Jump to content
POLITISTI.ro

Audit, verificări şi controale la nivelul Inspectoratelor Judeţene de Poliţie


NewsBot

Recommended Posts

Audit la nivelul I.P.J Timiş şi I.P.J. Ilfov

Începând cu data de 3 septembrie ac., ministrul Administraţiei şi Internelor, Mircea Duşa, a dispus efectuarea unui audit de specialitate privind actul managerial la nivelul conducerilor Inspectoratelor Judeţene de Poliţie Timiş și Ilfov.

Măsurile vin ca urmare a înregistrării unui număr mare de fapte de corupţie sesizate la nivelul I.P.J. Timiş şi a modului în care s-a realizat activitatea de prevenire a actelor de corupţie în rândul poliţiştilor.

Auditul la nivelul I.P.J. Ilfov va verifica modul în care s-au desfăşurat activităţile de investigare a dosarelor ce vizează fapte comise cu violenţă rămase cu autori necunoscuţi.

Direcţia Informare şi Relaţii Publice - Ministerul Administraţiei şi Internelor

Link to comment
 • 3 weeks later...
 • Member

Anchetă de amploare a M.A.I. la IPJ Timş. 15 ofiţeri cu funcţii de conducere, cercetaţi de Corpul de Control

Corpul de Control al ministrului de Interne a început cercetarea prealabilă pe numele a 15 ofiţeri cu funcţii de conducere din cadrul IPJ Timiş, atenţionarea a 20 de ofiţeri şi şase agenţi, ca urmare a unei verificări care a vizat, în special, combaterea corupţiei, informează MAI, citat de Mediafax.

Din data de 4 şi până în 15 septembrie, o comisie formată din ofiţeri ai Corpului de Control al ministrului Mircea Duşa a evaluat modul de implementare a concepţiei privind activitatea de prevenire a faptelor de corupţie în cadrul structurilor MAI şi rezultatele obţinute. De asemenea, controlul a vizat prestaţia managerială a conducerii inspectoratului.

Potrivit unor surse din Ministerul Administraţiei şi Internelor (MAI), printre cei 15 ofiţeri cercetaţi se regăseşte şi fostul şef al IPJ Timiş, comisarul şef Gheorghe Popescu, înlocuit de curând de la conducerea instituţiei cu comisarul şef Costin Tătuc.

Activitatea conducerii IPJ Timiş a fost supusă unui audit, ca urmare a numărului mare de fapte de corupţie sesizate la nivelul instituţiei.

Surse oficiale au declarat că auditul la IPJ Timiş a fost dispus în contextul unui val de cazuri de poliţişti suspectaţi că luau mită.

În 28 august, şase agenţi ai Secţiei 12 Poliţie din localitatea Periam au fost audiaţi la Parchetul de pe lângă Tribunalul Timiş, pentru luare de mită de la şoferi indisciplinaţi în trafic, cinci dintre ei fiind arestaţi preventiv.

În 30 august, alţi doi poliţişti, de această dată din localitatea Jebel, au fost audiaţi pentru că ar fi luat mită de la un ofiţer DGA aflat sub acoperire. Unul dintre ei a fost arestat preventiv, în urma audierilor.

În 31 august, doi poliţişti din oraşul Sânnicolau Mare au fost audiaţi, apoi arestaţi preventiv pentru că ar fi luat mită, de asemenea, de la un ofiţer DGA aflat sub acoperire, care a încălcat voit regulile de circulaţie.

În 1 septembrie, doi agenţi de la Poliţia Rutieră Timiş au fost audiaţi, apoi arestaţi pentru 29 de zile pentru că ar fi luat mită de la un şofer care ar fi încălcat regulile de circulaţie, acesta denunţându-i ulterior pentru fapta lor.

În 3 septembrie, alţi doi poliţişti au fost arestaţi în acest caz.

Link to comment
 • 8 months later...

