecata pt ca a fugit de la locul faptei,mi a distrus masina si nu sa prezentat la politie,eu stau cu masina distrusa ,ma intreb cum o repar?

Pt el ar fi mana cereasca sa ii ia carnetul 30 de zile, eu nu ma multumesc cu atat, vreau sa ii fac tot ce se poate legal, sa fie invatatura de minte.

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.