Verificări ale Corpului de Control al ministrului la IPJ Gorj

 

Având în vedere protestul public care a avut loc în ziua de 17.06.2013 în municipiul Motru, cât și memoriul domnului Râmescu Mihai adresat în aceeași zi conducerii Ministerului Afacerilor Interne, ministrul Radu Stroe a dispus ca o echipă a Corpului de Control al ministrului să verifice aspectele semnalate care îl privesc în mod direct pe inspectorul șef al IPJ Gorj, comisar șef Viorel Salvador Caragea.

Din dispoziția ministrului Radu Stroe, echipa de control va fi condusă de unul dintre adjuncții șefului Corpului de Control al ministrului.

 

Direcţia Informare şi Relaţii Publice - Ministerul Afacerilor Interne

Link to comment

@drAGO5

 

http://www.gandul.info/stiri/radu-stroe-trimite-corpul-de-control-la-politia-gorj-dupa-ce-un-om-de-afaceri-a-reclamat-sicanele-sefului-viorel-caragea-10980904

 

 Ministrul Afacerilor Interne, Radu Stroe, a anunţat că trimite o echipă de control la Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Gorj, condusă de unul dintre adjuncţii Corpului de Control al MAI, pentru a verifica acuzaţiile aduse de un cunoscut om de afaceri din Motru, Mihai Râmescu, împotriva lui Viorel Salvador Caragea, şeful IPJ Gorj.

Mihai Râmescu a intrat de câteva zile în greva foamei, în semn de protest faţă de presupusele şicane şi abuzuri la care susţine că este supus de şeful Poliţiei gorjene. El a protestat luni şi într-o piaţă publică din Motru.

 Râmescu a explicat pentru gândul că, din ordinul lui Viorel Caragea, au loc controale şi inspecţii concentrate asupra firmei sale, Ghiocela. Râmescu deţine în Motru un hotel, un restaurant, o cofetărie, o brutărie şi alte unităţi comerciale, toate controlate de firma sa. În urma controalelor, ar fi fost constatate nereguli minore, în urma cărora s-au aplicat câteva amenzi, susţine omul de afaceri. Totuşi, faptul că autorităţile gorjene, de la Garda Financiară la Inspecţia Muncii, ar veni în controale succesive la afacerile sale provoacă blocajul acestora, susţine afaceristul.

Mihai Râmescu a explicat pentru gândul că Viorel Caragea ar hărţui mai mulţi oameni de afaceri din judeţ şi că ar urmări să obţină diverse avantaje patrimoniale sau să se răzbune din diverse motive. În cazul său, Râmescu bănuieşte că motivul ar fi faptul că Liviu Chiţiba, numit la sfârşitul anului 2012 şef la Direcţia Generală Anticorupţie (DGA) Gorj, este finul său şi că acesta ar fi fost în trecut în cărţi pentru şefia IPJ Gorj.

Râmescu este de asemenea cercetat de poliţia gorjeană după ce, la nunta fiicei sale, a blocat o stradă din Motru cu alaiul şi aranjamentele pentru eveniment.

La sfârşitul lunii ianuarie, Corpul de Control al MAI a evaluat activitatea IPJ Gorj şi a lui Viorel Caragea, fără însă ca măsurile dispuse să fie făcute publice. La solicitarea gândul de a face public raportul final privind acest control, reprezentanţii MAI refuzat, invocând legea informaţiilor clasificate.

Link to comment

Multumesc Dod, eu ma gandeam la un protest spontan al politistilor :))  Acum este o emisiune referitoare la subiect pe Realitatea TV

Edited by drAGO5
Link to comment
 • Member

Mda. Inca o data se dovedeste IMBECILITATEA jurnalistilor.

Ajung ghertoii astia sa ia la intrebari cum se intrumenteaza cazul, daca s-au luat declaratii, daca, daca, daca.

Cel mai interesant e ca ajung politicieni manjiti pana la coate sa mustruluiasca purtatorul de cuvant si sa tina lectii de morala.

Imi vine sa vars de cat de bolnava e tara asta.

 • Upvote 1
Link to comment
 • 3 weeks later...

Corpul de control al ministrului Afacerilor Interne a finalizat controlul derulat la I.P.J. Gorj

 

Corpul de control al ministrului Afacerilor Interne a finalizat controlul derulat la IPJ Gorj, în urma sesizărilor cuprinse în memoriul adresat ministrului Radu Stroe la data de 17 iunie 2013.

În urma prezentării concluziilor Corpului de control, ministrul Afacerilor Interne a dispus cercetarea prealabilă disciplinară a șefului IPJ Gorj, comisar șef Viorel Salvador Caragea.

Cercetarea disciplinară va fi realizată de către Consiliul superior de disciplină al Inspectoratului General al Poliției Române.

Menționăm că, în conformitate cu prevederile statutului polițistului, sancțiunea disciplinară se aplică numai după cercetarea prealabilă și după consultarea consiliilor de disciplină.

 

Direcţia Informare şi Relaţii Publice - Ministerul Afacerilor Interne

Link to comment
 • Moderator

Deci corpul de control al ministrului s-a spălat pe mâini şi a aruncat cartoful fierbinte la IGPR! Bună treabă! :shock:

Link to comment

Cunosc cam cum decurg cercetarile facute de ,,specialistii" de la Corpul de control al IGPR din care face parte o domnisorica care are 5 ani de politie. A venit la Dolj sa-i cerceteze, in mai multe randuri, domnisorica, pe adjunctul sefului de inspectorat, pe seful Serviciului O.P., pe seful Serviciului Logistica, pe cel care ne cerceteaza pe noi de la Inspectie interna etc . Rezultatul .........zero barat. S-au nascut nevinovati cu toate ca documentatia era cam de o jumatate de un metru cub de ,,cartie"! Ba mi-a mai spus ca ,,atentionarea" este sanctiune!

Salvador va mai domni multi anisori................

Ba, Toba, da-ti ba demisia! Ai distrus Politia Romana!

Edited by Elvis
Link to comment
 • Moderator

Vezi că faci o confuzie. Aici nu a fost corpul de control al IGPR, ci corpul de control al ministrului, deci teoretic un for superior.

Iar constatările lor le-au trimis Consiliului superior de disciplină al IGPR, care bănuiesc că e altceva decât corpul de control al IGPR.

 

Care o fi rostul a două corpuri de control distincte, dacă constatările lor ajung toate la consiliul de disciplină, numai ei ştiu.

Link to comment

Catalin sesizarile le-am facut catre Corpul de Control al Ministrului de Interne care a trimis spre competenta solutionare sesizarile venite de la Dolj, tocmai Corpului de Control al I.G.P.R. Inclusiv in cazul lui Stoian, Tiulescu@co.

In Consiliul ala superior o sa fie ofiteri,,superiori" cum altfel din I.G.P.R.

Vreau de data asta sa ma insel, sa fac confuzii si ofiterii superiori sa-l destituie pe Caragea.

Dar tare imi este frica ca nu se va intampla si se va pune , a cata oara in cazul lui Caragea, batista pe tambal.

Si parca vad ca o sa-l cheme ministrul Stroe cum s-a intamplat la Olt si Salvador se va imbolnavi!

Edited by Elvis
Link to comment
 • Moderator

Eu vorbeam despre situaţia de la Gorj. Acolo a fost trimis corpul de control al ministrului, nu cel al IGP-ului. Care au aruncat cartoful fierbinte la un for inferior. Iar tu ai zis de cum decurg ostilităţile privind corpul de control al IGP. Din câte ştiu eu sunt două corpuri de control diferite.

Link to comment

Sunt doua corpuri diferite Catalin numai ca buba este la I.G.P.R. unde Toba este un fel de rege!

Stroe nu-l prea inghite pe Toba.............

Si ma indoiesc ca Toba nu stie ce se intampla de atatia ani la Gorj.

Nu cred ca a mai ramas vreun ofiter pe la Gorj care sa nu aiba pe rol vreun proces cu Salvador.

Dar intortocheate sunt caile politice!

Edited by Elvis
Link to comment
 • Moderator

Dacă buba este la IGP, atunci să vedem ce rezultate or să apară după ce au fost acolo cei fără bube, cei din aparatul central. Dacă au făcut o documentare şi o cercetare obiective, în mod normal ar trebui să vedem un alt deznodământ.

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.